Politika

Verbić: Plate prosvetara tolike da bi svi prihvatili otpremnine

Radio 021 pre 8 sati  
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da su plate u srpskoj prosveti takve da bi svi kojima bi bilo ponuđeno da posao napuste uz otpremnine to prihvatili, a da nije želja da to "previše njih prihvati". Verbić je za RTS rekao da će otpremnine, pre svega biti... »

MUP: U poslednjih mesec dana utopilo se 12 neplivača

Beta pre 5 sati  
U poslednjih mesec dana u Srbiji se utopilo 12 neplivača, a pored neiskustva u plivanju najčeši uzroci smrti su ulazak u vodu posle konzumiranja alkohola ili previše hrane, upozorili su danas predstavnici Žandarmerije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. "Neplivači su najveći problem,... »

Vulin: Sramna odluka o zabrani obeležavanja Oluje u Sarajevu

Večernje novosti pre 4 sata  
Ministar Aleksandar Vulin osudio je odluku vlasti u Sarajevu da zabrane obeležavanje progona Srba u akciji "Oluja" i poručio da Srbija neće da se zarad dobrosusedskih odnosa pravi da se "Oluja" nije dogodila. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin osudio je... »

DS: U N.Sadu viši porezi i komunalije

RTV pre 5 sati  
NOVI SAD - Gradski odbor Demokratske stranke (DS) Novi Sad saopštio je danas da su prosečni mesečni troškovi porodice za komunalne i druge usluge, te ostale obaveza prema državi, u Novom Sadu veći za 3.400 dinara nego pre tri godine. Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu poručio je... »

To što Mađari grade zid prema Srbiji je dobro?

Mondo pre 8 sati  
B92: "Zid Mađarske može da bude dobar i za Srbiju"
Ako izbeglice tuda ne mogu da prođu, izabraće drugu putanju, kaže Pastor. Pastor je u intervjuu za "Politiku" ocenio da se suočavamo sa ogromnim problemom - masovnim nezakonitim prelaskom preko granica, navodeći da su tu pojavu izazvali svetski igrači i da smo i mi i čitava Evropa taoci takve... »

Sastavljeni predlozi rešenja za finansiranje Vojvodine

RTS pre 2 sata  
RTV: Vujović: Principi za finansiranje AP Vojvodine spremni u roku
Polazne osnove i principi za finansiranje AP Vojvodine spremni su u roku koji je bio najavljen - kraj jula, saopštilo je Ministarstvo finansija. Dušan Vujović, ministar finansija, naglasio je da je reč samo o predlogu, dok će konkretna rešenja i modeli finansiranja AP Vojvodine biti određeni nakon... »

Predsedavajuća parlamenta Australije podnela ostavku zbog afere

Novi magazin pre 5 sati  
Bronvin Bišop, koja je od 2013. predsedavala Donjem domu Parlamenta Australije, podnela je danas ostavku zbog optužbi da je novac poreskih obveznika između ostalog koristila za plaćanje ekstravagantnih putovanja. Ona je bila na meti kritika zbog toga što je prošlog meseca navodno potrošila više od... »

Pretnje poslanicima "Srpske liste" zbog suda

RTS pre 18 minuta  
RTS: Pretnje poslanicima "Srpske liste" zbog suda
Predsednik "Srpske liste" Aleksandar Jablanović izjavio je da su pojedinim poslanicima Srpske liste upućene pretnje kako bi odustali od podrške formiranju specijalnog suda za ratne zločine OVK. Jablanović je u izjavi mitrovačkom Radiju Kontakt plus rekao da su pretnje prijavljene Kosovskoj... »

Stojanović: Srbi spremni da daju podršku formiranju suda

RTV pre 3 sata  
RTS: Stojanović: Srbi spremni za formiranje specijalnog suda
PRILUŽJE - Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je danas u Prilužju da su Srbi spremni da glasaju za usvajanje amandmana u Skupštini Kosova kako bi se stvorili uslovi za formiranje Specijalnog suda za ratne zločine OVK. Srbi su spremni za usvajanje amandmana, kao što smo bili... »

Terzić i Božović nudili ostavke, ali su odbijene

Novi magazin pre 1 sat  
Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović rekao je danas da su generalni direktor Zvezdan Terzić i trener Miodrag Božović ponudili ostavke, ali da su one odbijene. "Terzić i Božović su ponudili ostavke Upravnom odboru, ali je ona jednoglasnom odlukom odbijena. Terzić je razloge ostavke naveo... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.