Ekonomija

Radnici Fijata iz Kragujevca nastavljaju štrajk

Beta pre 5 sati
RTV: Radnici Fijata nastavili štrajk
Oko 2.000 radnika iz proizvodnje iz dve smene u "Fijat Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu je treći dan u štrajku jer traže od poslodavca povećanje zarade, reorganizaciju, isplatu bonusa efikasnosti za 2016. godinu i pokriće troškova prevoza kada se radi van standardnog radnog vremena.... »

Azijske berze u porastu, evro prati njihov rast

Gde investirati pre 6 sati
Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija znatno porasle, prateći uspon Wall Streeta, dok je dolar u defanzivi jer američki Fed više nije jedina centralna banka koja poručuje da je era jeftinog novca pri kraju. Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks oko 7,30 sati bio u plusu 0,5 odsto, dok su cene... »

Prvi bankomat na kojem se i prodaju i kupuju bitkoini u Srbiji

Radio 021 pre 5 sati
U Beogradu je počeo da radi prvi dvosmerni Bitkoin bankomat, na kojem će građani moći da kupuju, ali i prodaju ovu valutu. "Ovo je prvi automat na kojem će moći da se i prodaju i kupuju bitkoini, a postoji i opcija da se dodaju i druge kriptovalute i to je nešto na čemu ćemo tokom leta raditi",... »

Ambasador : Dosta kompanija iz Austrije posluje u Srbiji

Nova ekonomija pre 9 sati
Austrijski ambasador u Beogradu Johanes Ajgner kaže da godina pristupanja Srbije EU nije toliko bitna koliko to da je EU rešena da punopravno članstvo bude konačan ishod. Brend Srbije su njena raznolikost, priroda i manastiri, naveo je. Ambasador je govorio za N1 o evropskom putu Srbije, brzini... »

Vruć vetar desetkovao rod maline

Večernje novosti pre 2 sata
RTV: Vruć vetar naneo novu štetu malinama
Predsednik Asocijacije "Malina Srbije", Dobrivoje Radović, izjavio je da je usled vrućeg vetra došlo do opadanja roda maline, a i lišće je počelo da žuti. Vruć, na momente i jak vetar, koji je jutros počeo da duva na području Zapadne Srbije, uticao je na smanjenje roda maline. Predsednik... »

Čadež: Afrički privrednici stižu u Srbiju

Dnevnik pre 2 sata
BEOGRAD: Više od stotinu privrednika Južnoafričke Republike (JAR) i drugih zemalja Podsaharske Afrike na jesen će doputovati u Beograd, kako bi na velikom srpsko-afričkom poslovnom forumu sa kompanijama iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana uspostavili kontakte i razgovarali o konkretnim poslovnim... »

Skupština NIS-a odobrila raspodelu 25% dobiti u dividende

SEEbiz pre 4 sata
BEOGRAD - Skupština akcionara Naftne industrije Srbije (NIIS) na IX redovnoj sednici donela je odluku o raspodeli dobiti za 2016. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti društva. U skladu sa tom odlukom, NIS će, petu godinu zaredom, isplatiti dividendu... »

Dinar jači za još 0,2 odsto, kurs 121,3203

Vesti online pre 8 sati
Dinar će ojačati prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 121,3203 dinara za evro, što će biti nova maksimalna vrednost domaće valute prema jedinstvenoj valuti u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je danas kupila 10 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu,... »

Mladenovčane, Lazarevčane i žitelje Sopota brine gde će biti nova stanica Laste

Nova ekonomija pre 2 sata
B92: "Lasta" nestaje zbog BG na vodi, ali gde?
Prigradske linije uskoro se sele sa stanice Laste na perone BAS. Odluku čekaju Mladenovčani, Lazarevčani, žitelji Sopota... Radovi na uklanjanju autobuske stanice Lasta uveliko su u toku. Uklonjeni su prateći objekti saobraćajne operative, demontirana stanična ograda. Putnike sada najviše brine gde... »

Ljajić: Avionska linija Peking-Prag-Beograd od 15. septembra (VIDEO)

Beta pre 1 sat
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je planirano da od 15. septembra počnu letovi na liniji Peking-Prag-Beograd, a da naredne godine bude uvedena direktna aviolinija. "U planu da se naredne godine uvede direktna aviolinija izmedju Beograda i Pekinga",... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.