Sirija - vesti

Mistura: Ustav mora da ostane pravo sirijskog naroda

Sputnik pre 1 sat
Specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju Stafan da Mistura rekao je da su se sve strane u ratu u Siriji dogovorile da učestvuju u razgovorima, koji bi trebalo da pomognu pri utemeljenju novog Ustava.
Mistura se obratio Savetu bezbednosti UN preko videa, rekavši da je zadovoljan time što su sve strane spremne da se održi sedma runda pregovora, zakazanih za sledeći mesec. On je naglasio da UN ne želi da ispiše novi Ustav, jer... »

Hitleru bi se dopalo: Islamska država vrši užasne eksperimente na ljudima!

Pravda pre 1 sat
Islamska država (ID) testira otrovne hemikalije na svojim zatvorenicima kako bi stvorila nova hemijska oružja, pokazuju podaci iračke vojske.
ID želi da dođe do hemijskog oružja koje je lako napraviti i za koje su lako dostupni sastojci, koje bi koristila u Siriji, Iraku ali i u terorističkim napadima na Zapadu. Irački vojnici su pronašli papire sa detaljima o... »

De Mistura: Novi pregovori o Siriji u junu

Al Jazeera pre 1 sat
Sudbina predsjednika Sirije Bashara al-Assada i dalje je ključno sporno pitanje.
Uprkos slabom napretku u posljednjem krugu mirovnih pregovora o Siriji, oni će biti nastavljeni u junu, izjavio je mirovni posrednik Ujedinjenih naroda Staffan de Mistura. On je poručio Vijeću sigurnosti UN-a kako "ozbiljni... »

Mistura: Pisanje Ustava mora da ostane pravo sirijskog naroda

Blic pre 8 sati
Specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju, Stafan da Mistura, rekao je da su se sve strane u ratu u Siriji dogovorili da učestvuju u razgovorima, koji bi trebali da pomognu pri utemeljenju novog Ustava.
Mistura se obratio Savetu bezbednosti UN preko videa, rekavši da je zadovoljan time što su sve strane spremne da se održi sedma runda pregovora, zakazanih za sledeći mesec. On je naglasio da UN ne želi da ispiše novi Ustav, jer... »

Nemačka: U septembru počinje suđenje bivšem komandantu sirijske opozicije

Blic pre 9 sati
Sud u Nemačkoj pokrenuo je sudski postupak protiv bivšeg komandanta opozicije u Siriji Ibrahima el F. (42), koji je optužen da je kao pripadnik jedinice povezane sa Slobodnom vojskom Sirije mučio civile.
Ibrahim je uhapšen u aprilu 2016. godine i preti mu doživotna zatvorska kazna ukoliko ga sud proglasi krivim. Optuženi se pobunjenicima u Siriji pridružio 2012. godine i komandovao je jedinicom od 150 vojnika u sirijskom gradu... »

Ubici ruskog pilota pet godina zatvora zbog posedovanja oružja (foto)

Večernje novosti pre 11 sati
Alparslan Čelik, koji je preuzeo odgovornost za ubistvo ruskog pilota Olega Peškova, osuđen je u Turskoj na pet godina zatvora zbog nelegalnog posedovanja oružja
Alparslan Čelik, koji je preuzeo odgovornost za ubistvo ruskog pilota Olega Peškova, osuđen je u Turskoj na pet godina zatvora zbog nelegalnog posedovanja oružja. „Sud nije razmatrao učešće Čelika u pogibiji ruskog pilota Peškova... »

U Zvorniku pronađena dva državljanina Sirije

Večernje novosti pre 11 sati
U mestu Karakaj, kod Zvornika, pronađena su dva stranca koji se predstavljaju da su državljani Sirije, saopšteno je iz Policijske uprave
U mestu Karakaj, kod Zvornika, pronađena su dva stranca koji se predstavljaju da su državljani Sirije, saopšteno je iz Policijske uprave, javila je Fena. Radi se o mlađim osobama koje kod sebe nisu imale nikakve identifikacione... »

Rohani: Iran će nastaviti da podržava Irak i Siriju

Sputnik pre 13 sati
Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je da će Teheran nastaviti da pruža podršku Iraku i Siriji u borbi protiv terorizma.
Rohani je prošle nedelje pobedio na predsedničkim izborima dobivši 57 odsto glasova. „Ko ratuje protiv terorista – Irak i Sirija, ali i Iran pomažući te zemlje“, rekao je on. Novoizabrani iranski predsednik je ocenio da nedavni... »

U: Zvorniku pronađena dva državljanina Sirije

Blic pre 23 sata
RTS: Pronađeni Sirijci u Karakaju kod Zvornika
U mestu Karakaj, kod Zvornika, juče su pronađena dva stranca koji se predstavljaju da su državljani Sirije.
Radi se o osobama mlađe dobi, koje kod sebe nisu imale nikakve identifikacione dokumente, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik. Stranci su policiji rekli da su 20. na 21. maja ilegalno prešli granicu između Srbije i... »

Pobunjenici u potpunosti napustili Homs

Al Jazeera pre 21 sat
Treći najveći sirijski grad prešao je u ruke Vlade nakon evakuacije posljednje četvrti koja je bila pod kontrolom opozicije.
Vlada Sirije u potpunosti je preuzela kontrolu nad trećim najvećim gradom u Siriji, Homsom, u kojem više nema nijednog pripadnika naoružane opozicije, prvi put nakon više od pet godina, rekao je guverner istoimene pokrajine Talal... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.