http://www.rts.rs

Istina o trgovini organima izlazi na videlo

RTS pre 10 sati  
RTS: Slučaj "žuta kuća", preduga potraga za pravdom
Predsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope An Braser pozdravila je izveštaj specijalnog tužioca za istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji 1999. godine Klinta Vilijamsona i ocenila da "istina nastavlja da izlazi na videlo".
"Iako još nisu predstavljeni konačni zaključci, Specijalni istražni tim (SITF) je pronašao ubeđive dokaze za podizanje optužnice protiv nekih bivših visokih zvaničnika Oslobodilačke vojske Kosova, u vezi sa značajnim kršenjem... »

UN: Izrael namerno gađao školu UN u Gazi

RTS pre 7 sati  
RTS: UN: Izrael namerno gađao školu UN u Gazi
Najmanje 19 ljudi je ubijeno, a oko 125 je ranjeno, kada je rano jutros granatirana škola UN u pojasu Gaze. U školi je bilo više od 3.000 palestinskih izbeglica, saopštili su zvaničnici UN. Od jutros u Gazi poginula 43 Palestinca.
16.00 - UN: Izrael je namerno gađao školu UN u Gazi, prenosi Bi-Bi-Si. 14.15 - Izraelska vojska proglasila četvoročasovni prekid vatre u pojedinim delovima Pojasa Gaze, javlja AP. Portparol organizacije UN za pružanje pomoći... »

Nevreme protutnjalo Hrvatskom

RTS pre 1 sat  
RTS: Nevreme protutnjalo Hrvatskom
Delovima Hrvatske i Zagrebom, protutnjalo snažno nevreme sa olujnim vetrom i jakom kišom. Tokom popodneva u prekidu bio vazdušni saobraćaj nad celom Hrvatskom. U Istri pala četvrtina prosečne količine kiše za celu godinu.
Kako prenosi Beta, zbog obilne kiše saobraćaj je bio otežan širom Zagreba, a na širem gradskom području jak vetar lomio je grane. Hrvatski mediji su javili da je zbog jakog nevremena jedno vreme tokom popodneva bio je prekinut... »

Poslanici o medijskim zakonima

RTS pre 15 sati  
RTS: Poslanici o medijskim zakonima
Poslanici počinju pretres tri medijska zakona koja kao glavnu novinu donose izlazak države iz vlasništva u medijima zaključno sa julom 2015. godine, obezbeđivanje transparentnosti vlasničke strukture, definisanje javnog interesa i zaštitu medijskog pluralizma.
Prethodno, Skupština je završila raspravu o tri predložena zakona iz oblasti privrede - o stečaju, izmenama i dopunama Zakona o priatizaciji i o izmenama i dopunama Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre,... »

Tijana Jurić u Mađarskoj?

RTS pre 8 sati  
RTS: Tijana Jurić u Mađarskoj?
Ima ozbiljnih indicija da je osoba koja liči na Tijanu Jurić viđena u Mađarskoj, rekao je u Bajmoku ministar policije Nebojša Stefanović, posle sastanka sa predstavnicima mađarske policije.
Stefanović je, takođe, rekao da je signal mobilnog telefona Tijane Jurić poslednji put "detektovan" dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj, kao i da "ima ozbiljnih indicija da je osoba koja liči na Tijanu Jurić viđena... »

Vučić i Levi: Nada u mirno rešenje krize

RTS pre 10 sati  
RTS: Vučić i Levi: Nada u mirno rešenje krize
Premijer Aleksandar Vučić primio razgovarao je sa mabasadorom Izraela Jozefom Levijem o evropskom putu Srbije, ekonomskoj situaciji i sprovođenju planiranih reformi. Tema su bili i sukobi na Bliskom istoku.
Vučić i Levi su izrazili nadu da će se situacija rešiti mirnim putem i da će doći do normalizacije svakodnevnog života, saopšteno je iz Vučićevog kabineta. Premijer Vučić je istakao da Srbija poštuje pravo države Izrael na... »

Nastavljeno suđenje Šariću

RTS pre 5 sati  
RTS: Nastavljeno suđenje Šariću
Suđenje Darku Šariću i ostalima koji se terete za pranje novca nastavljeno je uvidom u pisanu dokumentaciju preduzeća koja su bila u vlasništvu optuženih.
Na početku ročišta, optuženi advokat Radovan Štrbac, koji se tereti da je bio jedan od glavnih savetnika Šariću za pranje para, obavestio je sud da je podneo ustavnu žalbu zbog postupka koji je protiv njega pokrenulo Tužilaštvo... »

Vučić: I da me sutra smene, nema povratka na staro

RTS pre 6 sati  
RTS: Vučić: I da me sutra smene, nema povratka na staro
Premijer Aleksandar Vučić najavio je da je ovonedeljna smena rukovodilaca sedam državnih firmi samo uvod u "veliko čišćenje" istakavši da su važni rezultati koje Vlada postiže i da je uvek spremna za pojačanja, kao i da će sa kandidatom za ministra privrede izaći u toku avgusta.
Premijer u intervjuu za novi broj NIN-a pod naslovom "I da me sutra smene, nema povratka na staro", ponovio da će do kraja avgusta biti promenjeno 70 odsto direktora javnih preduzeća, tako da je ovonedeljna smena rukovodilaca... »

Vremenska prognoza - 31. jul

RTS pre 3 sata  
RTS: Jako nevreme pogodilo Srbiju
Promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.
Lokalno će pasti i do 60 litara kiše po kvadratnom metru, a očekuju se i kratkotrajne vremenske nepogode s gradom i jakim vetrom. Hidrolozi upozoravaju da su na nekim bujičnim vodotocima moguća veća lokalna izlivanja. Temperatura... »

Stampedo na koncertu u Gvineji, 33 poginula

RTS pre 10 sati  
RTS: Stampedo na koncertu u Gvineji, 33 poginula
Najmanje 33 osobe su poginule u metežu koji je izbio tokom sinoćnjeg koncerta na plaži u Konakriju, u Gvineji, saopštili su bolnički izvori.
Direktor lokalne bolnice rekao je da među žrtvama ima i desetogodišnje dece, prenosi Beta. Vlasti ove zapadnoafričke zemlje saopštile su danas da se radi o "tragičnoj drami" i proglasile sedmodnevnu žalost u državi. Incident se... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.