Ekonomija

Valpovački poučak: Građani sami pustili vodu

SEEbiz pre 12 minuta  
VALPOVO - U komunalnom poduzeću "Dvorac Valpovo" doznaje se da je sinoć pušten dotok pitke vode stanovnicima Valpova i prigradskih naselja, koji je tijekom poslijepodneva bio prekinut odlukom dobavljača, belišćanskog poduzeća "Hidrobel". Time je kulminirao višemjesečni sukob oko cijene vode.... »

Iz IPARD programa povraćaj sredstava do 65 odsto

Beta pre 55 minuta  
RTV: Programi EU za razvoj vinskog i seoskog turizma
BEOGRAD, 28. marta 2015. (Beta) - Poljoprivrednici i oni koji žele da investiraju u svoje domaćinstvo radi razvoja seoskog i vinskog turizma ovu godinu treba da shvate kao godinu pripreme i da planiraju investicije, izjavio je savetnik za ruralni razvoj u Ministarstvu poljoprivrede Srbije... »

Bez većih problema u izdavanju gradjevinskih dozvola

Beta pre 55 minuta  
BEOGRAD, 28. marta 2015. (Beta) - Lokalne samouprave u Srbiji za sada nemaju veće probleme u izdavanju gradjevinskih dozvola koje bi, prema novom Zakonu o planiranju i izgradnji, investitori trebalo da dobiju za najviše 28 dana, a veći priliv zahteva očekuju od aprila, odnosno početka gradjevinske... »

Rainer Seele novi šef OMV-a

SEEbiz pre 2 sata  
BEČ - Rainer Seele (54), šef njemačkog proizvođača nafte i plina Wintershall, zasjest će na čelo austrijskog OMV-a od 1. srpnja 2015. godine. Nadzorni odbor OMV-a je petak oodbrio Seeleu mandat od tri godine - uz opciju produženja za dvije godine. Dosadašnji šef OMV šef Gerhard Roiss, kako je... »

Prerađivači kobasicama „zadimili” istinu o uvoznom mesu

Politika pre 2 sata  
RTV: Ko smrznuto meso prodaje kao sveže
Pošto uvoz svinjskog mesa „guši” domaće tržište država je odlučila da pomogne domaćim proizvođačima otkupom tovljenika i da pooštri uvoz i upotrebu zamrznutog mesa. Naša vlada je, pre desetak dana, nedvosmisleno saopštila da zamrznuto meso više neće moći da se prodaje kao sveže i da se na taj način... »

Vodostaji Ibra i Morave u porastu, ali ispod granice odbrane

SEEbiz pre 1 sat  
KRALJEVO - Zapadna Morava je napunila korito, ali je ispod granice redovne odbrane od poplava, a vodostaj Ibra je porastao 20 centimetara, rekao je Tanjugu načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović. "Oko 9.00 sati smo obišli nekoliko mernih tačaka na Zapadnoj Moravi, i... »

Antić i radnici složni: Stopira se privatizacija

Mondo pre 1 sat  
B92: Radnici Kostolca zamrznuli štrajk
Radnici četiri preduzeća u Rudarskom basenu Kostolac odlučili su da prekinu blokadu puteva i zamrznu štrajk. Sa ministrom Antićem dogovoreno da s ezaustavi proces privatizacije. Posle sastanka sa ministrom Aleksandrom Antićem i rukovodstvom dogovoreno je da se u ovom trenutku zaustavi proces... »

Ovo su najbolji part-time poslovi za 2015. godinu

Gde investirati pre 1 sat  
Sudeći po novoj analizi portala CareerCast, mnogi zaposleni sa punim radnim vremenom izgleda ne bi imali problema sa zaradom kada bi iznenada izgubili posao. Prva dva mesta na listi najboljih part-time poslova zauzeli su programeri i menadžment analitičari, pokazala je ova analiza. Dok menadžment... »

Bolji dani za francusku ekonomiju

Gde investirati pre 1 sat  
PARIZ - Francuska privreda mogla bi da dostigne privredni rast od 1,5 odsto pre 2016, izjavio je francuski premijer Manuel Vals. "Statistički zavod Insee kao i ostale relevantne institucije predvidele su da će privredni rast od oko 1,5 odsto biti dostignut 2016, kada bi trebalo da dođe i da pada... »

Lafarge zatvara pogon u Trbovlju, 56 radnika bez posla

SEEbiz pre 1 sat  
LJUBLJANA - Multinacionalna kompanija Lafarge zatvara pogon u Sloveniji. Prema neslužbenim informacijama Dela, 56 radnika će izgubiti posao, a ostat će samo 14 radnika koji će raditi na poslovima otpremanja proizvedenih količina cementa. S ovim otkazima će se stopa nezaposlenosti u Trbovlju popeti... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.