http://www.rts.rs

RTS

Čepurin: Očekujem da OEBS oceni da je Turska obaranjem aviona izvršila agresiju

RTS pre 6 sati  
RTS: Čepurin: Očekujem da OEBS oceni da je Turska obaranjem aviona izvršila agresiju
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio da od Ministarskog saveta OEBS-a u Beogradu očekuje da oceni da je Turska izvršila čin agresije, kada je oboren ruski avion u Siriji.
Ruski ambasador je ponovio da je angažman ruskih snaga u Siriji u skladu s međunarodnim pravom. "Želim da istaknem da "Su-24" ni u jednom trenutku nije ugrožavao bezbednost Turske. Što se tiče OEBS-a, nadam se principijelnoj... »

Srbija ne koristi prednosti "Sajber ponedeljka"

RTS pre 6 sati  
RTS: Srbija ne koristi prednosti "Sajber ponedeljka"
Sajber ponedeljak je najbolji dan u godini za šoping na internetu kada većina sajtova u svetu nudi neverovatne popuste.
Kupcima koji bi da izbegnu gužvu i laktanje po prodavnicama, sve je draži sajber ponedeljak, popusti su podjednako veliki a i kupovina je bezbednija. I trgovci trljaju ruke jer se kupuje više onlajn nego oflajn. "U radnji... »

Samit u Parizu, antiglobalisti poručuju da nema planete B

RTS pre 21 sat  
RTS: Samit u Parizu, antiglobalisti poručuju da nema planete B
U glavnom gradu Francuske počinje globalni klimatski samit u organizaciji Ujedinjenih nacija. Na tom skupu učestvuje 147 šefova država ili vlada, među kojima je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji će se danas obratiti učesnicima. To samit čini najvećim skupom na najvišem nivou ikad održanom izvan sedišta svetske organizacije.
Cilj samita u organizaciji Ujedinjenih nacija u Parizu je postizanje globalnog sporazuma o ograničenju zagrevanja planete. Aktivisti širom sveta demonstrirali su uoči samita uz poruku svetskim liderima da "Nema planete B", a... »

Putin i Obama iza zatvorenih vrata

RTS pre 15 sati  
RTS: Putin i Obama iza zatvorenih vrata
Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Barak Obama, sastali su se iza zatvorenih vrata na marginama samita o klimatskim promenama u Parizu. Putin se na samitu u Parizu neće sastati sa Redžipom Tajipom Erdoganom, saopštio je Kremlj.
Agencija AP je prenela da je u pitanju privatni sastanak dvojice lidera, a da zvaničan njihov susret nije planiran tokom dvodnevne konferencije. Za sada nema detalja o njihovom susretu. Kremlj je ranije objavio da će se Putin... »

SAD podržavaju tursku verziju o obaranju ruskog aviona

RTS pre 13 sati  
RTS: SAD podržavaju tursku verziju o obaranju ruskog aviona
Obaveštajne službe SAD smatraju da je Turska u pravu kada navodi da su ruski avioni prekršili njen vazdušni prostor, izjavio je ambasador SAD u NATO-u Daglas Lut.
"Podaci SAD koje sam video podržavaju tursku verziju događaja", rekao je Lut novinarima, prenosi Rojters. Turski lovci su oborili ruski vojni avion na granici sa Sirijom 24. novembra, jer je, kako tvrde, prekršio turski vazdušni... »

Haos u kosovskom parlamentu, opozicija drugi put bacila suzavac

RTS pre 16 sati  
RTS: Haos u kosovskom parlamentu, opozicija drugi put bacila suzavac
Tokom dana dva puta je aktiviran suzavac u kosovskoj skupštini – u sali i u holu. Jake snage kosovske policije i Kfora raspoređene su u zgradama vlade i parlamenta i oko njih, gde treba da bude održana nova sednica. Predsedništvo parlamenta odlučilo da se sednica nastavi, kada će se razmatrati inicijativa o suspenziji svih poslanika opozicije.
Pre no što je sednica počela, opozicioni poslanici su aktivirali suzavac, uprkos jakom policijskom obezbeđenju. Poslanik Fisnik Ismaili je uhapšen ranije na ulazu u parlament, a suzavac su, kako su javili prištinski mediji,... »

"Suhoji" prvi put sa raketama vazduh–vazduh

RTS pre 13 sati  
RTS: "Suhoji" prvi put sa raketama vazduh–vazduh
Ruski vojni avioni Su-34 prvi put su u borbenu misiju u Siriji poleteli naoružani ne samo bombama, već i raketama vazduh-vazduh kratkog i srednjeg dometa.
Portparol ruskih vazduhoplovnih snaga Igor Klimov rekao je da su lovci bombarderi Su-34 poleteli sa tim raketama "radi sopstvene odbrane", prenela je agencija Tas. Prema njegovim rečima, te rakete mogu da pogode metu u dometu od... »

Erdogan nudi ostavku ako se dokaže kupovina nafte od ID

RTS pre 8 sati  
RTS: Davutoglu: Turska se neće izviniti za obaranje ruskog aviona
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ponudio ostavku ukoliko se dokaže da su tačne optužbe da Turska kupuje naftu od ekstremističke organizacije Islamska država.
Turska nije toliko nepoštena da bi mogla da kupije naftu od terorista, rekao je Erdogan u obraćanju novinarima na klimatskom skupu u Parizu. Ukoliko budu pronađeni dokazi o nečemu takvom, neka ih oni koji doju do njih predstave,... »

DS: Krivične prijave protiv Vučića, Stefanovića i Lončara

RTS pre 15 sati  
RTS: SPS: Izjave DS i SDS o uspostavljanju strahovlade su licemerne
Demokratska stranka najavila je da će podneti krivične prijave protiv premijera Aleksandra Vučića i ministara Nebojše Stefanovića i Zlatibora Lončara jer su, kako navodi DS, tokom jučerašnjeg dana izvršili više krivičnih dela u cilju uspostavljanja strahovlade u Srbiji.
Lider DS-a Bojan Pajtić je na konferenciji za novinare rekao da je premijer juče izvršio krivična dela zloupotreba služebenog položaja, trgovina uticajem i samovlašće, te da je "kroz pritiske, pretnje, fantomke i duge cevi"... »

Vučić: Nije bilo državnog udara, ali pokušaja urušavanja Vlade jeste

RTS pre 8 sati  
RTS: Vučić: Nije bilo državnog udara, ali pokušaja urušavanja Vlade jeste
Premijer Aleksandar Vučić rekao je za RTS da ne misli da je bilo državnog udara, ali da ima namere da se urušava Vlada Srbije. "Neću da dozvolim bilo kome u Srbiji da me povezuje sa bilo kakvim kriminalom, gadim se kriminalaca i bilo kakvih baraba, jer se borim protiv njih i neću da na mene padne bilo kakva senka", rekao je Vučić.
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u emisiji Upitnik da ne vidi elemente državnog udara o kojem su juče spekulisali mediji, ali da postoji konstantna namera da se urušava Vlada Srbije. "Vučićević je izneo neke... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.