Politika

Bratislav Gašić: Četničkih obeležja neće biti

Danas pre 4 sata  
Kako se rehabilitacija četnika u Srbiji uklapa u ikonografiju predstojeće vojne parade kojoj će prisustvovati ruski predsednik. Beograd - Ikonografija vojne parade u Beogradu, zakazane za 16. oktobar, kojoj će prisustvovati ruski predsednik Vladimir Putin, biće određena simbolima koji su... »

Jahjaga poziva lidere da pronađu rešenje

Večernje novosti pre 51 minut  
Predsednica Kosova Atifete Jahjaga pozvala je sve političke lidere na Kosovu da ubrzaju pronalaženje rešenja povodom formiranja institucija, posle odlaganja sutrašnje sednice parlamenta. PRIŠTINA - Predsednica Kosova Atifete Jahjaga pozvala je sve političke lidere na Kosovu da ubrzaju pronalaženje... »

Rajhel: Berlinu ne smeta Putinova poseta Srbiji

Večernje novosti pre 1 sat  
Specijalni izaslanik za jugoistočnu Evropu, Tursku i EFTA u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Ernst Rajhel rekao je večeras da je očekivanje EU da se Srbija polako priključuje pozicijama Unije. BEOGRAD - Specijalni izaslanik za jugoistočnu Evropu, Tursku i EFTA u Ministarstvu spoljnih poslova... »

Mešovita komisija: Reis Fejzić ima puni legitimitet

Blic pre 1 sat  
Islamska zajednica u Crnoj Gori na čelu sa reisom Rifatom Fejzićem, uživa puni legitimitet na čitavoj teritoriji Crne Gore, a država štiti njen pravni status, saopštila je Mešovita komisija crnogorske vlade i te zajednice u CG. Mešovita komisjia koja prati ostvarivanje ugovora o uređenju odnosa... »

Rajhel: Puno pomirenje nije moguće bez rešenja statusa Kosova

Blic pre 32 minuta  
Nemački specijalni izaslanik za jugoistočnu Evropu Ernst Rajhel izjavio je danas da puno pomirenje između Beograda i Prištine nije moguće bez rešenja statusa Kosova, dok šef Kancelarije EU na Kosovu Samjuel Žbogar tvrdi da u Uniji nema dogovora o statusu. Istovremeno predstavnici Beograda i... »

Đurić: Srbi i Albanci prijatelji i saveznici do 2025.!

Press pre 3 sata  
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da bi Srbi i kosovski Albanci 2025. godine mogli da budu saveznici i prijatelji. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da bi Srbi i kosovski Albanci 2025. godine mogli da budu saveznici i prijatelji. Ipak, on... »

Miloš Aligrudić: Vojna neutralnost

Danas pre 2 sata  
Beograd - Naravno da ću nastaviti izvornu politiku DSS ukoliko pobedim 12. oktobra. Srbija treba da bude vojno i politički neutralna, slobodna, nezavisna i pravedno i pravno uređena država. To prirodno proističe iz osnovnih demokratskih političkih načela DSS zasnovanih na ideji Borislava Pekića da... »

Mogući problemi sa EU zbog Rusije

Danas pre 3 sata  
Vladimir Baranovski, ruski analitičar, govori za Danas. Beograd - Srbija bi mogla da ima problema sa Evropskom unijom zbog toga što se nije priklonila stavu većine evropskih država da se uvedu sankcije Rusiji zbog situacije u Ukrajini, jer EU pretenduje da izvrši pritisak na druge zemlje da se... »

Sanda Rašković Ivić: Nacionalni blok

Danas pre 1 sat  
Kandidati za lidera DSS predstavljaju za Danas svoje programe. Beograd - Ukoliko pobedim na izbornoj skupštini stranke 12. oktobra, nastaviću politiku DSS. To je evroskeptična politika, koja se protivi i priključenju NATO-u. Međutim, to nije sasvim izvorna politika stranke, jer je DSS prilikom svog... »

Radmila Lazić: Država i društvo nisu isto

Danas pre 1 sat  
DANAS DEBATA: ŠTA JE GRAĐANSKA SRBIJA SADA. Beograd - Povodom najava o okupljanju opozicije, kao i dilema u javnosti šta je uopšte sadašnje opoziciono delovanje, Danas pokreće debatu na temu o političkom poimanju „građanske Srbije“. Naši sagovornici pokušaće da odgovore na pitanja ko su danas... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.