Rusija - vesti

Dodik: Da nije bilo Rusije...

Vesti online pre 1 sat
Nikada dosad član Predsedništva BiH u svim sazivima nije napustio već otpočetu sednicu, kako je u četvrtak učinio Bakir Izetbegović, a ako on promoviše takvu mogućnost, postavlja se pitanje zašto i drugi nemaju prava da se tako ponašaju, kaže predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i upozorava da takvo ponašanje vodi u degradaciju organa na nivou BiH.
Dodik se u izjavi za "Sputnjik"zahvalio ambasadoru Rusije u BiH Petru Ivanvocu koji je sazvao vanrednu sednicu Veća za implementaciju mira. PIK je sazvan zahvaljujući Ivancovu, a očigledno je da on to nije učinio da oni ne bi... »

DSS: Bista Ševčenku u Novom Sadu prst u oko Rusiji

Beta pre 6 sati
B92: DSS: Bista Ševčenku u Novom Sadu potpuno neprimerena
Gradski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) u Novom Sadu ocenio je danas kao "potpuno neprimerenu i neprihvatljivu" inicijativu za postavljanje spomenika Tarasu Ševčenku u Novom Sadu. "Taras Ševčenko se proslavio kao borac za nezavisnost Ukrajine od majke Rusije, mnogo više nego kao umetnik i... »

Kern bi da ukine sankcije Rusiji?

Vesti online pre 1 sat
Austrijski kancelar Kristijan Kern pozvao je na reviziju antiruskih sankcija EU koje nanose štetu evropskoj privredi.
Kern smatra da Evropska unija treba da razmotri druge načine da utiče na Rusiju, koji bi bili efikasni i manje uticali na evropsku privredu. On je dodao da podržava delimično ukidanje sankcija Rusiji u zamenu za napredak u... »

Rusi zainteresovani za banjski turizam u Srbiji

Beta pre 5 sati
Turisti iz Rusije su sve više zainteresovani za banjski turizam i posetu manastirima u Srbiji, rekao je danas ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin. "U poslednjih godinu dana povećan je broj turista iz Rusije u Srbiji, ali iz Srbije u Rusiji", rekao je Čepurin novinarima na Medjunarodnom... »

Nemački Daimler ulaže 250 miliona evra u fabriku automobila u Rusiji

Gde investirati pre 5 sati
Fabrika će proizvoditi putnička vozila premijum klase, koja će biti završena do 2019. godine.
Nemački proizvođač vozila “Daimler” investiraće 15 milijardi rubalja (oko 250 miliona dolara) u fabriku za sklapanje automobila u ruskom Moskovskom regionu, saopštilo je rusko Ministarstvo industrije i trgovine (Minpromtorg). Ovo... »

Crne Gora i Rusija: Nekad gore od Informbiroa

Slobodna Evropa pre 6 sati
Razmjena oštro intoniranih saopštenja ministarstava spoljnih poslova Rusije i Crne Gore, u čijem fokusu je pitanje – da li se Rusija kontinuirano i uporno miješa u unutrašnje političke prilike u Crnoj Gori, pokazuju da se diplomatski odnosi dvije zemlje nalaze na izuzetno niskom nivou. Na prvi... »

Spor Rusije i Japana oko Kurilskih ostrva

Danas pre 9 sati
Rusija može da iskoristi Kurilska ostrva za državnu zaštitu, između ostalog raspoređivanjem svojih divizija na toj teritoriji, izjavio je zamenik predsednika komiteta Državne dume za međunarodne poslove Dmitrij Novikov. Smatram da je pitanje Kurilskih ostrva rešeno, jer je to ruska zemlja. Rusija... »

Bugari u panici zbog "igre nerava": Rusija naoružava besplatno Srbiju, a NATO nama ne daje ništa

Telegraf pre 9 sati
On je dodao da zbog ove opasne situacije u svojoj neposrednoj blizini, Bugarska mora pažljivo da prati razvoj događaja i da posebnu pažnju posveti vojsci
Nekadašnji šef bugarske obaveštajne službe, general Kirčo Kirov rekao je da Srbija postaje regionalni vojni faktor. On kaže da dok Bugarska, kao članica NATO, ima problem sa naoružavanjem, Srbija od Rusije dobija besplatno... »

Daimler će Mercedese proizvoditi u Rusiji

Auto blog pre 13 sati
Do pre tri godine je izgledalo da će Rusija prestići Nemačku kao najveće tržište automobila u Evropi. Međutim, 2014. počeo je sukob u Ukrajini i Rusiji su nametnute sankcije. Automobilsko tržište se prepolovilo i plan Rusije da postane najveće tržište je propalo. Uprkos sankcijama autoindustrija se... »

Kulturni zemljotres u Rusiji: Opet kolaju priče da Šolohov nije pravi autor "Tihog Dona"! (foto)

Telegraf pre 14 sati
- Šolohov ne samo da je uzeo tuđe delo nego ga je uništio, preuredio i skratio - rekao je Aleksandar Solženjicin
Generacije književnika, naučnika i istoričara tvrde da je nobelovac Mihail Šolohov uzurpirao rukopis čuvenog dela “Tihi Don” (prvo izdat u razdoblju između 1928. i 1940) od nepoznatog belog oficira kojeg su streljali boljševici i... »

Bakir tužio Srbiju a "minirao" Bosnu!

Večernje novosti  pre 1 sat  još 83 povezane

Nesreća kod vladičinog hana: U sudaru povređeno 14 vojnika (foto/ video)

Večernje novosti  pre 1 sat  još 22 povezane

Zvezda "zgazila" Galatu, novi korak ka Top 8

Mondo  pre 39 minuta  još 21 povezana
©2017 Netmark d.o.o.