http://www.blic.rs

Blic

STIGLE PENZIJE Haos pred grčkim bankama, penzionerima dozvoljeno da podignu do 120 evra Foto

Blic pre 3 sata  
Ispred pojedinih banaka u Grčkoj jutros je nastao haos nakon što su banke otvorile vrata penzionerima kako bi mogli da unovče čekove od penzija. Brojni penzioneri stali su u redove još u toku noći, da bi im na kraju bilo rečeno da se vrate kućama i dođu dan kasnije.
Oko 1.000 banaka u Grčkoj ponovo se otvorilo kako bi penzioneri koji ne poseduju kartice za bankomate mogli da unovče svoje čekove, a ispred tih banaka su se formirale gužve. Grčki penzioneri danas mogu da podignu do 120 evra sa... »

Dačić pozvao članice SB UN da ne usvoje britansku rezoluciju o Srebrenici

Blic pre 1 sat  
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da bi usvajanje britanske rezolucije o genocidu u Srebrenici imalo negativne posledice po BiH i čitav Zapadni Balkan i pozvao članice Saveta bezbednosti UN da ne glasaju za ovaj dokument, objavljeno je danas na sajtu Dačićeve Socijalističke partije Srbije (SPS).
Kako se navodi u tekstu, to je ključna poruka pisma koje je šef srpske diplomatije Ivica Dačić u ponedeljak uputio članicama SB UN koji bi povodom 20 godišnjice genocida u Srebrenici 7. jula trebalo da glasaju o britanskom... »

PREOKRET "Fajnenšel tajms": Cipras pristao na uslove EU i MMF-a

Blic pre 18 minuta  
Grčki premijer Aleksis Cipras spreman je da, uz manje izuzetke, usvoji predloge međunarodnih kreditora iznete proteklog vikenda, što je potvrdio u pismu čiji je sadržaj objavio "Fajnenšel tajms". On je izneo detalje zahteva Grčke da joj se produži postojeći paket finansijske pomoći i odobri novi, u vrednosti od 29,1 milijardi evra.
Cipras je spreman da prihvati većinu predloženih mera, poput ukidanja prevremene penzije, podizanja korporativnog poreza i rezanja vojnog budžeta. Zvanična Atina bi prihvatila i predloženu reformu sistema PDV-a, ali samo ako... »

Vučić s predsednikom Mađarske: Zajednički protiv migrantske krize

Blic pre 2 sata  
Premijer Aleksandar Vučić je u razgovoru sa predsednikom Mađarske Janošem Aderom istakao zadovoljstvo činjenicom da su bilateralni odnosi dve države u usponu i izrazio nadu da će zajedničkim delovanjem uspostaviti preventivne mere za suzbijanje migrantske krize.
Predsednik Ader je naglasio da ni Srbija ni Mađarska nisu krive za nastalu situaciju, ali da moraju da rade na zaštiti svojih državnih teritorija u procesu velike seobe naroda koji se dešava u svetu. Kako je saopštila vladina... »

Hašim Tači na Fejsbuku: "Danke Dojčland!"

Blic pre 3 sata  
Drugi čovek kosovske vlade, Hašim Tači obećao nemačkoj kancelarki Angeli Merkel da će sud za ratne zločine OVK biti uskoro formiran. "Danke Dojčland", napisao je Tači na Fejsbuku. Tači je, takođe, naveo da se Kosovo obavezalo da ispuni sva tri zahteva koje su je tokom berlinskih sastanaka predstavili zvaničnici Nemačke.
Kosovo će uskoro formirati sud koji će procesuirati ratne zločine koji su počinili pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova, napisao je drugi čovek vlade u Prištini Hašim Tači na svom Fejsbuk nalogu, nedugo posle susreta sa... »

Kraj ljubavi: Razveli se Ben Aflek i Dženifer Garner

Blic pre 14 sati  
Par koji je uživao u ljubavi proteklih deset godina potvrdio je razvod.
Ben Aflek i Dženifer imaju troje dece ćerke Vajolet i Serafinu, kao i sina Semjuela. U javnom saopštenu potvrdili su da su stavili tačku na brak. - Nakon dugog razmišljanja i pažljivog razmatranja doneli smo tešku odluku da se... »

Đurić: Dve reči razlog Prištine da ne potpiše dokument

Blic pre 3 sata  
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da su dve reči bile razlog, odnosno izgovor, da prištinska strana ne potpiše dokument o Zajednici srpskih opština (ZSO).
- Moram da kažem da za ove tri godine nismo videli takvo držanje Prištine i takvu nezainteresovanost da se razgovara o šuštini. Došli su da otaljaju sastanak. Može se reći da su dve reči odlučile, odnosno bile izgovor da to ne... »

Policija pojačano kontroliše turističke autobuse

Blic pre 6 sati  
Saobraćajna policija počela je sinoć pojačanu kontrolu autobusa koji prevoze turiste na autoputu Beograd - Niš kod motela Nais, a provere se pre svega odnose na poštovanje zakonskih propisa o odmaranju i dužini vožnje pojedinih vozača.
"Za samo jedan sat kontrole, od 22 do 23 časa večeras je pregledano 10 autobusa od kojih su dva bila u prekršaju. To je potvrdilo rezultate prethodnih kontrola da oko 20 odsto vozača pravi prekršaje", izjavio je Načelnik uprave... »

Uhapšeno troje državljana Srbije u Mađarskoj

Blic pre 3 sata  
Mađarska policija uhapsila je troje državljana Srbije zbog šverca migranata na teritoriji pogranične Županije Čongrad.
Kako je saopšteno, juče u 6:30 zaustavljeno je jedno vozilo italijanskih registarskih oznaka u kojem je zatečeno 10 državljana Iraka i Sirije koji nisu mogli dokazati svoj legalan boravak u Mađarskoj. Dvoje državljana Srbije,... »

Novi front Zapada i Rusije: BALKAN

Blic pre 3 sata  
Zapadne zemlje i Rusija su u duelu oko toga da li bi Savet bezbednosti UN trebalo da nazove srebrenički masakr genocidom u rezoluciji koja je najavljena povodom 20. godišnjice najgoreg masovnog ubijanja u Evropi posle Drugog svetskog rata, navodi danas američka agencija Asošiejted pres.
Agencija AP podseća da je Velika Britanija podnela nacrt rezolucije i da se u tekstu "najoštrije osuđuje genocid počinjen u Srebrenici", budući da su i Haški tribunal 2004. i Međunarodni sud pravde 2007. godine zaključili da je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.