Politika

Patrijarh Irinej: Ono što se pokloni zauvek je izgubljeno, zato ne smemo pokloniti Kosovo

Blic pre 15 sati
RTV: SL: O podršci nakon konsultacija sa Beogradom
Patrijarh srpski Irinej izjavio je večeras povodom poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji da Kosovo ne sme da se otuđi ni pokloni. "Apelujemo na našše držžavnike da ne smeju nikada da daju svoju saglasnost na otuđenje KiM, jer ono ššto se silom uzme,... »

Mustafa: DSK neće glasati za Kadrija Veseljija za predsednika parlmenta

Blic pre 13 sati
Glavni odbor Demokratskog saveza Kosova (DSK) odlučio je večeras da na konstitutivnoj sednici Skupštine Kosova ne glasa za lidera Demokratske partije Kosova (DPK) Kadrija Veseljija za predsednika kosovskog parlamenta, izjavio je lider DSK Isa Mustafa. Mustafa je posle sednice Upravnog odbora rekao... »

Vulin: Kao i uvek, među Albancima nema iskrenih sagovornika

Večernje novosti pre 2 sata
Ministar odbrane ističe da dijalog o KiM neće dovesti do priznanja KiM ali hoće do istorijske prilike da Srbi o KiM kao najbitinijoj temi naše generacije počnu da misle i govore jednim glasom. Ministar odbrane Aleksandar Vulin, ocenio je da se još jednom pokazalo da među Albancima nema iskrenih... »

Vučić: Iniciraću sastanak sa Edijem Ramom u Italiji

Blic pre 16 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Rimu da će inicirati da se u Italiji održi trilateralni sastanak sa državnim zvaničnicima Italije i Albanije, a cilj tog susreta bio bi da se tri države uvežu i dogovore u vezi sa učešćem u zajedničim projektima. Vučić je novinarima nakon... »

LSV: Plakati SNP 1389 na ulazu LSV u Novom Sadu

Dnevnik pre 54 minuta
NOVI SAD: Nepoznate osobe noćas su na ulazu u prostorije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu izlepile plakate i nalepnice organizacije SNP 1389, saopštila je LSV. Plakati su skinuti nakon što je na lice mesta izašla policija, navodi se u saopštenju.LSV tim povodom ističe da nije prvi put... »

Marković: Da se dijalog o Kosovu ne svede na fraze

RTV pre 30 minuta
RTV: Marković: Da se dijalog o Kosovu ne svede na fraze
BEOGRAD - Verujem da je Aleksandar Vučić doneo mudru državničku odluku i procenu da "najskuplju srpsku reč" i "najskuplje srpsko pitanje" ne može da rešava jedna glava, pa makar ona bila i najmudrija, kaže za Tanjug istoričar Predrag Marković povodom inicijative predsednika Srbije da se otvori... »

Suroi: I Prištini treba nova platforma za dijalog

B92 pre 30 minuta
RTV: Suroi:Posle Vučićevog poziva i Prištini treba nova platforma
Priština -- Kosovski publicista Veton Suroi ocenio da posle inicijative predsednika Srbije na širi društveni dijalog i Priština treba da izradi novu platformu za pregovore. Suroi smatra da bi Vučićev poziv na ovaj put "ozbiljnu akciju" u cilju sređivanja odnosa između Beograda i Prištine mogao da... »

Vučić najavio ostavku, ali...: Mali ostaje gradonačelnik do kraja mandata?

Pravda pre 37 minuta
Iako je tadašnji premijer, a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić u martu ove godine najavio da će gradonačelnik Beograda Siniša Mali tokom leta podneti ostavku, te da neće to činiti neposredno pred izbore u prestonici, to se do danas nije desilo. Vučić je tada prilikom obilaska gradilišta... »

Dačić: Kosovo neće uci u Unesko zahvaljujući prijateljima

Blic pre 13 sati
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Kosovo neće nikada ući u Unesko zahvaljujući prijateljima Srbije. On je otvarajući 18. kongres Međunarodne federacije za izučavanje Latinske Amerike i Kariba (FIEALC) na Univerzitetu Džon Nezbit pomenuo samo... »

Na današnji dan podignuta optužnica: Mladića i Karadžića 22 godine juri pravda, a nema presude

Blic pre 14 sati
Od podizanja optužnice protiv ratnih lidera Republike Srpske Radovana Karadžića (72) i Ratka Mladića (74) danas se navršavaju tačno 22 godine, a njima još nije izrečena pravosnažna presuda za najstrašnije zločine. Prvobitna optužnica podignuta je 25. jula, samo dve nedelje nakon zločina u... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.