Ekonomija

Vlada Železari otpisala dug

Radio 021 pre 2 sata  
Antikorupcijski sajt Pištaljka danas je objavio da je Vlada Srbije otpisala krajem prošle godine Železari Smederevo dug od 44 miliona dolara, što pokazuje finansijska dokumentacija Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza. Kako je navedeno, ta državna agencija zadužena za podsticanje izvoza... »

Nekoliko udruženja poljoprivrednika podržalo predložene izmene zakona

Beta pre 6 sati  
Predstavnici pet poljoprivrednih udruženja koja podržavaju predložene izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu ocenili su danas da su ta rešenja u interesu razvoja malih poljoprivrednih gadinstava i da sprečavaju zloupotrebu kod zakupa državnog zemljišta. Na konferenciji za novinare u Beogradu oni... »

Evro u ponedeljak 121,24 dinara

Beta pre 1 sat  
Dinar će u ponedeljak, 30. novembra, prema evru oslabiti za 0,1 za odsto i zvanični srednji kurs biće 121,2458 dinara za jedan evro, nakon intervencije Narodne banke Srbije na medjubankarskom deviznom tržištu prodajom 10 miliona evra. Kako je objavila NBS, evro će koštati 12 para više nego danas i... »

BDP prošle godine realno opalo 1,8 odsto

Blic pre 6 sati  
RTV: Hrvatska: Rast BDP-a 2,8 odsto
Bruto domaći proizvod (BDP) Srbije prošle godine je realno opao za 1,8 odsto, dok je nominalno povećan za 0,8 procenata u odnosu na 2013. godinu, saopštio je danas Republički zavod za statistiku (RZS). Srpski BDP je, prema zvaničnoj statistici, u tekućim cenama lani iznosio 3.908.469,6 miliona... »

Mihajlović: Elektronske građevinske dozvole od 2016. godine

Blic pre 6 sati  
B92: U HR raspuštaju opštine ako kasne, kako ćemo mi?
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će od 1. januara početi elektronsko izdavanje građevinskih dozvola i pozvala gradove i opštine da se na vrame pripreme s obzirom da neće biti pomeranje roka. Predstavnici NALED-a,... »

Hrvatska: Rast gospodarstva od 2,8 posto najveći od 2008.

Slobodna Evropa pre 7 sati  
B92: Hrvatska iznenadila, najveći rast decenije
Hrvatsko gospodarstvo poraslo je u trećem tromjesečju 2,8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je najbrži rast od predrecesijske 2008. godine. Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je u petak prvu procjenu prema kojoj je bruto domaći proizvod (BDP) u proteklom kvartalu porastao 2,8... »

Stevanović: Napravljen prvi korak za preuzimanje Železare

Politika pre 9 sati  
BEOGRAD – Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović izjavio je da je potpisivanjem memoranduma sa kineskim partnerima, koji su zainteresovani za privatizaciju Železare Smederevo, napravljen prvi korak za preuzimanje srpske čeličane. „Današnje potpisivanje memoranduima sa kineskim... »

NLB banka ostvarila rast profita u prva tri kvartala

Nova ekonomija pre 6 sati  
NLB Banka Beograd je u prva tri kvartala 2015. godine uvećala ukupne neto poslovne prihode za 22 odsto, odnosno za 2,3 miliona evra u poređenju sa istim periodom prošle godine i ostvarila ukupni profit od milion evra. NLB Banka je u trećem kvartalu povećala bilansnu sumu, a činjenica da čak 80... »

Od 1. januara finansijski izveštaji samo u elektronskoj formi

Beta pre 6 sati  
Preduzeća u Srbiji obavezna su da finansijske izveštaje za 2015. godinu, uključujući i izveštaje za statističke i druge potrebe, od 1. januara 2016. godine predaju Agenciji za privredne registre isključivo u elektronskoj formi, podsetilo je danas Ministarstvo za finansije. Pozvani su zakonski... »

Evro „izgubio tlo pod nogama“, zlato na najnižem nivou u poslednjih 5 godina

Gde investirati pre 1 sat  
B92: Fed skinuo zlatu sjaj, palo na 1.064 $
Cena žutog metala pala je danas 1,45 odsto i njime se trenutno trguje po ceni od 1.057,58 dolara za uncu. S druge strane, vrednost američke je u korpi 10 valuta porasla 0,3 odsto, najviši nivo još od 2004. Čvršća monetarna politika smanjuje privlačnost zlata, jer za razliku od drugih investicija,... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.