http://www.rts.rs

Lažna dojava o bombi u Palati pravde

RTS pre 4 sata  
RTS: Počela saslušanja u istrazi protiv Ivanovića
Anonimna dojava o bombi u beogradskoj Palati pravde, u kojoj su smešteni svi krivični sudovi i tužilaštva glavnog grada bila je lažna.
Dojava je upućena je oko 11.50, posle čega je usledila jednočasovna evakuacija sudske zgrade, prenosi Tanjug. Kontradiverzionom kontrolom koju su izvršili pripadnici MUP-a utvrđeno je da je reč o lažnoj dojavi i da zaposleni i... »

Pritvor za Bijelića i još osmoricu

RTS pre 8 sati  
RTS: Pritvor za Bijelića i još osmoricu
Bivšem gradskom menadžeru Aleksandru Bijeliću i osmorici njegovih saradnika Viši sud odredio pritvor od 30 dana. Osumnjičeni su za zloupotrebu položaja u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara Kralja Aleksandra.
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je prema okrivljenima Aleksandru Bijeliću i Marku Blagojeviću odredio pritvor, navodi se u saopštenju suda, koje prenosi Tanjug. Pritvor od 30 dana je... »

Brodska tragedija u Južnoj Koreji

RTS pre 1 sat  
RTS: Brodska tragedija u Južnoj Koreji
Brod sa 459 putnika, uglavnom srednjoškolaca, prevrnuo se blizu obale Južne Koreje, pri čemu su poginule četiri osobe, a 291 osoba i dalje se vodi kao nestala. Spasena su 164 putnika.
U potrazi za nestalima učestvuju desetine ribarskih i vojnih brodova, helikoptera i ronilačke ekipe, a i američka mornarica je uputila na mesto nesreće jedan brod, prenele su agencije, javlja Tanjug. Strahuje se da bi broj žrtava... »

Uskršnja poslanica patrijarha Irineja

RTS pre 4 sata  
RTS: Uskršnja poslanica patrijarha Irineja
Patrijarh srpski Irinej čestitao je uskršnje praznike, uz poruku da se posebno moli za braću i sestre na Bliskom istoku i Ukrajini sa željom i molitvom da se razagna tama greha koja se nadvila nad njima i da se prosvetli um i duša sejačima mržnje prema svetom pravoslavlju.
Vaskrs je praznik svepravoslavnog jedinstva i svehrišćanskog zajedništva, poručio je patrijarh pozivajući, u ime Hrista, na jedinstvo i slogu u Crkvi. Ovde možete pročitati ceo tekst poslanice "Posebno se danas molimo pobeditelju... »

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije

RTS pre 1 sat  
RTS: Konstitutivna sednica Skupštine Srbije
U Skupštini Srbije počelo konstituisanje novog skupštinskog saziva, a time i redovno zasedanje, uz postrojenu jedinicu Garde Vojske Srbije na ulazu u parlament i uz intoniranje himne Bože pravde.
16.20 - Tročlana komisija utvrđuje saglasnost uverenja o izboru poslanika i izveštaja RIK-a. Skupština će nastaviti rad nakon pauze od 60 minuta. 16.10 - Intoniranjem državne himne počela konstitutivna sednica Skupštine Srbije.... »

Privođenje radnika "Lole" FOT

RTS pre 5 sati  
RTS: Privođenje radnika "Lole" FOT
Predsednik Sindikata fabrike "Lola" FOT iz Leška Milomir Perović kaže da je policija privela oko 15 radnika te fabrike koji su jutros protestovali na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Raška.
Perović je rekao da ih je policija nasilno rasterala oko 11.30 časova i da su potom neki od radnika privedeni. "Nasilno su nas razbili, oko 15 nas je privedeno u stanicu policije. Nalazimo se u jednoj sali, dok su trojicu su... »

Mišković nudi imovinu kao jemstvo za pasoš

RTS pre 4 sata  
RTS: Mišković nudi imovinu kao jemstvo za pasoš
U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje Miroslavu Miškoviću. Vlasnik "Delta holdinga" zatražio da mu se vrati pasoš i kao jemstvo da mu bude vraćen pasoš ponudio celu svoju imovinu.
Vlasnik "Delta Holdinga" Miroslav Mišković ponovo je u nastavku suđenja apelovao na sud da poštuje pretpostavku nevinosti i da mu odobri da putuje, jer je to neophodno da bi njegova kompanija mogla da posluje. "Zašto me ne... »

Procureo snimak velikog okupljanja Al Kaide

RTS pre 3 sata  
RTS: Procureo snimak velikog okupljanja Al Kaide
Na internetu se pojavio snimak najvećeg i najopasnijeg okupljanja pripadnika terorističke mreže Al Kaida u poslednjih nekoliko godina, u kome se preti napadom na Sjedinjene Države, javlja "Si-En-En".
Televizija Si-En-En prenosi da američki zvaničnici zaduženi za bezbednost ne žele da komentarišu snimak, ali su potvrdili njegovu autentičnost i analiziraju ga. Na snimku, koji je objavljen na sajtu koji koriste islamski... »

Dilan oslobođen optužbe da je vređao Hrvate

RTS pre 8 sati  
RTS: Dilan oslobođen optužbe da je vređao Hrvate
Sud u Parizu nije uvažio tužbu jedne hrvatske organizacije u Francuskoj protiv američkog kantautora Boba Dilana za vređanje Hrvata. Ipak, uredniku časopisa „Roling stoun“ sudiće se zbog vređanja i podsticanja mržnje.
Istraga zbog „vređanja u javnosti i podsticanja mržnje“ protiv Dilana je pokrenuta decembra 2013. godine, na osnovu tužbe koju je podneo Savet hrvatske zajednice u Francuskoj. Savet se pozvao na intervju objavljen u časopisu... »

Tadić: Ni Rakić neće u Vladu sa SPS-om

RTS pre 4 sata  
RTS: Tadić: Ni Rakić neće u Vladu sa SPS-om
Predsednik Nove demokratske stranke Boris Tadić rekao je da niko iz njegove stranke neće ući u vladu u kojoj će biti Socijalistička partija Srbije, pa ni Miodrag Rakić koga mediji navode kao mogućeg člana nove vlade.
Tadić je za Politiku rekao da je njegov stav jasan i da niko iz NDS-a neće učestvovati u vladi ukoliko bi ta vlada svojim sastavom i personalnim rešenjima onemogućavala sprovođenje politike za koju se ta stranka zalaže.... »

Etrgovina 2014
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.