Politika

Detalji o padu helikoptera do petka

Prva pre 42 minuta  
RTV: Tužilaštvo primilo izveštaj o helikopteru
Izveštaj vojne komisije o padu helikoptera stigao je danas u Više javno tužilaštvo u Beogradu. U saopštenju Tužilaštva navodi se da će izveštaj biti analiziran i da će o njemu javnost biti obaveštena u četvrtak, 2.aprila, ili najkasnije u petak, 3. aprila. Stručna Komisija za osnovno ispitivanje... »

Sporan je način samoopredeljenja Kosova

Akter pre 6 minuta  
RTV: Dačić: Srbija vojno neutralna i neće u NATO
Srbija ne osporava pravo na samoopredeljenje Kosova, ali osporava način na koji se ono radi - jednostranim aktima, bez dogovora sa državom od koje se otcepljuje. Ovo je izjavio danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i dodao da to otvara mogućnost presedana i u drugim državama, Dačić je,... »

Koriste Šešelja da bi nas kaznili

Beta pre 13 sati  
B92: Vučić: Koriste Šešelja kao strašilo
BEOGRAD, 30. marta 2015. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je negde, neko pogrešno izračunao da je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj faktor koji može da uzdrma njega i Vladu Srbije, pa je počeo da ga koristi kao strašilo iz kutije. "Nema tu ni prava ni pravde, a... »

Srbija spremna za otvaranje poglavlja

RTS pre 16 minuta  
Postoje svi uslovi da Evropska komisija u narednim mesecima donese odluku o otvaranju poglavlja, rekao je šef italijanske diplomatije Paolo Đentiloni, posle razgovora sa ministrom Ivicom Dačićem. Napredak Srbije na putu ka EU zavisiće od procene da li ima napretka u dijalogu sa Prištinom, istakao... »

Devenport: Skrining uspešno završen

RTV pre 22 minuta  
RTV: Miščević: Očekujem i zatvaranje poglavlja do kraja godine
BEOGRAD - Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da je skrinig uspešno završen i da Srbija značajno radi na sprovođenju ekonomskih reformi, te da zbog toga Vlada Srbije uživa podršku kako Evropske komisije, tako i država članica EU. Devenport je na konferenciji "Srbija na putu... »

Odalović: Moguć uslov Srbiji da se Šešelj izruči

RTS pre 4 sata  
RTV: Odalović: Moguć uslov Srbiji da izruči Šešelja
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović kaže da nije dobro da se Srbiji ispostavljaju računi i obaveze, za koje apsolutno nije bila kriva, niti odgovorna. Ocenjuje da bi moglo da se dogodi, da, ako Vojislav Šešelj sam ne ode u Hag, da se Srbiji kao uslov ispostavi da ga... »

Paunović: Građani će 2016. kazniti lošu politiku

Akter pre 6 minuta  
Ministar drzavne uprave i lokalne samouprave vlade u senci Demokratske stranke (DS) Saša Paunović izjavio je danas da će građani Srbije na redovnim pokrajinskim i lokalnim izborima na proleće 2016. godine kazniti vlast za vođenje loše politike u prethodne četiri godine. Kako je rekao Paunović, a... »

Đentiloni: Nema prečica od kandidature do ulaska u EU

Novi magazin pre 13 sati  
B92: "Nagraditi Srbiju za hrabrost"
Ministar spoljnih poslova Italije Paolo Đentiloni izjavio je da dolazi u Beograd da iznova prenese čvrstu podršku Italije Srbiji na njenom evropskom putu. "Italija nikada nije izneverila Srbiju u podršci njenoj punoj integraciji u EU, i nikada je i neće izneveriti, kao ni ostale zemlje zapadnog... »

Ljajić O Hagu I Šešelju: Kombinacija pravne brljotine i političkog cirkusa

Kurir pre 3 sata  
BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da će, posle opoziva iz Haga odluke o privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja, Vlada Srbije doneti najbolju odluku sa ciljem očuvanja ukupne stabilnosti u zemlji i ponovio da bi za... »

Protest DSS-a i Dveri zbog sporazuma s NATO-om

RTS pre 1 sat  
Demokratska stranka Srbije, pokret Dveri i publicista Željko Cvijanović predali su u Skupštini Srbije protestno pismo povodom potpisivanja IPAP sporazuma Srbije sa NATO-om, ali i zbog organizovanja seminara Parlamentarne skupštine NATO-a, koji se održava u Beogradu. DSS i Dveri su hteli da održe... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.