Kultura

Počasno Srce Sarajevu u rukama britanskog komičara Džona Kliza, zvezde “Monti Pajtona”

Blic pre 8 sati
Specijalnom gostu i zvezdi šeste večeri 23. izdanja Sarajevo Film Festivala, britanskom komičaru Džonu Klizu uručeno je Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Slavni komičar i zvezda “Monti Pajtona” Džon Kliz obratio se mnogobrojnoj publici koja ga je dočekala uz... »

U Sarajevu predstavljena serija “Senke nad Balkanom”

Danas pre 7 sati
Ekipa serije "Senke nad Balkanom" predstavila se večeras na 23. Sarajevo film festivalu (SFF). Pre projekcije crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta prošetali reditelj i producent Dragan Bjelogrlić, glumci Marija Bergam, Jana Stojanovska, Viktor Savić, Andrija Kuzmanović, Goran Bogdan,... »

Dimitrije Vojnov: Karadžić je filmski intrigantniji od Izetbegovića

Danas pre 10 sati
* Gorčin Stojanović: Oba lika su primereni estetici bosanskih serija * Zanimljivo je i to da se ovog projekta nije poduhvatio niko od uglednijih bosanskih reditelja koji su očigledno u međuvremenu shvatili da etnonacionalistički aspekt jugoslovenskog istorijskog brodoloma više nije tema,... »

Svi filmovi po ceni od 150 dinara

Danas pre 10 sati
Arena Cineplex organizuje u sredu, 23. avgusta, akciju "Bioskopski maraton" koja će predstaviti pravi praznik za filmofile i decu. Tokom celog dana, počevši od najranijih termina i animiranih filmova za decu, pa sve do kasno u noć i posle ponoći, posetioci će uživati u najnovijim filmovima sa... »

Da li ste čuli za legendu o "sedam spavača"? Oni se danas mole za vas!

iKragujevac pre 5 sati
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave dan sećanja na Svete Otroke. To je priča o sedam mladića koja je bila veoma poštovana u starom hrišćanskom svetu, ali je vremenom zaboravljena i danas gotovo niko ne zna za ove svetitelje. Radnja se dešava u drevnom gradu Efesu, današnjoj... »

Svet u Požegi

Večernje novosti pre 6 sati
Mladi filmski stvaraoci iz 21 zemlje na dva umetnička kampa. Učesnici "Interakcije" i "Interdoka" u Užicu, Čačku i Ivanjici. POŽEGA je domaćin tradicionalnog, 12. međunarodnog studentskog filmskog kampa nazvanog "Interakcija" i Sedmog internacionalnog masterklasa dokumentarnog filma pod... »

Oliver Stoun: Putin je realan političar

Večernje novosti pre 8 sati
Slavni režiser na filmskom festivalu u Sarajevu govorio o svom "junaku"; Donald Tramp udara u ratničke doboše i može izazvati katastrofu. SLAVNI režiser Oliver Stoun prekjuče je, predstavljajući svoj "Intervju s Putinom" na Filmskom festivalu u Sarajevu, gde je ovenčan i priznanjem za... »

Kraljevi ne umiru: Zašto je Elvis bio tako neodoljiv

Blic pre 9 sati
Jedan od najuticajnijih umetnika dvadesetog veka Endi Vorhol je početkom šezdesetih, tačnije 1962, za svoje prve serigrafije odabrao dve američke ikone. Inspiracija je bila očigledna. Početkom avgusta te godine Merilin Monro je tragično okončala život i sve američke novine i magazini bili... »

Pisati na stranom jeziku je kao kad tumaraš po mraku i tražiš boje

Danas pre 4 sata
Književni program 31. Grad teatra, Trg pjesnika, završen je gostovanjem Bekima Sejranovića, jednog od najznačajnijih pisaca i angažovanih intelektualaca sa nekadašnjeg prostora velike Jugoslavije, koji poslednjih godina živi i radi u Zagrebu. Prilika da upravo pisac koji uživa veliki... »

Otvorene 24. Raške duhovne svečanosti

Danas pre 5 sati
Izvođenjem himne Raških duhovnih svečanosti „Raški uranak“ za koju je tekst napisao Tiodor Rosić,a muziku komponovao Svetislav Božić, u prepunoj sali Doma kulture otvoreno je 24. Izdanje ove ugledne manifestacije. „Ove godine obeležavamo dva značajna jubileja 800 godina od krunisanja... »

"Kralj" vlada Španijom, Barsa na kolenima (VIDEO)

Vesti online  pre 4 sata  još 6 povezanih

Tanin: Što pre nastaviti dijalog Beograda i Prištine

Blic  pre 8 sati  još 1 povezana

Krunićeva zaustavljena u Sinsinatiju

Večernje novosti  pre 8 sati  još 2 povezane
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.