Vojvodina

Novinarska udruženja zabrinuta zbog smene Arežine

N1 Info pre 3 sata  
Novinarska udruženja u Srbiji izrazila su zabrinutost zbog smene direktora programa RTV-a Slobodana Arežine navodeći da su neprihvatljivi razlozi za takav postupak. Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine saopštili su da su neprijatno iznenađeni smenom Arežine,... »

Nemački kralj mesa kupuje IM "Matijević"?

Moj Novi Sad pre 6 sati  
U toku su pregovori o prodaji industrije mesa "Matijević" nemačkoj kompaniji "Tenis". Prema informacijama "Informera", vlasnik "Tenisa" Klemens Tenis i gazda "Matijevića" Petar Matijević, ovih dana pregovaraju o svim mogućim načinima saradnje. - Tenis hoće da kupovinom naše industrije mesa ima jak... »

Rođeno sedam dečaka i devet devojčica

NoviSad.com pre 7 sati  
Novi Sad - Od srede ujutru do danas u isto vreme, u Betaniji rođeno 16 beba: devet devojčica i sedam dečaka. Majke devojčica su Danijela Kužić, Sabina Zeljković, Sanja Prislan, Mirjana Ninković, Jelena Jelić (Novi Sad), Milota Popadić (Gložan), Željka Vuletić (Apatin), Radovanka Risimović-Kurcinak... »

Potpisani ugovori za finansiranje 14 projekata u oblasti kulture i saobraćaja

Moj Novi Sad pre 2 sata  
Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine potpisala je danas ugovore o dodeli sredstava za realizaciju projekata koji će doprineti razvoju kulture i kvalitetnijoj saobraćajnoj infrastrukturi na teritoriji deset vojvođanskih opština. Nakon potpisivanja ugovora, zamenik direktora Uprave za kapitalna... »

Konkurs za najlepšu dečju pesmu o voću i povrću

Moj Novi Sad pre 3 sata  
Novina na ovogodišnjoj manifestaciji "Urbanluk na Ribljoj pijaci" jeste takmičenje u poeziji za decu osnovnoškolskog uzrasta. JKP "Tržnica" raspisala je konkurs za najlepšu dečju pesmu o voću i povrću, sa sledećim propozicijama: - pravo učešća imaju deca osnovnoškolskog uzrasta (7-15 godina) ; -... »

Jutjub od sledeće godine nudi kablovske TV kanale

Moj Novi Sad pre 4 sata  
Popularni sajt za razmenu video sadržaja planira da pokrene servis koji će korisnicima nuditi niz onlajn kablovskih TV kanala, izvestila je danas njujorška agencija "Blumberg". Pomenuti servis, pod nazivom "Unplugged", trebalo bi da počne sa radom već naredne godine, tvrde neimenovani izvori... »

Vremeplov: Umro Napoleon Bonaparta

RTV pre 12 sati  
RTV: Vremeplov: Umro Napoleon Bonaparta
NOVI SAD - 1821 - Umro je bivši francuski car Napoleon I Bonaparta, jedan od najvećih vojskovođa u istoriji, čiji su osvajački pohodi razorili feudalno ustrojstvo tradicionalne Evrope. Istakao se 1793. u borbi protiv Engleza kod Tulona, tada je (u 24. godini) postao general. U Italiji je 1796. i... »

Foto-konkurs Vikimedije Srbije

RTV pre 4 sata  
RTV: Foto-konkurs Vikimedije Srbije
NOVI SAD - Vikimedija Srbije, u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika prirode i Turističkom organizacijom Srbije, organizuje nagradni foto-konkurs "Viki voli zemlju". To znači da do kraja meseca možete da pošaljete fotografije zaštićenih prirodnih dobara. Informacije o konkursu čućemo od Ivane... »

Podolska goveda dobila prinove

RTV pre 1 sat  
RTV: Podolska goveda dobila prinove
SUBOTICA - Pre pola godine među prvima smo vas obavestili o tome da u zaštićenom priobalju Palićkog jezera pet krava i jedan vo, pripadnici stare i ugrožene vrste podolskog goveda na prirodan način održavaju biodiverzitet. Proteklih nedelja, na potpuno prirodan način, u ovom stadu stigle su čak tri... »

"Razvionica" – kako prepoznati talente

RTV pre 4 sata  
RTV: "Razvionica" – kako prepoznati talente
NOVI SAD - Talenti se prepoznaju od malih nogu. Zapravo, kroz igru deca mogu da razviju veštine, poboljšavaju koncentraciju, motoriku i još mnogo toga. Gošća Jutarnjeg programa RTV je Tijana Milović iz "Razvionice" i ona će nam predstaviti radionicu za decu, koja će se održati u nedelju u Teatru... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.