Ekonomija

500.000 evra i postaješ Crnogorac?

Economy pre 5 sati
Zašto bi neko “kupio “crnogorsko državljanstvo? Pitanje koje je ponovo otvoreno nakon što je premijer Milo Đukanović najavio da će Crna Gora uvesti ekonomsko državljanstvo. Nije ovo prvi pokušaj vlade da uvede ekonomsko drzavljanstvo-pre pet godina Vlada je planirala da crnogorsko državljanstvo... »

Dinar jači, kurs 123,10

RTV pre 5 sati
RTV: Dinar jači, kurs 123,10
BEOGRAD - Dinar će se danas oporaviti prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 123,1015 dinara, objavila je Narodna banka Srbije. Nacionalna valuta će prema jedinstvenoj valuti evrozone biti slabija za 0,4 odsto na mesečnom nivou, a na godišnjem za 2,1 odsto. Od početka godine dinar... »

Otvaranje pregovora o trgovinskom režimu Srbije i EEU

RTV pre 51 minut
RTV: Otvaranje pregovora o trgovinskom režimu Srbije i EEU
MOSKVA - Lideri Evroazijske ekonomske unije, koji će se danas okupiti na samitu u Astani, daće "zeleno svetlo" za početak pregovora o uspostavljanju jedinstvenog trgovinskog režima sa Srbijom, izjavio je savetnik ruskog predsednik Jurij Ušakov. "Odluka o otvaranju pregovora o unificiranju... »

Isplata stare devizne štednje

RTV pre 4 sata
RTV: Isplata stare devizne štednje
BEOGRAD - Isplata ovogodišnje dospele rate stare devizne štednje počeće danas u poslovnicama Evrobanke (Eurobank), koja je zvanični agent Vlade Srbije u isplati tog dela javnog duga, i ovo je poslednja godina isplate, saopštila je danas ta banka. Pri podizanju dospelih obveznica potrebno je da... »

Kako koristiti Google Analytics za unapređenje posla?

MojaFirma.rs pre 3 sata
Ne moras biti bogat i lep samo budi dobar i pokloni mi cvet, ne moras biti snažan i grub da budeš sav moj svet. – Zrinko Tutić Nakon što ste se pripremili sa Ivanovim tekstom, krenuo bih sa druge strane na temu publike, konverzija tj rezultata vaših marketing aktivnosti. Lepo je da imate... »

Malinari ne mogu računati na bogat rod, ali ipak priželjkuju pristojnu zaradu

Večernje novosti pre 8 sati
Kiša, majski sneg i zaraza desetkuju prinose. Proizvođača bi 250 dinara za kilogram. ZA manje od mesec dana berba malina biće u punom jeku, a već je izvesno da će rod na ukupno 15.000 hektara u Srbiji pod crvenim zlatom - ove godine značajno podbaciti. Agronomi su složni, previše vlage, poremećen... »

Zapon pobednik prvog Fintech hakatona u Srbiji

Economy pre 5 sati
Međunarodni tim „Zapon“ pobednik je prvog Fintech hakatona u organizaciji ICT Huba, KPMG i Sosijete ženeral banke. Jelena Janković, Ivan Radivojević, Veljko Đuričić, Arman Zand i Joanna Marcinkowski su za samo 48 sati kreirali softversko rešenje „Savio“ koje služi kao lični online bankar. Drugo... »

Da li umemo da računamo u dinarima

Economy pre 6 sati
Evropska unija preporučila je Srbiji da više koristi dinar i tako spreči probleme koji nastaju zbog skakanja kursa. To znaju oni koji su se zadužili u švajcarskim francima. Preporuka je jedno, čak i dobra volja vlasti da je poslušaju, ali mi smo se pitali da li je za to potrebna dublja promena?... »

Dinar "klizi", za EUR danas 123,3

B92 pre 20 sati
Beograd -- Dinar će danas nastaviti da slabi prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 123,3399 dinara, objavila je Narodna banka Srbije. Centralna banka je u petak prodala 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi sprečila prekomerne oscilacije kursa, a od početka... »

Smanjenje cene gasa od 1. juna u proseku za 4,06 odsto

Beta pre 19 sati
RTS: Jeftiniji gas od 1. juna
Javno preduzeće "Srbijagas" saopštilo je danas da će do srede, 1. juna cena gasa za javno snabdevanje u proseku biti niža za 4,06 odsto. Kako se navodi u saopštenju tog javnog preduzeća, smanjenje cene gasa za kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje u 2016, a snabdevač im je "Srbijagas",... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.