Kultura

Otvorena renovirana Biblioteka SANU

RTS pre 2 sata
U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti otvorena je renovirana biblioteka. Najveća naučna ustanova te vrste u zemlji ustanovljena je u Društvu srpske slovesnosti 1841. godine, a godinu dana kasnije počela je da radi. Celokupni fond činilo je 89 knjiga, a danas ima milion i po štampanih i elektronskih... »

Noć muzeja sa velikim i malim revolucijama 20. maja

RTV pre 9 sati
RTV: Noć muzeja sa velikim i malim revolucijama 20. maja
BEOGRAD - Ovogodišnja "Noć muzeja", 14. po redu, biće održana 20. maja, a tema će biti "Velike i male revolucije", one koje su uticale na umetnost, ali pre svega na živote ljudi, najavili su danas organizatori. Programski savet "Noći muzeja", koji je i osmislio temu 14. izdanja popularne... »

Poljsko tužilaštvo: Istraga zbog predstave Olivera Frljića

Politika pre 21 sat
VARŠAVA – Poljsko državno tužilaštvo je u sredu pokrenulo istragu zbog pozorišne predstave hrvatskog reditelja Olivera Frljića koju su Katolička crkva i konzervativne sredine u toj zemlji nazvale „bogohulnom”, preneo je AFP. „Otvorena je istraga na temelju dostupnih delova predstave 'Kletva', koja... »

"Fest miri mejnstrim i andergraund"

Press pre 9 sati
Selektor Festovih programa "Thrills and kills", "Granice" i "Microwave" i član Odbora festivala Mladen Đorđević kaže da će 45. Fest zadovoljiti različite ukuse - od mejnstrima do andergraunda i pozvao publiku da bude istraživački nastrojena. Foto:B92.net On je u intervjuu Tanjugu rekao da selekcija... »

Dodela 37. Brit nagrada u znaku Dejvida Bouvija

Blic pre 12 sati
Slavni muzičar Dejvid Bouvi, koji je preminuo prošle godine, osvojio je sinoć britansku muzičku nagradu Brit za izvođača i album godine. Na 37. dodeli nagrada u londonskoj O2 areni, Bouviju je pripala nagrada za njegov poslednji album "Black Star" koji mnogi muzički kritičari smatraju remek-delom.... »

Novi sjaj riznice kulture: Danas svečano otvaranje renovirane Biblioteke sanu

Večernje novosti pre 13 sati
B92: Red u biblioteci? Da, uveče, u samom centru grada
Kada je osnovana, pre 175 godina, imala 14 naslova. Danas u fondu milion i po knjiga. UŽURBANO su juče zaposleni u Biblioteci Srpske akademije nauka i umetnosti donosili iz magacina primerke knjiga, sređivali čitaonicu, doterivali izložbenu postavku... Do kasno uveče pripremali su se za današnje... »

Galerija RTS-a kao koncertni prostor

RTS pre 9 sati
RTS: Galerija RTS-a kao koncertni prostor
Koncertom "Savremeni srpski kompozitori horske muzike", Hora RTS-a, naša televizija svoju Galeriju večeras promoviše i kao koncertni prostor u kojem bi nastupali solisti, manji vokalni i instrumentalni sastavi. Kao dirigenti, koncert će podeliti Bojan Suđić i Olga Milićević. Ovaj koncert je jedan u... »

Slikari / Ratnici / Svedoci

Arte pre 11 sati
Film je predstavljen u više gradova Srbije i daje odgovor na pitanje ko je bio Arčibald Rajs. Ovo ostvarenje iz 2014. godine snimano je u Beogradu, Nišu, Solunu, Krfu, Vidu, Kajmakčalanu i u Lozani. Film traje 80 minuta. Istog dana, u subotu, 25. februara 2017. godine u 18 časova održaće se... »

Slike Janoša Tarka

Arte pre 11 sati
U subotu, 25. Februara u 20 časova u Izbi biti otvorena izložba slika novosadskog slikara Janoša Tarka. Nakon otvaranja izložbe improvizovani nastup izvešće novosadski kvartet "Ubivae". Tarko Janoš je rođen je 24.februara 1980. godine u Novom Sadu. Likovnu akademiju upisao je 1999.godine, a... »

Lekcije iz '91.

Arte pre 7 sati
Izložbu u Beogradu organizovao je Foto-savez Srbije u saradnji s Muzejem istorije Jugoslavije. Ona je deo većeg projekta organizacije Društvo za evropsko zavest iz Maribora, čiji su partneri Foto-klub Maribor, Međunarodni festival fotografije Organ vida i Foto-savez Srbije. Projekat podržava EU... »

Dačić: Srbija žali zbog odluke o reviziji presude

N1 Info  pre 1 sat  još 83 povezane

Sleteo s puta autobus sa 40 vojnika

Danas  pre 36 minuta  još 22 povezane

Zvezda "zgazila" Galatu, novi korak ka Top 8

Mondo  pre 38 minuta  još 21 povezana

I Al Dahra u redu za PKB - kome će srpska zemlja?

B92  pre 8 sati  još 13 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.