Ekonomija

Vujović: Molim vas da podnesete ovu žrtvu

Blic pre 1 sat  
Penzioneri i zaposleni u javnom sektoru osetiće mere štednje već u decembru sa isplatom novembarskih zarada. - Molim građane da podnesu ovu jednokratnu žrtvu da bismo imali bolju budućnost i konačno završili reforme koje smo počeli pre 20 godina - rekao je ministar finansija Dušan Vujović juče u... »

Antić: Srbija ne prodaje RTB Bor, ali tražimo strateškog partnera

Press pre 2 sata  
Završetak izgradnje nove topionice i fabrike sumporne kiseline u RTB-u Bor je veoma značajno za privredni rast Srbije u 2015. i 2016. godini i ključno strateško pitanje, rekao je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, i poručio da država ostaje većinski vlasnik tog rudnika, ali da... »

Sertić: Samo ekonomski razvoj može da ubrza pristup EU

Blic pre 1 sat  
Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je danas da samo ekonomski razvoj može na "najbolji i najefikasniji način" da ubrza pristupanje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji (EU). "Svaka od zemalja regiona mora da nastavi sa snažnim ekonomskim reformama u okviru svojih sistema, ali... »

Kredit EBRD-a od 200 miliona evra za osiguranje depozita

Blic pre 1 sat  
Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) saopštila je danas da je dala stend-baj kredit srpskoj Agenciji za osiguranje depozita u vrednosti od 200 miliona evra. EBRD će ojačati stabilnost bankarskog sektora u Srbiji obezbeđivanjem efikasne i kredibilne zaštite osiguranih depozita,... »

Petrović: Stvarni deficit budžeta oko 300 milijardi dinara

Novi magazin pre 33 minuta  
Stvarni deficit budžeta Srbije nije oko 225 milijardi dinara koliko je navedeno u rebalansu, već oko 300 milijardi, izjavio je večeras predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović dodajući da se to telo zalaže da se takvi takozvani "troškovi ispod crte" novom metodologijom unesu u budžet. "Kad se... »

Amerikanci otvaraju rudnik u Boru?

Večernje novosti pre 54 minuta  
Ako rezultati istraživanja potvrde da je profitabilno, američka kompanija „Friport Mekmoran“ u okolini Bora otvoriće kop sa rudama bogatim baktrom. AKO dosadašnji rezultati istraživanja potvrde da je profitabilno da američka kompanija „Friport Mekmoran“ u okolini Bora otvori rudnik, to će za ovaj... »

Cepanica najjeftinije greje

Večernje novosti pre 54 minuta  
Zima juče zakucala na vrata, potrošačima će se ove sezone najviše isplatiti drvo kao ogrev. I najpovoljniji energenti za šest meseci mogu iz džepa da „izvuku“ oko 45.000 dinara. NAGLO zahlađenje u Srbiji nateralo je potrošače da stave na papir računicu za ovu grejnu sezonu. Računica pokazuje da su... »

Prilagođavanje trgovini EU

Akter pre 5 sati  
Šef Tima za pregovore sa Evropskom unijom (EU) Tanja Miščević izjavila je danas da članstvom u EU država gubi pravo na svoje sporazume o slobodnoj trgovini, jer postaje deo trgovinskog bloka koji ima sopstvene sporazume, i ocenila da pregovore o poglavlju 30, koje se bavi tom temom, ne treba samo... »

Od Rusije zatražen veći kontigent dozvola za prevoznike

Beta pre 10 sati  
MOSKVA/BEOGRAD, 23. oktobra 2014. (Beta) - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je u četvrtak u Moskvi s ministrom saobraćaja Ruske Federacije Maksimom Sokolovim o povećanju kontigenta dozvola za medjunarodne prevoznike za rusko tržište. Kako... »

Evro 119,38 dinara

Beta pre 15 sati  
BEOGRAD, 23. oktobra 2014. (Beta) - Dinar je u četvrtak zadržao skoro istu vrednost prema i zvanični srednji kurs je 119,3892 dinara za evro. Domaća valuta je ove godine bila najjača 1. januara, kada je jedan evro koštao 114,6421 dinara. Centralna banka je ove godine na Medjubankarskom deviznom... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.