Vojvodina

Pastor: Empatija prema izbeglicama, ali i stanovništvu

RTV pre 5 sati  
RTV: Pastor: Empatija prema izbeglicama, ali i stanovništvu
SUBOTICA - Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da, kada je reč o migrantskoj krizi, moramo imati empatiju prema izbeglicama, ali i prema lokalnom stanovništvu, ponovivši "da on nije glasnogovornik Mađarske, niti mađarske Vlade". Pastor je u razgovoru za "Danas", upitan... »

Večeras počinje Festival uličnih svirača

NoviSad.com pre 4 sata  
RTV: Festival uličnih svirača počinje večeras
Novi Sad - Festival uličnih svirača održavaće se od večeras, 3. septembra, do subote, 5. septembra na ulicama Novog Sada. Festival će svečano biti otvoren velikim "street musical clash" koncertom riječkog sastava Let 3 i novosadske grupe Atheist Rap večeras u 21.30 sati na Trgu slobode. Prethodno... »

Raspisan konkurs Pozorja za originalni dramski tekst

Radio 021 pre 2 sata  
Sterijino pozorje raspisalo je konkurs za originalni domaći dramski tekst, na kojem mogu da učestvuju državljani Srbije i svi autori koji pišu na srpskom jeziku. Biće razmatrani originalni dramski tekstovi izvorno napisani na srpskom ili prevedeni na srpski jezik. Sterijino pozorje preuzima... »

Počelo ozelenjavanje Trga republike

Radio 021 pre 7 sati  
Počelo je ozelenjavanje Trga republike. "Gradsko zelenilo" će, u saradnji s "Tržnicom", u tom delu grada posaditi drveće, nisko rastinje, žbunasto bilje, a prostor će biti obogaćen i velikim brojem žardinjera s cvećem. Direktor "Zelenila", Aleksandar Bogdanović, kaže da su počeli pripremni radovi... »

"Plovidba (za Arsena)" - skromna posveta istinskoj legendi

RTV pre 3 sata  
RTV: "Plovidba (za Arsena)" - skromna posveta istinskoj legendi
NOVI SAD - U znak poštovanja prema Arsenu Dediću, Milan Korać iz novosadskog sastava Šinobusi je komponovao temu "Plovidba (za Arsena)". "Arsen Dedić je najveći jugoslovenski kantautor i jedan od najznačajnijih umetnika u regionu. Pionir je autorske pesme, čovek čije reči nikog ne ostavljaju... »

LP: Rasne pse krijumčare u inostranstvo

RTV pre 5 sati  
RTV: LP: Rasne pse krijumčare u inostranstvo
NOVI SAD - Organizacija Link plus iz Beograda saopštila je danas da da će podneti prijave veterinarskoj inspekciji i policiji jer postoje indicije da pojedini rasni psi iz prihvatilišta u Novom Sadu na nezakonit način završavaju u inostranstvu. Link plus je u saopštenju za javnost naveo da su do... »

Prvo izdanje "Nova" festivala u oktobru

RTV pre 2 sata  
RTV: Prvo izdanje "Nova" festivala u oktobru
BEOGRAD - Prvo izdanje "Nova" festivala - Festivala nove i avangardne umetnosti biće održano od 8. do 10. oktobra u Pančevu i Beogradu. Festival organizuju udruženja za promociju kulture i umetnosti "KomunikArt" i partnerske ustanove, uz pokroviteljstvo Grada Pančeva, Italijanskog instituta za... »

Jelena Marinkov dobitnica književne nagrade "Đura Đukanov"

RTV pre 4 sata  
RTV: Jelena Marinkov dobitnica književne nagrade "Đura Đukanov"
KIKINDA - Žiri za dodelu književne nagrade "Đura Đukanov" u sastavu: Jasna Novakov Sibinović, Ivan Radosavljević i Zvonko Karanović, doneo je odluku da nagradu za najbolju zbirku priča ponese Jelena Marinkov, rođena 1993. godine u Kikindi. Nagrada će biti dodeljena 19. januara 2016. godine u... »

Počinju jesenje "Cvetne pijace"

RTV pre 13 minuta  
RTV: Počinju jesenje "Cvetne pijace"
NOVI SAD - Došao je i septembar i đaci su krenuli u školu, pa tako sa dolaskom septembra i Pokret gorana Novog Sada priprema jesenji ciklus Cvetnih pijaca. Ovo je dvanaesta godina kako Pokret gorana Novog Sada organizuje Cvetne pijace, sa ciljem da svi Novosađani/ke i posetioci Novog Sada na jednom... »

Skup pisaca i izdavača iz regiona od danas u Novom Sadu

Radio 021 pre 58 minuta  
Književna konferencija "Book Talk 2015" održava se od danas do subote (3. do 5. septembra) u Novom Sadu. Skup pisaca, izdavača, knjižara, urednika i književnih kritičara iz regiona organizuje Color Press Grupa, a odvija se u Galeriji Matice srpske i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog. Među 58 učesnika... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.