Nauka & Tehnologija

Srbija uvodi porez na Steam igre od 20 odsto

Press pre 9 sati
Potpuno neočekivana vest stiže danas iz Steama za ljubitelje video igara u Srbiji. foto: b92.net Naime, Steam je poslao mejl svojim partnerima gde je naveo da će u narednom periodu u 10 zemalja širom sveta kupovina video igara preko Steama poskupeti za 5 do čak 20 procenata na osnovu poreza na... »

Od aprila ćemo plaćati 20% poreza na Steam igre i druge digitalne servise i usluge

Benchmark pre 7 sati
Krajem prošle godine Vlada Republike Srbije je usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost, koji sugeriše da se u Srbiji počne sa plaćanjem PDV-a na digitalne proizvode i usluge koje strana pravna lica prodaju domaćim fizičkim licima. Ova odluka će početi da se... »

Apple veći od Pentagona: Kampus od pet milijardi $

Mondo pre 4 sata
Apple će uskoro zvanično ovoriti svoj novi kampus, nazvan Apple Park, koji bi trebao da bude novi centar inovacija ovog giganta. Nakon skoro tri godine izgradnje i utrošenih 5 milijardi dolara, Apple se sprema da otvori vrata svog ogromnog novog kompleksa u Kupertinu, Kaliforniji, za nešto više od... »

I tu je nezasit! Pogledajte koliko Internet domena ima Donald Tramp!

Srbija danas pre 4 sata
Pokrio je sve rupe. Predsednik SAD Donald Tramp definitivno ne može bez medija i modernih tehnologija, iako nikada nije živeo od njih. Izuzetno je aktivan na društvenim mrežama, naročito Tviteru, a konstantno je u tihom, a u poslednje vreme i otvorenom, ratu sa mnogim medijima. Isto tako, mediji... »

Animacija, muzika i igrica unutar obične tastature

Blic pre 12 sati
Tehnološka inovacija koja mijenja način korišćenja tastature na mobilnim uređajima, sa likovima iz igre Angry Birds koju u Srbiji aktivno igra 160.000 ljudi! Izzy ft. Angry Birds ugledala je svetlo dana i na tržištu aplikacija u Srbiji. Prva je to tastatura s razvijenim tzv. “gesture recognition” -... »

Simpatični Google Doodle slavi otkriće novih egzoplaneta

B92 pre 10 sati
B92: Simpatični Google Doodle slavi otkriće novih egzoplaneta
Google je svoju naslovnu stranu posvetio novom otkriću sedam zemljolikih planeta. Interesantna animacija pokazuje kako Zemlja i Mesec teleskopom pretražuju svemir. Potom se pojavljuje udaljena egzoplaneta, a za njom i ostalih šest, nakon čega nastaje pravo slavlje. NASA je juče saopštila da su... »

Nasin “sveti gral”: Pronađen ceo sistem sa Zemljinim "dvojnicama"

Press pre 10 sati
Američka svemirska agencija (NASA) na nedavnoj pres-konferenciji otkrila je da je pronašla solarni sistem ispunjen planetama na kojima bi mogle da se nalaze vanzemaljski oblici života. foto: b92.net Život je imao priliku da nastane i evoluira na najmanje tri od sedam planeta solarnog sistema koji... »

Poslovanje se seli na „mrežu”, a digitalizacija zahvata i zdravstveni sektor tokom 2017.

Biznis i finansije pre 10 sati
Stručnjaci vodeće švajcarske agencije za softverski inženjering „Namics” objavili su rezultate istraživanja o digitalnom poslovanju kompanija iz sektora trgovine, zdravstva, industrije, finansija i osiguranja. Analiza „Namics”-ovih inženjera pokazala je da ćemo se tokom 2017. godine sve više... »

Sony donosi SD kartice sa brzinama do 300 MB/s

Benchmark pre 6 sati
Japanski Sony web sajt je objavio informacije o dolazećim, veoma brzim SD memorijskim karticama. Nova serija, pod nazivom SF-G, će biti dostupna u kapacitetima od 32, 64 i 128GB, a nudiće maksimalne brzine čitanja podataka do 300 MB/s i upisa podataka do 299 MB/s. Ulogu u tome koliki će protok nove... »

iPhone 8 donosi revolucionarnu tehnologiju kamere

Sandžak haber pre 11 sati
Novi izveštaj vezan za predstojeći Apple-ov telefon iPhone 8 donosi nam poznati analitičar kompanije KGI Securities, Ming-Či Kuo. Prema njemu, Apple radi na revolucionarnoj tehnologiji kamere za svoj novi telefon koja će doneti i sistem prepoznavanja lica ili iris skener, 3D selfije kao i iskustvo... »

Dačić: Srbija žali zbog odluke o reviziji presude

N1 Info  pre 1 sat  još 83 povezane

Sleteo s puta autobus sa 40 vojnika

Danas  pre 37 minuta  još 22 povezane

"Ovo je pobeda, pobeda za Jagodu"

Sportske.net  pre 38 minuta  još 21 povezana

BiH predala Hagu zahtev za reviziju presude

Danas  pre 3 sata  još 18 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.