http://www.rts.rs

RTS

Gledaoci reporteri (22. novembar 2014)

RTS pre 2 sata  
RTS: Gledaoci reporteri (22. novembar 2014)
Podsećamo Vas da i Vi možete biti naš gledalac reporter, ali molimo Vas da uz fotografiju pošaljete i svoje ime i prezime.
Interesantnu fotografiju ili kraći filmski zapis možete nam slati elektronskom poštom. Imejl adrese su: webdesk@rts.rs i gledalacreporter@rts.rs Takođe, fotografije i video-snimke možete nam slati na Tviter i Fejsbuk stranice... »

Navijač Zvezde ubijen u Istanbulu

RTS pre 2 sata  
RTS: Navijač Zvezde ubijen u Istanbulu
Jedan navijač Crvene zvezde izgubio je život u Istanbulu, saznaje RTS. Turski huligani napali grupa od 400 srpskih navijača koji nisu uspeli da uđu u halu "Abdi Ipekči". Policija intervenisala, razbijeni izlozi i vozila u blizini hale.
Kako RTS saznaje, jedan navijač Crvene zvezde izgubio je život u Istanbulu. Mladić, star 25 godina, ubijen je hladnim oružjem. Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je da je mladić ubijen ubodima nožem u sukobima koji su... »

Dačić: Ukinuti Haški tribunal

RTS pre 14 sati  
RTS: Sabor priprema deklaraciju o Šešelju
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je rekao da Srbija nema "ni milimetar" odgovornosti za izjave lidera radikala i haškog optuženika Vojislava Šešelja.
Ivica Dačić porukučuje da Šešeljeva stranka nema uticaja na političku scenu Srbije i da je Tribunal dozvolio da Šešelj bude oslobođen, prenosi Beta. "Da li je on (Šešelj) neki državni funkcioner? Da li u Hrvatskoj ima onih koji... »

AP: Srbija će opozvati pasoš Kurčenku

RTS pre 9 sati  
RTS: AP: Srbija će opozvati pasoš Kurčenku
Srpske vlasti navele su da će opozvati odluku o dodeli državljanstva ukrajinskom biznismenu Sergeju Kurčenku, koji je na crnoj listi EU, a koga traže u Ukrajini zbog pronevere, prenosi Asošiejtid pres.
Iz kabineta srpskog premijera Aleksandra Vučića poručeno je da je pokrenuta procedura u cilju poništavanja odluke o dodeli državljanstva Kurčenku, kako se ne bi komplikovali pristupni prgovori koje Beograd vodi sa EU, navodi AP,... »

Kosmajcu sud privremeno oduzeo imovinu

RTS pre 14 sati  
RTS: Kosmajcu sud privremeno oduzeo imovinu
Viši sud u Beogradu privremeno je oduzeo imovinu osumnjičenom Dragoslavu Kosmajcu, njegovoj supruzi Aleksandri i sinu Lazaru za koju se sumnja da je proizašla iz krivičnog dela.
Sudija za prethodni postupak usvojio je predlog Višeg tužilaštva i 20. novembra doneo rešenje kojim se privremeno oduzima imovina Dragoslava Kosmajca i trećih lica, Aleksandre i Lazara Kosmajca, saopštio je Viši sud, prenosi... »

Verbić: Nema rešenja za štrajk prosvetara

RTS pre 14 sati  
RTS: Verbić: Nema rešenja za štrajk prosvetara
Ministar prosvete i nauke Srđan Verbić kaže da je sastanak sa predstavnicima sindikata prosvete i ministrom finansija Dušanom Vujovićem, završen bez dogovora i da ne veruje da će se okončati štrajk u prosveti. Nemamo rešenje koje bi u ovom trenutku prekinulo štrajk prosvetara, poručuje Verbić.
Ministar Srđan Verbić je novinarima posle sastanka u Beogradu rekao da je razgovor "ipak bio konstruktivan" i "uz visok stepen razumevanja", prenosi Beta. "Mi se veoma dobro razumemo, samo nam nedostaje novac", dodaje Verbić i... »

Godišnjica Dejtonskog sporazuma

RTS pre 19 sati  
RTS: Godišnjica Dejtonskog sporazuma
Navršava se 19 godina od kako je u vojnoj vazdušnoj bazi "Rajt Paterson" kod Dejtona, u američkoj državi Ohajo, parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini, poznatiji kao Dejtonski mirovni sporazum.
Pravni akt sporazumnog karaktera donet je da bi se zvanično prekinuo rat u Bosni i Hercegovini (1992-1995) i naročito se bavio budućim upravnim i ustavnim uređenjem BiH. Konferencija je trajala od 1. do 21. novembara 1995.... »

Vlada otvorena za predloge privrednika

RTS pre 16 sati  
RTS: Da li su preduzeća spremna za promene
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je da se poslovno okruženje u Srbiji popravlja i poručila da je vlada otvorena za predloge privrednika za njegovo poboljšanje, kao i jačanje privrednog sektora.
Početak sprovođenja fiskalne konsolidacije, reforma javnog sektora i sporazum s MMF-om o novom aranžmanu pokazuju da je Srbija na dobrom putu, smatra Zorana Mihajlović, prenosi Tanjug. Kako je navela u Privrednoj komori Srbije,... »

Han: Želim da Srbija ojača

RTS pre 19 sati  
RTS: Han: Želim da Srbija ojača
U ekskluzivnom intervjuu za RTS evropski komesar Johanes Han kaže da je Srbija na dobrom putu. Ja želim da podržim Srbiju da ojača, da promoviše svoju privredu, ekonomski razvoj, rekao je Han. Dodaje da je Srbija suverena zemlja koja će sama da odlučuje o tempu usklađivanja spoljne politike sa EU.
Evropski komesar za susedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han završio je posetu Srbiji, koja je njegova prva stanica posle izbora na tu funkciju. Posle sastanka sa državnim vrhom, u eksluzivnom intervjuu za RTS sumira posetu... »

Gorbačov: Putin spasao Rusiju od raspada

RTS pre 18 sati  
RTS: Gorbačov: Putin spasao Rusiju od raspada
Bivši predsednik SSSR-a Mihail Gorbačov pozitivno je ocenio ulogu sadašnjeg predsednika Vladimira Putina u istoriji Rusije, ali ga je takođe upozorio da ne ponavlja iste greške koje je on pravio dok je bio na čelu Sovjetskog saveza.
Putin je imao veliku ulogu u stabilizaciji situacije u zemlji nakon što je Boris Jeljcin sišao sa vlasti, kada je glavni zadatak bio da se Rusija spasi od raspada, rekao je Gorbačov na predstavljanju svoje nove knjige "Posle... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.