Ekonomija

Mediji: Rio Tinto traži zlato na Crnom vrhu

RTV pre 5 sati  
BEOGRAD - Jedna od najmoćnijih svetskih rudarskih kompanija britansko-austrijska korporacija Rio Tinto uključiće se u portagu za zlatom na planini Crni Vrh, prenele su Večernje novosti u izdanju za subotu. Prema naovodima Novosti, istražuju se nalazišta zlata, kao i bakra, a reč je o potezu izmedju... »

Dinar ojačao 0,1 odsto, u ponedeljak 122,44 dinara za evro

Gde investirati pre 1 sat  
Dinar je ojačao 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za ponedeljak, 8. februara iznosi 122,4360 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Na mesečnom nivou srpska valuta je prema evru pala 0,4 odsto. Od početka 2016. vrednost dinara je u odnosu na evro oslabila za 0,7 odsto.... »

Zbog izbora zaboravljeni otkazi u administraciji

Danas pre 8 sati  
U ponedeljak ističe rok do kojeg su sva ministarstva morala da dostave izveštaj o smanjenju broja zaposlenih * Od 14.000 zaposlenih nije poznato da li je i koliko predviđeno za otkaze a koliko u penziju * Institucije su dobile precizne podatke o maksimalnom broju zaposlenih koje smeju da zadrže,... »

Produktna berza: Cena pšenice na nivou žetve u 2010., blagi oporavak cene kukuruza

Gde investirati pre 1 sat  
Ukupni promet robe na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove je nedelje iznosio 250 tona, što je za 41,18 odsto manji promet u odnosu na prethodnu nedelju, saopštila je Berza. Finansijska vrednost trgovane robe iznosila 4.554.000 dinara, što je za 63,81 odsto manje u odnosu na prethodni nedeljni period.... »

Plivajući u jezeru pronašla zlatnu polugu vrednu 20.000 dolara

Gde investirati pre 49 minuta  
Odmor na alpskim jezerima je svakako doživljaj, ali kada se uz to pronađe i zlatna poluga, vredna 20.000 dolara, to je svakako odmor „kao iz bajke“. U četvrtak je nemačka policija saopštila da je šesnaestogodišnjoj Nemici dozvoljeno je da zadrži zlatnu polugu od 500 grama koju je našla u jednom... »

Twitter zatvorio 125.000 naloga zbog „terorističkih sadržaja“

Gde investirati pre 1 sat  
Twitter je zatvorio više od 125.000 naloga od kojih je većina povezana sa Islamskom državom, u okviru napora da se pooštri borba protiv „terorističkog sadržaja“ na toj društvenoj mreži. Ovi nalozi su ugašeni počevši od sredine prošle godine „zbog pretnji ili promocije terorističkih prestupa“,... »

Rusiju brine sudbine Bajkalskog jezera, Mongolija gradi hidroelektrane na pritokama

Gde investirati pre 1 sat  
Sa dubinom od 1.637 metara i površinom od 31.500 kvadratnih kilometara Bajkalsko jezero predstavlja najveći rezervoar slatke vode na svetu (23,6 hiljada kubnih kilometara, što čini više od 20 odsto svetskih rezervi). Jezero je sada, međutim, direktno ugroženo masivnom branom i sistemom za... »

Novi ambasador SAD u Srbiji predstavio se videom na srpskom jeziku

Nova ekonomija pre 4 sata  
Novi američki ambasador u Beogradu Kajl Rendolf Skat predstavio se video-snimkom na kojem na tečnom srpskom ističe da mu je čast da bude ambasador u Srbiji. Nakon što se predstavio, ambasador je rekao da je svoju diplomatsku karijeru u ovom regionu započeo pre 30 godina. "Zovem se Kajl Skat i čast... »

Socijalno – ekonomski savet o Nacrtu zakona o sistemu plata

RTV pre 3 sata  
RTV: Socijalno – ekonomski savet o Nacrtu zakona o sistemu plata
BEOGRAD - Socijalno-ekonomski savet održaće danas drugu vanrednu sednicu u ovoj godini, a jedina tačka dnevnog reda biće Nacrt zakona o sistemu plata u javnom sektoru. Na sednici će, kako je najavljeno, učestvovati članovi Kolegijuma Saveta i potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i... »

Porodični Biznis: Đokovići ulažu u vinograde

Blic pre 9 sati  
Porodica tenisera Novaka Đokovića je počela da ulaže novac u proizvodnju vina i Goran Đoković, stric svetskog reketa broj jedan, kupio je pet hektara zemlje u selu Lipovac kod Topole. To zemljište je obrađeno, ali tek treba da se zasade čokoti vinove loze. Pored toga, on je kao budući investitor,... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.