Rusija - vesti

Ambasadori SAD, Britanije i Francuske napustili sednicu SB

RTS pre 9 sati
Predstavnici SAD, Britanije i Francuske – zemalja koje su pozvale na održavanje hitnog sastanaka Saveta bezbednosti UN da bi zatražile obustavljanje ofanzive sirijskih vladinih snaga u Alepu, napustili su vanrednu sednicu.
Kada je sirijski ambasador Bašar el Džafari pozvan da se obrati prisutnima, vanrednu sednicu Saveta bezbednosti UN su napustili Samanta Pauer (SAD), Metju Rajkroft (Britanija) i Fransoa Delatr (Francuska). Džafari je rekao da... »

Džonson optužuje Rusiju: Odugovlačite rat i pogoršavate situaciju u Siriji

Vesti online pre 15 sati
Rusija je kriva za odugovlačenje rata i pogoršavanje situacije u Siriji, izjavio je u ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson.
Britanski šef diplomatije je tokom gostovanja na Bi-Bi-Siju komentarisao situaciju u Siriji i napad na humanitarni konvoj UN u Alepu i sugerisao da bi Rusija mogla da bude kriva za ratni zločin ukoliko je namerno bombardovala... »

Ero: Rusija i Iran rizikuju saučešće u ratnim zločinima

RTS pre 16 sati
Šef francuske diplomatije Žan-Mark Ero upozorio je Rusiju i Iran da će "postati saučesnici u ratnim zločinima" ukoliko nastave da podržavaju režim sirijskog predsednika Bašara el Asada.
Žan-Mark Ero je, podsetivši da Rusija i Iran podržavaju sirijskog predsednika, pozvao te dve zemlje "da preuzmu odgovornost tako što će zaustaviti tu strategiju koja vodi u ćorsokak". "U protivnom će Rusija i Iran postati... »

Nova strategija: Dogovor Rusije i Turske o sirijskom vazdušnom prostoru!

Pravda pre 17 sati
Turska i Rusija trenutno vode razgovore o protokolu za koordinaciju borbenih letova na sirijskom vazdušnom prostoru kako bi izbegle incidente, rekao je izvor u turskoj vojsci za „Hurijet dejli njuz“.
Dok su radile na nacrtu protokola dve strane su postigle „džentlmenski dogovor“, rekao je izvor. Prema tom dogovoru, jedna strana neće ulaziti u vazdušni prostor dok druga strana izvodi operacije. Odluka da se koordinišu borbeni... »

"Ako nešto krene loše, okrivite Rusiju"

Vesti online pre 18 sati
Sporazum koji su "izboksovale" ruske i američke diplomate za smanjenje nasilja u Siriji "pretvorio se u mrtvo slovo na papiru" zbog igri optužbi koju je Vašington pokrenuo nakon vazdušnog napada američke koalicije na sirijsku armiju opkoljenu teroristima Islamske države u Dejr el Zoru.
Napad na Dejr el Zor je "otvorio novo poglavlje u sirijskom ratu“, što je mnoge navelo da se zapitaju "zašto su uopšte Sjedinjene Države potpisale Sporazum sa Rusijom o zajedničkim aktivnostima u Siriji“, smatra češki list... »

Skot: Naslaganja SAD i Srbije zbog Kosova i neispunjenih obećanja

Radio 021 pre 1 dan
Niko od Srbije ne traži da bira između prijateljstva sa Rusijom i prijateljstva sa Zapadom, izjavio je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.
Skot je u intervjuu za "Blic" rekao da je to kako će se odnosi Beograda i Moskve razvijati, stvar Srbije. "Ako Srbija želi da se pridruži EU, to nije samo ulazak u jednu zajednicu jedinstvenog tržišta, veći u jednu uniju... »

SAD i EU: Na Rusiji je da spasi primirje u Siriji

Pravda pre 1 dan
Ministri spoljnih poslova Francuske, Italije, Nemačke, Britanije, SAD i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost saopštili su u subotu da je na Rusiji da obezbedi primirje u Siriji, javlja danas AFP.
"Odgovornost je na Rusiji da dokaže da je voljna i sposobna da preduzme vanredne korake kako bi spasla diplomatske napore", navodi se u saopštenju izdatom u subotu. Na zahtev Britanije, Francuske i SAD, Savet bezbednosti UN... »

"Rusija stoji iza referenduma, Dodik je samo izvođač radova"

Vesti online pre 1 dan
Reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović tvrdi da je "vidljivo da iza referenduma u RS stoji Rusija", a da je "Dodik samo izvođač radova", i pozvao je građane da ostanu prisebni, javljaju bosanski mediji.
- Ovde je po sredi skrivanje tragova koji nas vode do velikog kriminala u koji su upleteni neki ljudi, ali i pokušaj da se menja odnos snaga na Balkanu. Muslimani, ali i drugi, treba da ignorišu referendum i da budu svesni da... »

O: Danu RS se izjašnjava i dijaspora: Otvorena glasačka mesta u Belgiji, Holandiji, Francuskoj i Rusiji

Blic pre 1 dan
Glasačka mesta za izjašnjavanje građana na referendumu o Danu Republike Srpske su jutros na vreme vreme otvorena u: Briselu, Antverpenu, Roterdamu, Parizu i Moskvi.
Mario Đuragić, šef Predstavništva RS u Briselu je rekao da su o provođenju referenduma građane smo informisali posredstvom crkve, medija i na na svom sajtu. Đuragić nije mogao precizirati koliki je broj građana koji se mogu... »

Kanadski mediji: Rusija na svim frontovima pretiče SAD

Večernje novosti pre 1 dan
Rusija je pretekla SAD u Siriji, bez obzira na sve podsmehe i predviđanja američkog predsednika Baraka Obame da je Moskva zaglibila u sirijskom „živom blatu“
Rusija je pretekla SAD u Siriji, bez obzira na sve podsmehe i predviđanja američkog predsednika Baraka Obame da je Moskva zaglibila u sirijskom „živom blatu“, piše kanadski list „Nešenel post“. Putin uradio u Siriji ono što je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.