Politika

Nije udar, ali jeste pokušaj urušavanja Vlade

Danas pre 5 sati  
Beograd - Premijer Aleksandar Vučić ne misli da je bilo državnog udara, ali da ima namera da se urušava Vlada Srbije - glavni je akcenat njegovih komentara prekjučerašnjih medijsko-političkih zavrzlama i spekulacija o državnom udaru sinoću emisiji RTS-a "Upitnik". Pošto je dao udžbeničku... »

Čepurin: Očekujem da OEBS oceni da je Turska obaranjem aviona izvršila agresiju

Blic pre 4 sata  
B92: "OEBS da oceni da je Turska izvršila čin agresije"
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da od Ministarskog saveta OEBS-a u Beogradu očekuje da oceni da je Turska izvršila čin agresije, kada je oboren ruski avion u Siriji. - Angažman ruskih snaga u Siriji je u skladu s međunarodnim pravom. Želim da istaknem da "SU-24" ni u jednom... »

Dačić: Traži se prihvatljiva formulacija

Danas pre 6 sati  
Uoči otvaranja prvih poglavlja u pregovorima Srbije i EU, u Briselu se radi na pregovaračkoj poziciji za poglavlje 35. Beograd - Pregovaračka pozicija Evropske unije za poglavlje 35, koje se odnosi na normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, zasad još nije gotova i nije stigla u Beograd, rečeno je... »

OEBS u Beogradu prilika za Jaltu 2

Danas pre 6 sati  
Autorski tekst bivšeg ministra spoljnih poslova za Danas. Treći svetski rat samo što nije počeo! Tako se, sve češće i alarmantnije, govori i piše na prostoru od Atlantika do Pacifika, u obe Amerike, u Africi i Australiji. U Siriji je apokalipsa, a celom Bliskom Istoku, Avganistanu, Pakistanu i... »

Skupština o Zakonu o rudarstvu

RTV pre 3 sata  
RTV: Skupština o Zakonu o rudarstvu
BEOGRAD - Skupštine Srbije nastaviće rad danas, kada će poslanici razmatrati Predlog zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, kojim se jasno određuju uslovi pod kojima se razne vrste mineralnih sirovina i geoloških resursa mogu koristiti uz poštovanje zaštite javnog interesa. Predloženim... »

Nikolić: Glasanje u Unicefu danas bih čekao s više optimizma

Blic pre 8 sati  
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas, posle razgovora s mnogim svetskim liderima na marginama globalnog klimatskog samita "COP21" u Parizu, da bi glasanje o članstvu Kosova u Unesku sada čekao s više optimizma nego pocetkom novembra, kada je taj predlog odbijen. - Mislim da bih danas... »

Saša Mirković: Više nisam član SNS

Blic pre 7 sati  
- Nisam više član SNS, doneo sam odluku da istupim iz redova naprednjaka jer sam nezadovoljan odnosom te stranke prema meni - izjavio je Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara. Ovako u izjavi za “Blic” Saša Mirković, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Zaječara, razrešava... »

Skupština Kosova usvojila nekoliko zakona

Blic pre 5 sati  
Skupština Kosova večeras je na sednici kojoj ne prisustvuju poslanici opozicije usvojila nekoliko predloga zakona i izveštaja nadležnih organa na centralnom nivou. Usvojeni su zakoni o ratifikaciji dva sporazuma sa Luksemburgom, a u prvom čitanju su usvojeni zakoni o rukovođenju javnim financijama,... »

Kancelarija i ambasade zemalja EU pozivaju na dijalog u Skupštini Kosova

Blic pre 7 sati  
Kancelarija Evropske unije i ambasade zemalja članica Evropske unije na Kosovu osudile su opstrukciju rada Skupštine Kosova koju sprovodi opozicija i pozvale na povratak dijalogu u sveukupnom političkom životu, a naročito u Skupštini kako bi se sprečila dalja eskalacija nasilja. - Danas smo... »

Vučić: Siniša Mali ostaje gradonačelnik

Blic pre 5 sati  
Premijer Aleksandar Vučić rekao je večeras da će gradonačelnik Beograda Siniša Mali ostati na čelu grada, jer ima dobre rezultate i jer je lažnoi optuživan za 24 stana u Bugarskoj. - Gde su 24 stana Siniše Malog? Koja zvanična istraga, kad niko više to i ne tvrdi - upitao je Vučić na RTS. On je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.