http://www.rts.rs

RTS

Mihajlovićeva: Proveriću koji se stanovi daju kao nagrada

RTS pre 8 sati
RTS: Mihajlovićeva: Proveriću koji se stanovi daju kao nagrada
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će lično proveriti da li je sve u redu sa stanovima koji će biti dodeljeni u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi". Razlog je veliki broj pritužbi na loše izvedene radove na tim zgradama, koje se nalaze u beogradskom naselju Braća Jerković, pa čak i podnošenje pojedinih krivičnih prijava.
Među glavnim nagradama je šest stanova u Beogradu – jedan na lokaciji "Beograd na vodi", drugi u naselju Stepa Stepanović, a četiri u naselju Braća Jerković. Na molbu novinara da prokomentariše to što je na sajtu Građevinske... »

Đurić o Čurkinu: Otišao borac za poštovanje međunarodnog prava

RTS pre 14 sati
RTS: Generalna skupština UN odaće počast Čurkinu
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izrazio je saučešće ruskom ambasadoru Aleksandru Čepurinu povodom smrti Vitalija Čurkina, ocenivši da su Rusija i svetska diplomatija izgubili velikog borca za poštovanje međunarodnog prava i tekovina na kojima počivaju Ujedinjene nacije.
"Republika Srbija je ambasadoru Čurkinu i Ruskoj Federaciji večno zahvalna na svemu što su učinili za zaštitu teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države, kao i ugleda Srbije i srpskog naroda", rekao je Đurić, istakavši... »

Radulović: Ako ne bude dogovora, DJB predstavlja svog kandidata

RTS pre 7 sati
RTS: Radulović: Ako ne bude dogovora, DJB predstavlja svog kandidata
Predsednik Pokreta Dosta je bilo, Saša Radulović pozvao je Vuka Jeremića i Sašu Jankovića da se dogovore ko će od njih dvojice biti predsednički kandidat i dodao da će DJB, ako se ne dogovore do raspisivanja izbora, 4. marta predstaviti svog kandidata.
"Ako se Jeremić i Janković ne dogovore do raspisivanja izbora, mi ćemo izaći sa našim kandidatom 4. marta", rekao je Saša Radulović na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio strategiju svog pokreta za izbore. Radulović... »

Otac izbo blizance u Štrpcu, jedna beba preminula

RTS pre 10 sati
RTS: Otac izbo blizance u Štrpcu, jedna beba preminula
Blizanci od 40 dana izbodeni su u Štrpcu, a sumnja se da je to učinio njihov otac. Jedna beba je preminula, dok je druga prebačena u Klinički centar u Nišu. Njeno stanje je stabilno. Osumnjičeni se nalazi u policijskom pritvoru u Uroševcu.
Deca su primljena sinoć oko 21 sat u gračaničku bolnicu na odeljenje hirurgije, a prihvatio ih je dežurni lekar i upravnik tog odeljenja Dragan Perić. Doktor Dragan Perić rekao je za RTS da je reč o blizancima muškog pola od 40... »

Mihajlović: Konačno imamo podršku Nikolića

RTS pre 16 sati
RTS: Mihajlović: Konačno imamo podršku Nikolića
Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović je izjavila da joj je drago što je stigla podrška Tomislav Nikolića za kandidaturu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.
Zorana Mihajlović je navela da je nekoliko puta pozvala Tomislava Nikolića da podrži Aleksandra Vučića. "Drago mi je da se to završilo, konačno imamo podršku predsednika Nikolića", rekla je Mihajlovićeva novinarima uoči otvaranja... »

Zvizdić: Savet ministara BiH mora biti glas razuma

RTS pre 11 sati
RTS: Zvizdić: Savet ministara BiH mora biti glas razuma
Predsedavajući Saveta ministara biH Denis Zvizdić pozvao je sve strane u BiH na smirivanje tenzija, te dodao da očekuje da će takvu poruku sutra iz Beograda uputiti i srpski premijer Aleksandar Vučić.
Denis Zvizdić je u izjavi za regionalnu N1 rekao da Savet ministara BiH mora biti glas razuma u ovoj "trenutnoj uzavreloj atmosferi". "Želim da poručim da će Savet ministara mora biti glas razuma u ovoj trenutnoj uzavreloj... »

Muškarac ranjen u Rakovici, uhapšena žena

RTS pre 16 sati
RTS: Muškarac ranjen u Rakovici, uhapšena žena
U Ulici Slavka Rodića u Rakovici, nepoznati muškarac je ranjen u stomak. MUP navodi da je njegova žena uhapšena zbog sumnje da je nanela povrede suprugu i da se utvrđuju okolnosti incidenta.
Kako RTS nezvanično saznaje, muškarac je pogođen u stomak. Ekipa Hitne pomoći prevezla je povređenog na odeljenje reanimacije u Urgentnom centru. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je jutros ispred stambene zgrade u... »

Đorđević: "Migovi" neće koštati više od 185 miliona evra

RTS pre 8 sati
RTS: Đorđević: "Migovi" neće koštati više od 185 miliona evra
Ministar odbrane Zoran Đorđević rekao je da remont i modernizacija deset lovačkih aviona "mig 29" Srbiju neće koštati ni više ni manje od 185 miliona evra. Istakao je da je u 2016. u namensku industriju uloženo 46 miliona evra.
Zoran Đorđević izjavio je da će narednih pet do šest godina biti izdvojeno 185 miliona evra za deset borbenih aviona "mig 29". "Mi smo opredelili 185 miliona za projekat deset "migova 29". Tih deset "migova 29" ne košta 185... »

Nikolić: Zajednički rad sa Vučićem na obnavljanju Srbije

RTS pre 1 sat
RTS: Nikolić: Zajednički rad sa Vučićem na obnavljanju Srbije
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je za RTS da poštuje odluku organa SNS-a o kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije iako je do nekog momenta razmišao da se kandiduje. Sve dok SNS nije doneo odluku, ja sam predlagao da se dogovaramo, ali kada je odluka doneta, shvatio sam da bih mnoge ljude naveo da kažu nešto loše o meni i da mogu da potpuno preokrenem situaciju u korist ljudi za koje ne bih želeo da budu na čelu Srbije i u koje nemam poverenja, rekao je Nikolić.
Tomislav Nikolić je u emisiji "Upitnik" rekao da je SNS organizacija čijim se delom smatra – da je ponosan na nju i da je svim prijateljima savetovao da se ponašaju stranački, dok je trajala priča o kandidaturi. Ovde možete... »

Joksimović: Sledeće nedelje otvaranje poglavlja 20 i 26

RTS pre 13 sati
RTS: U ponedeljak otvaranje poglavlja 20 i 26
Srbija bi 27. februara na međuvladinoj konferenciji u Briselu trebalo da otvori poglavlja 20 i 26, a ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović poručuje da to pokazuje solidnu dinamiku u procesu evropskih integracija i stabilan evropski put.
Poglavlje 26 tiče se obrazovanja i kulture, dok 20 tretira pitanja preduzetništva i industrijske politike, rekla je Jadranka Joksimović Tanjugu i dodala da je to poglavlje veoma važno za Srbiju jer predstavlja uvođenje standarda... »

©2017 Netmark d.o.o.