Ekonomija

Rusija negira finansijsku pomoć Grčkoj

e-Novine pre 2 sata  
Moskva. Rusija je u subotu negirala navode nemačkih medija da bi ruske vlasti već u utorak mogle da potpišu ugovor o izgradnji gasovoda "Turski tok" sa Grčkom, koji predviđa da bi Atina kao avans za izgradnju tog gasovoda od Moskve mogla dobiti do pet milijardi evra. Nemački časopis Spiegel je,... »

EBRD: Na jesen kredit za EPS

RTS pre 12 sati  
Evropska banka za obnovu i razvoj, koja je veoma angažovana u procesu restrukturiranja Elektroprivrede Srbije, na jesen će odobriti kredit od 200 miliona evra za tu namenu, izjavio je direktor kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Beogradu Mateo Patrone. "Cilj nam je da sporazum o kreditu... »

Svetska banka: Za reformu javnog sektora 75 miliona dolara

Novi magazin pre 12 sati  
Specijalista za javni sektor u Svetskoj banci Srđan Svirčev izjavio je danas da će ta banka podržati reformu javnog sektora u Srbiji kroz pružanje stručne pomoći, ali i kreditom od 75 miliona dolara, koji bi trebalo da bude odobren do kraja godine. Svirčev je Tanjugu rekao da je, pre nego što... »

Vujović uvodi obavezno privatno penzijsko osiguranje?

Vesti online pre 1 sat  
"Vlada će razmotriti mogućnost da uvede obavezno privatno penzijsko osiguranje, tzv. drugi stub, koji je imao loše rezultate". To je juče, na panelu MMF organizovanom u okviru Generalne skupštine te institucije u Vašingtonu, najavio srpski ministar finansija Dušan Vujović. Stručnjaci upozoravaju da... »

Antić: Neće biti radikalnog poskupljenja struje

Blic pre 10 sati  
Neće biti radikalnog poskupljenja struje i gradjani Srbije ne treba da brinu, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić. "Pokušavamo da bilo kakve korekcije struje pomerimo, tj da se dese što kasnije i da te korekcije budu što manje. Vodimo ozbiljne razgovore sa MMF, EBRD i Svetskom... »

Šojble: Sporazum sa Rusijom neće rešiti problem Grčke

Blic pre 4 sata  
Nemački ministar finansija Volfgang Šojble rekao je danas da je zadovoljan što će Grčka potpisati sporazum sa Rusijom o isporuci gasa, ali smatra da to neće rešiti ekonomske probleme Atine. "Srećan sam zbog Grčke, ali mislim da to neće rešiti probleme koje Atina ima u ispunjavanju obaveza iz... »

Lični bankrot, strategija za preživljavanje

Novi magazin pre 13 sati  
RTS: Lični bankrot, strategija za preživljavanje
Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih kredita. Iz Narodne banke Srbije saopštavaju da će se tek posle usvajanja strategije krajem juna raditi na normama za pojedine oblasti, uključujući i... »

EU dala 15 miliona evra da bi nama "hvatalo zjale"

Mondo pre 10 sati  
Centralno postrojenje za preradu otpadnih voda Vrbas-Kula (CPPOV) koji je EU podržala sa više od 15 miliona evra, najvećom donacijom iz oblasti ekologije u Srbiji, na dobrom je putu da propadne. Kako je naveo Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE), projekat je ugrožen jer opštine Vrbas... »

Vučić zadovoljan zbog novih radnih mesta u Rauhu

Blic pre 5 sati  
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, prilikom posete fabrici sokova Rauh u Koceljevi, da je zadovoljan rezultatima investicija te kompanije u Srbiji a naročito povećanjem broja radnih mesta u protekle dve godine. U saopštenju te kompanije navodi se da je Vučić ocenio da su dokaz da... »

KAD PROGLASITE BANKROT Tutor neće dati pare ni za bioskopsku ulaznicu

Blic pre 1 dan  
Stečajni upravnik osobi koja proglasi lični bankrot moći će da zabrani kupovinu ulaznice za bioskop, cigareta pa čak i garderobe. Kompletne finansije i imovina dužnika zapravo će biti pod kontrolom ličnog stečajnog upravnika. On je taj koji nakon bankrota preuzima upravljanje imovinom i prihodima... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.