http://www.rts.rs

RTS

"Fokus NATO-a treba da bude na terorizmu i Rusiji, članice da poštuju svoje obaveze"

RTS pre 11 sati
RTS: Tramp na sastanku sa vođama EU u Briselu
Američki predsednik Donald Tramp pozvao je NATO da se fokusira na terorizam i "ruske pretnje", ali i pozvao sve članice da ispune finansijske obaveze prema Alijansi.
Tramp u obraćanju liderima na samitu Alijanse u Briselu nije spomenuo član 5 koji obavezuje članice da se će braniti druge u slučaju napada, navodi AP, dodajući da je portparol Bele kuće rekao da se to podrazumeva samim... »

Kragujevac, predstavljen restilizovani model "fijata 500L"

RTS pre 17 sati
RTS: Kragujevac, predstavljen restilizovani model "fijata 500L"
U fabrici automobila u Kragujevcu promovisan je novi, restilizovani model "fijata 500L", koji će se od ove godine proizvoditi u toj fabrici. Novi automobili moći će da se kupe već u julu. Premijer Aleksandar Vučić istakao je značaj "Fijata" u Srbiji, poručivši da poslovanje te kompanije čini tri odsto srpskog BDP-a i gotovo osam odsto ukupnog izvoza. Pozvao je građane da kupuju "Fijatove" automobile i naveo da očekuje da pitanje izvoza na rusko tržište bude rešeno pre kraja ove godine.
Na promociji redizajniranog modela "fijata 500L", koji će se proizvoditi u Kragujevcu, premijer Aleksandar Vučić rekao je da veruje da će tri verzije novog modela pronaći svoj put do tržišta. Vučić je pozvao građane da se, ako... »

Ambasadorka Srbije pozvana u Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije

RTS pre 12 sati
RTS: Dačić: Živaljević nije prekršio diplomatski protokol
Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije pozvalo je ambasadorku Srbije Dušanku Divjak Tomić da objasni prisustvo savetnika u ambasadi i pripadnika BIA Gorana Živaljevića u parlamentu Makedonije kada su upali i demonstranti, javila je "Televizija Telma".
U tom ministarstvu je, međutim, rečeno da sastanak sa Divjak Tomićevom još nije realizovan. "I, zavisno od sadržine razgovora sa srpskom ambasadorkom u Makedoniji, postupićemo u saglasnosti sa Bečkom konvencijom", navedeno je u... »

Prosečna neto zarada u aprilu povećana na 49.635 dinara

RTS pre 17 sati
RTS: Prosečna neto zarada u aprilu povećana na 49.635 dinara
Prosečna neto zarada (bez poreza i doprinosa) u Srbiji isplaćena u aprilu ove godine iznosila je 49.635 dinara i nominalno je bila veća za 3,8 odsto nego prethodnog meseca, a realno veća za tri odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.
U poređenju sa aprilom 2016. godine prosečna neto zarada je nominalno veća za 0,8 odsto, a realno je manja za 3,1 odsto. Prosečna bruto zarada u aprilu ove godine iznosila je 68.246 dinara, što je za 3,9 odsto nominalno više nego... »

Dragojlović: Važno je da znamo šta je bila tema u Briselu

RTS pre 22 sata
RTS: Dragojlović: Važno je da znamo šta je bila tema u Briselu
U Briselu je sinoć održan sastanak visoke predstavnice Evropske Unije Federike Mogerini sa šestoricom lidera Zapadnog Balkana. Mogerinijeva je razgovala s premijerima Srbije, Crne Gore, Albanije, Kosova, Bosne i Hercegovine i mandatarom za sastav makedonske Vlade. Koordinatorka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji Nataša Dragojlović za RTS kaže da ključni uslov za dalji napredak apel za regionalnu saradnju.
Gostujući u Dnevniku RTS-a Nataša Dragojlović je rekla da je sastanak bio neformalnog karaktera i da se sastojao od večere između Federike Mogerini i šefova vlada država regiona i Kosova. Važnije je ističe Dragojlovićeva, da... »

Skaj njuz: Abedi bio u Nemačkoj uoči napada u Mančesteru

RTS pre 19 sati
RTS: Skaj njuz: Abedi bio u Nemačkoj uoči napada u Mančesteru
Salman Abedi, osumnjičeni za samoubilački bombaški napad na koncertu u Mančesteru bio je u Nemačkoj četiri dana pre napada, javio je "Skaj njuz", pozivajući se na nemačke obaveštajne izvore.
Kako se navodi, Abedi je bio u Diseldorfu, koji se nalazi na oko 480 kilometara zapadno od Berlina, preneo je Rojters. Skaj njuz je objavio fotografije na kojima se navodno vidi Abedi, nakon što je kupio ranac za koji policija... »

Mihajlovićeva: Donećemo uredbu da zaštitimo Zlatibor

RTS pre 19 sati
RTS: Mihajlovićeva: U 2018. završavamo auto-put Kragujevac – Batočina
Uredba kojom će Zlatibor biti proglašen za prirodno dobro predvideće tri nivoa zaštite i biće doneta kako ta planina više ne bi podsećala na "Divlji zapad", poručila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Tokom obilaska radova na deonici auto-puta Kragujevac-Batočina, Zorana Mihajlović je novinarima rekla da jedino Zlatibor još nema Uredbu o zaštićenom prirodnom dobru, te da se već godinu dana radi na donošenju uredbe. "To je... »

Vulin: Kosovo i Metohija jeste Srbija

RTS pre 10 sati
RTS: Haradinaj: Srbija neće postojati na Kosovu kada budem premijer
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin reagovao je na izjavu Ramuša Haradinaja da "Srbija neće postojati na Kosovu kada on bude premijer".
"Ako Srbije nema i neće je biti na KiM, zašto se od Srbije traži da razgovara sa kosovskim Albancima i zašto prave skupove za koje pre nego što zakažu, pitaju da li će Vučić doći i da li Srbija hoće da razgovara?", upitao je... »

Đorđević očekuje unapređenje saradnje s Belorusijom

RTS pre 13 sati
RTS: Đorđević očekuje unapređenje saradnje s Belorusijom
Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević izrazio je očekivanje da će vojna saradnja Srbije i Belorusije biti dodatno unapređena u raznim oblastima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
"Saradnja u oblasti odbrane znatno je unapređena u proteklom periodu i dostigla je visok nivo opštih i političkih odnosa dve zemlje", rekao je Đorđević u razgovoru sa odlazećim ambasadorom Belorusije Vladimirom Čuševim. Ministar... »

Mesto Crne Gore u NATO-u

RTS pre 10 sati
RTS: NATO se pridružuje koaliciji protiv Islamske države
Na Samitu NATO-a u Briselu okupili su se lideri Alijanse, a među njima je bio i premijer Crne Gore, koja će postati članica NATO-a 5. juna.
U jednom trenutku crnogorski premijer Duško Marković imao je nesporazum oko pozicije u grupi lidera sa američkim predsednikom Donaldom... »

Radonjić: Sve smo bliži cilju

Danas  pre 8 sati  još 8 povezanih

Britanija i SAD ponovo razmenjuju obaveštajne podatke

Blic  pre 7 sati  još 3 povezane

Na današnji dan, 26. maj

B92  pre 7 sati  još 1 povezana

Prvi profesionalni upravnici počinju da rade već u julu

Nova ekonomija  pre 1 sat  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.