http://www.rts.rs

RTS

RHMZ upozorava na ledene dane

RTS pre 5 sati
RTS: RHMZ upozorava na ledene dane
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će od danas pa do nedelje, 22. januara u većini mesta na području Srbije biti snežnih padavina i ledenih dana.
Tokom ove sedmice u većini mesta na području Srbije očekuju se ledeni dani sa najnižom temperaturom od minus deset do minus četiri, lokalno i nižom, a najvišom od minus četiri do nula stepeni. Od danas do četvrtka, 19. januara,... »

Štajnmajer: Zabrinjavaju izjave Trampa o NATO-u

RTS pre 3 sata
RTS: Štajnmajer: Zabrinjavaju izjave Trampa o NATO-u
Komentari novog američkog predsednika Donalda Trampa o tome da je NATO zastarela organizacija izazivaju zabrinutost među zvaničnicima NATO-a, izjavio je šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer.
"To je u suprotnosti sa onim što je rekao novi američki ministar odbrane na saslušanju pre nekoliko dana i moramo da vidimo kakve će to imati posledice po američku politiku", rekao je Frank-Valter Štajnmajer. Štajnmajer se sastao... »

NIN-ova nagrada Ivani Dimić

RTS pre 1 sat
RTS: NIN-ova nagrada Ivani Dimić
Ivana Dimić dobila je NIN-ovu nagradu za roman "Arzamas" koji je objavila Laguna.
Ivana Dimić je rođena 30. jula 1957. godine u Beogradu gde je 1982. godine diplomirala dramaturgiju na FDU. Paralelno je apsolvirala na odseku Opšte književnosti sa teorijom književnosti na Filološkom fakultetu. Završila je... »

Šta Putin očekuje od Trampa?

RTS pre 1 sat
RTS: Šta Putin očekuje od Trampa?
Na vrhu Putinovog spiska želja za Trampa je sigurno ukidanje sankcija, piše "Dojče vele" navodeći da izgleda da Moskva želi i priznanje ruske aneksije Krima. Tramp je pokazao spremnost da se o tim temama razgovara.
Dojče vele podseća da je ruski predsednik Vladimir Putin nakon godišnje konferencije za novinare 2015. godine za Trampa rekao da je "nesumnjivo talentovan". "On je vrlo markantan čovek, nesumnjivo talentovan", rekao je ruski... »

Han: Dijalog se ne sme dovesti u pitanje

RTS pre 2 sata
RTS: Han: Dijalog se ne sme dovesti u pitanje
Evropski komesar Johanes Han izjavio je u Briselu da se ne sme dovesti u opasnost ono što je dosad ostvareno u dijalogu između Beograda i Prištine i da se mora gledati napred, a ne unazad.
Johanes Han je je odgovarajući na pitanje novinara kako gleda na zategnutost između Prištine i Beograda zbog sprečavanja voza iz Srbije da uđe na Kosovo i izjave srpskog predsednika Tomislava Nikolića da bi bio spreman da uputi i... »

Drecun: Priština ne radi ništa što doprinosi nastavku dijaloga

RTS pre 5 sati
RTS: Drecun: Priština ne radi ništa što doprinosi nastavku dijaloga
Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je za RTS da su događaji oko voza koji je bio upućen za Kosovsku Mitrovicu posledica kontinuiranog pritiska koji Priština vrši na srpski narod i na dijalog.
Drecun je gostujući u Dnevniku RTS-a podsetio i da Priština i dalje sprečava realizaciju najvažnijeg dela sporazuma iz Brisela, a to je formiranje Zajednice srpskih opština. Naveo je i da Priština ima stalne planove za osvajanje... »

Suvajdžić: Zemunci ubili Ćuruviju, Žiku Petrovića i Kundaka

RTS pre 1 sat
RTS: Suvajdžić: Zemunci ubili Ćuruviju, Žiku Petrovića i Kundaka
Svedok saradnik Miladin Suvajdžić, zvani Đura Mutavi, rekao je u nastavku svedočenja pred Specijalnim sudom da pripadnici "zemunskog klana" stoje iza ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali i ubistava bivšeg direktora JAT-a Živorada Žike Petrovića i generalnog sekretara Jugoslovenske levice Miroslava Todorovića Kundaka.
Suvajdžić je na suđenju četvorici pripadnika DB-a optuženih za ubistvo Ćuruvije, sudskom veću rekao da je to čuo od ubijenog Mileta Lukovića zvanog Kum, jednog od vođa zemunskog klana. "Posle atentata na premijera, ja sam bio... »

Vulin: Srbe na KiM čuva uporna borba za slobodu

RTS pre 3 sata
RTS: Vulin: Srbe na KiM čuva uporna borba za slobodu
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je da Srbe na Kosovu i Metohiji čuva njihova uporna i hrabra borba za slobodu.
"Srbe na KiM čuva Beograd, Srbe na KiM čuva rezolucija 1244, Srbe na KiM čuva njihova uporna i hrabra borba za slobodu. Znam da bi Mustafa voleo da se Vučić nije izborio za pravo da štiti Srbe na KiM, umesto da kao nekada Srbe... »

Objavljena odluka o ukidanju pomoćne policije

RTS pre 59 minuta
RTS: Objavljena odluka o ukidanju pomoćne policije
Uredba o službi u pomoćnoj policiji stavljena je van snage i ta odluka objavljena je u novom broju "Službenog glasnika".
Tu Uredbu, koja ukida pređašnju o službi u pomoćnoj policiji, potpisao je prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić. Na sednici Vlade Srbije 9. januara odlučeno je da se ta uredba ukine i tada je ministar unutrašnjih poslova Nebojša... »

Stiže pomoć mađarskih ledolomaca

RTS pre 5 sati
RTS: Stiže pomoć mađarskih ledolomaca
Pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Veljko Kovačević kaže za RTS da će popodne u Srbiju stići dva ledolomca iz Mađarske, koji će pomoći saniranje ledenih čepova na rekama.
Kovačević je istakao da je tokom noći situacija bila stabilna, ali da su najkritičnije tri tačke. "Kritične tačke su u Dalju, zatim kod Borovog sela, a najkritičnije je u beogradskom sektoru od Pupinovog mosta sve do Grocke",... »

©2016 Netmark d.o.o.