Svet

Erjavec upozorava na novi, veći talas izbeglica

B92 pre 53 minuta  
B92: Erjavec upozorava na novi, veći talas izbeglica
Slovenija je uspešno odgovorila na prvi veliki priliv izbeglica, ali sada se može očekivati novi talas, još veći, upozorio je slovenački ministar Karl Erjavec. Foto: Beta/AP Erjavec je na Konferenciji o izbeglicama i migracionim tokovima istočnog Mediterana i zapadnog Balkana u Luksemburgu rekao da... »

Suzavac i vodeni topovi na demonstrante u Bejrutu

Blic pre 1 sat  
Libanske snage bezbednosti ispalile su suzavac i upotrebile vodeni top da bi rasterale antivladine demonstrante u Bejrutu. Nezadovoljstvo radom libanske Vlade uzrok je više protesta u proteklih nekoliko meseci. Demonstranti su bacali razne predmete, uključujući kamenice na policiju koja im je... »

Uhapšeno gotovo 300 migranata u Libiji

Blic pre 28 minuta  
Libijske vlasti su saopštile da je gotovo 300 migranata, od čega je trećina iz Senegala, uhapšeno dok su se pripremali da se ukrcaju na brodove radi odlaska preko Sredozemnog mora u Evropu. "Pošto smo dobili informaciju o mestu sastanka, uspeli smo da uhapsimo 289 migranata koji su se pripremali za... »

Broj poginulih u odronu u Gvatemali porastao na 220

Blic pre 3 sata  
Najmanje 220 ljudi poginulo je, a oko 350 vodi se kao nestalo nakon odrona zemljišta u Gvatemali u kome je na stotine kuća sravnjeno sa zemljom, saopštila je danas nacionalna agencija za vanredne situacije Konred. U mestu Santa Katarina Pinula, na jugoistočnom obodu Gvatemala sitija, kiša je... »

Iscurila nafta u Severno more

Blic pre 4 sata  
Tokom prebacivanja nafte u tanker u Severno more iscurila je nafta na naftnom polju Statfjord u Norveškoj, saopšteno je danas iz operatera "Statoil". U saopštenju se navodi da je oko 40 metara kubnih ili 252 barela nafte iscurilo dok je energent tovaren na tanker "Hilda Knudsen". Proizvodnja na... »

Uhapšeno 69 osoba umešanih u nelegalnu migraciju u EU

Blic pre 4 sata  
U operaciji francuske i portugalske policije usmerenoj na razbijanje međunarodne kriminalne mreže umešane u nelegalnu migraciju u EU, uhapšeno je 69 osoba, od kojih su devet ključne ličnosti te organizacije, saopštio je danas Europol. Međunarodna istraga označena kao "Operacija Buke", koja je... »

Kotor: Iz mora izvučeno telo muškarca

Blic pre 2 sata  
Iz mora u Kotoru večeras je izvučeno telo muškarca, a zbog stanja u kojem je nađeno, starost nastradalog nije se mogla utvrditi, javljaju crnogorski mediji. Telo je oko 17.30 časova iz mora izvukla kotorska Služba zaštite i spasavanja. Nastradali muškarac kod sebe nije imao dokumenta. Obdukcija će... »

Lavrov i Keri razgovarali o Ukrajini i Siriji

Blic pre 38 minuta  
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri razgovarali su telefonom o situaciji u Siriji i Ukrajini, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Lavrov i Keri "U skladu sa instrukcijama predsednika Rusije i SAD, datim nakon njihovog sastanka na... »

Makedonija: Oružana pljačka banke, razbojnik ranjen

Blic pre 2 sata  
Maskirani, naoružani razbojnik opljačkao je danas posle podne filijalu Stopanske banke u skopskom kvartu Đorče Petrov, a prilikom policijske potere je ranjen. Iz makedonske policije saopšteno je da je napadač ukrao za sada neutvrđenu količinu novca, a zatim automobilom "citroen", skopske... »

Junker: Izbeglička kriza u Evropi će trajati godinama

Blic pre 1 sat  
Izbeglička kriza u Evropi mogla bi da potraje još godinama, upozorio je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker tokom posete centru za prihvat izbeglica na nemačko-austrijskoj granici. "Ova izbeglička kriza će trajati nekoliko godina. Ne gajim iluzije da će ovo što sada doživljavamo uskoro... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.