http://www.blic.rs

Blic

Obama potpisao, ali ne primenjuje sankcije protiv Moskve

Blic pre 21 sat  
Predsednik SAD Barak Obama potpisao je danas zakon kojim se odobrava novi set sankcija Rusiji, ali, kako je rekao, ne planira da primeni kaznene mere navedene u dokumentu, koji je pre šest dana usvojen u Kongresu.
"Potpisivanje ovog zakona ne signalizuje promenu u politici sankcija ove administracije, koju smo oprezno izvagali u skladu sa razvojem događaja na terenu i u koordinaciji sa našim saveznicima i partnerima", navodi se u... »

ISTORIJSKI DAN Uspešno ugrađeno prvo veštačko srce u Srbiji Video

Blic pre 5 sati  
U Kliničkom centru Srbije je uspešno obavljena prva operacija ugradnje veštačkog srca u istoriji medicine Srbije.
Veštačko srce ugradili su srpski lekari u saradnji sa nemačkim kolegama, a pacijent je mašinski inženjer Vladan Petrović (54) iz Pančeva, kome ovaj mehanički organ treba da pomogne da dočeka transplantaciju srca. U operaciji je... »

NOVI HOROR U AUSTRALIJI Osmoro dece ubijeno, među njima i jedna beba Video

Blic pre 12 sati  
Australijska policija je danas pronašla tela osmoro dece, uzrasta od 18 meseci do 15 godina, koji su preminuli od povreda zadobijenih nožem u gradu Kerns, dok je žena od 34 zadobila teške povrede nožem.
Policija države Kvinslend saopštila je da je dobila poziv da ode u kuću u predgrađe Manora, pošto je obaveštena da je žena zadobila teške povrede. Policajci su na licu mesta zatekli tela deca i ženu sa teškim povredama na... »

PRESUDA Roditeljima napadača na Rašu Popova četiri godine zatvora

Blic pre 11 sati  
Drugi osnovni sud u Beogradu osudio je danas na po četiri godine zatvora roditelje dečaka, koji su bili osumnjičeni za više razbojništava, uključujući i napad na pesnika Rašu Popova.
Sud je nakon glavnog pretresa doneo presudu kojom je optužene Đuru Niku i Katu Nikolić proglasio krivim zbog izvršenja krivičnog dela zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica, saopšteno je danas iz Drugog osnovnog javnog... »

SREĆNA SLAVA Danas je Sveti Nikola

Blic pre 14 sati  
Srpska pravoslavna crkva danas slavi Svetog Nikolu Čudotvorca, jednog od najvećih hrišćanskih svetitelja, zaštitnika putnika, moreplovaca, ribara i splavara.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Srbija ima 2,5 miliona domaćinstava, a ako pođemo od one čuvene da "Svetog Nikolu pola Srbije slavi, a druga polovina ide u goste", onda se ova krsna slava obeležava u više od... »

Čanak: Tražićemo smenu Pastora

Blic pre 13 sati  
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da će njegova stranka tražiti smenu Ištvana Pastora sa mesta predsednika Skupštine Vojvodine.
Čanak je za Radioteleviziju Vojvodine rekao je da je Pastor tokom septembra, oktobra i novembra tri puta "izdao" svoje koalicione partnere. Posebno mu je zamerio to što se nije pojavio na protestu pokrajinskih poslanika zbog... »

Produžen pritvor Goranu Perčeviću

Blic pre 7 sati  
Viši sud u Beogradu produžio je pritvor Goranu Perčeviću, koji može da traje do 30 dana, zvog sumnje da može da utiče na svedoke.
Perčević je uhapšen 16. novembra ove godine, zboh sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. Goran Perčević, vlasnik firme "Interkomerc", uhapšen je na Banjici, u stanu Milivoja Ćosića, bratanca... »

Devenport na sednici Vlade: Srbija spremna za nastavak dijaloga i evrointegracije

Blic pre 3 sata  
Vlada Srbije spremna je za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, koji bi, prema planu trebalo da započne početkom februara u Briselu, saopšteno je posle današnje sednice vlade.
U raspravi o Informaciji o procesu pridruživanja Evropskoj uniji, ocenjeno je da je Vlada Srbije posvećena evropskom putu i da nastoji da ispuni sve obaveze u procesu pridruživanja. Kako se navodi u saopštenju iz vlade, šef... »

Pakistanske snage ubile 27 islamista

Blic pre 21 sat  
Pakistanske snage danas su u kombinovanoj vazdušno-kopnenoj operaciji ubile 27 islamista na severozapadu zemlje, saopštili su zvaničnici.
Pakistanska vlada i vojska potvrdile su svoju rešenost da poraze talibane nakon masakra u školi u gradu Pešavar koji se dogodio u utorak. U vazdušnim udarima danas je ubijeno 17 islamista u plemenskoj oblasti Kiber. Među njima je... »

Vučić za CNN: Tajkuni više ne vode Srbiju

Blic pre 2 sata  
Tajkuni više ne vode Srbiju, izjavio je danas u intervjuu za američku televiziju CNN srpski premijer Aleksandar Vučić.
"Ne verujem da je situacija ista, barem ne možete da kažete da tajkuni vode zemlju kao ranije. Niko to ne može reći", istakao je Vučić. Upitan da li to znači da se za proteklih pola godine situacija preokrenula, on je rekao: "Ne... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.