Sjenica - vesti

Divan dan za putovanje, ali...

Mondo pre 2 sata
Na putevima u Srbiji saobraćaj je umeren i odvija se bez većih gužvi i zastoja, i uz dobru prohodnost, saopštio je AMSS, ali u nekim delovima Srbije i dalje treba biti oprezan.
Foto: MONDO/P. Vujić Svi putevi ka zimskim turističkim centrima prohodni, ali se savetuje oprez zbog snega u rakvašenom stanju visine i do pet centimetara, najviše na području Kopaonika, Tare, Crnog Vrha, kao i u višim predelima... »

Srećan put: Prolećni uslovi za vožnju, bez gužvi i zastoja

Kurir pre 3 sata
Vozače danas očekuju prolećni uslovi za vožnju sa temperaturama koje će dostizati i 20-ti podeok, saopštio je AMSS, dodajući da takve vremenske prilike uslovljavaju dobru prohodnost puteva.
Saobraćaj je ovog jutra umerenog intenziteta i odvija se bez većih gužvi i zastoja. Svi putevi ka zimskim turističkim centrima su prohodni, ali treba računati na sneg u rakvašenom stanju i do 5 cm, najviše na području Kopaonika,... »

Termoelektrana pretnja životnoj sredini Pešteri

Radio sto plus pre 13 sati
Mogućnost izgradnje termoelektrane u Štavlju kod Sjenice stvara zabrinutost da bi to imalo štetan uticaj na poljoprivredu i životne resurse Pešteri, ocenjeno je na konferenciji “Pitanje izbora- kreiranje energetske politike i skladu sa potrebama i interesima lokalnih zajednica”. Predstavnik... »

Uznemirujuće: Teroristi iz Turske se gnezde u Sandžaku!

Kurir pre 1 dan
Veliki broj pripadnika terorističke organizacije FETO, odgovorne za pokušaj državnog udara u Turskoj, od letos dolazi u južni deo Srbije, upozorava diplomata Tanžu Bilgič
Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič izjavio je da postoje saznanja da je veliki broj pripadnika terorističke organizacije FETO, odgovorne za pokušaj državnog udara u Turskoj, došao u Srbiju. - Imamo saznanja da je, zbog toga... »

Najveće plate imaju meštani Sjenice, dok su najslabije plaćeni stanovnici Odžaka

Nova ekonomija pre 1 dan
Prosečna neto zarada u Nišu isplaćena u januaru iznosila je 38.876 dinara, što je u odnosu na prosečnu desembarsku platu manje za 5.822 dinara ili 13 odsto. Prosečna neto plata u Srbiji u januaru je iznosila 41.508 dinara, što je za 11.948 dinara ili 22,4 odsto manje u odnosu na decembar, pokazuju... »

Svi se žale na male plate: A evo gde je zarada u Srbiji "skočila" za 126 odsto!

Srbija danas pre 1 dan
Republički zavod za statistiku ima lepe vesti za građane
Prosečna neto plata u Srbiji u januaru je iznosila 41.508 dinara, što je za 11.948 dinara ili 22,4 odsto manje u odnosu na decembar, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku. Posle dužeg vremena na vrhu lestvice primanja u Srbiji ne nalaze se žitelji... »

Prosečna plata u Nišu opala za 13 odsto

Blic pre 1 dan
Prosečna neto zarada u Nišu isplaćena u januaru iznosila je 38.876 dinara, što je u odnosu na prosečnu decembarsku platu manje za 5.822 dinara ili 13 odsto, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku.
Prosečna neto plata u Srbiji u januaru je iznosila 41.508 dinara, što je za 11.948 dinara ili 22,4 odsto manje u odnosu na decembar. Posle dužeg vremena na vrhu lestvice primanja u Srbiji ne nalaze se žitelji Surčina, već Sjenice... »

Povoljni uslovi za saobraćaj

RTS pre 2 dana
Posle prohladnog jutra, vozače u toku dana očekuju uglavnom povoljni uslovi za vožnju bez padavina i sa više sunčanih intervala, ali je zbog niskih temperatura tokom jutra i večeri opasnost od poledice i dalje prisutna na vlažnim deonicama, naročito na putevima u planinskim predelima.
Prilazi svim zimskim turističkim centrima i skijalištima su prohodni, a sa snegom na kolovozu treba računati na prilaznim putevima ka Kopaoniku, Goču, Zlatiboru, Tari, kao i na putevima u višim planinskim predelima na područjima... »

Upozorenje za vozače: Neophodan oprez u višim predelima i duž useka i klisura

Večernje novosti pre 2 dana
RTS: Ne kretati na put bez zimske opreme
Auto moto savez Srbije (AMSS) upozorio je večeras vozače da ih u višim predelima očekuju delimično vlažni kolovozi, jer na pojedinim deonicama ima zaostalog snega
Auto moto savez Srbije (AMSS) upozorio je večeras vozače da ih u višim predelima očekuju delimično vlažni kolovozi, jer na pojedinim deonicama ima zaostalog snega. Veći oprez savetovan je i tokom vožnje kroz stenske uske i... »

Na Sjenici sneg od 18 centimatara: Otežan saobraćaj ka selima

Blic pre 2 dana
Na području sjeničke opštine danas i tokom noći palo je 18 centimetara snega, zbog čega je otežan saobraćaj makadamskih putevima prema selima.
Rukovodilac Službe za održavanje puteva Adem Mujović rekao je radiju "Sto plus" da su na terenu četiri mašine, a da će, ukoliko to bude potrebno, biti angažovana dodatna mehanizacija. - Trenutno čistimo gradske ulice, dok smo... »

©2017 Netmark d.o.o.