Automobili

Grupa Volkswagen u prvih šest meseci 2017. isporučila 5,1 milion vozila

Auto blog pre 15 sati
Grupa Volkswagen je u prvih šest meseci ove godine ostvarila prodaju od 5.115.900 vozila, što je rast od 0,8% u odnosu na isti period prošle godine i predstavlja novi rekord za ovog nemačkog automobilskog giganta. Najveće tržište za ovu grupaciju je i dalje Evropa koja je zaslužna za isporuku... »

Sporazum o Fijatu potpisan, ali da li je tu kraj problemima?

Auto blog pre 2 sata
Kako prenosi N1, predstavnici Samostalnog sindikata i rukovodstvo Fijata potpisali su sporazum o uslovima nastavka rada u fabrici u Kragujevcu. Ipak, šta tačno stoji u tom sporazumu je nepoznanica, jer ni sindikat ni poslovodstvo nisu izneli detalje. Vlada i sindikat u ponedeljak su u saopštenjima... »

Na prodaju bivši Mayweatherov Koenigsegg

Auto blog pre 8 sati
Jedan od najplaćenijih sportista današnjice Floyd Mayweather, poznat po sklonosti prema skupocenim automobilima, često radi promene u svojoj garaži. Nakon što je odlučio da proda Veyrona, ali i da kupi dva LaFerrarija, još jedan tehnološki dragulj stigao je na aukciju. U pitanju je egzotika s... »

Mazda MX-5 Miata Halfie

Auto blog pre 15 sati
Automobilski proizvođači često vole da se razmeću frazom da je neki model trkački bolid za put, ali šta to u stvari znači u praksi? Najbolji prikaz je Mazda MX-5 Miata Halfie. Upravo taj dodatak Halfie označava da je reč o Mazdi MX-5 koja je koktel serijskog i trkačkog automobila. Cela vozačeva... »

Vrele Gume test: Nissan Micra 1.5 dCi/90

Auto blog pre 18 sati
Sa Microm 2017. godište, Nissan je okrenuo novi list. Peta generacija, osim što se fabrikujenu Francuskoj, poseduje potpuno nove forme i dimenzije, uz upotrebu najnovije tehnologije. Cilj je jasan, konkurisati tenorima u segmentu i osvojiti novu klijentelu Još od pojavljivanja, sada daleke 1982.... »

FBI prodaje nadzorni kombi

Auto blog pre 22 sata
Korišćen za špijuniranje krijumčara droge Jedan kombi koji se pojavio na tržištu u SAD-u privukao je veliku pažnju, jer je, mada vremešan, prešao svega 40-ak hiljada kilometara. Nudi se po ceni od 11.000 evra na eBayu, a posebno je zanimljivo jer je reč o modelu Dodge Ram 350 koji je koristio FBI... »

Tesla pravi prostor za Model 3, ukida najjeftiniji Model S

Auto blog pre 16 sati
Kompanija Tesla je odlučila da odustane od najjeftinije verzije Modela S, pa će obaviti tek još po koju isporuku verzije 75 koja ima pogon samo na zadnjim točkovima. U pitanju je verovatno strateška odluka koja će dodatno diferencirati Model 3 i Model S i njihove cene, odnosno potez koji će... »

2018 Ford Mustang GT sa 460KS

Auto blog pre 23 sata
Ford je doterani Mustang šeste generacije promovisao još početkom godine, ali je ostao dužan za podatke o performansama. Pre svega, izmene Mustanga MY2018 se u odnosu na dosadašnju verziju tiču prednjih svetala i branika sa drugačijim otvorima, šireg prednjeg grila, doterane haube, kao i zadnjih... »

Baka vozila Porsche 240 km/h, "nije mogla da spava"

Auto blog pre 22 sata
Gospođa stara 79 godina našla se pred sudom jer je snimljena kako vozi skromnih 240 km/h svoj Porsche Boxter GTS. Kako je rekla pred sudom, "nije mogla da spava" pa je izašla da "proluftira mozak". Baka je uhvaćena u brzoj vožnji u junu prošle godine, ali se tek sad našla pred sudijom, koji ju je... »

Porsche počeo proizvodnju Panamere Sport Turismo

Auto blog pre 23 sata
Porsche je u fabrici u Lajpcigu i zvanično startovao sa serijskom proizvodnjom Panamere Sport Turismo. Ova nova verzija Panamere je premijeru imala početkom marta na sajmu automobila u Ženevi, a dostupna je u verzijama Panamera 4 Sport Turismo, Panamera 4S Sport Turismo, Panamera 4S Diesel Sport... »

©2017 Netmark d.o.o.