Svet

Nikolić: Srbija može da bude oslonac Kine u Evropi

RTV pre 1 sat  
B92: Kina paradom obeležila pobedu nad fašizmom (VIDEO)
PEKING - Srbija može da bude glavni oslonac Kine u Evropi, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić i naveo da je izuzetno zadovoljan bilateralnim odnosima dve države i da uz mali napor Kine, Srbija može da postane zemlja u kojoj neće biti nezaposlenih. "Srbija nije članica EU, ali... »

Budimpešta: Nema vozova ka zapadu

Akter pre 0 minuta  
Strane izbeglice su jutros preplavile glavnu budimpeštansku železničku stanicu Keleti pošto je policija prekinula blokadu i pustila ih da uđu, ali Železnica je saopštila da neće biti vozova ka Zapadnoj Evropi što je željena destinacija većine stranaca. Kompanija je navela da vozovi ne idu iz... »

Moskva: Požar na aerodromu, evakuisano 3.000 ljudi

Novi magazin pre 4 sata  
Na međunarodnom moskovskom aerodromu Domodedovo danas je izbio požar zbog čega je evakuisano više od 3.000 ljudi, a 40 letova je odloženo. Požar manjeg obima izbio je u delu za prtljag, najverovatnije zbog kratkog spoja, a vatrogasci su uspeli brzo da ga ugase. Požar je zahvatio 20 kvadratnih... »

SLIKA KOJA JE POTRESLA SVET Dečak se utopio na putu u slobodu (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ!)

Blic pre 13 sati  
Slike dečaka koji se utopio pokušavajući da se domogne slobode potresle su svetsku javnost, a kako prenose mediji, reč je o malom Ajlanu (3) koji je stradao zajedno sa bratom Galipom (5) i svojom majkom nadomak Grčke. Dečaci, poreklom Kurdi, utopili su se na otvorenom moru između Turske i Grčke,... »

Migranti-vesti: Orban tvrdi da priliv izbeglica podriva hrišćansku Evropu

Dnevnik pre 2 sata  
BERLIN: Mađarski premijer Viktor Orban ocenio je danas da priliv izbeglica u Evropu preti da podrije njene hrišćanske korene. i da je zbog toga potrebno da vlade kontrolišu svoje granice pre nego što odluče koliko emigranata mogu da prime. "Građani žele da ovladamo situacijom i da zaštitimo naše... »

Utopilo se 13 migranata kod obale Malezije

B92 pre 4 sata  
Najmanje 13 migranata utopilo se kada se kod zapadne obale Malezije prevrnuo brod na kom se nalazilo stotinjak ljudi, saopštili su zvaničnici. Foto: Beta/AP/Ilustracija Nesreća se dogodila u blizini moreuza Malaka, u blizini oblasti Sabak Bernam u najbogatijoj državi Malezije, Selangoru. Veruje se... »

Pusić kandidat za generalnu sekretarku UN

RTV pre 2 sata  
ZAGREB - Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je danas da će je Vlada kandidovati za generalnu sekretarku UN. Takva odluka doneta je danas na zatvorenom delu vladine sednice. "Hrvatska u procesu kandidature ima priliku da se pokaže u pristojnom svetlu i dobije veću vidljivost.... »

Naređeno privođenje predsednika Gvatemale

Akter pre 4 sata  
Predsednik Gvatemale Oto Peres Molina koji je osumnjičen za korupciju i kome je ranije ukinut imunitet, podneo je ostavku, objavio je danas njegov portparol. Konzervativni lider, na vlasti od 2012. godine doneo je tu odluku da bi se "kao pojedinac suočio s procesom koji se vodi protiv njega", rekao... »

Bugarska: Privedeno 125 stranaca jer nisu podneli zahtev za azil

Blic pre 4 sata  
RTS: Bugarska, privođenja zbog ilegalnog ulaska u zemlju
Bugarske vlasti privele su u Sofiji 125 stranih državljana, jer su ilegalno ušli u zemlju, a nisu podneli zahtev za azil, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Generalni sekretar bugarskog ministarstva Georgi Kostov je izjavio da će oni biti ispitani i da je moguće da će im biti... »

Spaseno 3.000 izbeglica na Sredozemlju

RTV pre 5 sati  
B92: Iz mora spaseno 3.000 izbeglica
RIM - Oko 3.000 izbeglica, među kojima stotine žena i dece, spaseno je iz mora kod libijske obale, naveli su italijanska obalska straža i nevladina organizacija Lekari bez granica. "Tokom jako napornog dana ekipe Lekara bez granica i MOAS (malteška humanitarna organizacija) su spasle 1.658 osoba.... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.