http://www.danas.rs

Danas

Republičko tužilaštvo tvrdi da Šabić ugrožava bezbednost Srbije

Danas pre 10 sati
Republičko javno tužilaštvo (RJT) podnelo je još u maju tužbu Upravnom sudu u Beogradu protiv poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića, saznaje Danas. Tužba je podneta "radi poništenja" Šabićevog rešenja iz marta ove godine kojim je Ministarstvu... »

Mirjana Karanović u okršaju sa "komunalcima"

Danas pre 10 sati
Ibzenove "Aveti" ipak odigrane do kraja, i to samo zbog aplauza publike koja se, dajući podršku glumcima, podigla na noge i skandirala
Glumica Mirjana Karanović prekinula je izvođenje predstave "Aveti", u režiji Andreja Nosova, koja se na jubilarnom Gradu teatru igrala na prostoru "Vještice" u Bečićima, i izašla sa scene da se "razračunava" sa - komunalcima.... »

Protestna nota Hrvatske zbog Stepinca

Danas pre 9 sati
Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova uputilo je danas protestnu notu Srbiji zbog "neprihvatljivih izjava" srpskih zvaničnika o poništenju presude kardinalu Alojziju Stepincu, prenosi Hina, pozivajući se na izvore iz tog ministarstva. Zagrebački sud poništio je u petak presudu Stepincu... »

Autor stigao na izložbu

Danas pre 7 sati
Zašto tvrdite da je fašizam i napad na demokratiju to što smo ovde prikazali vaše članke i priloge? Valjda se time ponosite ili ste sve pobrkali – upitao je Vučić prisutne novinare. “Cenzura bi bila podnošljiva kad ne bi bilo cenzora. Istina, i cenzorima bi novine bile mnogo podnošljivije kad ne bi... »

Ruski plivači suspendovani

Danas pre 7 sati
Prvi sportisti Rusije danas su stigli u Rio de Žaneiro, gde 5. avgusta počinju Olimijske igre, ali još nije poznato ko će od njih dobiti odobrenje da nastupi na olimpijskom turniru, jer se većina međunarodnih federacija još nije izjasnila. Posle jučerašnje odluke Međunarodne teniske federacije da... »

Uslovne kazne zatvora zbog napada na Ambasadu Grčke

Danas pre 8 sati
*Najpre su optuženi za međunarodni terorizam i u pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu provode šest meseci, kada je Tužilaštvo izmenilo optužnicu zbog "promene činjeničnog stanja", pa ih je teretilo zbog izazivanja opšte opasnosti
Četvoro pripadnika Anarhosindikalne inicijative juče je osuđeno na uslovne kazne zatvora zbog bacanja Molotovljevih koktela na Ambasadu Grčke 2009. godine. Prvi osnovni sud u Beogradu je našao da su Ratibor Trivunac, Ivan... »

Dve devojčice stradale od udara groma

Danas pre 5 sati
Anđela B. (15) i Ivana I. (15) poginule su od udara groma u nevremenu koje je zahvatilo Aleksandrovac. Prema saznanjima "Blica", dve devojčice su išle trotoarom u jednoj od centralnih aleksandrovačkih ulica kada ih je, oko 17.50 časova, direktno pogodio grom. Nevreme je zahvatilo i Čačak. Neke... »

Lokalnoj zajednici više od 146.000 evra

Danas pre 7 sati
Titan cementara Kosjerić je prošle godine uložila više od 146.000 evra u razvoj lokalne zajednice, a doprinos te kompanije ekonomiji Srbije je gotovo 23 miliona evra - rečeno je tokom prezentacije izveštaja o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju, koji ta kompanija predstavlja javnosti... »

Požar na Hiosu

Danas pre 6 sati
Grčka je proglasila vanredno stanje na Hiosu, egejskom ostrvu, koji je zahvatio požar, saopštile su vlasti. Desetine vatrogasaca i aviona bore se s vatrom koju je teško kontrolisati. Šumski požar izbio je u ponedeljak rano ujutro i guta sve pred sobom, masline i tršlje, važan izvor prihoda za taj... »

Čistiji vazduh i novi rekord u proizvodnji

Danas pre 10 sati
U termoelektranama "Kostolac A" i "Kostolac B" tokom prvih pet meseci ove godine proizvedeno više od tri milijarde kilovat-sati električne energije, što je dosadašnji maksimum za ovaj period
Kompletno postrojenje za odsumporavanje dimnih gasova u TE "Kostolac B" trebalo bi da počne sa radom u prvoj polovini avgusta, navodi izvor EPS Energija. Izgradnja postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova u Termoelektrani... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.