http://www.danas.rs

Danas

Kod Mosula nađena masovna grobnica

Danas pre 12 sati
Masovna grobnica u kojoj se, kako se pretpostavlja, nalazi oko 4.000 tela pronađena je u blizini iračkog grada Mosula. U tom gradu se trenutno vodi operacija protiv Islamske države. Kako navodi britanski “Telegraf”, pronađen je ogroman krater u oblasti Hasfa nedaleko od puta koji povezuje Mosul s... »

Jeremić:Nadmudrivanje pomaže Vučiću

Danas pre 10 sati
Predsednik Centra za medjunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić izjavio je večeras da svaki dan koji prolazi u nadmudrivanju i kalkulacijama opozicije pomaže Aleksandru Vučiću. On je pozvao sve koji su za promene da izađu na predstojeće predsedničke izbore i glasaju protiv Vučića.... »

Postignut dogovor kombi prevoznika i Vlade

Danas pre 10 sati
Udruženje "Kombi prevoz putnika" saopštilo je večeras da je postignut dogovor sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oko prevoza putnika kombijima uz preregistraciju. "U periodu od poslednjeg protesta, obavili smo više konstruktivnih sastanaka sa predstavnicima Ministarstva... »

Biciklisti traže čišćenje blata

Danas pre 11 sati
Na tradicionalnoj Kritičnoj masi biciklisti su večeras posetili zgradu Geozavoda u kojoj se nalazi preduzeće "Beograd na vodi" sa transparentom "Očistite blato sa staze". Povod je blato koje je na biciklističkoj obilaznici kroz "Beograd na vodi" sačekalo bicikliste koji su posle duge zime pohrlili... »

Advokati najavljuju protest

Danas pre 14 sati
Konferencija advokata Srbije zatražila je danas povlačenje Predloga Zakona o uslugama iz skupštinske procedure. Takođe zahteva se i stavljanje van snage pravnog stava Vrhovnog kasacionog suda o ugovoru o prometu nepokretnosti, najavljujući protest advokature ukoliko njihovi zahtevi ne budu... »

Partizan pobedio prvaka Evrope

Danas pre 9 sati
Partizan je nappravio podvig u 14. kolu Regionalne lige. Na Banjici je pobedio prvaka Evrope Jug sa 16:14 (5:2, 3:4, 5:4, 3:4). Ovo je tek drugi poraz Dubrovčana ove sezone. Ekipa sa Gruža koja je pprošle sezone osvojila sve što je mogla je do danas u Regionalnoj ligi imala maksimalan učinak, a... »

Park nestaje, građani se bune

Danas pre 13 sati
Protest pod nazivom "Sačuvajmo park" najavila je grupa građana sa Vračara za nedelju u 12 sati u parku koji se nalazi između Mileševske, ulice Tomaša Ježa, Požarevačke i Radoslava Grujića. Ovi građani pobunili su se zbog uklanjanja inventara parka kako bi se ovaj prostor oslobodio za buduću... »

Pazar bez pobede protiv Metalca

Danas pre 14 sati
Ko će na kraju fudbalske utakmice pobediti o tome ne odlučuju tradicija i statistika. Konsultovanje ovih ,,dama", vernih pratilaca većine mečeva u njihovoj najavi je pojava bez koje se u savremenom fudbalu prosto ne može. Ako ni zbog čega drugog prisutne su podsećanja radi, one na čijoj su strani... »

Krug/soba/večnost (11)

Danas pre 13 sati
Nisam iz principa hteo da se zaustavim i da upitam nekog prolaznika kako da stignem do hotela Crna Gora - ponos mi to ne bi dozvolio - pa sam sedamnaest sati i četrdeset pet minuta vozio po novoizgrađenim, meni nepoznatim, saobraćajnicama dok su mi vozači, sve Zećanin do Zećanina sve vreme psovali majku, što je bio jedini relikt nekadašnjeg podgoričkog duha
I ja sam doživeo slično gorko iskustvo, rekoh potom, kada sam posle četiri godine izbivanja iz zemlje, po prvi put - ponajviše da vih se sreo sa Vukovićem - potegao u Podgoricu... ... kod semafora na raskrsnici Četvrte... »

Kolima pokosio pešake

Danas pre 7 sati
Stariji muškarac je preminuo od povreda zadobijenih kada je napadač automobilom uleteo u pešačku zonu u Hajdelbergu. Dve osobe su povređene. Policija je ranila napadača, prenosi RTS. Za sada nema podataka o mogućim motivima osumnjičenog muškarca. Nemački dnevnik Bild navodi da je osumnjičeni... »

©2017 Netmark d.o.o.