Automobili

I Caterham imao odličnu godinu

Auto blog pre 44 minuta
Britanski Caterham Cars je saopštio da je prodaja njihovih vozila u 2016. godini bila najbolja još od 1996. Tačnije, prošle godine je prodato nešto više od 600 Caterhama, od čega je 55% ostalo u Velikoj Britaniji, a 45% je izvezeno. Caterham je u 2016. proširio i svoju prodaju mrežu, a gama je... »

Novi teaser video: Dodge Challenger SRT Demon

Auto blog pre 6 sati
Dodge je objavio novi teaser video kojim najavljuje Challenger SRT Demon. Challenger SRT Demon će zvaničnu promociju imati u aprilu na sajmu u Njujorku, a automobil će u odnosu na Challenger Hellcat (raspolaže sa 707KS) imati za 91 kg manju težinu dok će se ostale promene odnositi na upravljanje,... »

Evo šta znače brojevi u nazivima automobila Faraday Future

Auto blog pre 13 sati
Nedavno je na CES-u u Las Vegasu predstavljen dugo najavljivani model Faraday Future FF91. Potpuno električni crossover je dugačak 525 cm i ima međuosovinsko rastojanje d 320 cm, a raspolaže snagom od 783 kW (1050KS), uz 1800 Nm. Iz kompanije su objasnili i šta znače brojevi u nazivu. U skladu sa... »

Volvo XC40 možda već na sajmu u Šangaju

Auto blog pre 21 sat
Nakon što je predstavio novu generaciju XC90 i novu seriju 90 (S90 i V90), Volvo planira zamenu i za ostale modele iz svoje game. Tako su u maju 2016. promovisani koncepti 40.1 i 40.2 koji služe kao najava buduće generacije serije 40, uključujući tu i crossover XC40. U međuvremenu su iz Volvoa... »

Novi Hyundai crossover još tokom ove godine

Auto blog pre 18 sati
Kako piše nemački Auto Bild, južnokorejski Hyundai će kasnije ove godine predstaviti novi manji crossover kojim će konkurisati modelima poput Nissana Juke, Renaulta Captur i Peugeota 2008. Kao baza za novi Hyundaijev crossover će poslužiti model i20, dok će motori delimično biti preuzeti iz game... »

Privatnici će vratiti Lade Veste u WTCC?

Auto blog pre 14 sati
Napuštajući Svetski turing šampionat da bi se posvetila nacionalnom prvenstvu Rusije (RSKG), fabrička ekipa Lada sport “ponela” je sa sobom i tri “lade veste” TC1 specifikacije, kojima su u 2016. pilotirali Gabrijele Tarkvini, Niki Katsburg i Igo Valente. Uz ekipu iz Toljatija ostao je i glavni... »

Automobil nas dnevno košta oko 6 evra

Auto blog pre 3 sata
Automobil, u proseku, godišnje na vrednosti gubi oko 500 evra, dok je prosečni godišnji trošak posedovanja i korišćenja automobila 4.500 KM, odnosno nešto više od 2.200 evra, objašnjava magistar saobraćaja iz Prijedora, Aleksandar Jeftić. Iako je ova računica pravljena u Republici Srpskoj, ona se... »

Tesla u Gigafabrici neće proizvoditi samo baterije

Auto blog pre 9 sati
Mada je na samom početku najavljivano da će Gigafabrika poslužiti samo za proizvodnju baterija, koja je tamo već počela, objavljeno je da će se, bar privremeno koristiti i za druge namene. Naime, zbog velike potražnje za Modelom 3, veoma je verovatno da će se u njoj proizvoditi i elektromotor kao i... »

BMW još jednu godinu rekordno

Auto blog pre 1 sat
2016. je bila još jedna rekordna godina za BMW, kada je prodaja u pitanju i to, ni manje više, nego šesti put zaredom. BMW Motorrad je tokom prošle godine prodao 145.032 dvotočkaša, što predstavlja rast od 5,9% u poređenju s 2015. Upravo ovi rezultati daju BMW-u razlog da bude optimističan po... »

Volkswagen Golf 1 kabriolet sa Pontiac motorom

Auto blog pre 6 sati
Za sve ljude koji traže nešto drugačije, imaju budžet od 5.000 €, i volju da ga potroše, ovaj Mk1 VW Rabbit Cabriolet je veoma privlačna investicija. Ako je verovati vlasniku i lokalnim štampanim medijima, ovo je 1979 VW Rabbit sa spoljne strane i Pontiac Fiero u unutrašnjosti. U osnovi, vlasnik... »

©2016 Netmark d.o.o.