Sirija - vesti

Turci ušli u Siriju, Asadova vojska najavljuje žestok odgovor!

Alo pre 31 minut
Alo: Turci ušli u Siriju, Asadova vojska najavljuje žestok odgovor!
Erdogan najavio ulazak u gradove Al Bab, Manbidž i Raku, Sirijci tvrde da su okupirani!
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kaže da će njegova zemlja proširiti operacije na severu Sirije, uključujući ulazak u gradove Al Bab, Manbidž i Raku. Erdogan je rekao da Turska "nema drugog izbora" osim da uđe u Al Bab,... »

Erdogan najavio širu vojnu operaciju na severu Sirije

Novi magazin pre 1 sat
B92: "Nemamo izbora, moramo da uđemo u dva grada, pa i u Raku"
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će Turska proširiti vojne operacije na severu Sirije na gradove Al-Bab, Mandžin i Raku.
Erdogan je rekao da Turska "nema izbora" nego da uđe u Al-Bab i Mandžin, uprkos kritikama međunarodne zajednice. On je takođe naglasio da je širenje vojne operacije potrebno da bi se "pripremila teritorija očišćena od terorista".... »

Međunarodni tim optužio Vladu Sirije za treći hemijski napad

Novi magazin pre 8 sati
RTV: Sirija optužena za treći hemijski napad
Međunarodni tim utvrdio je da je Vlada Sirije izvršila treći hemijski napad u toj ratom razorenoj zemlji, navodi se u izveštaju objavljenom sinoć u sedištu UN u Njujorku.
Tim UN i Organizacije za zabranu hemijskog oružja optužio je u avgustu vladu sirijskog predsednika Bašara Asada za upotrebu hlora u dva napada, a ekstremiste Islamske države za korišćenje iperita u jednom napadu. U to vreme tim... »

Peskov: Naš zadatak je da oslobodimo Siriju od terorista

RTS pre 5 sati
RTV: "Zadatak Rusije u Siriji je oslobađanje od terorista"
Zadatak Rusije u Siriji je da oslobodi teritoriju od terorističkih organizacija i pomogne da se spreči podela zemlje, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
"Privremena baza nije cilj, ona služi da se postigne ono što je rekao predsednik - da se pomogne legitimnim sirijskim vlastima u borbi protiv ID i drugih terorističkih organizacija. Teritorija Sirije mora biti oslobođena", rekao... »

Asma Asad progovorila posle 8 godina: Evo šta kaže "pustinjska ruža"

Vesti online pre 6 sati
Prva dama Sirije Asma al Asad dala je za ruske medije prvi intervju posle osam godina. Kaže da oseća bol i tugu zbog rata u Siriji, prenosi "Gardijan".
Stručnjaci ističu da je njen intervju znak samopouzdanja režima, dodaju oni. - Kosa joj je bila ukovrdžana sa ukusom, šminka je bila bez greške i diskretna. Ton Asme al Asad bio je takođe besprekoran dok je davala svoj prvi... »

Peskov: Naš zadatak – osloboditi Siriju od terorista

Studio B pre 6 sati
Zadatak Rusije u Siriji je da oslobodi teritoriju od terorističkih organizacija i pomogne da se spreči podela zemlje, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Privremena baza nije cilj, ona služi da se postigne ono što je rekao predsednik – da se pomogne legitimnim sirijskim vlastima u borbi protiv IS i drugih terorističkih organizacija. Teritorija Sirije mora biti oslobođena“, rekao... »

Prva dama Sirije progovorila: Sve su mi nudili... nikad neću prihvatiti

Pravda pre 6 sati
Prva dama Sirije Asma al Asad dala je za ruske medije prvi intervju posle osam godina, u kojem kaže da oseća bol i tugu zbog rata u svojoj zemlji, prenosi „Gardijan“. Stručnjaci ističu da je njen intervju znak samopouzdanja režima.
„Kosa joj je bila ukovrdžana sa ukusom, šminka je bila bez greške i diskretna. Ton Asme al Asad bio je takode besprekoran dok je davala svoj prvi televizijski intervju za osam godina“, počinje "Gardijanov" tekst. Kako navodi... »

Progovorila "pustinjska ruža" Sirije: Prvi intervju Asme Asad posle 8 godina

Srbija danas pre 6 sati
Prva dama Sirije Asma al Asad dala je za ruske medije prvi intervju posle osam godina, u kojem kaže da oseća bol i tugu zbog rata u svojoj zemlji, prenosi „Gardijan“.
Stručnjaci isticu da je njen intervju znak samopouzdanja režima. - Kosa joj je bila ukovrdžana sa ukusom, šminka je bila bez greške i diskretna. Ton Asme al Asad bio je takode besprekoran dok je davala svoj prvi televizijski... »

UN traži istragu o ljudskim pravima i hemijskom oružju u Siriji

RTS pre 9 sati
RTS: UN traži istragu o ljudskim pravima i hemijskom oružju u Siriji
Savet UN za ljudska prava doneo je rezoluciju kojom se poziva na pojačanu istragu kršenja ljudskih prava i zlostavljanja u severnom sirijskom gradu Alepu.
Kako prenosi AP, na posebnoj sednici Savet je razmatrao pogoršanu situaciju u vezi ljudskih prava u Siriji i Alepu, u kojem su u proteklom periodu pojačani ruski i sirijski vazdušni udari. Rezolucijom, koja je usvojena traži se... »

Italijanski mediji: Ekonomski rat i špijunske igre zapalile Siriju

Vesti online pre 17 sati
Gas i nafta su oduvek u žarištu problema na Bliskom istoku, piše italijanski list "Il sole 24 ore" ističući da je uzrok rata u Sirji upravo moćan gasovod.
Kako navode, rat je tamo počeo zato što je sirijski predsednik Bašar al Asad odbio da prihvati da preko sirijske teritorije prođe moćan gasovod iz Katara u Evropu". To je, navodi list italijanskih poslovnih krugova, predočio i... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.