Zrenjanin - vesti

Jelovnik koji i društvene mreže goji

Dnevnik pre 16 dana
Severnobanatsko selo Sanad, smešteno između Tise i regionalnog puta, najbliže je Čoki, ali nisu daleko Novi Kneževac, Kikinda, Zrenjanin, Novi Sad i druge varoši, posebno kada se u zavičaj dolazi na “Molitveni doručak” koji je s proleća već odavno na rodnom gruntu uobičajio dr Srba Petrov, kao svojevrsno druženje uz gurmanluke i tamburaše.
Domaćin zavičajnog druženja Petrov pre više od tri decenije odmetnuo se sa severa Banata u Novi Sad, gde ima stomatološku polikliniku, ne taji da mu je za zavičajni skup u Sanadu, kao mustra poslužio svetski čuveniji Molitveni... »

Dodeljene nagrade "Proleće Sime Cucića"

RTV pre 16 dana
RTV: Dodeljene nagrade "Proleće Sime Cucića"
NOVO MILOŠEVO - Banatski Kulturni centar iz Novog Miloševa i ove godine u okviru manifestacije "Proleće Sime Cucića" dodelio je nagrade za najbolju knjigu iz oblasti nauke o književnosti za decu i za životno delo. Dodeljene su i plakete autorima knjiga za decu.
Književna manifestacija "Proleće Sime Cucića" održava se čitavu deceniju, a posvećena je liku i delu utemeljivača književne kritike književnosti za decu. Manifestacija je, pored Novog Miloševa, održavana i u Zrenjaninu, Kikindi,... »

Požar progutao sve što su imali

Večernje novosti pre 16 dana
Nesreća petočlane porodice Haladi u Mihajlovu kod Zrenjanina
MIHAJLOVO - Sve što su supružnici Žužana i Žolt Haladi iz banatskog sela Mihajlovo, nadomak Zrenjanina, mukom godinama sticali, vatrena stihija odnela je u nekoliko minuta. Srećom, u požaru koji je za vreme prvomajskih praznika zahvatio njihovu kuću niko nije stradao,... »

FOTO: Predstavljeni najuspešniji EU projekti iz Vojvodine

Radio 021 pre 16 dana
Sajam EU projekata "EU i Srbija na delu", na kom su predstavljeni najznačajniji aktuelni projekti koje u Vojvodini finansira Evropska unija, održan je u Zrenjaninu zajedno sa tradicionalnom manifestacijom "Evropsko selo".
Na Sajmu EU projekata predstavljeno je tridesetak projekata u čijoj realizaciji u ovom trenutku aktivno učestvuje Evropska unija, a čija je vrednost više stotina miliona evra. Jedna od organizacija bila je i Fondacija 021, koja... »

ZR: Radionice "Od kartona cela vasiona"

RTV pre 16 dana
RTV: ZR: Radionice "Od kartona cela vasiona"
ZRENJANIN - Danas od 11 časova u Gradskoj narodnoj biblioteci "Žarko Zrenjanin" biće održana prva radionica drugog ciklusa "Od kartona cela vasiona" koje je osmislio glumac-lutkar Jovan Caran - Denis.
Planirano je da se u okviru drugog ciklusa održi deset radionica na kojima će deca uz asistenciju roditelja ili pratilaca stvoriti svoju prvu 3D knjigu sa pesmicama-iskakalicama. Na svakoj radionici nastajaće po jedna stranica... »

Bataci ili batkovi, pitanje je sad!

Dnevnik pre 16 dana
Imam važan zadatak. U ovom tekstu moram da razrešim jednu dilemu. Kolega Željko iz Zrenjanina kladio se sa svojim dugarima šta je pravilno: BATKOVI ili BATACI (množina od imenice BATAK).
Reč je o dužem i kraćem obliku množine imenica muškog roda koje se u nominativu jednine završavaju suglasnikom. Neke jednosložne i dvosložne koje imaju jednosložnu osnovu imaju dugu množinu, a ostale kratku. Množina imenice ČEP... »

Jadranka Joksimović: EU najbolje mesto za život i rad

Beta pre 17 dana
Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izrazila je nadu da će Srbija postati deo "evropske porodice", jer je Evropska unija najbolje mesto za život i rad. "Nadam se da ćemo biti deo evropske porodice i da ćemo živeti u boljem ambijentu", rekla je Jadranka... »

Benedikt: Proces evropskih integracija Srbije se ubrzava

N1 Info pre 17 dana
Srbija treba da se pripremi kako bi kada postane članica Evropske unije bila u stanju da u potpunosti koristi sve raspoložive fondove EU, izjavio je u Zrenjaninu vršilac dušnosti šefa Misije EU Oskar Benedikt prilikom obilaska Regionalnog edukativnog centra Banat i ocenio da se proces evropskih integracija Srbije ubrzava.
Benedikt je ocenio da evropski fondovi nisu apstraktna stvar i da oni služe ispunjenu interesa građana. Evropska unija je spremna da pomogne Srbiji kako bi što uspešnije koristila fondove EU, istakao je Benedikt koji je u... »

Pokrajina bolnici u Zrenjaninu novac za popravku CT aparata

Dnevnik pre 17 dana
NOVI SAD: Pokrajinska vlada je danas odlučila da Opštoj bolnici "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu usmeri 11.520.000,00 dinara za troškove popravke CT aparata, kako bi ovaj skener, jedini u Banatu, ponovo bio osposobljen za pregled pacijenata.
Pokrajinska vlada je na sednici donela Odluku o broju mesta za upis učenika u prvi razred srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine u školskoj 2017/2018. godini, navedeno je u saopštenju. Odluka o broju je sačinjena u saradnji sa... »

Kviz "Koliko se poznajemo" u Zrenjaninu

RTV pre 17 dana
RTV: Kviz "Koliko se poznajemo" u Zrenjaninu
ZRENJANIN - Treće, ujedno i poslednje polufinalno takmičenje jedanaestog ciklusa kviza "Koliko se poznajemo" održano je u Zrenjaninu. Kviz je nastao u okviru projekta Pokrajinske vlade "Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini". Finale kviza je u ponedeljak 8. maja u Novom Sadu.
U polufinalnom takmičenju održanom u zrenjaninskom Kulturnom centru takmičile su se Srednja škola "Sveti Sava" iz Sombora, Poljoprivredna škola sa domom učenika iz Futoga, Srednja škole "22. oktobar" iz Žablja i Gimnazija "Žarko... »

Zrenjanin
utorak

Pretežno oblačno
18 ˚C
sreda
Povremeni pljuskovi
Povremeni pljuskovi
11˚ / 22˚
četvrtak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
10˚ / 19˚

Bomba na koncertu Arijane Grande u Mančesteru, 22 mrtvih

N1 Info  pre 31 minut  još 36 povezanih

Tači: Han brine samo o Srbiji

Danas  pre 10 sati  još 2 povezane

Partizan izbegao bruku

Danas  pre 8 sati  još 7 povezanih

Evro u padu, kurs 122,97 dinara

Vesti online  pre 1 sat  još 4 povezane
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.