http://www.rts.rs

RTS

Gledaoci reporteri (19. decembar 2014)

RTS pre 50 minuta  
RTS: Gledaoci reporteri (19. decembar 2014)
Podsećamo Vas da i Vi možete biti naš gledalac reporter, ali molimo Vas da uz fotografiju pošaljete i svoje ime i prezime.
Interesantnu fotografiju ili kraći filmski zapis možete nam slati elektronskom poštom. Imejl adrese su: webdesk@rts.rs i gledalacreporter@rts.rs Takođe, fotografije i video-snimke možete nam slati na Tviter i Fejsbuk stranice... »

Rondo novi plej Dalas Mevriksa!

RTS pre 1 sat  
RTS: Rondo novi plej Dalas Mevriksa!
Nakon puno spekulacija i nagađanja trejd se ipak dogodio - sjajni plejmejker Režon Rondo postao je novi igrač Dalas Mevriksa, u razmeni koja uključuje još četiri igrača i dva pika.
Šuškalo se prethodnih dana, a u noći između četvrtka i petka po srednjeevropskom vremenu se zvanično i desilo - Režon Rondo trejdovan je iz Bostona u Dalas! U razmeni će put Teksasa sa Rondom krenuti i Dvajt Pauel, dok će u... »

Otvoren Pupinov most

RTS pre 15 sati  
RTS: Kineski premijer počasni građanin Beograda
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i premijer Narodne Republike Kine Li Kećang, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, svečano su otvorili most Zemun–Borča.
11.02 - Svečano otvoren Pupinov most, koji povezuje Zemun i Borču. 10.50 - Uoči otvaranja mosta, srpski i kineski premijer pozdravljaju se sa okupljenim građanima. Premijeri Srbije i Kine otkriće ploču prijateljstva, a potom će... »

"Zapad želi ruskog medveda na lancu"

RTS pre 14 sati  
RTS: "Zapad želi ruskog medveda na lancu"
Ruski predsednik Vladimir Putin poručuje da je pozicija Rusije po pitanju Ukrajine ispravna. Zapadni partneri i posle pada Berlinskog zida nastavljaju da dižu nove, bez obzira na pokušaje Rusije da sarađuje sa Evropom i svetom, tvrdi ruski predsednik. Zapad želi ruskog medveda na lancu, kaže Putin.
Vladimir Putin je, na redovnoj godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi, rekao da Zapad želi "ruskog medveda na lanacu" i da bi tog medveda možda trebalo da ostave na miru, prenosi Tanjug. "Mi samo branimo svoj suverenitet i... »

Nigerija, oteto više od 180 žena i dece

RTS pre 10 sati  
RTS: Kamerun, ubijeno 116 pripadnika Boko Harama
Ekstremistička grupa Boko Haram otela je najmanje 185 osoba na severoistoku Nigerije.
Islamisti su kamionima odvezli taoce u šumu u Sambizi, jednom od svojih uporišta, rekli su lokalni zvaničnici koji su hteli da ostanu anonimni. Jedan od vođa islamista Usman Kakani tvrdi u izjavi Frans presu da su kidnapovani... »

Počelo suđenje Oliveru Ivanoviću

RTS pre 15 sati  
RTS: Počelo suđenje Oliveru Ivanoviću
Suđenje predsedniku SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba optuženih za ubistva kosovskih Albanaca 1999. i 2000. godine počelo je u Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici.
Ročište pred sudskim većem predsednice suda Roksane Komša, počelo je čitanjem optužnice. Tužilaštvo Euleksa zastupa tužilac Cesari Mihaljčuk, prenosi Beta. Čitanjem optužnice će se steći uslovi da počne glavni pretres u tom... »

Drecun: Krivična prijava zbog izbora Vekarića

RTS pre 8 sati  
RTS: Drecun: Krivična prijava zbog izbora Vekarića
Poslanik SNS-a Milovan Drecun rekao je da je grupa od deset poslanika, među kojima je i on, podnela krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv članova Državnog veća tužilaca koji su 2009. godine izabrali Bruna Vekarića za zamenika javnog tužioca Tužilaštva za ratne zločine, “iako nije ispunjavao zakonom predviđene uslove”.
Drecun je u izjavi Tanjugu precizirao da je krivična prijava podneta 15. decembra ove godine. "Grupa od deset narodnih poslanika je podnela krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv tadašnjih članova Državnog... »

Lavrov i Dačić sutra u Moskvi

RTS pre 16 sati  
RTS: Dačić i Fabijus o ulozi OEBS-a u rešavanju krize
Ministri spoljnih poslova Rusije i Srbije Sergej Lavrov i Ivica Dačić razgovaraće sutra u Moskvi o izgledima za partnerstvo unutar OEBS-a, čije predsedavanje Srbija preuzima 1. januara, rekao je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič.
"Naša zemlja (Rusija) želi blisku i konstruktivnu saradnju sa Beogradom (Srbijom) po svim pitanjima na agendi OEBS-a", rekao je Lukaševič za RIA Novosti, prenosi Tanjug. Prema njegovim rečima, glavne teme razgovora dvojice šefova... »

Musiću pravosnažno 35 godina zatvora

RTS pre 12 sati  
RTS: Musiću pravosnažno 35 godina zatvora
Apelacioni sud u Novom Sadu smanjio je za pet godina kaznu Darijanu Musiću i pravosnažno ga osudio na 35 godina zatora zbog ubistva svoje dugogodišnje devojke Vladislave Červenko 2012. godine.
Tom odlukom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Novom Sadu kojom je Musić bio osuđen na 40 godina zatvora, pošto je novosadski Apelacioni sud delimično usvojio žalbe Musića i njegovih branilaca, prenosi Tanjug. Istom... »

Aktivisti Falun Gonga deportovani iz Srbije

RTS pre 10 sati  
RTS: Aktivisti Falun Gonga deportovani iz Srbije
Ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da su aktivisti Falun Gonga, koji su pokušali da održe protest tokom posete kineskog premijera Li Kećanga i samita u Beogradu, deportovani iz Srbije.
Ministar Stefanović je novinarima rekao da su oni deportovani juče, a da su prethodno bili privedeni, jer su, uprkos zabrani održavanja bilo kakvog skupa, pokušali to da urade. "Određen broj pripadnika te sekte koji su državljani... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.