http://www.danas.rs

Danas

Velika pobede Zvezde

Danas pre 8 sati
U trećem kolu Evrolige, košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu Barselonu sa 76:65 (9:16, 31:15, 20:17, 16:17) i posle druge uzastopne pobede najavili visoke domete u elitnom takmičenju. Posle dosta nesigurnog starta, šampion Srbije je u drugoj četvrtini eksplodirao, nošen podrškom... »

Bil Gejts: Novac neću ostaviti deci

Danas pre 8 sati
Jedan od najbogatijih ljudi na svetu, osnivač Majkrosofra Bil Gejts, čija se imovina procenjuje na 74 milijarde dolara, izjavio je da gotovo ništa od tog novca neće ostaviti svojoj deci. Moja deca su ponosna na činjenicu da od našeg bogatstva neće naslediti gotovo ništa, rekao je Gejts gostujući na... »

U Italiji dva zemljotresa večeras

Danas pre 6 sati
Centralnu Italiju su u razmaku od dva sata pogodila dva snažna zemljotresa koja su prouzrokovala paniku među stanovništvom, a pre prvim podacima u epicentralnom području su se obrušavale zgrade. Prvi zemljotres bio je jačine 5,4 stepena Rihterove skale, a drugi je prema podacima nemačkog... »

Štampani mediji će nestati za pet do deset godina

Danas pre 6 sati
Predviđali su da će novine nestati kada se pojavio radio, pa televizija, ali smatram da internet i digitalna revolucija zaista mogu da za pet do deset godina ukinu njihovu papirnu formu. To je rekao profesor Fakulteta političkih nauka Miroljub Radojković na današnjem panelu Uticaj interneta na... »

SVEN NURDKVIST: Pravi svet postao je prevelik i prebrz

Danas pre 10 sati
I sam se pitam, zbog čega je serijal o Petsonu i Findusu toliko popularan. Mislim da deca koja se identifikuju sa Findusom ili bi želela da im Findus bude prijatelj ili žele da imaju oca ili dedu koji je kao Petson - uvek strpljive, fine i prisutne, koji imaju sve vreme ovog sveta da se igraju i... »

Zdravstvene knjižice na kućnu adresu

Danas pre 9 sati
Od 10. novembra građani i građanke će moći da podnesu zahtev za elektronske zdravstvene knjižice preko portala eUprave, rekla je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić. Kako je izjavila za medije, nove knjižice će biti poslate na kućnu adresu do kraja novembra. Dodala je da još... »

Tvorac zlatnog doba Beograda

Danas pre 8 sati
Spomen-tabla osnovne škole koja je od 2000. godine ponela ime najboljeg gradonačelnika Beograda svih vremena Branka Pešića, svečano je otkrivena pred mnogobrojnim Zemuncima, đacima, ali i predstavnicima grada. Svi prisutni su se složili u jednom: Branko Pešić je to zaslužio. Svojom požrtvovanošću,... »

Stefan Arsenijević: Miki Rubiroza je bio u pravu

Danas pre 12 sati
"Grlom u jagode je najbolja serija ikad snimljena u Beogradu. Fascinantno je koliko je ta serija sa zanatske strane i danas moderna. Replika iz desete epizode 'Svi smo mi u nekom trenutku hteli da kažemo ne ali smo ipak rekli da' sumira sve. Za mene je ta serija bila sklonište u kojoj postoji neki normalan svet"
"Da ne bude da će biti prikazano sve ono što smo dosad videli, samo u drugom kontekstu, ove nedelje od 19 sati, pre razgovora sa Srđanom Điđom Karanovićem, ekskluzivno ćemo organizovati projekciju njegovog studentskog filma 'Ma... »

Svet vesti je muški svet koji kreiraju žene

Danas pre 9 sati
U političkim temama, koje dominiraju u zasićenoj medijskoj slici Srbije, žene čine samo 14 odsto subjekata. Sa druge strane, u vestima o poznatim ličnostima, umetnosti, medijima i sportu one čine 44 odsto svih subjekata, neki su od rezultata su istraživanja „Ko pravi vesti“, koje je sprovela Misija... »

Zahtevi Prištine za Beograd skandal, očekuje se sednica Vlade

Danas pre 9 sati
Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da bi sutra trebalo da bude održana hitna sednica Vlade Srbije povodom, kako je ocenio, "skandaloznih zahteva" koje je postavila predstavnica Prištine Edita Tahiri. "O svemu sam obavestio predsednika Vlade Srbije", kazao je Đurić za... »

©2016 Netmark d.o.o.