Slovenija - vesti

Legitimno vraćanje azilanata u Hrvatsku - odlučio evropski sud

Novi magazin pre 1 minut
Austrija i Slovenija mogu legitimno da vraćaju u Hrvatsku tražioce azila koji su stigli na njihovu teritoriju preko Hrvatske u jeku migrantske krize, odlučio je danas Evropski sud pravde (CJEU).
Sud je zaključio da se u ovom slučaju primenjuje Dablinski sporazum, prema kome zemlja EU u koju je tražilac azila prvo ušao treba da razmatra njegov zahtev za azil. Evropskom sudu su se obratili austrijski i slovenački sudovi,... »

Odluka Evropskog suda: Legitimno vraćanje azilanata u Hrvatsku

Slobodna Evropa pre 20 minuta
Austrija i Slovenija mogu legitimno vraćati u Hrvatsku tražioce azila koji su stigli na njihovu teritoriju preko Hrvatske u jeku migrantske krize, odlučio je danas Evropski sud pravde (CJEU). Sud je zaključio da se u ovom slučaju primjenjuje Dablinski sporazum, prema kome zemlja EU u koju je... »

Internet pismeno 50 odsto građana Srbije

Kamatica pre 25 minuta
Srbija se nalazi na šestom mestu među balkanskim zemjlama po broju korisnika interneta, sa 51,5 odsto aktivnih korisnika, dok je na prvom Slovenija sa 72 odsto.
Slika je, ipak, potpuno drugačija ako pogledamo podatke o broju mobilnih telefona u odnosu na ukupnu populaciju – Srbija izbija na visoko drugo mesto, odmah iza Crne Gore, kaže se u izveštaju McKinsey Svetskog instituta Digitalna... »

Austrija i Slovenija mogu da vraćaju azilante u Hrvatsku

N1 Info pre 25 minuta
Austrija i Slovenija mogu legitimno da vraćaju u Hrvatsku tražioce azila koji su stigli na njihovu teritoriju preko Hrvatske u jeku migrantske krize, odlučio je Evropski sud pravde (CJEU).
Sud je zaključio da se u ovom slučaju primenjuje Dablinski sporazum, prema kome zemlja EU u koju je tražilac azila prvo ušao treba da razmatra njegov zahtev za azil. Evropskom sudu su se obratili austrijski i slovenački sudovi,... »

Evropski sud odlučio - legitimno vraćanje azilanata u HR

B92 pre 32 minuta
B92: Evropski sud odlučio - legitimno vraćanje azilanata u HR
Luksemburg -- Austrija i Slovenija mogu legitimno da vraćaju u Hrvatsku tražioce azila koji su stigli na njihovu teritoriju preko Hrvatske u jeku migrantske krize.
To je odlučio Evropski sud pravde (CJEU). Sud je zaključio da se u ovom slučaju primenjuje Dablinski sporazum, prema kome zemlja EU u koju je tražilac azila prvo ušao treba da razmatra njegov zahtev za azil. Evropskom sudu su se... »

Evropski sud: Hrvatska prekršila Dablinska pravila

RTS pre 37 minuta
RTS: Evropski sud: Hrvatska prekršila Dablinska pravila
Vanredni talas migranata 2015. i 2016. ne predstavlja razlog za nepoštovanje Dablinskih pravila, prema kojima izbeglica u prvoj zemlji EU, na čiju teritoriju ulazi, treba da podnese zahtev za azil, istakao je Evropski sud u vezi sa slučajem Hrvatske.
Evropski sud je istakao da je Hrvatska nadležna za proveru molbi za međunarodnu zaštitu za avganistanske izbeglice koje su nastavile put ka Austriji, prenosi APA. To, kako se dodaje, važi i za jednog sirijskog migranta koji je... »

Čadež: Dogovoreni novi poslovni susreti slovenačkih i srpskih privrednika

Vesti online pre 1 sat
"Srpske i slovenačke kompanije narednih meseci očekuje niz susreta na sajmovima i poslovnim skupovima u obe zemlje, a privredne komore Srbije i Slovenije dosta dogovorenog zajedničkog posla na podršci kompanijama i rešavanju pitanja bitnih za unapređenje poslovanja, bilateralne i regionalne saradnje", izjavio je danas u Ljubljani Marko Čadež, predsednik PKS.
Prvi čovek Privredne komore Srbije tokom jednodnevnog boravka u Ljubljani, osim susreta sa slovenačkim kolegom Boštjanom Gorjupom, novim predsednikom Gospodarske zbornice Slovenije i Hribarom Miličem, generalnim direktorom GZS,... »

Kako se srušio kult Melanije Tramp: "Zaboravila nas je, laže o svojoj porodici, ni slovenački više ne govori"

Blic pre 5 sati
Koliko su bili oduševljeni idejom da se njihova sunarodnica useljava u Belu kuću kao prva dama SAD, toliko su Slovenci izgleda sada razočarani tom činjenicom. Posebno građani Sevnice, malog mesta iz kojeg Melanija potiče, a koje je izgleda zaboravila. I nije zaboravila samo Sevnicu. Izgleda da joj i maternji jezik sve teže ide...
Jedan od lokalnih biografa prve dame SAD, Bojan Požar, kaže da "u njenim imigracionim papirima ili postoji neka mračna tajna ili se nečega u Sloveniji jako boji jer više ne dolazi". U Sevnici, kažu, nije bila više od deset... »

Biciklom stigao u zavičaj

Vesti online pre 11 sati
Aleksa Tešić (56) je posle devet dana vožnje biciklom iz Švajcarske preko Austrije, Slovenije i Hrvatske, stigao u rodnu Veliku Ilovu, kod Prnjavora u Republici Srpskoj.
On je 8. jula iz Oberucvila krenuo u zavičaj i uspešno stigao posle pređenih 1.600 kilometara. Supruga i rodbina su mu priredili doček uz muziku, a sve su to zabeležili i brojni mediji. Ono što je neobično u ovoj priči je da je... »

Slovenija: Uništena bomba iz Drugog svetskog rata

Blic pre 15 sati
Bomba zaostala iz Drugog svetskog rata planski je danas uništena u šumi nedaleko od sela Vurberk u Sloveniji, a operacija je izvedena po planu, bez štete po ljude i životnu okolinu.
Operacija je izvedena u oblasti iz koje je prethodno evakuisano 450 stanovnika, a uništenje bombe pratile su dve eksplozije u razmaku od 10 minuta, prenosi agencija STA. Američku bombu, tešku 250 kilograma, otkrio je meštanin... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.