Politika

Dačić: U SB UN samo britanski predlog rezolucije o Srebrenici

Studio B pre 21 minut  
Potpredsednik Vlade Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Rusija nije pustila svoj predlog rezolucije o BiH, tako da će će se večeras u Savetu bezbednosti UN glasati samo o britanskom predlogu rezolucije o Srebrenici. Potpredsednik Vlade Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je... »

Dačić: Rezolucija o Srebrenici uvod u ukidanje Republike Srpske

SEEbiz pre 1 sat  
BEOGRAD - Ministar inostranih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ne sme da "likuje" ako se na sednici Saveta bezbednosti ne usvoji Rezolucija o Srebrenici. Ali ni da oplakuje svoju sudbinu ako dođe do njenog usvajanja, rekao je Dačić. "Ovo je važan dan za srpski narod, ne mislim da je... »

Nikolić pisao kraljici Elizabeti zbog Srebrenice

B92 pre 10 sati  
Predsednik Nikolić uputio je pismo britanskoj kraljici Elizabeti povodom inicijative Londona da se u SB UN usvoji Rezolucija o Srebrenici, objavio je "Danas". Foto: Beta, AP Taj list je, kako kaže, pismo dobio iz obaveštenih krugova, ono je dostavljeno Ambasadi Srbije u Londonu i zasad nema potvrde... »

Đurđev: Parović zarad ličnih interesa žrtvovao stranku

Blic pre 12 sati  
Generalni sekretar Treće Srbije Aleksandar Đurđev je izjavio danas da je predsednik Treće Srbije Miroslav Parović zarad svojih ličnih interesa žrtvovao stranku. Miroslav Parović "Posle duge i teške političke borbe, stranka među čijim osnivačima sam i ja, našla se na istorijskoj raskrsnici. Parović... »

Moskva veto nije uložila ni 90-ih

Danas pre 15 sati  
Savet bezbednosti danas se izjašnjava o rezolucijama o Srebrenici. Beograd - Naglo približavanje Srbije NATO je nešto što se Rusiji ne sviđa. Saradnja Srbije sa tom organizacijom Rusima deluje kao da se krećemo ka punopravnom članstvu u NATO, što nikako ne žele, i moguće je da zbog toga neće... »

Rahoj podržao pomoć Grčkoj, ali uz reforme Atine

Novi magazin pre 12 sati  
Španski premijer Marijano Rahoj je danas izjavio da podržava ideju o pomoći Grčkoj, ali samo ako zvanična Atina pokaže odgovornost i sprovede reforme, nakon što je juče većina Grka na referendumu odbacila predloge međunarodnih kreditora. "Važno je da Grčka zna da smo mi spremni da joj pomognemo,... »

SRS: Država nezainteresovana za kapetana Dragana

Akter pre 1 minut  
Srpska radikalna stranka (SRS) najoštrije je danas osudila nezainteresovanost nadležnih organa Srbije za slučaj Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan koga će Australija uskoro izručiti Hrvatskoj zbog ratnih zločina. "Država Srbija morala je da se umeša i da spreči izručenje Kapetana... »

Filjuolo: Sačuvaćemo mir na severu Kosova

Novi magazin pre 2 sata  
Situacija na Kosovu je mirna i stabilna i poboljšava se svakog dana, zahvaljujući odlučnosti Kfora i svih kosovskih bezbednosnih organizacija, ali zbog krhke prirode međunacionalnih odnosa još može da dođe do nepredvidivih situacija, izjavio je komandant Kfora, italijanski general Frančesko Paolo... »

"Igra Istoka i Zapada oko Srebrenice"

B92 pre 51 minut  
Obeležavanje 20-godišnjice zločina u Srebrenici, usled konflikta istoka i zapada, dobilo je geopolitičku dimenziju, ocenio je bečki dnevnik "Standard". Foto: Thinkstock Kako navodi list, žrtve tog masakra bošnjačka strana je politički instrumentalizovana, dok nacionalističko-srpska strana umanjuje... »

Poslanici o amandmanima na izmene Zakona o hipoteci

Blic pre 3 sata  
Skupština Srbije nastaviće danas vanrednu sednicu razmatranjem amandmana na izmene i dopune Zakona o hipoteci. Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je tokom načelne rasprave da zakon treba da dovede do reafirmacije vansudskog postupka namirenja iz vrednosti dobijene prodajom nepokretnosti... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.