http://www.blic.rs

Blic

Uhapšen u trenutku prodaje droge u Rumi

Blic pre 3 sata
Policija u Rumi uhapsila je D. G. (33) prilikom prodaje droge jednom četrdesetogodišnjaku, u blizini železničke stanice u tom gradu.
Kod D. G. je nađena veća količina narkotika, saopšteno je danas. Policija je kod osumnjičenog našla 25 paketića sa praškastom materijom za koju se pretpostavlja da je heroin, a prilikom pretresa njegovog stana još 35 paketića.... »

Haško tužilaštvo podnelo žalbu na presudu Šešelju

Blic pre 2 sata
Tužilaštvo Haškog tribunala podnelo je danas žalbu na presudu Vojislavu Šešelju kojom je oslobođen svih optužbi za ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tokom ratnih sukoba i za proterivanje Hrvata iz Vojvodine.
Tužilaštvo u žalbenom podnesku detaljno ukazuje na, kako je navelo, propuste većine članova iz prvostepenog sudskog veća koje je izreklo Šešelju oslobađajuću presudu krajem marta ove godine i predlaže Žalbenom veću Tribunala da... »

Šok presuda: Epl da plati Irskoj 13 milijardi evra! Gigant najavljuje žalbu, Irska neće pare!

Blic pre 1 sat
Evropska komisija presudila je da je američka kompanija "Epl" dužna da isplati 13 milijardi evra povratnog poreza zbog poslovanja u Irskoj, što je najveća kazna ikada izrečena!
Nakon temeljne istrage koja je trajala duže od tri godine, zaključeno je da je profit od poreza koji je američka kompanija prisvajala - ilegalan. Rečeno je da je "selektivni tretman" dozvolio "Eplu" da plaća tek 1% poreza na... »

Drama na obali libije: 6.500 migranata izvučeno iz vode!

Blic pre 3 sata
Oko 6.500 izbeglica je spašeno u jednoj od najvećih operacija koja je u ponedeljak organizovana duž libijske obale na Sredozemnom moru. Dramatične fotografije nesrećnih migranata prikazale su sve muke na očajničkom putu ka Evropi.
Ogroman broj migranata, uglavnom iz Eritreje i Somalije, pohrlio je ka spasilačkim brodovima, a neki od njih skakali su u vodu i plivali sve do brodova. Kako se navodi u saopštenju italijanske Obalske straže, tokom dana obavljeno... »

Dačić: Diplomate EU govore filozofski, kao da su na Tibetu

Blic pre 5 sati
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će poštovati odluku premijera i da neće reagovati na uvrede na račun Srbije iz Hrvatske i Bosne, ali da je protiv simetrije krivice koju nameću predstavnici EU.
"Predstavnici EU govore filozofski, kao da se nalaze na Tibetu. Govore da eskalacija retorike nije dobra u regionu. U Hrvatskoj i kod bošnjačkih političara postala je normalna antisrpska kampanja", rekao je Dačić na RTS-u. Pita... »

Diskriminacija na evropski način: Euleks otpušta Srbe jer ne znaju albanski?!

Blic pre 6 sati
Kosovski Srbi zaposleni u sedištu misije Euleks u Prištini optužili su tu misiju za diskriminaciju po etničkoj i jezičkoj osnovi zbog najave da im neće produžiti ugovore o radu zato što ne razumeju ili ne govore tečno albanski jezik.
Kako se navodi u saopštenju njihove pravne zastupnice Aksel Rajter, "skoro je sasvim sigurno da od novembra nijedan kosovski Srbin neće raditi u sedištu operacija Euleksa u Prištini". "Nakon što su saznali za ovu odluku, svi... »

Zaostavština Islamske države: Više od 15 hiljada mrtvih u 72 masovne grobnice

Blic pre 4 sata
Islamska država je ostavila iza sebe 72 masovne grobnice sa više od 15 hiljada mrtvih, ali će ih verovatno biti pronađeno još mnogo kako se džhadistička grupa povlači, javlja danas AP, koji je putem ekskluzivnih intervjua, fotografija i istraživanja došao do dokaza o postojanju tih grobnica.
Ukupno, broj mrtvih u tom grobnicama je od 5.200 do više od 15.000. U Siriji se nalazi 17 masovnih grobnica, među kojima i jedna u koju je pokopano stotine tela pripadnika jednog jedinog plemena, navodi američka agencija.... »

Gutereš zadržao vođstvo u izboru za novog šefa UN, Lajčak najviše napredovao

Blic pre 3 sata
Bivši premijer Portugala Antonio Gutereš u izborima za novog generalnog sekretara UN zadržao je vodeću poziciju, ali mu se približio bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak koji je ostvario najveći skok na nezvaničnoj tabeli.
Bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić se i posle sinoćnjeg, trećeg kruga neformalnog glasanja visoko kotira i deli treće mesto s generalnom sekretarkom Uneska Irinom Bokovom. Vuk Jeremić treći u trci za generalnog... »

Oland: Sporazuma SAD i EU o slobodnoj trgovini zakočen

Blic pre 53 minuta
Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas da su pregovori o slobodnoj trgovini između EU i SAD zakočeni i neuravnoteženi i da sporazum ne može biti postignut do kraja godine.
Oland je rekao da "Francuska voli da gleda istini u oči" i dodao da je bolje govoriti o problemima nego nastavljati diskusiju koja ne može biti končana. Državni sekretar za spoljnu politiku Matijas Fekl izjavio je ranije danas da... »

Oprez: Dupliran broj obolelih od virusa Zapadnog Nila, svi pacijenti imaju teži oblik bolesti

Blic pre 3 sata
Broj obolelih pacijenata od virusa Zapanog Nila, koji prenose komarci, duplo je povećan u odnosu na prethodnu nedelju. Kod 14 pacijenata virus je laboratorijski potvrđen, dok se troje pacijenata vode kao "verovatno" oboleli.
S obzirom da je sve više zaraženih komaraca, stručnjaci upozoravaju da se u narednom periodu može očekivati i veći broj obolelih. Kako objašnjava dr Dragan Ilić, direktor Instituta za javno zadrvlje "Batut" svi pacijenti su imali... »

©2016 Netmark d.o.o.