Kultura

Paržižeku nagrade Bitefa

Večernje novosti pre 15 sati
Češkom reditelju Dušanu Davidu Paržižeku danas su uručena dva priznanja: Gran pri "Mira Trailović" i nagrada lista "Politika" za najbolju režiju 50. Bitefa - predstavu "Urnebesna tama" ČEŠKOM reditelju Dušanu Davidu Paržižeku danas su uručena dva priznanja: Gran pri "Mira Trailović" i nagrada lista... »

Ljubiša želi da otvori festival kratkog metra

Večernje novosti pre 3 sata
U Domu omladine večeras počinje naša najdugovečnija filmska manifestacija. Porodica glumca saopštila da on hoće da izađe pred publiku. Za početak Smokijev dokumentarac "Panta rei" i Purišin "Bunker 93" Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, 64. po redu, koji počinje večeras u... »

Predstavljen digitalizovani "Vukov rječnik"

B92 pre 30 minuta
Cilj projekta Instituta za srpski jezik SANU i CDHN je da se naše rečničko nasleđe sačuva, ali i približi sadašnjoj i budućim generacijama. Raskovnik je biljka koja u našim narodnim verovanjima omogućava donosiocu da se domogne skrivenih blaga, odnosno ima moć da otvori svaka vrata, otključa sve... »

Seun Kuti spreman za još jedan koncert večeras u Beogradu

Blic pre 54 minuta
Seun Kuti je sinoć u sklopu koncertnog serijala Musicology Barcaffe Sessions, dokazao da je pravi naslednik svog oca Fele Kutija, sa čijim bendom je nastupao i pre Feline smrti. Gotovo sirova energija, sinoć je preplavila Bitefartcafe klub. Publika je već od prve pesme uz Egypt 80 ustala sa... »

Čujte, Srbi

Arte pre 2 sata
"Čujte Srbi" je dokumentarno-igrani film o životu i radu dr Arčibalda Rajsa, švajcarskog kriminologa i forenzičara. Ovo ostvarenje snimano je u Beogradu, Nišu, Solunu, Krfu, Vidu, Kajmakčalanu i u Lozani. Film se prikazuje u okviru pratećih programa izložbe „Slikari / Ratnici / Svedoci“. Poslednje... »

Miroslav Arsić: Događaj na asfaltu

Arte pre 1 sat
Samostalna izložba autora Miroslava Arsića, pod nazivom, "Događaj na asfaltu", otvara se u utorak, 4, aprila u 19h u Galeriji 212, Vlajkovićeva 25. Izložba će biti otvorena do 18. aprila 2017. U Galeriji 212 biće predstavljen najnoviji ciklus radova slikara i grafičara Miroslava Arsića, autora koji... »

Nasleđe starije od 10 milenijuma

Danas pre 17 sati
Ove godine navršava se ravno pola veka od kada je profesor Dragoslav Srejović, koji je inače rukovodio istraživanjima Lepenskog Vira, 1967. godine obelodanio značajno otkriće. Ovaj svetski značajan lokalitet, koji potiče iz perioda od oko 9500. do 5500. godine pre naše ere i time dokazao da je... »

Produžena izložba Pikasovih dela

Danas pre 42 minuta
Zbog velikog interesovanja publike, izložba grafika Pabla Pikasa u Kući legata biće produžena do 19. aprila, iako je bilo planirano da bude zavorena 5. aprila. Od otvaranja izložbe, 19. januara, više od 11.200 posetilaca pogledalo je postavku i zbog toga je odlučeno da ljubiteljima likovne... »

Komad za jednu ženu

Danas pre 11 sati
Na 14. Beogradskom festivalu igre italijansku savremenu igračku scenu predstaviće Kinetički kolektiv iz Ferare sa svojim prvim solo komadom "Deset minibaleta", u kome je Frančeska Penini reditelj, koreograf i izvođač. Kako je najavljeno juče na konferenciji za novinare u Italijanskom kulturnom... »

Otvoren 39. Salon arhitekture

Politika pre 12 sati
Pod sloganom „U realnosti”, u Muzeju primenjene umetnosti otvoren je 39. Salon arhitekture. Predrag Milutinović dobitnik je Gran prija, nagrade koja se tradicionalno dodeljuje. U žiriju su bili Duško Filipovski, Miroljub Stanković, Nenad A. Stjepanović, Irena Videnov i Maruša Zorec. Za izložbu... »

Sa svih strana Vučić vreba

Vesti online  pre 3 sata  još 13 povezanih

N1: Odloženo saslušanje Marije Mali

Beta  pre 1 sat  još 8 povezanih

U nedelju pošaljite Vučića u ćošak!

Vesti online  pre 1 sat  još 5 povezanih

Država traži kupce za petrohemijski kompleks

B92  pre 2 sata  još 11 povezanih

U petak štrajk u školama članicama USPRS-a

N1 Info  pre 1 sat  još 7 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.