Ekonomija

Kurs nepromenjen, 117,83 dinar za evro

Akter pre 8 minuta  
Dinar je ostao na istom nivou prema evru, i zvanični srednji kurs je 117,8341 dinar za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Ovo je ujedno najniža vrednost dinara prema evru od početka godine. Nacionalna valuta prema zajedničkoj valuti evrozone vredi 0,9 odsto manje nego pre mesec dana i... »

Od dijaspore stiglo 1,27 milijardi evra

RTV pre 7 sati  
RTV: Od dijaspore stiglo 1,27 milijardi evra
BEOGRAD - Prema podacima Narodne banke Srbije, od naših ljudi s raznih strana sveta za prvih šest meseci 2014. godine u Srbiju je stiglo 1,27 milijardi evra, piše danas "Politika". Najviše doznaka iz inostranstva u prvih šest meseci, kao i prethodnih godina, stiglo je iz Nemačke (oko 30 odsto),... »

EPS će zapošljavati u proizvodnji struje

Beta pre 12 minuta  
LAZAREVAC, 1. septembra 2014. (Beta) - Elektroprivreda Srbije (EPS) će u procesu promene organizacije, zapošljavati u proizvodnom sektoru, a ne samo otpuštati višak, najavio je u ponedeljak vršilac dužnosti direktora EPS-a, Aleksandar Obradović. On je u Lazarevcu, prilikom potpisivanja ugovora o... »

Hrvati ostali bez trećine pšenice

B92 pre 1 sat  
RTV: Rod pšenice u Hrvatskoj podbacio 29 odsto
Zagreb -- Ovogodišnji rod pšenice u Hrvatskoj procenjen je na 710.000 tona, što je 29 odsto manje od prošlogodišnjeg, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). Pšenica je bila zasejana na 165.000 hektara, a očekivani rod je 4,3 tone po hektaru. Pored pšenice, rane procene pokazuju da su ove... »

Njemačka šalje Kurdima vojnu pomoć

SEEbiz pre 5 sati  
BERLIN - Njemačka će kurdskim borcima na sjeveru Iraka poslati naoružanje i opremu u vrijednosti 70 milijuna eura kako bi se zaustavilo napredovanje ekstremističke Islamske države, objavio je u nedjelju navečer ured kancelarke Angele Merkel. "Stanje u Iraku je krajnje kritično", kazala je... »

Novi ministar finansija Austrije je multi-milioner

Blic pre 3 sata  
B92: Novi ministar finansija - milioner
Narodna partija Austrije (OVP), nakon prošlonedeljne ostavke lidera, vicekancelara i ministra finansija Mihaela Špindelegera, izabrala je Hans Jerga Šelinga za novog ministra finansija Austrije. Novi šef OVP Rajnhold Miterlener nije želeo da napušta resors nauke i privrede, pa je odlučio da na... »

Ruska rublja na rekordnom niskom nivou u odnosu na dolar

Blic pre 2 sata  
B92: EU preti Rusiji - jači pad rublje
Ruska rublja danas je dostigla nov rekordno nizak nivo u odnosu na dolar, pošto je Evropska unija zapretila novim sankcijama Rusiji zbog krize u Ukrajini. Rublja koja je u petak već pala, danas je još slabija u odnosu na američki dolar čiji je kurs 37,30 rublja. Evro je prešao prag od 49 rublja,... »

Ko pokuša da izigra banku platiće penal i do 20 evra

24 Sata pre 13 sati  
U slučaju da prijavite propust pri dizanju novca na bankomatu a reklamacija se ispostavi kao neopravdana, računajte da će vam banka zaračunati penal koji može da vas košta od 500 dinara pa i do dvadesetak evra. BANKOMAT - Ipak, mnogo su češće opravdane reklamacije, i to kada klijenti podižu novac... »

Pad industrijske proizvodnje za 13 odsto u julu

Press pre 3 sata  
Industrijska proizvodnja u Srbiji u julu 2014. manja je za 13 odsto nego u julu prošle godine, saoštio je danas Republički zavod za statistiku. Industrijska proizvodnja u Srbiji u julu 2014. manja je za 13 odsto nego u julu prošle godine, saoštio je danas Republički zavod za statistiku. Kako se... »

Rusi i Amerikanci u trci za Železaru

Blic pre 6 sati  
Tender za Železaru biće uskoro raspisan. Razlog za odlaganje je dilema koji model prihvatiti, saznaje “Blic”. Najozbiljniji kandidati su američki “Esmark” i ruski “Crveni oktobar”. - Obe kompanije su dale svoje predloge. Njihove ideje o tome na koji način Železara Smederevo treba da nastavi da radi... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.