Rusija - vesti

Rusija: Nosač aviona "Kraljica Elizabeta" - zgodna meta

Vesti online pre 10 minuta
Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general Igor Konašenkov izjavio je da je britanski nosač aviona "Kraljica Elizabeta" - samo "zgodna pomorska meta".
- Izjave šefa britanskog vojnog resora Majkla Falona o superiornoj spoljašnjosti novog nosača aviona nad ruskom krstaricom, nosačem aviona "Admiral Kuznjecov", pokazuje otvoreno nepoznavanje vojno-pomorske nauke - rekao je... »

Putin: Strani obaveštajci pojačali aktivnosti protiv Rusije

Večernje novosti pre 34 minuta
Ruski predsednik je upozorio da "oni koriste nove metode prikupljanja i širenja informacija, izvode sajber napade, pokušavaju da regrutuju agente kako bi došli do informacija“
Strane obaveštajne službe su pojačale svoje aktivnosti protiv Rusije i njenih saveznika, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. On je tokom posete sedištu ruske tajne službe (SVR) povodom njene 95. godišnjice naveo da su... »

PUTIN ZABRINUT: Strane obaveštajne službe pojačavaju aktivnosti protiv Rusije

Newsweek pre 34 minuta
Putin je rekao da strane obaveštajne službe "pokušavaju da utiču na unutrašnje političke i društvene procese" u Rusiji
Ruski predsednik Vladimir Putin osudio je danas pokušaje da se utiče na politički i društveni život Rusije, koje po njemu sprovode strane obaveštajne službe. "Očigledno je da je pojačana aktivnost stranih tajnih službi uperena... »

Pentagon: Mogućnosti Rusije samo će da rastu

Sputnik pre 1 sat
Šef spoljnoobaveštajne uprave Ministarstva odbrane SAD Vinsent Stjuart smatra da u narednih deset godina „samopouzdanje i mogućnosti Rusije mogu porasti“, navodi se u izveštaju resora.
Dokument bi trebalo da bude objavljen posle srede, ali blagovremeno se našao u posedu agencije AP. Izveštaj se zove „Vojna moć Rusije“. Kako se navodi, ovo je prvi ovakav dokument koji je spoljnoobaveštajna uprava Ministarstva... »

I Rusija ima svoju Nesi (FOTO)

Vesti online pre 1 sat
U malom jezeru na severu Rusije pronađena je ruska verzija čuvenog čudovišta iz Loh Nesa, piše list "Dejli mejl".
Hipotetičko čudovište Nesi, mitsko morsko stvorenje, snimljeno je kamerom na jezeru Hanto u Nojabrsku u Jamalo-Neneckom autonomnom okrugu (Uralski federalni okrug), navodi "Dejli mejl". Lokalni stanovnik je tokom jutarnjeg... »

Rusija: „Kraljica Elizabeta“ — zgodna meta

Sputnik pre 2 sata
Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general Igor Konašenkov izjavio je da je britanski nosač aviona „Kraljica Elizabeta“ — samo „zgodna pomorska meta“ .
„Izjave šefa britanskog vojnog resora Majkla Felona o superiornosti spoljašnjosti novog nosača aviona nad ruskom krstaricom, nosačem aviona, ’Admiral Kuznjecov‘ pokazuje otvoreno nepoznavanje vojno-pomorske nauke“, rekao je... »

Zaharova: Rusija će odgovoriti na blokiranje imovine u SAD

Večernje novosti pre 13 sati
Moskva priprema odgovor zbog blokiranja njene diplomatske imovine u SAD krajem 2016. godine, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za televiziju „Rusija 1“
Moskva priprema odgovor zbog blokiranja njene diplomatske imovine u SAD krajem 2016. godine, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za televiziju „Rusija 1“. „Spremaju se odgovori. To pitanje... »

Gabriel: Zaustaviti utrku u naoružavanju Rusije i Zapada

Al Jazeera pre 3 sata
Njemački šef diplomatije poziva na produženje primirja u Ukrajini.
Njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel pozvao je Ukrajinu i proruske separatiste u istočnom dijelu te zemlje da produže primirje, izjavivši da bi to moglo otvoriti put za političko rješenje sukoba. Gabriel, koji je... »

Putin: Strane obaveštajne službe pokušavaju da utiču na Rusiju

Blic pre 11 sati
Ruski predsednik Vladimir Putin osudio je danas pokušaje da se utiče na politički i društveni život Rusije, koje po njemu sprovode strane obaveštajne službe.
"Očigledno je da je pojačana aktivnost stranih tajnih službi uperena protiv Rusije i naših suseda", rekao je Putin u govoru pred članovima ruske spoljne obaveštajne službe, saopštio je Kremlj. Putin je rekao da strane obaveštajne... »

Ne tražimo izbor: Rusija ili Zapad

Večernje novosti pre 13 sati
Sergej Železnjak, poslanik Dume, o izazovima naše zemlje. Status za osoblje u Nišu je stvar poštovanja
MOSKVA nikada nije stavljala Beograd pred izbor: odnose ćete razvijati ili sa Rusijom ili sa Zapadom. Geopolitički položaj Srbije je takav da je za nju najoptimalnije da obezbedi ravnotežu tradicionalnih političkih, ekonomskih i... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.