Kultura

Uručene Ninove nagrade

Danas pre 2 sata
Zahvaljujem NIN-u i njegovom žiriju što svojom nagradom svake godine širom otvaraju kapije medijskog prostora "Republici Književnost". To je izjavila večeras spisateljica Ivana Dimić, na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci na kojoj joj je uručena nagrada nedeljnika NIN za roman "Arzamas".... »

Preminuo Rene iz serije "Alo, alo"

Danas pre 3 sata
Britanski glumac Gordon Kej, svetskoj publici poznat kao Rene iz kultne serije "Alo, alo", preminuo je u 75. godini života. Agent poznatog glumca potvrdio je za BBC da je Kej umro u kući u kojoj je živeo u ponedeljak ujutru. Gordon Kej rođen je 7. aprila 1941. u Hadersfildu. Ulogu života ostvario... »

Beleške jednog urednika: Božović: Živeti sa stresom i živeti u sadašnjosti

Blic pre 1 sat
Zašto je stres postao možda najveći objedinjujući faktor svih ljudi danas na svetu? Kada sam pre nekoliko godina u Arhipelagu pokrenuo ediciju „Iskustva“, imao sam pred sobom jasan cilj da tu objavljujem knjige koje će govoriti o rasprostranjenim fenomenima modernog sveta s kojima se svakodnevno... »

Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma od 1. do 7. februara

Večernje novosti pre 1 sat
Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "Sedam veličanstvenih" biće održan u Beogradu od 1. do 7. februara biće održan, saopštili su organizatori. Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "Sedam veličanstvenih" biće održan u Beogradu od 1. do 7. februara biće održan,... »

Naš tamni humor

Večernje novosti pre 22 minuta
U selekciji jagodinskih "Dana komedije" sedam predstava. Takmiči se šest naslova domaćih dramskih pisaca. NA ovogodišnjem 46. festivalu smeha "Dani komedije", koji će tradicionalno biti održani od 20. do 27. marta u Jagodini, najviše će biti dela srpskih autora: čak šest komada napisali su domaći... »

Ivani Dimić uručena Ninova nagrada

Blic pre 2 sata
Dobitnici 63. NIN-nove književne nagrade, Ivani Dimić večeras je svečano uručeno ovo priznanje koje je, prema oceni žirija, zaslužila za roman "Arzamas" - štivo koje se na emotivan i intiman način bavi odnosom majke i ćerke. Ceremoniji u Jugoslovenskoj kinoteci prisustvovale se brojne zvanice iz... »

Kineski ansambl Glas Junana nastupa u Nišu

Večernje novosti pre 24 minuta
Poznati kineski ansambl "Glas Junana" nastupiće u utorak u Narodnom pozorištu u Nišu, a koncert je deo turneje po Srbiji tokom koje su kineski muzičari i igrači imali nastupe u Beogradu i Novom Sadu. Poznati kineski ansambl "Glas Junana" nastupiće sutra u Narodnom pozorištu u Nišu, a koncert je deo... »

Sutra u dodatku "POP: & kultura" Zoran Kostić Cane, Vlada Veličković, Tramp, Kejv, Mića Vučković...

Blic pre 3 sata
U novom broju kulturnog dodatka “POP & kultura”, koji utorkom poklanjamo uz "Blic", možete pročitati: Pedeset najboljih filmova domaće kinematografije - Početkom godine, Jugoslovenska kinoteka je objavila listu 100 najboljih srpskih filmova snimljenih između 1911. i 1999. Neki veliki naslovi... »

Biće filmova i u 3D formatu

Danas pre 1 sat
Uz podršku Filmskog centra Srbije, Zrenjanin je dobio novo filmsko platno koje će se koristiti za projekcije filmova u Kulturnom centru. Nakon nedavnog zatvaranja gradskog bioskopa Cinema, opremu za projekcije vlasnik je poklonio Kulturnom centru, kome je ustupio i kontakte sa beogradskim... »

(Video) Ti glupa ženska glavo: Čuvene scene Rena iz serije Alo, alo uz koje smo se smejali do suza

Kurir pre 3 sata
Glumac Gorden Kej koji je koji se proslavio ulogom Renea u čuvenoj seriji "Alo, alo", preminuo je danas u 75. godini. Članovi vesele družine, svojim humorom dovodili su do suza milione fanova. Ova komedija je opisivala život kafedžije Renea i njegovih "saboraca" u anti-fašističkom delovanju. Kao... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.