Smederevska Palanka - vesti

Koje opštine će morati da otpuštaju a koje će moći da zapošljavaju?

RTS pre 31 minut
RTS: Koje opštine će morati da otpuštaju a koje će moći da zapošljavaju?
Do kraja godine broj zaposlenih u javnoj upravi i lokalnim samoupravama treba da se smanji za još oko pet hiljada, a u Vladi računaju da će najveći deo toga biti ostvaren kroz penzionisanje. Međutim, neke opštine čekaju velike promene - jedni će morati da otpuštaju i po nekoliko stotina ljudi, dok će drugi moći da zapošljavaju, već od juna.
Srbija nema previše službenika, u proseku. ali na primer Prokuplje ima 800 zaposlenih a trebalo bi da ih ima 317 manje. "Otpuštanje radnika neće se odraziti na kvalitet usluga. Paradoks je višak zaposlenih a s druge strane fali... »

Za adaptaciju bolnice u Smederevskoj Palanci 5 mil EUR - Obnova krova, fasade, ventilacije, grejanja...

Ekapija pre 17 sati
Bolnica Smederevska Palanka (foto: bolnica-palanka.co.rs) U adaptaciju Opšte bolnice Stefan Visoki u Smederevskoj Palanci biće uloženo više od 5 mil EUR, rekao je v.d. direktora ove ustanove dr Nikola Ristić, prenosi portal Palanka danas. Sredstva za adaptaciju odobrila je Kancelarija za... »

Radnik se obesio u fabrici: Dragan Mladenović (56) nije imao para ni za hleb!

Kurir pre 1 dan
SMEDEREVSKA PALANKA - Dragan Mladenović (56) iz Velike Plane, radnik Fabrike šinskih vozila „Goša“ u Smederevskoj Palanci, obesio se sigurnosnim pojasom za visinske radove na svom radnom mestu.
Nesrećnog čoveka pronašle su kolege juče ujutro, a na ovaj korak odlučio se zbog nemaštine i teške situacije u firmi. - Bio je bolestan i depresivan u poslednje vreme. Živeo je s majkom, koja je takođe bolesna, i nezaposlenim... »

Opštinama "da" za nove radnike

Večernje novosti pre 2 dana
Država rešila da izađe u susret najracionalnijim lokalnim samoupravama
IVANjICA, Loznica, Svrljig, Paraćin i Koceljeva su, prema oceni Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, najracionalnije opštine u Srbiji. One su dobile i dobiće prostor za novo zapošljavanje, jer su ispod svog... »

Opštinama "da" za nove radnike

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Ivanjica, Loznica, Svrljig, Paraćin i Koceljeva su, prema oceni Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, najracionalnije opštine u Srbiji. One su dobile i dobiće prostor za novo zapošljavanje, jer su ispod svog optimalnog broja. S druge strane, Užice, Požega, Smederevska Palanka i... »

Smederevska Palanka, samoubistvo u fabrici

RTS pre 3 dana
B92: Smederevska Palanka: Radnik se obesio u fabrici
U fabrici šinskih vozila iz Smederevske Palanke, u odeljenju mašinske obrade, jutros je pronađeno beživotno telo D. M.(58), za koga se sumnja da je izvršio samoubistvo vešanjem.
Policija je izvršila uviđaj. Tužilac nije tražio obdukciju, pa je telo predato porodici, saznajemo nezvanično u Upravi policije... »

Milojičić: Za smrt radnika "Goše" odgovoran ministar Knežević

Danas pre 3 dana
Užasava to što u Srbiji ne postoji granica za ugrožavanje prava radnika, sve je dozvoljeno, niko nije odgovoran, radnici su u strahu za egzistenciju svoje porodice, nemaju izlaza i nažalost sve ga češće vide u tragičnim postupcima, izjavio je danas bivši predsednik opštine Smederevska Palanka... »

Pao diler (27) u smederevskoj palanci: Marihuanu valjao po klubovima

Kurir pre 4 dana
SMEDEREVSKA PALANKA - Mladić D. M. (27) iz okoline Smederevske Palanke uhapšen je zbog sumnje da je neovlašćeno proizvodio, držao i stavljao u promet opojne droge.
Pretresom kuće uhapšenog mladića, policija je našla i zaplenila više od 2,5 kilograma marihuane. Sumnja se da je D. M. uzgajao marihuanu, koju je, nakon branja i sušenja, prodavao u noćnim klubovima u Beogradu i Kragujevcu, po... »

Brnabić: Pojedinim opštinama biće dozvoljeno zapošljavanje

Radio 021 pre 10 dana
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da neće biti linearnog smanjivanja broj zaposlenih u državnoj upravi i lokalnim samoupravama, već da će pojedinim opštinama biti dozvoljeno zapošljavanje.
Brnabić je novinarima rekla da će, na primer, Pirotu i Paraćinu biti dozvoljeno zapošljavanje novih radnika, dok su među opštinama koje imaju najveći broj zaposlenih u odnosu na optimalan broj Prokuplje i Smederevska Palanka, u... »

Sve više mladih lekara u Opštoj bolnici u Smederevskoj Palanci

RTS pre 10 dana
RTS: Sve više mladih lekara u Opštoj bolnici u Smederevskoj Palanci
Opšta bolnica "Stefan Visoki" iz Smederevske Palanke postoji gotovo šest decenija. Tu se godišnje zbrine više od 100 hiljada pacijenata sa teritorija opština Smederevska Palanka i Velika Plana. U bolnici je zaposleno više od 600 radnika, među njima - veći je procenat mladih lekara i tehničara.
Doktorka Andrijana Stanojević, sedam meseci radi sa pacijentima na odeljenju Onkologije i palijativne nege i zaštite u Opštoj bolnici "Stefan Visoki" iz Smederevske Palanke. Rođena je u ovoj bolnici, tu radi već pet godina i želi... »

©2017 Netmark d.o.o.