Vršac - vesti

Tribine i radionice za slepe i slabovide

RTV pre 17 minuta
RTV: Tribine i radionice za slepe i slabovide
BAČKA PALANKA, VRŠAC - Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih lica, koja pokriva opštine Bačku Palanku i Bač, broji oko dve stotine članova.
Oni se u svojim prostorijama druže nekoliko puta mesečno, organizujući različite tribine, edukativne i kreativne radionice. Glavni cilj organizacije je ostvarivanje specifičnih prava i interesa, slepih i slabovidih osoba. Koji su... »

Čalma rešila problem odlaganja otpada

RTV pre 14 sati
RTV: Čalma rešila problem odlaganja otpada
ČALMA - Jedno od retkih sela u Sremu koje je rešilo problem odlaganja životinjskog otpada je Čalma, kod Sremske Mitrovice.
Tamo se odlaže i životinjski otpad iz okolnih sela. Problem odlaganja životinjskog otpada, na pravi način ali i dugoročno, rešila je opština Vršac, a sve u skladu sa regulativom Evropske unije. O ovoj temi za RTV govorila je... »

Samo da privredni polubog ne počupa vršačku lozu

Danas pre 16 sati
* "Vinogradi" se nalaze u Vršcu, sirovina, oprema, znanje i osposobljeni radnici takođe, pa je nejasno šta će to biti "vraćeno Vršcu", kako je u svom emotivnom obraćanju javnosti najavio novi vlasnik. Ono što zaista treba vratiti Vršcu, "Vinogradima" i Republici Srbiji jeste 11 miliona evra
Postoji legenda u grčkoj mitologiji da je neki Silej imao običaj da hvata putnike namernike i prisiljava ih da mu obrađuju vinograd. Herakle mu, međutim, počupa lozu iz korena. Snaga "Svislajona", novog kupca "Vršačkih... »

Rezidba voćnjaka i dalje traje

RTV pre 18 sati
RTV: Rezidba voćnjaka i dalje traje
VRŠAC - Voćari koriste lepe dane i uveliko režu voće. Ovaj posao će trajati još petnaestak dana u zavisnosti od veličine voćnjaka. Paralelno treba raditi i đubrenje gde to nije urađeno, a prvi tretmani protiv štetočina u martu.
Zimus je na području Vršca bilo niskih temepratura koje su se odrazile i na voće. Miodrag Petričević ima preko 1000 stabala u svom voćnjaku i kaže da je deo sigurno smrzao. Kaže da je kruška dosta otporna i da su breskva i... »

Skup o ćirilici u Vršcu

RTV pre 1 dan
RTV: Skup o ćirilici u Vršcu
VRŠAC - "Staro srpsko pisano nasleđe - od praslovenskog jezika do danas" i "Drži i pismu tradiciju" bile su teme o kojima je danas, povodom svetskog Dana maternjeg jezika, u Gradskoj biblioteci u Vršcu razgovarano sa srednjoškolcima.
Poruka koja je poslata odnosi se na čuvanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, jer je maternji jezik deo kulturnog identiteta naroda. Ćirilica ili latinica - za mlade sve češće nema dileme, jer koriste i jedno i drugo pismo.... »

Kragujevčani u Nacionalnom finalu poslovnog izazova, traže kartu za Zagreb

InfoKG pre 1 dan
Nacionalno finale Poslovnog izazova – takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama, održava se danas i sutra u Beogradu, a na njemu su, među 60 učenika iz cele Srbije, i kragujevački đaci. Nacionalno takmičenje Poslovni izazov okupilo je 60 učenika iz 43 srednje škole iz Blaca, Leskovca,... »

Grad ljubavi dominira: Žene “razgrabile” putovanja za 8. mart

Blic pre 2 dana
Pripadnice “lepšeg pola” su veoma zainteresovane za ponuđene turističke pakete za Dan žena, a prema podacima iz turističkih agencija širom BiH više od 80 odsto programa kupile su žene.
- Autobusi će biti puni pripadnica lepšeg pola koje su razgrabile putovanja još u januaru. Putuju drugarice, majke sa ćerkama, sestre, a slabije muškarci. Već imamo zagarantovane polaske u Vršac, Banju Koviljaču, Bled,... »

Restitucijom u Novom Sadu vlasnicima vraćeno 425 objekata

Radio 021 pre 2 dana
Od ukupno 5.653 vraćenih poslovnih prostora, zgrada kao celina i stanova u postupku restitucije, više od 1.000 je u Vojvodini, pokazuju podaci Agencije za restituciju.
Najviše vraćenih objekata je u Novom Sadu – 425, zatim u Pančevu – 120, pa u Subotici 116. U Zrenjaninu je postupkom restitucije vraćeno 80, Somboru 58, Kikindi 41, Sremskoj Mitrovici 35, Rumi 32, Vršcu 27, Senti 20, Srbobranu... »

Počinje Nacionalno finale Poslovnog izazova

BizLife pre 2 dana
U Beogradu će danas i sutra biti održano Nacionalno finale Poslovnog izazova – takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama. Nacionalno takmičenje Poslovni izazov okupiće 60 učenika iz 43 srednje škole iz Blaca, Leskovca, Prokuplja, Subotice, Sjenice, Kuršumlije, Sombora, Ivanjice, Niša,... »

Vulin: Borimo se za socijalnu pravdu

RTV pre 2 dana
RTV: Vulin: Borimo se za socijalnu pravdu
VRŠAC - Srbija, zbog neuspešnih privatizacija, ne može da kaže da je socijalno pravedna zemlja, ni da je bogata zemlja, ali može da kaže da se bori za socijalnu pravdu i za to da svi njeni građani žive bolje, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.
Vulin je danas, povodom Međunarodnog dana socijalne pravde, posetio kompaniju Hemofarm u Vršcu, koja je, kako je rekao, jedan od, nažalost, retkih primera poštene, uspešne i odgovorne privatizacije koja radnike nije ostavila na... »

Nesreća kod Vladičinog Hana Autobus pun srpskih vojnika sleteo s puta(foto)

Večernje novosti  pre 29 minuta  još 16 povezanih

Iračke snage počele zauzimanje aeorodroma u Mosulu

RTV  pre 36 minuta  još 7 povezanih

Za kupovinu PKB-a zainteresovano osam kompanija

Gde investirati  pre 3 sata  još 5 povezanih

Evro danas 123,9241 dinara

Novi magazin  pre 1 sat  još 6 povezanih

Lajović bez četvrtfinala na turniru u Rio de Žaneiru

Beta  pre 48 minuta  još 6 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.