http://www.rts.rs

RTS

Vlada Ane Brnabić – ko su novi ministri a ko menja resor?

RTS pre 4 sata
RTS: Vlada Ane Brnabić – ko su novi ministri a ko menja resor?
Branko Ružić, Goran Trivan i Nenad Popović biće novi ministri u vladi Ane Brnabić, saznaje RTS. Promene i za Aleksandra Vulina i Zorana Đorđevića – zameniće resore.
Srbija bi najkasnije do petka trebalo da dobije novu Vladu. Pošto je sinoć Skupština usvojila izmene Zakona o ministarstvima, očekuje se da će sutra mandatarka Ana Brnabić poslanicima predstaviti program i sastav nove Vlade, kako... »

Naoružanje srpske namenske industrije poželjno u svetu

RTS pre 5 sati
RTS: Otvoren sajam naoružanja "Partner 2017", premijera nove "nore" i "šumadije"
Na Sajmu naoružanja u Beogradu predstaviće se 128 izlagača iz 21 zemlje. Ministar Zoran Đorđević kaže da su među novitetima navođene bombe, lanser 107 milimetara, minobacačka municija i komandno vozilo za ALAS koji će uskoro biti testiran. Naoružanje naše namenske je poželjno u svetu, kaže Đorđević za RTS.
U Beogradu danas počinje osmi Sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2017". Reč je o najvećem regionalnom događaju te vrste. Sajam će otvoriti predsednik Srbije i ministar Zoran Đorđević. "Predsednik Vučić će otvoriti sajam,... »

Generalni štrajk u "Fijatu"

RTS pre 1 sat
RTS: Generalni štrajk u "Fijatu"
Zaposleni u fabrici "Fijat Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu stupili su jutros u generalni štrajk.
Radnici protestuju na svojim radnim mestima i traže povećanje osnovice zarada sa 38.000 na 45.000 dinara, reorganizaciju procesa proizvodnje zbog preopterećenosti radnika, naknadu za dodatne troškove koje imaju kada dolaze na... »

Holandija delimično odgovorna za Srebrenicu

RTS pre 1 sat
RTS: Holandija delimično odgovorna za Srebrenicu
Država Holandija je delimično odgovorna za smrt oko 300 Muslimana koji su proterani iz baze u Potočarima u kojoj su se nalazili holandski vojnici pod zastavom UN, nakon što su to područje zauzele trupe bosanskih Srba, presudio je apelacioni sud te zemlje.
"Sud je zaključio da je država Holandija postupala protivpravno", rekao je sudija Gepke Dulek , prenosi AFP. Sudija je dodao da su holandski UN mirovnjaci olakšali bosanskim Srbima da razdvoje muslimanske muškarce i dečake, te da... »

Biografije novih članova Vlade Srbije

RTS pre 1 sat
RTS: Biografije novih članova Vlade Srbije
Vlada Srbije, čiji je sastav predložila mandatarka Ana Brnabić, imaće 21 člana, od kojih će tri člana biti nova u odnosu na vladu Aleksandra Vučića. Predloženo je da novi članovi budu Branko Ružić i Goran Trivan iz Socijalističke partije Srbije i Nenad Popović iz Srpske narodne partije.
Branko Ružić, kandidat za ministra državne uprave i lokalne samouprave, rođen je 1975. godine u Zemunu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na smeru za međunarodne odnose, gde je od 1996. do 1999. godine... »

Kremlj osudio pretnje SAD upućene Asadu

RTS pre 1 sat
RTS: Bela kuća: Asad će platiti ako izvede još jedan hemijski napad
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio da Rusija osuđuje "pretnje" koje je Bela kuća uputila predsedniku Sirije Bašaru el Asadu nakon saznanja da sirijska vlada najverovatnije priprema još jedan hemijski napad.
"Smatramo da su takve pretnje protiv sirijskih lidera neprihvatljive", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, preneo je AFP. Bela kuća je prethodno saopštila da sirijska vlada najverovatnije priprema još jedan hemijski... »

Pucnjava u Novom Pazaru, jedna osoba ranjena

RTS pre 1 sat
RTS: Pucnjava u Novom Pazaru, jedna osoba ranjena
U Prvomajskoj ulici u Novom Pazaru je došlo do pucnjave u kojoj je teško ranjena jedna osoba, javlja "Tanjug".
Do pucnjave je došlo oko 11.30 u blizini džamije Ahmed Vojvoda, javlja reporter Tanjuga sa lica mesta. Ranjena osoba je prevezena u Zdravstveni centar u Novom Pazaru. Policija je izašla na lice mesta gde se obavlja... »

Zaplenjen zasad marihuane kod Velikog Gradišta

RTS pre 1 sat
RTS: Zaplenjen zasad marihuane kod Velikog Gradišta
Požarevačka policija uhapsila je dve osobe iz tog grada zbog proizvodnje i prodaje droge i zaplenila zasad marihuane sa 678 biljaka, saopštio je MUP.
Kako se navodi, uhapšeni su K. A. (59) i V. Ž. (39) dok su na njivi u okolini Velikog Gradišta presađivali zasade marihuane. Zaplenjenje su biljke ukupne težine od oko 26 kilograma, dok su policajci prilikom pretresa stana V. Ž.... »

Đorđević o promeni resora: Čast i izazov, finansije prioritet

RTS pre 5 sati
RTS: Đorđević o promeni resora: Čast i izazov, finansije prioritet
Zoran Đorđević je nešto više od godinu dana predvodio Ministarstvo odbrane. U vladi Ane Brnabić biće na čelu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Za RTS kaže da mu je čast i izazov da rukovodi tim ministarstvom i ističe da će prioritet biti na finansijama.
"Čast mi je i zadovoljstvo što sam dobio ponudu od naše premijerke Ane Brnabić da vodim ovaj resor i daću sve svoje znanje, umeće i veštine da radim to na najbolji mogući način", rekao je Zoran Đorđević gostujući u Dnevniku... »

Požar zahvatio nekoliko sela kod Trebinja

RTS pre 2 sata
RTS: Požar zahvatio nekoliko sela kod Trebinja
Kilometarski požar koji je zahvatio područje nekoliko zubačkih sela kod Trebinja širi se u više pravaca, a pripadnici vatrogasne jedinice ulažu napore da spreče da vatra dođe do kuća.
Požar je zahvatio područje Orašja, Turmenta i Željeva, gde vatrogasci nastoje da spreče prelazak vatre preko puta, kako se ne bi proširila na naselje Ubla i ugrozila kuće, prenela je RTRS. Komandir Vatrogasne jedinice Trebinje... »

©2017 Netmark d.o.o.