Svet

Obama "zgađen" antijevrejskim lecima u Ukrajini

Novi magazin pre 4 sata  
Američki predsednik Barak Obama jasno je stavio do znanja da je "zgađen" antijevrejskim lecima koji su deljeni u Donjecku na istoku Ukrajine, rekla je danas njegova savetnica za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs. Leci u kojima se Jevrejima kaže da se registruju ili će biti proterani deljeni su u... »

Timošenko zatražila vojnu pomoć od SAD!

Press pre 6 sati  
Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, koja je i kandidat na predsedničkim izborima planiranim za 25. maj, apelovala je na američki Kongres da pruži vojnu pomoć Ukrajini, objavila je danas pres služba njene stranke Batkivščina. Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, koja je i kandidat... »

Uhapšen kapetan potonulog južnokorejskog trajekta

Blic pre 5 sati  
Kapetan južnokorejskog trajekta, koji je potonuo u sredu, kao i još dva člana posade, privedeni su danas nakon što je sud u gradu Mokpo izdao nalog za njihovo hapšenje. Kapetan Li Džon Seuk, star 68 godina, optužen je po pet osnova, između ostalog za nemarno obavljanje dužnosti i kršenje pomorskog... »

Peskov: Rusija ima trupe na granici sa Ukrajinom

Blic pre 6 sati  
Rusija ima trupe u blizini granice sa Ukrajinom, izjavio je danas pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov. "Mi imamo trupe u raznim regionima, imamo i vojsku u blizini ukrajinske granice - te trupe su tamo stacionirane. Neke od njih su trajno stacionirane a neke su pojačanje na terenu zbog... »

Basesku: Prijem Moldavije u EU zavisi od Pridnjestrovlja

Blic pre 7 sati  
Pristupanje Moldavije Evropskoj uniji zavisi od rešenja konflikta oko regiona Pridnjestrovlja, izjavio je danas rumunski predsednik Trajan Basesku. "Kažem to otvoreno i odlučno: Pristupanje Moldavije EU je isključeno bez rešavanja konflikta oko Pridnjestrovlja", istakao je Basesku, prenosi... »

Lavrov i Keri se složili da nastave kontakte

Blic pre 4 sata  
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarao je večeras sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem i ukazao američkoj strani da je neophodno da ukrajinske vlasti trenutno i potpuno ispune uslove Ženevskog sporazuma, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova. Ministarstvo... »

SAD: Ako Rusija ne razoruža separatiste, slede sankcije

Press pre 6 sati  
Bela kuća danas je upozorila Moskvu da joj prete teže sankcije ako ne ispoštuje novi međunarodni sporazum o Ukrajini ili bude uputila snage u istočnu Ukrajinu. Bela kuća danas je upozorila Moskvu da joj prete teže sankcije ako ne ispoštuje novi međunarodni sporazum o Ukrajini ili bude uputila snage... »

Uhapšen kapetan potonulog broda

Novi magazin pre 1 sat  
Kapetan broda koji je pre dva dana potonuo kod obala Južne Koreje, Li DŽun-Seok, danas je uhapšen, javili su južnokorejski mediji. U izveštaju agencije Jonhap navodi se da će se Li DŽun-Seok suočiti s pet tačaka optužnice među kojima su kršenje zakona na moru i nemar. Južnokorejski sud je ranije... »

Poljaci strahuju za nezavisnost svoje države

Blic pre 3 sata  
Pod dejstvom krize u Ukrajini, Poljaci su zabrinutiji za svoju nacionalnu nezavisnost više nego ikad od pada komunizma 1991. godine, ukazuje istraživanje javnog mnjenja agencije CBOS. Rusiju kao glavnu pretnju vidi 80 odsto Poljaka, a 64 odsto njih želi da NATO poveća svoje prisustvo u njihovoj... »

Obećana veća prava Rusima u Ukrajini

Blic pre 6 sati  
Vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Oleksander Turčinov i premijer Arsenij Jacenjuk obećali su "specijalni status" ruskog jezika i široku decentralizaciju vlasti, u pokušaju da okončaju proruske proteste na istoku zemlje. "Mi ćemo se dogovoriti oko specijalnog statusa ruskog jezika i daćemo... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.