Vojvodina

Sombor: Prva srpska učiteljska škola pripala crkvi, iseljavaju Muzej prosvete i galeriju

Blic pre 2 sata
Sudbina muzejske postavke i jedne od najstarijih biblioteka je neizvesna, dok će slike Save Stojkova, Pavla Blesića i Zorana Stošića biti podeljene naslednicima. Na 200. godišnjicu vraćanja Preparandije, prve srpske učiteljske škole, u Sombor iz Sent Andreje, ta ustanova biće iseljena iz velelepnog... »

Finale u brzom ispijanju piva u Zrenjaninu

Blic pre 3 sata
Pobednik takmičenja u brzom ispijanju piva na manifestaciji "Dani piva" u Zrenjaninu, u muškoj konkurenciji je Martin Kajtazi iz Bačke Palanke, a kod žena Martina Trajković iz Leskovca. Kajtazi je litarsku kriglu piva iskapio za 4,94 sekunde, drugi je bio Milan Kišprdilov sa vremenom devet sekundi,... »

Akcija pešačenja "Nemarkiranim stazama Fruške gore"

RTV pre 17 sati
RTV: "Pešačimo u prirodi" stazom Bukovačkog maratona
NOVI SAD - Planinarsko društvo "Naftaš" iz Novog Sada u nedelju 28. avgusta organizuje jednodnevnu planinarsku akciju "Nemarkiranim stazama Fruške gore". Ruta će biti: Stari Ledinci - Vaga - Tavni potok - Ledinačko jezero - Meteorološka stanica - Iriški venac - Paragovo. Polazak je u 8.45 časova... »

Gužve na prelazima Horgoš i Batrovci

RTV pre 7 sati
HORGOŠ - Gužve su na graničnom prelazu Horgoš. Na izlazu iz Srbije trenutno se čeka oko 60 minuta, dok na ulazu u zemlju nema zadržavanja. Na graničnom prelazu Horgoš kilometarske su kolone na izlazu iz Srbije, a vozilima koja stoje u redu ispunjen je i ceo međugranični prostor do mađarskog prelaza... »

Uređenje sportskih terena u školi u Futogu

RTV pre 11 sati
RTV: Uređenje sportskih terena u školi u Futogu
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je obišao Osnovnu školu "Miroslav Antić" u Futogu gde JKP "Put" izvodi završne radove na asfaltiranju sportskog terena i staza u okviru škole, a u toku su radovi na postavljanju ivičnjaka, asfaltiranje, postavljanje ploča, kao i popravka i... »

Vremeplov: Preminuo Petar Kočić

RTV pre 23 sata
RTV: Vremeplov: Preminuo Petar Kočić
NOVI SAD - Na današnji dan 1916. godine umro je srpski pisac Petar Kočić, jedan od najistaknutijih u srpskom realizmu, nacionalni borac protiv austrougarske okupacije Bosne i Hercegovine. Po povratku sa studija slavistike u Beču i službovanja u Srbiji bio je dugo bez posla, osuđivan je i tamnovao... »

Drugi upisni rok na fakultetima u NS

RTV pre 8 sati
RTV: Drugi upisni rok na fakultetima u NS
NOVI SAD - Na Novosadskom univerzitetu u drugom upisnom roku ostalo je 2.150 mesta. Najviše ih je na Pravnom, Fakultetu tehničkih nauka i Prirodno-matematičkom na kojem je ostalo najviše slobodnih budžetskih mesta. Mnogi od studenata koji su prošli upis saglasni su u tome da se fakulteti odavno ne... »

"Škola zove - nema više foliranja i bezbrižnog kuliranja"

RTV pre 13 sati
RTV: "Škola zove - nema više foliranja i bezbrižnog kuliranja"
NOVI SAD - Pedagoška služba Muzeja Vojvodine u nedelju 28. avgusta, u 11 sati, Dunavska 35, povodom nastupajuće školske godine organizuje igraonicu "Škola zove - nema više foliranja i bezbrižnog kuliranja". Kakve su nekada bile škole, učila, učionice, bukvari, pravila ponašanja, saznaćemo... »

Vučević: Odluka o Evropskoj prestonici kulture 13. oktobra

RTV pre 8 sati
RTV: Vučević: Odluka o Evropskoj prestonici kulture 13. oktobra
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da će delegacija Novog Sada 13. oktobra u Briselu održati finalnu prezentaciju kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine i da će tog dana biti i doneta odluka o Evropskoj prestonici kulture. Vučević je naveo da će... »

I izložba pasa uz Dane piva

RTV pre 12 sati
RTV: I izložba pasa uz Dane piva
ZRENJANIN - Na zrenjaninskom izletištu Motel "Šumica", održana je 11. po redu CAC izložba pasa svih rasa koja je okupila oko 150 učesnika iz naše zemlje. Ova izložba organizuje se u okviru tradicionalne manifestacije "Dani piva". Za devetomesečnog koker španijela Rozi ovo je prvo učešće na izložbi,... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.