http://www.blic.rs

Blic

Ponovo suđenje: Narko-bosu Šariću ukinuta presuda za šverc kokaina

Blic pre 2 sata
Apelacioni sud ukinuo je presudu Darku Šariću, koji je bio osuđen na 20 godina zatvora zbog šverca kokaina i naložio novo suđenje.
U odluci Apelacionog suda od 25. maja se navodi da je presuda ukinuta zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka i da je predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje. Pred Specijalnim sudom u Beogradu Darko Šarić je... »

Posle Bregzita i Severna Irska želi referendum o nezavisnosti

Blic pre 2 sata
Posle najave Škotske da bi mogla da održi referendum o svojoj nezavisnosti od Ujedinjenog Kraljevstva nakon Bregzita, takav zahtev čuje se i u Severnoj Irskoj.
Vicepremijer Severne Irske Martin Mekginis iz Šin Fejn stranke kaže da i građani Severne Irske moraju da imaju mogućnost da "odlučuju od svojoj budućnosti", preneli su britanski mediji. Na jučerašnjem referendumu, 60 odsto... »

Er Srbija na Tajms skveru: Nacionalna avio kompanija na bilbordima u srcu Njujorka

Blic pre 2 sata
Po prvi put srpska nacionalna avio-kompanija reklamira se na jednom od brojnih reklamnih panoa, na jednoj od najposećenijih svetskih turističkih atrakcija - njujorškom Tajms skveru.
Promoterke u majicama sa logom našeg avioprevoznika delile su danas promotivni materijal, a na Tajms skveru bili su i ministarka saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali,... »

Bregzit i Balkan: Šta nas čeka i čemu možemo da se nadamo posle britanskog ne

Blic pre 1 sat
Posle izlaska Velike Britanje iz Evopske unije (Bregzit) postavlja se pitanje šta će biti sa zemljama Zapadnog Balkana, koji streme upravo suprotnom od onoga što je britanski narod odlučio. Koliko je sada realno će se Evropska unija baviti proširenjem i koje su kratkoročne i dugoročne posledice po Srbiju i region, tema je kojom su se bavili analitičari.
Crnobrnja: Domaći zadatak Srbije ostaje isti Predsednik Evropskog pokreta u Srbiji Mihailo Crnobrnja ocenio je danas da je prioritet broj jedan da EU svoju kuću "dovede u red", da će evropski put Srbije biti nešto duži, ali da... »

Vulinu policija, stefanoviću vojska: Vučić blizu odluke da promeša karte

Blic pre 1 sat
Mandatar Aleksandar Vučić ovih dana rešava jednačinu sa tri nepoznate za kadrovska rešenja u ministarstvima odbrane, policije i rada. Ako razreši svoje dileme, sastav svog tima objaviće početkom sledeće nedelje.
Naime, prema saznanjima "Blica", postoji ozbiljna mogućnost da aktuelni ministar policije Nebojša Stefanović predvodi Ministarstvo odbrane, a da mesto prvog policajca Srbije dobije Aleksandar Vulin, dok bi u njegovu stolicu seo... »

Pokretač Bregzita priznao prevaru: Faraž: Nismo smeli da obećamo 350 miliona funti nedeljno

Blic pre 3 sata
Lider Partije za nazavisnost Velike Britanije Najdžel Faraž priznao je danas ne može da ispuni jedno od obećanja na kojem je bazirao svoju kampanju.
On je u emisiji "Dobro jutro Britanija" rekao da ta zemlja neće dobiti 350 miliona funti nedeljno, iako je njegova partija mesecima govorila da će, u slučaju Bregzita, taj novac završiti u domaćem zdravstvu. - Jednostavno to ne... »

Prvi roman Milene Bogavac ljubav se nosi u tri lepe

Blic pre 3 sata
Ljubav, partnerski odnos i seks su vrlo ozbiljne stvari, ovo je pokušaj da vratim dostojanstvenost ljubavnog vikend romana, kaže Bogavac.
Dramska spisateljica Milena Bogavac predstavila je svoj prvi roman „Ljubav se nosi u tri...“ („Čarobna knjiga“) u prostoru „Dorćol Platz“. Neobičnu promociju autorka je upotpunila recitovanjem slem poezije na oduševljenje... »

Putin: Nema prepreka za ulazak Irana u ŠOS

Blic pre 2 sata
Nakon rešavanja nuklearnog problema i ukidanja sankcija Iranu, nema nikakvih prepreka za uključivanje Teherana u sastav ŠOS-a, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
- Iran kao posmatrač od 2005. godine prilično aktivno učestvuje u aktivnostima organizacije. Verujem da nakon rešavanja iranskog nuklearnog problema i ukidanja sankcija nema nikakvih prepreka za pozitivno razmatranje prijave... »

Obama razgovarao sa Kameronom i Merkel o Bregzitu

Blic pre 2 sata
Predsednik SAD Barak Obama razgovarao je danas s britanskim premijerom Dejvidom Kameronom i rekao posle razgovora kako je uveren da je Velika Britanija posvećena tome da njen izlazak iz Evropske unije bude u procesu "sređene tranzicije".
Obama je rekao da je danas razgovarao sa Kameronom kao i odvojeno sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o neočekivanom izboru Britanaca da kažu "ne" Evropskoj uniji. On je sa Kameronom razgovarao o tome kako će Britanija sebe... »

Crna Gora: Zaplenjeno 111 kilograma rezanog duvana

Blic pre 3 sata
Pripadnici crnogorske Uprave carina i službenici Uprave policije oduzeli su na granici sa Albanijom rezani duvan vredan oko 1.500 evra, namenjen nelegalnoj prodaji.
Kontrolom putničkog automobila crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Crne Gore na putnom pravcu Drume - Božaj, carinski i policijski službenici pronašli su 111 kilograma rezanog duvana vrednog oko 1.500... »

©2016 Netmark d.o.o.