Ekonomija

Telekom, Telenor i Vip otkupili dokumentaciju za frekvencije

Blic pre 3 sata  
Telekom Srbije, Telenor i Vip otkupili su konkursnu dokumentaciju za učešće u postupku javnog nadmetanja za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radio-frekvencija u opsegu 791-821/832-862 MHz koje će operatori koristiti za dalje unapređivanje mobilne telefonije 4. generacije, saopštila je... »

Zakon zabranjuje "Kupujmo domaće"

Večernje novosti pre 5 sati  
Aktuelni propisi ne dopuštaju ograničavanje slobode trgovanja u Srbiji. Svi trgovci i roba, domaći ili strani, moraju imati jednak tretman. Država ne može potrošačima da sugeriše kupovinu srpskih proizvoda. KADA damo 100 dinara za domaći proizvod, često i do 95 dinara ostaje u zemlji i ide na... »

Dinar u padu, kurs 119,97

RTV pre 2 sata  
RTV: Dinar u padu, kurs 119,97
BEOGRAD - Dinar će danas oslabiti 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 119,9703 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS). Nacionalna valuta će prema zajedničkoj valuti evrozone vredeti 0,3 odsto više nego pre mesec dana, a 0,7 odsto manje nego godinu dana... »

Namenska industrija udvostručila izvoz

Politika pre 5 sati  
Kragujevac – Namenska industrija Srbije može biti zamajac procesa reindustrijalizacije naše zemlje, poručio je ministar odbrane Bratislav Gašić juče u Kragujevcu, posle sastanka sa rukovodstvom fabrike „Zastava oružje”. U izjavi za medije, ministar odbrane je naveo da je naša vojna industrija ove... »

Vučić: Besmislene i netačne Informacije o 9.000 novozaposlenih

Danas pre 6 sati  
Povodom zvaničnog podatka vladine Komisije za odobravanje zapošljavanja. Beograd - U svim ministarstvima i javnoj administraciji smanjen je broj zaposlenih i biće još smanjenja, rekao je juče premijer Srbije Aleksandar Vučić. Komentarišući podatak vladine Komisije, koji je Danas dobio nakon godinu... »

Investitor bez imovine

Večernje novosti pre 5 sati  
Predlog zakona o ulaganjima naišao na osudu dela stručne javnosti. Jedna od najproblematičnijih stavki je "oduzimanje stvari i prava ulagača" ZAKON o ulaganjima, koji je od danas u skupštinskoj proceduri, naišao je je na osudu dela stručne javnosti. Iako bi trebalo bi da izjednači prava domaćeg i... »

Prvi sajam hedonizma - sepia Fest

Večernje novosti pre 3 sata  
Sajam će se održati početkom aprila 2016. godine, a ima za cilj da okupi velike i male proizvođače premium proizvoda, somelijere, gastronome i sve druge kojima je zajedinički imenitelj hedonizam. BEOGRAD - Prvi sajam hedonizma u Beogradu biće održan pod nazivom Sepia Fest na Beogradskom sajmu, uz... »

EPS Metering na pravom putu

Večernje novosti pre 3 sata  
Elektroprivreda Srbije dobila pohvale stručnjaka za projekat informacionih tehnologija i merne infrastrukture. PROJEKAT EPS Metering nedavno je prvi put predstavljen stručnoj javnosti u Evropi na radionici "Power Line Comunication" na univerzitetu Alpen Adria u Klagenfurtu. Posle potpisivanja... »

Dinar slabiji 0,1 odsto, kurs 119,970

B92 pre 9 sati  
Dinar će sutra oslabiti 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 119,9703 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS). Foto: Thinkstock.com Nacionalna valuta će prema zajedničkoj valuti evrozone vredeti 0,3 odsto više nego pre mesec dana, a 0,7 odsto manje nego godinu... »

Izvoz naoružanja duplo veći nego lane

Akter pre 6 sati  
Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je u Kragujevacu da će prvi put posle 15 godina odbrambena industrija ostvariti duplo veći izvoz, od 750 miliona dolara. On je ocenio da namenska industrija može da bude zamajac reindustrijalizacije Srbije. "U ovoj godini Srbija iskazuje značajne... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.