http://www.rtv.rs

RTV

Premijer potvrdio: Gašić novi šef BIA

RTV pre 2 sata
RTV: Premijer potvrdio: Gašić novi šef BIA
BEOGRAD - Premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić potvrdno je danas odgovorio na pitanje da li će Bratislav Gašić biti na čelu BIA ističući da ima mnogo kvaliteta i da ne treba sumnjati u njegovu lojalnost državi Srbiji.
Vučić je odgovarajući na pitanja novinara na Fakultetu bezbednosti rekao i da je Gašić bio bez funkcije godinu i po, da je platio cenu za ono što je učinio i da ga smatra čovekom koji sve zna po pitanju bezbednosti. On je... »

Kina traži uzdržanost posle nove rakete Pjongjanga

RTV pre 9 sati
RTV: Kina traži uzdržanost posle nove rakete Pjongjanga
PEKING - Kina je danas zatražila od svih strana smirenost i uzdržanost nakon što je Severna Koreja saopštila da je izvela uspešnu probu balističke rakete srednjeg dometa, prenosi Rojters.
Navodi se da je to izjavila portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing na redovnom dnevnom brifingu za medije u Pekingu. Ona je ponovila da se Kina protivi raketnim aktivnostima Severne Koreje, koje nisu u... »

Istoimena organizacija registrovana pre 18 dana

RTV pre 54 minuta
RTV: Istoimena organizacija registrovana pre 18 dana
BEOGRAD - Predsednik novoosnovanog pokreta Slobodni građani Srbije Saša Janković je napisao danas na tviteru da postoji registrovana još jedna organizacija pod tim imenom.
"'Interesantna' novost: U nadležnom organu uprave je pre 18 dana registrovana druga organizacija pod imenom Slobodni građani Srbije", naveo je Janković. Na pitanje kako će to da reši, Janković je odgovorio - "kao i sve drugo do... »

Erdogan želi učešće Vučića na Energetskom forumu

RTV pre 2 sata
RTV: Dačić: Poziv Medvedevu da poseti Srbiju
ISTANBUL - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan očekuje učešće novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Energetskom forumu, koji će biti održan u julu u Istanbulu.
Erdogan je to danas u razgovoru sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, saopšteno je iz MSP-a. Kako se navodi, Erdogan je izuzetno pozitivno ocenio njegov susret sa Vučićem u Pekingu i... »

Odložen dolazak izvršitelja u KBC "Dragiša Mišović"

RTV pre 8 sati
RTV: Odložen dolazak izvršitelja u KBC "Dragiša Mišović"
BEOGRAD - Sudski izvršitelj, koji je danas trebalo da plene imovinu u KBC "Dragiša Mišović" zbog pravosnažne presude o obavezi isplate milion evra na ime duga koji bolnica osporava, nisu došli, a izvršenje je odloženo.
"Naša molba da se odloži izvršenje prinudne naplate je prihvaćena, tako da izvršitelji danas neće doći u bolnicu", rekao je Tanjugu direktor te ustanove prof. Radisav Šćepanović. On je podsetio da sudski proces, koji je pokrenula... »

Dajners ide u stečaj, obećava obeštećenje

RTV pre 2 sata
RTV: Dajners ide u stečaj, obećava obeštećenje
BEOGRAD - Dajners klub u Srbiji doneo je odluku da se zbog nastale situacije u tom preduzeću naknada za korišćenje kartice ne obračunava od 1. maja ove godine do daljnjeg, odnosno, do ponovnog uspostavljanja sistema, a sve mesečne i godišnje naknade za koje su korisnici zaduženi do tog datuma biće stornirane, dok će uplaćena sredstva po ovom osnovu biti vraćena.
U saopštenju ovog preduzeća upućenog svojim korisnicima, kaže se i da će "svim korisnicima koji su godišnju naknadu za period od 12 meseci izmirili pre 1. maja ove godine, biti storniran srazmerni deo naknade, u skladu sa... »

Hag: Stanišić i Simatović da se vrate u pritvor do 30. maja

RTV pre 3 sata
RTV: Hag: Stanišić i Simatović da se vrate u pritvor do 30. maja
HAG - Haški tribunal naložio je danas nekadašnjim čelnicima DB-a Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću da se, pod pretnjom hapšenja, do 30. maja vrate u pritvorsku jedinici tog tribunala radi početka ponovljenog suđenja koje je zakazano za 13. jun.
Tim odlukama sudskog veća, za sada je okončano njihovo privremeno puštanje na slobodu, a Vladi Srbije je naloženo da odredi pripadnike policije koji će Stanišića i Simatovića dopratiti do aerodroma u Holandiji, saopštio je Haški... »

Akcionarima NIS-a 4,02 milijarde dinara dividendi

RTV pre 5 sati
RTV: Akcionarima NIS-a 4,02 milijarde dinara dividendi
BEOGRAD - Odbor direktora Naftne industrije Srbije (NIS) predložio je da za dividende akcionarima bude isplaćeno 25 odsto, odnosno 4,02 milijarde dinara od ukupne neto dobiti kompanije u 2016. godini u iznosu od 16,08 milijardi dinara, saopšteno je danas iz te kompanije.
Odbor direktora NIS-a je, na pisanoj sednici, odobrio i Godišnji izveštaj NIS-a za 2016. godinu i utvrdio predlog odluke Skupštine akcionara NIS-a o usvajanju tog izveštaja. Pored toga, na sednici je razmotren i prihvaćen... »

O neoliberalizu i ekonomskom patriotizmu "s brda s dola"

RTV pre 3 sata
RTV: O neoliberalizu i ekonomskom patriotizmu "s brda s dola"
BEOGRAD - U skupštinskoj raspravi o amandmanima na dopune zakona o osiguranju depozita danas se polemisalo o tome ko podržava neoliberalizam, a ko ekonomski patriotizam, ko je najpoznatiji vlaški političar, a ko je koga zaposlio.
Reagujući na izlaganje Boška Obradoviuća iz Dveri, koji je kritikovao vlast zbog kako tvrdi zalaganja za neoliberalizam, šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović je rekao da se u staro komunističko vreme diskusija... »

Dinar danas najjači prema evru, kurs 123,0374

RTV pre 10 sati
RTV: Dinar danas najjači prema evru, kurs 123,0374
BEOGRAD - Dinar će danas ojačati 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 123,0374 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.
To je nova najviša vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini, a najniža je zabeležena 3. i 13. februara, kada je kurs iznosio 124,0174 dinara za evro. Dinar će prema evru danas biti jači za 0,4 odsto... »

©2017 Netmark d.o.o.