http://www.danas.rs

Danas

Mediji: Priština uslovljava posetu Vučića

Danas pre 4 sata
Premijer i kandidat za predsednika Srbije ispred SNS Aleksandar Vučić trebalo bi da u sredu poseti Kosovo. Dozvola za njegov boravak na Kosovu zatražena je od Vlade Kosova. Kako prenosi RTK, izvori KTV-a, unutar vlade, kažu da je vlada odlučila da "uslovi" ulazak Aleksandra Vučića. Jedan od uslova... »

Goša od sutra u štrajku, država i sindikati bez ijedne reči

Danas pre 6 sati
U Goši je radnik izvršio samoubistvo zbog neisplaćenih zarada, ali premijer, ministar rada i sindikati imaju važnija posla * Radnik koji je zbog bede skočio sa vrha fabrike ne uklapa se u savršenu predizbornu sliku Srbije pune novih radnih mesta * Slovački direktor Goše odmah posle samoubistva radnika otputovao u svoju zemlju
U istom trenutku dok su se radnici Goše iz Smederevske Palanke danas spremali za štrajk u krugu fabrike u kojoj već godinama rade bez plaćenih doprinosa, na sednici Socijalno-ekonomskog saveta u Beogradu pitanje zarada stotina... »

Napadač iz Londona nije bio povezan sa Islamskom državom

Danas pre 2 sata
Britanska policija je objavila kako nije pronašla dokaze da je Kalid Masud, izvršitelj prošlonedeljnog napada na britanski parlament u kojem je poginulo četvoro ljudi, bio povezan s Islamskom državom ili Al Kaidom, da je očito bio zainteresovan za temu džihada. Kako prenosi Hina, Masud je naleteo... »

6 6 6 The number of the beast

Danas pre 27 minuta
Veliki hit Iron Maidena „The number of the beast“ iz osamdesetih mi se ovih dana vrzma po glavi, a za vasrksnuće pesme u kome se slavi sotona zadužena je Srpska napredna stranka, odnosno njeni plakateri. Da li namerno, konceptualno ili iz neznanja, tek oni koji lepe, neretko su vezivali po tri... »

Sutra protestni miting penzionera

Danas pre 52 minuta
Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije i Udruženje sindikata penzionera Srbije sutra na Trgu Nikole Pašića u Beogradu u 11 sati organizuju protestni miting. Cilj je upoznavanje javnosti, Ustavnog suda, Vlade Srbije i kandidata za Predsednika Srbije sa nezadovoljstvom zbog donošenja... »

Marko Đurić i Kristijan Helbah o dijalogu

Danas pre 6 sati
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je u Beogradu upoznao izaslanika za Jugoistočnu Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke, ambasadora Kristijana Helbaha sa tokom dijaloga Beograda i Prištine. On ga je upoznao i sa problemima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao... »

Vlada Ilić- put od kralja tekstila do siromaha

Danas pre 6 sati
Možda najbogatiji čovek predratne Srbije i Jugoslavije, vlasnik većeg broja tekstilnih fabrika, predratni gradonačelnik Beograda - Vlada Ilić, poslednje godine života proveo je kao puki siromah, umro je u sobici jednog svog rođaka a sahranili su ga njegovi bivši radnici. Okružni sud u Beogradu je u... »

Konkurs umesto razrešenja

Danas pre 5 sati
Upravni odbor podržao direktora za kog i ministar prosvete tvrdi da ometa rad ustanove
Upravni odbor Predškolske ustanove "Pčelica" odbio je prošlog petka konačnu preporuku Odbora Agencije za borbu protiv korupcije za razrešenje aktuelnog direktora Zorana Jonića zbog sukoba interesa, kojom je potvrđena prvostepena... »

Razgovor o filmovima Larsa fon Trira

Danas pre 5 sati
Studija „Narativni prostor kao slika afekta: filmovi Larsa fon Trira“ dr Vesne Dinić Miljković biće predstavljena u Centru za kulturu Smederevo u sredu, 29. Marta, saopšteno je danas. Kroz razgovor sa autorkom istraživačkog rada program će ukazati na ulogu i značaj filmskog prostora i slike u... »

Adel: Ovo je možda moja poslednja turneja

Danas pre 7 sati
Adel se trenutno nalazi na Novom Zelandu gde završava svoju veliku i uspešnu turneju "25", ali ako je verovati njenim rečima, to bi mogla da bude njena poslednja turneja, kako prenosi MTV. Britanska super zvezda često na svojim koncertima priča koliko je nervozna dok nastupa, a publici u Oklandu... »

Mađarska od sutra sve migrante zatvara u kontejnere

Večernje novosti  pre 5 sati  još 2 povezane

Vremeplov: Rođena Nevenka Urbanova

RTV  pre 1 sat  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.