http://www.rtv.rs

RTV

Skupština nastavlja raspravu o vladi

RTV pre 1 sat
RTV: Skupština nastavlja raspravu o vladi
BEOGRAD - Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o izboru nove vlade, čiji ključni prioriteti će, prema rečima mandatarke Ane Brnabić, biti digitalizacija, obrazovanje i ekonomski razvoj.
Brnabić je juče predstavljajući ekspoze, rekla da bi bila ponosna ako bi se rezultati dosadašnje vlade ponovili za njenog mandata, ako je parlament izabere za novu premijerku. Brnabić, inače, može da računa na podršku 129... »

Australijski sud traži trećeg čoveka Vatikana

RTV pre 1 sat
RTV: Australijski sud traži trećeg čoveka Vatikana
MELBURN - Trećem čoveku Vatikana, glavnom finansijskom savetniku pape Franje, australijskom kardinalu Džordžu Pelu naređeno je da se pojavi pred sudom u Melburnu 18. jula zbog pređašnjih seksualnih prestupa.
Kardinal se u skorije vreme našao pod istragom za seksualno zlostavljanje i još uvek nije jasno koje optužbe su podignute protiv njega, navodi AP. Dva muškarca, sada u svojim 40-im godinama, rekla su da ih je kardinal 1970-ih... »

Na KiM i SAD uhapšeno desetoro zbog organizovanog kriminala

RTV pre 2 sata
RTV: Na KiM i SAD uhapšeno desetoro zbog organizovanog kriminala
PRIŠTINA - U zajedničkoj akciji kosovska policija i američka služba za borbu protiv trgovine drogom - DEA na Kosovu i u Njujorku uhapsili su deset osoba osumnjičenih za organizovani kriminal i trgovinu drogom, saopštila je kosovska policija.
Kako prenosi Zeri, izvedene su tri operacije, od kojih jedna u Njujorku, a dve na teritoriji Kosova. Na KiM je uhapšeno četiri osobe, a u SAD šest. Uhapšeni su osumnjičeni, između ostalog, za pranje i iznudu novca kao i za... »

Merkel: EU odlučnija nego ikad da sprovede klimatski dogovor

RTV pre 40 minuta
RTV: Merkel: EU odlučnija nego ikad da sprovede klimatski dogovor
BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da je Evropska unija "odlučnija nego ikad" da uspešno sprovede klimatski dogovor iz Pariza, nakon što su SAD odlučile da se iz dogovora povuku.
Merkelova je u današnjem govoru pred nemačkim Parlamentom naglasila da EU u potpunosti podržava dogovor, rekavši da je "pariski dogovor neizmenljiv" i da se o njemu "ne može pregovarati", prenosi AP. Merkelova će biti domaćin... »

Dačić: Proširenje EU poseban izazov za Srbiju i region

RTV pre 46 minuta
RTV: Dačić: Proširenje EU poseban izazov za Srbiju i region
BEOGRAD - U Beogradu se danas održava konferencija u okviru inicijative 'Beogradski strateški dijalog' na temu 'Nova međunarodna realnost - Izazovi i perspektive'', koju je otvorio vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, poručivši da za Srbiju i region poseban izazov predstavlja politika proširenja EU i posledice i neizvesnosti koje to donosi.
Evropska unija se danas suočava sa krizom identiteta i preispitivanjem svrhe svoga postojanja, navo je Dačić istakavši da je Srbija svesna svih tih brojnih izazova, kao i potrebe da se na nivou EU sprovede niz reformi, ali... »

Danas odluka o graničnom sporu Slovenije i Hrvatske

RTV pre 2 sata
RTV: Danas odluka o graničnom sporu Slovenije i Hrvatske
LJUBLJANA, ZAGREB - Danas je "dan D" za Sloveniju i Hrvatsku s obzirom na to da će Arbitražni sud u Hagu, kako je najavljeno, saopštiti konačnu presudu o graničnom sporu dve zemlje u Piranskom zalivu, i dok iz Slovenije poručuju da novih pregovora neće biti, hrvatski državni vrh tvrdi da ih se ta odluka ne tiče i ne obavezuje zvanični Zagreb.
Hrvatska je, naime, 2015. jednoglasnom odlukom Sabora izašla iz arbitražnog spora zbog njegove kompromitacije, a zagrebački mediji prenose da će slovenački premijer Miro Cerar danas prisustvovati posebnoj sednici parlamentarnog... »

Međunarodni dan Dunava

RTV pre 3 sata
RTV: Međunarodni dan Dunava
NOVI SAD - Međunarodni Dan Dunava obeležava se u 14 evropskih podunavskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava koja je osnov za saradnju evropskih država radi zaštite reke Dunav na čijem slivu živi više od 80 miliona ljudi, navodi se u saopštenju Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.
Kako se navodi, cilj konvencije je podizanje svesti o očuvanju reke kod što većeg broja ljudi i apelovanje na racionalnu upotrebu vodnih resursa. "Pokrajinski zavod za zaštitu prirode iz Novog Sada trenutno radi na istraživanju i... »

Dodik: Od Srbije zavisi regionalna stabilnost

RTV pre 2 sata
RTV: Dodik: Od Srbije zavisi regionalna stabilnost
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je sinoć da je Srbija najmoćnija zemlja u regionu od koje zavisi regionalna stabilnost u svakom pogledu.
Dodik je za RTRS rekao i da Srbija nema aspiracija da bilo šta uradi na urušavanju integriteta i celovitosti BiH, ali da Srbija ne odustaje od toga da podrži ono što je dejtonsko pravo RS. On je izrazio očekivanje da će... »

Leto u vrtu galerija

RTV pre 2 sata
RTV: Leto u vrtu galerija
NOVI SAD - Manifestacija "Leto u vrtu galerija", projekat Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske, počinje danas, a za 2018. najavljeno je i uključivanje Poklon zbirke Rajka Mamuzića.
Ideja da se sugrađanima tokom letnjih večeri ponudi raznovrstan program i ove godine je upotpunjena novim sadržajima koji na zanimljiv način promovišu kulture različitih zemalja, istaknuto je na konferenciji za novinare uoči... »

Vučić: Srbija bezbedna i privlačna destinacija

RTV pre 28 minuta
RTV: Vučić: Srbija bezbedna i privlačna destinacija
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim sekretarom Svetske turističke organizacije Talebom Rifaijem sa kojim je razgovarao o turističkim potencijalima i promociji Srbije kao turističke destinacije.
Vučić je istakao da je broj stranih turista u poslednjih godinu dana porastao za 20 posto i da je to nova šansa za promociju Srbije kao nove destinacije. On je naglasio da je neophodno naći nove modele za promociju srpske... »

©2017 Netmark d.o.o.