Ekonomija

BLIC U INSPEKCIJI Gazde traže od radnika da im vrate deo plate

Blic pre 11 sati  
Zapošljavanje na crno, neredovni lekarski pregledi, rad na nebezbednim mašinama i zarada ispod zakonskog minimuma najčešći su uslovi koje poslodavci nameću radnicima. - Kazne za ovakve prestupe idu i do dva miliona dinara pa su gazde sve dovitljivije. Neprijavljene radnike stavljaju da rade drugu... »

Mitrović i dalje duguje državi 93 miliona

Blic pre 9 sati  
Vlasnik Televizije „Pink“ Željko Mitrović nalazi se i na najnovijoj listi najvećih poreskih dužnika u Srbiji. Mitrović je početkom februara, nakon prodaje fabrike žvaka „Stars“, platio dug od oko 500 miliona dinara i tom prilikom saopštio da je „isplatio celokupan poreski dug i upisao se u red onih... »

BLIC ANALIZA Najmanja rata ide u paketu sa najdužim rokom otplate

Blic pre 9 sati  
Od ponuđenih modela dužnicima u francima, jedino pravo olakšanje jeste mogućnost da im se rate snize za 20 odsto u naredne tri godine, ali i tu razliku, doduše bez kamate, na kraju otplate kredita moraju da plate. Računica “Blica” izvedena je na osnovu stambenog kredita u francima uzetog početkom... »

Po hranu samo u registrovane prodavnice

Danas pre 11 sati  
Veterinarska inspekcija otkrila četiri nelegalne klanice. Iako nelegalne klanice nisu u sistemu redovne kontrole Veterinarske inspekcije, samo u poslednjih nekoliko meseci, reagujući na prijave građana, otkrivena su četiri neregistrovana objekta u sklopu seoskih domaćinstava, iz kojih je zbog... »

U januaru industrijska proizvodnja manja za 2,4 odsto

Beta pre 18 sati  
BEOGRAD, 27. februara 2015. (Beta) - Industrijska proizvodnja u Srbiji januaru bila je za 2,4 odsto manja nego u istom mesecu 2014. godine, dok je u odnosu na prosek 2014. bila manja za 8,6 procenata, objavio je u petak Republički zavod za statistiku (RZS). Posmatrano po sektorima, u januaru je... »

"Svarovski" premešta proizvodnju iz Kine i Češke u Srbiju

Večernje novosti pre 19 sati  
Austrijski koncern "Svarovski" zatvara svoje proizvodne pogone u Kini i Češkoj i proizvodnju će skoncentrisati na Austriju i Srbiju, saopštila je danas ta kompanija. BEČ - Austrijski koncern "Svarovski" zatvara svoje proizvodne pogone u Kini i Češkoj i proizvodnju će skoncentrisati na Austriju i... »

Objavljen poziv za prodaju kapitala C marketa

Blic pre 18 sati  
Agencija za privatizaciju objavila je javni poziv za prikupljanje ponuda sa javnim nadmetanjem za prodaju kapitala "C marketa" u dnevnom listu Politika i na svom internet sajtu. Pravo učešća imaju domaća i strana, fizička i pravna lica, kao i konzorcijum pravnih ili fizičkih lica, navedeno je u... »

Dinar ojačao za 0,1 odsto prema evru

Akter pre 17 sati  
Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs je 120,3281 dinara za jedan evro. Prema podacima Narodne banke Srbije (www.nbs.rs), evro će koštati 13 para manje nego juče, kada je kurs bio 120,4584 dinara za evro. Dinar je jači prema evru za 0,5 odsto nego na početku ove... »

Uštede u javnom sektoru veće od očekivanih

Beta pre 18 sati  
BEOGRAD, 27. februara 2015. (Beta) - Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbijem Kori Udovički izjavila je u petak da su uštede postignute zabranom zapošljavanja u javnom sektoru veće nego što se očekivalo. Udovički je novinarima u Beogradu kazala da je u toku podrobna analiza u kojem... »

Vučić: Tri-četiri firme zainteresovane za upravljanje Železarom

RTS pre 16 sati  
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su se tri-četiri firme prijavile da upravljaju smederevskom Železarom. Premijer kaže da do kraja zime struja neće poskupeti. Vučić je novinarima rekao da postoji i nekoliko firmi koje su zaineresovane i za privatizaciju Železare, a koja bi... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.