Ekonomija

Plan B za Galeniku

Beta pre 1 sat
U slučaju da ne uspe prodaja Galenike država je spremila i plan B za dalju sudbinu te beogradske farmaceutske fabrike, piše današnji Blic. Prema tom planu država bi Galenici otpisala dugove od oko 130 miliona evra, dok bi fabrika kredite bankama vraćala do 2020. godine. Da li će jedina državna... »

Azijske berze: Azijski ulagači oprezni, dolar stabilan

Gde investirati pre 2 sata
Na azijskim berzama se u ponedeljak trguje mirno, a podršku tržištima pruža nada ulagača u nove podsticajne mere vodećih centralnih banaka u svetu. Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u plusu 0,15 odsto, dok su cene akcija u Singapuru, Šangaju i Australiji porasle između 0,1 i 0,4... »

Evro danas 123,5092 dinara

Novi magazin pre 3 sata
RTV: Dinar danas miruje
Dinar danas košta skoro isto kao u petak i tokom vikenda, i zvanični srednji kurs je 123,5092 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je slabiji nego na početku ove godine za 1,5 odsto u odnosu na evro, a za 2,6 odsto je slabiji nego pre godinu dana, dok je 0,2 odsto jači nego... »

Novi početak za posrnulog giganta: "Jahu" prodat za pet milijardi dolara

Blic pre 1 sat
B92: Verajzon kupuje Jahu za 5 mlrd.$!
Američki telekom "Verajzon" otkupiće "Jahuov" posao pretraživanja interneta i reklamiranja za oko pet milijardi dolara, prenose američki mediji. Dve kompanije saopštile su ranije da su u toku ekskluzivni razgovori o mogućem dogovoru. "Jahu" je objavio u februaru da je u potrazi za "strateškim... »

Danas: Inspekcija dobila 2 automobila od Jure

B92 pre 3 sata
B92: Danas: Inspekcija dobila 2 automobila od Jure
Beograd -- Za šest godina koliko južnokorejska kompanija Jura korporejšn posluje u Srbiji, urađeno je na desetine inspekcija u fabrikama u Nišu, Rači i Leskovcu. U izveštajima koje je posle dva meseca čekanja listu Danas poslalo Ministarstvo rada, navodi se da se 26 zaposlenih žalilo, kao i da se... »

Cijene nafte prošloga tjedna pale 4 posto

SEEbiz pre 3 sata
NEW YORK – Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna pale oko 4 posto, skliznuvši blizu najnižih razina u dva mjeseca, nakon novih naznaka da je proizvodnja i dalje znatno veća od potražnje. Na londonskom je tržištu cijena barela prošloga tjedna pala 4 posto, na 45,69 dolara, dok je na... »

Završeno spajanje Deleza i Aholda

Beta pre 32 minuta
RTV: Spojili se Delez i Ahold
Trgovinska kompanija Delez Srbija (Delhaize Serbia) saopštila je da od danas počinje da radi kao deo kompanije Ahold Delez, jer je uspešno okončan proces spajanja holandskog Aholda i belgijske Delez Grupe. Kako se navodi Ahold Delez počinje rad kao jedna od najvećih svetskih kompanija u... »

BELEX indeksi završili trgovačku nedelju u "crvenom"

Kamatica pre 2 sata
Poslednj dan trgovanja na Beogradskoj berzi u ovoj nedelji, indeksi Beogradske berze završili su u "crvenom", a ostvareni solidan promet se duguje trgovanju državnim obveznicama. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 104,88 miliona dinara (850 hiljada evra). Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15,... »

Kim Daeheng: Napuštam Srbiju, ali srce mi ostaje u njoj

Nova ekonomija pre 1 sat
B92: Kim: Srce mi ostaje u Srbiji
Kim Daeheng, posle tri godine vođenja beogradske kancelarije MMF, napušta Srbiju, ali će ipak neko vreme ostati i kad mandat od 1. avgusta preuzme Urugvajac Sebastijan Sosa, kako bi mu preneo sve što zna o Srbiji. "Pratiću kako napreduje srpska ekonomija i poboljšanje životnog standarda u Srbiji.... »

Gas za Srbiju u raljama politike

Večernje novosti pre 15 sati
Uskoro ističe ugovor "Gasproma" o tranzitu "Plavog goriva" kroz Ukrajinu, ne zna se kako će onda stizati do nas. "Turski tok" u igri, ali Moskva daje prednost Baltiku. MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA Kojom će maršrutom u Srbiju stizati ruski gas posle 2019. godine - preko Baltika, Ukrajine ili cevima... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.