Ekonomija

Odbor za finansije usvojio Predlog budžeta za 2017. godinu

RTS pre 44 minuta
Skupštinski Odbor za finansije prihvatio je Predlog budžeta za 2017. godinu i set pratećih zakona i uputio ih Skupštini na razmatranje. Ministar finansija Dušan Vujović ocenio je na sednici Odbora za finansije Skupštine Srbije da bi dalje stezanje kaiša bilo kontraproduktivno i da je Srbija na... »

Hrana puna pesticida u Srbiji prolazi kontrole

Radio 021 pre 25 minuta
Nijedna jabuka u Srbiji nije stopostotno ispravna hrana za najmlađe. Ovakvu poruku mogli smo da izvučemo iz "afere Juvitana", kada je u kašicama od voća pronađena povećana koncentracija pesticida. Ti otrovi nalazili su se i u voću od kojih je pravljena dečja hrana, ali su ti nivoi, prema našim... »

Dok građani krpe kraj s krajem, elita obradovana nižim porezom na imovinu

Radio 021 pre 3 sata
Gotovo svi građani će sledeće godine dobiti uvećane račune za porez, sem vlasnika vila i luksuznih kuća, naročito u prestonici - na Dedinju i Senjaku. Ovim nekretninama je pala cena, pa će biti privilegovani i nižim iznosima na uplatnicama. Kaća Lazarević, stručnjak za nekretnine, smatra da je do... »

Svjetska tržišta: Indeksi pali nakon tri tjedna rasta

SEEbiz pre 6 sati
LONDON – Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica pale, nakon tri tjedna rasta, jer je njihov uspon, potaknut pobjedom Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima, izgubio na zamahu. Na Wall Streetu je prošloga tjedna Dow Jones ojačao 0,1 posto, na 19.170 bodova, dok je S&P... »

Potrebno navesti tačne iznose subvencija za investitore

Beta pre 1 sat
Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović upozorio je danas na nedostatak transparentnosti u Predlogu budžeta za narednu godinu, u delu koji se odnosi na subvencije za strane investitore, kao i za garancije. On je na sednici Odbora za finansije Skupštine Srbije rekao da je u Predlogu državnog... »

Evro u ponedeljak 123,17 dinara

Vesti online pre 8 sati
Dinar će u ponedeljak, 5. decembra, zadržati približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 123,1718 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti za 0,1 odsto slabiji nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 1,5 odsto.... »

Skupština sebi smanjuje budžet za 400 mil. RSD

B92 pre 1 sat
Beograd -- Skupštinski Odbor za finansije usvojio je amandman kojim će se budžet Skupštine Srbije umanjiti za 400 miliona dinara. Taj amandman biće upućen poslanicima na usvajanje na sednici koja počinje danas popodne, a na kojoj će se raspravljati o Predlogu budžeta Srbije za 2017. godinu i... »

Bankari nas i dalje "deru" velikim maržama

Večernje novosti pre 2 sata
B92: Srbi euforično, a evo kako nas bankari "deru"
Stručnjaci kažu da su naknade za kredite dinarima prepolovljene, ali mesečne rate mogu da budu niže. EUFORIJA sa smanjenjem kamata na dinarske kredite je završena. Iako su banke za poslednjih godinu dana prepolovile cenu, pre svega najtraženijih gotovinskih zajmova, to, ipak, nije dovoljno, jer je... »

Turski i hrvatski turisti najbrojniji u Beogradu u 2016.

SEEbiz pre 1 sat
B92: BG: Hrle Hrvati, a ovih turista je 95% više
BEOGRAD - Beogradu je u oktobru ove godine boravilo 14 odsto više stranih turista nego u istom mesecu prošle godine, a domaćih gostiju je bilo za 12 procenata više. Prema podacima Sektora statistike u Sekretarijatu za upravu, ukupan broj stranih i domaćih gostiju u srpskoj prestonici bio je u... »

Demokratski front: Veoma neizvjesna američka ratifikacija Sporazuma sa Crnom Gorom

SEEbiz pre 4 sata
PODGORICA - Opozicioni Demokratski front (DF) ocenio je da je izborom Donalda Trampa za predsjednika SAD "veoma neizvestan" ishod američke ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u. Ta ocjena iznesena je u saopštenju o poseti funkcionera DF Rusiji, gde su se lieri te koalicije Andrija... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.