Ekonomija

Evro i dalje 115,5 dinara

Beta pre 14 minuta  
RTV: Kurs nepromenjen, 115,5323 dinara za evro
BEOGRAD, 24. aprila 2014. (Beta) - Dinar je i u četvrtak zadržao približno istu vrednost prema evru i srednji kurs iznosi 115,5323 dinara za evro. Dinar je ove godine bio najjači 1. januara, kada je jedan evro koštao 114,6421 dinara, a najslabiji 7. februara, kada je jedan evro bio 116,1253 dinara.... »

Od slobodne trgovine, prvo poskupljenje struje

Večernje novosti pre 8 sati  
Liberalizacija tržišta električne energije u našoj zemlji potrošačima donela više cene. OTVARANjE tržišta električne energije u Srbiji dosad je kupcima donelo samo veće cene kilovata. Struja je tako za gotovo 20 odsto skuplja za firme i ustanove na visokom i srednjem naponu, a od 1. jula očekuje se... »

Evro i danas 115,5 dinara

Blic pre 6 minuta  
Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru i srednji kurs iznosi 115,5323 dinara za evro. Po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije (www.nbs.rs), evro vredi dve pare više nego juče kada je kurs bio 115,5083 dinara za evro. Dinar je danas za 0,8 odsto slabiji nego na početku... »

Ukupno 21 kompanija obećala posao mladima

Blic pre 9 sati  
Ukupno 21 kompanija koja posluje u regionu, među kojima i Naftna industrija Srbije (NIS), MK grupa, Nestle, NLB banka, i Agrokor potpisale su večeras povelju o saradnji kojom se obavezuju da će u narednom narednom periodu zapošljavati mlade. Povelja je potpisana u Dubrovniku na međunarodnoj... »

Da li će sunovrat bankarskog sistema Srbije biti zaustavljen ili – nastavljen

Novi magazin pre 9 sati  
Banke u Srbiji su prošlu godinu završile sa gubitkom od blizu dve milijarde dinara ili oko 18 miliona evra. Tako su se raspršile, doduše slabašne, nade s kraja prošle godine, kada su podaci nagoveštavali optimistički rasplet, tj. mogućnost da banke ipak ostvare neki minimalan profit. Ali, stvarnost... »

Od danas zahtevi za subvencionisane kredite

RTV pre 5 sati  
RTV: Od danas zahtevi za subvencionisane kredite
BEOGRAD - Komercijalna banka će danas početi da prima zahteve za poljoprivredne kredite, uz subvenciju Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, koji se odobravaju nosiocima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. Nominalna kamatna stopa za ulaganja u razvoj stočarstva je četiri... »

Grupa Zastavinih stručnjaka juče otputovala u Kinu

Danas pre 6 sati  
Kragujevac - Petočlana delegacija Zastavinih stručnjaka otputovala je juče u Kinu, gde će, kao što je naš list već najavio, zajedno sa tamošnjim kolegama, do 30. aprila pripremati potpisivanje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Grupe Zastava vozila, odnosno Zastave kamiona i kineske... »

Sindikat preti radikalnijim protestima

Danas pre 7 sati  
Sindikat zaposlenih u Fondu PIO nastavlja štrajk zbog zarada koje su smanjene jer je revizor utvrdio da su prethodno bile nezakonito povećane. Beograd - Sindikat zaposlenih u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje najavio je da će danas nastaviti da protestuje ispred Vlade Srbije,... »

Srbija uvozi čak i detelinu!

Vesti online pre 1 sat  
Lista uvoznih proizvoda Srbije je impozantna, ne toliko po količini, koliko po sastavu. Razumljivo je što uvozimo naftu i gas, hemijsku robu, motore i automobile. Čak i to što se devize odlivaju na uvoz metli, četki, šibica i pasulja je prihvatljivo, ali je neverovatno da Srbija uvozi i detelinu,... »

Cene TNG sve nepristupačnije

Večernje novosti pre 31 minut  
TNG sada prosečno skuplji za oko 25 dinara za litar nego pre četiri godine. SRPSKI vozači proteklih godina su masovno ugrađivali TNG uređaje u svoje automobile, ne bi li „vožnju za hiljadarku“ produžili za još koji kilometar. Sada je ta moda na izdisaju, jer je plin sve skuplji. Litar TNG sada se... »

©2014 Netmark d.o.o.