http://www.rts.rs

RTS

Porodice nestalih traže rešavanje sudbina najbližih

RTS pre 15 sati  
RTS: Međunarodni dan nestalih
Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih sa prostora bivše Jugoslavije zatražila je povodom Međunarodnog dana nestalih da nadležni reše sudbine njihovih bližnjih i kazne počinioce.
Podaci Crvenog krsta pokazuju da se dve decenije nakon sukoba na prostoru bivše Jugoslavije i dalje 10.873 osobe vode kao nestale, a od toga 3.600 nestalih je srpske nacionalnosti, saopšteno je na skupu u Skupštini grada... »

Trgovci ljudima negiraju krivicu za smrt izbeglica

RTS pre 19 sati  
RTS: Trgovci ljudima negiraju krivicu za smrt izbeglica
Četvorica osumnjičenih trgovaca ljudima izjasnili su se, pred sudom u Mađarskoj, da se ne osećaju krivim za smrt izbeglica čija tela su pronađena u jednoj hladnjači u Austriji.
Krijumčari će ostati u pritvoru u Mađarskoj, mada policija veruje da su uhvaćeni trgovci ljudima koji su se juče pojavili pred sudom u Kečkemetu, nižeg ranga jedne od brojnih beskrupuloznih bandi koje transportuju imigrante u... »

Požar kod Studenice pod kontrolom

RTS pre 22 sata  
RTS: Marić: Požar pod kontrolom, zaštićeni ljudi i objekti
Vatrogasci su stavili pod kontrolu požar koji je juče zahvatio šumu oko manastira Studenice. Naselja nisu ugrožena, a ni manastir. Reč je o veoma nepristupačnom terenu, a vetar otežava gašenje. Vatrogasci će dežurati tokom cele noći.
21.30 - Požar kod Studenice je pod kontrolom, ali će vatrogasci dežurati cele noći kako bi sprečili da vatra probije zaštitne prstenove, rekao je Tanjugu načelnik Goran Nikolić. 18.10 – Vatrogasci stavili pod kontrolu plamen koji... »

Nikolić u Pekingu

RTS pre 20 sati  
RTS: Nikolić u Pekingu
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je doputovao u Kinu, prisustvovaće vojnoj paradi povodom 70. godišnjice od pobede nad fašizom, koja će se održati u Pekingu, 3. septembra, najavljeno je iz kabineta predsednika.
Prilikom posete Kini, predsednik Nikolić sastaće se sa predsednikom i premijerom NR Kine Si Đinpingom i Li Kećijangom. Predsednik Srbije će, prvog dana posete, imati sastanke sa predstavnicima kompanije CMEC i CRBC i tom prilikom... »

Pajtić: Počinjemo kampanju, kandidujem se za premijera

RTS pre 17 sati  
RTS: Pajtić: Počinjemo kampanju, kandidujem se za premijera
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da će se na izborima kandidovati za premijera Srbije.
Pajtić je na Glavnom odboru stranke rekao da su demokrate od danas u predizbornoj kampanji i da će odmah raskinuti sve lokalne koalicije sa Srpskom naprednom strankom, prenosi... »

Petoro povređeno u eksploziji kod Čačka

RTS pre 17 sati  
RTS: Petoro povređeno u eksploziji kod Čačka
U Preljini kod Čačka, u radionici za popravku teretnih motornih vozila noćas, dvadeset minuta posle ponoći, došlo je do eksplozije u kojoj je pet lica zadobilo teške telesne povrede opasne po život, saopštio je MUP.
Kako se navodi, petorica povređenih pokušala su da pretovare veću količinu cigareta, bez akciznih markica, iz kamiona u cisternu. Policija je na licu mesta pronašla veću količinu cigareta. Nakon ukazane lekarske pomoći u... »

Najveće gužve opet na Horgošu

RTS pre 16 sati  
RTS: Najveće gužve opet na Horgošu
Velike gužve na graničnim prelazima su i ovog vikenda. Najveće gužve su na Horgošu. Kolona vozila na izlazu iz zemlje dugačka je tri kilometra, čeka se najmanje četiri sata.
Kolona vozila na Horgošu na izlazu iz zemlje stalno se povećava. Na izlaz iz zemlje čeka se najmanje četiri sata. Međuprostor do mađarske granice popunjen je vozilima i na ulaz u susednu zemlju čeka se još tri sata, javlja... »

Polovinom septembra racionalizacija u javnim službama

RTS pre 16 sati  
RTS: Polovinom septembra racionalizacija u javnim službama
Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički kaže za RTS da bi racionalizacija u javnim službama trebalo da počne već polovinom septembra. Posle prvog kruga racionalizacije analiziraće se u kojim sektorima nedostaje kadar. U najavi zapošljavanje lekara do kraja godine, navodi Udovički.
Kori Udovički je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da u ovom trenuku ministarstvo radi na tome da pošalje kvote lokalnim samoupravama koji je maksimalni broj zaposlenih koji mogu da imaju i napominje kako je planirano da bi... »

Han: Poglavlja 35 i 32 do kraja godine, izveštaj pozitivan

RTS pre 11 sati  
RTS: Han: Poglavlja 35 i 32 do kraja godine, izveštaj pozitivan
Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han izjavio je da bi do kraja ove godine sa Srbijom trebalo da budu otvorena poglavlja 35 i 32.
Johanes Han je takođe, u intervjuu Tanjugu, najavio pozitivan izveštaj o napretku Srbije. "Uveren sam, imajući u vidu šta je srpska vlada doprinela i učinila, da je moguće otvaranje prvih poglavlja do kraja godine", odgovorio je... »

Požar u radničkom kompleksu u Saudijskoj Arabiji, šestoro mrtvih

RTS pre 17 sati  
RTS: Požar u radničkom kompleksu u Saudijskoj Arabiji, šestoro mrtvih
Najmanje šest osoba je poginulo i 206 povređeno u velikom požaru koji je izbio u stambenom kompleksu u Saudijskoj Arabiji, gde stanuju strani radnici zaposleni u velikom saudijskom naftnom gigantu.
Neki od povređenih su u kritičnom stanju, a žrtve su različitih nacionalnosti, saopštila je Generalna direkcija za civilnu odbranu saudijskog ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Tanjug. Požar je izbio jutros oko šest časova... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.