Ekonomija

Dovoljno je smanjenje plata i penzija od 10 odsto

Beta pre 1 sat  
BEOGRAD, 16. septembra 2014. (Beta) - Ministar finansija Srbije Dušan Vujović ocenio je u utorak da je za planirano smanjenje budžetskog deficita dovoljno i smanjenje plata u javnom sektoru i penzija od 10 odsto. Vujović je novinarima na okruglom stolu "Rebalans budžeta i akcizna roba" u Beogradu... »

Izgradnja Južnog toka u Srbiji u oktobru

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Puna izgrađa Južnog toka u Srbiji počeće u oktobru, najavio je danas zamjenik direktora za projekte u Gaspromu Aleksandar Siromjatin, prenosi Tanjug. On je istakao će se radovi na Južnom toku u Srbiji odvijati bez obzira na situaciju u Bugarskoj, u kojoj su radovi na Južnom toku trenutno... »

Vučić očekuje podrššku EU za brze pruge

Blic pre 4 sata  
B92: Vučić očekuje podršku EU za pruge
Premijer Srbije Aleksandar Vučić očekuje podršku Evropske unije u izgradnji pruge za vozove velikih brzina od Beograda do Budimpešte. Vučić je u intervjuu Kineskom međunarodnom radiju rekao da bi od projekata, koji bi mogli da se realizuju u okviru mehanizma za saradnju Kine sa zemljama centralne i... »

Dinar danas na istorijskom minimumu

Akter pre 1 sat  
Dinar je danas ostao gotovo nepromenjene vrednosti prema evru i srednji kurs iznosi 119,0767 dinara za evro. Po podacima Narodne banke Srbije (www.nbs.rs), dinar je danas slabiji za 3,7 odsto prema evru nego na početku ove godine, za 3,6 slabiji nego pre godinu dana, a za 1,4 odsto slabiji nego pre... »

Svaki četvrti u državnoj upravi - savetnik

Gde investirati pre 5 sati  
BEOGRAD - Svaki četvrti državni službenik, zaposlen u republičkoj adminsitraciji savetuje nekoga. Osim toga, ministri i potpredsednici Vlade imaju pravo da angažuju posebne savetnike, kojih je za sada više od 30, s obzirom na to da još nisu svi članovi kabineta Aleksandra Vučića iskoristili... »

Država postaje vlasnik Simpa

B92 pre 4 sata  
Vranje -- Danas je istekao rok za izjašnjavanje o pokretanju konverzije vlasništva kapitala u Simpu. "Republika Srbija je donela odluku da preuzme većinski deo vlasništva nad imovinom Simpa, a lokalne samouprave su se izjasnile da podržavju tu odluku. To praktično znači da država Srbija postaje... »

Smanjena proizvodnja na Djerdapu 2 zbog nevremena

Beta pre 3 sata  
BEOGRAD, 16. septembra 2014. (Beta) - Hidroelektrana "Djerdap 2" radi otežano zbog vremenskih nepogoda koje su pogodile kladovsku i negotinsku opštinu, saopštila je u utorak Elektroprivreda Srbije. Kako je navedeno, dva agregata "Djerdapa 2" koji se nalaze u dodatnoj elektrani, van pogona su zbog... »

Mihajlović: Srbija je u energetskoj krizi, samo mi se čini da to niko ne govori

Press pre 6 sati  
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da svaki dan odugovlačenja u nabavci energenata znači veći rizik od energetske nestabilnosti, veće troškove uvoza i otvara prostor za mešetare i energetske zelenaše. Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da svaki dan... »

Za ekonomske diplomate mesečno 210.000 evra, a izvoz isti

Gde investirati pre 2 sata  
BEOGRAD - Srbija je 2010. godine poslala 28 "ekonomskih diplomata" u 25 zemalja sveta, a podaci pokazuju da izvoz domaćih kompanija ne raste, iako to treba da bude prioritet u njihovom radu, saopštila je Mreža za poslovnu podršku (BSN). Kako je navedeno, BSN je upoređivanjem planiranih budžetskih... »

Bajatović: Spremni smo za zimu

B92 pre 51 minut  
Generalni direktor Srbijagasa, Dušan Bajatović izjavio je da Srbije ima dovoljno energenata za zimu i u slučaju gasne krize zbog ukrajinske krize. Bajatović je novinarima u Skupštini Vojvodine kazao da su uskladištene rezerve gasa za 90 dana, a za kasnije je obezbeđena i zamena gasa mazutom.... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.