Skoplje - vesti

"Zapad naše opredeljenje, a partneri NATO i EU"

B92 pre 2 sata
B92: "Zapad naše opredeljenje, a partneri NATO i EU"
Skoplje -- Mandatar za sastav vlade Makedonije i lider SDSM, Zoran Zaev najavio je da će graditi društvo u kojem su svi jednaki u slobodnoj i nestranačkoj državi.
"Ovo je nov početak za našu Makedoniju. Znam da se nada ponovo probudila. Zasobom ostavljamo katastrofe, a pred nama su reforme", rekao je on na početku redovnog kongresa SDSM, istakavši da neće dozvoliti da se "ponovi zlo koje... »

Džaferi: Vlada socijaldemokrata i Albanaca sledeće nedelje

RTV pre 3 sata
RTV: Džaferi: Vlada socijaldemokrata i Albanaca sledeće nedelje
SKOPLJE - Predsedavajući makedonskog parlamenta Talat Džaferi najavio je za sledeću nedelju novu koalicionu vladu Makedonije koju će činiti socijaldemokrate i stranke albanske manjine.
On je to izjavio za AFP koji navodi da će time biti stavljena tačka na zastoj koji dugo traje u toj zemlji. "Očekujem da dobijem za dan ili dva program kabineta i da onda sazovem sednicu parlamenta za narednu nedelju", rekao je... »

Uspeh studenata beogradskog ETF-a

RTS pre 4 sata
RTS: Uspeh studenata beogradskog ETF-a
Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu je ponovo pobedio na regionalnom takmičenju studenata elektrotehnike i računarstva u kome su učestvovali studenti 25 elektrotehničkih i računarskih fakulteta.
Studenti su se takmičili u znanju u ukupno 14 disciplina, a pojedinačni rezultati su se računali i u takmičenju fakulteta. U periodu od 2002. do 2017. godine, samo jedanput (2013. godine) dogodilo se da Elektrotehnički fakultet... »

Zaobilaznica ključni uslov za nove investitore

Danas pre 6 sati
Privredno društvo "Slobodna zona Vranje" koje se nalazi na periferiji grada gde je nekada bio vojni poligon moglo bi da proradi u punom kapacitetu tek kada bude završena obilaznica koja će stranim investitorima omogućiti direktnu vezu sa Koridorom 10 i samim tim vezu sa Skopljem i Solunom, na jugu... »

Vučić i Zaev nisu razgovarali o Živaljeviću

Danas pre 6 sati
Popov: Budući odnosi dve zemlje zavisiće od toga koliko je nova vlast u Skoplju spremna da pređe preko ovog što se desilo
Mandatar vlade u Makedoniji Zoran Zaev i premijer Srbije Aleksandar Vučić nisu razgovarali u Briselu, na večeri koju je upriličila evropska komesarka za spoljnu politiku i bezbednost, o diplomatskom incidentu u kojem se Goran... »

Mislila je da se goji, držala dijetu, a stomak je i dalje rastao: Posle 2 sata izvadili su joj drugi najveći tumor viđen u Makedoniji (video)

Telegraf pre 8 sati
Mislila je da se goji, držala je dijetu, stomak joj je i dalje rastao, a kada je zbog bolova posetila ginekologa, umalo se nije onesvestila. U njenoj utrobi je bio tumor težak 16 kilograma
Pacijentkinja (37) iz Tetova, na zapadu Makedonije, primetila je da joj unazad sedam meseci intenzivno raste stomak. Poverovala je da je naglo počela da se deblja, ali kada je nakon stroge dijete vaga pokazivala da je sve teža i... »

Tužilaštvo traži zamrzavanje imovine VMRO-DPMNE: Otvorena istraga u slučajevima Trista i Talir

Kurir pre 9 sati
Specijalno javno tužilaštvo zatražilo je ponovo od Krivičnog suda u Skoplju da zamrzne imovina VMRO-DPMNE povezana sa predmetima "Trista" i "Talir".
U istrazi "Talir" je osumnjičeno je 14 lica, među kojima i lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski za ilegalno finansiranje stranke, kao i zbog sumnje da je zloupotrebljeno 4,9 miliona evra. Zatražilo je i zamrzavanje imovine u slučaju... »

Ambasadorka Srbije objašnjava Skoplju prisustvo pripadnika tajne službe u Sobranju

Slobodna Evropa pre 18 sati
B92: Skoplje: Od ambasadorke traženo objašnjenje o Živaljeviću
Ambasadorka Srbije u Makedoniji Dušanka Divjak Tomić bila je u makedonskom Ministarstvu spoljnih poslova, koje ju je pozvalo da objasni prisustvo pripadnika Bezbednosno-informativne agencije Srbije Gorana Živaljevića u Sobranju, u noći 27. aprila kada su tamo upali demonstranti i tom prilikom došlo... »

Skoplje traži objašnjenje od Srbije

Danas pre 21 sat
Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije prenelo je danas ambasadorki Srbije u Skoplju Dušanki Divjak-Tomić "nezadovoljstvo i zabrinutost zbog neovlašćenog prisustva srpskog diplomate u Sobranju. Ministaratvo je zatražilo detaljno objašnjenje razloga i okolnosti", saopšteno je u Skoplju.... »

Makedonci zahtevaju povlačenje srpskog savetnika iz Skoplja

Telegraf pre 1 dan
Nove tenzije u Skoplju
Makedonija traži povlačenje savetnika iz srpske ambasade u Skoplju Gorana Živaljevića. ČISTKA: 15 policajaca u Makedoniji udaljeno s radnog mesta zbog haosa u aprilu Ambasador Srbije u Skoplju Dušanka Divjak Tomić odazvala se danas pozivu makedonskog Ministarstva... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.