Politika

Joksimović: Otvaranje poglavlja ubrzaće reforme

Večernje novosti pre 34 minuta  
Ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da otvaranje poglavlja u pregovorima o članstvu u EU ubrzava reforme u društvu. Ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da otvaranje poglavlja u pregovorima o članstvu u EU ubrzava reforme u društvu i da... »

Devenport: "U EU živite život kakav želite"

Radio 021 pre 2 sata  
RTS: Davenport: Članstvo u EU strateški izbor Srbije
Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport kaže da je Srbija napravila strateški izbor kada je podnela zahtev za članstvo u EU. "EU i njene zemlje članice su pozdravile taj izbor dodelivši Srbiji zvanični status kandidata za članstvo, a prošle godine i otvorile pregovore za članstvo", napisao je... »

Incident sa zastavom Velike Albanije pred nastup Bojane Stamenov

Blic pre 13 sati  
Veče Evrovizije pod motom "Gradimo mostove" na kratko je pokvario jedan incident u Evrovizijskom selu. Pred nastup predstavnice Srbije, na trgu ispred Većnice u Beču jedan Albanac se popeo na binu na kojoj je postavljen veliki ekran preko kojeg publika prati takmičenje i mahao je zastavama... »

Apelacioni sud u Prištini odlučuje o pritvoru Ivanovića

Blic pre 1 sat  
Apelacioni sud u Prištini trebalo bi iduće sedmice da odgovori na odluku o produženju pritvora lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću na koju su njegovi branioci uložili žalbu. Branioci očekuju da će međunarodno sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Ivanovoiću u bliskoj... »

Putevi Srbije apeluju na vozače da budu oprezni

Akter pre 3 minuta  
Javno preduzeće "Putevi Srbije" apelovalo je danas na sve učesnike u saobraćaju da zbog zbog najavljenih padavina na teritoriji cele zemlje budu posebno oprezni i prilagode brzinu kretnja uslovima na putu. U saopštenju se navodi da će, prema najavi Hidrometeorološkog zavoda Srbije, na teritoriji... »

HAŠKO IZNENAĐENJE Šešeljev cirkus skupo plaćamo: "Bramerc mora na leđima da me nosi u Hag!"

Blic pre 14 sati  
Haški tribunal poslao je juče zahtev Vladi Srbije da se lider radikala Vojislav Šešelj vrati u pritvor u Sheveningenu do 26. maja. - Još nisam dobio pismeni nalog, ali ostajem pri stavu da se dobrovoljno neću predati, ali neću ni bežati. Šta će biti, to morate pitati premijera Aleksandra Vučića i... »

Položeni venci na spomenik Ćirilu i Metodiju u Beogradu

Novi magazin pre 29 minuta  
Gradski menadžer Beograda Goran Vesić položio je danas, povodom Dana slovenske pismenosti i kulture, venac na spomenik Ćirilu i Metodiju u istoimenom parku u glavnom gradu Srbije. Vesić je podsetio da slovenski narodi na današnji dan obeležavaju sećanje na Ćirila i Metodija, grčku braću iz Soluna,... »

Tužilaštvo se neće žaliti na odluku o Hadžiću

Al Jazeera pre 39 minuta  
Haško tužilaštvo neće se žaliti na odluku o puštanju Gorana Hadžića na privremenu slobodu, koji će se vratiti u Srbiju. Procedura izdavanja garancija Vlade Srbije za puštanje na privremenu slobodu Gorana Hadžića u toku je i čim garancije stignu u Haški tribunal on će se ponovo vratiti u Srbiju,... »

Handke: Na zločine nad Srbima svi zaboravili

Mondo pre 2 sata  
Jedan od najboljih savremenih pisaca u Evropi Peter Handke izjavio je da ga brine što više niko neće da otvori priču o zločinu koji je Zapad učinio prema Srbima. "Kao da su svi u Nemačkoj, Francuskoj i drugim zemljama progutali neku tabletu za koju misle da im je pročistila dušu. Zatvorili su tu... »

KiM deo Procesa saradnje J. Evrope?

B92 pre 12 sati  
B92: KiM deo Procesa saradnje J. Evrope?
Prištinski mediji javili su da je Kosovo postalo članica Parlamentarne skupštine procesa saradnje u jugoističnoj Evropi, čiji je sastanak održan u Tirani. Konsenzusom su zemalje članice odlučile da Kosovo bude deo Parlamentarne skupštine procesa saradnje u jugoističnoj Evropi, napisao je predsednik... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.