http://www.danas.rs

Gradska vlast poznata danas

Danas pre 12 sati  
Rok za izbor gradonačelnika Beograda 30 dana od konstituisanja parlamenta
Beograd - Konstitutivna sednica Skupštine Beograda, na kojoj će biti potvrđeni mandati gradskim odbornicima i izabrani predsednik i sekretar gradskog parlamenta i njihovi zamenici, održava se danas. Prema rečima sekretara... »

Maja Gojković za predsednicu parlamenta

Danas pre 15 sati  
Poslanici Skupštine Srbije danas nastavljaju konstitutivnu sednicu započetu 16. aprila
Beograd - Nakon mesec i po dana vaganja, Srpska napredna stranka juče je konačno odlučila da će Maja Gojković, poslanica i članica Predsedništva te stranke, biti kandidat za novog predsednika Skupštine Srbije. O izboru... »

Preminuo Jovan Krkobabić

Danas pre 12 sati  
Beograd - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za rad zapošljavanje i socijalnu politku Jovan Krkobabić preminuo je juče u 84. godini, potvrđeno je agenciji Beti u Vladi Srbije. Krkobabić se duže vreme lečio na VMA gde je i preminuo sinoć oko 18 časova. Rođen je 27. februara 1930. godine u... »

Vučić i zvanično mandatar

Danas pre 12 sati  
Predsednik Srbije završio konsultacije o vladi
Beograd - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kako se i očekivalo, poverio je juče mandat za formiranje nove vlade lideru SNS Aleksandru Vučiću, poručujući da počinje vreme odgovornosti i rad pod stalnom lupom javnosti. Novi mandatar obećao je da će od Srbije u naredne... »

Uskoro otvaranje glavne autobuske stanice

Danas pre 12 sati  
Novi menadžment Autosaobraćaja preuzeo rukovođenje preduzećem
Kragujevac - Glavna autobuska stanica u Kragujevca, koja je bila blokirana punih šest meseci, ponovo bi, prema poslednjim informacijama iz Autosaobraćaja, trebalo da bude otvorena tokom ove ili, najkasnije, početkom naredne... »

Zatvori prenaseljeni, ruinirani i zapušteni

Danas pre 14 sati  
Miloš Janković, zamenik zaštitnika građana, za Danas Pravo
Beograd - Opšte uslove smeštaja u zatvorima u Srbiji ne možemo oceniti kao zadovoljavajuće. Ono što se prvo uočava jeste nedovoljan smeštajni kapacitet, naročito u tri velika prenaseljena kazneno-popravna zavoda u Sremskoj Mitrovici, Požarevcu i Nišu. Pojedini... »

I Bugari bolje plaćeni od nas

Danas pre 12 sati  
Šta je sporno u Zakonu o radu - minimalna zarada
Beograd - Sadašnja minimalna cena rada u Srbiji od 115 dinara na sat bez doprinosa najniža je zakonom garantovana minimalna cena rada na svetu. Dobro, možda se u tome, zahvaljujući kursnim kolebanjima, takmičimo sa Bugarima, koji su januara ove godine imali garantovanu... »

Na papiru ništa o javnim preduzećima

Danas pre 15 sati  
Hoće li koalicioni sporazum stranaka nove vlasti biti dostupan javnosti
Beograd - Buduća vlada trebalo bi da bude prva koja u delu koalicionog sporazuma vladajućih stranaka neće precizirati podelu javnih preduzeća i funkcija po određenom ključu, odnosno partijskoj pripadnosti. Za razliku od... »

Šampion sve dalji od titule

Danas pre 11 sati  
Odlični Napredak naneo Partizanu treći ovosezonski poraz - 2:0 (1:0)
Beograd - Godinama su Partizanovi fudbaleri bez primljenog gola „osvajali“ Kruševac, gde su 2008. overili prvu od šest vezanih titula, ali im je Napredak juče sve to papreno naplatio. Zasluženi poraz od ekipe koja još nije... »

Moguća zastara za proces dug 12 godina

Danas pre 13 sati  
Ponovo počinje suđenje Živki Cici Knežević za stanove
Beograd - Pripremnim ročištem iza zatvorenih vrata sutra bi ponovo trebalo da započne suđenje nekadašnjim funkcionerima SPS i JUL za nelegalno prisvajanja državnih stanova 2000. godine. Ovaj proces pred Višim sudom poznat kao „suđenje Cici Knežević“, prema jednoj od... »

©2014 Netmark d.o.o.