Ekonomija

Gas od sutra skuplji za 3,6 odsto

Blic pre 6 sati  
RTV: Gas skuplji za 3,6 odsto
Gas u Srbiji poskupeće od sutra u proseku za 3,6 odsto, dok će za domaćinstva biti skuplji 3,3 odsto od 15. novembra. Nova prosečena cena gasa iznosiće za sve kupce 45 dinara a za sva domaćinstva 49 dinara po metru kubnom (bez PDV-a), saopštila je ranije Agencija za energetiku. Savet Agencije za... »

Nove cene gasa

RTS pre 2 sata  
RTS: Nove cene gasa
Gas će poskupeti u proseku za 3,6 odsto. Za domaćinstva gas skuplji za 3,3 odsto od 15. novembra. Nova prosečena cena gasa iznosiće za sve kupce 45 dinara a za sva domaćinstva 49 dinara po metru kubnom (bez PDV-a), saopštila je ranije Agencija za energetiku, prenosi Tanjug. Savet Agencije za... »

Koliko smo zapravo zavisni od Rusa?

Press pre 7 sati  
Srbiji i još nekim zemljama koje se snabdevaju gasom preko Ukrajine smanjene su isporuke gasa za 28 odsto. Srbiji i još nekim zemljama koje se snabdevaju gasom preko Ukrajine smanjene su isporuke gasa za 28 odsto. Nadležni u Srbiji poručuju da naša zemlja i pored toga ne oskudeva tim energentom i... »

Fiskalni savet: Rashodi ispod crte u ovoj godini 80 milijardi dinara

Blic pre 5 sati  
Rashodi države "ispod crte" u ovoj godini iznosiće oko 80 milijardi dinara, i taj iznos je neophodno dodati formalnom deficitu kako bi se sagledao stvarni nivo budžetske potrošnje, navedeno je u septembarskom izveštaju Fiskalnog saveta. Rashodi „ispod crte" su oni koje država plaća tokom godine... »

Matijević zaradio najviše

Blic pre 3 sata  
Na listi „Top 300“ NIS je i 2013. bio najprofitabilnija kompanija. Slede EPS, „Fijat“ i „Telekom“. Firme u vlasništvu domaćih biznismena uglavnom su poslovale lošije nego prethodne godine. I pored toga ostvarile su ogromnu zaradu i našle se na NIN-ovoj listi „TOP 300 najuspešnijih“, napravljenoj u... »

Grad Smederevo dobio vlasništvo nad zemljištem Železare

Blic pre 4 sata  
Grad Smederevo od danas ima pravo javne svojine nad neizgrađenim građevinskim zemljištem "Železare Smederevo", jer je potpisan Sporazum o prenosu bez naknade zemljišta te fabrike u javnu svojinu Grada Smedereva, saopštilo je Ministarstvo privrede. Sporazum su potpisali ministar privrede Željko... »

Ko su potencijalni partneri EPS i koliko država može da zaradi?

Press pre 5 sati  
Ugovor sa stranim investitorom oko dela „Elektroprivrede Srbije“, koji je najavio premijer Vlade Aleksandar Vučić, napuniće državnu kasu za najviše milijardu evra. Na pregovaračkom stolu oko najvećeg javnog preduzeća, Srbija može manjinskom ulagaču da ponudi do 31 odsto od vrednosti EPS, koje je... »

NBS: Spoljni dug Srbije veći za 835 miliona EUR

Economy pre 3 sata  
Spoljni dug Srbije je u avgustu ove godine dostigao cifru od 26,08 milijardi evra, što je za oko 835 miliona evra više nego što je iznosio u julu, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Najnoviji Statistički bilten centralne banke pokazao je da je privatni sektor u avgustu dugovao 12,36 milijardi... »

Srpski startup Strawberry energy na vrhu svetskog takmičenja

Economy pre 3 sata  
Strawberry energy, startup koji stoji iza prvog na svetu javnog solarnog punjača za mobilne uređaje Strawberry Drvo, osvojio je prvo mesto na internacionalnoj konferenciji Verge, održanoj u organizaciji GreenBiz group u San Francisku od 27. do 30. oktobra. Ovo je prvi put da je jedan srpski startup... »

Petrović: Srbija će biti u recesiji i 2015. godine

Press pre 6 sati  
Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović izjavio je da svi ovogodišnji trendovi pokazuju da ni sledeće godine neće biti privrednog rasta, već da će Srbija i 2015. godine biti u recesiji. Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović izjavio je da svi ovogodišnji trendovi pokazuju da ni sledeće... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.