Svet

Ubijen ruski opozicionar Boris Njemcov

Beta pre 7 sati  
MOSKVA, 27. februara 2015. (Beta-AP) - Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je lider opozicije Boris Njemcov ubijen u petak uveče u centru Moskve, nadomak Kremlja. Njemcov, oštar kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, ubijen je iz vatrenog oružja. Kako javljaju svetske... »

Orban proglasio rat multikulturalnosti

e-Novine pre 1 sat  
Budimpešta. U svom godišnjem govoru o stanju nacije mađarski premijer Viktor Orban osudio je danas multikulturalnost i liberalizam i obećao da će se boriti protiv talasa migracija koje "prete da njegovu zemlju pretvore u izbeglički logor". Orban je istakao kako je njegova vlada napustila... »

Dačić: Situacija u Ukrajini ušla u fazu deeskalacije

Press pre 10 sati  
Predsedavajući OEBS-u i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pohvalio je danas napredak u primeni sporazuma iz Minska, ocenivši da je situacija u Ukrajini ušla u fazu deeskalacije. Predsedavajući OEBS-u i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pohvalio je danas napredak u primeni... »

Rusija:Baltik krši sporazume o trgovini oružjem

Press pre 10 sati  
Rusija se danas i zvanično žalila Litvaniji da zemlje Baltika, snabdevajući Ukrajinu oružjem, krše međunarodne obaveze o trgovini naoružanjem. Rusija se danas i zvanično žalila Litvaniji da zemlje Baltika, snabdevajući Ukrajinu oružjem, krše međunarodne obaveze o trgovini naoružanjem. "Rusko... »

Šta je pričao ubijeni Boris Nemcov: Kriza, to je Putin

Blic pre 7 sati  
Ubijeni ruski opozicionar Boris Nemcov je u avgustu 2012. objavio izveštaj sarkastičnog naziva "Život roba na galiji", u kojem je tvrdio da predsednik Vladimir Putin troši milijarde rubalja poreskih obveznika na luksuz. Putin je, kako su u izveštaju naveli autori - Nemcov i Leonid Martinjuk - na... »

Cipras: Neće biti trećeg paketa pomoći

RTV pre 7 sati  
ATINA - Premijer Grčke Aleksis Cipras, negirao je danas da će Grčkoj biti potreban još jedan paket međunarodne pomoći i odbacio nagoveštaj Nemačke da Atina pokušava da ucenjuje evrozonu. Cipras je rekao da je njegova vlada zatražila redukciju ogromnog duga Grčke, uprkos insistiranju kreditora EU i... »

Putin: Moguće da je reč o naručenom ubistvu

Kurir pre 7 sati  
MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin osudio je ubistvo opozicionog političara Borisa Nemcova, ocenivši da je moguće da je u pitanju naručeno ubistvo. Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je ruskim agencijama da je moguće da ubistvo Nemcova koje se dogodilo u petak uveče predstavlja i... »

Dragana Hejns: "Džihad Džona" želim živog

Blic pre 11 sati  
Dragana Hejns, udovica Dejvida Hejnsa, jednog od brojnih talaca Islamske države koji je stradao od ruke ozloglašenog dželata Džihadi Džona, poručila je da želi da ga policija uhvati živog. Dragana je izjavila da bi "smrt bila previše lak izlaz za ubicu, i da bi on verovatno najviše želeo da časno... »

Joga guru sa armijom sledbenica širom sveta optužen za silovanje

Blic pre 7 sati  
Za hiljade svojih obožavalaca, Bikram Čuduri je heroj. Joga guru koji im je pomogao da izleče telo i duh, i postanu bolji ljudi. Međutim, njihovu idealnu sliku o njemu narušile su optužbe koje navode da je "Bikram predator koji vreba mlade, rajive i nesrećne žene". Danas se guru suočava sa tužbama... »

Krim nacionalizovao čuveni filmski studio na Jalti

Blic pre 8 sati  
Vlasti Krima, ukrajinskog poluostrva koje je Rusija anektirala prošle godine, nacionalizovale su danas filmski studio na Jalti, nekadašnji ponos sovjetske kinematografije. Regionalni proruski parlament je odlučio da filmski studio bude u vlasništvu regiona kako bi se "u budućnosti koristio za... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.