http://www.danas.rs

Danas

Britanski ministar: Izađimo iz EU - dolaze Turci i Srbi

Danas pre 15 sati  
London - Još jedan britanski ministar je poručio da bi Evropska unija trebalo da odustane od politike proširenja, a da bi Britanci u suprotnom trebalo da napuste Uniju. Ministar pravde Majk Gouv naveo je da bi evropska porodica uskoro mogla da se proširi za još pet članica - Tursku, Srbiju,... »

Proslava Uskrsa

Danas pre 9 minuta  
Beograd - Hrišćanske crkve i vernici, koji poštuju Julijanski kalendar, danas proslavljaju praznik vaskrsenja Isusa Hrista, koji se u hramovima Srpske pravoslavne crkve (SPC) obeležava prvom ponoćnom uskršnjom liturgijom i jutarnjim liturgijama. Ponoćnu liturgiju u Hramu svetog Save na Vračaru,... »

Popovi druga Tita

Danas pre 14 sati  
Odrastao sam u porodici koja je bila delimično popovska i kompletno vernička, i gde se Uskrs slavio čak i u vremenima kada su zbog toga streljali, kako danas mnogi zamišljaju to doba. Tačnije, kako danas mnogi izmišljaju to doba. Niko iz familija Milojković i Petrović nije streljan zbog proslave... »

Željko Mitrović održao "moralnu lekciju" liderima opozicije

Danas pre 14 sati  
Beograd - Direktor i glavni i odgovorni urednik Pinka Željko Mitrović saopštava da je novinarka TV Pink Gordana Uzelacna danas na protestu bila izložena grubom maltretiranju, nasrtanju i vređanju. U Otvorenom pismu liderima opozicije, Mitrović njihov protest naziva "porodično-prazničnim... »

Opozicija demonstrirala postizborno jedinstvo, SNS uzvratio žestokim uvredama

Danas pre 16 sati  
Protest građana zbog moguće krađe glasova na izborima
Beograd - Ispred Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana, gde je sedište Republičke izborne komisije (RIK), održan je protest građana koji su se odazvali pozivu opozicionih stranaka povodom sumnji u krađu glasova na izborima od strane vladajućeg režima. Demonstranti su... »

Mnogo trčanja za "koš više"

Danas pre 1 dan  
Drugi finalni duel Crvene zvezde i Mega Leksa mogao bi da bude nalik uvodnom (20)
Beograd - Na uvertiri finalne serije ABA lige košarkaši Crvene zvezde jednostavno nisu mogli da odole napadačkom stilu "na koš više" tinejdžera iz Mega Leksa, kojima je samo šest-sedam igrača u rotaciji bilo dovoljno da naprave... »

Teške optužbe SNS na račun opozicije

Danas pre 17 sati  
Beograd - Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović ocenio je danas kao "sramotno" ponašanje opozicije, koja je danas organizovala protest ispred Republičke izborne komisije i dodao da će svi koji su osvojili glasove na ovim izborima ući u parlament, ali ne na silu. Na vanrednoj... »

Radnik Jure: Odvedu vas u sobu i ostave da sedite po šest sati

Danas pre 1 dan  
Zaposleni u jednoj od Jurinih fabrika govori za Danas o odnosu poslovodstva prema radnicima Nije dovoljno da donesete doznake od lekara, već traže kompletnu medicinsku dokumentaciju da je kopiraju * Ko se pobuni, sklone ga na neko drugo radno mesto * Šikaniranje je svakodnevno, stalno se preti otkazima
Beograd - Prvih pola sata kada dođu na posao i poslednjih pola sata pred odlazak kući, radnici u Jurinim fabrikama ne mogu da idu u toalet, a u periodu kada to mogu, moraju za dozvolu da pitaju poslovođu. Ali to ni izbliza nije... »

Prvi Jazz crawl festival

Danas pre 1 dan  
Povodom svetskog Dana džeza
Beograd - o prvi put, na Svetski dan džeza, u subotu, 30. aprila, održaće se Beogradski Jazz Crawl Festival na osam lokacija, kao inicijativa nezavisne grupe džez muzičara Beogradski džez servis. Veliki broj klupskih džez svirki povezanih u jednoj večeri imaju za cilj... »

Sabornost i klasna borba

Danas pre 17 sati  
Naši ljudi od Horgoša do Dragaša tragično mešaju borbu za demokratske standarde s borbom za svoju klasnu poziciju. Ili njenu promenu. Još tragičnije mešaju svoju religioznu i identitetsku poziciju s klasnom. Da je suprotno, danas bi dve dominantne partije u Srbiji bile demohrišanska i... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.