Vojvodina

Direktorka biblioteke zabranila izložbu "Ovo je Prajd"

N1 Info pre 7 sati  
RTV: U Šidu spor oko izložbe "Ovo je Prajd"
Izložba "Ovo je Prajd" Inicijative mladih za ljudska prava, koja je trebalo sinoć da bude otvorena u Šidu, zabranjena je dva sata pre zvaničnog otvaranja. Izložba je trebalo da bude otvorena u Gradskoj biblioteci "Simeon Piščević" i da bude postavljena do 23. decembra, ali je direktorka te ustanove... »

Za pozorište 35 miliona iz republičkog budžeta

RTV pre 4 sata  
SUBOTICA - Nakon pet godina izgradnja pozorišta u Subotici može se nastaviti, najavio je poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor. On je za "Mađar so”" rekao da je SVM uspeo da izdejstvuje od Vlade Srbije, odnosno iz budžeta za sledeću godinu, 35 miliona dinara za izgradnju pozorišta u... »

GO DS: Hitna sednica Saveta za bezbednost

RTV pre 4 sata  
NOVI SAD - Gradski odbor Demokratske stranke traži hitnu sednicu Saveta za javni red, mir i bezbednost Grada Novog Sada, a kako se kaže u saopštenju za javnost novosadskog DS, razlog za zahtev je jučerašnji napada na jednog Novosađanina koji se desio na samo nekoliko stotina metara od policijske... »

FOTO: Deda Mraz zaspao na parkingu sa "unučetom"

Radio 021 pre 2 sata  
Novosađanin obučen u kostim Deda Mraza zatečen je kako pijan spava na parkingu benzinske pumpe nedaleko od garaže GSP-a na Futoškom putu. Kako su za 021.rs ispričali svedoci, Deda Mraz je spavao čvrstim snom uz "unuče" koje je čuvao da mu neko ne uzme. Građani nisu znali koliko dugo je proveo u... »

Subotica od danas pod video nadzorom

Dnevnik pre 53 minuta  
RTV: Subotica od danas pod video nadzorom
U Subotici od danas i zvanično radi novi sistem kontrole i nadzora saobraćaja i javnih površina putem video nadzora.Gradonačelnik Subotice Jene Maglai obišao je danas sa saradnicima. kontrolni centar u Policijskoj upravi Subotica, odakle se vrši monitoring putem 14 kamera na devet lokacija, odnosno... »

Vremeplov: Nemačka priznala Sloveniju i Hrvatsku

RTV pre 13 sati  
B92: Na današnji dan, 19. decembar
NOVI SAD - Na današnji dan 1991. godine nemačka vlada priznala je Sloveniju i Hrvatsku. Pri tom, Nemačka se nije osvrtala na brojna upozorenja da takav čin može da izazove krvoproliće, zbog nerešenog statusa Srba. Danas je petak, 19. decembar, 353. dan 2014. Do kraja godine ima 12 dana. 1741 - Umro... »

Žene ne tuku

Magyar Szo pre 7 sati  
Prošle godine je pokrenut program u socijalnim centrima za individualno, odnosno kolektivno lečenje osoba koje su počinile nasilje u porodici u Novom Sadu i, u isto vreme, u Subotici. Možda se čini mali broj osoba koje su učestvovale u programu, ali rezultati govore sami za sebe. A ako se uspeju... »

Novi Put svile i mogućnosti koje krije

Magyar Szo pre 7 sati  
Samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope postavlja pitanje na šta od ovog susreta mogu računati Srbija i Kina. Saradnja između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (CEEC) datira od 2012. godine, a započeta je sa ciljem da zemlje učesnice, njih 16 i Kina, postave nove osnove za saradnju... »

NS: Izložba "Govor šara" u Muzeju grada

RTV pre 5 sati  
RTV: NS: Izložba "Govor šara" u Muzeju grada
NOVI SAD - Izložba "Govor šara – ćilimi iz zbirki Muzeja grada Novog Sada" autora višeg kustosa Dušanke Marković, posvećena je srpskom ćilimarstvu, a prezentovana je kroz pedesetak najreprezentativnijih sačuvanih primeraka koji su prikupljeni u Muzeju od njegovog nastanka do danas. Na postavci će... »

Taraš Evropsko selo roda 2015.

RTV pre 53 minuta  
RTV: Taraš Evropsko selo roda 2015.
ZRENJANIN - Nemačka fondacija za zaštitu prirode "Euronatur" proglasila je Taraš, selo kraj Zrenjanina, za "Evropsko selo roda 2015. godine". To je danas izjavio predsednik Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Marko Tucakov. To društvo je i podnelo kandidaturu, a zrenjaninski ekolog i... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.