Ekonomija

Oglašena prodaja Mostogradnje, Rafinerije nafte, Magnohroma, Nevene

Press pre 1 sat  
B92: Zahuktava se: Država prodaje 20-ak firmi
Agencija za privatizaciju objavila je danas prodaju kapitala beogradskih preduzeća "Dragan Marković", Mostogradnja i Rafinerija nafte, zatim Dolova iz Dolova, Zgopa iz Novog Sada, Agrobačke iz Bača, Zastava metala iz Resavice, Graničara iz Gakova, Puteva iz Sremske Mitrovice. Agencija za... »

Tabaković:Pozitivni prvi rezultati mera dogovorenih sa MMF

Beta pre 2 sata  
Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković kazala da danas da su pozitivni prvi rezultati sprovođenja mera dogovorenih sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF). "To potvrđuju reakcije na finansijskom tržištu, jer je nakon sklapanja sporazuma sa MMF-om došlo do pada prinosa na državne... »

Evro danas 120,84 dinara

Beta pre 10 sati  
Dinar je danas zadržao približnu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 120,8424 dinara za jedan evro. Kako je objavila Narodna banka Srbije (www.nbs.rs), evro koštati dve pare manje nego juče, kada je zvanični kurs bio 120,8693 dinara za jedan evro. Dinar je jači za 0,1 odsto nego na... »

Apple pretekao Google kao svetski brend

Slobodna Evropa pre 4 sata  
Kompanija Epl (Apple) je ponovo od Gugla (Google) preuzela titulu najvrednijeg svetskog brenda, prema ovogodišnjoj listi "BrandZTM Top 100" najvrednijih globalnih brendova, koju su danas objavile kompanije WPP i "Milvord Braun". Vrednost brenda Epl skočila je 67 odsto na godišnjem nivou, dostigavši... »

Brazil: BDP i valuta tonu gotovo za četvrtinu

Nova ekonomija pre 1 sat  
Recesija u brazilskoj privredi ove godine će dovesti do pada bruto domaćeg proizvoda (BDP) u dolarskoj vrednosti skoro za četvrtinu, zbog devalvacije reala. Kako piše Fajnenšel tajms, ažurirani budžet Brazila predviđa pad BDP u 2015. godini od 23 odsto, na 1.812 milijardi dolara, sa 2.353 milijarde... »

Isplata stare devizne štednje od 1. juna

Blic pre 2 sata  
Isplata ovogodišnje dospele rate stare devizne štednje počeće u ponedeljak, 1. juna, na šalterima Evrobanke (Eurobank), koja je zvanični agent Vlade Srbije u isplati tog dela javnog duga, saopštila je danas ta banka. Evrobanka je omogućila vlasnicima računa hartija od vrednosti da u filijalama te... »

Grci i dalje masovno podižu novac iz banaka

RTV pre 26 minuta  
ATINA - Gužve na šalterima grčkih banaka protekle nedelje su se intenzivirale jer su Grci masovno podizali novac sa svojih računa uplašeni zbog povećanog rizika od grčkog bankrota. "Protekla nedelja je bila daleko najteža kada je prosečna vrednost sredstava koji su građani dnevno podizali bila... »

Oduzete licence nekim naftašima

Večernje novosti pre 56 minuta  
Agencija za energetiku oduzela je na mesec dana licencu pojedinim firmama zbog nepoštovanja propisanih uslova skladištenja nafte i u tom roku moraju da otklone nedostatke. AGENCIJA za energetiku oduzela je privremeno licencu firmama "Gas petrol", "Koteksu" Surčin, PZP-AD "Vicko", ENCO, "Knez... »

Vesti sa tržišta

Kamatica pre 7 sati  
Dolar je ojačao 1,0 procenat u odnosu na korpu valuta u utorak, nastavljajući sa dobicima od kada su objavljeni podaci o rastu bazne inflacije u SAD prošlog petka, dovodeći evro do nivoa ispod 1,09 dolara prvi put u ovom mesecu. U odnosu na jen, dolar je probio nivo dugotrajnog otpora i zabeležio... »

Wall Street: Indeksi pali oko 1%

SEEbiz pre 9 sati  
NEW YORK - Američki su indeksi u utorak relativno oštro pali zbog sve jačeg dolara i mješovitih makroekonomskih podataka. Dow Jones pao je 1,03 posto ili 190 bodova, na 18.041,54 boda, S&P 500 srezan je 1,03 posto ili 21,86 bod, na 2.104,20 bodova dok je Nasdaq ostao nepromijenjen, na 5.032,75... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.