Ekonomija

Simonović: "Železnice" neće završiti kao gubitaš

RTS pre 3 sata  
"Železnice Srbije" bi do kraja ove godine trebalo da završe proces restrukturiranja i od početka 2015. organizuju saobraćaj na nov način, koji će obezbediti manje troškove i veće prihode, izjavio je generalni direktor te kompanije, Dragoljub Simonović. Simonović je rekao Tanjugu da srpske... »

Gašić:U septembru smene na čelu fabrika namenske

Kurir pre 5 sati  
BEOGRAD- Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je da će u septembru biti promena na čelu fabrika namenske industrije. "Ako kompanije imaju monopolsku poziciju na tržištu, svu podršku države i koriste izdašne subvencije, a pritom posluju u minusu i još su medu najvecim poreskim dužnicima,... »

Janković: Zakon o radu ne odnosi se na sve zaposlene

RTS pre 32 minuta  
Jedan od argumenata koji suštinski "brani" novi Zakon o radu je to da će uvesti red i napraviti jasnu razliku između radnika i neradnika, ali zaposleni u javnim službama ne moraju zbog toga da brinu, jer za njih Zakon o radu ne važi, ističe Saša Janković. "Rad zaposlenih u državnoj službi i... »

Simpo potpisao ugovor sa bankama, sledi izlazak iz blokade

Politika pre 1 sat  
BEOGRAD – Kompanija Simpo potpisala je sa bankama ugovor o mirovanju dugova do 31. oktobra, kojim se reguliše mirovanje svih dospelih rata kredita, kamata i ostalih naknada koje Simpo duguje bankama, izjavio je Tanjugu generalni direktor kompanije Slađan Disić. Ugovor je potpisan sa mogućnošću... »

Rebalans budžeta do 15. septembra u parlamentu

Gde investirati pre 6 sati  
BEOGRAD - Rebalans budžeta biće pred poslanicima u Skupštini Srbije najkasnije 15. septembra i na toj sednici biće i usvojen, najavio je minister privrede Dušan Vujović. Vujović je rekao da je planirano da do 11. avgusta budu poznati svi parametri rebalansa budžeta i da budu dogovoreni na nivou... »

Opet Amerikanci preuzimaju bivši Sartid?!

Press pre 2 sata  
„Esmark stil grupa“, treći proizvođač čeličnih ploča u SAD, najbliža je preuzimanju Železare u Smederevu. Vlada će učiniti sve da se taj posao realizuje, potvrđeno je “Blicu”. „Esmark stil grupa“, treći proizvođač čeličnih ploča u SAD, najbliža je preuzimanju Železare u Smederevu. Vlada će učiniti... »

Bez posla ostalo 2.700 bankara

B92 pre 3 sata  
B92: Bez posla ostalo 2.700 bankara
Beograd -- Uprkos povećanju kapitala za pokriće loših kredita naš bankarski sistem je siguran, kaže direktor Uprave za nadzor finansijskih institucija NBS Đorđe Jevtić. On je u intervjuu za RTS rekao da je broj zaposlenih u bankarskom sistemu u proteklih godinu i po dana smanjen je za blizu 2.700... »

"Feragosto" za zaposlene u "Fijatu"

RTS pre 3 sata  
RTS: "Feragosto" za zaposlene u "Fijatu"
Zaposleni u fabrici automobila "Fijat" u Kragujevcu koristiće kolektivni godišnji odmor od ponedeljka do 25. avgusta. Ovogodišnji "feragosto" za zaposlene trajaće četiri, umesto uobičajene tri nedelje, prenosi Fonet. Prema nezvaničnim informacijama, odmor je produžen kako bi se dalo više vremena... »

U junu najniži minus u državnoj kasi

Večernje novosti pre 40 minuta  
Ministarstvo finansija saopštilo da je manjak novca u srpskom budžetu od početka godine 116,7 milijardi. U PRVOJ polovini ove godine deficit budžeta Srbije iznosio je 116,7 milijardi dinara, a u junu je evidentiran najniži nivo tog deficita od početka godine, u iznosu 2,1 milijardu dinara,... »

Prokop uskoro veliko gradilište

Blic pre 3 sata  
RTS: Ugovor o izgradnji "Prokopa" do četvrtka
Ugovor za nastavak izgradnje železničke stanice Prokop biće potpisan najkasnije u četvrtak, 31. jula, a konzorcijum domaćih građevinskih preduzeća koje predvodi Energoprojekt mogao bi da započne radove odmah po uplati avansa, izjavio je danas Tanjugu generalni direktor Energoprojekt Holdinga,... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.