Turska - vesti

Hejli: Amerikanci su zahvalne savezniku - Turskoj

Blic pre 27 minuta
SAD su zahvalne Turskoj na prijemu velikog broja izbeglica iz Sirije, izjavila je ambasador SAD u UN Niki Hejli prilikom svečanog otvaranja osnovne škole za izbeglice u turskom gradu Adani.
Izgradnju osnovne škole u Adani finansirao je Stejt department, projekat izgradnje je vodio Unicef, dok će za rad same škole biti zadužena Vlada Turske. Nastavu u školi će pohađati 1.400 učenika, od 10 i 14 godina, koji će biti... »

Erdogan: NATO saveznici da bliže sarađuju protiv terorizma

Blic pre 39 minuta
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi NATO saveznici trebalo bliže sarađuju u borbi protiv terorizma i da je brza razmena informacija u tome ključna.
Erdogan je, govoreći u Ankari pre nego što je otputovao za Brisel gde će sutra učestvovati na samitu lidera zemalja članica NATO-a i sastati se sa liderima EU, kazao da Turska ne želi da "raskine sa EU", ali da taj blok mora da... »

Erdogan: EU želi da Turska odustane od kandidature

RTV pre 4 sata
ANKARA - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da veruje da Evropska unija želi da Turska odustane od kandidature za članstvo u Uniji, i dodao da je na EU da odluči da li pregovore o pristupanju treba prekinuti.
On je rekao da Turska ne želi da raskine veze sa EU i kritikovao Uniju zato što Tursku tretira kao "prosjaka", prenosi AP. "Oni žele da Turska sama odustane od pregovora. Izgleda da oni to čekaju", izjavio je Erdogan i dodao da... »

Erdogan: EU izgleda želi da Turska odustane od članstva

Alo pre 4 sata
Alo: Erdogan: EU izgleda želi da Turska odustane od članstva
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ocenio je danas da veruje da Evropska unija želi da Turska odustane od pregovora o članstvu u EU i dodao da je na Uniji da donese odluku o prekidanju pregovora o pristupanju.
Erdogan je rekao da Turska ne želi da se udalji od EU, ali je kritikovao Uniju jer, kako je naveo, tretira Tursku kao "prosjaka". On je govorio uoči posete Briselu povodom samita NATO-a i razgovora sa zvaničnicima Evropske unije,... »

Nemački poslanici otkazali posetu Turskoj

RTS pre 8 sati
RTS: Nemački poslanici otkazali posetu Turskoj
Uz obrazloženje da je Ankara odbila da im da obezbeđenje, nemački poslanici su otkazali posetu Turskoj, gde su planirali da razgovaraju sa poslanicima opozicionih partija, guvernerima i grupama za ljudska prava o referendumu održanom prošlog meseca.
Poslanica Zelene partije i potpredsednica Bundestaga Klaudija Rot navela je da su je turske vlasti obavestile da nemačka delegacija neće imati pristup parlamentu u Ankari, kao ni obezbeđenje, prenosi Rojters. "Juče smo dobili... »

Hejli podržala turske škole za sirijske izbeglice

RTV pre 9 sati
RTV: Hejli podržala turske škole za sirijske izbeglice
ADANA - Američki ambasador pri UN Niki Hejli izjavila je danas da je američki narod zahvalan Turskoj zbog prihvata velikog broja sirijskih izbeglica.
Ona je to rekla na otvaranju nove američke škole u Adani, namenjene deci iz Sirije, koju su zajednički izgradili Turska vlada i Unicef, prenosi AP. U školi će u dve smene biti školovano 1.400 dece, uzrasta od 10 do 14 godina, u... »

Turske vlasti naredile hapšenje 139 osoba

Večernje novosti pre 12 sati
Turske vlasti naredile su hapšenje 139 osoba koje rade u opštinskim organima grada Ankare i dvojice ministara u sklopu istrage vezane za pružanje podrške turskom imamu Fetulahu Gulenu
ISTANBUL - Turske vlasti naredile su hapšenje 139 osobakoje rade u opštinskim organima grada Ankare i dvojice ministara u sklopu istrage vezane za pružanje podrške turskom imamu Fetulahu Gulenu, koji živi u SAD, a koga je vlada... »

Turske vlasti naredile hapšenje 139 osoba

Studio B pre 13 sati
Turske vlasti naredile su hapšenje 139 osobe koje rade u opštinskim organima grada Ankare i dvojice ministra u sklopu istrage vezane za pružanje podrške turskom imamu Fetulahu Gulenu, koji živi u SAD, a koga je vlada optužila da stoji iza neuspelog puča prošle godine, izvestio je danas CNN Turk.
Televizija navodi da su nalozi za hapšenje izdati za 60 osoba koje su zaposlene u gradskoj skupštini Ankare, 19 osoba iz saveta distrikta, 30 osoba zaposlenih u Ministarstvu za razvoj i 30 osoba iz Ministarstva za obrazovanje,... »

Yildirim: Turska za 12 godina otvorila sedam miliona radnih mjesta

Al Jazeera pre 14 sati
Govoreći o dometima turske privrede, premijer je rekao da Turska nastoji samu sebe opskrbljivati u namjenskoj industriji.
Premijer Turske Binali Yildirim izjavio je da je Turska, uprkos ekonomskoj i finansijskoj krizi u svijetu, posljednjih godina postigla veliki ekonomski napredak, javlja Anadolija. "Turska je industrijska zemlja u rangu zemalja... »

"Erdogan mi je oteo zemlju": Potresna ispovest košarkaša Enesa Kantera kome je poništen pasoš Turske

Blic pre 1 dan
Košarkaš Oklahome Enes Kanter rekao je da je u trenutku ostao bez zemlje, ali da je imao sreće, za razliku od mnogih drugih državljana Turske koji su kritikovali vlast predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.
Enes Kanter return should be the example, not the exception (by @RohanNadkarni) https://t.co/0MRtaAua9W pic.twitter.com/Y4i5zkhcHK— The Crossover (@TheCrossover) May 23, 2017 Kanter je prošle subote zadržan u Rumuniji, jer su mu... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.