http://www.blic.rs

Dačić: EU traži da se ne podstiče izvoz na njenu štetu

Blic pre 3 sata  
Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Evropska unije od Srbije traži da državnim merama ne podstiče izvoz na štetu Unije, što će Vlada Srbije pažljivo razmotriti i o tome zauzeti stav.
- Srbija nije ni uvodila bilo kakve posebne mere kojima bi podsticala takve aktivnosti. Mi ćemo pažljivo razmotriti to obraćanje EU i o tome će vlada zauzeti stav - rekao je Dačić za RTS. On se osvrnuo i na sutrašnji sastanak sa... »

Gasprom: Preuranjene spekulacije o promeni trase Južnog toka

Blic pre 2 sata  
Pripreme za gradnju srpske deonice gasovoda Južni tok teku po planu i rano je da se spekuliše o bilo kakvim novim potencijalnim trasama, rečeno je danas Tanjugu u Gaspromu.
"Rano je da se spekuliše o potencijalnim novim trasama Južnog toka, jer su razgovori o regulatornim pitanjima vezanim za taj projekat na raznim lokalnim i evropskim nivoima još u toku", kažu u Gaspromu, odgovarajući na pitanje da... »

Tuniski ribari spasili 74 imigranta

Blic pre 34 minuta  
Ribari u Tunisu spasili su danas 74 imigranta koji su krenuli iz Libije za Italiju i pet dana plovili morem.
Imigranti, uglavnom iz Bangladeša, Gane, Nigerije, Togo i Liberije krenuli su iz Tažure u blizini Tripolija, izjavio je regionalni zvaničnik Crvenog polumeseca Mongi Slim. On je dodao da su migranti bili izuzetno iscrpljeni kada... »

Prva ekipa ruskih lekara odletela za Gvineju

Blic pre 23 minuta  
Avion sa prvom grupom ruskih lekara odleteo je za Gvineju kako bi pomogli ugroženim afričkim zemljama u borbi protiv virusa ebole, saopštilo je danas rusko ministarstvo za vanredne situacije.
Još osam ruskih epidemiologa, virusologa i bakteriologa odlazi u Konakri u narednim satima, rekao je šef specijalizovanog antiepidemiološkog tima Ruskog istraživačkog institutu za kontrolu epidemije Valentin Safronov pred odlazak... »

SAD nastavile vazdušne napade u Iraku

Blic pre 54 minuta  
Američki vojni avioni nastavili su vazdušne udare po uporištima islamskih ekstremista na severu Iraka blizu Mosulske brane, saopštila je danas američka Centralna komanda.
"Vojne snage SAD nastavile su da napadaju teroriste ISIL (Islamsku državu Iraka i Levanta) u znak podrške operacijama iračkih snaga bezbednosti, koristeći bombardere i izviđačke avione u sprovođenju šest vazdušnih napada u... »

NASA TRAŽI POMOĆ Prepoznajte svoj grad na satelitskom snimku Video

Blic pre 1 sat  
Američka Nacionalna agencija za aeronautiku i svemirska istraživanja (NASA) zamolila je korisnike interneta širom sveta da joj pomognu u katalogizaciji satelitskih fotografija Zemlje, snimljenih tokom noći.
Naučnici Univerziteta Komplutense u Madridu pokrenuli su portal “Cities at Night”, na kome zainteresovani mogu da lokalizuju fotografije u okviru tri različita projekta. Snimke su napravili astronauti Međunarodne svemirske... »

OTKRIVAMO Muljanje s nabavkom od MILION evra

Blic pre 3 sata  
Ministarstvo odbrane nabavlja medicinski materijal po hitnom postupku, pravdajući to saniranjem šteta od poplava.
Kupovina vredna oko milion evra ide mimo zakona o javnim nabavkama. Prema dokumentaciji koju je „Blicu“ dostavilo Ministarstvo, nabavka se obavlja po članu 7 Zakona o javnim nabavkama, a koji predviđa da se u tim slučajevima ne... »

Monika Beluči: Sve bolje govorim srpski

Blic pre 1 sat  
U filmskom gradu Klobuk iznad Trebinja, koji je slavni reditelj sazidao zbog novog ostvarenja „Na mlečnom putu“, po 12 sati dnevno provode italijanska i srpska glumica.
Moniki Beluči i Slobodi Mićalović nije nepoznato ovo mesto na 700 metara nadmorske visine u netaknutoj prirodi, udaljeno svega nekoliko kilometara od Crne Gore. Monika je lani snimala scene na Klobuku, a Sloboda je prvi put u to... »

Kjuriositi snimio “butnu kost” na Marsu

Blic pre 1 sat  
Rover Kjuriositi je na Marsu fotografisao nešto što liči na butnu kost, prenosi “Metro”.
Lovci na vanzemaljce su se prilično zainteresovali za fotografiju koju je objavila NASA. Fotografiju je napravio rover “Kjuriositi” na površini crvene planete 14. avgusta. Razni blogovi koji se bave mogućim vanzemaljskim životom... »

POREZNICI KOD VUJIĆA: Pogledajte šta mu je sve oduzeto

Blic pre 2 sata  
Poreska uprava će 29. avgusta dati na prodaju 22 parcele kod Valjeva u vlasništvu poznatog srpskog biznismena.
Vujićeva firma za poreze duguje 2,8 miliona evra, prema najnovijom dostupnim podacima iz marta. Na dobošu će se naći 18 hektara njegove zemlje u selu Popučke udaljenom oko pet kilometra od centra Valjeva, koju poreznici... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.