Politika

Maja Gojković izabrana za predsednicu parlamenta

Beta pre 18 minuta  
BEOGRAD, 23. aprila 2014. (Beta) - Poslanici Skupštine Srbije izabrali su u sredu članicu predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Maju Gojković za predsednicu parlamenta. Za izbor Maje Gojković glasala su 194 poslanika, 14 je bilo protiv, a uzdržanih devet poslanika. U biografiji podeljenoj... »

Nikodijević izabran za predsednika Skupštine Beograda

Beta pre 48 minuta  
B92: Na čelu skupštine BG neće biti SNS?
BEOGRAD, 23. aprila 2014. (Beta) - Odbornik Skupštine Beograda iz Socijalističke partije Srbije (SPS) Nikola Nikodijević izabran je u sredu za predsednika gradskog parlamenta. Za Nikodijevića je glasalo 84 odbornika, a u tajnom glasanju učestvovala su 102 od ukupno 110 odbornika gradske skupštine.... »

Komemorativna sednica Vlade

Akter pre 1 sat  
Povodom smrti potpredsednika Vlade i ministra rada, zapošljavanja i socijalne politike dr Jovana Krkobabića, Vlada Republike Srbije je održala komemorativnu sednicu. Vlada je obrazovala Organizacioni odbor za sahranjivanje posmrtnih ostataka dr Jovana Krkobabića. Predsednik Organizacionog odbora je... »

Peticija za Ivanovićevu odbranu sa slobode

RTS pre 4 sata  
Prikupljeno je preko 7.000 potpisa za peticiju kojom se traži da se Oliveru Ivanoviću omogući odbrana sa slobode, rekla je zamenik predsednika Građanske inicijative SDP Ksenija Božović. Ksenija Božović je u izjavi mitrovičkom Radiju Kontakt plus rekla da će peticija biti danas ili sutra predata... »

Blagojević: Izborni sistem mora da se menja

Akter pre 15 minuta  
Izborni sistem u Srbiji trebalo bi da se promeni tako da građani znaju svakog pojedinca koji ih predstavlja u republičkom parlamentu, kažeizvršni direktor Cesida Marko Blagojević. On je ocenio da bi promenom izbornog sistema svako znao kome unutar vlasti može da se obrati u slučaju nekog problema i... »

Vodostaj Južne Morave u opadanju

Akter pre 1 sat  
RTS: Predah pred novi poplavni talas?
Vodostaj Južne Morave kod Ðunisa je u opadanju i sada je niži za oko 30 centimetara. Dušan Todorović iz kruševačkog Staba za vanredne situacije rekao je za Tanjug da naseljeno mesto Ðunis više nije ugroženo. Magistralni put Ðunis - Deligrad je prohodan za saobraćaj, ali je još uvek zatvoren, kao i... »

Tahiri: Tražimo tribunal za Srbiju!

Telegraf pre 24 minuta  
Prema rečima zamenice kosovskog premijera, tribunal bi trebalo osnovati zbog silovanja koja su vršili pripadnici srpskih snaga na Kosovu. Prema rečima zamenice kosovskog premijera, tribunal bi trebalo osnovati zbog silovanja koja su vršili pripadnici srpskih snaga na Kosovu Foto:... »

Kosovska skupština usvojila zakon o sudu za OVK veterane

Novi magazin pre 24 minuta  
Kosovska skupština usvojila je danas zakone o produženju mandata Euleksa i osnivanju specijalnog suda za istragu ratnih zločina koje su počinili pripadnici bivše OVK, a koji su navedeni u izveštaju Dika Martija. Za ove zakone glasalo je 89 poslanika, 22 je bilo protiv, a dva poslanika su bila... »

Knežević: Možda ću biti pokrajinski premijer

Press pre 14 sati  
Srpska napredna stranka će imati najmanje dva potpredsednika Skupštine Srbije, piše dnevnik "Danas", podsećajući da će se imena svih potpredsednika parlamenta znati sutra, neposredno pred nastavak zasedanja. Srpska napredna stranka će imati najmanje dva potpredsednika Skupštine Srbije, piše dnevnik... »

Vučić: Napraviću zdravu državu!

Kurir pre 4 sata  
BEOGRAD - Nema lečenja šećernom vodicom. U naredne tri ili četiri godine, koliko će vlada trajati, od Srbije ću napraviti zdravu i pristojnu državu, rekao je Aleksandar Vučić, kome je predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče poverio mandat za formiranje nove vlade Srbije. - Obećao sam da ću raditi... »

©2014 Netmark d.o.o.