Ekonomija

Vučić i kineski premijer otvaraju most Zemun-Borča

Mondo pre 3 sata  
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će most Zemun-Borča preko Dunava u saobraćaj u decembru pustiti premijeri Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Li Kećijang. Ona je prilikom obilaska radova na mostu, koje izvodi kineska kompanija "CRBC" precizirala da će most biti... »

Vučić: Budžet će biti na vreme

Blic pre 5 sati  
Vlada Srbije će sutra ili prekosutra usvojiti predlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta i proslediti ga Skupštini na usvajanje, najavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić. Premijer je dodao da će budžet biti spreman na vreme. "Ponosan sam na ljude u Vladi, na sve što preduzimaju da izlečimo ekonomiju... »

Skupština nastavlja sednicu zakonima o tržištu kapitala

Blic pre 5 sati  
Skupština Srbije počeće danas novu sednicu na čijem će dnevnom redu biti izmene nekoliko ekonomskih zakona, među kojima i onih kojima se uređuje tržište kapitala. Na dnevnom redu biće izmene Zakona o Agenciji za privatizaciju, izmene Zakona o pravu na besplatne akcije i novčanu naknadu koju građani... »

Najveći dužnici Zastava, Krušik, Namenska, Borba, Luka

Beta pre 9 sati  
BEOGRAD, 21. oktobra 2014. (Beta) - Poreska uprava Srbije objavila je u utorak spisak najvećih poreskih dužnika, na kojem je 435 aktivnih preduzeća, 766 firmi koje su u stečaju i likvidaciji, 227 su u restrukturiranju, 322 je brisano iz registra, a 97 je onih kojima je oduzet poreski... »

Vučić: Očekujem sve više investitora iz Nemačke

Kurir pre 5 sati  
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje i da očekuje još veći dolazak nemačkih investitora u Srbiju i da i oni osećaju promene i napredak a da su se primedbe koje su izneli odnosile pre svega na rad administracije na svim novoima. Vučić je na konferenciji za novinare... »

Vučić: Do kraja godine sporazum sa MMF

Beta pre 8 sati  
BEOGRAD, 21. oktobra 2014. (Beta) - Predsednik vlade Aleksandar Vučić izrazio je u utorak očekivanje da će Srbija do kraja godine potpisati sporazum sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF). "Očekujemo do Božića da potpišemo sporazum sa MMF-om, što će biti još jedna važna stvar za našu zemlju",... »

Ovo je jedina dobra vest koju je Vujović stavio na Vučićev sto

Blic pre 5 sati  
Dobit koju bi javna preduzeća mogla da uplate u budžet biće više nego dvostruko veća od prvobitno očekivane i iznosiće 7,6, umesto prvobitno planirane tri milijarde dinara. Ovo je možda jedna od retkih dobrih vesti koju je ministar finansija Dušan Vujović, zajedno sa predlogom rebalansa budžeta,... »

Nemačke kompanije mogle bi učestvovati u privatizaciji

Beta pre 6 sati  
BEOGRAD, 21. oktobra 2014. (Beta) - Direktor Odbora nemačke privrede za istok i vodja nemačke privredne delegacije koja je u poseti Srbiji Rajner Lindner izjavio je u utorak da bi nemačke kompanije mogle da učestvuju u završetku privatizacije u Srbiji, navodeći da one vide Srbiju kao ključnu zemlju... »

Investicije u energiju vetra u Srbiji na čekanju

EurActiv pre 3 sata  
Srbija ima veliki potencijal za proizvodnju struje iz energije vetra i ima zainteresovanih investitora, finansijera i proizvođača opreme za tu oblast, ali još nema uslova za realizaciju projekata, izjavio je 21. oktobra direktor Nemačke razvojne banke (KfW) u Srbiji Jirgen Velšof (Welschof). On je... »

Za hleb nemamo, a za skupe telefone imamo

Gde investirati pre 5 sati  
BEOGRAD - „Slika“ prosečnog kupca u Srbiji može se predstaviti ovako: polovinu primanja izdvaja na hranu, štedi i smanjuje kupovine, prati akcijska sniženja, bira jeftinije namirnice... Zanimljivo je da mobilne telefone gotovo svi imaju, bez obzira na status i standard. Položaj potrošača u Srbiji... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.