http://www.rtv.rs

RTV

Softić danas podnosi zahtev za reviziju presude protiv Srbije

RTV pre 9 sati
RTV: Podnet zahtev za reviziju tužbe
BEOGRAD/HAG - Delegacija BiH predvođena bivšim agentom Sakibom Softićem podneće danas zahtev za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.
Kako je javila regionalna N1 tv zahtev će biti podnet u 15 sati. "Aplikaciju ćemo predati danas u 15 sati David Sćefer, Fon van den Biesen i ja", kratko je kazao Softić. Nakon što se zaprimi aplikcija registar suda u Hagu... »

Vojnici povređeni u udesu kod Vladičinog Hana u stabilnom stanju

RTV pre 27 minuta
RTV: Vojnici povređeni u udesu kod Vladičinog Hana u stabilnom stanju
VLADIČIN HAN - Zdravstveno stanje četvorice pripadnika Vojske Srbije (VS) koji su posle saobraćajne nesreće kod Vladičinog Hana zadržani na hirurškom odeljenju niške Vojne bolnice, trenutno je stabilno i zadovoljavajuće, izjavio je danas zastupnik upravnika te ustanove Jovica Stanojković.
"Prva pomoć i primarna obrada povređenih ukazana je u Zdravstvenom centru Vranje nakon čega su četvorica premeštena u našu ustanovu, dok su dva vojnika zadržana u Kliničkom centru. Jedan od njih ima teže telesne povrede zbog čega... »

Zarada od turizma u 2016. godini 1,042 milijarde evra

RTV pre 9 sati
RTV: Zarada od turizma u 2016. godini 1,042 milijarde evra
BEOGRAD - Srbija je prošle godine od turizma zaradila milijardu i 42 miliona evra, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.
Srbija je tako prošle godine od turizma zaradila 200 miliona evra više od Crne Gore, rekao je Vučić. "Crna Gora ima predivno more, planinske vence, Skadarsko jezero, sve što jedna prelepa zemlja može da ponudi. Srbija se nije... »

Kuburović: Odvojiti pravo od političke propagande

RTV pre 4 sata
RTV: Kuburović: Odvojiti pravo od političke propagande
BEOGRAD - Podnošenje zahteva za reviziju tužbe za genocid voljom jednog čoveka, a ne institucije BiH, pokreće pitanje legitimnosti tog zahteva, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović i istakla da će se Srbija boriti svim pravnim sredstvima.
Kuburović je u izjavi Tanjugu navela da veruje da će Međunarodni sud pravde, kada bude razmatrao taj zahtev, ozbiljno razmotriti i to da li je nadležan organ BiH podneo zahtev za reviziju, kao i da li Sakib Softić može da zastupa... »

Stigla pisma investitora zainteresovanih za PKB

RTV pre 9 sati
RTV: Stigla pisma investitora zainteresovanih za PKB
BEOGRAD - Pisma o zainteresovanosti za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) dostavilo je osam investitora iz Srbije i sveta, saopštilo je danas Ministarstvo privrede Srbije.
Navedeno je da su za PKB zainteresovani jedno fizičko lice iz Kovina, dve kompanije iz Srbije, kao i kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, NR Kine, Singapura i dve iz Velike Britanije. U Ministarstvu privrede je agenciji... »

O parlamentarnim izborima do ponedeljka

RTV pre 7 sati
RTV: O parlamentarnim izborima do ponedeljka
BEOGRAD - Odluka o održavanju parlamentarnih izbora biće doneta tokom vikenda, najkasnije do ponedeljka, rekao je premijer Aleksandar Vučić.
"Odluka će biti doneta najkasnije do ponedeljka", rekao je Vučić novinarima na Beogradskom sajmu. Vučić je, odgovarajući na pitanje da li će biti parlamentarnih izbora, rekao da je blizu da donese odluku o tome, ali da je neće... »

Iračke snage zauzele aeorodrom u Mosulu

RTV pre 8 sati
RTV: Iračke snage zauzele aeorodrom u Mosulu
BAGDAD - Irački snage zauzele su danas aerodrom u Mosulu, nekoliko sati nakon otpočinjanja velike ofanzive protiv Islamske države koja kontroliše zapadni deo tog grada, javila je iračka državna televizija.
"Snage za brzo delovanje i federalna policija u potpunosti kontrolišu aerodrom u Mosulu", javljeno je kao hitna vest, preneo je Rojters. Iračka državna televizija je prethodno javila da su bezbednosne snage te države uz podršku... »

Suđenje za ubistvo Ćuruvije odloženo za april

RTV pre 11 sati
RTV: Suđenje za ubistvo Ćuruvije odloženo za april
BEOGRAD - Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu u Beogradu danas je zbog tehničkih problema odloženo za 4. april.
Ročišta su zakazana i za 5. i 6. april. Danas je trebalo da svedoči bivši načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala Boro Banjac koji je i došao na suđenje. Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici... »

Šarčević: Gradimo sopstveni model dualnog obrazovanja

RTV pre 7 sati
RTV: Šarčević: Gradimo sopstveni model dualnog obrazovanja
BEOGRAD - Srbija će biti jedna od retkih zemalja koja će u proces uvođenja dualnog obrazovanja ući uz definisani zakonski okvir, kako bi ceo taj proces bio sinhronizovan, izjavio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević.
On je na okruglom stolu "Obrazovanje i tržište rada" rekao da je za rešenje problema nezaposlenosti mladih ljudi neophodno sagledavanje potrebe tržišta rada i države na osnovu kojeg ćemo oblikovati sopstveni model dualnog i... »

Prijava potraživanja devizne štednje položene u SFRJ

RTV pre 10 sati
RTV: Prijava potraživanja devizne štednje položene u SFRJ
BEOGRAD - Ministarstvo finansija pozvalo je državljane bivših republika SFRJ i državljane Srbije da prijave potraživanja po osnovu stare devizne štednje položene do aprila 1992. godine u bankama sa sedištem na teritoriji Srbije i u njihovim filijalama na prostoru republika bivše Jugoslavije.
U pozivu objavljenom danas u dnevnom listu Politika, precizira se da se prijave podnose do 6. marta 2017. Upravi za javni dug Ministarstva finansija. Potraživanja, kako stoji u pozivu, mogu da prijave državljani koji su do 27.... »

Dodik: Izetbegović se odlučio za totalnu krizu

RTS  pre 1 sat  još 83 povezane

U udesu povređeno 14 vojnika

Politika  pre 38 minuta  još 22 povezane

Zvezda "zgazila" Galatu, novi korak ka Top 8

Mondo  pre 38 minuta  još 21 povezana

BiH predala zahtev za reviziju presude protiv Srbije

Radio 021  pre 4 sata  još 18 povezanih

Za PKB zainteresovano osam investitora

Beta  pre 9 sati  još 13 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.