http://www.rts.rs

RTS

Vremeplov (7. jul 2015)

RTS pre 20 minuta  
RTS: Vremeplov (7. jul 2015)
Rođenje Svetog Jovana Preteče - Ivanjdan
1752. - Rođen Žozef Mari Žakar, francuski pronalazač, izumeo mehanički tkački razboj (Lion, 07. 07. 1752 - Ulin, 07. 08. 1834) 1807. - Sklopljen Tilzitski mir između Francuske i Rusije 1816. - Umro Ričard Brinsli Batler Šeridan, engleski književnik i političar (Dablin,... »

Gledaoci reporteri (7. jul 2015)

RTS pre 48 minuta  
RTS: Gledaoci reporteri (7. jul 2015)
Podsećamo Vas da i Vi možete biti naš gledalac reporter, ali molimo Vas da uz fotografiju pošaljete i svoje ime i prezime.
Interesantnu fotografiju ili kraći filmski zapis možete nam slati elektronskom poštom. Imejl adrese su: webdesk@rts.rs i gledalacreporter@rts.rs Takođe, fotografije i video-snimke možete nam slati na Tviter i Fejsbuk stranice... »

Kursna lista za 7. jul

RTS pre 18 minuta  
RTS: Kursna lista za 7. jul
Zvanični srednji kurs: 120,1854
KURSNA LISTA BR.126 ZA DEVIZE FORMIRANA NA DAN 07.07.2015. GODINE ŠIFRA VALUTENAZIV ZEMLjEOZNAKA VALUTEVAŽI ZAKUPOVNI KURSPRODAJNI... »

Varufakis podneo ostavku

RTS pre 1 dan  
RTS: Varufakis podneo ostavku
Grčki miinistar finansija Grčke Janis Varufakis podneo je ostavku nakon što su, kako je obrazložio, evropski partneri u pregovorima o dugu Grčke izrazili želju da on u njima ne učestvuje.
Ostavka grčkog ministra finansija usledila je jutro posle referenduma na kojem su građani Grčke rekli "ne" uslovima poverilaca. Varufakis je svoju odluku o ostavci najavio na Tviteru, a na svom blogu je objasnio i razloge za... »

Vučić: Srbiju da zgazite nećete

RTS pre 20 sati  
RTS: Vučić: Srbiju da zgazite nećete
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće dozvoliti nikome da je gazi i poručio da Srbi svoju veličinu pokazuju i time što su u stanju da se poklone i tuđim žrtvama onako kako se klanjaju i pred svojim.
"Srbiju da zgazite nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije iz Šumadije" rekao je Aleksandar Vučić na otvaranju mosta u Blaznavi. Kako je rekao u poslednje vreme neki su rešili da različitim rezolucijama ponovo stavljaju... »

Poslanici o potvrđivanju sporazuma

RTS pre 22 sata  
RTS: Veselinović kaže da mu je Rističević pretio, SNS to negira
Skupština Srbije nastavila je rad raspravom o potvrđivanju sporazuma država članica Severnoatlantskog ugovora i ostalih država učesnica u Partnerstvu za mir o statusu njihovih snaga, sa dodatnim protokolima.
10.10 - Počela sednica parlamenta na kojoj poslanici raspravljaju o potvrđivanju sporazuma država članica Severnoatlantskog ugovora i ostalih država učesnica u Partnerstvu za mir. To je druga tačka dnevnog reda 12. vanredne... »

Britanija podnela konačan predlog rezolucije

RTS pre 11 sati  
RTS: Britanija podnela konačan predlog rezolucije
Velika Britanije je Savetu bezbednosti UN podnela novu, šestu verziju rezolucije o Srebrenici, potvrđeno je RTS-u u Vladi Srbije.
Kako RTS saznaje, ova konačna verzija pogoršana je u odnosu na prethodne predloge. Savet bezbednosti UN bi na sutrašnjoj sednici trebalo da razmatra britanski predlog rezolucije o... »

Avion prinudno sleteo na beogradski aerodrom

RTS pre 11 sati  
RTS: Avion prinudno sleteo na beogradski aerodrom
Avion "Turkiš erlajnza" na letu iz Istanbula za London prinudno je sleteo na Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, zbog sumnjivog predmeta u avionu. Problem naravio ajped, a ne bomba kako se mislilo.
Kontradiverzione ekipe MUP-a Srbije pregledale su letelicu, rečeno je Internet portalu RTS-a u MUP-u Srbije Avion je prinudno sleteo pošto je u njemu primećen sumnjivi ajped, ali posle pregleda ništa sumnjivo nije nađeno. U MUP-u... »

Mediji: Kapetan Dragan u četvrtak u Hrvatskoj

RTS pre 20 sati  
RTS: Mediji: Kapetan Dragan u četvrtak u Hrvatskoj
Optuženi za ratne zločine u Hrvatskoj Dragan Vasiljković, poznat kao Kapetan Dragan, ove nedelje biće izručen Hrvatskoj. Njegovo prebacivanje iz Australije u Split očekuje se 9. jula u jutarnjim satima, prenosi hrvatski Tportal.
Na splitskom Županijskom sudu, prenosi Hrvatska radio-televizija, obavljaju se pripreme za dolazak Vasiljkovića koji je u australijskom pritvoru proveo gotovo devet godina. Prošlog meseca dodeljen mu je branitelj po službenoj... »

Euklid Cakalotos novi grčki ministar finansija

RTS pre 14 sati  
RTS: Euklid Cakalotos novi grčki ministar finansija
Grčka vlada imenovala je glavnog pregovarača s poveriocima Euklida Cakalotosa za novog ministra finansija.
Dosadašnji ministar finansija Janis Varufakis podneo je ostavku rekavši da su mu ostali ministri iz evrozone i kreditori ubrzo posle referenduma rekli da ne žele da on prisustvuje sastancima. Varufakis je naveo u saopštenju da je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.