http://www.danas.rs

Danas

Ivanić: Srbi u BIH ponovo usamljeni

Danas pre 5 sati
Beograd - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastali su se danas sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine iz redova srpskog naroda Mladenom Ivanićem. Ivanić je premijera upoznao sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u... »

Nebo ugrozilo turnir

Danas pre 22 sata
Kiša odložila sve mečeve na Roland Garosu
Nijedan meč nije odigran danas na Roland Garosu zbog kiše koja pada od nedelje uveče, što je prvi put posle 16 godina da teniseri nisu čak uspeli ni da izađu na teren u Parizu. Od početka turnira organizatori se bore sa vremenom koje ih je koliko-toliko poslužilo tokom... »

Državno reketiranje, sukob interesa i troškovi nakon poklona

Danas pre 4 sata
Transparentnost Srbija reagovala povodom potvrde korejske Jure da je na zahtev Ministartsva za rad donirala dva automobila * Zakon o donacijama i humanitarnoj pomoći zabranjuje da se kao donacija dodelju, odnosno primaju putnički automobili, kao i usluge, novac, hartije od vrednosti, imovinska i druga prava * Čak i da "donacija" nije bila iznuđena, neprimereno je da državni organ prima poklone od firme koju treba da podvrgne inspekcijskom nadzoru
Nakon što je korejska kompanija Jura potvrdila da je na zahtev Ministartsvaza rad donirala niškom odeljenju inspekcije dva automobila, reagovala je juče Transparentnost Srbija i "pozvala Ministarstvo, Vladu i Državnu revizorsku... »

Dačić: Hrvati opstruiraju sve razgovore

Danas pre 21 sat
Zagreb traži da se pregovori o otvorenim pitanjima podignu na politički nivo, tvrdi za Danas šef srpske diplomatije
Beograd - – Hrvtska godinama opstruira razgovore o otvorenim bilateralnim pitanjima, kaže za Danas Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi. Posle susreta predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednice... »

Prošle sedmice 880 mrtvih izbeglica

Danas pre 4 sata
Ženeva - U protekloj sedmici najmanje 880 izbeglica izgubilo je život u brodolomima u Sredozemnom moru, saopštio je danas Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR). Prema rečima portparola UNHCR Vilijema Špindlera, od početka godine u Sredozemnom moru se utopilo 2.510 izbeglica,... »

Novi protest zbog smena u RTV

Danas pre 20 sati
U Novom Sadu je danas održan novi protest zbog smena u Radio - televiziji Vojvodine, a prisustvovalo mu je više hiljada ljudi, koji su se okupili ispred zgrade televizije, a potom su prošetali gradskim ulicama. Okupljeni su nosili transparente "Neće proći", "Ućutkuj svoje ministre, a ne nas",... »

Poverenik: Za jedinstvenu primenu prava

Danas pre 5 sati
Beograd - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio je Vrhovnom kasacionom sudu inicijativu za obezbeđivanje jedinstvene sudske primene prava i jednakosti stranaka u prekršajnim postupcima koji se vode u skladu sa Zakonom o prekršajima.... »

Predstavljen Nacrt memoranduma o bezbednosti novinara

Danas pre 1 sat
Beograd - Nekoliko novinarskih udruženja i asocijacija uputilo je danas Republičkom javnom tužilaštvu, Ministarstvu unutrašnjih poslova i drugim novinarskim i medijskim asocijacijama Nacrt memoranduma o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara i drugih medijskih poslenika. Nacrt su... »

Dan bez duvanskog dima

Danas pre 6 sati
Danas je Svetski dan bez duvanskog dima, koji sadrži oko sedam hiljada hemikalija, od kojih 250 štetnih po zdravlje i 70 kancerogenih, a svake godine više od pet miliona ljudi u svetu umire od posledica upotrebe duvana. Dr Ika Pešić iz Savetovališta za odvikavanje od duvana Kliničkog centra Srbije... »

Za rejting i raspoloženje

Danas pre 6 sati
Fudbaleri Srbije u Novom Sadu dočekuju Izrael (20.15)
Fudbalska reprezentacija Srbije dočekaće večeras selekciju Izraela na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu (20.15) u drugom kontrolnom meču od dolaska novog selektora Slavoljuba Muslina. Biće to prilika da naš nacionalni tim posle uspešnog predstavljanja užičkoj publici... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.