http://www.rts.rs

RTS

Gledaoci reporteri (30. jul 2015)

RTS pre 3 sata  
RTS: Gledaoci reporteri (30. jul 2015)
Podsećamo Vas da i Vi možete biti naš gledalac reporter, ali molimo Vas da uz fotografiju pošaljete i svoje ime i prezime.
Interesantnu fotografiju ili kraći filmski zapis možete nam slati elektronskom poštom. Imejl adrese su: webdesk@rts.rs i gledalacreporter@rts.rs Takođe, fotografije i video-snimke možete nam slati na Tviter i Fejsbuk stranice... »

Policija kontroliše "loto", DLS tvrdi da je reč o tehničkoj grešci

RTS pre 18 sati  
RTS: Policija kontroliše "loto", DLS tvrdi da je reč o tehničkoj grešci
Neobična "dešavanja" na ekranu tokom prenosa izvlačenja brojeva u igri Loto izazvala se burna reagovanja u internet zajednici. Zvanično se oglasila se i Republički javni tužilac Zagorka Dolovac najavom da će slučaj ispitati policija. Držna lutrija tvrdi da je reč o tehničkoj grešci.
Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo je nalog Ministarstvu unutrašnjih poslova za prikupljanje potrebnih informacija i obaveštenja kako bi se utvrdile sve činjenice i eventualna krivična odgovornosta u vezi sa izvlačenjem... »

Vučić: Povećanje plata i penzija neće biti simbolično

RTS pre 15 sati  
RTS: Vučić: Povećanje plata i penzija neće biti simbolično
Na godišnjicu usvajanja Zakona o radu, premijer Srbije Aleksandar Vučić sumira postignute rezultate. Najavljuje povećanje plata za 360.000 ljudi u javnom sektoru – za prosvetare, zdravstvene radnike, policajce, vojnike i socijalne radnike. Biće povećane i penzije, i to ne samo onima kojima su bile smanjene, rekao je premijer.
Premijer Aleksandar Vučić najavio je na Konferenciji za medije da povećanje penzija i plata u javnom sektoru neće biti simbolično, ali će, zbog očuvanja fiskalne ravnoteže, biti u manjem procentu od onog koji fiskalni prostor... »

Novi nalet migranata u "Evrotunel", jedan mrtav

RTS pre 18 sati  
RTS: Novi nalet migranata u "Evrotunel", jedan mrtav
Najmanje 1.500 migranata tokom noći ponovo pokušalo da uđe u "Evrotunel" i dokopa se Velike Britanije. Jedna osoba pronađena mrtva. Britanski premijer Dejvid Kameron reka je da će London učiniti kako se bi rešila migrantsku krizu u Kaleu.
"Naš tim je jutros pronašao jedan leš, a vatrogasci su potvrdili smrt te osobe", potvrdio je portparol kompanije "Evrotunel", prenosi Tanjug. Samo noć ranije je oko 2.000 migranata pokušalo da u francuskom gradu Kaleu uđe u tunel... »

Početak modernizacije pruge Beograd-Budimpešta pre kraja godine

RTS pre 13 sati  
RTS: Vučić i Čepurin o ekonomskoj saradnji
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Kine Li Mangčang ocenili su da su politički i ekonomski odnosi Srbije i Kine na visokom nivou, a premijer rekao da bi realizacija modernizacije pruge Beograd-Budimpešta mogla da počne pre kraja godine.
Aleksandar Vučić je istakao da očekuje da se uskoro utvrde načini finansiranja modernizacije pruge između Beograda i Budimpešte, kako bi realizacija tog projekta, od vitalnog značaja za Srbiju, mogla da počne pre kraja godine,... »

Rusija uložila veto na rezoluciju o padu aviona iznad Ukrajine

RTS pre 5 sati  
RTS: Rusija uložila veto na rezoluciju o padu aviona iznad Ukrajine
Rusija je uložila veto na rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kojom je predloženo osnivanje međunarodnog suda za procesuiranje odgovornih za obaranje malezijskog aviona iznad Ukrajine u julu prošle godine, preneo je AP.
Od 15 članova Saveta bezbednosti, za usvajanje rezolucije je glasalo njih 11, a Rusije je bila protiv. Ministri spoljnih poslova Holandije, Australije i Ukrajine prisustvuju večerašnjoj sednici Saveta bezbednosti, na kojoj se... »

Nastavak dijaloga u Briselu 5. avgusta

RTS pre 12 sati  
RTS: Nastavak dijaloga u Briselu 5. avgusta
Sastanak predstavnika Beograda i Prištine na tehničkom nivou, u vezi sa sporazumom o osiguranju, biće održan 5. avgusta, u Briselu, potvrđeno je u Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.
"Sastanak će biti prilika da se, posle iznenadnog jednostranog odustajanja Prištine samo šest sati pre početka primene, pronađu rešenja za sve tehničke i svake druge prepreke koje Priština ima u sprovođenju postignutog dogovora o... »

Pred poslanicima više od 300 amandmana

RTS pre 14 sati  
RTS: Pred poslanicima više od 300 amandmana
Poslanici Skupštine Srbije razmatraju 351 amandman na sedam zakona, među kojima je i Predlog zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru na koji je podneto 26 amandmana. Na izmene Zakona o javnim nabavkama podneto 218 amandmana. Odbijena incijativa zaštitnika građana
12.50 - Članovi Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu nisu prihvatili amandman Zaštitnika građana kojim se predviđa da nezavisna tela samostalno utvrđuju broj zaposlenih. 12.10 - Počela sednica na kojoj... »

Fiba izbacila Rusiju sa Evrobasketa!

RTS pre 13 sati  
RTS: Fiba izbacila Rusiju sa Evrobasketa!
Košarkaška reprezentacija Rusije izbačena je sa Evrobasketa, kao i iz svih međunarodnih takmičenja, zato što se Sud u Moskvi mešao u rad Saveza kada su održani vanredni predsednički izbori 2013. godine.
Košarkaška reprezentacija Rusije izbačena je sa predstojećeg Evropskog prvenstva, kao i iz svih međunarodnih takmičenja, potvrdio je predsednik Saveza Sergej Černov. "Fiba je poslala pismo u naš Savez, u kojem piše da se Rusija... »

Pronađeni ostaci malezijskog aviona sa leta MH-370?

RTS pre 8 sati  
RTS: Pronađeni ostaci malezijskog aviona sa leta MH-370?
Olupine koje su pronađene na obali ostrva Reinion, istočno od Madagaskara, ispituju se kako bi se utvrdilo da li su u vezi sa nestankom aviona "Malejža erlajns“ sa leta MH-370, rekao je član francuskih vazdušnih snaga koji je stacioniran na tom ostrvu, javlja Si-En-En.
"Još uvek je prerano da bismo mogli da kažemo da li je reč o avionu sa leta MH-370. Samo smo pronašli ruševine", rekao je francuski vojnik. "Boing 777" kompanije "Malejža erlajnz" sa 227 putnika i 12 članova posade, nestao je 8.... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.