Rusija - vesti

DW: Beograd i posle izbora nastavlja politiku balansiranja, ali u korist Brisela

Blic pre 3 sata
Rusija u Srbiji poseduje veliki simbolički kapital i energetski interes, ali Beograd će nastaviti politiku balansiranja, koja višše odgovara Briselu, ocenjuju anlitičari za Dojče vele (DW) i ističu da predsednički izbori u nedelju neće ništa promeniti.
DW podseća da su proššle sedmice nemački mediji preneli izjavu izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Makalistera koji je za list "Velt" rekao da "Rusija u Srbiji sledi politiku namerne destabilizacije“, kao i to da... »

Sud u Londonu: Tužba Rusije o ukrajinskom dugu po kratkom postupku

Sputnik pre 12 minuta
Visoki sud Engleske i Velsa razmotriće po kratkom postupku tužbu Rusije o dugu Ukrajine u visini od tri milijarde dolara, izjavio je sudija Vilijam Bler.
Na taj način sud je odgovorio na zahtev Rusije da razmotri slučaj bez sprovođenja pune istrage, dok je stav Moskve da Kijev nema načina da ospori potraživanja Rusije. Iako je rusko Ministarstvo za ekonomski razvoj ocenilo da je... »

NATO: Srbija odlučuje da li želi da sarađuje s Rusijom

B92 pre 1 sat
Beograd -- NATO ima dobre odnose sa Srbijom, a Srbija ima pravo da odluči da li želi da sarađuje i s Rusijom, izjavila je zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler
U intervjuu za portal Juropijaan Vestern Balkans, Gotemelerova ističe da NATO veruje u princip da sve države i nacije imaju pravo da izaberu svoje bezbednosne okvire i saradnju, tako da je, navodi, na sprskom narodu i rukovodstvu... »

NATO: Srbija odlučuje kakav odnos želi sa Rusijom

Telegraf pre 1 sat
Podsetivši da se uvek govori o tome da postoji neka vrsta takmičenja između NATO i Rusije u Srbiji, Gotemeler ističe da severna alijansa to ne vidi na taj način
NATO ima dobre odnose sa Srbijom, a Srbija ima pravo da odluči da li želi da sarađuje i sa Rusijom, izjavila je zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler. Uklonjena najveća prepreka: Američki Senat izglasao da se... »

Brazil prvi do Mundijala, nemoćnoj Argentini bez Mesija “visi” i baraž

Press pre 3 sata
Veliki korak za Rusiji ostvarila Kolumbija pobedom u Ekvadoru 2:0 protiv direktnog konkurenta, Čile je odradio posao protiv Venecuele 3:1.
foto: novosti.rs Fudbalska reprezentacija Bolivije napravila je veliko iznenađenje protiv Argentine, bez suspendovanog Lionela Mesija, pobedom 2:0 u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Argentinci su... »

Polovina građana Rusije netolerantna na mleko

Sputnik pre 5 sati
Skoro polovina građana Rusije netolerantna je na mleko, saznaju stručnjaci tamošnjeg centra za genetsko istraživanje „Genotek“.
Kako se navodi u izveštaju, istraživanje je sprovedeno na građanima Rusije uzrasta između 20 i 45 godina starosti, a kod skoro polovine ispitanika utvrđena je netolerancija na mleko. Istovremeno, istraživanje je pokazalo da oko... »

Pre roka! Brazil je u Rusiji!

Sportske.net pre 5 sati
Pobedili i teoriju, "Selesao" 15 meseci pre Mondijala postao prva reprezentacija uz domaćina, koja se našla na prvenstvu sveta u Rusiji!
Brazilci su u Rusiji, noćašnjom pobedom protiv Paragvaja praktično su overili plasman na Mondijal. Nije bilo dileme, u noći kada se Argentina izblamirala "Selesao" je otišao na +9 u odnosu na najbližeg pratioca, Kolumbiju i više... »

NATO obuzdava Rusiju: Potrebno još vojske SAD u Evropi

Vesti online pre 6 sati
Glavnokomandujući NATO snagama i američkom vojskom u Evropi Kertis Skaparoti izjavio je da je u Evropi neophodno razmestiti još jednu oklopnu tenkovsku diviziju, kao i dodatne snage mornarice i avijacije pete generacije kako bi se uspešno sprovodilo vojno obuzdavanje Rusije.
- Trenutno imamo oko 60.000 vojnika svih rodova u Evropi. Te snage u stanju su da obuzdavaju Rusiju. Međutim, uzimajući u obzir modernizaciju snaga koju sprovodi Rusija, potrebno nam je još snaga - rekao je on obraćajući se... »

Bratstvo baruta i čelika: Rusija i Srbija zajedno prave novo oružje

Pravda pre 8 sati
Očekujemo dolazak novih ruskih kompanija u Srbiju, rekao je premijer Aleksandar Vučić novinarima u Moskvi, sumirajući razgovore koje je imao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
- Moji prvi sastanci sa Putinom, prvi, drugi i treći, uvek su se ticali pitanja koliko Srbija duguje, za Petrohemiju, za Gasprom... Srbija više ne duguje, sve plaća, a mi sada razgovaramo o politici i konkretnoj saradnji u... »

Putin i Ruhani: Mi smo pouzdani partneri

B92 pre 14 sati
B92: Putin i Ruhani: Mi smo pouzdani partneri
Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov iranski kolega Hasan Ruhani pokazali su saglasnost oko rešavanja sirijske krize.
Tu obe zemlje podržavaju vlast predsednika Bašara al Asada. Putin je na početku razgovora poručio Ruhaniju da je Iran pouzdan i stabilan partner Rusije. Oni su se dogovorili da pojačaju veze u oblasti energetike i da nastave... »

©2017 Netmark d.o.o.