Ekonomija

Poštovaćemo preporuke, ali nećemo zakočiti izvoz

Danas pre 7 sati  
Premijer Srbije objasnio zahteve Evropske unije. Beograd - Dopis kojim Evropska unija od Srbije traži da se suzdrži od podsticanja izvoza u Rusku Federaciju, nema težinu demarša. Ipak, srpska vlada će se ponašati u skladu sa preporukama sadržanim u njoj, kazao je na jučerašnjoj pres-konferenciji... »

Brisel poštuje konstruktivan pristup premijera

Danas pre 8 sati  
Nije demarš, nego zaključak sa sastanka Saveta za spoljne poslove EU. Brisel - Konferencija za novinare premijera Srbije Aleksandra Vučića, povodom navodnog demarša Brisela u kojem se traži da Srbija ne izvozi robu u Rusiju, predstavlja još jedan spin premijera, odnosno predimenzionirano shvaćenu... »

Subvencije nisu ni planirane

Danas pre 7 sati  
Opozicioni lideri tvrde da je izjava premijera više marketing nego stvarna opasnost. Beograd - Ovo je nastavak politike na nervnoj bazi. Jučerašnja premijerova konferencija za novinare, koju su prenosile sve televizije predstavljala je dramatizaciju situacije za potrebe srpskog javnog mnjenja, kao... »

Mihajlović:U Vojvodinji mora da se živi bolje

Akter pre 14 sati  
B92: "Srbija u nezavidnom položaju"
Potpredsednik Vlade, ministar i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da u Vojvodini nije problem formirati koncentracionu vladu. Ali, političke partije koje ulaze u nju moraju da budu svesne situacije u kojoj se pokrajina trenutno nalazi i da neke svoje, pre svega političke... »

List Ekonomist: Poziciju Srbije dobro opisao Corax

Slobodna Evropa pre 10 sati  
Teško je biti oštar prema Srbiji zbog izvoza malina u Rusiju, kad Francuska prodaje ratne brodove, ali Srbija će na kraju morati da se osloni na evropski put kako bi zaštitila svoju kandidaturu za članstvu u EU, piše britanski Ekonomist u članku pod naslovom "Podeljena lojalnost. Srbija razapeta... »

Evro 117,56 dinara

Beta pre 20 sati  
BEOGRAD, 22. avgusta 2014. (Beta) - Dinar je u petak oslabio prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs je 117,5632 dinara za jedan evro, što je najslabija vrednost domaće valute u 2014. godini. Po podacima Narodne banke Srbije (www.nbs.rs), dinar je u odnosu na evro izgubio 2,5 odsto... »

Tri predloga za smanjenje plata i penzija

Pravda pre 17 sati  
Ne odustajemo od četiri stuba reformi javnih finansija čiji će efekti biti vidljivi tokom naredne godine: kontrola budžetskih rashoda, borba sa sivom ekonomijom, bolja naplata poreza i ozbiljnije uštede u javnim preduzećima. Dušan Vujović ( Foto: JuTjub) Krećemo sa rezanjem troškova, a paralelno... »

Odlaže se naplata grejanja po utrošku!

Alo pre 14 sati  
Ministarstvo rudarstva i energetike razmatra inicijativu Udruženja toplana Srbije da se za godinu dana odloži primena naplate grejanja po utrošku, izjavio je danas ministar Aleksandar Antić. | Foto: foter.com On je novinarima rekao da se trenutno radi analiza lokalnih samoprava i toplana o tome... »

Nemci hoće beogradski aerodrom

B92 pre 11 sati  
Beograd -- Nemačka kompanija Fraport zainteresovana je za kupovinu Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, piše ljubljanski Dnevnik. Ova kompanije ponudila je najbolje uslove za kupovinu "Aerodroma Ljubljana", pa je izgledno da će ugovor o preuzimanju potpisati već iduće sedmice. Fraport je u... »

Povećani izvoz u Rusiju ne može nikoga da ugrozi

Dnevnik pre 20 sati  
Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je danas da će to ministarstvo učiniti sve da se ispoštuju procedure i pravila ruskog tržišta kako ne bismo izigrali poverenje koje nam je ukazano i dodala da povećani izvoz srpskih proizvoda. u zemlje carinske unije ne može nikoga da... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.