http://www.danas.rs

Bratislav Gašić: Četničkih obeležja neće biti

Danas pre 4 sata  
Kako se rehabilitacija četnika u Srbiji uklapa u ikonografiju predstojeće vojne parade kojoj će prisustvovati ruski predsednik
Beograd - Ikonografija vojne parade u Beogradu, zakazane za 16. oktobar, kojoj će prisustvovati ruski predsednik Vladimir Putin, biće određena simbolima koji su karakteristični za borbu protiv fašizma, dakle komunističkim i... »

Bomba pred školom u Donjecku

Danas pre 1 sat  
Najveći sukobi u Ukrajini posle potpisivanja primirja
Donjeck, Moskva, Berlin - Najmanje 10 osoba poginulo je juče u napadima u Donjecku, uporištu proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, kada je pogođena i jedna škola, i to na dan početka nove školske godine. Kako su saopštile gradske vlasti, reč je o najvećem broju... »

Miloš Aligrudić: Vojna neutralnost

Danas pre 2 sata  
Beograd - Naravno da ću nastaviti izvornu politiku DSS ukoliko pobedim 12. oktobra. Srbija treba da bude vojno i politički neutralna, slobodna, nezavisna i pravedno i pravno uređena država. To prirodno proističe iz osnovnih demokratskih političkih načela DSS zasnovanih na ideji Borislava Pekića da... »

Mogući problemi sa EU zbog Rusije

Danas pre 3 sata  
Vladimir Baranovski, ruski analitičar, govori za Danas
Beograd - Srbija bi mogla da ima problema sa Evropskom unijom zbog toga što se nije priklonila stavu većine evropskih država da se uvedu sankcije Rusiji zbog situacije u Ukrajini, jer EU pretenduje da izvrši pritisak na druge zemlje da se usklade sa njihovom spoljnom... »

Sanda Rašković Ivić: Nacionalni blok

Danas pre 1 sat  
Kandidati za lidera DSS predstavljaju za Danas svoje programe
Beograd - Ukoliko pobedim na izbornoj skupštini stranke 12. oktobra, nastaviću politiku DSS. To je evroskeptična politika, koja se protivi i priključenju NATO-u. Međutim, to nije sasvim izvorna politika stranke, jer je DSS... »

Moguće nove spekulacije

Danas pre 3 sata  
Istraga o prebijanju Andreja Vučića biće završena naredne sedmice
Beograd - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je juče da će istraga o incidentu u kome su pripadnici Žandarmerije pretukli premijerovog brata Andreju Vučića i dvojicu njegovih pratilaca, najverovatnije... »

Radmila Lazić: Država i društvo nisu isto

Danas pre 1 sat  
DANAS DEBATA: ŠTA JE GRAĐANSKA SRBIJA SADA
Beograd - Povodom najava o okupljanju opozicije, kao i dilema u javnosti šta je uopšte sadašnje opoziciono delovanje, Danas pokreće debatu na temu o političkom poimanju „građanske Srbije“. Naši sagovornici pokušaće da odgovore na pitanja ko su danas zastupnici ideja... »

Nova pošiljka pomoći iz Rusije

Danas pre 1 sat  
Beograd - Na Aerodrom „Nikola Tesla“ juče je sleteo još jedan avion Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije sa humanitarnom pomoći namenjenom žrtvama poplava u Srbiji. Reč je o drugoj po redu pošiljci pomoći čije je prikupljanje organizovala Ambasada Republike Srbije u Moskvi, navodi se... »

Stefanović: Produženje roka nepotrebno

Danas pre 2 sata  
Izmenama Zakona o javnoj svojini počelo jesenje zasedanje Skupštine Srbije
Beograd - Izmenama Zakona o javnoj svojini, koje predviđaju produžetak roka za upis prava javne svojine autonomnoj pokrajini i jedinicama lokalne samouprave sa tri na pet godina, poslanici Skupštine Srbije počeli su redovno... »

Devojka skočila sa zgrade

Danas pre 2 sata  
Beograd - Nepoznata devojka od oko 30 godina skočila je juče sa prozora zgrade u Nušićevoj ulici i pala u baštu kafića. Tragedija se dogodila nešto pre 12 sati, a devojka je preminula na mestu pada. Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je hitna pomoć primila poziv u podne, a na licu... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.