Vršac - vesti

Bjesovi i Brigand nastupaju u Vršcu

Balkan Rock pre 11 sati
Legendarni alternativni hard rok sastav iz Gornjeg Milanovca, Bjesovi, nastupiće u Domu omladine Vršac u subotu, 22. jula. Kao gosti na ovom koncertu nastupiće i alternativni pančevačko-beogradski sastav Brigand koji nastavlja promociju svog novog albuma “ Daleko je Vavilon“. Početak koncerta je u... »

Žedne njive u južnom Banatu

RTV pre 1 dan
RTV: Žedne njive u južnom Banatu
VRŠAC - Visoke temeparture i veliki broj dana bez kiše doprineli su lošoj situaciji i na južnobanatskim njivama pod ratarskim kulturama, posebno pod kukuruzom i sojom.
Na pojedinim parcelama, posebno onima iz rane setve, ima dosta biljaka bez plodova i dosta onih gde je list počeo da žuti i iznad ploda. Zbog toga je već sada izvesno da će prinosi biti umanjeni. Sava Stanić iz Pavliša obrađuje... »

Dijego vespom obilazi svet, kafu pije u Nišu (FOTO)

Niške vesti pre 1 dan
Španac Dijego Kalaja Estavez na motoru Vespa obilazi svet. Ovaj dvadesetsedmogodišnjak već je prešao 13 hiljada kilometara i obišao 20 država, naravno prošao je kroz Srbiju i u Nišu popio kafu, pozdravio se sa novim prijateljima i nastavio put koji je dugačak ukupno 19 hiljada kilometara. Diego... »

Uvek je atrakcija: Slavko Vraneš pronašao novi klub, i to u Srbiji!

Hot sport pre 1 dan
Bivši as Partizana i čovek koji je sa crno-belima išao na ‘fajnal-for’ Evrolige ima novi klub u Srbiji. Slavko Vraneš u svojoj karijeri je imao 14 klubova, a ovog leta vratio se tamo gde je već bio u dva navrata, 2013. i 2015. godine. Centar visok 230 centimetara će nositi dres Metalca iz Valjeva i... »

Banaćani strepe od požara

RTV pre 2 dana
RTV: Banaćani strepe od požara
VRŠAC, PANČEVO - Zbog povećane opasnosti od požara usled tropskih temperatura, kakve smo imali nedavno i kakve se najavljuju za naredni period, nadležni apeluju da se ne pale strnjišta i upozoravaju da je to i zabranjeno Zakonom o zaštiti od požara. Međutim, i pored apela, broj požara raste i u najvećem broju slučajeva razlog je upravo ljudski faktor, kažu u Vatrogasno spasilačkoj jedinici u Vršcu.
Od kako je počeo period visokih temperatura, vatrogasci imaju mnogo više posla i evidentno je da ga ima iz godine u godinu sve više, kažu u Vatrogasno spasilačkom bataljonu Pančevo i to na teritoriji čitavog Južnog Banata. Ipak,... »

U18: Ubedljiva Srbija

MVP pre 4 dana
MVP: U18: Ubedljiva Srbija
Orlići su se revanširali za poraz u prvom meču sa junakima.
Juniorska reprezentacija Srbije u subotu je ostvarila prvi trijumf u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje se održava od 29. jula do 5. avgusta u slovačkim gradovima Bratislavi i Piještaniju. Izabranici selektora Vlade Jovanovića odličnom igrom,... »

U18: Poraz Orlića od Slovenije

MVP pre 5 dana
MVP: U18: Poraz Orlića od Slovenije
Prilika za revanš već u subotu.
Juniorska reprezentacija Srbije poražena je u petak, 14. jula, u Vršcu od selekcije Slovenije u kontrolnoj utakmici odigranoj u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje se održava od 29. jula do 5. avgusta u Slovačkoj. Gosti su slavili sa 73:66.... »

Za pet godina nestao grad veći od Vršca

Dnevnik pre 5 dana
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, procenjuje se da je prošle godine u Vojvodini bilo 1.881.357 stanovnika, a 2011. ih je bilo 1.932.945.
Proizilazi da je za pet godina broj stanovnika u Vojvodini smanjen za 51.588 manji, što je više nego što živi na gradskom području Vršca. U tri vojvođanske opštine, od ukupno 45 koliko ih ima, broj stanovnika prošle godine bio je... »

Vršac učvršćuje saradnju sa Japanom

RTV pre 6 dana
RTV: Vršac učvršćuje saradnju sa Japanom
VRŠAC - Saradnju sa Japanom Vršac je započeo još 2005. godine sportskom razmenom. Zatim, 2015. godine, na inicijativu Ambasade Japana u Srbiji, u Vršcu je osnovano Udruženje srpsko-japanskog prijateljstva Hanami, a bliže veze ovaj grad je uspostavio sa japanskim gradom Jokosuka, i sa njim će se i zvanično pobratimiti. Saradnja između Vršca i Jokosuke za sada se, osim na sportskom, odvija i na kulturnom i obrazovnom nivou, a ideja je da se ona digne na viši nivo. Predstavnici Jokosuke zbog toga ovih dana
Prve kontakte sa Japanom uspostavila je Ardijana Barši, trener i majstor japanskih borilačkih veština u klubu Goshinkan, koja je već dva puta bila u zvaničnoj poseti Japanu. Ovih dana je, kao predsednica Udruženja... »

Vršac uskoro dobija modernu fabriku vode

RTV pre 7 dana
RTV: Vršac uskoro dobija modernu fabriku vode
VRŠAC - Izgradanja fabrike pijaće vode u Pavlišu trebalo bi da bude gotova do kraja avgusta, a nakon toga teče rok od godinu dana za njeno podešavanje i testiranje i konačno puštanje u funkciju. Od tog trenutka Vrščani će piti vodu po svim standardima i to će, kako kažu stručnjaci, biti jedna od najkvalitetnijih voda u Vojvodini.
Izgradnja fabrike vode u Pavlišu, nadaleko od izvorišta vode sa kojeg se sada grad snabdeva, najveća je investicija u Vršcu ne samo po ulaganju već i značaju postrojenja za grad obzirom na to da će biti rešen višegodišnji problem... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.