Rusija - vesti

Misteriozna smrt diplomate: Ruski ambasador u Sudanu pronađen mrtav

Blic pre 4 sata
Ruski ambasador Mirgajas Širinski je večeras pronađen mrtav u svojoj rezidenciji u Kartumu, glavnom gradu Sudana, javlja agencija Frans pres.
"Ruski ambasador je preminuo večeras u svojoj rezidenciji u Kartumu", navodi se u saopštenju sudanskog Ministarstva spoljnih poslova. Uzrok smrti, međutim, nije naveden. Pre nego što je postavljen na poziciju ambasadora Rusije u... »

Dorohin: Rusija će nastaviti da insistira da Ratka Mladića puste na privremenu slobodu

Blic pre 4 sata
Rusija će nastaviti da insistira da Haški tribunal pusti na privremenu slobodu nekadašnjeg komandatna Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića zbog lošeg zdravlja koje se pogoršalo u poslednje dve godine, rekao je predsednik Komiteta Rusije za zaštitu generala Mladića, ruski poslanik Pavel Dorohin.
Dorohin, koji je sa ruskim akademikom Jelenom Guskovom juče i danas posetio generala Mladića u haškom pritvoru, rekao je da se Mladićevo zdravstveno stanje pogoršava i da je ova poseta potvrdila ozbiljnu zabrinutost u vezi sa... »

Vašington obećava: Nećemo se mešati u izbore za predsednika Rusije

Sputnik pre 6 sati
Zamenik američkog ambasadora u Rusiji Entoni Godfri je uveren da se SAD neće mešati u naredne predsedničke izbore u Rusiji.
Ranije je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov u intervjuu kineskim i japanskim medijima izjavio da je Moskva uverena da će Amerika pokušati da se umeša u sledeće izbore za predsednika Rusije. „Mi to, naravno, nećemo... »

Putin pozdravio dijalog Vatikana i Ruske pravoslavne crkve

Blic pre 6 sati
Ruski predsednik Vladimir Putin pozdravio je danas dijalog između Vatikana i Ruske pravoslavne crkve.
Putin je, posle sastanka sa vatikanskim državnim sekretarom, kardinalom Pjetrom Parolinom, kazao da "univerzalne ljudske vrednosti čine osnovu za ruske veze sa Vatikanom, kao i odnose između dve crkve", prenosi Rojters. Putin je... »

Rjabkov: Tenzije između SAD i Rusije nisu novi hladni rat

Blic pre 6 sati
B92: "Tenzije između SAD i Rusije nisu novi Hladni rat"
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je danas da SAD i Rusija nisu u novom Hladnom ratu uprkos tenzijama.
Rjabkov je u obraćanju japanskim i kineskim medijima osudio američke sankcije Rusiji, ali je istakao da aktuelne tenzije "nisu ekvivalentne sukobu koji bi mogao da preraste u otvoren konflikt", saopštilo je rusko Ministarstvo... »

Kako je Krim Rusiji uzet na prevaru

Vesti online pre 8 sati
Bivši predsednik Ukrajine Leonid Kravčuk izjavio je u intervjuu za list "Apostrof" da je Ukrajina prilikom zaključivanja Beloveškog sporazuma uspela lukavstvom da zadrži Krim, pošto je lažno obećala da će region imati pravo da zaključuje bilo kakve sporazume s Rusijom.
- Sve vreme sam tražio solidarnu odgovornost… I upravo nam je taj pristup kolektivne odgovornosti, uz konstruktivan dijalog s Rusijom, omogućio, ne bojim se ove reči, da je nasamarimo - rekao je Kravčuk. Ipak, Kijev nije ispunio... »

Velika podvala Ukrajine: Kako je Krim Rusiji uzet na prevaru

Sputnik pre 10 sati
Bivši predsednik Ukrajine Leonid Kravčuk izjavio je u intervjuu za list „Apostrof“ da je Ukrajina prilikom zaključivanja Beloveškog sporazuma uspela lukavstvom da zadrži Krim, pošto je lažno obećala da će region imati pravo da zaključuje bilo kakve sporazume s Rusijom.
„Sve vreme sam tražio solidarnu odgovornost… I upravo nam je taj pristup kolektivne odgovornosti, uz konstruktivan dijalog s Rusijom, omogućio, ne bojim se ove reči, da je nasamarimo“, rekao je Kravčuk. Ipak, Kijev nije ispunio... »

FMP doveo mladog reprezentativca Rusije

B92 pre 17 sati
B92: FMP doveo mladog reprezentativca Rusije
Mladi reprezentativac Rusije Ivan Slutski novi je košarkaš FMP-a iz Železnika.
Slutski ima 20 godina i visok je 201 centimetar, igra na poziciji krila, a u klub iz Železnika stiže iz evroligaša Himkija. Jedan od najtalentovanijih mladih ruskih košarkaša prošao je lekarske preglede i potpisao višegodišnji... »

Rjabkov: Nema „hladnog rata“ između Rusije i SAD

Sputnik pre 12 sati
Ruska Federacija i Sjedinjene Američke Države nisu u novom „hladnom ratu“, mada Vašington pokušava da diktira Moskvi svoju volju upotrebom nedozvoljenih metoda, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.
„Ne mislim da smo u novom „hladnom ratu“, jer nema osnova za hladni rat u starom smislu, odnosno konfrontacije sistema, ideologija, borbe za, recimo, trijumf ideja. Toga nema“, rekao je Rjabkov u intervjuu za kineske i japanske... »

Izjava godine: Maduro: Posetiću Rusiju, Putin je čovek mira

Blic pre 1 dan
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je danas da će uskoro posetiti Rusiju i razgovarati sa visokim zvaničnicima te zemlje.
Maduro je rekao na konferenciji za novinare da će sa ruskim zvaničnicma, između ostalog, razgovarati o energetici i odbrani. Maduro je rekao i da je ruski predsednik Vladimir Putin najpopularniji lider na svetu i da je "čovek... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.