Svet

Nepal: Nakon osam dana spasili 101-godišnjaka ispod ruševina

Al Jazeera pre 1 sat  
Najmanje 7.056 osoba smrtno je stradalo, a 14.000 ih je povrijeđeno u potresu jačine 7,8 po Richteru. Spasilačke službe pronašle su četvero preživjelih i izvukle ih iz ruševina u jednom planinskom selu, osam dana nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio Nepal, javlja agencija AP. Među njima je... »

Marin Le Pen:Vraćati imigrante, kako bi odustali

Akter pre 4 minuta  
Liderka francuskog desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen izjavila je da bi Francuska trebalo da vraća imigrante preko Sredozemnog mora u zemlje polaska kako bi ih sprečila da se ukrcavaju na opasna putovanja nesigurnim brodovima do evropskih obala. Kritikujući evropski politiku prema... »

Dačić i Lavrov razgovarali o ukrajinskoj krizi

Akter pre 4 minuta  
RTV: Dačić i Lavrov o ukrajinskoj krizi
Dačić je ponovio da je spreman da učini sve da u okviru svog mandata predsedavajućeg OEBS-a pomogne primeni sporazuma iz Minska. Predsedavajući OEBS-a, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov konstatovali su da je Sporazum iz Minska šansa koju ne treba... »

NATO ponovo uvodi "crveni telefon" za kontakt sa Rusijom

Večernje novosti pre 5 sati  
RTS: Ponovo se uvodi "crveni telefon" između NATO-a i Rusije
Direktan kontakt sa Moskvom imaće glavnokomandujući objedinjenih snaga NATO u Evropi i predsednik vojnog komiteta Alijanse i veruje se da će "crveni telefon" biti stalno otvoren. NATO ponovo uvodi direktnu tajnu telefonsku liniju sa ruskim vojnim vrhom, piše nemački list Frankfurter Alemajne... »

Uhapšen Srbin zbog prevoza migranata iz Sirije

Mondo pre 7 sati  
B92: Srbin prevozio migrante iz Sirije
Mađarska policija pokrenula je postupak protiv jednog državljanina Srbije zbog prevoženja ilegalnih migranata. Kako je saopštila Policijska kapetanija Županije Čongrad, juče u 3:35 na području ove pogranične županije zaustavljeno je vozilo srpskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin... »

Baranin Preti Sugrađanima: Islamska država stiže u Crnu Goru i neće imati milosti!

Kurir pre 4 sata  
B92: "ID dolazi u CG, neće biti milosti"
CRNA GORA - Baranin Damir Slaković, koji tvrdi da se priključio Islamskoj državi, zapretio je građanima Bara i pojedinim poslanicima u crnogorskoj skupštini. On je naveo u poruci da će "Islamska država doći i da neće imati milosti", preneli su podgorički mediji. Slaković je preteću poruku postavio... »

Obeležena godišnjica stradanja JNA u Dobrovoljačkoj ulici

Novi magazin pre 5 sati  
U Sarajevu je danas u 10.00 sati, u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici obeleženo stradanje pripadnika teritorijalne odbrane BiH, a sat kasnije i pogibija vojnika JNA samo par metara dalje. Pripadnici udruženja "Zelene beretke" obeležili su godišnjicu stradanja svojih saboraca, pripadnika... »

Merkelova u Dahau na obeležavanju oslobođenja logora

Dnevnik pre 3 sata  
DAHAU: Nemačka kancelarka Angela Merkel pridružila se preživelima u holokaustu na komemoraciji povodom 70. godišnjice oslobođenja nacističkog logora Dahau. Pod jakim pljuskom, tišinu je samo prekidao zvuk crkvenih zvona, na skupu kome je prisustvovalo više od 130 preživelih logoraša, kao i američki... »

"Broj žrtava zemljotresa biće veći"

B92 pre 5 sati  
Katmandu -- Bilans žrtava razornog zemljotresa u Nepalu biće mnogo veći pošto spasioci stignu do udaljenih sela, saopštio je ministar finansija Nepala Ram Šaran Mahat. "I dalje ima sela u kojima znamo da su sve kuće uništene, ali do kojih još nismo mogli da stignemo. Naknadni potresi se nisu... »

Ukinut policijski čas u Baltimoru

RTS pre 1 sat  
Gradonačelnica Baltimora Stefani Rolings-Blejk ukinula je policijski čas koji je od utorka bio na snazi. Dan pošto je šest policajaca optuženo za smrt Afroamerikanca, na hiljade ljudi je u novim demonstracijama pozivalo na pravdu u Baltimoru. Policijski čas uveden je pre šest dana posle nereda... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.