Regioni

Dobio stipendiju od Baraka Obame

Blic pre 1 sat  
Muzičar Marko Maksimović (20) iz Kraljeva prvi je student na odseku za kompoziciju Fakulteta u Mineapolisu koji je dobio predsedničku stipendiju. Maksimović se može pohvaliti da je postao prvi student u istoriji Fakulteta „Mekneli Smit“ u Mineapolisu u SAD koji je dobio predsedničku stipendiju na... »

Kragujevac: Odbornici u karantinu?

Blic pre 1 sat  
Grupa odbornika, koji čine novu vladajuću većinu gradskog parlamenta predvođenu sa SNS, otputovala danas oko 16 sati iz Kragujevca. Tako su se, najverovatnije, obistinile čaršijske priče koje su već nekoliko dana tema "broj jedan" u centru Šumadije - da će labava većina od jednog odbornika koju ima... »

Na bunaru uklesao spomenik palim sinovima

Politika pre 1 sat  
Gorobilje kod Požege – Ratna je 1915. godina i Švaba sa severa surovo nadire, a Milovan Ješić, domaćin iz Gorobilja, povlači se kao trećepozivac-konjanik sa srpskom vojskom u koloni ka jugu. Dvojicu sinova za vojsku stasalih – mlađi kod kuće ostadoše – poslao je u ovaj rat: najstariji Nedeljko... »

Promovisana knjiga o špijunskom ratovanju

Jugmedia pre 12 sati  
VRANJE – Predstavljanje knjige „Špijunsko ratovanje Kraljevine uoči Velikog rata“ autora prof. dr Milana Mijalkovskog, prof. dr Dušana Tomića, pukovnika Zvonimira Pešića i gradonačelnika Vranja Zorana Antića, izazavalo je veliko pažnju čitalačke publike. Sala galerije Nardnog univerziteta bila... »

Noćas počinje zimsko računanje vremena

iKragujevac pre 5 sati  
U nedelju 26. oktobra u tri sata ujutru, završava se letnje računanje vremena u Srbiji. Kazaljke na časovnicima treba pomeriti za jedan sat unazad, odnosno sa 3 na 2 sata ujutru, rečeno je u Direkciji za mere i dragocene metale. Od 1995. godine kazaljke na satovima pomerane su poslednje sedmicee... »

Sutra izbori za nacionalne savete manjina

Glas Zapadne Srbije pre 9 sati  
Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina zakazani su za sutra tako što će predstavnici 17 manjina savete birati neposrednim putem, dok će se putem elektorskih skupština birati nacionalni saveti Makedonaca, Hrvata i Crnogoraca. "Biračka mesta za neposredne izbore otvaraju se u sedam sati, a... »

DSS i Dveri prave "patriotski opozicioni blok"?

Radio 021 pre 6 sati  
Demokratska stranka Srbije započela je pregovore sa strankama, pokretima, udruženjima i intelektualcima za formiranje bloka koji će nazvati "patriotsko-suverenističi". Kako prenose Novosti, konačan izgled tog novog opozicionog saveza trebalo bi da bude poznat do kraja godine. Predsednica DSS Sanda... »

Časovi skraćeni zbog hladnih učionica

Blic pre 17 sati  
Građani i juče cvokotali zbog problema s grejanjem, a školski časovi su skraćeni zbog hladnih učionica. U kruševačkim školama časovi su juče skraćeni na 35 minuta jer grejanje nije radilo. Stotine Nišlija smrzavale su se zbog curenja na toplovodnoj mreži. Časovi su skraćeni jer je zbog havarije, u... »

OPREZ! Kolovozi mokri, magla smanjuje vidljivost

Press pre 14 sati  
RTS: Oprez zbog magle!
Preko planinskih prevoja, mestimično duž rečnih tokova i po kotlinama magla i sumaglica smanjuju vidljivost i otežavaju saobraćaj, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Preko planinskih prevoja, mestimično duž rečnih tokova i po kotlinama magla i sumaglica smanjuju vidljivost i otežavaju... »

Palma vodi 600 studenata u Beč

Kurir pre 16 sati  
JAGODINA - U organizaciji Skupštine grada Jagodine, 600 studenata koji studiraju u ovom gradu i akademaca iz ovog grada koji studiraju u drugim mestima Srbije i inostranstvu posetiće Beč od 28. do 30.oktobra, izjavio je predsednik Skupštine Dragan Marković Palma. Među studentima koji putuju u Beč... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.