Ekonomija

Bez posla u javnom sektoru oko 27.000 ljudi

Beta pre 1 sat  
BEOGRAD, 22. decembra 2014. (Beta) - Broj zaposlenih u javnom sektoru u Srbiji trebalo bi da, prema predlogu budžetu za 2015. godinu, bude smanjen za pet odsto, odnosno 27.000, izjavio je u ponedeljak predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović. Petrović je na sednici Odbora Skupštine Srbije za... »

Dinar ojačao prema evru za 0,9 odsto

Beta pre 6 sati  
RTV: Dinar snažniji 0,9 odsto, kurs 121,29
BEOGRAD, 22. decembra 2014. (Beta) - Dinar je u ponedeljak ojačao prema evru za 0,9 odsto i zvanični srednji kurs je 121,2852 dinara za evro. Srpska valuta je ove godine bila najjača 1. januara, kada je jedan evro koštao 114,6421 dinara, a najslabija 18. decembra, kada je evro koštao 122,6321... »

Zakonom o radu svi nezadovoljni

B92 pre 3 sata  
Beograd -- Novim Zakonom o radu nezadovoljni i poslodavci i radnici. Poslodavci nezadovoljni složenim obračunom zarada i lažnim bolovanjima a zaposleni „tanjim kovertama“. Osnovne mane koje ZOR-u spočitavaju poslodavci su da je preobiman, da je obračun zarada i dalje komplikovan, da nije pronađeno... »

Šetina: Dve milijarde evra Ukrajini tek prva pomoć

Slobodna Evropa pre 2 sata  
B92: Kijevu pare odmah ili će biti kasno
Šef poljske diplomatije Gžegož Šetina izjavio je danas da su najavljene dve milijarde evra Ukrajini od Evropske unije, SAD, Kanade i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) tek prva pomoć, a da je Kijevu neophodno nekoliko milijardi evra. Da će Zapad izaći hitno u susret Ukrajini svotom od dve... »

Vujović: Tri godine smanjene plate i penzije

Press pre 16 sati  
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da je smanjenje plata u javnom sektoru i penzija od 10 odsto "žrtva sa smislom" i da je plan da plate i penzije na tom nivou ostanu tri godine. Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da je smanjenje plata u javnom sektoru i penzija od 10... »

Wall Street: Manji obim trgovanja uoči praznika

Gde investirati pre 4 sata  
NEW YORK - Na Wall Streetu se ove, skraćene radne nedelje očekuje manji obim trgovanja zbog božićnih praznika, pa bi indeksi berza mogli osetnije da osciliraju, iako se očekuje stabilizacija cena nafte koje su poslednjih nedelja snažno uticale na tržište. Sve do srede cene akcija su bile pod... »

Azijska tržišta: Indeksi porasli na početku tjedna

SEEbiz pre 4 sata  
TOKIO - Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica porasle, zahvaljujući usponu indeksa na Wall Streetu krajem prošloga tjedna, dok je tečaj dolara prema euru dosegnuo novu najnižu razinu u 28 mjeseci. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,00 sati bio u minusu oko 0,2 posto, dok su... »

Do 2020. u sektoru MSP 950.000 zaposlenih

Novi magazin pre 1 sat  
RTV: Sertić predstavlja strategiju za podršku razvoju MSP
Plan Vlade Srbije je da do 2020. godine broj malih i srednjih preduzeća (MSP) bude povećan sa sadašnjih 315.000 na 350.000, broj zaposlenih sa 768.000 na oko 950.000 i da ostvaruju više od tri odsto bruto društvenog proizvoda (BDP), rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije. Predstavljajuci Nacrt... »

Bošković: Poljoprivreda je šansa Srbije

Blic pre 14 sati  
Poljoprivreda je šansa Srbije, a od sledeće godine, zahvaljujući tek usvojenom Zakonu o predžetvenom finansiranju, seljaci će moći da koriste useve kao bankarsku garanciju za novac koji će dobiti pre žetve, istakla je danas ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković tokom posete... »

SRPSKI SAN Evo zbog čega cela Srbija želi državni posao

Blic pre 3 sata  
U Srbiji radi ukupno 2,3 miliona ljudi, a svaki treći (njih 740.000) se udomio u javnoj službi. U odnosu na evropski prosek, domaći javni sektor upošljava tri puta više radnika. Plate u državnim preduzećima istovremeno su veće za 22.000 dinara od prosečne zarade u zemlji. U septembru se u državnim... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.