http://www.blic.rs

TOP 300 Predstavljanje najuspešnijih kompanija u Srbiji

Blic pre 8 sati  
Agencija za privredne registre (APR) predstaviće danas specijalnu publikaciju "TOP 300", u kojoj je rangirano 300 najvećih i najuspešnijih kompanija u Srbiji u 2013. godini, a koja je pripremljena u saradnji nedeljnika NIN i APR.
Na promociji te publikacije u Privrednoj komori Srbije (PKS) govoriće vršilac dužnosti predsednika PKS Milivoje Miletić, direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović, registrator za finansijske izveštaje i bonitet u... »

STIŽE ZIMA Rusija i Ukrajina bez dogovora o gasu, danas nastavak pregovora

Blic pre 6 sati  
Pregovori Rusije i Ukrajine o rešavanju spora oko gasa biće danas nastavljeni u Briselu, pošto su kasno sinoć završeni bez postizanja dogovora, saopštili su izvori bliski pregovorima.
Evropski komesar za energetiku Ginter Etinger odlučan je da se postigne dogovor kako bi se obezbedile isporuke ruskog gasa Evropi preko Ukrajine, naveli su izvori u Briselu i dodali da su pregovori, započeti juče, završeni rano... »

Vučić: Pohapsićemo lopove koji su koristili narodnu muku i poplave

Blic pre 4 sata  
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se policija i država bavi svim slučajevima eventualnih malverzacija i krađa kada je reč o pomoći poplavljenim područjima.
- Sve imamo zapisano i sve znamo. Na svu muku, policija sada mora da se bavi time i da hvata lopove koji koriste narodnu muku i poplave - rekao je Vučić u razgovoru sa meštanima Jamene, koje danas obilazi zajedno s predstavnicima... »

TRAGEDIJA Dvoje dece se ugušilo, majka skočila kroz prozor da ih spase

Blic pre 31 minut  
Dvoje dece, Anastasija (2) i Kristijan (5) Jovanović tragično su nastradali u naselju Mali Rit kod Pančeva, danas oko 10.30 časova, kada je izbio požar u kući u kojoj su u tom trenutku bili sami.
Deca na sebi nisu imali vidljive povrede, pa se pretpostavlja da su preminuli od gušenja. Majka Viktorija Jovanović (34) ostavila je decu da spavaju, pa je otišla do svoje majke koja živi u blizini po sekiru, kako bi nasekla... »

Mira Marković: Nismo izneli milijarde, živim u Moskvi od penzije

Blic pre 8 sati  
Mirjana Marković, udovica nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, izjavila je da ni ona, ni njen pokojni suprug, kao ni njihova deca, nemaju, niti su ikad imali imovinu u zemljama Evropske unije.
Markovićeva je za današnje "Večernje novosti", povodom vesti o odmrzavanju imovine porodice Slobodana Miloševića u zemljama Evropske unije, rekla: "Sve što imamo je u Srbiji". - U Požarevcu imamo kuću koju smo voleli i koju... »

BEOGRADE, SPREMI SE Gradonačelnik najavio najtežu godinu u istoriji prestonice

Blic pre 3 sata  
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će sledeća godina biti najteža u istoriji glavnog grada, jer će morati da se vrati 83 miliona evra glavnica i kamata na kredite. On je rekao da je Grad ove godine ostvario gotovo milijardu dinara veće prihode od planiranih i da će maksimalnom štednjom uspeti do kraja godine da isplati 9,5 milijardi neizmirenih obaveza.
- Izvorni budžet Beograda je oko 500 miliona evra, što znači da ćemo morati da damo gotovo 20 odsto budžeta za otplatu kredita. Zato i štedimo da bi 2016. godine bili relaksirani prema kreditima i kamatama - rekao je Mali... »

ODLUČENO Hipo banke na Balkanu idu Amerikancima

Blic pre 6 sati  
Mreža banaka na Balkanu austrijske Hipo Alpe Adria banke biće prodata američkom fondu "Advent", odlučeno je sinoć. U novoj vlasničkoj strukturi biće, sa manjinskim udelom, i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).
Kako je objavila austrijska novinska agencija APA, Hipo holding za jugoistočnu Evropu sa ukupno šest banaka na Balkanu danas će privremeno biti prenet na firmu-ćerku državnog holdinga OeIAG, Fimbag, koji će držati udele u banci... »

Uhapšena banda koja je terorisala Kotež

Blic pre 3 sata  
Beogradska policija je uhapsila N. M. (21), S. D. (22), M. I. (22), M. J. (22) i D. L. (21), zbog osnovane sumnje da su, na teritoriji Beograda, izvršili više krivičnih dela razbojništva, saopštio je danas MUP.
Postoje osnovi sumnje da su oni u naselju Kotež oštetili benzinsku pumpu "Europetrol doo" za 15.100 dinara, na Zvezdari "NIS Petrol" pumpu za 35.000 dinara, pumpu "Mol Serbia" u Krnjači za 10.500 dinara, prodavnicu "Idea doo" na... »

Đurić:Neophodna hitna revizija Euleksa

Blic pre 1 sat  
Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Marko Đjurić založio se danas za hitnu reviziju Euleksa na Kosovu i Metohiji, kao i da pravosudni organi ispitaju navode lista Politika, koji tužioca te misije optužuju da je krivotvorio dokaze u slučaju protiv Olivera Ivanovića.
"Ivanović je najumereniji političar na KiM i njegovo držanje u zatvoru je udarac za vladavinu prava", rekao je Đurić gostujući u emisiji Talasanje Radio Beograda. Đurić smatra da je veoma važno da pravosudni organi ispitaju... »

MOSKVA PORUČILA EU Ugrožavate primirje koje je već krhko

Blic pre 7 sati  
Zvanična Moskva je danas oštro kritikovala saopštenje Evropske unije da neće priznati rezultate lokalnih izbora koje na istoku Ukrajine predstojećeg vikenda organizuju proruske snage, upozoravajući da bi nepriznanje tog glasanja moglo da ugrozi već ionako krhko primirje na tom području.
EU i Ujedinjene nacije upozorile su da bi izbori u ukrajinskim regionima Donjeck i Lugansk, koje su proruske snage zakazale za 2. novembar, mogli da ometu mirovni proces u toj zemlji. - Oštro osudjujemo izjavu ruskog ministra... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.