Ekonomija

Od danas niže cene rominga u regionu

RTV pre 5 sati  
BEOGRAD - Srbija, Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina (BiH) od danas će primenjivati sporazum o snižavanju cena rominga u regionu, po uzoru na EU. Na osnovu sporazuma regulatornih tela četiri države, maksimalna cena poziva u romingu od 30. juna 2015. je 0,29 evra po minutu za odlazeće... »

Opštine štite partijske ćate od otkaza

Blic pre 27 minuta  
Iako je Ministarstvo za državnu upravu dalo jasne kriterijume za definisanje viškova u državnoj administraciji, u većini lokalnih samouprava ovaj posao teško će ići jer se pruža veliki otpor otpuštanju blizu 4.500 zaposlenih, saznaje „Blic“. Poseban problem predstavljaće zahtev ministarke Kori... »

DRŽAVI NE SMETE DA DUGUJETE NI DINAR. osim ako ste tajkun

Blic pre 10 sati  
Dok se najveći poreski dužnici baškare u bogatstvu, privatni izvršitelji kucaju na vrata građana i zbog dugova manjih od jednog dinara. Najnoviji spiskovi najvećih poreskih dužnika gotovo da se ne razlikuju od onih od pre dve godine. Imena dužnika su ista, samo su dugovi njihovih firmi za neplaćeni... »

Fiskalni savet: Javni dug u maju 74,5 odsto BDP, deficit 5,1 milijardi dinara

Blic pre 8 sati  
Fiskalni savet Srbije saopštio je danas da je javni dug u maju porastao za 60 miliona evra, pa je na kraju tog meseca iznosio 74,5 odsto BDP-a i očekuje da će se na kraju juna dug spustiti na 74 odsto BDP-a. Fiskalni savet, u Izveštaju za maj, precizira da je na kraju tog meseca javni dug iznosio... »

Portoriko ne može da otplati svoje dugove

Beta pre 7 sati  
Vlasti Portorika saopštile su da ta ostrvska država nije u mogućnosti da otplati 70 milijardi dolara duga, prenosi list Njujork tajms. "Ne možemo da otplatimo dug. Nema druge opcije, voleo bih da postoji. To nije političko pitanje, već čista matematika", izjavio je guverner Portorika Alehandro... »

Novartis kupuje Spinifeks i novi lek za terapiju bola

Beta pre 7 sati  
Švajcarska kompanija "Novartis" saopštila je danas da kupuje farmaceutsku kompaniju "Spinifeks farmasjutikals" (Spinifex Pharmaceuticals), specijalizovanu za terapiju hroničnog bola. Iznos transakcije nije saopšten. "Spinifeks" je američka privatna kompanija čije je sedište u Australiji. Kupovina... »

Fiskalni savet: Naizgled izuzetan budžet

Politika pre 9 sati  
U prvih pet meseci 2015. godine ostvaren je naizgled izuzetan fiskalni rezultat. Ovim rečima članovi Fiskalnog saveta u svom redovnom mesečnom izveštaju ocenjuju to što je na kraju maja na nivou opšte države zabeležen deficit od samo 27 milijardi dinara, dok je u istom periodu prošle godine manjak... »

Dinar u padu, kurs 120,60 za evro

RTV pre 6 sati  
RTV: Dinar u padu, kurs 120,60 za evro
BEOGRAD - Dinar će danas oslabiti 0,2 odsto i zvanični srednji kurs će biti 120,6042 dinara za jedan evro, saopštila je NBS. Nacionalna valuta će prema zajedničkoj valuti evrozone vredeti isto kao pre mesec dana, a 4,0 odsto manje nego pre godinu dana. Indikativni kurs dinara prema dolaru je jači... »

Srbija otvara pruge strancima

Večernje novosti pre 6 sati  
Železničari uskoro dobijaju konkurente. Do septembra biće poznate i cene korišćenja naše infrastrukture. ŽELEZNIČKA infrastruktura u Srbiji trebalo bi od 1. januara naredne godine da bude dostupna i ostalim operaterima, koji su zainteresovani za prevoz robe i putnika. Trenutno se priprema, kako... »

Ističe rok za prijavu ugostitelja

RTV pre 57 minuta  
RTV: Ističe rok za prijavu ugostitelja
BEOGRAD - Ugostiteljima Srbije danas ističe rok da se prijave za učešće, odnosno pružanje usluga smeštaja, u okviru kampanje "Moja Srbija" a do sada se prijavilo nešto više od 90 ugostitelja, izjavila je za Tanjug pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Renata Pindžo. Građanima će... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.