http://www.blic.rs

Blic

Đurić: U ponedeljak prvi koraci realizacije briselskih sporazuma

Blic pre 4 sata  
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će Telekom i Elektroprivreda Srbije u ponedeljak početi rad na realizaciji sporazuma postignutih u Briselu s Prištinom, kao i da će odmah početi rad na izradi statuta Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu.
EPS će predati kompletnu dokumentaciju za osnivanje kompanije na Kosovu i Metohiju, a Telekom zahtev za registraciju, rekao je Đurić na konferenciji za novinare u Beogradu nakon sastanka s predstavnicima Srba u pokrajinskim... »

Devenport: Srbija može da očekuje veću pomoć Brisela

Blic pre 9 sati  
Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da Srbija može da očekuje veću pomoć Unije u zbrinjavanju izbeglica i da je impresioniran na koji način naša zemlja brine o njima.
Devenport je na RTS-u rekao da je Evropska komisija već izdvojila velike sume, pre svega preko Crvenog krsta. "Imresionirani smo radom Crvenog krsta. Prošle nedelje izdvojili smo 150.000 evra, a ove nedelje još 1,5 miliona evra... »

Novinari Al Džazire osuđeni na po tri godine zatvora

Blic pre 6 sati  
Trojica novinara televizije Al Džazira, koji su bili optuženi za pružanje podrške zabranjenoj organizaciji Muslimanska braća, osuđena su danas na po tri godine robije pred sudom u Kairu, uprkos pozivima aktivista organizacija za zaštitu ljudskih prava da budu oslobođeni.
Osuđeni su Kanađanin Mohamed Fahmi, koji je bio šef kancelarije Al Džazire u Kairu, australijski novinar Piter Grest i egipatski producent Baher Mohamed. Oni su privedeni u decembru 2013. godine, dok su radili za Al Džaziru,... »

Požar kod Studenice ne jenjava, gori 100 hektara šume

Blic pre 34 minuta  
Vatrogasci nastavljaju borbu sa požarom koji je juče izbio u Studenici. Prema rečima Gorana Nikolića načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Srbije, požar je zahvatio oko 100 hektara borove šume na brdu preko puta manastira Studenica.
Požar u okolini manastira Studenica je u popodnevnim časovima probio u jednom delu odbrambeni prsten, izjavio je danas načelnik Uprave MUP-a za vatrogasno-spasilačke jedinice Goran Nikolić, koji je naveo da će i to biti... »

Nikolić: Srbiji je mesto u EU, ostaćemo neutralni

Blic pre 6 sati  
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Srbiji mesto u EU i da će EU to shvatiti pre ili kasnije, ali da naša zemlja zarad ulaska u Uniju neće kvariti odnose ni sa kim, niti priznati nezavisnost KiM.
"Ispunili smo mnogo više uslova nego neke članice EU i to će EU da shvati pre ili kasnije, ne mislimo da kvarimo odnose sa celim svetom ni po koju cenu, i ne želimo da priznamo nezavisnost KiM ni koju cenu, pa makar značilo da... »

Mustafa se izvinio magarcu zbog poređenja sa Kurtijem

Blic pre 6 sati  
Premijer Kosova Isa Mustafa zatražio je u televizijskoj emisiji izvinjenje od magaraca kojeg je upoedio sa bivšim liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem.
U emisiji javnog servisa RTK Mustafa je sinoć govorio o sporazumima Beograda i Prištine, a komentarišući napade Aljbina Kurtija na njega i na njegove sinove, rekao je da mora da se izvini magarcu. "Moram da se izvinim magarcu... »

Šabić: Uvesti biometrijsku identifikaciju materinstva u porodilišta

Blic pre 8 sati  
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić najavio je da će sugerisati nadležnom ministarstvu da odgovarajućim pravilnikom omogući primenu uređaja za biometrijsku identifikaciju materinstva, koji je patentirao Komlen Lalović.
U saopštenju posle razgovora sa tim pronalazačem, poverenik je obećao da će u granicama ovlašćenja predložiti nadležnima da omoguće primenu Lalovićevog dualnog biometrijskog skenera za sprečavanje krađe ili zamene beba u... »

Gran pri festivala posthumno dodeljen Đuzi Stojiljkoviću

Blic pre 18 sati  
Gran pri „Naisa“, najviše priznanje Filmskih susreta u Nišu koje se dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje, pripalo je večeras posthumno Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću za ulogu psihijatra Slaviše Petronijevića u filmu „Bez stepenika“.
-Sa setom i melanholijom možemo reći da veliki glumci i njihove kreacije ostaju za navek sa nama i u nama. Naš dragi Đuza održao nam je čas glume i nažalost napustio zauvek, rekla je predsednica žirija Vesna Čipčić. Oko 4.000... »

Višesatna čekanja na graničnim prelazima

Blic pre 10 sati  
Na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj kolone su duge par kilometara i čekanja su višesatna, dok se na Horgošu, na granici sa Mađarskom, na izlazu iz zemlje čeka oko dva sata, saopštio je jutros AMS S, pozivajući se na podatke Uprave granične policije.
AMSS predlaže putnicima da ka Hrvatskoj koriste granične prelaze Šid i Sot, gde se trenutno čeka do pola sata, sa tendencijom porasta, koliko se čeka i na Kelebiju i Bačkom Bregu ka Mađarskoj. Kako se navodi, od sedam do 19 sati,... »

Bela kuća poručuje Evropi da zaštiti izbeglice

Blic pre 18 sati  
Bela kuća saopštila je u petak da je emigrantska kriza u Evropi pokazala da Bliski istok ima uticaj daleko od regiona.
Prema rečima portparola Bele kuće Džoša Ernesta, Evropa bi trebalo da se obračuna sa trgovcima ljudima koji eksploatišu emigrante i da obezbedi da njihova ljudska prava budu zaštićena, prenela je agencija Rojters. Saopštenje Bele... »

©2015 Netmark d.o.o.