Ekonomija

Posrednici ućarili 47 miliona evra: Otkud manjak u kasi EPS-a

Blic pre 11 sati  
Na razlici u ceni po kojoj je prodavao i kupovao struju, EPS je za tri godine izgubio prihod od oko 30 miliona evra. Ovo je ključni zaključak koji je, u izveštaju o trgovanju strujom, doneo Savet za borbu protiv korupcije, a koji je istraživao promet električne energije u periodu 2010-2012. Iz... »

Sa Er Srbijom do Crne Gore i Hrvatske po ceni od 88 evra

Blic pre 8 sati  
Er Srbija danas, u okviru akcije "Srećni petak", nudi specijalne promotivne cene od 88 evra za povratne letove iz Beograda ka Dubrovniku, Splitu, Tivtu i Podgorici. Karte će po tim cenama biti na raspolaganju samo 18. aprila i važiće za putovanja od 13. juna do 25. oktobra 2014. godine, saopštila... »

Banke u 2013. imale gubitak od 18 miliona evra

Danas pre 1 sat  
Beograd - Banke u Srbiji su u prošloj godini imale gubitak od 18 miliona evra, što je prvi put posle 2005. godine, izjavio je generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić. On je naveo da je u 2013. godini 15 banaka imalo gubitak, dok je 15 poslovalo pozitivno. Smanjena je i kreditna... »

Milion Srba bez krova nad glavom?

Vesti online pre 2 sata  
Ekonomska kriza u Srbiji beleži alarmantan porast broja beskućnika, pa se prema procenama ta brojka od 2011. kada ih je bilo 10.000, u prošloj godini utrostručila, dok se u riziku od beskućništva našlo se čak milion stanovnika. U prošloj godini su Centri za socijalni rad registrovali 44,3 odsto... »

Pojačana kontrola namirnica životinjskog porekla tokom praznika

Blic pre 8 sati  
Veterinarski inspektori će tokom praznika pojačati kontrolu prometa namirnica životinjskog porekla na teritoriji čitave Srbije, najavilo je juče Ministarstvo poljoprivrede. U saopštenju je navedeno da se pojačane kontrole rade u skladu sa analizom rizika i na mestima gde se u praznične dane očekuje... »

Ina na prodaji plina izgubila 190 milijuna kuna

SEEbiz pre 29 minuta  
ZAGREB - U četvrtom, posljednjem krugu natječaja za prodaju 193 milijuna kubika plina smještenog u podzemnom skladištu Okoli, jučer su se Podzemnom skladištu plina javili HEP i Plinacro, zainteresirani za ukupno 109 milijuna kubičnih metara. HEP je dao ponudu za 105 milijuna kubika koje će od Inine... »

Wall Street: S&P 500 porastao četvrti dan zaredom

SEEbiz pre 58 minuta  
NEW YORK - Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 indeks porastao četvrti dan zaredom, zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima nekoliko banaka i kompanija, dok je Dow Jones blago pao. Dow Jones indeks oslabio je 16 bodova, ili 0,10 posto, na 16.408 bodova, dok je S&P 500 ojačao 0,14 posto, na... »

NATO šalje brodove u Baltik da ojača istočnoeuropsku obranu

SEEbiz pre 1 sat  
BRUXELLES - NATO šalje dio svojih pomorskih snaga za brzu reakciju u Baltičko more kao dio mjera za jačanje obrane istočnoeuropskih članica saveza u reakciji na krizu u Ukrajini, rekao je u četvrtak Sjevernoatlantski savez. Pored toga Kanada je priopćila kako je ponudila šest CF-18 lovaca kao svoj... »

Izgradnja „fruškogorskog koridora“ počinje 2015.

Večernje novosti pre 11 sati  
Izgradnja „fruškogorskog koridora“ u dužini od oko 30 kilometara mogla bi da počne krajem naredne godine. Kinezi mogući investitori. IZGRADNjA „fruškogorskog koridora“ u dužini od oko 30 kilometara mogla bi da počne krajem naredne godine, najavili su u četvrtak Igor Mirović, ministar za regionalni... »

Uklonjene cevi za Južni tok

Danas pre 1 sat  
Da li je zaustavljena izgradnja gasovoda kroz Bugarsku? Beograd - Prvi spoj cevi gasovoda Južni tok u Bugarskoj razmontiran je nakon upozorenja Evropskog parlamenta da taj projekat treba obustaviti, javili su juče mediji. Prvi var na cevima u delu gde se iz Rusije prihvata gasovod, kao simbol... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.