Sirija - vesti

Sirijske demokratske snage zauzele 90 odsto Rake od ISIS-a

Blic pre 3 sata
RTS: Bitka za Raku u završnoj fazi
Sirijske demokratske snage, koje podržavaju SAD, zauzele su 90 odsto teritorije grada Rake, uporišta ekstremističke Islamske države u Siriji, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londnu.
- Zahvaljujući obimnim vazdušnim napadima koalicionih snaga, ISIS se povukla sa najmanje pet područja tokom protekla 24 časa - izjavio je šef sirijske Opservatorije za ljudska prava Rami Abdel Abdurahman, preneo je AP. - To je... »

Sprečen ilegalan ulazak 13 Sirijaca u BiH

Blic pre 3 sata
Službenici Jedinice granične policije Višegrad danas su u ilegalnom prelasku granice sprečili 13 osoba iz Sirije, od kojih je devetoro maloletnih, saopšteno je iz Granične policije BiH.
Ilegalni migranti otkriveni su u mestu Gornji Uvac u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Rudo. Službenici Jedinice granične policije Bijeljina juče su uhapsili muškarca čiji su inicijali M.S. /38/, nakon što je utvrđeno... »

Godišnje zasedanje skupštine UN Makron u UN branio nuklearni sporazum s Iranom

Večernje novosti pre 19 sati
Francuski predsednik Emanuel Makron stao je u odbranu nuklearnog sporazuma sa Iranom u svom prvom obraćanju na generalnoj debati Generalne skupštine UN
Francuski predsednik Emanuel Makron stao je danas u odbranu nuklearnog sporazuma sa Iranom u svom prvom obraćanju na generalnoj debati Generalne skupštine UN, tokom kojeg je govorio i o Siriji, Mjanmaru i sporazumu o klimatskim... »

AKO KOZA LAŽE, ROG NE LAŽE!

Sandžak press pre 4 sata
Koleginica nemuslimanka mi govori o slučaju koji joj se nedavno desio. – Muslimanka iz Iraka sa kojom je radila, vjerila se sa muslimanom iz Sirije. Nakon obavljenog šerijatskog vjenčanja a prije nego li su uistinu zaplovili u bračne vode, ovaj naš jadnik tražio od svoje buduće supruge da ne nosi... »

U Siriji besni podzemni rat: Džihadisti nas granatiraju, kada otvorimo vatru - već su pod zemljom

Vesti online pre 9 sati
"Militanti koriste mrežu tunela u predgrađima Damaska, pokušavajući da prekinu stvaranje zona deeskalacije", saopštio je sirijski general Nabil Isra.
- Militanti rizikuju kada kopaju tunele. Često se dešavaju zatrpavanja. Međutim, oni se vraćaju i nastavljaju da kopaju, jer podzemni rat je veoma efikasan. Oni granatiraju naše pozicije, a kada otvorimo vatru, militanti su već... »

Lavrov Tilersonu — A ko je vas zvao u Siriju

Sputnik pre 8 sati
Moskva je zainteresovana za očuvanje Sporazuma o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa, ali bez njegovog kršenja od strane SAD, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nakon sastanka sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom.
„Mi smo, kako je govorio predsednik Rusije, zainteresovani za očuvanje dogovora, ali bez bilo kakvih kršenja od strane američkih kolega. Sumnjamo da se on krši makar u tri tačke. Imamo sumnje da Amerikanci prave borbene sisteme... »

Novi način borbe: U Siriji besni podzemni rat

Sputnik pre 9 sati
Militanti koriste mrežu tunela u predgrađima Damaska, pokušavajući da prekinu stvaranje zona deeskalacije, saopštio je sirijski general Nabil Isra.
„Militanti rizikuju kada kopaju tunele. Često se dešavaju zatrpavanja. Međutim, oni se vraćaju i nastavljaju da kopaju, jer podzemni rat je veoma efikasan. Oni granatiraju naše pozicije, a kada otvorimo vatru, militanti su već... »

Odgoj djevojaka u Hrvatskoj

N1 Info pre 9 sati
Ove su subote, kako vidim, javnost i mediji ostali šokirani izvještajem Sigurnosno obavještajne agencije, koja je na predziđu islama u bespućima Iraka, Afganistana i Sirije među ratnicima Islamske države otkrila i hrvatske državljane.
Kao Kurosawinih Sedam samuraja ili Sturgesovih Sedam veličanstvenih, u svemu sedam hrvatskih odmetnika i revolveraša prezrivo je napustilo dekadentni europski građanski komfor i odjahalo u daleki neki gradić, Raka se zove,... »

Zabraniti im da "kupuju" slobodu

Večernje novosti pre 11 sati
Parlamentarci BiH traže strože kazne za svoje građane koji se bore na sirijskom ratištu. Ministar Mektić: Maksimalnu kaznu povećati sa pet na osam godina
PREMA zvaničnim podacima Suda BiH, do sada su u Bosni i Hercegovini 23 osobe osuđene zbog ratovanja za Islamsku državu. Šestorica ratnika za Siriju dobila su zatvorske kazne od godinu dana, dok su ostali bili osuđeni na duže... »

Erdogan: Međunarodna zajednica je pala na ispitu u Mijanmaru i Siriji

Sandžak press pre 16 sati
Predsjednik Republike Turske, Recep Tayyip Erdogan je u obraćanju na zasjedanju Generalne skupštine UN-a u New Yorku istakao da bi nasilje nad Rohingya muslimanima moglo postati “tamna mrlja” u historiji čovječanstva. Naglasio je da tragedije i krize u svijetu jasno pokazuju opravdanost apela... »

Željko o Dudi: Probali su i da nas posvađaju, ali...

N1 Info  pre 2 sata  još 16 povezanih

Više od 200 žrtava zemljotresa u Meksiku

Danas  pre 5 sati  još 31 povezana

Portoriko: Uragan Marija nosi krovove, čupa drveće... (Foto)

Večernje novosti  pre 4 sata  još 13 povezanih

Hapšenja zbog referenduma u Kataloniji

Danas  pre 1 sat  još 13 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.