Ekonomija

Finansijski sektor u Srbiji stabilan

Beta pre 3 sata  
Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da je finansijski sektor u Srbiji stabilan i posle šest godina krize. "Bankarski sektor je solventan i likvidan, a stres-testovi pokazuju da je otporan i na velike šokove", rekla je Jorgovanka Tabaković na prezentaciji... »

Evro danas 120,23 dinara

Beta pre 5 sati  
Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru kao u sredu, i zvanični srednji kurs je 120,2307 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Evro košta jednu paru više nego u sredu, kada je kurs bio 120,2219 dinara za jedan evro. Dinar je danas prema evru jači za 0,6 odsto nego na... »

Inspekcija od danas kontroliše i neregistrovane privredne subjekte

Beta pre 2 sata  
Danas u Srbiji počinje primena Zakona o inspekcijskom nadzoru neregistrovanih subjekata i poslodavaca koji zapošljavaju radnike na crno, najavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički. Ona je na konferenciji za novinare kazala da po tom zakonu inspekcijske službe imaju... »

Mihajlović: Ministarstvo sve radilo po zakonu

Novi magazin pre 3 sata  
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrasturkture Zorana Mihajlović izjavila je danas, povodom rešenja Ministarstva građevine koje je Privrednom kombinatu "Zlatibor", privatnoj firmi, dozvolilo upis svojine nad 2.213 hektara zemljišta, koje je ranije bilo u državnom vlasništvu, da je... »

Beograd dobija Slobodnu zonu

Novi magazin pre 1 sat  
B92: "Kad nas Merkel hvali, investitori sami dođu"
Slobodna zona Grada Beograda danas je i zvanično osnovana, a na dve lokacija na ukupnoj povšini od oko 98 hektara, investitorima će biti pružene brojne pogodnosti. Na sednici Skupštine grada osnovano je i privredno društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje Slobodnom zonom Beograda. Predlog... »

Smanjenje zaliha nafte u SAD dovelo do rasta cena

Gde investirati pre 2 sata  
Terminske cene nafte su tokom trgovanja u Aziji porasle, pošto su podaci iz SAD pokazali da su zalihe nafte u toj zemlji smanjene, navode analitičari. Američka „laka“ nafta (WTI) za isporuku u septembru poskupela je na Njujorškoj berzi 13 centi na 48,92 dolara, dok je nafta tipa „brent“ za... »

Ponovo oglas za prodaju stečajnih dužnika

Blic pre 2 sata  
U Srbiji je Agencija za privatizaciju danas saopštila da će ponovo objaviti oglas za prodaju 39 preduzeća u stečaju ili njihove imovine. Među imovinom koja će se naći na prodaji su i stanovi na Novom Beogradu, vlasništvo preduzeća "Rad", kao i objekti "Srbijanke" iz Valjeva. Na prodaji će biti... »

Pošta zaradila 40 odsto više nego i istom periodu prošle godine

Blic pre 14 sati  
Za pr­vih šest me­se­ci ove godine Po­šta Srbije ostva­ri­la je ne­to do­bi­tak od 15,2 miliona evra, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Pošte Srbije. Pošta je ubeležila ne­to do­bi­tak u iznosu od 1,84 mi­li­jar­de di­na­ra, od­no­sno 15,2 mi­li­o­na evra, čime je za 40 posto nadmašen... »

"Naša prolazna vremena su jako dobra"

B92 pre 4 sata  
Ekonomski savetnik u Vladi Srbije Vladimir Krulj izjavio je da povećanje plata i penzija zavisi od dogovora sa Međunarodnim monetarnim fondom. Foto: Tanjug Krulj je najavio da će onima, kojima su plate bile smanjene, biti vraćene u domenu, koji bude predmet dogovora sa MMF-om, a onima kojima nisu... »

LUFTHANSA PREMIUM ECONOMY: Razumne cene i uživanje u novim sedištima sa do 50% više mesta

Gde investirati pre 2 sata  
Novo iskustvo putovanja uz komforna, nova sedišta i do 50% više mesta uz razumnu cenu Lufthansa prvi put za 35 godina uvodi kompletno novu klasu putovanja. Lufthansa Premium Economy Class nudi znatno više prostora, komfora i dodatnih pogodnosti pre i u toku leta, ali je bliža ekonomskoj nego biznis... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.