Vojvodina

Vojna bolnica dobila aparate za elektromiografiju i elektroencefalografiju

Radio 021 pre 3 sata  
Vojna bolnica u Petrovaradinu dobila je na korišćenje aparate za elektromiografiju i elektroencefalografiju. Aparati su nabavljeni za potrebe Doma zdravlja Novi Sad, međutim zbog izmene propisa ta ustanova primarnog nivoa zdravstvene zaštite više ne može da pruža navedene usluge. Vojna bolnica od... »

Mališani iz Štrpca u Novom Sadu

RTV pre 7 sati  
NOVI SAD - U organizaciji Srpskog odeljenja Međunarodnog javnog fonda Jedinstva Pravoslavnih naroda u Novom Sadu od 25. do 31. januara boravi 30 mališana iz opštine Štrpci, sa Kosova i Metohije. Deca su smeštena kod svojih vršnjaka iz osnovnih škola "Duško Radović" i "Žarko Zrenjanin". Kako se... »

Vremeplov: Zakonik Despota Stefana

RTV pre 18 sati  
B92: Na današnji dan, 29. januar
NOVI SAD - Na današnji dan 1412. godine objavljen je "Zakon o rudnicima" Despota Stefana Lazarevića (Stefan je potpisao Zakonik) - jedinstven pravni spomenik srednjovekovne Srbije. Njegova pravna i istorijska vrednost uveliko prevazilazi srpske nacionalne okvire. Zakon sadrži odredbe vezane za... »

Novi Sad: 10 hiljada knjiga Republici Srpskoj

RTV pre 7 sati  
NOVI SAD - Na inicijativu Društva bibliotekara Republike Srpske, Novi Sad organizovao je humanitarnu akciju prikupljanja knjiga za biblioteke u poplavljenim gradovima Republike Srpske, čiji je knjižni fond oštećen ili uništen. Donaciju od 10 000 knjiga direktorici Narodne biblioteke u Doboju mr... »

Tri mala granična prelaza kod Horgoša?

Magyar Szo pre 15 sati  
Otvaranje starog prelaza je opet na dnevnom redu. Stara izreka govori o tome da stvari koje funkcionišu ne treba da se menjaju, jer je mnogo teže nešto ponovo započeti nego nastaviti. Tako je to bilo i sa graničnim prelazom kod Horgoša, kada je stari prijelaz zatvoren i otvoren novi, na auto-putu.... »

FOTO: Goreo automobil kod Betanije

Radio 021 pre 10 sati  
Na uglu Bulevara kralja Petra I i ulice Branimira Ćosića, jutros oko 9 časova, izgoreo je automobil. Kako su za 021.rs ispričali svedoci, škoda je samo stala na raskrsnici, a iz prednjeg dela se pojavio dim i iz vozila su izašle dve žene. Svedoci navode da se za manje od minuta prednji deo kola... »

Izložba dečjih radova

Dnevnik pre 2 sata  
Izložba radova Dečje radionice „Vidosava Kovačević: slikarka osobenog poteza” biće otvorena u subotu u 11 časova, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, Trg galerija 2. Obeležavajući 125 godina od rođenja. umetnice Vidosave Kovačević (1889–1913), u okviru serije edukativnih programa za decu predškolskog... »

Lekarska komora Vojvodine skriva informacije

Radio 021 pre 12 sati  
Regionalna lekarska komora Vojvodine odbila je da dostavi dokaze o postupcima vođenim protiv lekara uz obrazloženje da zahtev nije poslat na način koji njima odgovara. Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, u postupku monitoringa rada lekarskih komora i zaštite... »

Nina Denić: Najmlađa dobitnica Svetosavske nagrade

Dnevnik pre 2 sata  
ODžACI: Među 13 pojedinaca i institucija koji su nagrađeni Svetosavskom nagradom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, najmlađa je Nina Denić, učenica osmog razreda Osnovne škole „Miroslav Antić“ iz Odžaka. Predlog za Ninu, uputila je njena škola, za rezultate koje je ostvarila tokom... »

Dodela nagrada „Energija je svuda oko nas 2014”

RTV pre 19 sati  
RTV: Dodela nagrada „Energija je svuda oko nas 2014”
NOVI SAD - U holu zgrade Vlade AP Vojvodine danas u 12 časova biće priređena završna svečanosti projekta „Energija je svuda oko nas 2014”, na kojoj će biti dodeljene nagrade najuspešnijoj osnovnoj i srednjoj školi u Vojvodini, kao i druge specijalne nagrade i priznanja. „Energija je svuda oko nas”... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.