Svet

Ludak Ili Genije? Cipras gura Grčku niz ekonomsku liticu, ili manipuliše EU da dobije šta želi!

Kurir pre 1 sat  
Da li je premijer Grčke Aleksis Cipras ludi avanturista koji gura svoju zemlju niz ekonomsku liticu ili je političar brilijantnog uma koji manipuliše liderima Evropske unije kako bi dobio šta želi, pitanje je koje danas dominira svetskim medijima. Nakon što je iznenada raspisao referendum na kojem... »

POLITIKA PO TRAMPU Ako Nemačka ne spase Grčku, pomoći će im Putin

Blic pre 6 sati  
Alo: Tramp:Ako Nemačka ne spase Grčku, pomoći će Putin!
SAD ne treba da se mešaju u grčku finansijsku krizu, ja bih prepustio taj problem Nemačkoj, izjavio je milijarder i kandidat za nominaciju za narednog američkog predsednika Donald Tramp u intervjuu TV kanalu "Foks biznis". "Ne bih se mešao i previše aktivno učestvovao (...) Dao bih Nemačkoj da se... »

Pakistanski voz sa vojnicima pao u kanal, 17 mrtvih

Novi magazin pre 7 sati  
RTV: Vojni voz upao u kanal, 17 mrtvih
Najmanje sedamnaest ljudi je poginulo u Pakistanu kada se, usled popuštanja mosta, u kanal survao voz koji je prevozio vojnike, saopštili su jutros zvaničnici pakistanske vojske, dodajući da su neki oficiri putovali sa članovima porodica. Ronioci tragaju za telima. Voz je iskliznuo iz šina... »

Cipras: Grčkoj mesto u Evropi, ali "ne" predlogu kreditora

Blic pre 1 sat  
B92: Cipras: Plaše vas, kažite "ne"
Grčki premijer Aleksis Cipras pozvao je i danas svoje sunarodnike da na referendumu glasaju protiv predloga stranih kreditora o finansijskom spasavanju Grčke. On je poručio da se o članstvu te zemlje u evrozoni ne odlučuje u nedelju i naglasio da je Grčkoj nesumnjivo mesto u Evropi. Cipras je u... »

GRAĐANI ZBUNJENI Okupljanja u Atini, Cipras obećava sporazum

Blic pre 4 sata  
Dva dana pred referendum na kojem Grci treba da se izjasne o predlogu stranih poverilaca za izvlačenje zemlje iz finansijskih nedaća, danas će se u Atini u isto vreme, na odvojenim protestima, okupiti oni koji su za pozitivan odgovor i oni koji nameravaju da u nedelju zaokruže "ne" kako preporučuje... »

Nigerija: Devojčica aktivirala bombu u džamiji, 12 mrtvih

Vesti online pre 1 sat  
Devojka stara 15 godina aktivirala je u jednoj džamiji na severoistoku Nigerije eksploziv kojim je bila opasana, pri čemu je poginulo 12 vernika, objavile su danas lokalne vlasti. - Bombaš je bila devojka stara oko 15 godina, koja je viđena u blizini džamije dok su se vernici spremali za popodnevnu... »

NA OPREZU Ankara pojačala snage na granici sa Sirijom

Blic pre 9 sati  
RTV: Turska jača vojsku duž granice sa Sirijom
Turska je poslala dodatne vojne snage i opremu duž granice sa Sirijom u vrime kada su pojačane borbe u severnom sirijskom gradu Alepu, izjavili su bezbednosni izvori. Turski premijer Ahmet Davutoglu rekao je da u ovom trenutku nije planiran prodor na sirijsku teritoriju. Izvori navode da je turska... »

Zemljotres od 6,5 stepeni u kineskoj oblasti Sinđijang

Beta pre 7 sati  
Zemljotres jačine 6,5 stepeni uzdrmao je kuće i zgrade u regionu Sinđijang na krajnjem zapadu Kine, registrovano je ssest žrtava, ali nema trenutno izveštaja o šteti u retko naseljenoj oblasti . Zemljotres je pogodio okrug Pišan u sinđijanskoj regiji Hotan, a epicentar je bio na dubini od oko 10... »

Progon Ćirilice U Zagrebu: Skinuta trojezična tabla Srpskog demokratskog foruma

Kurir pre 5 sati  
ZAGREB - Nepoznati počinioci skinuli su tokom prethodne noći englesko-latinično-ćiriličnu tablu Srpskog demokratskog foruma (SDF) u centru Zagreba, postavljenu na ulazu u zgradu gde je smeštena glavna kancelarija SDF-a. Na tabli se nalazio logo i pun naziv tog nevladinog udruženja, navode iz SDF-a... »

Varoufakis: Dogovor bez obzira na referendum

Al Jazeera pre 8 sati  
Ministar finansija Grčke ističe da će, u slučaju da pobijedi opcija 'ne', biti postignut održiv sporazum. Grčki ministar finansija Yanis Varoufakis rekao je kako postoje "stoprocentne šanse" da će Atina postići dogovor sa međunarodnim kreditorima nakon referenduma u nedjelju. "Sporazum će biti... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.