Sirija - vesti

Prvi češki džihadista osuđen na tri godine zatvora i lečenje kod psihijatra

Večernje novosti pre 34 minuta
Prvi češki džihadista, 22-godišnji Čeh uhvaćen u Turskoj u pokušaju da se pridruži borcima Islamske države u Siriji, osuđen je danas u Plzenu na tri godine i tri meseca zatvora i obavezno ambulantno lečenje kod psihijatra
Prvi češki džihadista, 22-godišnji Čeh uhvaćen u Turskoj u pokušaju da se pridruži borcima Islamske države u Siriji, osuđen je danas u Plzenu na tri godine i tri meseca zatvora i obavezno ambulantno lečenje kod psihijatra. Sud je... »

Rusija najavila veto na rezoluciju protiv Sirije

Politika pre 2 sata
NjUJORK – Velika Britanija, Francuska i SAD predložile su danas u Savetu bezbednosti UN nacrt rezoluciju protiv Sirije zbog navodnih napada hemijskim oružjem na koju je Rusija najavila veto. Posle sastanka SB UN iza zatvorenih vrata, zamenik britanskog ambasadora Piter Vilson najavio je da će... »

Rusija najavila veto na predlog o sankcijama Siriji

Večernje novosti pre 1 sat
Velika Britanija, Francuska i SAD zatražile su u Savetu bezbednosti UN uvođenje sankcija Siriji zbog navodnih napada hemijskim oružjem, ali je Rusija najavila veto
UJEDINjENE NACIJE - Velika Britanija, Francuska i SAD zatražile su danas u Savetu bezbednosti UN uvođenje sankcija Siriji zbog navodnih napada hemijskim oružjem, ali je Rusija najavila veto. Te tri države predložile su zabranu... »

U Ženevi se pregovara dok u Siriji besne sukobi

N1 Info pre 3 sata
Trećeg dana mirovnih pregovora o Siriji, jedna od najspornijih tačaka i dalje je budućnost režima Bašara Asada. U pregovorima pod pokroviteljstvom UN-a učestvuju predstavnici sirijske opozicije i režima, kao i diplomate regionalnih i svetskih sila, uključujući Rusiju i Ameriku. Za to vreme, u Siriji i dalje besne sukobi.
Izvor: N1 Automobil bomba takozvane Islamske države eksplodirala je u centru sela, nedaleko od grada Al Bab, koji je od nedavno pod kontrolom opozicionih snaga i turskih trupa. U eksploziji je poginulo 60 ljudi, a oko 100... »

Načelnik turskog generalštaba: Vojska ispunila ciljeve u Siriji

Novi magazin pre 3 sata
Načelnik turskog generalštaba Hulusi Akar izjavio je danas da je Turska "ispunila ciljeve" koje je postavila za svoje vojne operacije na severu Sirije.
General Hulusi Akar je to rekao prilikom posete granici sa Sirijom, pošto su turska vojska i sirijska opozicija koju podržava Turska preuzele grad El Bab od esktremista Islamske države. On nije, međutim, rekao da li će Turska... »

Akar: Turska vojska ispunila ciljeve u Siriji

N1 Info pre 3 sata
Načelnik turskog generalštaba Hulusi Akar izjavio je da je Turska "ispunila ciljeve" koje je postavila za svoje vojne operacije na severu Sirije.
General Hulusi Akar je to rekao prilikom posete granici sa Sirijom, pošto su turska vojska i sirijska opozicija koju podržava Turska preuzele grad El Bab od esktremista Islamske države. On nije, međutim, rekao da li će Turska... »

Ne jenjava nasilje u Siriji: 60 osoba poginulo u eksploziji automobila bombe

Večernje novosti pre 9 sati
Najmanje 60 osoba je poginulo, a oko 100 je povređeno jutros prilikom eksplozije automobila bombe u zapadnom predgrađu Al Baba na severu Sirije
Najmanje 60 osoba je poginulo, a oko 100 je povređeno jutros prilikom eksplozije automobila bombe u zapadnom predgrađu Al Baba na severu Sirije, navodi AP. Među poginulima su opozicioni sirijski borci i civili, javila je turska... »

Iračka avijacija bombardovala teroriste u Siriji

Sputnik pre 9 sati
Premijer Iraka Hajder el Abadi izjavio je da je izdao naređenje o vazdušnim udarima na pozicije terorističke organizacije DAEŠ na teritoriji Sirije, prenosi Rojters.
„Naredili smo komandi Ratnog vazduhoplovstva da bombarduje pozicije DAEŠ-a u Hasaibi i Abu Kamali na teritoriji Sirije, jer su oni odgovorni za nedavne eksplozije u Bagdadu“, izjavio je on. Po njegovim rečima, iračka vojska je... »

Putin: Ja sam poslao "Admirala Kuznjecova" u Siriju, evo i zašto

Vesti online pre 14 sati
Ruski predsednik Vladimir Putin kaže da je ideja da se pošalje nosač aviona "Admiral Kuznjecov" u Siriju bila samo i isključivo njegova.
On je dodao i da Rusija ne namerava da se meša u unutrašnje poslove Sirije, ali želi da se suoči sa teroristima. Putin je istakao i da je cilj Rusije u Siriji da stabilizuje legitimnu vlast u Damasku i da okonča divljanje... »

Putin: Ja sam poslao admirala kuznjecova u Siriju!

Srbija danas pre 14 sati
Oko 4.000 militanata iz Rusije bori se u Siriji...
Ruski predsednik Vladimir Putin kaže da je ideja da se pošalje nosač aviona "Admiral Kuznjecov" u Siriju bila samo i isključivo njegova. On je dodao i da Rusija ne namerava da se meša u unutrašnje poslove Sirije, ali želi da se suoči sa teroristima. Putin je istakao i... »

©2017 Netmark d.o.o.