Ekonomija

„Zimske čarolije“ na kopovima i u flotaciji

Danas pre 7 sati
* Radnici i uprava uz napore uspeli da očuvaju proizvodne tokove i da samo desetak procenata zaostanu za planom *Do kraja meseca valja preraditi 850.000 tona rude i 2.200 tona bakra u koncentratu. U rudnicima bakra u Boru i Majdanpeku i na „debelom“ minusu prethodnih dana se radilo normalno. Na... »

Štrajkuje glađu zbog Blagoja Spaskovskog

Danas pre 45 minuta
Na minus devet, zbog mobinga kome je izložen, Zoran Kušljugić otpočeo je najavljeni štrajk glađu ispred direkcije preduzeća u kome radi 32 godine * Uzrok sukoba sa direktorom je primedba na kvalitet koncentrata bakra uvezenog preko Red metala, firme Milana Popovića. Zbog strahovlade i psihičkog... »

Promocija karabina za američko i ostala svetska tržišta

Danas pre 6 sati
U Las Vegasu sutra počinje četvorodnevni Sajam lovačko-sportskog i oružja za ličnu odbranu Šot šou (Shot show), koji godinama unazad slovi za najveću oružarsku smotru na planeti, i na kojem, pored više od 1.600 izlagača iz oko 100 zemalja, tradicionalno učestvuje i Zastava oružje. Kragujevačka... »

Evro 123,82 dinara

RTV pre 2 sata
RTV: Evro 123,82 dinara
BEOGRAD - Dinar će danas zadržati skoro istu vrednost prema evru kao danas, a zvanični srednji kurs biće 123,8239 dinar za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). NBS je juče prodala 15 miliona evra da bi ublažila dnevnu promenu kursa. Evro je juče koštao 123,7907 dinara. Prošle godine... »

Rusi postavili novi rekord, nezaustavljivo idu dalje

Vesti online pre 3 sata
Međugodišnja inflacija u Rusiji iznosiće u januaru 2017. godine između 5 i 5,2 odsto, saopštilo je Ministarstvo ekonomije u Moskvi. Procenjuje se da će potrošačke cene na mesečnom nivou zabeležiti rast 0,6 do 0,8 procenata u januaru, objavilo je ministarstvo u nedeljnom izveštaju, a prenosi... »

U početku beše tama, a onda se rodi ideja

MojaFirma.rs pre 1 sat
Isak Njutn poznat je kao tvorac zakona kretanja i jedan od utemeljivača moderne nauke. Svima je poznata priča o tome kako je jednog lepog prolećnog dana, u šetnji vrtom spoznao zakon gravitacije. U trenutku dok je zamišljeno koračao kraj drvoreda, jedna zrela jabuka pala je na tlo i tako uticala na... »

Klima "izduva" i 2.000 iz džepa

Večernje novosti pre 5 sati
Zbog "debelog" minusa mnogi građani prinuđeni da troše više električne energije nego obično. Štedljive sijalice spuštaju godišnji račun za struju i do 100 evra. VELIKI mraz odvlači u minus i račun za električnu energiju tokom zimskog perioda. Na prosečan trošak za struju, koji se u Srbiji kreće oko... »

Neimari iz Srbije grade srce Moskve: Ministar s građevincima u Rusiji

Kurir pre 2 sata
Zahvaljujući dobrim političkim odnosima Srbije i Rusije srpska privreda i građevinska industrija imaju mnogo prostora na ruskom tržištu, izjavio je ministar za rad i zapošljavanje Aleksandar Vulin prilikom obilaska dva gradilišta u Moskvi na kojima radove izvodi srpska firma „Putevi Užice“. -... »

Budžet: Vojvodina u plusu 5,6 milijardi dinara

Kurir pre 2 sata
Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je u budžetu Vojvodine ostvaren suficit više od 5,6 milijardi dinara kao rezultat štednje u proteklih šest meseci. Mirović je na Pinku rekao da je proces restrukturiranja duga u dve faze okončan, pri čemu je druga faza okončana pre dva dana. -... »

(Ne)opravdani strah od poskupljenja telekomunikacionih usluga

Danas pre 9 sati
Vest da će Hrvatski telekoma (HT) kupiti 76,5 odsto akcija Crnogorskog telekoma (CT) izazvala je veliko interesovanje crnogorske javnosti i to uprkos činjenici da je to "unutrašnja stvar" Dojče telekom grupe u čijem sastavu posluju i HT i CT, odnosno Mađarski telekom koji je vlasnik CT. Povodom ove... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.