http://www.danas.rs

Danas

Vlast traži da se radikalima sudi u Srbiji

Danas pre 16 sati  
Srbija ipak poslala Haškom tribunalu izveštaj o naporima na izručenju i hapšenju Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića Neprihvatljivo što Beograd nastavlja da ignoriše zahtev da uhapsi troje predstavnika SRS, poručuju iz Haga
Vlasti u Srbiji zatražile su od Haškog tribunala da se slučaj radikala - Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića - koji su optuženi za nepoštovanje tog suda, prebaci u nadležnost srpskog pravosuđa, saznaje Danas. Kako se... »

London odbacio odluku o oslobađanju Asanža

Danas pre 15 sati  
Osnivač Vikiliksa za Britaniju je begunac od pravde Prema izveštaju Si-En-Ena, izvor iz londonske policije je rekao da njen stav o Asanžu nije promenjen i da se razmatraju i "tajne taktike"
Ženeva, London - /// Radna grupa Ujedinjenih nacija saopštila je juče da su Velika Britanija i Švedska proizvoljno pritvorile osnivača portala Vikiliks Džulijana Asanža, koji nije napustio Ambasadu Ekvadora u Londonu od decembra... »

Vučić i Diković sa generalom Bridlavom

Danas pre 15 sati  
Beograd - - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nadu, u razgovoru sa generalom Filipom Bridlavom, komandantom Savezničke (NATO) komande za operacije, da će saradnja Vojske Srbije sa NATO, u okviru programa Partnerstvo za mir, biti unapređena u cilju dalje izgradnje kapaciteta za... »

Građani brane budžet od vlasti

Danas pre 15 sati  
Udruženje predsednika skupštine stanara najavilo nastavak protesta
Niš - - Advokatski tim Udruženja predsednika skupštine stanara započeo je da priprema krivične prijave protiv odgovornih u lokalnoj vlasti za nezakonito trošenje najmanje petine budžeta grada Niša za 2014. godinu, što je nedavno... »

Odbrana bi suđenje bez tona

Danas pre 15 sati  
Pred Specijalnim sudom nastavljen sudski postupak zbog odavanja poverljivih policijskih podataka klanu Darka Šarića
Beograd - - Branilac Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta tadašnjeg ministra policije Ivice Dačića, juče je u uvodnom izlaganju zatražio od sudskog veća Specijalnog suda da iz spiska dokaza izuzme tonske zapise koje je snimio... »

Ministarstvo kulture: Smena je neprihvatljiva, nadležni da preispitaju odluku

Danas pre 15 sati  
Lokalna vlast u Požegi ipak smenila direktorku Kulturnog centra
Požega - - Nakon tri meseca pritisaka da podnese ostavku, čemu su se usprotivili građani Požege i drugih gradova Srbije, ugledni umetnici, domaća i inostrana umetnička udruženja, pojedine ustanove kulture i Ministarstvo kulture i... »

U Hrvatskoj je jednako teško biti Hrvat koji misli drugačije kao i Srbin

Danas pre 16 sati  
Hrvoje Klasić, istoričar i profesor Univerziteta u Zagrebu na Filozofskom fakultetu, govori za Danas * Slažem se sa predsednicom Grabar Kitarović da je prošlo vreme protokolarnih susreta * Nadam se da Vučić, Nikolić i Dačić doživljaju traume zbog svoje prošlosti * Biće zanimljivo gledati kako će HDZ glasati prilikom primanja Srpske napredne stranke u zajednicu narodnih
Beograd - Nije baš najjasnije šta se događa u vezi sa navodima o poseti predsednika Srbije Hrvatskoj. Svaki dan dolaze demanti da je nešto rečeno. Koliko god imao kritike na račun vanjske politike ili nekih poteza predsednice... »

Senders u znatnoj prednosti nad Klintonovom

Danas pre 14 sati  
TV debeta demokrata uoči glasanja u Nju Hempširu
Hilari Klinton, bivša državna sekretarka i prva dama SAD, i Berni Senders, senator iz Vermonta, sučelili su stavove, između ostalog, o Volstritu i spoljnoj politici u prvoj predsedničkoj debati "jedan na jedan" Demokratske stranke. Klintonova je svog rivala predstavila... »

Zbog izbora zaboravljeni otkazi u administraciji

Danas pre 15 sati  
U ponedeljak ističe rok do kojeg su sva ministarstva morala da dostave izveštaj o smanjenju broja zaposlenih * Od 14.000 zaposlenih nije poznato da li je i koliko predviđeno za otkaze a koliko u penziju * Institucije su dobile precizne podatke o maksimalnom broju zaposlenih koje smeju da zadrže, kažu u Ministarstvu državne uprave * U ministarstvima privrede i finansija tvrde da imaju manjak a ne višak izvršilaca
Beograd - - Fiskalnom strategijom za 2016. godinu predviđeno je da se u javnoj upravi samo u januaru broj radnih mesta smanji za 14.000, a u ponedeljak ističe rok do kojeg sva ministarstva moraju da dostave izveštaje o tome dokle... »

Osniva se četvrta ruska stranka u Srbiji

Danas pre 16 sati  
Dva zahteva za upis novih političkih partija u zvaničan registar NOPO ove godine prikuplja kandidate za izbornu listu putem internet akcije "Izaberi se"
- Od kada je premijer Aleksandar Vučić najavio da će se na proleće ići na vanredne izbore, Ministarstvu državne uprave podnete su prijave za upis dve nove manjinske stranke u zvaničan registar partija. U Ministarstvu navode za... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.