Politika

Srđan Popović: Srbi na Kosovu sami da se izbore za svoja prava

Blic pre 10 sati  
Direktor Kancelarije premijera Kosova za zajednice Srđan Popović smatra da Srbi na Kosovu moraju sami da se izbore za prava koja su im ugrožena. Popović, koji je i savetnik kosovskog premijera, rekao je Tanjugu da su ugrožena mnoga prava Srba - od zaposljavanja u javnim institucijama, ekonomskog... »

Kosovo i Srbija ne mogu pregovarati bez posredstva Brisela

Blic pre 11 sati  
Kosovo i Srbija ne mogu pregovarati bez posredstva Brisela u dijalogu o normalizaciji odnosa između dve drzave, rekla je Edita Tahiri zamenica premijera vlade Kosova. "Dijalog između Kosova i Srbije po modelu bez posrednika, po mom mišljenju neće dati rezultate, jer i u dijalogu uz posredovanje,... »

Mirović: Rok za koncentracionu vladu u Vojvodini do septembra

RTV pre 9 sati  
BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović je izjavio da je septembar krajnji rok za formiranje koncentracione Vlade Vojvodine, za šta se zalaže njegova stranka. "Ukoliko želimo da u 2015. Vojvodina ima stabilne okvire za finansiranje, neophodno je da tokom septembra... »

Bajatović: Ako bude konkurs za direktora, prijaviću se

Novi magazin pre 1 sat  
RTV: Bajatović: Ako bude konkurs, prijaviću se
Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je da će se, ukoliko Vlada raspiše konkurs za novog rukovodioca tog preduzeća, prijaviti, piše današnji “Kurir”. Taj list podseća da Bajatović rukovodi Srbijagasom od 2008. godine. Osim u Srbijagasu, prema pisanju tog lista, postoje indicije da... »

Akademik Nikolić: SANU krije ko je nominovao predsednika!

Kurir pre 3 sata  
BEOGRAD - U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU) uporno skrivaju ko je iz te institucije, zašto i na osnovu kojih kriterijuma predložio predsednika Srbije Tomislava Nikolića za patrona Evropske akademije nauka i umetnosti (EANU). Nikolić će, kako je Kurir juče objavio, naredne četiri godine... »

U SPS-u nisu znali kad je Miloševićev rođendan…

Pravda pre 2 sata  
BEOGRAD – Većina socijalista kojima je dnevni list “Informer“ postavio pitanje po čemu je jučerašni dan značajan za tu partiju, nije znala da je 20. avgust dan rođenja osnivača Socijalističke partije Srbije (SPS) Slobodana Miloševića. Slobodan Milošević (Foto: Skrinšot) Prema pisanju tog lista... »

Unapređenje srpsko - nemačke saradnje

Akter pre 9 minuta  
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić boraviće u petak u Berlinu gde će se sastati sa šefom nemačke diplomatije Frank-Valterom Štajnmajerom. Dačić će, kako je najavio, sa Štajnmajerom razgovarati o bilateralnim odnosima Srbije i Nemačke, konsultacijama o predsedavanju Srbije OEBS-om sledeće godine,... »

NE ZNA IM SE BROJ Na redu gašenje državnih agencija

Blic pre 8 minuta  
Tačan broj državnih agencija u Srbiji zvanično niko ne zna, ali se mnogi slažu u oceni da ih je kod nas previše i da će neke u najavljenim reformama biti ugašene. Prvi korak u smanjivanju broja agencija mogao bi nastati usvajanjem akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme javne uprave, čiji... »

Dve osobe povređene u saobraćajki u Ledinama

Novi magazin pre 59 minuta  
Dve osobe su povređene u saobraćajnom udesu koji se dogodio sinoć oko 19.25 časova na uglu ulica Semberijske i Dobanovačke u naselju Ledine na Novom Beogradu, izjavila je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura. Ženska osoba stara oko 32 godine, vozač, zadobila je povrede glave, ruke i tela, a... »

Srpska opozicija, inicijative i dometi

RTS pre 10 sati  
RTS: Srpska opozicija, inicijative i dometi
Inicijativa DS-a za smenu političara, koji više od dve decenije "građanima kroje kapu", različito se ocenjuje u javnosti. Stranke na vlasti je vide kao neozbiljnu, dok je u LDP-u odbacuju. Analitičari smatraju da je pametnije fokusirati se na obrazovanje opozicionog bloka. Lider DS-a Bojan Pajtić... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.