Ekonomija

Potpisan sporazum o izgradnji fabrike u Kruševcu

Beta pre 6 sati
Nemačka kompanija za proizvodnju kablova za auto-industriju "Kromberg i Šubert" (Kromberg & Schubert) potpisala je danas s Vladom Srbije i Gradskom upravom Kruševca sporazum o izgradnji svoje fabrike u tom gradu. Vlada je za tu investiciju od oko 29 miliona evra dala podsticaje u vrednosti 9,5... »

Bez dogovora sa MMF-om o povećanju plata i penzija

Politika pre 7 sati
Predstavnici MMF pohvalili dobre rezulate koje je Srbija postigla i stanje u srpskom budžetu. Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda, koji borave u Beogradu u okviru šeste revizije sporazuma sa Srbijom, pohvalili su danas u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem dobre rezulate koje je... »

Evro u ponedeljak 123,17 dinara

Beta pre 2 sata
Dinar će u ponedeljak, 24. oktobra zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas, a zvanični srednji kurs biće 123,1700 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je danas kupila 15 miliona evra radi stabilizacije kursa. Evro danas košta 123,1793 dinara. Dinar će u... »

Žene u Srbiji od 23. novembra do Nove godine radiće besplatno

Blic pre 6 sati
Zaposlene žene u Španiji, s obzirom da zarađuju za 19,3 odsto manje od muškaraca, od danas do kraja godine radiće besplatno. Gledano prema jazu izmedju zarada žena i muškaraca, u Srbiji će žene početi da rade besplatno 23. novembra, pokazalo je istraživanje londonskog Ekspert marketa. Uzimajući u... »

Čepurin: Krim je za Rusiju kao što je Kosovo za Srbiju

Blic pre 6 sati
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandrar Čepurin izjavio je danas da je Krim bitan Rusiji kao što je Srbiji bitno Kosovo. - Na Krimu živi narod koji govori ruski i koji osjeća da pripada Ruskoj Federaciji - rekao je Čepurin na skupu u Ruskom domu na kojem su predstavljene mogućnosti saradnje Krima i... »

Čadež za "Blic": Morali smo "Endavi" da damo subvencije, ispunili su sve uslove

Blic pre 3 sata
Bura oko subvencija stranoj IT firmi "Endava" se ne stišava. Dok predstavnici IT industrije i dalje traže da se povuku subvencije britanskoj firmi za 324 radna mesta, u Ministarstvu privrede tvrde da one ne iznose 4,4 nego 1,6 miliona evra, a Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije koji je... »

Ministarstvo poljoprivrede Srbije proglasilo zarazu stočnom bolešću

Beta pre 2 sata
Ministarstvo poljoprivrede Srbije je proglasilo sela Semdraž i Šarane kod Gornjeg Milanovca zaraženim mestima, zbog stočne bolesti plavi jezik, saopštila je danas ta opština. Kako se navodi u saopštenju, zaraženim se proglašavaju i područja u poluprečniku od 100 kilometara od Semodraža i Šarana, a... »

Počelo glasanje potrošaca u akciji "Najbolje iz Srbije"

Blic pre 7 sati
Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvali su danas potrošače da glasanjem za najbolje brendove i kompanije učestvuju u izboru "Najbolje iz Srbije 2016". Glasanje potrošača zvanično je počelo danas, a za prestižno priznanje "Najbolje iz Srbije" ove godine... »

Oglašena prodaja Želvoza

Novi magazin pre 10 sati
RTV: Ponovo oglašena prodaja Želvoza
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika Srbije oglasila je prodaju Fabrike železničkih vozila Želvoz iz Smederava u stečaju, a rok za dostavljanje ponuda je 21. novembar. Procenjenja vrednost 1,15 milijardi dinara, a iznos depozita je 230 miliona dinara. Kako se navodi u oglasu, najvažnija... »

Poverenik sumnja da su potpisi većeg broja porodilja u Novom Sadu falsifikovani

Radio 021 pre 5 sati
Poverenik za informacije od javnog značaja uputio je dopis Republičkom javnom tužilaštvu u kome traži mere zbog obrade ličnih podataka porodilja. U tom dopisu se navodi da bi u određenom broju slučajeva potpisi porodilja "mogli da budu neverodostojni, odnosno falsifikovani" Poverenik je u dopisu... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.