http://rs.n1info.com/

N1 Info

Dačić: Srbija žali zbog odluke o reviziji presude

N1 Info pre 1 sat
Srbija duboko žali zbog odluke o reviziji tužbe Bosne i Hercegovine rotiv Srbije i preduzeće sve mere da zaštiti svoje i interese srpskog naroda u BiH, poručio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u razgovoru sa generalnim direktorom u Direktoratu Evropske komisije Kristijanom Danijelsonom.
Dačić je istakao posvećenost Srbije regionalnoj saradnji i očuvanju regionalne stabilnosti, ali i potrebu da drugi regionalni akteri deluju na isti način. On je naglasio da Srbija svojom politikom prema BiH u proteklom periodu... »

Šarčević: Novi zakon o obrazovanju za mesec dana

N1 Info pre 5 sati
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je da će za mesec dana biti objavljen paket zakona koji treba da reformišu obrazovanje.
Šarčević je na okruglom stolu "Obrazovanje i tržište rada" rekao da paket obuhvata zakone o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, o predškolskom, osnovnom, i visokom obrazovanju, inspekcijskom nadzoru i nacionalnom okviru... »

Zaev: Makedonija će dobiti vladu, dogovor sa DUI

N1 Info pre 6 sati
Lider Socijademokratskog saveza Makedonije, Zoran Zaev izjavio je da veruje da će Makedonija za 10 do 15 dana imati novu vladu koju će predvoditi njegova stranka.
Kako je saopštila SDSM, Zaev je rekao da je rukovodstvo naveće albanske stranke DUI Alija Ahmetija donelo odluku da mu da potpise poslanika, koji su mu potrebni da ispuni uslov, koji mu je kao drugoplasiranoj stranci na izborima,... »

Vulin o izveštaju Amnestija: Zlonamerno i neistinito

N1 Info pre 10 sati
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je izveštaj Organizacije za zaštitu ljudskih prava Amesti internešnal zlonameran i neistinit.
"Izveštaj je napravljen sa ciljem da se opere savest velikih zemalja koje se zatvaraju iza ograda i granica, a onda prebacuje maloj i humanoj zemlji, kao što je Srbija, da u nečemu nije uspešna ili da u nečemu nije dovoljno... »

Čanak: Učinićemo sve da Vučić ne postane predsednik

N1 Info pre 8 sati
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će njegova stranka učiniti sve što je u njenoj mogućnosti da predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ne postane predsednik Srbije i apelovao na demokratsku opoziciju da istakne jednog zajedničkog kandidata.
"Nama je interes da Aleksandar Vučić ne bude predsednik Srbije. To je dobro za Srbiju i zdravo za demokratiju. I uradićemo sve što je potrebno da se to desi", rekao je Čanak na konferenciji za novinare. Dodao je da to nikako ne... »

Šabić: Podaci o građanima "cure" iz državnih organa

N1 Info pre 10 sati
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da podaci o ličnosti najčešće "cure" upravo iz institucija gde bi trebalo da budu najsigurniji, a to su državni organi, prenosi list Danas.
Šabić za list kaže da curenje podataka iz tih institucija predstavlja krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti. Poverenik je u više postupaka nadzora utvrdio da podaci nekontrolisano izlaze iz policije, Poreske uprave,... »

Mihajlović: Nikolić premijer? O tome ćemo posle izbora

N1 Info pre 9 sati
Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da će se posle predsedničkih izbora razgovarati o tome da li Tomislav Nikolić može da bude premijer.
"Kome će novi predsednik Srbije poveriti mandat za formiranje vlade videćemo posle izbora. Što se mene tiče, može Vučić da izabere Nikolića ili nekog drugog iz SNS, može i Ivicu Dačića, ili nekog četvrtog", rekla je Mihajlović za... »

Dečacima migrantima u Beogradu nude novac za seks

N1 Info pre 10 sati
Pedagoškinja Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Jovana Vinčić izjavila je u Subotici da pojedini muškarci u Beogradu nude novac maloletnim dečacima migrantima za seksualne usluge.
Jelena Vinčić je agenciji Beta rekla da ugroženi dečaci i mladići retko odlučuju da govore o tome zbog "kritičnog položaja u kojem se nalaze, kulturoloških i drugih razloga". Ona je dodala da je to jedan signal sistemu i... »

Danijelson: Nema sumnje, budućnost Srbije je u EU

N1 Info pre 13 sati
Budućnost Srbije je u Evropskoj uniji i nema sumnje u to da je EU čvrsto posvećena evropskom putu Srbije, izjavio je generalni direktor za proširenje iz Evropske komisije Kristijan Danijelson.
On je uoči posete Beogradu izjavio za "Politiku" da mora da pohvali Srbiju "zbog dobrog napretka ostvarenog do danas". Navodeći da je Srbija do sada otvorila šest pregovaračkih poglavlja, a jedno i zatvorila, Danijelson je ocenio... »

Oko 1.300 rumunskih zvaničnika pred sudom zbog korupcije

N1 Info pre 9 sati
U Rumuniji je 1.300 zvaničnika prošle godine bilo pred sudom zbog korupcije kojom je državi pričinjena šteta od 260 miliona evra, izjavila je glavna tužiteljka Laura Kodruta Kovesi.
Među najvišim zvaničnicima izvedenim pred sud zbog korupcije su bila i tri ministra, 17 poslanika i 16 sudskih službenika, rekla je Kovesi. "Želimo da se borimo protiv korupcije, ali potrebni su nam podrška stabilnog... »

Dodik: Izetbegović se odlučio za totalnu krizu

RTS  pre 1 sat  još 83 povezane

Nesreća kod vladičinog hana: U sudaru povređeno 14 vojnika (foto/ video)

Večernje novosti  pre 1 sat  još 22 povezane

Zvezda "zgazila" Galatu, novi korak ka Top 8

Mondo  pre 39 minuta  još 21 povezana

BiH predala Hagu zahtev za reviziju presude

Danas  pre 3 sata  još 18 povezanih

Za PKB zainteresovano osam investitora

Beta  pre 9 sati  još 13 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.