http://www.rts.rs

Nađeno telo devojčice, osumnjičeni uhapšen

RTS pre 1 sat  
RTS: Nađeno telo devojčice, osumnjičeni uhapšen
Telo četrnaestogodišnje Ivane Podraščić iz Batajnice, koja je nestala pre više od dva meseca, policija je pronašla kod napuštene kuće u Rakovici. Osumnjičeni za ubistvo je uhapšen, a kako kažu u policiji, ta osoba je izvršila više krivičnih dela.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo Ivane Podrašić, čiji je nestanak prijavljen pre više od dva meseca. "Ubijena je četrnaestogodišnja devojčica. Mi smo uhvatili... »

Polemika oko "Utiska nedelje"

RTS pre 2 sata  
RTS: Polemika oko "Utiska nedelje"
Pregovori sa autorkom emisije "Utisak nedelje" Oljom Bećković i PG "Mreža" nisu bili uspešni, saopštio B92. Bećkovićeva: Ne razumem saopštenje, očekujem da B92 poštuje ugovor. Premijeru Vučiću ne smeta ni jedna emisija, kaže Bratislav Gašić (SNS).
Kompanija B92 u saopštenju sa "žaljenjem konstatuje da se napori i predlozi za poboljšanje dugogodišnje saradnje sa autorkom emisije 'Utisak nedelje' Oljom Bećković i Produkcijskom grupom 'Mreža', nisu pokazali uspešnim", preneo... »

Štrajk prosvetara, đaci bez prvog časa

RTS pre 7 sati  
RTS: Štrajk prosvetara, đaci bez prvog časa
Nastavnici u pojedinim osnovnim i srednjim školama jutros nisu održali prvi čas, jer su četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika stupila u štrajk.
Štrajku se priključilo više prosvetnih radnika nego što je bilo očekivano, a precizni podaci će biti poznati kada se saberu podaci sva četiri sindikata, rečeno je agenciji Beta u Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije.... »

Mihalkov kod premijera Vučića

RTS pre 2 sata  
RTS: Mihalkov danas kod Vučića
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čuvenog ruskog reditelja Nikitu Mihalkova, koji boravi u Beogradu povodom svetske premijera filma „Sunčanica“.
Čuveni ruski reditelj Nikita Mihalkov i ekipa njegovog filma stigli su danas u Beograd, prenosi Fonet. Film će svetsku premijeru imati sutra u Beogradu, a Mihalkov je odmah po sletanju na aerodrom „Nikola Tesla“ otišao na... »

Poslanici o naoružanju

RTS pre 10 sati  
RTS: Poslanici o naoružanju
Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju danas o predloženom zakonu o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme, a po dnevnom redu zatim sledi potvrđivanje više međunarodnih sporazuma.
Predloženi zakon uređuje način i uslove izvoza i uvoza vojne opreme i naoružanja, njihov tranzit i transport i pružanje brokerskih usluga, javlja Tanjug. Takođe, tim zakonskim rešenjima propisuju se postupci izdavanja dozvole i... »

Eksplozija u fabrici u Bugarskoj, 15 žrtava

RTS pre 8 sati  
RTS: Eksplozija u fabrici u Bugarskoj, 15 žrtava
Vlasti strahuju da je 15 ljudi stradalo u eksploziji koja je kasno sinoć odjeknula u jednoj fabrici eksploziva na severozapadu Bugarske.
Spasilačke ekipe će moći da uđu u fabriku 24 časa posle eksplozija i tada će se znati tačan broj žrtava, saopštile su jutros lokalne vlasti. Fabrika eksploziva se nalazi u selu Gornji Lom, oko 120 kilometara severno od Sofije.... »

Dačić: Vlada normalno funkcioniše

RTS pre 5 sati  
RTS: Dačić: Vlada normalno funkcioniše
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da su odnosi u vladajućoj koaliciji dobri i da Vlada "najnormalnije funkcioniše".
Ivica Dačić je, povodom nedavnih izjava koje su putem medija uputili funkcioneri SPS-a i SNS-a, Branko Ružić i Aleksandar Jovičić, poručio da odnosi u vladi nisu uzdrmani, prenosi Tanjug. "Mi u Vladi najnormalnije funkcionišemo i... »

NBS: Rast dinarske štednje

RTS pre 6 sati  
RTS: NBS: Rast dinarske štednje
Narodna banka Srbije objavila je da je dinarska štednja od septembra prošle godine povećana za 16,8 milijardi dinara, odnosno za 72,2 odsto i trenutno iznosi 40,2 milijarde dinara.
Na sajtu centralne banke navodi se da je u istom periodu devizna štednja, koja je i dalje na izuzetno visokom nivou od oko 8,48 milijardi evra, povećana za 61,9 miliona evra (0,7 odsto), prenosi Beta. Povodom predstojećeg... »

Srbija vidno napredovala ka EU

RTS pre 4 sata  
RTS: Srbija vidno napredovala ka EU
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i opunomoćenik Ministarstva spoljnih poslova Nemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku i zemlje EFTA Ernst Rajhel ocenili su da je Srbija ostvarila vidan napredak na putu ka EU.
Premijer Aleksandar Vučić je upoznao Ernsta Rajhela sa usvajanjem reformskih zakona i najavio da će Srbija uskoro biti ekonomski uspešna i prosperitetna zemlja, prenosi Tanjug. Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s... »

Radnici prekinuli blokadu "BG voza"

RTS pre 22 minuta  
RTS: Radnici prekinuli blokadu "BG voza"
Radnici preduzeća "Nega kola" prekinuli su protest i odblokirali depo u Zemunu, tako da se može očekivati da počne da saobraća "BG voz", izjavio je direktor Medija centra "Železnica Srbije" Nenad Stanisavljavić
''Železnice su našle mogućnost da se stvore uslovi da 'Nega kola' obezbedi novac za plate radnika'', rekao je Stanisavljević Tanjugu, navodeći da su radnici prekinuli protest. Radnici preduzeća "Nega kola" danas su bili nastavili... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.