http://rs.n1info.com/

N1 Info

Vučić potvrdio: Gašić će biti novi direktor BIA

N1 Info pre 25 minuta
Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će Bratislav Gašić biti novi direktor BIA. Inače, mediji su objavili da će nekadašnji ministar odbrane Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Bratislav Gašić sutra biti imenovan za direktora Bezbednosno informativne agencije.
Izvor: N1 On je, upitan da li Gašić može da obavlja tu funkciju pošto je sa prethodne, ministra odbrane, smenjen posle seksističkih poruka upućenih novinarki TV B92. “Da, on će biti šef BIA, izdržao je godinu i po dana bez ijedne... »

HDZ osvojio većinu u 12 gradova, SDP u pet

N1 Info pre 11 sati
Vladajuća Hrvatska demokratska zajednica osvojila je na jučerašnjim lokalnim izborima većinu u 12 velikih gradova, Socijaldemokratska partija u pet, dok Istarski demokratskih savez i Stranka rada i solidarnosti imaju većinu u po jednom gradskom veću, kao i dve nezavisne liste, pokazuju privremeni neslužbeni rezultati Državnog izbornog povereništva.
HDZ ima većinu u gradskim većima Krapine, Virovitice, Vukovara, Požege, Bjelovara, Karlovca, Gospića, Zadra, Šibenika, Splita i Dubrovnika, dok je SDP najviše zastupnika osvojio u gradskim većima Rijeke, Osijeka, Čakovca,... »

Ivanović: Izlazak na više lista je rasipanje glasova

N1 Info pre 10 sati
Lider Gradjanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ocenio je danas da odluka srpskih predstavnika na Kosovu i Metohiji da na predstojeće parlamentarne izbore izadju na više lista predstavlja rasipanje glasova.
Ivanović je za RTS rekao da je uvek loše kada se Srbi dele, pogotovu u izbornom procesu. "Svi se ujedinjuju sem nas, mi ćemo protiv sebe imati ujedinjeni albanski blok", dodao je Ivanović. Na pitanje da li će takva podeljnost... »

Gruevski osumnjičen za nezakonito finansiranje stranke

N1 Info pre 4 sata
Makedonsko specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovore pokrenulo je novu istragu zbog nezakonitog finansiranja stranke VMRO DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog od 2009. do 2015.
Tužiteljka Fatime Fetai rekla je na konferenciji za novinare da je prvoosumnjičeni, kao predsednik partije, zloupotrebio službeni položaj i omogućio finansiranje stranke suprotno zakonu, kao i da je nezakonito na račun stranke... »

Kuburović: Podstaći primenu medijacije u rešavanju sporova

N1 Info pre 6 sati
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je na Zlatiboru da je jedan od ciljeva Ministarstva da podstakne primenu medijacije (posredovanja) i arbitaže kao načina rešavanja sporova.
Nela Kuburović je, kako je saopštilo Ministarstvo, na otvaranju 26. Susreta pravnika u privredi Srbije na temu "Privreda i sudska i arbitražna praksa" rekla da su kapaciteti stalnih arbitražnih institucija u Srbiji nedovoljno... »

Ime novog premijera do 13. juna: Dačić, Brnabić ili Vujović?

N1 Info pre 5 sati
Predsednik Vlade i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će ime mandatara za sastav nove vlade biti poznat 11, 12. ili 13. juna.
Vučić je novinarima u Beogradu rekao da će preuzeti dužnost predsednika Srbije 30. ili 31. maja, a da će inauguracija biti oko 20. juna. "Da li će biti 22, 23. ili 24. jun to ćemo videti narednih dana", kazao je Vučić. On je... »

Dan uživo o Gašiću i BIA, izborima na Kosovu, advokaturi...

N1 Info pre 3 sata
Bratislav Gašić na čelu bezbednosno informativne agencije, potvrdio Aleksandar Vučić. Opozicija i pokret "protiv diktature" upozoravaju na otvorenu politizaciju najvažnije bezbednosne agencije u Srbiji. Kako da razumemo ovaj potez odlazećeg premijera, u Danu uživo će nam pomoći politikolog Cvijetin Milivojević.
Tri nedelje do vanrednih izbora na Kosovu. Srbi na izbore izlaze u nekoliko kolona od kojih Vlada u Beogradu satanizuje sve osim jedne - Srpske liste. Od prethodnih izbora, ta lista je promenila svoj sastav - šta ona danas... »

Bez vode za vikend veliki broj beogradskih naselja

N1 Info pre 8 sati
Veliki broj beogradskih gradskih i prigradskih naselje ostaće tokom vikenda bez vode zbog, kako se navodi, obimnih i neophodnih radova na postrojenju za proizvodnju vode u Makišu.
Radove će ekipe "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" sprovoditi 27. i 28. maja u sklopu priprema za letnju sezonu. Od subote u 6.00 do nedelje u 18 časova bez vode će ostati potrošači u naseljima Rušanj, Sremčica, Velika... »

Još jedan protest Podrži RTV, prijave protiv Upravnog odbora

N1 Info pre 1 sat
Stotinak građana okupilo se ispred zgrade Radio televizije Vojvodine gde su muzikom, pištaljkama i bukom simbolično pokušali da se sa ulice čuje i njihov glas u centralnoj informativnoj emisiji RTV.
Protest pod nazivom "Istinom protiv otmičara" održava se godinu dana od prvih smena na RTV koje su bile, kako iz pokreta "Podrži RTV" bile politički motivisane. Podsećaju da je prvi bio smenjen direktor programa Slobodan Arežina.... »

Na Spasovdan ulicama Beograda proneće mošti despota Stefana

N1 Info pre 3 sata
Mošti despota Stefana Lazarevića biće prvi put prenete ulicama Beograda tokom litije povodom Spasovdana - slave grada, 25. maja, najavljeno je u Skupštini grada.
Predsednik Pravoslavno-sportskog društva "Sveta Srbija" Dimitrije Stikić kazao je da će prvi put na litiji učestvovati učenici od petog do osmog razreda 30 osnovnih škola iz opština Palilula i Čukarica. "Očekujemo od 1.000 do... »

©2017 Netmark d.o.o.