Politika

Ovo su uslovi pod kojima je pušten Šešelj

Radio 021 pre 1 sat  
Haški tribunal obelodanio je danas poverljivi aneks o uslovima puštanja na privremenu slobodu optuženika Vojislava Šešelja, kojim se on obavezuje da se pojavi pred sudskim većem kada to od njega bude zatražilo. Prema istom dokumentu, Šešelj je obavezan da po dolasku u Srbiju preda pasoš njenim... »

Poslanici o amandmanima na zakone iz oblasti poljoprivrede

Beta pre 21 sat  
B92: Usvojen zakon o uzbunjivačima
ZEM-SKUPSSTINA-SEDNICA BEOGRAD, 25. novembra 2014. (Beta) - Skupština Srbije nastaviće u utorak raspravu o amandmanima na predložene zakone iz oblasti poljoprivrede. Na Predlog zakona o finansiranju i obezbedjenju finansiranja poljoprivredne proizvodnje podneto je devet amandmana, dok su na zakon o... »

Srbija želi stabilnost u regionu

Beta pre 4 sata  
RTS: Vučić: Srbija nije odlučivala o Šešelju
KRUŠEVAC, 25. novembra 2014. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je u utorak da Srbiju "niko ništa nije pitao" kada je predsednik SRS Vojislav Šešelj puštan iz Haškog tribunala, kao i da Beograd želi stabilnost u regionu, a ne rast tenzija. "Oni su doneli odluku o tome da li puštaju... »

Vučić: Političari pomogli u mahinacijama sa kreditima

Vesti online pre 4 sata  
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da uzimanje kredita bez pokrića od državnih banaka nije bilo moguće bez pomoći određenih političara i da će javnost saznati ko su oni kada osumnjičeni za prevare o tome progovore. Komentarišući hapšenje vlasnika "Farmakoma" Miroslava Bogićevića,... »

Drecun: Staljinističke optužbe Vekarića

RTV pre 9 sati  
BEOGRAD - Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo, Milovan Drecun rekao je danas da je "izložen brutalnim pritiscima i pretnjama" Tužilaštva za ratne zločine i upitao šta će tim povodom da preduzmu Vlada Srbije i predsednica Skupštine, Maja Gojković. Drecun je u delu sednice predviđenom za... »

Uskladićemo zakone s Konvencije Saveta Evrope

Beta pre 8 sati  
BEOGRAD, 25. novembra 2014. (Beta) - Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je u utorak da će krivični propisi biti usaglašeni sa odredbama Konvencije Saveta Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici. Selaković je povodom 25. novembra, Medjunarodnog dana... »

Sastanak Pajtića i Pastora u četvrtak

RTS pre 5 sati  
Lider Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor razgovaraće u četvrtak sa predsednikom Demokratske stranke i Pokrajinske vlade Bojanom Pajtićem "svim aktuelnim temama" u Vojvodini. Pastor je dodao da se sa Pajtićem nije video od kada je održana poslednja sednica... »

Osam uslova za Srbiju

Akter pre 4 sata  
Među zahtevima su i blokiranje ilegalnih prelaza, prihvatanje kosovskih dokumenata na prelazima s inostranstvom, puno uključivanje Kosova u regionalnu saradnju. Evropska unija (EU) ima osam zahteva od Beograda kada je reč o Kosovu, piše danas Blic i napominje da od pune primene briselskih dogovora... »

EP sprema rezoluciju kojom osuđuje Šešeljeve nastupe

Blic pre 11 sati  
Evropski parlament oštro osuđuje govor mržnje Vojislava Šešelja i poziva vlasti Srbije da se odlučno ograde od njegovih izjava, piše u radnoj verziji rezolucije, o kojoj bi poslanici trebalo da glasaju u četvrtak, 27. novembra. "EP najoštrije osuđuje govor mržnje Vojislava Šešelja i uvrede žrtava... »

Stefanović: Unapređenje e-Uprave za podizanje stadnarda

Novi magazin pre 10 sati  
B92: Stefanović: MUP unapređuje e-upravu
Srbija mora dramatično da napreduje u oblasti elektronske uprave kako bi postigla standard za svoje građane poput onog koji imaju razvijene evropske države, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. On je na konferenciji "Izazovi i perspektive e-Uprave u srpskoj državnoj... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.