Regioni

LEKCIJA IZ ISTORIJE Dve spomen ploče u Valjevskoj gimnaziji u znak sećanja na "izbrisane" đake

Blic pre 8 sati  
Prva škola u Srbiji koja će dobiti spomen-ploču posvećenu profesorima i đacima koji su bili žrtve komunističkog terora jeste Valjevska gimnazija. U školi već postoji obeležje stradalima na strani pobednika, ali će 9. maja u holu biti postavljena nova spomen-ploča sa 92 imena ubijenih ali iz... »

BAHATO Šefovi Želvoza na ručkove i telefone potrošili 55.000 evra

Blic pre 11 sati  
Rukovodstvo „Želvoza“ samo za mobilne telefone prošle godine je potrošilo 1,56 miliona dinara, a za reprezentaciju 4,2 miliona! - Da li je normalno da firma čiji radnici idu ulicama sa transparentom „Deca su nam gladna“ u toku godine za ručkove i telefoniranje potroši 55.000 evra? - pita zastupnik... »

Danas je Veliki četvrtak

Jugmedia pre 7 sati  
PRAVOSLAVNI hrišćani koji se pridržavaju julijanskog kalendara obeležavaju danas Veliki četvrtak u znak sećanja na poslednje obedovanje Isusa Hrista.U svim hramovima se služi liturgija Svetog Vasilija velikog, a na Veliki četvrtak je ustanovljena i Sveta tajna pričešća, zbog čega se veruje da će i... »

Farbanje uskršnjih jaja jedan od najstariji hrišćanskih običaja

Jugmedia pre 7 sati  
VEĆ danas u ranu zoru neke domaćice sa jugu Srbije ofarbaće uskršnja jaja, najpre crveno „čuvar kuću“, a zatim i u drugim bojama. Reč je o jednom od najstarijih hrišćanskih običaja i tradiciji koja se prenosi s kolena na koleno, a recepture za farbanje „najlepših“ jaja čuvaju se kao najvažnija... »

Izložba Slavice Dragosavac u Salonu 77

Jugmedia pre 2 sata  
NIŠ – U izložbenom Salonu 77 u Tvrđavi danas u 19 sati biće otvorena izložba Slavice Dragosavac pod nazivom “Manifesto“. Izložbu Manifesto čine fotografije i stari filmski plakati na kojima je intervenisano. Ovi radovi su nastali na složenim odnosima umetnosti i dizajna, pa je u razlaganju tih... »

Vranjska Banja na kratko bez struje

Jugmedia pre 8 sati  
VRANJSKA BANJA – Stanovnici Vranjske Banje , danas će u kratkom vremenskom itervalu ostati bez napajanja električnom energijom, najavljeno je iz vranjske Elektrodistribucije.Do prekida u snabdevanju doći će zbog planiranih radova na elektroenergetskim objektima,u vremenskom intervalu od 09:30 do 10... »

Radno vreme pošti u Nišu tokom praznika

Jugmedia pre 55 minuta  
NIŠ – Za vreme Uskršnjih i prvomajskih praznika pošte u Nišu i na području RJ poštanskog saobraćaja „Niš“ radiće po sledećem rasporedu: 1. Petak, 18. april, 2014. godine: -Glavna pošta u Voždovoj ulici, od 8 do 15 časova. 2. Subota, 19. april, 2014. godine: -Glavna pošta u Voždovoj ulici, od 8 do... »

Radno vreme Narodnog muzeja za praznike

Jugmedia pre 55 minuta  
NIŠ – Radno vreme Narodnog muzeja Niš za praznike 18. APRIL – NERADAN DAN ZA SVE OBJEKTE 19. APRIL – ĆELE KULA, LOGOR I ARHEOLOŠKA SALA RADE OD 10 DO 15 SATI 20. APRiL – NERADAN DAN Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje... »

Vulin ministar rada, Lončaru zdravstvo, poljoprivreda vruć krompir

Radio 021 pre 6 minuta  
O sastavu nove vlade se već dugo nagađa, a danas su otkrivena imena skoro svih budućih ministara. Oni bi zakletvu trebalo da polože 27. aprila. Deo ministara je zadržao svoje resore, neki su prešli s funkcije na funkciju, dok su za sada sigurna četiri nova imena - Kori Udovički, Tinde Kovač... »

Kućni pritvor za urbaniste, oštetili Nikolićevog savetnika

Blic pre 2 sata  
Bivši načelnik urbanizma u Kraljevu Miloje Dragojlović i republički građevinski inspektor Zarija Zečević osuđeni su na godinu dana kućnog pritvora. Iako je Viši sud u Kraljevu dva navrata odbacio optužbe, Apelacioni sud u Kragujevcu ih je osudio da su se udružili, zloupotrebili službeni položaj i... »

Etrgovina 2014
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.