Sirija - vesti

SAD i EU: Na Rusiji je da spase primirje u Siriji

Kurir pre 4 sata
RTS: EU i SAD: Na Rusiji da spase primirje U Siriji
Ministri spoljnih poslova Francuske, Italije, Nemačke, Britanije, SAD i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost saopštili su u subotu da je na Rusiji da obezbedi primirje u Siriji.
"Odgovornost je na Rusiji da dokaže da je voljna i sposobna da preduzme vanredne korake kako bi spasla diplomatske napore", navodi se u saopštenju izdatom u subotu. Na zahtev Britanije, Francuske i SAD, Savet bezbednosti UN... »

Ban Ki-Mun užasnut eskalacijom nasilja u Siriji

Slobodna Evropa pre 27 minuta
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-Mun „užasnut je eskalacijom sukoba“ u sirijskom gradu Alepu, saopštio je njegov portparol. Iz kancelarije generalnog sekretara saopšteno je da je Ban Ki-Mun uznemiren izveštajima o vazdušnim napadima, u kojima se koristi nekonvencionalno oružje. „Otkako... »

Poslušajte najstariju melodiju na svetu

B92 pre 43 minuta
B92: Poslušajte najstariju melodiju na svetu
1950 godine pronađena je zbirka od 29 tablica u ruševinama Ugarita, drevnog grada na severu današnje Sirije, međutim samo je jedna “preživela” uticaju vremena (vekova) pa je i dešifrovana.
Poznata kao H6, 3.500 godina stara glinena tabla otkrila je jednostavnu himnu, a dešifrovanjem njenih nota dobijena je melodija koja nije samo nastarija melodija otkrivena na svetu već i “potpuno očaravajuća”. Nju je muzičar... »

Hitna sjednica Vijeća sigurnosti UN-a zbog Halepa

Al Jazeera pre 1 sat
Već četvrtu noć zaredom sirijski grad je izložen teškom bombardiranju, u kojem je poginulo više od 200 ljudi.
SAD, Velika Britanija i Francuska sazvale su hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, na kojoj bi se trebalo raspravljati o eskalaciji nasilja u Siriji. Već četvrtu noć zaredom Halep je izložen teškom bombardiranju, u... »

Sudar burke i bikinija u Turskoj

Politika pre 3 sata
Sve češći slučajevi „ islamističke demokratije” potvrđuju da se zemlja, korak po korak, vraća u prošlost, što pojedini zvaničnici vladajuće stranke AKP javno zagovaraju
Naoko sitni incident na trenutak je potisnuo u drugi plan mnoge bremenite probleme: rešavanje migrantske krize, sukobe na severu Sirije, hapšenja zaverenika koji su pokušali puč u Ankari. „Ti si đavo”, uzviknuo je 35-godišnji... »

"Klintonova će krenuti protiv 'ruskog medveda' ako postane predsednica"

Vesti online pre 4 sata
"Ukoliko bude izabrana za predsednicu SAD, Hilari Klinton će prema Rusiji zauzeti mnogo tvrđi stav od Donalda Trampa, pa čak i Baraka Obame, i rat u Siriji će za nju biti prvi 'test' u tom kontekstu", navodi list "Forin polisi".
"Agresivni pristup Klintonove prema Moskvi, prema kojem se Putinu ne može verovati, a na njegove postupke treba odgovarati samo silom, u oštrom je kontrastu sa uslužnim stavom Trampa. I ovaj pristup je obavezuje na mnogo... »

SAD i EU: Na Rusiji je da spasi primirje u Siriji

Pravda pre 4 sata
Ministri spoljnih poslova Francuske, Italije, Nemačke, Britanije, SAD i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost saopštili su u subotu da je na Rusiji da obezbedi primirje u Siriji, javlja danas AFP.
"Odgovornost je na Rusiji da dokaže da je voljna i sposobna da preduzme vanredne korake kako bi spasla diplomatske napore", navodi se u saopštenju izdatom u subotu. Na zahtev Britanije, Francuske i SAD, Savet bezbednosti UN... »

Sirija: Koalicija namerno napala sirijsku vojsku

Blic pre 14 sati
Šef sirijske diplomatije Valid Mualem izjavio je danas na tribini UN da je 17. septembra međunarodna koalicija predvođena SAD "namerno" napala položaj sirijske vojske.
- Sirijska vlada smatra da su SAD potpuno odgovorne za taj napad jer činjenice pokazuju da je namerno izveden iako Vašington tvrdi suprotno - rekao je Mualem na generalnoj debati 71. zasedanja Generalne skupštine UN. SAD su... »

Sirijska opozicija traži od SAD "plan B"

Blic pre 13 sati
Koordinator opozicionog Visokog pregovaračkog komiteta sirijske opozicije Rijad Hidžab smatra da taktika povremenih prekida vatre u Siriji više nema smisla i da je potrebna nova strategija, prenosi agencija Rojters.
- Znam da nema ’plana B‘, zbog toga i tražim od SAD da učine nešto da se taj plan pojavi - naveo je Hidžab. On je izjavio da američka administracija treba da zauzme čvršći stav prema onome što se dešava u Siriji. - Moramo da... »

Kanadski mediji: Rusija na svim frontovima pretiče SAD

Večernje novosti pre 18 sati
Rusija je pretekla SAD u Siriji, bez obzira na sve podsmehe i predviđanja američkog predsednika Baraka Obame da je Moskva zaglibila u sirijskom „živom blatu“
Rusija je pretekla SAD u Siriji, bez obzira na sve podsmehe i predviđanja američkog predsednika Baraka Obame da je Moskva zaglibila u sirijskom „živom blatu“, piše kanadski list „Nešenel post“. Putin uradio u Siriji ono što je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter