Svet

Savetnik pape franje homoseksualni pedofil!? Kardinal Pel pipkao dečačiće u bazenu, ali to nije sve! (video)

Pravda pre 2 sata
B92: Papin kardinal ide na sud zbog "pipanja dečaka"
Kardinal Džordž Pel, treći čovek Vatikana, i prvi katolički sveštenik Australije optužen je za seksualno zlostavljanje, prenosi britanski "Gardijan". Kardinal Pel optužen je za više seksualnih delikata, od strane nekoliko osoba, rečeno je iz australijske policije. Pel je do sada najviši zvaničnik... »

Merkel: EU odlučnija nego ikad da sprovede klimatski dogovor

Politika pre 30 minuta
B92: Samit G20 postao problem u najavi, a sve zbog Trampa
Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da je Evropska unija „odlučnija nego ikad” da uspešno sprovede klimatski dogovor iz Pariza, nakon što su SAD odlučile da se iz dogovora povuku. Merkelova je u današnjem govoru pred nemačkim Parlamentom naglasila da EU u potpunosti podržava dogovor, rekavši... »

Samsung će investirati 380 miliona dolara za izgradnju nove fabrike u SAD

Nova ekonomija pre 4 sata
Južnokorejski gigant Samsung objavio je da će investirati 380 miliona dolara u SAD za izgradnju nove fabrike i otvoriti gotovo 1.000 novih radnih mesta, što je odmah naišlo na pozdrav administracije predsednika Donalda Trampa. Prvi svetski proizvođač pametnih telefona odabrao je lokaciju u okrugu... »

Sajber napad "pokosio" akcije tehnoloških kompanija; Fedeks takođe na meti

Večernje novosti pre 11 sati
Pad vrednosti akcija tehnoloških kompanija nakon globalnog sajber napada, uz poniranje cena sirovr nafte, pogoršao je danas kotacije evropskih akcija gurnuvši ih na najniži nivo u dva meseca. Pad vrednosti akcija tehnoloških kompanija nakon globalnog sajber napada, uz poniranje cena sirovr nafte,... »

Pijanstva, golotinja i primitivizam: Hrvati ljuti na turiste iz Engleske

Blic pre 2 sata
Letnja festivalska sezona na popularnoj plažži Zrće u Novalji na hrvatskom primorju već je počela, ali je donela i prve probleme zbog kojih se gradonačelnik tog mesta Ante Dabo izvinajva mešštanima. Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Grada Novalje objavio je status u kome je kritikovao turiste, a... »

Nezapamćeno: Ženu nasred ulice u Pragu udario grom

Blic pre 2 sata
U Pragu je nasred ulice jednu ženu u sredu u kišobran udario grom a lekari hitne pomoći su na jedvite jade uspeli da joj obnove vitalne funkcije i prevezli su je u bolnicu u kritičnom stanju, javljaju danas češki mediji. - Radim u hitnoj pomoći u Pragu 25 godina i ne pamtim da se u Pragu, gde su... »

Hejli: Amerika ponovo pronašla svoj glas u UN

Blic pre 10 sati
SAD preuzimaju odlučniju ulogu u svetskoj organizaciji kako bi pozvale na odgovornost Severnu Koreju, Siriju, Venecuelu i druge autoritarne režime, izjavila je američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli. "Naši prijatelji i rivali znaju da je Amerika ponovo pronašla svoj glas u... »

Kina teško optužila Australiju: Vi nas špijunirate i kradete nam tehnologiju

Kurir pre 2 sata
Kineske državne novine na engleskom jeziku "Global tajms" optužile su danas Australiju da špijunira Kinu i da su ukrali kinesku tehnologiju, reagujući na navode Australije da se Peking meša u politiku te zemlje. Službenik kineske nacionalne bezbednosti rekao je za "Global tajms" da prikriveni... »

Danas odluka o graničnom sporu Slovenije i Hrvatske

Blic pre 3 sata
Danas je "dan D" za Sloveniju i Hrvatsku s obzirom na to da će Arbitražni sud u Hagu, kako je najavljeno, saopštiti konačnu presudu o graničnom sporu dve zemlje u Piransom zalivu, i dok iz Slovenije poručuju da novih pregovora neće biti, hrvatski državni vrh tvrdi da ih se ta odluka ne tiče i ne... »

Rusija će odgovoriti na blokiranje imovine u SAD-u

Al Jazeera pre 3 sata
Bivša američka administracija je 2016. proglasila ruske diplomate 'personama non grata'. Moskva priprema odgovor zbog blokiranja njene diplomatske imovine u SAD-u krajem 2016. godine, izjavila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova. „Spremaju se odgovori. To pitanje... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.