http://www.rts.rs

RTS

Pola miliona Britanaca traži novi referendum

RTS pre 1 sat
RTS: Pola miliona Britanaca traži novi referendum
Protivnici izlaska Velike Britanije iz EU žele da održe novi referendum po ovom pitanju, navodi se u peticiji koju je podržalo 515.811 ljudi, objavljeno je na sajtu parlamenta Ujedinjenog kraljevstva.
Inicijatori novog referenduma pozivaju vladu u Londonu da primeni pravilo po kojem, ako je broj glasača ''za'' i ''protiv'' manji od 60 odsto, a izlaznost manja od 75 odsto, treba održati novo glasanje, prenosi Sputnjik. U ovom... »

Klintonova povećala prednost u odnosu na Trampa

RTS pre 1 sat
RTS: Klintonova povećala prednost u odnosu na Trampa
Demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton vodi u odnosu na svog republikanskog rivala Donalda Trampa po podršci birača u SAD, pokazuje najnovija anketa.
Istraživanje koje je sprovela agencija Ipsos pokazuje da bi 46,6 odsto glasača poverenje dalo Klintonovoj, dok 33,3 procenata podržava Trampa, prenosi Rojters. Nijednog kandidata ne bi podržalo 20,1 posto birača. Anketa je... »

Ditman: Evropska unija ostaće snažna

RTS pre 2 sata
RTS: Ditman: Evropska unija ostaće snažna
Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman kaže za RTS da je odluka Velike Britanije da izađe iz Unije veliki udarac za EU. Ističe da je Nemačka zajedno sa svim članicama EU usvojila odluku o otvaranju pregovaračkog procesa sa ciljem da Srbija postane članica Unije i dodaje da se u tome ništa ne menja.
Posle objavljivanja rezultata referenduma, pažljivo se čekao stav Nemačke. Kancelarka Angela Merkel izjavila je da je to udarac Evropi i pozvala članice da ne izvlače brzoplete zaključke. Gospodine Ditman, britanski brod odlučio... »

Veliki požar u Kaliforniji, dvoje stradalo

RTS pre 2 sata
RTS: Veliki požar u Kaliforniji, dvoje stradalo
Najmanje dve osobe su stradale, stotine ljudi je evakuisano, a uništeno je oko 100 objekata u velikom požaru koji je zahvatio šumska područja u Kaliforniji.
Požar, koji je izbio u četvrtak popodne u okrugu Kern, sinoć se razbuktao, a zvaničnici kažu da je moguće da će ispod ostataka kuća biti pronađeno još žrtava. Vatra je progutala više od 12.000 hektara, što ovaj požar čini do sada... »

Novi pokušaj vantelesne oplodnje o trošku države

RTS pre 1 sat
RTS: Novi pokušaj vantelesne oplodnje o trošku države
Republički fond za zdravstveno osiguranje saopštio je da od danas stupa na snagu Pravilnik kojim je definirano da RFZO finansira i treći pokušaj vantelesne oplodnje.
Na inicijativu RFZO izmenjen je Pravilnik o obimu i sadržaju prava na zdravstvenu zaštitu iz obaveznog zdravstvenog osiguranja i participaciji za 2016. godinu u delu koji se odnosi na vantelesnu oplodnju, tako da se iz sredstava... »

Novi robot, „mešanac“ kućne pomoćnice i ljubimca!

RTS pre 2 sata
RTS: Novi robot, „mešanac“ kućne pomoćnice i ljubimca!
Ekipa iz „Boston dajnemiksa“ koja radi u okviru kompanije „Gugl“, objavila je novi video-snimak u kojem se hvali mogućnostima svog novog robota. Mašina je tako programirana da ljudima može pomoći u obavljanju raznih kućnih poslova.
U dosadašnjim video-zapisima prikazali su veliki napredak koji su postigli na polju robotike – njihovi roboti se odlično kreću čak i po šumi i travi, mogu podizati i nositi teret. Novi robot kojeg su predstavili nazvan je „Spot... »

Junker: Zašto britansko pismo o razvodu čekati do oktobra?

RTS pre 33 minuta
RTS: Junker: Zašto britansko pismo o razvodu čekati do oktobra?
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da planirani odlazak Britanije iz EU nije "prijateljski razvod" i zatražio da on bude što brži.
Junker je sinoć za nemačku državnu televiziju ARD rekao da ne razume zašto je britanskoj vladi potrebno da do oktobra odlučuje da li će poslati pismo o razvodu Briselu i da bi ga on odmah želeo. On je priznao da se EU nadala da... »

Pentagon ukida zabranu za transrodne vojnike

RTS pre 57 minuta
RTS: Pentagon ukida zabranu za transrodne vojnike
Zvaničnici američkog Ministarstva odbrane objavili su da Pentagon planira da od narednog meseca povuče zabranu služenja vojske otvoreno deklarisanim transrodnim osobama.
Ju-Es-Tudej i drugi američki mediji preciziraju da će ta odluka stupiti na snagu 1. jula, samo nekoliko dana pre proslave Dana nezavisnosti SAD. Ova odluka Pentagona stiže pet godina nakon što je američka vojska 2011. povukla... »

Obama razgovarao sa Kameronom i Merkelovom

RTS pre 2 sata
RTS: Obama razgovarao sa Kameronom i Merkelovom
Američki predsednik Barak Obama odvojeno je razgovarao sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel nakon britanskog referenduma, saopštila je Bela kuća.
Obama je u telefonskom razgovoru uverio Kamerona da specijalan odnos SAD i Britanije, kao i britansko članstvo u NATO ostaju glavni prioriteti američke politike, navodi se u saopštenju, preneo je Rojters. Američki predsednik i... »

Erdogan: Biće još članica željnih da izađu iz EU

RTS pre 2 sata
RTS: Erdogan: Biće još članica željnih da izađu iz EU
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će se EU neizbežno suočiti sa još zemalja koje žele da napuste taj blok ukoliko nastavi istim putem.
U govoru povodom britanskog referenduma i odluke o napuštanju EU, turski predsednik je ukazao da EU odlaže napore Ankare da uđe u Uniju zbog islamofobije, prenosi Rojters. Erdogan je optužio EU da koristi dvostruke standarde i... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.