http://rs.n1info.com/

N1 Info

Petrović: Moguće da Haradinaj bude izručen novom sudu u Hagu

N1 Info pre 12 sati
Srbija neće odustati od gonjenja jednog od bivših komandanata OVK Ramuša Haradinaja, koga tereti za ratne zločine, sve dok ne bude izašao pred neki nadležni sud i odgovarao, poručio je rukovodilac Tužilaštva Srbije za ratne zločine Milan Petrović.
Petrović je za Radio Dojče Vele rekao da ne isključuje mogućnost da Haradinaj iz Francuske, gde je uhapšen, bude predat novom sudu u Hagu, navodeći da sa tamošnjim specijalnim tužiocem Dejvidom Švendimenom srpsko Tužilaštvo za... »

Zvizdić se sastao sa Vučićem u Palati Srbija

N1 Info pre 12 sati
Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić započeo je zvaničnu posetu Beogradu tokom koje se sastao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. U isto vreme u Palati Srbija počeli su bilateralni sastanci resornih ministara Srbije i BiH.
Zvizdića je ispred Palate Srbija uz najviše državne počasti dočekao Aleksandar Vučić, a potom je započeo sastanak dvojice šefova vlada. Denis Zvizdić je uoči posete rekao da očekuje da poseta doprinese relaksiranju odnosa dve... »

EPS poziva građane da podnesu reklamacije na račune

N1 Info pre 7 sati
Građani koji sumnjaju u ispravnost decembarskih računa za električnu energiju, mogu da podnesu reklamacije po regularnoj proceduri na šalterima JP EPS u elektrodistribucijama, na adresi koja se nalazi na svakom računu, saopšteno je iz EPS-a.
Prigovori mogu da se upute i pisanim putem na adresu naznačenu na prednjoj strani računa, ili lično na šalteru, na istoj adresi, navode iz EPS-a. Rok za prigovor je osam dana. EPS navodi i da je na svakom računu naveden i broj... »

Odlaže se zamena tablica za dve godine

N1 Info pre 5 sati
Ministar Nebojša Stefanović rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Zavodom za izradu novčanica i kovanog novca donelo odluku da se zamena registarskih tablica odloži za dve godine.
"Osim produženja roka za zamenu tablica, koji je bio predviđen Pravilnikom o registraciji motornih i priključnih vozila usvojenim 2010. godine, donećemo i odluku da se menjaju isključivo registarske oznake koje su oštećene i koje... »

Lekarke osuđene zbog nesavesnog lečenja Ljiljane Arambašić

N1 Info pre 14 sati
Lekarke Vera Milenković i Gordana Miletić osuđene su na po dve godine zatvora i dve godine zabrane rada zbog nesavesnog lečenja Ljiljane Arambašić, koja je 2002. godine preminula od posledica upale slepog creva.
Lekari beogradskog Kliničkog centra Miloš Radović, Srboljub Milićevičć i Aleksandar jovanović su oslobođeni. Ovo je ponovoljeno suđenje lekarima pošto je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu iz 2012 godine kojom su bili... »

Dačić i Crnadak: Pomaci u rešavanju otvorenih pitanja

N1 Info pre 7 sati
Ministri spoljnih poslova Srbije i BiH Ivica Dačić i Igor Crnadak ocenili su u Beogradu da su odnosi dve zemlje dobri i da treba nastaviti rad na rešavanju preostalih otvorenih pitanja među kojima je posebno važno definisanje međudržavne granice.
Crnadak u Beogradu boravi kao član delegacije sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem. Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Crnadak i Dačić su ocenili da su u prethodnom periodu postignuti... »

Preminuo Rene iz serije "Alo, alo"

N1 Info pre 6 sati
Britanski glumac Gordon Kej, svetskoj publici poznat kao Rene iz kultne serije "Alo, alo", preminuo je u 75. godini života.
Agent poznatog glumca potvrdio je za BBC da je Kej umro u kući u kojoj je živeo u ponedeljak ujutru. Gordon Kej rođen je 7. aprila 1941. u Hadersfildu. Ulogu života ostvario je u seriji "Alo, alo" koja se premijerno emitovala od... »

Haradinaj: Tači i Mustafa su "lutke Srbije"

N1 Info pre 9 sati
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas da su se predsednik i premijer Kosova, Hašim Tači i Isa Mustafa, pretvorili u "lutke Srbije" prihvatanjem poziva da 24. januara u Briselu razgovaraju sa najvišim predstavnicima Srbije.
"Protiv sam razgovora posle neprekidnih napada srpske države na Kosovu", napisao je na svom Fejsbuk profilu Haradinaj koji u Francuskoj, na uslovnoj slobodi, čeka odluku suda o izručenju Srbiji zbog sumnje da je počinio ratne... »

Muškarac nađen mrtav u snegu u selu kod Babušnice

N1 Info pre 10 sati
Nadomak sela Štrbovac, u opštini Babušnica, u snegu je pronadjen mrtav muškarac J. D. (58), javlja RTS.
U Višem tužilaštvu u Pirotu RTS-u su rekli da je smrt nastupila usled smrzavanja. Kako je nevedeno, telo je pronadjeno oskrnavljeno, pa se pretpostavlja da su to učinile divlje životinje. Potraga za J.D. trajala je dva dana,... »

Nikolić predlaže uvođenje pojma "zatiranje" srpskog naroda

N1 Info pre 9 sati
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je na obeležavanju 75 godina od Novosadske racije da bi u pravni sistem Srbije trebalo uvesti ustanovu "spomen-žrtve" i pojam "zatiranje", koji će se odnositi na "istrebljenje srpskog naroda".
"Srbija bi trebalo da u naš pravni sistem uvede ustanovu 'spomen-žrtve' i da se objedini jedinstven spomen-kompleks kao znak sećanja na sve nevine žrtve koje su podnete u pokušaju istrebljenja čitavog srpskog naroda, jevrejskog,... »

©2016 Netmark d.o.o.