Rusija - vesti

Ambasada Rusije u SAD povećala mere bezbednosti

B92 pre 19 minuta
B92: Ambasada Rusije u SAD povećala mere bezbednosti
Ambasada Rusije u SAD povećala je mere bezbednosti zbog pretnji ekstremista da će izvesti "Svetski dan besa i protesta" zbog novih ratnih dejstava u Alepu.
Jedan broj organizacija pozvao je da se održe protesti, kombinujući ih sa tradicionalnim muslimanskim molitvama petkom, preneo je Sputnjik. Portparol ruske diplomatske misije u Vašingtonu Jurij Meljnik rekao je da je ambasada već... »

Rusija nastavlja udare u Siriji, raste broj žrtava

Al Jazeera pre 54 minuta
Dok u Halepu traje humanitarna katastrofa, Moskva obznanila da ne namjerava prekinuti zračne udare u Siriji.
Rusija je obznanila da ne namjerava prekinuti zračne udare u Siriji, kao podršku snagama predsjednika Bashara al-Assada, uprkos pozivima sa svih strana da se zaustavi silovito bombardiranje u Halepu, gdje je humanitarna situacija... »

"Moskva neće pregovarati sa islamistima"

Blic pre 1 sat
Rusija neće pokušati da ostvari kontakt ili pregovara sa terorističkim grupama "Islamskom državom ili "Nusra frontom", rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Oleg Siromolotov.
Siromolotov je rekao da Rusija neće pokušavati da pregovara sa tim grupama, čak i ako njihovi pripadnici polože oružje. "Ovo su terorističke grupe, sa njima uopšte nećemo pregovarati. Nikada neće biti razgovora o pravima... »

"EU da nastavi sa sankcijama, Moskvi su ruke vezane"

Vesti online pre 2 sata
Potpredsednica ukrajinske Rade Irina Heraščenko zahteva od EU nastavak politike sankcija prema Rusiji i optužuje Moskvu za zastoj u pregovorima u Minsku.
Heraščenko, koji je glavni ukrajinski pregovarač u Minsku, podvukla je u intervjuu bečkom dnevniku "Prese" da sankcije EU protiv Rusije funkcionišu, iako se često može čuti suprotno i da ih treba ukinuti. - Naši gubici su se... »

Obama i Merkel osudili napade na Halep

Al Jazeera pre 3 sata
Čelnici Njemačke i SAD-a dijele mišljenje da Rusija i sirijski režim snose posebnu odgovornost za stanje u sirijskom gradu.
Američki predsjednik Barack Obama u četvrtak je telefonom razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a dvoje čelnika oštro je osudio "barbarske zračne napade ruskog i sirijskog režima na istočni Halep", saopćila je Bijela... »

Ambasada Rusije u SAD povećala mere bezbednosti

RTS pre 2 sata
Zbog pretnji ekstremista da će izvesti "Svetski dan besa i protesta" zbog novih ratnih dejstava u Alepu, Ambasada Rusije u SAD povećala je mere bezbednosti.
Jedan broj organizacija pozvao je da se danas održe protesti, kombinujući ih sa tradicionalnim muslimanskim molitvama petkom, preneo je Sputnjik. Portparol ruske diplomatske misije u Vašingtonu Jurij Meljnik rekao je da je... »

Keri: SAD na ivici da odlože pregovore sa Rusijom o Siriji

Blic pre 15 sati
SAD su na ivici da suspenduju pregovore sa Rusijom o pokušaju sprovođenja sporazuma o primirju radi okončanja nasilja u Siriji, saopštio je danas američki državni sekretar Džon Keri.
- Mi smo na ivici prekida razgovora jer je u kontekstu bombardovanja koje se trenutno dešava iracionalno sedeti i pokušavati da stvari tretiraš ozbiljno. To je jedan od onih momenata kada ćemo morati da potražimo druge... »

Vozač iz Rusije stekao novog prijatelja

Auto blog pre 5 sati
Uvek volimo da čujemo priče sa srećnim krajem, a posebno one čiji su glavni akteri životinje. U ovom slučaju, priča je o mačetu koje je spasio vozač u Rusiji, koja nam je ulepšala jutro. Video snimak koji možete pogledati ispod teksta, počinje tako što se mače uplašeno vrti po putu, zastrašeno Audi... »

Rusija: SAD neguje agresivnu nuklearnu strategiju

Blic pre 11 sati
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova izdalo je oštro saopštenje u kom optužuje Sjedinjene Američke Države da neguju agresivnu nuklearnu strategiju koja preti Rusiji.
Zvaničnici su reagovali na nedavnu izjavu američkog ministra odbrane Eša Kartera, navodeći da se radi o prikrivenoj pretnji za Rusiju, prenosi američka agencija AP. Oštra izjava održava veći stepen nepoverenja između Moskve i... »

Štajnmajer pozvao Rusiju i SAD da obnove saradnju

Blic pre 12 sati
Nemački ministar inostranih poslova Frank Valter Štajnmajer pozvao je Rusiju da učini nešto više i uspostavi prekid vatre u Siriji, rekavši da je situacija eskalirala do nivoa humanitarne katastrofe.
Rusija je ranije obećala da će nastaviti sa napadima u Siriji dok su zvaničnici SAD zahtijevali oštriji odgovor na odluku Moskve da napusti mirovni proces i pomogne vojnu pobjedu predsjednika Sirije Bašar Asada. Štajnmajer je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.