Politika

Vučić Sa Kurcom: Austrija je najveći investitor u Srbiji i naša najveća podrška na putu ka EU

Kurir pre 1 sat  
Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom, u okviru njegove turneje po Zapadnom Balkanu. Premijer Vučić istakao je zahvalnost Srbije i lično šefu austrijske diplomatije, ali i samoj Austriji, na bezuslovnoj podršci koju... »

S ovakvim reformskim tempom, Srbija će preteći druge kandidate

Press pre 2 sata  
Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc, istakao je danas da je Srbija pokazala zapažen reformski tempo i da na putu ka članstvu, ako nastavi tako, može da pretekne druge zemlje kandidate. "Od kada je premijer Aleksandar Vučić preuzeo vođstvo, njegovi napori su se prepoznali i u... »

Srbijagas i dalje ne dostavlja podatke o troškovima

Beta pre 1 sat  
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti zatražio je danas od Vlade Srbije da prinudom omogući izvršenje rešenja kojim su od Srbijagasa zatražene informacije o troškovima tog javnog preduzeća. Kako se navodi u saopštenju, rešenja se odnose na informacije o troškovima... »

Mediji: Pravi se plan za smeštaj oko 6.000 izbeglica

RTV pre 14 sati  
BEOGRAD - Vlada Srbije razrađuje plan gde će smestiti oko šest hiljada izbeglica iz ratnih zona zemalja Bliskog istoka, a aktuelan je spisak od 15 do 18 gradova, prenosi list Danas. Kako je precizirano, reč je o centrima u kojima će biti smešteni oni koji na svojoj izbegličkoj balkanskoj ruti budu... »

Ministar Stefanović na sastanku sa ambasadorom SAD

Blic pre 1 sat  
Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa novim ambasadorom SAD Kajlom Skatom koji je pohvalio kontruktivni pristup Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova u rešavanju migranstke krize i izrazio podršku evropskom putu Srbije. Ministar Stefanović je... »

Izbori u prestonici možda kad i predsednički

Danas pre 17 sati  
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio da neće podneti ostavku *Vukadinović: Izbori u 17 opština su zamena za glasanje za gradski nivo *Anđelković:Postoji mnogo interesa unutar partije koji se nisu složili. Beograd - -Izbora za beogradski parlament neće biti, jer gradska vlast ima apsolutno... »

Tahiri se suprotsavlja Beogradu: Priština će sastaviti statut Zajednice srpskih opština

Blic pre 5 sati  
RTV: Tahiri: Kad Beograd ukine plate Srbima Priština će izraditi Statut ZSO
Kosovska ministarka za dijalog u Vladi Kosova Edita Tahiri izjavila je da dijalog između Prištine i Beograda proces koji uveliko traje i da je teško precizirati datum formiranja Zajednice srpskih opština. Tahiri je izričita da je Priština ta koja treba da sastavi statut Zajednice srpskih opština, a... »

Zorana Mihajlović: Treba nam bela nemačka kobasica

Mondo pre 1 sat  
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je da Srbija ne ide u EU ni zbog Birisela, ni zbog Vašingtona, Moskve, ili Pekinga već isključivo zbog građana Srbije. "Srbija na putu ka u EU znači da ćemo sa Rusijom da gradimo nove pruge i... »

"PUPS još ne zna s kim će u koaliciju"

B92 pre 3 sata  
B92: "PUPS još ne zna s kim će u koaliciju"
Novi Sad -- Potpredsednik PUPS Momo Čolaković izjavio je da ta stranka još nije definitivno odlučila o tome s kojom koalicijom će izaći na predstojeće izbore. Najavio je da će predsednik stranke Milan Krkobabić razgovarati sa dosadašnjim partnerima Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem Palmom da bi... »

Marjanović: Tasovac da podnese ostavku

RTV pre 28 minuta  
B92: Marjanović: Tasovac da podnese ostavku
BEOGRAD - Predsednica skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje i poslanica Demokratske stranke (DS) Vesna Marjanović pozvala je danas ministra kulture Ivana Tasovca da podnese ostavku, jer su udruženja umetnika pokazala nezadovoljstvo izmenama i dopunama Zakona o kulturi. Ona je nakon sednice... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.