Ekonomija

Kina: Umesto Feda, juan "žrtveni jarac" za berzanski krah

Blic pre 1 sat  
Od devalvacije kineskog juana ne treba praviti "žrtvenog jarca" za nedavni globalni pad berzi, izjavio je juče visoki zvaničnik kineske centralne banke Jao Judong, ocenivši da je zabrinutost zbog mogućeg podizanja ključne kamate u SAD ove godine u stvari podstakla odliv kapitala sa tržišta u... »

Privatno obrazovana elita održava svoj monopol nad vlašću

Gde investirati pre 1 sat  
Samo 7% stanovništva pohađa privatne škole, a 44% studenata Oksforda i 38% studenata Kembridža dolazi iz privatnih škola. Šta nam to govori? Da su bogati pametniji od ostalih? Da su sposobniji? Da zaslužuju da vladaju? Ako verujete da su Oksford i Kembridž najbolji univerziteti koji primaju... »

Banke ovih dana masovno šalju mejlove koje mnogi korisnici ne razumeju. Evo o čemu se radi

Blic pre 4 sata  
Primena novog zakona o platnim uslugama će usloviti neke promene u poslovanju banaka i zbog toga banke masovno šalju obaveštenja klijentima. Banke su, naime, dužne da klijente obaveste o svakoj promeni, a novi zakon predviđa novine poput promena nekih tarifa, načina raskida ugovora, izdavanja... »

Evro 120,34 dinara

RTV pre 1 sat  
RTV: Evro 120,34 dinara
BEOGRAD - Dinar će danas ojačati za 0,3 odsto prema evru i zvanični srednji kurs će biti 120,3483 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Prema podacima NBS, evro će koštati oko 30 para više nego juče, kada je kurs bio 120,6499 dinara za jedan evro. Dinar će biti jači prema evru za... »

Dinar sutra jači 0,3 odsto, kurs 120,34

Blic pre 8 sati  
Dinar će sutra ojačati 0,3 odsto prema evru, i zvanični srednji kurs iznosiće 120,3483 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS). Nacionalna valuta će prema zajedničkoj valuti evrozone vredeti koliko i pre mesec dana, a 2,1 odsto manje nego godinu ranije. Dinar je prema dolaru... »

EPS osniva kompaniju za trgovinu strujom na KiM

Novi magazin pre 12 sati  
B92: Energetski sporazum: EPS osniva kompaniju na KiM
Elektroprivreda Srbije (EPS) će na Kosovu osnovati kompaniju za snabdevanje i distribuciju električne energije, pod nazivom „ElektroSever", koja će imati pravo na izdavanje i naplatu računa, navedeno je u Sporazumu koji potpisali premijer Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Ica Mustafa, uz... »

Mihajlović: “Koridori” i “Putevi” nisu problem za MMF

RTS pre 8 sati  
B92: Za kapitalne projekte MMF nije adresa
MMF će u drugoj reviziji aranžmana sa Srbijom pozitivno oceniti rezultate Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kaže resorna ministarka Zorana Mihajlović. Kašnjene u spajanju "Koridora" i "Puteva Srbije" nije postavljeno kao problem, napominje Mihajlovićeva. "Misija je bila... »

Projekti Srbije za region

Akter pre 12 sati  
B92: Vučić i Rama izlobirali novac od EU
Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas će u Beču, na samitu zapadnog Balkana, kandidovati tri regionalna projekta saobraćajne infrastrukture, vredna oko pet milijardi evra. Kako piše Blic, to su autoput Niš - Priština - Drač i Beograd - Podgorica - Tirana, kao i pruga Beograd - Podgorica - Skadar... »

Vulin:Ispunjavamo sve što je dogovoreno sa MMF-om

Beta pre 12 sati  
RTV: Vulin: Ispunjavamo sve dogovoreno sa MMF-om
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije je ispunilo svoje obaveze i uradilo sve što je bilo predviđeno dogovorom sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), izjavio je danas minstar Aleksandar Vulin na sastanku sa misijom te međenarodne finansijske organizacije. Kako... »

Čadež predstavio akcioni plan šest komora

RTV pre 9 sati  
BEOGRAD - Predsednici šest komora Zapadnog Balkana, kao i predsednici komora Hrvatske i Slovenije, potpisali su danas su Beču sporazum o osnivanju Komorskog investicionog foruma, čiji je cilj razmena informacija i predlaganje mera za uvećanje investicija, saopštila je Privredna komora Srbije.... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.