Regioni

Vlada zatražila hitnu ostavku gradskog rukovodstva u Užicu

Politika pre 4 sata  
Užice – Vlada Srbije insistira na hitnoj ostavci kompletnog rukovodstva grada Užica. To je juče, prilikom posete gradu danima opterećenom nevoljama oko vodosnabdevanja, izjavio ministar odbrane Bratislav Gašić. – Neodgovoran odnos rukovodstva grada prema građanima više nije dopustiv. Vlada... »

„Putevi Srbije“ tužili „Alpinu", traže obeštećenje od 27,5 miliona evra

Press pre 2 sata  
Putevi Srbije“ podneli su sudu u Beču tužbu protiv građevinske firme „Alpina“ zbog probijanja rokova, izgubljene dobiti i loše izvedenih radova na mostu Beška - saznaju „Novosti“. Tužba je „teška“ 27,5 miliona evra. Za ovakvo pokretanje postupka plaćena je taksa od čak 330.000 evra, što je 1,2... »

Kiša poplavila Bor i Valjevo, na ulicama vire samo krovovi automobila Video

Blic pre 16 minuta  
Jaka kiša danas je padala u nekoliko gradova u Srbiji a najviše u Boru i Valjevu gde je voda dostizala dubinu veću od pola metra. Nevreme je zahvatilo Valjevo danas oko 16h. Velika količina kiše praktično je napravila reke koje su tekle ulicama u centru grada. Na pojedinim mestima vode je dostizala... »

Na pohovan mozak i škembiće - u "Hitnu pomoć"

Večernje novosti pre 2 sata  
Od otvaranja pre mesec i po dana, u "Mače" uglavnom dolaze lekari, sestre i tehničko osoblje Hitne, ali je restoran otvoren za sve goste, pogotovo "dobre i lepe" Restoran sa telećom glavom i junećim repovima u zgradi Hitne pomoći? Većina ljudi to smatra nemogućim. Ipak, kako piše portal Južne... »

Poplavljeni, a bez prava na pomoć

Blic pre 16 minuta  
Gordana Todorović (37), koja sama odgaja sina Andreja (6), nema prava na sanaciju posledica od poplava, iako živi u izuzetno lošim uslovima. Odbijeni su za pomoć jer kako kaže nisu direktno poplavljeni. Podzemne vode koje su krenule a iznad kojih se nalazi njena kuća odnele su poljski toalet i... »

Nema algi u užičkom gradskom vodovodu

Blic pre 4 sata  
Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je večeras da u gradskoj vodovodnoj mreži nema više algi, ali da je i dalje na snazi zabrana korišćenja vode iz gradskog vodovoda koja važi od 19. jula. Zavod je preporučio intenziviranje ispiranja gradske mreže u narednom periodu, uz napomenu da svi podaci i... »

Alge „napuštaju” užički vodovod

Politika pre 2 sata  
Užice – Petog dana problema s vodosnabdevanjem u ovom gradu, alge nestaju iz užičke vode, kažu zdravstveni stručnjaci. Stanje u vodovodnoj mreži se bitno popravilo, neprečišćena voda na postrojenju za preradu već ne sadrži alge. Ali valja sastaviti tri dana njene ispravnosti da bi se ukinula... »

Šverc je deo našeg mentaliteta

Politika pre 2 sata  
Kragujevac – U jeku najava da će se država konačno obračunati sa sivom zonom ekonomije – nelegalnom prodajom švercovane i polovne robe, kriminalnom delatnošću koja uništava zdravu konkurenciju i dubi rupu u budžetu, povećavajući deficit iz meseca u mesec, pogledajmo kako ta borba izgleda u... »

Trotoari mostova propadaju, popravke se odlažu

Danas pre 1 sat  
Udruženje građana „Ulice za bicikliste“. Trotoari beogradskih mostova propadaju, neki su i opasni za prolaznike, a vlasti odlažu popravke, upozorilo je juče gradsko Udruženja građana „Ulice za bicikliste“. U proleće prethodne godine propao je deo trotoara na uzvodnoj strani Brankovog mosta, te je... »

Od prvog septembra u klupama

Danas pre 1 sat  
Nova Osnovna škola u naselju Stepa Stepanović zvaće se „Danilo Kiš„. Nova Osnovna škola u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu zvaće se „Danilo Kiš„, na inicijativu „Društva za srpski jezik i književnost Srbije“. Sedište ove obrazovne ustanove biće u Ulici generala Štefanika 6 i u njoj će nastavu... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.