Svet

Kraj aktivne faze operacije za manje od 30 dana

Akter pre 2 sata  
Aktivna faza "antiterorističke operacije" na istoku Ukrajine mogla bi biti završena za manje od mesec dana, izjavio je danas načelnik Generalštaba ukrajinske vojske Viktor Muženko. "Ne bih da navodim konkretne rokove, ali aktivna faza biće okončana u skoroj budućnosti (...) Verovatno, ranije od... »

Donji dom odobrio podizanje tužbe protiv Obame

Beta pre 8 sati  
VAŠINGTON, 31. jula 2014. (Beta-AFP/AP) - Američki Predstavnički dom, u kome većinu imaju republikanci, odobrio je podizanje tužbe protiv predsednika Baraka Obame za kršenje ustavnih ovlašćenja zbog selektivnog sprovodjenja zakona o zdravstvu 2010, bez odobrenja Kongresa. Predstavnički dom, donji... »

Ukrajina obustavila ofanzivu na istoku

Al Jazeera pre 7 sati  
Istražitelji pokušavaju doći na mjesto pada aviona, Cameron tvrdi da Britanija neće pokrenuti Treći svjetski rat. Ukrajinska vojska obustavila je ofanzivu u blizini mjesta pada putničkog aviona malezijske aviokompanije, kako bi se omogućio rad grupi međunarodnih eksperata, saopćio je ukrajinski... »

SZO nije izdala preporuku o restrikciji putovanja

Akter pre 3 sata  
SZO nije izdala preporuku za bilo kakve restrikcije putovanja niti zatvaranje granica zbog širenja epidemije ebole, Sijera Leone proglasila vanredno stanje. U saopštenju IATA se navodi da bi, ukoliko bi se putnik sa virusom ebole nalazio u nekom avionu, te predstavljalo mali rizik za ostale... »

Reke Krvi: U Gazi do sada poginulo skoro 1.400 ljudi, ponovo gađana škola UN-a (FOTO) (VIDEO)

Telegraf pre 6 sati  
Novi udar je usledio nakon što su juče granate pale na školu ubivši 16 ljudi, prema najnovIjim informacijama, koje prenosi AFP, mada ima izveštaja da je broj poginulih 19. Generalni sekretar Ban Ki-mun označio je sramotnim ubijanje dece na spavanju, kako je rekao. Novi udar je usledio nakon što su... »

Izbegnuta nova tragedija „Malezija erlajnsa"

Politika pre 5 sati  
SIDNEJ –Kompanija „Malezija erlajns” ponovo se našla u žiži javnosti posle dve tragedije u kojima je jedan njen avion nestao, a drugi srušen, pošto je juče avion te kompanije u poslednji čas izbegao sudar sa drugim avionom na pisti. Avion „Malezije Erlajns”, koji je trebalo da poleti iz Adelaide u... »

Uloga Rusije centralni deo istrage o Litvinjenku

Beta pre 1 sat  
RTV: Početak istrage o smrti Litvinjenka
LONDON, 31. jula 2014. (Beta-AFP) - Uloga Rusije u vezi sa smrću bivšeg ruskog agenta Aleksandra Litvinjenka 2006. godine biće ključni deo istrage, izjavio je u četvrtak u Londonu sudija Robert Oven koji je zvanično otvorio "javnu istragu" o smrti ruskog špijuna. "Uzimajući u obzir samo elemente... »

Godinu dana Snoudenovog utočišta u Rusiji

Akter pre 3 sata  
RTV: Snouden podneo zahtev za politički azil u Rusiji
Dozvola za privremeno utočište bivšem saradniku američke CIA i NSA Edvarda Snoudena ističe danas, izveštava agencija RIA Novosti, prenoseći pretpostavku ruskih eksperata da je Federalna migraciona služba (FMS) već produžila boravak američkom državljaninu, ali da iz određenih razloga to ne... »

HR: Makedonac kažnjen i proteran zbog uznemiravanja medvedice

Vesti online pre 2 sata  
Zbog uznemiravanja ugroženog morskog sisara, sredozemne medvedice, 56-godišnji Makedonac kažnjen je u Puli novčanom kaznom "teškom" 200 evra, a potom je zbog nezakonitog boravka proteran iz Hrvatske, saopštila je danas istarska policija. Incident se dogodio u sredu posle podne u Gortanovoj uvali u... »

Citati Slobodana Miloševića u moskovskom bioskopu

Radio 021 pre 3 sata  
Alo: Slobodan Milošević se "obratio" Rusima: Šta će vam Evropa?
U foajeu ruskog državnog bioskopa u Moskvi "Iluzion" danas se pojavio plakat sa slikom bivšeg predsednika Srbije Slobodana Milosevića i njegovim citatima protiv Zapada, ali je ubrzo skinut, prenela je ruska televizija Dožd. Internet portal Kinote, posvećen novostima u kinematografiji, preneo je da... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.