http://www.rtv.rs

RTV

EP: Hrvatski poslanici podneli 84 amandmana

RTV pre 6 sati
RTV: Haradinaj: Tači i Mustafa su lutke Srbije
BEOGRAD/STRAZBUR - Spoljnopolitički odbor Evropskog paralamenta razmatraće 27. februara izveštaj odnosno nacrt rezolucije izvestioca Dejvida Mekalistera o napretku Srbije, a hrvatski poslanici podneli su čak 84 od 325 predloženih amandmana.
Njihove primedbe odnose sa uglavnom na potrebu veće zaštite hrvatske manjine u Srbiji, traži se vraćanje kulturnog blaga i rešavanje pitanja međudržavne granice, kao i ukidanje srpskog zakona o univerzalnoj jurisdikciji u... »

DW:Zvizdić u Beogradu, prilika za poboljšanje odnosa

RTV pre 13 sati
RTV: Vučić: Iskreno opredeljeni za mir i saradnju
BEOGRAD - Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i šef diplomatije Igor Crnadak, koji danas boravi u zvaničnoj poseti Beogradu i sastaće sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, što analitičari ocenjuju kao priliku za poboljšanje odnosa dveju država, koje opisuju kao komplikovane.
Analitičar Evropske inicijative za stabilnost Adnan Ćerimagić za Radio Dojče vele kaže da su trenutni odnosi Srbije i BiH komplikovani, i idu, kako kaže, čak i u krajnosti. „Od teških reči i nadmudrivanja, pretnji i beskrajnih... »

Antić: EPS će otkloniti greške

RTV pre 8 sati
RTV: Antić: EPS će otkloniti greške
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da očekuje da će Elektroprivrede Srbije (EPS) u najkraćim rokovima otkloniti greške koje su načinjene prilikom izdavanja jednog broja decembarskih računa za struju.
"Ono što je ključno, a na čemu je i premijer Aleksandar Vučić posebno insistirao je da nijedan građanin neće biti oštećen, ukoliko se kroz proces reklamacije utvrdi da je došlo do greške EPS-a", kazao je Antić. Dodao je da... »

Nikolić: Srbija će insistirati na miru, Vučić: Nemam prevelika očekivanja

RTV pre 10 sati
RTV: Nikolić: Srbija će insistirati na miru, Vučić: Nemam prevelika očekivanja
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će Srbija insistirati na miru, do koga se došlo zahvaljujući sporazumima u Briselu i koji može da bude očuvan jedino ako ga sve strane poštuju. Premijer Aleksandar Vučić kaže da nema prevelika očekivanja uoči sutrašnjem nastavka dijaloga u Briselu, ali da se nada jasnim porukama EU u vezi s korišćenjem oružja i oruđa gde mu nije mesto.
"Albancima ćemo otvoreno reći da je poštovanje sporazuma uslov za mir, a predstavnicima EU da imaju obavezu da preduprede, a ako to nije moguće onda zaustave svaku akciju koja direktno ugrožava mir i bezbednost svih stanovnika... »

Stefanović: Odložena promena tablica

RTV pre 5 sati
RTV: Stefanović: Odložena promena tablica
NOVI SAD - Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Zavodom za izradu novčanica i kovanog novca donelo odluku da se zamena registarskih tablica odloži za dve godine.
"Osim produženja roka za zamenu tablica, koji je bio predviđen Pravilnikom o registraciji motornih i priključnih vozila usvojenim 2010. godine, donećemo i odluku da se menjaju isključivo registarske oznake koje su oštećene i koje... »

Doktorkama po dve godine zatvora

RTV pre 13 sati
RTV: Doktorkama po dve godine zatvora
BEOGRAD - Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas na po dve godine zatvora dve doktorke Kliničkog centra u Beogradu zbog nesavesnog i neadekvatnog lečenja Ljiljane Arambašić, koja je 2002. godine preminula od posledica upale slepog creva.
Ostalih troje lekara oslobođeno je optužbi. Osuđenim specijalistima ginekologije Veri Milenković i Gordani Miletić pored zatvorske kazne izrečena je i zabrana obavljanja delatnosti od dve godine. Miloš Radović, Srboljub Miličević... »

Mihajlovićeva i Jusko: Gradimo auto-put Beograd-Sarajevo

RTV pre 10 sati
RTV: Mihajlovićeva sa zvaničnikom SB o ulaganjima u puteve i pruge
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa ministrom komunikacija i transporta u Savetu ministara BIH, Ismirom Juskom, o projektu gradnje auto-puta Beograd-Sarajevo i rekonstrukciji pruge između dve prestonice.
"Srbija i BiH su se saglasile da se auto-put Beograd-Sarajevo gradi, a u narednom periodu razgovaraćemo o detaljima realizacije, kao što su izrada prethodne studije izvodljivosti i načini finansiranja", rekla je Mihajlovićeva.... »

Astana: Prvi dan pregovora završen, nastavak sutra

RTV pre 5 sati
RTV: Astana: Prvi dan pregovora završen, nastavak sutra
ASTANA - Prvi dan mirovnih pregovora, koji su okupili predstavnike sirijske vlade i pobunjeničkih grupa, završen je danas u kazahstanskoj prestonici Astani, a ruski mediji navode da će u konačnom dokumentu sirijski pobunjenici biti pozvani da se distanciraju od sa Al Kaidom povezane grupe u Siriji.
Ruska agencija Tas s objavila je nacrt završnog saopštenja u kom se navodi da će Rusija, Turska i Iran, koje podržavaju pregovore, potvrditi odlučnost da se zajednički bore protiv Islamske države i Fatah el-Šam Fronta. Fatah... »

Dan žalosti u Mađarskoj zbog poginulih učenika

RTV pre 10 sati
RTV: Dan žalosti u Mađarskoj zbog poginulih učenika
BUDIMPEŠTA - U Mađarskoj je danas Dan žalosti, a zastave su spuštene na pola koplja nakon autobuske nesreće u Italiji, u kojoj je 16 učenika izgubilo život, a 26 povređeno, javlja AFP.
Nesreća se dogodila u subotu kada je autobus, u kome su bili uglavnom učenici i nekoliko njihovih nastavnika i roditelja, na autoputu kod Verone izgubio kontrolu, sleteo s puta, udario u stub i potom se zapalio. Mađarski... »

Uhapšeni zbog teških krađa

RTV pre 12 sati
RTV: Uhapšeni zbog teških krađa
STARA PAZOVA - Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su u dve odvojene akcije u Požegi i Staroj Pazovi tri osobe zbog teških krađa, saopšteno je danas.
Kako se navodi, u Požegi je uhapšen S.M. (20) zbog toga što je sa jednim maloletnikom obio kuću iz koje su ukrali razne predmete a potom i traktor, koji su pokušali da prodaju. Deo ukradenih predmeta je pronađen i biće vraćen... »

©2016 Netmark d.o.o.