Svet

Obećana zemlja: U ovu državu svi hrle jer u njoj čeka posao

Blic pre 7 sati
Prema podacima Savezne službe za migraciju i izbeglice (BAMF), Nemačka masovno privlači useljenike iz istočnih članica Evropske unije. Njihov broj se od 2010. godine utrostručio. Među njima se sve više povećava i broj useljenika iz Hrvatske, međutim i dalje ih je najviše iz Poljske. Oko... »

Gola žena joj upala u krevet - umrla od srčanog udara

B92 pre 5 sati
B92: Gola žena joj upala u krevet - umrla od srčanog udara
Starija žena u američkoj državi Mejn umrla je od srčanog udara kada joj je gola žena upala u kuću i ušla u krevet, saopštile su zdravstvene vlasti. Prema pisanju lista Morning sentinel koji je imao uvid u izveštaj patologa, 72-godišnja Džojs Vuds bolovala je od koronarne arterijske... »

Tilerson: Nema mesta za nasilje i mržnju u javnom diskursu

B92 pre 5 sati
B92: Tilerson: Nema mesta za nasilje i mržnju u javnom diskursu
Vašington -- Državni sekretar SAD Reks Tilerson izjavio je da ne postoji mesto u javnom diskursu SAD-a za mržnju i nasilje koje je prikazano u Šarlotsvilu, prenosi Rojters. Tilerson je pre sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Kanade Kristijom Frilend u komentaru o zajedničkim vrednostima... »

Masovno izlivanje: Proliveno 34.000 litara nafte sa obale južnog Kuvajta

Blic pre 6 sati
Analiza satelitskih slika američke neprofitne organizacije ukazuje na to da je najmanje 34.000 galona nafte izliveno sa obale Kuvajta, prenosi AP. What caused #Kuwait's massive #oilspill? Read #SkyTruth's take on possible sources: https://t.co/BWH1ik8uf7 pic.twitter.com/tRht8wmtvN— SkyTruth... »

"Devojčice se nude kao u izlogu": Fejsbuk grupe koje propagiraju incest i pedofiliju na Balkanu

Blic pre 5 sati
Na "Fejsbuku" već neko vreme, potpuno javno i bez ikakve cenzure, postoje najmanje dve grupe namenjene korisnicima sa teritorije bivše Jugoslavije, a koje otvoreno promovišu i pozivaju na incest, pedofiliju. Jedna ima nešto više od 1800 članova, druga oko dve stotine, a pristup im je - ma šta... »

Krvava noć na Filipinima

Danas pre 6 sati
Pošto se američki državni sekretar Reks Tilerson sastao sa Duterteom prošle sedmice, filipinski predsednik je rekao da je Vašington “znatno ublažio” kritiku zbog zloupotrebe ljudskih prava. Policija na Filipinima ubila je više od 30 ljudi u nizu racija blizu Manile, u najkrvavijoj noći... »

Zajedničke vežbe aviona Japana i SAD

Danas pre 7 sati
Kina apeluje da se nuklearno pitanje Severne Koreje reši putem pregovora. Japanski borbeni avioni su juče izvršili manevre sa američkim bombarderima jugozapadno od Korejskog poluostrva dok Severna Koreja preti da će lansirati četiri rakete ka ostrvu Guam, gde je stacionirana vazduhoplovna baza... »

Španska pomorska služba spasila više od 300 migranata

Blic pre 5 sati
Više od 300 migranata spašeno je kod južne obale Španije, nakon što su pokušali da pređu Sredozemno more iz Maroka, saopštila je španska pomorska spasilačka služba. Među 317 migranata, većinom severnoafričkog i subsaharskog porijekla, bilo je 32 dece. Španija je ove godine... »

Venecuela: Vladine snage upale u zatvor, ubijeno 37 zatvorenika

Blic pre 4 sata
Tokom upada vladinih bezbednosnih snaga u zatvor u gradu Puerto Ordas u Venecueli ubijeno je 37 zatvorenika, prenosi Rojters. Aktivisti za ljudska prava su dugo upozoravali da nasilne bande vežbaju "održavanje kontrole" nad mnogim haotičnim zatvorima u toj zemlji, kao i da imaju pristup... »

Hrvatska traži investicije: Grabar-Kitarović predala premijeru Australije više od 150 projekata

Blic pre 4 sata
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović predala je premijeru Australije Malkolmu Ternbulu popis više od 150 projekata spremnih za investitore, saopštio je danas kabinet predsednice Hrvatske. Grabar-Kitarović je u višednevnoj poseti Australiji i prvi je šef hrvatske države koji posle 22... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.