http://www.blic.rs

Blic

Vojska od Boko Harama spasla 178 osoba, najviše dece

Blic pre 3 sata  
Pripadnici vojske Nigerije spasli su 178 osoba, među kojima najviše dece, koje su oteli borci Boko Harama i uništili nekoliko kampova te islamističke organizacije.
Među spasenima je 101 dete, 67 žena i 10 muškaraca. Nigerijska vojska je saopštila da su vazduhoplovne snage ubile veliki broj ekstremista, ne precizirajući koliko, i da su odbili napad na selo Bita. Prošle nedelje, nigerijska... »

TRAGEDIJA U MAKEDONIJI Protojerej pre udesa krenuo u Grčku da drži službu

Blic pre 5 sati  
Tatjana Panić (45), supruga protojereja Radivoja Panića (54), i njihovo dvoje dece Nikola (18) i Simeuna (10) poginuli su, dok je on teško povređen u teškoj saobraćajnoj nesreći.
Porodica je juče posle ponoći iz Beograda krenula za Grčku, gde je Radivoje trebalo da služi u našoj crkvi na području Olimpijske regije. Radivoje je vozio, Tatjana je bila na mestu suvozača, a deca na zadnjem sedištu „reno... »

Zoran Babić: Krajem avgusta predlozi za promenu političkog sistema

Blic pre 3 sata  
Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić izjavio je da će ta stranka krajem avgusta predstaviti svoje predloge za promenu političkog sistema u Srbiji.
"Zbog žive parlamentarne rasprave nismo imali vremena da to učinimo, ali već sa prvim radnim danima krajem avgusta SNS će izneti svoje predloge. U čemu će se oni sastojati ne bih želeo da govorim unapred", rekao je Babić za... »

Četiri migranta se udavila blizu obala Maroka

Blic pre 5 sati  
Četiri migranta su se udavila danas u pokušaju da preplivaju do Seute, španske enklave u severnoj Africi, sa severa Maroka, saopštila je vlada u Rabatu.
"Ministarstvo unutrašnjih poslova žali zbog smrti četiri ilegalna subsaharska migranta kod grada Beliuneha", navodi se u saopštenju koje je prenela agencija MAP. U saopštenju stoji da su migranti, čija imena i nacionalnost nisu... »

Rekordan broj prolazaka na Bubanj Potoku

Blic pre 4 sata  
Kroz naplatnu stanicu Bubanj Potok na auto-putu, od petka u 7 časova ujutru do nedelje u 19 časova prošlo je 158.914 vozila, čime je ostvaren najveći broj prolazaka otkad postoji ova naplatna rampa, saopštilo je večeras Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Za protekla tri dana, kroz četiri najprometnije naplatne stanice u Bubanj Potoku, Nišu, Šidu i Šimanovcima, prošlo je ukupno 392.812 vozila, što je rekordan broj od kad se naplaćuje putarina u Srbiji, kaže se u saopštenju.... »

Član Gradskog veća u Nišu Srđan Aleksić pred smenom

Blic pre 8 sati  
Gradskom većniku za kulturu i poljoprivredu, advokatu Srđanu Aleksiću (SNS), potpisano je razrešenje s te funkcije, kažu u kabinetu gradonačelnika.
Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je njegovu smenu nakon što je utvrđeno da je Aleksić zastupao stranke u sudskim postupcima protiv javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Niš, ali i da je istovremeno sa funkcijom... »

Nigerija: Preispituju se optužbe i presude za 600 vojnika

Blic pre 3 sata  
Nigerijska armija naredila je da se preispitaju slučajevi više od 600 vojnika, među njima nekoliko desetina osuđenih na smrt, zbog dezertiranja u borbi protiv islamskih ekstremista.
Do preispitivanja tih slučajeva, kako navodi AP, došlo je tri meseca nakon inauguracije predsednika Muhamadu Buharija, koji se založio za suzbijanje islamističke ekstremne grupe Boko Haram. U armijskom naređenju pozivaju se svi... »

Počinje akcija za veću bezbednost motociklista

Blic pre 7 sati  
Akcija "Partnerstvom do bezbednosti u saobraćaju", čiji je cilj saradnja državnih institucija sa motociklistima i moto klubovima radi unapređenja njihove bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju, počeće sutra.
Akciju organizuje Agencija za bezbednost u saobraćaju u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvom unutrašnjih poslova. Obeležavanju njenog početka na platou ispred Palate "Srbija"... »

Godišnjica "Oluje" je prilika da počnu da se poštuju žrtve sa obe strane

Blic pre 8 sati  
"Ne bi bilo dobro da opet neki incident, poput onog u Potočarima, mora da pokrene stvari i usmeri ih u dobrom i jedinom mogućem pravcu, a to su pomirenje i saradnja. Prilika je da počnemo da poštujemo i jedni druge i žrtve sa obe strane, da ne bi čekali sledećih 20 godina" navodi se u saopštenju Centra za otvoreni dijalog povodom godišnjice hrvatske akcije "Oluja".
"Aktuelna hrvatska vlast obezbedila je čak dva dana proslave dvadesetogodišnjice od vojne akcije koju su Hrvati nazivali "Oluja pobede" i proglašavali ključnom za završetak domovinskog rata. Dvadest godina, u stvari, od najvećeg... »

Vulin: Nema tog cilja zbog kojeg bismo zaboravili prognane

Blic pre 7 sati  
Izložba dokumenata i fotografija o stradanju Srba u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u ratu devedesetih godina otvorena je večeras u Beogradu, a ministar za rad Aleksandar Vulin poručio je da neće biti tog ideološkog razloga i višeg cilja zbog kojeg bi Srbija zaboravila 250.000 prognanih, pobijenih i nestalih.
Vulin je, otvarajući izložbu "Oluja - Zločin koji se pamti (stradanja Srba u Hrvatskoj)", istakao da su Srbi postali bolji, hrabriji i mudriji, da znaju da samo istina može da bude garant dobrih odnosa sa susedima, kao i da samo... »

©2015 Netmark d.o.o.