Politika

Vučić i bivši predsednik Urugvaja o saradnji

Beta pre 4 sata
RTV: Susret Vučića i Muhike
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i bivši predsednik Urugvaja Hose Muhika razgovarali su danas u Beogradu o potrebi uspostavljanja jačih politčkih i obimnijih ekonomskih odnosa Srbije i zemalja Južne Amerike. Srpski premijer i bivši urugvajski predsednik su ocenili i da za to postoje velike... »

Ditman: Želimo bolji standard na Balkanu, Nemačka za 15 godina dala 1,6 milijardi evra

Kurir pre 1 sat
BEOGRAD - Nemačka snažno podržava evropski put Srbije i glavni cilj je da ona bude spremna za ulazak u EU, izjavio je danas nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman. On je novinarima u Beogradu, nakon obeležavanja 15 godina nemačko-srpske razvojne saradnje, rekao da je Srbija od 2000. godine ukupno... »

DS: Odbijena ostavka Bislimija, prihvaćen Ješićev predlog

Beta pre 7 sati
Predsedništvo Demokratske stranke (DS) je tokom rasprave o finansijama stranke, usvojilo predlog potpredsednika Gorana Ješića da se angažuje eksterni revizor koji će utvrditi sve činjenice koje su dovele do uvodjenja višegodišnje blokade stranačkog računa, a odbijena je i ostavka koju je ponudio... »

Ditman: Bregzit je udarac, a što se tiče Srbije...

B92 pre 10 sati
B92: Ditman: Bregzit je udarac, a što se tiče Srbije...
Beograd -- Nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman izjavio je da je odluka Velike Britanije da izađe iz EU veliki udarac. Ipak, on je dodao da je uveren da će Unija i dalje ostati snažna i da se ništa bitnije neće promeniti. On je ponovio da je Nemačka zajedno sa svim članicama EU usvojila odluku o... »

Stefanović: Odbornik Levice Srbije isključen iz stranke zbog Vračara

Blic pre 4 sata
RTV: Stefanović: Isključen iz Levice zbog Vračara
Lider Levice Srbije (LS) Borislav Stefanović izjavio je danas da je iz stranke isključen njen odbornik koji je podržao predlog Srpske napredne stranke (SNS) za konstitutisanje skupštine beogradske opštine Vračar. Stefanović je rekao Agenciji Beta da po zakonu Marko Mandić ostaje odbornik, iako je... »

Jerkov: Zukorić već pokazao da će zloupotrebiti funkciju

B92 pre 3 sata
Beograd -- Poslanica DS Aleksandra Jerkov reagovala je na intervju koji je za Politiku dao novoizabrani predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje Muamer Zukorlić. Ona je rekla da njegove reči potvrđuju da će zloupotrebljavati poziciju na kojoj se nalazi da bi rešio problem svog univerziteta... »

Bregzit i Balkan: Šta nas čeka i čemu možemo da se nadamo posle britanskog ne

Blic pre 21 sat
B92: "Ako je neko hteo u EU pre 15 godina, ne mora da znači..."
Posle izlaska Velike Britanje iz Evopske unije (Bregzit) postavlja se pitanje šta će biti sa zemljama Zapadnog Balkana, koji streme upravo suprotnom od onoga što je britanski narod odlučio. Koliko je sada realno će se Evropska unija baviti proširenjem i koje su kratkoročne i dugoročne posledice po... »

DSS za srpski Bregzit

Novi magazin pre 6 sati
Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da je važno što pre raspisati referendum o daljem putu Srbije u Evropsku uniju i pozvala predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se založi za otvaranje javne rasprave u društvu o tome. "Nakon referendumske odluke građana u Velikoj Britaniji i sve... »

Joksimović: Ishod referenduma nema uticaja na pregovore

Politika pre 7 sati
Predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović smatra da ishod referenduma u Velikoj Britaniji neće uticati na pregovarački proces sa zemljama Zapadnog Balkana, pre svega sa Srbijom i Crnom Gorom. Ona smatra da će prioritet za EU posle Bregzita biti regulisanje odnosa zemalja EU i... »

"Britanija je stavila prst u ranu Evropske unije"

B92 pre 11 sati
B92: "Britanija je stavila prst u ranu Evropske unije"
Beč -- Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc zatražio je, nakon Bregzita, sveobuhvatne reforme Evropske unije. On je istakao da EU ne treba da "gubi vreme na detaljima, već mora da reši velika pitanja, kao što je izbeglička kriza". "Evropa je definitivno, istupanjem Velike Britanije,... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.