http://www.rts.rs

RTS

Vladika Filaret ipak razrešen dužnosti

RTS pre 1 sat  
RTS: Vladika Filaret ipak razrešen dužnosti
Sabor Srpske pravoslavne crkve ipak je danas razrešio dužnosti episkopa mileševskog Filareta, saznaje agencija "Beta".
Izvor Bete iz SPC kaže da, na predlog patrijarha Irineja, vladike SPC sinoć nisu glasale o razrešenju episkopa Filareta, već je odlučeno da mu se da još godinu dana da ispravi određene nepravilnosti u finansijskom poslovanju... »

Stefanović: Kada je reč o Šešelju postupaćemo po Ustavu

RTS pre 41 minut  
RTS: Stefanović: Kada je reč o Šešelju postupaćemo po Ustavu
Vlada Srbije još nije dobila odluku Haškog tribunala u vezi sa povratkom lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Hag, a kada i ako se to bude dogodilo postupiće u skladu sa Ustavom, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara rekao da nikakav dokument nije stigao iz Haškog tribunala, kao i da ne zna da li će stići do 26. maja, kada bi, prema ranijim izjavama potpredsednika SRS Milorada Mirčića, Šešelj... »

Vučić: Srbija opredeljena za dijalog i saradnju

RTS pre 1 sat  
RTS: Vučić: Srbija opredeljena za dijalog i saradnju
Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija opredeljena da doprinese obnovi poverenja dijaloga i saradnje u regionu.
Posle sastanka sa predsednikom Srpskog nacionalnog veća (SNV) Miloradom Pupovcem Vučić je naveo da je Srbija posvećena očuvanju stabilnosti. "Naročito smo posvećeni očuvanju stabilnosti koja se u poslednje vreme suočava sa... »

Moskva upozorava na američki lov na Ruse

RTS pre 5 sati  
RTS: Moskva upozorava na američki lov na Ruse
Rusko Ministarstvo inostranih poslova upozorilo je svoje građane koji putuju u inostranstvo na rizik zbog toga što su američke agencije za sprovođenje zakona i posebne usluge, "u lovu na Ruse širom sveta".
U saopštenju se, takođe, optužujuje Vašington za otmicu Rusa i podseća na slučajeve kao što je Vladimir Drinkiman, koji je izručen SAD iz Holandije ranije ove godine, prenosi Rojters. "Verujući da mu je dozvoljeno sve što želi,... »

Većina Iraca za gej brakove?

RTS pre 1 sat  
RTS: Većina Iraca za gej brakove?
Objavljeni preliminarni rezultati referenduma pokazuju da će gej brakovi najverovatnije biti legalizovani u Irskoj.
Prvi rezultati pokazuju da je većina stanovnika u ovoj katoličkoj zemlji na juče održanom referendumu podržala legalizovanje gej brakova, javlja Beta. U Dablinu su glasovi prebrojani na 13 odsto glasačkih mesta, gde je 73 odsto... »

Preminuo Vinko Hafner, čovek koji je prstom pripretio Miloševiću

RTS pre 2 sata  
RTS: Preminuo Vinko Hafner, čovek koji je prstom pripretio Miloševiću
Vinko Hafner, član slovenačkog rukovodstva, koji je na poslednjem kongresu Saveza komunista Jugoslavije 1988. godine s govornice pripretio prstom Slobodanu Miloševiću i optužio ga za protivjugoslovensko delovanje, preminuo je u Kranju, u 96. godini.
Kako prenosi hrvatski portal Index.hr Hafner, koji je juče preminuo, Miloševiću je tada rekao: "Druže Slobodane, pazite kojim putem ste krenuli" i upozorio ga da njegovi predlozi ruše Jugoslaviju i partiju. Na tom kongresu Hafner... »

Meksiko, u sukobu bandi i policije više od 40 mrtvih

RTS pre 5 sati  
RTS: Meksiko, u sukobu bandi i policije više od 40 mrtvih
Meksičke snage bezbednosti ubile su 43 pripadnika narko-kartela i izgubile jednog svog pripadnika u oružanom sukobu u zapadnom Meksiku.
Komesar za nacionalnu bezbednost Monte Alehandro Rubido je rekao da je jedan federalni policajac poginuo, a još jedan ranjen tokom jučerašnje tročasovne borbe na jednom ranču u meksičkoj državi Mićoakan kod same granice sa... »

Kina, poplave odnele desetine života

RTS pre 4 sata  
RTS: Kina, poplave odnele desetine života
Najmanje 48 ljudi je poginulo, a 16 se vodi kao nestalo zbog poplava u južnim i centralnim delovima Kine, saopštili su lokalni zvaničnici.
U autonomnoj oblasti Guangsi, 21 dete iz vrtića je smešteno u lokalnu bolnicu nakon što je njihov autobus upao juče u jezero. Troje dece je u teškom stanju, javlja Tanjug. U autobusu, u kome je predviđeno da bude 11 osoba, bilo... »

Nova vrsta ptičijeg gripa pustoši farme u SAD

RTS pre 4 sata  
RTS: Nova vrsta ptičijeg gripa pustoši farme u SAD
Američki farmeri su bili prinuđeni da ubiju oko 40 miliona pilića i drugih ptica, pošto je najzaraznija verzija ptičijeg gripa napala taj sektor industrije.
Veruje se da su posebno zarazan ptičiji grip prenele divlje patke i guske i on se proširio na 15 saveznih američkih država i dve kanadske pokrajine, što je zahtevalo masovni pokolj, posebno koka nosilja i ćurki, prenosi Tanjug.... »

U Klini ponovo opljačkan povratnik

RTS pre 1 sat  
RTS: U Klini ponovo opljačkan povratnik
Povratnika Vladu Raškovića opljačkale su su noćas za sada nepoznate osobe, dok je bio u svojoj kući u selu Dugonjive u opštini Klina na Kosovu, rekla je agenciji Beta koordinatorka za povratak Srba u toj opštini Silvija Rašković.
Prema njenim rečima, više nepoznatih napadača otelo je Raškoviću telefon, novčanik i još neke sitnice, a Rašković nije fizički napadnut, prenosi Beta. Silvija Rašković je rekla da je ovo četvrti napad na tog povratnika kome su... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.