Vojvodina

Promenljivo oblačno i svežije

RTV pre 5 sati  
NOVI SAD - U Srbiji promenljivo oblačno i svežije vreme, ponegde sa kišom i lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavina i najvišom dnevnom temperaturom od 23 do 27 stepeni. Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, više padavina očekuje se u južnim i zapadnim krajevima, a na... »

Rotarijanci pomažu Jamenu

RTV pre 13 minuta  
RTV: Rotarijanci pomažu Jamenu
JAMENA - Rotari klub iz Sremske Mitrovice uručiće danas humanitarnu pomoć za obnovu poplavljene Jamene. Obezbeđeno je preko 40 tona cementa za obnovu seoskih domaćinstava. Opredeljenje ovog kluba je projekat sanacije i uređenja Doma kulture u kojem će biti prostorije: velika sala za kulturne... »

„Pečurka” odlazi u istoriju

24 Sata pre 5 sati  
Benzinska pumpa preko puta Spensa, čuvena „Velika pečurka“, odlazi u istoriji. Na njenom mestu biće izgrađen potpuno nov i savremen objekat kako bi kompanija NIS kupcima pružila još kvalitetnije proizvode i usluge, a svoju maloprodajnu mrežu dodatno modernizovala. PUMPA - Predviđeno je da demontaža... »

Samo 129 prijava za 1.525 mesta

24 Sata pre 5 sati  
Na Novosadskom univerzitetu u toku je predaja dokumenata za polaganje prijemnog ispita u drugom upisnom krugu. Prvi dan prijave dokumenta je predalo samo 129 kandidata iako je ostalo mesta za 1.525 kandidata. BRUCOŠI - Na Univerzitetu kažu da je prvi dan prijave protekao u najboljem redu i da još... »

Problemi prvog dana škole - prvaci neće kući!

24 Sata pre 5 sati  
U prvi razred osnovnih škola u Novom Sadu juče je krenulo 3.887 prvaka. U svim školama u gradu nastava je tekla bez problema jer je Unija prosvetnih radnika aktivna u samo tri NS škole: „Laza Kostić“, Baletskoj i Elektrotehničkoj, ali je i ovde, prema uveravanjima direktora, nastava tekla bez... »

Promenljivo oblačno, popodne kiša i pljuskovi

RTV pre 1 dan  
RTV: Promenljivo oblačno, popodne kiša i pljuskovi
NOVI SAD - U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, pre podne uglavnom suvo u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima, naročito na istoku i jugu. Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, posle podne uveče i tokom noći mestimično će biti kiša, pljuskovi i grmljavine, prvo u... »

NS: Zahtev za još 30 školskih policajaca

RTV pre 16 sati  
B92: "Škole u NS ubrzo s video nadzorom"
NOVI SAD - Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim škola na teritoriji Grada Novog Sada uputiće zahtev policiji da 30 policajaca rasporedi kao školske policajce, čime bi se poboljšala bezbednost oko škola, odlučeno je na današnjoj sednici tog tela. Utvrdiće se spisak škola... »

Skoro 3.500 novosadskih prvaka jutros popunilo školske klupe

Radio 021 pre 14 sati  
Prvo školsko zvono zvonilo je jutros za 3.400 đaka prvaka koji su danas krenuli u prvi razred u osnovne škole Novog Sada, ali neka deca ipak nisu bila te sreće. Od 148 škola koje su u ingerenciji školske uprave za Južnobački okrug danas je u prvi razred krenulo nešto više od 8.500 prvaka, dok je na... »

Seli se zoo vrt

Magyar Szo pre 17 sati  
Lokalna samouprava opštine Ada, pozvala je zoo vrt da se seli na drugo mesto. Tokom maja, opština Ada se dogovorila sa udruženjem u čijem je vlasništvu zoo vrt „Poni“ da će se, o trošku opštine, preseliti na južni kraj kopleksa bazena u gradu, a na sadašnjem mestu životinja bi se napravio... »

Veto na izbor direktora u čak četiri slučaja

Magyar Szo pre 18 sati  
Na osnovu podataka dobijenih od škola, ove godine će, u Vojvodini, u prvi razred krenuti 1.607 mališana koji će nastavu slušati na mađarskom jeziku. „Za nas je ovaj broj bio bitan kada smo sastavljali paket za prvi razred, ali uvek može doći do malih promena”, izjavila je Livia Jo Horti, predsednik... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.