http://www.blic.rs

Blic

JEZIVA TRAGEDIJA Ženu pregazio ogromni kamion u Rudniku bakra Majdanpek

Blic pre 1 sat  
Slavuja Stanić (52), radnica rudnika bakra u Majdanpeku u kome je radila 30 godina, nastradala je u krugu fabrike na licu mesta kada je preko nje prešao teški kamion za prevoz ruda čija je nosivost 200 tona.
Ona je radila juče u drugoj smeni, a kada su njene kolege došle sinoć na posao nisu je zatekle na radnom mestu. Krenuli su da je traže po krugu firme, dozivali je, ali odgovora nije bilo. Onda je jedan od radnika primetio... »

Gašić: Najugroženiji je premijer Vučić, vojska nikog ne prisluškuje

Blic pre 3 sata  
Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas da Vojno bezbednosna agencija (VBA) nikoga ne prisluškuje, a da je u ovom trenutku najugroženija ličnost premijer Aleksandar Vučić.
Gašić je u Jutarnjem programu TV Pink naglasio da će bezbednost premijera Vučića biti maksimalna, ističući da VBA ne može nikoga samostalno da prisluškuje bez odluke suda i da zaštitnik građana Saša Janković to odlično zna. "Bez... »

Uhapšeni zbog upisivanja lažnog radnog staža

Blic pre 2 sata  
Policajici su uhapsili G.V. (53), bivše odgovorno lice filijale za grad Beograd, Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i G.B. (54) zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.
Krivična prijava će biti podneta i protiv J.R. (51) i E. E. (51). Osumnjičena G. V. se tereti da je tokom 2013. iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem ovlašćenja, osiguranicima J.R, E.E. i G.B, na protivpravan... »

Podignuta optužnica za zversko ubistvo Tijane Jurić

Blic pre 15 minuta  
Viši javni tužilac u Subotici podneo je danas optužnicu protiv Dragana Đurića zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio teško ubistvo i pokušaj silovanja Tijane Jurić iz Bajmoka.
Kako je saopšteno iz Višeg suda u Subotici, optužnica je danas zaprimljena u tom sudu i dostavljena okrivljenom i njegovom braniocu, sa poukom o pravu na odgovor. Okrivljeni i branilac imaju rok od osam dana da dostave sudu... »

NOVI PAD Srednji kurs 123,6 dinara za evro

Blic pre 5 sati  
Dinar je danas oslabio prema evru 0,1 odsto, što je njegova najniža vrednost od početka godine, i zvanični kurs iznosi 123,5774 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).
Nacionalna valuta danas prema zajedničkoj valuti evrozone vredi 2,6 odsto manje nego pre mesec dana, a 6,1 odsto manje nego godinu dana ranije. Najveća vrednost dinara ove godine bila je 5. januara, 121,1543 dinara za evro.... »

TAJFUNI NA MEDVEDA Britanci podigli lovce na ruskog bombardera

Blic pre 2 sata  
Velika Britanija je podigla svoje borbene avione "tajfune" kako bi presrela dva ruska aviona tipa "medved", koji su leteli u blizini britanskog vazdušnog prostora, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane u Londonu.
U saopštenju se navodi da su ruski avioni detektovani juče iznad Kanala, južno od Engleske, i da su podignuti "tajfuni" u Škotskoj i Koningsbiju, na istoku Engleske. "Ruske avione ispratili su avioni RAF-a dok nisu izašli iz... »

Kurc hvali Vučića: Put Srbije u EU je jasan i nepovratan

Blic pre 4 sata  
Put Srbije u EU je jasan i nepovratan i to je zasluga, pre svega, premijera Aleksandra Vučića, ocenio je uoči današnje posete predsednika Vlade Srbije Beču ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc.
Aleksandar Vučić „Poseta premijera Vučića Austriji je izraz tesnih odnosa između Srbije i Austrije. Naši odnosi su intenzivni i dobri, ne samo na političkom, već i na ekonomskom i ljudskom polju“, istakao je on u izjavi Tanjugu... »

Levi: Dirnut sam Nikolićevim govorom

Blic pre 33 minuta  
Ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi ocenio je da je govor predsednika Nikolića na komemoraciji povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta jedno od najsnažnijih izlaganja koje je čuo i da je dirnut njegovim iskrenim zalaganjem za očuvanje uspomene na holokaust.
"Govor predsednika Nikolića jedan je od najsnažnijih govora koje sam čuo kada je reč o zajedničkom sećanju. Govog pun saosećanja prema žrtvama predsednik je čak završio molitvom na hebrejskom koju je izgovorio gotovo bez akcenta.... »

Junker: Nema govora o ukidanju grčkog duga

Blic pre 3 sata  
Dan posle niza objava nove grčke vlade koje su potresle finansijska tržišta predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker upozorio je danas da "nema govora o ukidanju grčkog duga", ali da su "mogući aranžmani".
"Nema govora o ukidanju grčkog duga. Druge zemlje evro zone ne bi to prihvatile", rekao je Žan-Klod Junker u intervjuu za francuski dnevnik Figaro. "Mogući su aranžmani, ali oni neće u osnovi promeniti ono što je na snazi", rekao... »

Krulj: Eurozona mora da reši svoj problem

Blic pre 33 minuta  
Ekonomista i savetnik ministra za evropske integracije Vladimir Krulj izjavio je danas da eurozona, koju je zahvatila kriza, mora da reši svoj problem, jer bi u protivnom ceo svet mogao imati veliki problem kada je u pitanju ekonomija.
Krulj je rekao da su Grčkoj, koja je u dugovima, neophodna finansijska sredstva kako bi izbegla bankrot i da postoji "talasanje" danas u Evropi među ekonomistima i političarima o tome da li su mere štednje dale prave rezultate u... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.