http://www.politika.rs

Politika

Merkel: EU odlučnija nego ikad da sprovede klimatski dogovor

Politika pre 28 minuta
Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da je Evropska unija „odlučnija nego ikad” da uspešno sprovede klimatski dogovor iz Pariza, nakon što su SAD odlučile da se iz dogovora povuku. Merkelova je u današnjem govoru pred nemačkim Parlamentom naglasila da EU u potpunosti podržava dogovor, rekavši... »

Danas se obeležava Međunarodni dan Dunava

Politika pre 2 sata
Međunarodni Dan Dunava obeležava se danas u 14 evropskih podunavskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava koja je osnov za saradnju evropskih država radi zaštite reke Dunav, na čijem slivu živi više od 80 miliona ljudi, navodi se u saopštenju Pokrajinskog zavoda za zaštitu... »

Zaharova: Rusija će odgovoriti na blokiranje imovine u SAD

Politika pre 10 sati
MOSKVA – Moskva priprema odgovor zbog blokiranja njene diplomatske imovine u SAD krajem 2016. godine, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za televiziju „Rusija 1”. „Spremaju se odgovori. To pitanje se neće rešavati samo u Ministarstvu spoljnih poslova”,... »

Uskoro spomenik Vasku Popi kod Tašmajdana

Politika pre 1 sat
Gradski menadžer Goran Vesić i zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović primili su povodom 95. godina od rođenja Vaska Pope delegaciju Udruženja književnika Srbije, na čelu sa predsednikom Radomirom Andrićem, sa kojom su se dogovorili da se velikom pesniku podigne obeležje kod... »

Prvi sajam zadrugarstva

Politika pre 3 sata
Na Trgu republike u Beogradu sutra će biti organizovan prvi sajam zadrugarstva u Srbiji. Jednodnevna manifestacija zvanično će biti otvorena u 11 časova i održava se povodom Međunarodnog dana zadrugarstva koji se u svetu obeležava 1. jula. Učesnici će, od 9.00 do 17.00, izlagati poljoprivredne,... »

Dan nezavisnosti Belorusije

Politika pre 2 sata
Novoimenovani ambasador Belorusije u Beogradu Valerij Briljov organizovao je prijem u vili „Jelena” povodom obeležavanja nacionalnog praznika Belorusije. U svom obraćanju zvanicama, ambasador je istakao da njegova zemlja smatra Srbiju ključnim partnerom na Balkanu i velikim prijateljem. –... »

Krupna marva šeta beogradskim ulicama

Politika pre 2 sata
Nedavno se Ustaničkom ulicom u Beogradu, u galopu „prošetao“ pastuv, rušeći sve pred sobom, povredivši dvojicu građana, a dva dana kasnije, znatno mirniji magarac, lagano je „korzirao“ istom ulicom. Ali, to nije mnogo iznenadilo brojne Beograđane koji žive u ovom delu grada. Naime, domaće životinje... »

Koncesija i prava akcionara Aerodroma „Nikola Tesla”

Politika pre 1 sat
Javni poziv za davanje koncesije za finansiranje, razvoj i održavanje Aerodroma „Nikola Tesla” u Beogradu, očito, ima neprikladan naziv. Aerodrom koncesijom prodaje sve kompletno koncesionaru, koji će u novoosnovanom preduzeću nastaviti poslovanje, a postojeće Akcionarsko društvo Aerodrom naplatiće... »

I legitimno, i kolegijalno

Politika pre 59 minuta
Povodom teksta „Ni statutarno, ni kolegijalno“, „Politika“, 26. juna
Akademik Danilo Basta je u svojoj reči na sednici Predsedništva i Odeljenja društvenih nauka SANU naveo samo one činjenice koje potkrepljuju njegove pravne kvalifikacije, a izostavio druge koje su veoma relevantne za spor u ovom... »

Dela Vasilija Mokranjca na BELEF-u

Politika pre 2 sata
Umetnik Vladimir Gligorić priredio je klavirski resital u okviru BELEF-a u Svečanoj sali Skupštine grada. Na repertoaru su bila dela Vasilija Mokranjca (1923–1984). Program je počeo kompozicijom „Menuet” koja je napisana 1944. godine. Ovo delo otkriva Vasilija kao nadarenog mladog autora, ali u... »

©2017 Netmark d.o.o.