http://www.danas.rs

Danas

Ristivojević: Do ove godine Beljanski nije koristio titulu doktora

Danas pre 5 sati
Zakonski rok za odbranu doktorata advokata Slo bodana Beljanskog je istekao 10. juna 1992. godine. Sve drugo je irelevantno To je juče rekao Branislav Ristivojević, šef katedre za Krivično pravo Pravnog fakulteta iz Novog Sada i član Komisije za utvrđivanje činjeničnog stanja o doktoratu. On je na... »

Liga šampiona: Nerešeno u derbiju

Danas pre 1 sat
U derbi utakmici poslednjeg kola grupne faze takmičenja u Ligi šampiona Borusija iz Dortmunda igrala je u Madridu protiv Reala nerešeno 2:2 i odbranila prvo mesto u F grupi. Real je golovima Benzeme poveo sa 2:0, ali se Nemci nisu predavali i pogocima Obemajanga i Rojsa uspeli su da osvoje jedan... »

Uručene nagrade ličnost godine

Danas pre 4 sata
Novinarka nedeljnika Vreme i portala Cenzolovka Tamara Skrozza, sudije Vrhovnog kasacionog suda Radmila Dragičević Dičić i Snežana Andrejević i profesor međunarodnog javnog prava na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru Senad Ganić dobitnici su nagrada Ličnost godine, koje dodeljuje Misija OEBS u... »

RTK obustavila emitovanje programa

Danas pre 5 sati
Radio-televizija Kragujevac (RTK) juče je potpuno obustavila emitovanje televizijskog i radijskog programa, nakon prekjučerašnje prodaje kompletnog voznog parka i dela tehničke opreme za proizvodnju programa, te jučerašnje prodaje ostale imovine preduzeća. Sindikata UGS "Nezavisnost" u RTK saopštio... »

Vlada odbila smanjenje plata zaštiniku i povereniku

Danas pre 4 sata
Vlada nije prihvatila amandmane poslanika Srpske napredne stranke (SNS) na predlog zakona o budžetu o smanjenju plata zaštitnika građana i poverenika za informacije od javnog značaja, izjavila je večeras predsednik skupštinskog Odbora za finansije Aleksandra Tomić. Kako je objasnila Tomić, to je... »

Kitarović se izvinjava zbog srpskih čokoladica

Danas pre 8 minuta
Nakon što je hrvatskim medijima odjeknula informacija da je predsednica države Kolinda Grabar Kitarović dubrovačkoj deci podelila čokoladice poreklom iz Srbije, oglasila se i ona navodeći da je bila "neprijatno iznenađena". ''Izvinićemo se roditeljima, zamenićemo čokoladice hrvatskim proizvodima'',... »

Asad: Neuspeh zavere protiv Sirije

Danas pre 3 sata
Bitka za Alep će promeniti čitav tok borbe za Siriju, a oslobađanje tog grada označiće neuspeh zavere Zapada i regionalnih snaga protiv Sirije, izjavio je danas sirijski predsednik Bašar el Asad. On je u intervjuu sirijskom listu "El vatan" rekao da ne smatra da su svi iz opozicije strani agenti i... »

Srbija ima potencijal za vrhunske naučne rezultate

Danas pre 6 sati
Naučnica Magdalena Đorđević sa Instituta za fiziku u Beogradu načinila je istorijski uspeh, osvojivši prestižni evropski grant u vrednosti od oko 1,4 miliona evra za istraživanja kvark-gluonske plazme. Reč je o najznačajnijoj podršci koju je jedan istraživač sa Zapadnog Balkana u oblasti prirodnih... »

U Čile po pravdu

Danas pre 7 sati
* Čile je potpisnik međunarodnog Rimskog statuta pravde, koji predviđa univerzalnu jurisdikciju, pa daje pravo podizanja optužnica svim zemljama koje su mu pristupile, bez obzira na nacionalnost i mesto gde je zločin počinjen
Šestorica Palestinaca pravdu "protiv nečovečnosti okupacije" potražili su pred sudom u - Čileu! Tužili su za ratni zločin trojicu sudija Vrhovnog suda Izraela, koji su pre par godina kao "izabrani apostoli pravde" ogradu od... »

Potonuo jemenski brod

Danas pre 4 sata
Putnički brod, na kojem su bila 64 putnika, među njima i žene i deca, potonuo je dok je plovio prema jemenskom ostrvu Sokotri, saopštile su vlasti. Spasilački timovi kažu da su uspeli da izvuku pet putnika iz broda koji je plovio iz lučkog grada Al-Mukale prema Sokotri. Sudbina ostalih nije... »

©2016 Netmark d.o.o.