Ekonomija

Srbija dobija prvu bazu nezakonito izgrađenih objekata

Beta pre 6 sati
RTV: Srbija dobila prvu bazu nezakonito izgrađenih objekata
Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije je danas saopštilo da će baza u narednih desetak dana biti kompletna nelegalno izgradjenih objekata i da se paralelno priprema i kategorizacija popisanih objekata. Kako se navodi u saopštenju, baza nezakonitih objekata napravljena je... »

Ozbiljne namere: Koreanci zainteresovani za koncesiju Tesle

Kurir pre 7 sati
B92: Hoće "Nikolu Teslu": Centar Balkana, brzo širimo
BEOGRAD - Inčeon (Incheon) aerodrom iz Južne Koreje zainteresovan je za koncesiju aerodroma "Nikola Tesla". Plan je da ukoliko pobedi na tom tenderu beogradski aerodrom postane glavni međunarodni aerodrom u regionu Balkana, izjavio je zamenik ministra za civilno vazduhoplovstvo u Ministarstvu... »

Deonica ljig-preljina: Put kraći, a putovanje duže

Večernje novosti pre 23 sata
Putnici još nemaju mnogo koristi od nove deonice između Ljiga i Preljine. Ka Priboju se stiže pola sata ranije u Užice, ali se čeka po starom redu. NOVIM putem se brže stiže, ali se i duže čeka. Zbog nove deonice auto-puta od Ljiga do Preljine autobusi do Užica putuju i po pola sata kraće, ali... »

Poskupljuje čokolada, počnite da pravite zalihe

Radio 021 pre 4 sata
Krajnje je vreme da zavisnici od čokolade počnu da prave zalihe, jer to zadovoljstvo možda neće još dugo biti ovako jeftino. Naime, pad cena kakaoa u proteklih 12 meseci od 41 odsto učinio je da ova sirovina zabeleži najgore rezultate među 34 sirovine koje prati njujorška agencija "Blumberg". Cene... »

Šojble upozorava SAD: Ne pokušavajte...

B92 pre 9 sati
B92: Šojble upozorava SAD: Ne pokušavajte...
Vašington -- Nemački ministar finansija Volfgang Šojble apelovao je na Sjedinjene Američke Države da ostanu uz globalnu privredu. On je na njih apelo vao i da ne pokušavaju da ostvare prednost na štetu drugih zemalja. Šojble je takođe ponovo odbacio optužbe zvaničnika iz administracije američkog... »

Dolar oslabio drugi tjedan zaredom

SEEbiz pre 7 sati
LONDON – Na svjetskim valutnim tržištima dolar je oslabio i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer su splasnula očekivanja o ubrzanju rasta američkog gospodarstva i jer su ulagači oprezni zbog predsjedničkih izbora u Francuskoj. Tečaj eura prema američkoj valuti porastao je prošloga tjedna 1,10... »

Država da zaustavi NIS: Rusi pustoše naftna polja u Srbiji i trajno ih uništavaju

Blic pre 21 sat
Način na koji NIS eksploatiše naftu u Srbiji ne samo što ugrožava životnu sredinu već i trajno dovodi do uništenja rudnih bogatstava. Reč je o metodi koja se nigde u svetu ne koristi, takozvanom frakturiranju, koji podrazumeva da se u bušotine ubacuju pumpe kojima se naglo diže pritisak, kako bi se... »

Prodaju lažnu Koka Kolu, prava samo za elitu

Vesti online pre 4 sata
U Severnoj Koreji raste potražnja za Koka Kolom, a boce punjene u Kini nalaze svoj put do ekskluzivnih prodavnica u prestonici, Pjongjangu. Ovde elita i srednja klasa uživa u osvežavajućem piću. Ipak, u ostatku zemlje obično se nalaze samo imitacije, piše AP. Severna Koreja i Kuba su jedine dve... »

Država kriva što otpad iz Železare nije uklonjen

Danas pre 9 sati
Železara Smederevo ne odlaže opasan otpad u selima u okolini fabrike već je reč o šljaci koja može da se koristi kao građevinski materijal, saznaje Danas. O problemu otpada koji Železara gomila u okolnim selima govori se već duže vreme, a sada je aktuelizovan pozivom poverenika za informacije od... »

Christopher Dembik: Francuski izbori i globalna kretanja

Gde investirati pre 4 sata
Uoči izbora u Francuskoj, razgovarali smo sa Christoferom Dembikom, prvim čovekom Saxo Banke za makroekonomska kretanja i analitiku. Gde Investirati: Gospodine Dembik, svedočimo promenama na svetskoj političkoj pozornici i primećujemo da su odgovori na tekuću krizu porilično konzervativni, pa i... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.