http://www.danas.rs

Danas

Misa za ustaške generale u Zagrebu

Danas pre 12 sati
U bazilici Presvetog srca Isusova u Zagrebu popodne je održana misa za 35 generala i pukovnika NDH. U letku kojim su građani pozivani na misu stajalo je da je reč o hrvatskim mučenicima, a ne da su u pitanju visoki oficiri koji su u jesen 1945. pogubljeni kao ratni zločinci. Hrvatski portal Indeks... »

Ljiljana Spasić dobitnik nagrade "Osvajanje slobode"

Danas pre 11 sati
Izvršna direktorka organizacije građanskog društva Građanska akcija Pančevo Ljiljana Spasić dobitnik je ovogodišnje nagrade Osvajanje slobode, Fonda Maja Maršićanin Tasić, koja joj je večeras uručena na svečanosti u ustanovi kulture Parobrod. "Ovo priznanje mi govori da se vredi boriti za mir,... »

Eksplozija gasa u centru Budimpešte

Danas pre 8 sati
Najmanje dve osobe su povređene u snažnoj eksploziji koja je večeras potresla centar Budimpšete, javlja N1. Na lice mesta je izašao veliki broj policijaca i kola Hitne pomoći. Iako se sumnjalo da je u pitanju bomba, policija je nešto nakon ponoći saopštila da je u pitanju eksplozija gasa i... »

Testirali smo: BMW 116i

Danas pre 9 sati
Najpovoljnija ulaznica u svet premijum automobila je pred vama. Vrhunski automobil koji uvek vozim sa velikim uživanjem. Model iz 2007. kao na testu košta u proseku 6.500 €. Tekst: Aleksandar Todorović urednik Testoviautomobila.NET i Najboljiauto.com Bavarski proizvođač automobila već decenijama... »

Sestra Agnes od Križa (6)

Danas pre 14 sati
U Jugoslaviji je javni prevoz, saobraćaj uopšte, posle deset sati uveče, po sili zakona, zamirao, da bi se, počev od sredine osamdesetih naovamo, načisto razulario i pretvorio u maniju gonjenja
Ako nameravaš da nastaviš sa filozofiranjem, reče Stojković, zamoliću te da doneseš lavor jer mi se povraća. Stojković je, samorazumljivo, i u toj stvari bio u pravu. I meni se u jednom momentu pripovraćalo. Zato se vratih na... »

Razvod kao svetska top tema

Danas pre 1 sat
Razvod holivudskog para Bred Pita u Andželine Džoli ne samo da je poslednjih dana glavna vest većine svetskih medija, već je poslužio i kao tema za mnoge spekulacije, teorije zavera ali i marketinških kampanja. Pitali smo sagovornike Danasa kako komentarišu ovaj fenome. Vladimir Čeh osnivač... »

Prve predstave izvedene u džamiji

Danas pre 1 sat
Prvi podaci o pozorišnim predstavama u glavnom gradu datiraju iz prve polovine 18. veka, iz perioda austrijske okupacije Beograda. Naime, kada je austrijska vojska preuzela vlast nad gradom od Turaka, dotadašnje džamije iskorišćene su uglavnom kao crkve i magacini. Ipak, u pojedinim izvorima navodi... »

Samo malo ohanite

Danas pre 5 minuta
Petak, dan ko bilo koji drugi dan, osim imenom. Dušu dao za viknuti baci petaka. Biće da je tako i dobio ime. Jutro, pijuckam razbuđušu, raspoređujem bombone, ne bih htio sve odjednom popiti, ima ono nešto koja s kojom ne ide, koliki razmak mora biti da nešto ne zajebeš ili da te ne zajebe itt. Pa... »

U Republici Srpskoj danas se održava referendum

Danas pre 5 minuta
U Republici Srpskoj danas se održava referendum. Građani će se izjasniti da li su za to da se 9. januar slavi kao Dan republike. Na 1.900 glasačkih mesta moći da glasa više od milion i 200 hiljada građana, kako je to utvrdila Republička komisija za sprovođenje referenduma. MUP Republike Srpske... »

Anja Suša: Lični životi svih koji imaju veze sa Bitefom često trpe

Danas pre 13 sati
Mi smo narod koji veoma voli usmena predanja i legende. Ta priča o Bitefu kakav je nekad bio je u istom rangu sa pričom o zlatnoj viljušci na srednjovekovnom srpskom dvoru... Mitovi i legende o slavnoj prošlosti uvek su nastajali posle nekoliko godina, a nikad u trenutku kad su te "slavne" predstave prvobitno izvedene
Anja Suša Bitef je prvo počela da prati kao gledateljka. Zatim je radila kao istraživačica za potrebe magistarskog rada na Katedri profesora Andreja Mitrovića, pa kao voditeljka okruglih stolova, autorka programa Showcase, te... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.