Politika

Srbija može da očekuje veću pomoć Brisela

Beta pre 5 sati  
RTV: Devenport: Srbija može da očekuje veću pomoć
Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da Srbija može da očekuje veću pomoć Unije u zbrinjavanju izbeglica i dodao da je impresioniran načinom na koji Srbija brine o izbeglicama. Devenport je za RTS rekao da je Evropska komisija već izdvojila velike sume za pomoć Srbiji u... »

Đurić: Smiriti tenzije, raditi na normalizaciji odnosa

RTV pre 24 minuta  
B92: Đurić sa kosovskim Srbima o sporazumima iz Brisela
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je danas u Beogradu razgovarao sa predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji, rekao je posle sastanka da je veoma važno da se posle postizanja sporazuma u Briselu smire tenzije i okrene daljoj normalizaciji odnosa. Predstavnici... »

Nikolić: Srbiji je mesto u EU, ostaćemo neutralni

RTV pre 49 minuta  
B92: "Zarad EU nećemo kvariti odnose ni sa kim"
ASTANA, BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Srbiji mesto u EU i da će EU to shvatiti pre ili kasnije, ali da naša zemlja zarad ulaska u Uniju neće kvariti odnose ni sa kim, niti priznati nezavisnost KiM. "Ispunili smo mnogo više uslova nego neke članice EU i to će EU... »

Euleks: Pitanje nestalih od izuzetnog značaja

Blic pre 1 sat  
B92: Meuči: Pitanje nestalih važno za misiju Euleksa
Šef misije Euleksa na Kosovu Gabriel Meuči izjavio je danas uoči Međunarodnog dana nestalih lica da je pitanje nestalih veoma važno za brojne porodice na Kosovu, ali i od izuzetnog značaja za tu međunarodnu misiju. Od decembra 2008. godine, kada je Euleks počeo da radi sa Odeljenjem za sudsku... »

Nikolić sa Džakupovim: Istorijski iskorak u saradnji

RTS pre 3 sata  
RTS: Nikolić sa Džakupovim: Istorijski iskorak u saradnji
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u okviru zvanične posete Kazahstanu razgovarao je u Astani sa predsednikom Donjeg doma Parlamenta Kazahstana Kabulom Džakupovim i naglasio da bi dobre odnose dve zemlje trebalo da prati veći obim ekonomske saradnje. Tomislav Nikolić je ocenio da su dve zemlje sada... »

Mustafa: Izvinjavam se magarcu, ne Kurtiju

RTS pre 31 minut  
RTV: Mustafa se izvinio magarcu - zbog poređenja sa Kurtijem
Kosovski premijer Isa Mustafa poručio je pokretu Samoopredljenje da se okrene političkim aktivnostima, a ne da se bavi privatnim životom političkih protivnika, kao i da neće da se izvini njihovom bivšem lideru Aljbinu Kurtiju. U emisiji na RTK Mustafa je sinoć govorio o sporazumima Beograda i... »

Rehabilitovan kralj Petar Drugi Karađorđević

Glas Zapadne Srbije pre 2 sata  
Viši sud u Beogradu doneo je pravosnažnu odluku o rehabilitaciji poslednjeg jugoslovenskog monarha, kralja Petra Drugog Karađorđevića. foto: wikipedia Viši sud je odluku doneo još 10. jula, ali se čekao zakonski rok za žalbu od mesec dana. Pošto žalbe nije bilo, kraljs e sada i zvanično može... »

Krkobabić: Vreme je da teret štednje ponesu neki drugi

Blic pre 5 sati  
Lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić izjavio je da je iz razgovora sa predsednicima gradskih i opštinskih odbora, članstvom ali pre svega sa građanima, vidno da se u javnosti PUPS sve više doživljava kao partija socijalne pravde, kao zaštitnik ugroženih slojeva. "Ne čudi.... »

Stefanović: Napad u Đakovici kao reakcija na uspeh Srbije

Blic pre 5 sati  
RTV: "Napad u Đakovici reakcija na uspeh Srbije"
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da je napad Albanaca na Srbe u Đakovici reakcija na dobru diplomatsku ofanzivu Srbije i ono što je srpski premijer uspeo da izbori u Briselu. On je rekao da je Srbija u teškoj, gotovo nemogućoj situaciji i pod pritiscima koji su... »

Stefanović: Srbija je migrantima usputna stanica

B92 pre 4 sata  
B92: Stefanović: Srbija je migrantima usputna stanica
Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da migranti ne žele da ostanu u Srbiji, već da nastave svoj put ka zapadnim i nordijskim zemljama. Foto: Tanjug On je rekao i da se preduzimaju sve mere da se osigura bezbednost naših građana i teritorije. "Od 1. januara ove godine do danas više od... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.