http://rs.n1info.com/

N1 Info

Svilanović: Kapacitet Srbije da ide brže u evrointegracije

N1 Info pre 3 sata
Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Goran Svilanović ocenio je u Dubrovniku da Srbija ima kapaciteta da ide brže na putu evropskih integracija, ali da nažalost ne zavisi sve samo do nje i kapaciteta njene administracije.
Svilanović je u intervjuu za novinsku agenciju Beta rekao da se u trenutku kada ima mnogo tema o kojima se razgovara unutar Evropske unije (EU) Zapadni Balkan teško može vratiti u sferu interesovanja EU. "Put Srbije u EU može da... »

Vesić najavio podizanje spomen obeležja Vasku Popi

N1 Info pre 1 sat
Gradski menadžer Goran Vesić najavio je podizanje spomen obeležja pesniku Vasku Popi u okolini parka Tašmajdan.
Vesić, koji se povodom 95. godina od rođenja Vaska Pope sastao s predstavnicima Udruženja književnika Srbije na čelu s predsednikom Radomirom Andrićem, zahvalio im je na inicijativi da veliki srpski pesnik dobije spomen obeležje,... »

Požar u stanu u Zemunu gasilo 25 vatrogasaca

N1 Info pre 3 sata
U stanu u Mozerovoj ulici u Zemunu u sredu uveče je izbio požar a nema povređenih, preneli su beogradski mediji.
U gašenju vatre angažovano je sedam vatrogasnih kola sa 25 vatrogasaca. Požar je izbio oko 21... »

Nastavljena sednica, poslanici raspravljaju o ekspozeu

N1 Info pre 25 minuta
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu, na čijem dnevnom redu je izbor Vlade Srbije, a rad je počeo postavljanjem poslaničkih pitanja.
Sednica je počela juče, a kandidatkinja za predsednicu Vlade Ana Brnabić iznoseći ekspoze istakla je da će prioriteti njene vlade biti digitalizacija, obrazovanje, nastavak ekonomskih reformi i ubrzanje privrednog razvoja.... »

Vatikanski ministar finansija optužen za pedofiliju

N1 Info pre 50 minuta
Vatikanski kardinal Džordž Pel, prefekt za ekonomska pitanja Svete Stolice, optužen je danas u Australiji za višestruko seksualno zlostavljanje dece. Radi se o starim optužbama koje je on ponovo kategorički demantovao, prenose agencije.
Najviši predstavnik Katoličke Crkve u Australiji, 76-godišnji prelat ujedno je i treći čovjek Svete Stolice za koju obavlja dužnost ministra finansija, te stoga najviše pozicionirani zvaničnik Crkve prozvan u aferi pedofilije. U... »

Moguća potpuna zabrana elektronskih uređaja u avionima

N1 Info pre 2 sata
Američko ministarstvo za unutrašnju bezbednost traži od aviokompanija širom sveta da pojačaju bezbednosne mere za međunarodne letove za SAD, a ukoliko to ne urade može da se desi da se uvede potpuna zabrana elektronskih uređaja u avionima.
Ministar za unutrašnju bezbednost Džon Keli objavio je tražene nove bezbednosne mere. Ukoliko se budu primenjivale nove mere mogle bi da dovedu do ukidanja zabrane za unos laptopova i drugih elektronskih uređaja u avion na... »

Dačić: Srbija vodi suverenu spoljnu politiku

N1 Info pre 56 minuta
Vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da Srbija u evropskim integracijama i na evropskom putu vodi računa o svojim nacionalnim i državnim interesima, ali da ne želi da evropski put znači neprijateljski odnos prema tradicionalnim prijateljima, kao sto su Rusija i Kina.
"To je legitimno i ako je osnovni koncept Velike Britanije da nema stalnih prijatelja i neprijatelja, već su stalni samo britanski interesi, ne treba za nas da bude sramota da kažemo da su stalni samo srpski interesi, rekao je... »

Grad Požarevac raspisao tender za uređenje ergele Ljubičevo

N1 Info pre 1 sat
Grad Požarevac je raspisao tender za izradu projektne dokumentacije za uređenje Ljubičeva.
Kako je navedeno, potrebno je izraditi idejni projekat podizanja lavirinta koji bi se prostirao na parceli površine 2,5 hektara unutar ergele Ljubičevo, jedne od najstarijih ergela u Srbiji. Procenjena vrednost javne nabavke je... »

Crnobrnja: Vladati strahom lako, ali ne može biti večito

N1 Info pre 1 sat
Reditelj Stanko Crnobrnja ocenio je da je Brnabić donosi novi senzibilitet, ima veliku šansu, ali istovremeno svi vidimo gde su granice njenih dometa, kazao je i dodao: "Bilo bi lepo da nas prijatno iznenadi". On je rekao i da stalna neizvesnost i napetost u kojoj se narod drži "koči" Srbiju.
Crnobrnja je ocenio da je najava Ane Brnabić o digitalizaciji kao jednom od glavnih prioriteta nove vlade dobra jer otvara prespektivu za mlade ljude, što je izuzetno važno. Društvo se deli na one koji digitalizovani i one koji... »

Merkel: Protekcionizam nije rešenje za svetske probleme

N1 Info pre 14 minuta
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da se nada "jasnom signalu" sa samita G20 sledeće nedelje u znak podrške slobodnim tržištima i protiv izolacionizma, kao i da je Evropska unija posvećena uspehu Pariskog sporazuma o klimi. Merkelova je u nemačkom parlamentu rekla da "protekcionizam ne može biti rešenje" svetskih problema.
Ona je rekla da se nada da će lideri G20 na sastanku u Hamburgu 7. i 8. jula izraziti posvećenost multilateralnom trgovinskom sistemu. Angela Merkel je rekla da diskusije o pitanjima vezanim za klimu u Hamburgu neće biti lake,... »

©2017 Netmark d.o.o.