http://www.rts.rs

RTS

Vujović: Budžet za nastavak ekonomskih reformi

RTS pre 8 sati
RTS: Živković: Hteo sam da ukažem na povredu Poslovnika pa dobih opomenu
Narodni poslanici raspravljali su o budžetu za narednu godinu. Predlog najvažnijeg zakona u zemlji obrazložio je ministar finansija Dušan Vujović. Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je ovo najbolje krojen, a realno skrojen budžet koji smo imali. Nastavak rasprave sutra.
20.55 - Skupština završila rad za danas. Nastavak rasprave sutra. 20.45 - Vučić je poručio da je nekim poslanicima očigledno potreban Frojd, ali da će "za nekoliko meseci morati da ga potraže na nekom drugom mestu". 19.15 – Nenad... »

Joksimović: Sledeća godina će biti teška za pregovore

RTS pre 21 sat
RTS: Han u Beogradu, potpisan ugovor vredan 80 miliona evra
Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović kaže za RTS da će sledeća godina biti teška za pregovore sa Briselom, kao i da je cilj da Srbija do kraja godine otvori još tri poglavlja.
Joksimovićeva je, gostujući u Dnevniku RTS-a, istakla da je naredna godina izborna godina u nekoliko evropskih zemalja, što će se odraziti i na evrointegracije. "Sledeća godina je teška za pregovore, jer je izborna godine u... »

Tužilaštvo: Ratko Mladić ključni akter masakra i zločina

RTS pre 13 sati
RTS: Tužilaštvo: Ratko Mladić ključni akter masakra i zločina
U završnoj reči na suđenju Ratku Mladiću, Tužilaštvo Haškog tribunala iznelo je da je Mladić bio ključni akter masakra nad muslimanima u Srebrenici i udruženog zločinačkog poduhvata sa ciljem da se nasilno stvori srpska država u velikim delovima BiH.
Ratko Mladić je optužen za genocid, progon i istrebljenje, ubistva, deportacije i zločine protiv čovečnosti, a tužilaštvo je danas, četiri godine od početka suđenja, počelo iznošenje završnih reči. Tužilac Alan Tiger se osvrnuo... »

Han uveren u saglasnost EU o napretku u poglavljima 25 i 26

RTS pre 12 sati
RTS: Han uveren u saglasnost EU o napretku u poglavljima 25 i 26
Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han izrazio je uverenje da će se zemlje članice Evropske unije vrlo brzo jednoglasno složiti oko daljeg napretka Srbije u pregovaračkim poglavljima 25 (nauka i istraživanje) i 26 (obrazovanje i kultura).
Johanes Han je na sastanku sa predstavnicima Univerziteta u Beogradu i studentima dodao da je njegova današnja poseta potvrdila ocenu Evropske komisije da je Srbija dovoljno pripremljena u glavnim istraživačkim i obrazovnim... »

Bagzi: Spasojević i Ulemek tražili ubistvo Romića i Kuraka

RTS pre 18 sati
RTS: Bagzi: Spasojević i Ulemek tražili ubistvo Romića i Kuraka
Svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi rekao je u Specijalnom sudu u Beogradu da je po naređenju ubijenog vođe "zemunskog klana" Dušana Spasojevića Šiptara trebalo da ubije pripadnike DB-a Miroslava Kuraka i Ratka Romića, kojima se sada sudi zbog optužbi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.
Svedočeći na suđenju optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije, Milenković je ispričao da je taj nalog, koji je kasnije povučen, dobio od Spasojevića, a da je ubistva zapravo naručio Milorad Ulemek Legija, bivši komandant Jedinice za... »

Vals podnosi ostavku, kandiduje se za predsednika Francuske

RTS pre 10 sati
RTS: Vals tokom dana najavljuje kandidaturu za predsednika
Francuski premijer Manuel Vals je objavio kandidaturu za predsedničke izbore u Francuskoj 2017. godine. Rekao je da sutra napušta funkciju premijera radi kandidovanja za novog šefa države.
"Kandidat sam za predsednika Republike", rekao je Vals u obraćanju javnosti u Evriju, gradu južno od Pariza, čiji je gradonačelnik bio od 2001. do 2012. godine, pred okupljenih stotinak građana i njegovih pristalica, javljaju... »

Tri scenarija za Italiju posle referenduma

RTS pre 20 sati
RTS: Tri scenarija za Italiju posle referenduma
Najavljena ostavka italijanskog premijera Matea Rencija posle neuspelog referenduma o ustavnoj reformi označava početak perioda nestabilnosti u italijanskoj politici, a na potezu je predsednik Italije Serđo Matarela. Prema agenciji "Frans pres", postoje tri moguća scenarija za dalji razvoj situacije.
Prema prvom scenariju, Renci će posle poslednjeg sastanka svog kabineta posetiti Matarelu, koji bi od njega mogao da zatraži da formira novu vladu. Teoretski, parlament bi mogao da izglasa Renciju poverenje ili sa aktuelnom... »

Vučić čestitao Van der Belenu

RTS pre 16 sati
RTS: Vučić čestitao Van der Belenu
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Aleksanderu Van der Belenu pobedu na predsedničkim izborima u Austriji.
"Verujem da ćete dužnost predsednika obavljati predano i da ćete svojim radom doprineti daljem razvoju bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje Srbije i Austrije, na dobrobit obe zemlje, navodi se u čestitki... »

Incident na "Admiralu Kuznjecovu", Su-33 pao u more

RTS pre 18 sati
RTS: Incident na "Admiralu Kuznjecovu", Su-33 pao u more
Ruski lovac Su-33 koji je poleteo sa nosača aviona "Admiral Kuznjecov" srušio se u more prilikom sletanja, javlja "Raša tudej". Pilot se uspešno katapultirao, prenosi "Sputnjik".
Borbeni avion tipa Su-33 je prilikom sletanja izleteo van palube broda i pao u more, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Ruski pilot se uspešno katapultirao, prenosi Sputnjik. Ministarstvo tvrdi da je avion pao u more jer je... »

Pravosnažno osuđena SMS mafija zbog prevara

RTS pre 14 sati
RTS: Naloženo novo suđenje za paljenje ambasade SAD
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri i po godine zatvora Predraga Bećirića i njegove saučesnike jer su SMS prevarama u nagradnim igrama Državne lutrije Srbije uzimali nagrade na štetu drugih učesnika, dovodeći u zabludu priređivača igre da igraju po pravilima, objavljen je na sajtu suda.
Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Specijalnog suda iz aprila ove godine, kojom su ostali pripadnici grupe osuđeni su na kazne od sedam meseci kućnog zatvora do tri godine zatvora, kao i na novčane kazne od 40 do 100... »

©2016 Netmark d.o.o.