RTS » Vesti dana

RTS

Jeremić najavljuje saradnju samo sa onima koji nisu uz Vučića

RTS pre 2 sata
RTS: Jeremić najavljuje saradnju samo sa onima koji nisu uz Vučića
Buduća politička organizacija koju će voditi Vuk Jeremić želi saradnju sa pokretima i strankama koji su prava opozicija i koji neće kolaborirati sa režimom Aleksandra Vučića, izjavio je Nikola Jovanović, bliski Jeremićev saradnik. Nikola Jovanović je, u izjavi za medije, rekao da "u... »

Žestoka rasprava o Kosovu pred Savetom bezbednosti UN

RTS pre 56 minuta
RTS: Žestoka rasprava o Kosovu pred Savetom bezbednosti UN
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić i kosovska ambasadorka u SAD Vljora Čitaku žestoko su raspravljali pred ambasadorima Saveta bezbednosti UN. Dačić je rekao da je zabrinut zbog zajedničkog stava SAD, Francuske, Britanije i Prištine oko ukidanja Unmika. Rusija protiv promene mandata ili... »

Muškarac napadnut nožem u Kragujevcu

RTS pre 31 minuta
RTS: Muškarac napadnut nožem u Kragujevcu
Protiv muškarca starog 26 godina i jednog 17-godišnjaka podnete krivične prijave zbog sumnje da su u Kragujevcu lakše povredili jednog muškarca. Osumnjičeni se terete da su posle kraće svađe nožem napali muškarca starog 21 godinu i naneli mu lakše povrede, navodi se u saopštenju... »

Rast prihoda "Energoprojekta" u odnosu na prošlu godinu

RTS pre 9 sati
RTS: Rast prihoda "Energoprojekta" u odnosu na prošlu godinu
Najveća domaća građevinska kompanija "Energoprojekt holding", koja je od nedavno u vlasništvu "Napred razvoja" Dobrosava Bojovića, objavila je da je u prvih šest meseci zabeležila konsolidovani poslovni prihod od 17,5 milijardi dinara, što predstavlja rast od 20 odsto u odnosu na isti period... »

Izgorela kineska fabrika papuča u Jagodini

RTS pre 2 sata
RTS: Izgorela kineska fabrika papuča u Jagodini
Kineska fabrika papuča u Jagodini, koja je otvorena pre šest meseci, izgorela je u požaru koji je izbio nešto posle 13 časova. Fabrika se zapalila, kako se pretpostavlja, zbog neispravne instalacije. Nema povređenih. Požar je izbio u unutrašnjosti pogona i zahvatio je mašine, sirovine i... »

Vučić ponudio porodici Nuri da ostane u Srbiji

RTS pre 7 sati
RTS: Vučić ponudio porodici Nuri da ostane u Srbiji
Predsednik Aleksandar Vučić ponudio je državljanstvo porodici desetogodišnjeg Farhada Nurija, izbeglice iz Avganistana koji je prodajom svojih crteža učestvovao u prikupljanju novca za lečenje sedmogodišnjeg dečaka iz Srbije, i obećao posao ocu porodice da bi mogli da ostanu u Srbiji.... »

Ivanoviću nastavljeno suđenje u drugostepenom postupku

RTS pre 1 sat
RTS: Ivanoviću nastavljeno suđenje u drugostepenom postupku
U Osnovnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice nastavljeno je suđenje u ponovljenom postupku protiv lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, koji se brani sa slobode. Tročlano međunarodno sudsko veće počelo je proces ponovnim ispitivanjem Ise Mustafe,... »

Dodik i Cvijanovićeva: Ustavni sud BiH opet razbija Republiku Srpsku

RTS pre 3 sata
RTS: Dodik i Cvijanovićeva: Ustavni sud BiH opet razbija Republiku Srpsku
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Ustavni sud BiH potvrdio da je političko a ne pravosudno telo time što je odbio apelaciju Pravobranilaštva RS u vezi sa uknjiženjem vojne imovine. To je samo jedna u nizu odluka Ustavnog suda BiH koja je politički dirigovana i direktno... »

Kim Džong Un odložio odluku o ispaljivanju raketa

RTS pre 5 sati
RTS: Kim Džong Un odložio odluku o ispaljivanju raketa
Severnokorejski lider Kim Džong Un čeka da vidi šta će sledeće SAD uraditi i zbog toga je odložio odluku o ispaljivanju raketa prema američkoj teritoriji Guam, izvestili su severnokorejski mediji. U prvom javnom pojavljivanju u poslednje dve nedelje, Kim je pregledao instrukcije... »

Usvojen novi UPPR, "Petrohemija" bez zaostalih dugova

RTS pre 1 sat
RTS: Usvojen novi UPPR, "Petrohemija" bez zaostalih dugova
Privredni sud u Pančevu doneo je rešenje o usvajanju Unapred pripremljenog plana reorganizacije za "HIP-Petrohemiju" kojim je predviđeno da se sva preostala potraživanja poverilaca nastala do 31. januara 2017. godine delimično konvertuju u kapital "Petrohemije", a delimično otpišu. Novi... »

©2017 Netmark d.o.o.