Svet

A samo je hteo da "popije kafu" s Obamom

Vesti online pre 49 minuta  
Američka policija uhapsila je sinoć (22. oktobar) jednog muškarca koji je preskočio ogradu Bele kuće, u delu zdanja gde živi predsednik SAD Barak Obama. "Jedan muškarac je sinoć oko 19.00 preskočio ogradu u severnom delu Bele kuće i odmah je uhapšen", izjavio je Edvin Donavan, portparol elitne... »

Švajcarska ukida vize za striptizete iz zemalja van EU

Blic pre 9 sati  
Vlasti Švajcarske saopštile su u sredu da će prestati da izdaju posebne radne dozvole za striptizete iz inostranstva, koje dolaze iz zemalja kao što su Rusija, Dominikanska Republika i Tajland. Ove posebne dozvole, koje važe osam meseci, neće biti izdavane posle 2015. godine, jer, kako smatraju... »

Rusija i Evropa u rukama Ukrajinaca

Danas pre 19 minuta  
Ekskluzivno u Danasu: Ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt. Kada ukrajinski birači izađu na birališta 26. oktobra, na kocki neće biti sudbina samo njihove zemlje, već i budućnost znatnog dela Evrope. Prosto rečeno, budućnost Ukrajine će odlučiti budućnost Rusije, a budućnost Rusije će imati... »

Kanadske vlasti identifikovale napadača

Beta pre 2 sata  
TORONTO, 23. oktobra 2014. (Beta-AP) - Kanadske vlasti identifikovali su jednog napadača koji je u sredu ubio vojnika na počasnoj straži u Otavi i potom učestvovao u vatrenom obračunu u parlamentu. Zvaničnik koji je tražio da ne bude imenovan, rekao je da je ubijeni napadač identifikovan kao Majkl... »

Identifikovan napadač na kanadski parlament

Mondo pre 1 sat  
Kanadske vlasti identifikovale su počinioca napada na kanadski parlament - to je kanadski državljanin Majkl Zehaf-Bibo (32). Sumnja se da je reč o terorizmu. Kanadska policija nije želela da spekuliše o motivima napada u kojem je pored napadača, poginuo i jedan vojnik, javio je AFP. Kanadski... »

NATO: Ruski špijunski avion presretnut u vazdušnom prostoru Alijanse; Moskva demantuje!

Večernje novosti pre 10 sati  
Avion za prikupljanje obaveštajnih podataka Iljušin IL-20", koji je poleteo iz Kalinjingrada, ruske enklave na Baltiku prvo presreli danski borbeni avioni F-16. MOSKVA - Ruski vojni avion nije danas povredio vazdušni prostor članice NATO Estonije, već je leteo iznad neutralnih voda u Baltičkom... »

Britanija "rame uz rame" sa SAD protiv islamista u Siriji

Blic pre 9 sati  
Britanija bi mogla da sa Sjedinjenim Američkim Državama "rame uz rame" vodi operacije protiv džihadista Islamske države u Iraku i Siriji, rekao je danas američki general Džon Alen posle sastanka s britanskim državnim sekretarom Filipom Hemondom. "Mi smo se borili rame uz rame u Iraku, a takvi smo... »

Počinje samit EU o klimi, privredi i eboli

Beta pre 1 sat  
BRISEL, 23. oktobra 2014. (Beta-AFP) - Evropski lideri pripremaju se u čcetvrtak na teške pregovore na samitu u Briselu o postizanju Akcionog plana EU o klimi, kako bi se zaštitila životna sredina i poboljšala energetska bezbednost Evrope. Uoči sastanka šefova država i vlada, EU još nije postigla... »

Poljska: Ekslodirao gas u zgradi, petoro povređeno, petoro nestalo

Blic pre 49 minuta  
B92: Eksplozija gasa, demolirana zgrada
U jakoj eksploziji gasa koja je jutros demolirala stambenu zgradu u Katovicama, na jugo-zapadu Poljske, petoro ljudi je povredjeno i smešteno u bolnice, a petoro stanara vode se kao nestali i možda su pod ruševinama. U zgradi u centru Katovica eksplodirao je najverovatnije gas, kazao je za poljske... »

Tinejdžer neverovatnim nizom prevara dospeo u elitu i do samog KRALJA

Blic pre 13 sati  
Priča Franciska Nikolasa (19), studenta iz Španije, slobodno može da konkuriše za nastavak filma "Uhvati me ako možeš", s obzirom na to da njegova prevara ne zaostaje za onima koje je činio Frenk Abignejl, čuveni "umetnik obmane", po kojem je filmsko ostvarenje i snimano. Naime, Francisko je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.