Sirija - vesti

London i Pariz: Uvedite sankcije Siriji

B92 pre 2 sata
B92: London i Pariz: Uvedite sankcije Siriji
Velika Britanija i Francuska pozvale su UN da uvedu sankcije Siriji nakon što je istraga UN utvrdila da je sirijski režim izvodio hemijskim oružjem.
Britanski i francuski ambasadori okarakterisali su upotrebu hemijskog oružja protiv civila kao ratni zločin i zločin protiv čovečnosti, prenosi AFP. Američka ambasadorka Samanta Pauer nije precizirala koje mere će biti preduzete,... »

Erdogan: Turska nastavlja borbu protiv terorista

Blic pre 3 sata
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas da će Turska nastaviti borbu protiv svih terorističkih grupa u okviru vladavine prava.
Takođe je dodao da turska vojska postaje sve jača i efikasnija pošto su "izdajnici" uklonjeni iz vojske posle neuspelog pokušaja puča, prenosi Rojters. Erdoganovi komentari usledili su usred zapadnih kritika zbog vojne ofanzive... »

"Turska i Kurdi ključni za borbu protiv ID"

Glas Amerike pre 5 sati
Sekretar za odbranu Eš Karter je apelovao na Tursku da “ostane fokusirana” na borbu protiv Islamske Države i obustavi borbe sa kurdskim snagama koje su saveznik Vašingtona i koje se takodje bore protiv te ekstremističke grupe u Siriji. Turske snage u Siriji se kreću zapadno od graničnog grada... »

Oland i Putin o Siriji u oktobru

Blic pre 5 sati
Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas da želi da o eskalaciji sukoba u Siriji razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom njegove posete Parizu koja je planirana za oktobar.
Tačan datum dolaska Putina u Pariz i dalje je otvoren. Oland je najavio da će sa Putinom o sukobu u Siriji razgovarati i tokom predstojećeg samita G20 u Kini. Francuski lider je upozorio da česte vojne intervencije u Siriji sa... »

Turska i kurdi postigli dogovor: Necemo se sukobljavati u Siriji!

Telegraf pre 6 sati
Do sada su u borbama u severnoj Siriji bili međusobno suprotstavljeni američki saveznici Turska i snage predvođene Kurdima, koje veže za najefikasnije kopnene snage u borbi protiv Islamske države u Siriji
Turske i kurdske snage u severnoj Siriji postigle su “labav sporazum” da prestanu da se međusobno napadaju, izjavio je portparol Centralne komande američkih snaga pukovnik Džon Tomas. AMERIKA BESNA NA TURSKU ZBOG KURDA: Da se... »

Oland: Rizik od eskalacije zbog intervencije Turske u Siriji

Blic pre 12 sati
B92: Oland: Rusi i Turci vode ka eskalaciji sukoba u Siriji
Francuski predsednik Fransoa Oland upozorio je danas da bi "protivrečne intervencije" turskih i ruskih snaga u Siriji mogle da dovedu do eskalacije sukoba, javlja AFP.
- Ove višestruke, kontradiktorne intervencije nose sa sobom opasnost od širenja sukoba - rekao je Oland na sastanku sa diplomatskim korom u Francuskoj. Francuski predsednik je, takođe, pozvao na "apsolutno hitnu" obustavu borbi... »

Ameri u panici zbog ruskog projekta "kosmosfera": Nećete verovati koju tehnologiju koriste u Siriji

Pravda pre 14 sati
Teoretičari zavera veruju da je Putin u Siriji upotrebio i testirao napredno oružje za čiju tehnologiju su zaslužne vanzemaljske vrste.
Prema rečima dr Prestona Džejmsa, Putinova intervencija u Siriji je pružila ruskoj vojsci priliku da testira oružane sisteme razvijene pri tajnim projektima sa vanzemaljcima. Preston navodi da Rusi sada poseduju čitav niz visoko... »

Šef Pentagona dolazi u tursku: Glavna tema - vojna akcija u Siriji

Srbija danas pre 15 sati
Šef Pentagona Ešton Karter izjavio je da će se sledeće sedmice sastati sa turskim ministrom odbrane Fikri Išikom, a glavna tema razgovora će biti vojna operacija Turske u Siriji.
- Sastaću se sa svojim kolegom licem u lice u Evropi i naglasiću da SAD podržavaju operaciju Turske protiv IS-a i njene napore kako bi se oslobodila teritorija između tursko-sirijske granice i sirijskog grada Džarablusa ka... »

Zašto je vojna akcija Turske u Siriji usmerena protiv SAD

Pravda pre 17 sati
Dok se od skorašnje posete američkog potpredsednika Džoa Bajdena Turskoj očekivalo da postigne „značajne rezultate“ u pogledu sprečavanja novog Turskog povezivanja sa Rusijom i Sirijom i stvaranja operativnog – ako ne i strateškog – saveza protiv samoproglašene Islamske države, turski samostalni prodor u Siriju i ophođenje prema Bajdenu (na aerodromu ga je dočekao zamenik gradonačelnika) jasno su pokazali turski stav prema SAD, kao i generalno prema Zapadu (NATO).
Piše: Salman Rafi Šeik Sama poseta se naširoko opisuje kao „besmislena“. Količina ironije koja obavija celu ovu sagu može se nazreti iz činjenice da je operacija turskih specijalnih snaga u Siriji počela u trenutku kad je... »

Rakete iz Sirije ranile petoro dece u turskom gradu

Blic pre 1 dan
Turski pogranični grad Kilis su danas pogodile tri rakete iz Sirije, pri čemu je povređeno petoro dece stare između osam i 12 godina, javili su turski mediji.
LATEST — Turkish army retaliates to Daesh fire which injured 5 in Turkish border town; 8 targets neutralized https://t.co/OboP5aYegN— DAILY SABAH (@DailySabah) 29. август 2016. Najmanje jedno od povređene dece je u teškom stanju,... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.