Automobili

Okrivena misterija automobila Homera Simpsona: Ipak nije proizveden u Hrvatskoj

Vesti online pre 19 sati
Rozi auto Homera Simpsona deluje bezlično, ali se zato pokazao doslovno večnim. U nekoliko navrata je doživeo generalku, ali već nedelju dana kasnije u novoj epizodi je bio u potpunosti obnovljen. Dobro, ne u potpunosti, jer je prednji levi blatobran i dalje udaren. Posle jedne takve generalke... »

Samuraj među motociklima / FOTO

B92 pre 11 sati
B92: Samuraj među motociklima / FOTO
Inspiraciju za svoj koncept savremenog motocikla dvojica istočnoevropskih dizajnera pronašli su u japanskom minimalizmu. Za dizajnersku studiju ovog futurističkog motocikla, Belorus Artem Smirnov i Ukrajinac Vladimir Pančenko, odabrali su odgovarajuće ime - Samuraj. Prilikom njegovog oblikovanja... »

Komnenović: Vozačke dozvole se dobijaju suviše lako

Danas pre 15 sati
Profesor za upravljačem i nepopravljivi zaljubljenik u trke opominje: broj smrtno nastradalih na našim drumovima mora da se smanji u što kraćem roku. Vuku se pogrešni potezi, ponavljaju greške iz prošlosti, a kao rezultat ljudi i dalje svakodnevno ginu. Po mišljenju proslavljenog veterana za... »

Toyota predviđa rast prodaje sedana od 2018.

Total car pre 10 sati
Iako prodaja automobila srednje veličine poslednjih godina opada, što se posebno odnosi na prethodnih 12 meseci, gde je uočen očekivani trend rasta prodaje krosovera i SUV-ova, u Toyoti smatraju da za sedane još uvek ima nade. Džek Holis, potpredsednik za marketing Toyote na američkom tržištu,... »

Centar Madrida bez automobila od 2019.

Total car pre 13 sati
Gradonačelnica glavnog grada Španije ne samo što će do 2025. sa svojih ulica proterati sva vozila sa dizel motorima, već namerava da od 2019. u centru zabrani kretanje privatnih putničkih automobila. U intervjuu jednoj madridskoj radio stanici gradonačelnica španske prestonice, Manuela Karmena,... »

Sportska Kia stiže u Evropu sa tri motora

B92 pre 10 sati
B92: Sportska Kia stiže u Evropu sa tri motora
Kia Stinger, koja je svetsku premijeru imala na auto-salonu u Detroitu, početkom godine, na evropskom tržištu biće dostupna sa dva benzica i jednim dizelašem. Nova Kijina sportska limuzina sa zadnjim pogonom u salone širom Evrope stiže u jesen 2017, a cene će biti saopštene uoči početka prodaje.... »

Nepromišljenja jurnjava: Pa krš i lom! Ovo se jednostavno ne radi u tunelu! (video)

Srbija danas pre 6 sati
Žestok sudar! Iako su ruski putevi definitivno najopasnije saobraćajnice sveta sa nebrojenim primerima kršenja propisa, Kinezi se opasno približavaju. Poslednji primer tako prikazuje Kineskinju koja je odlučila da odmeri snage sa BMW-om serije 4, i to u tunelu. Posle početnog ubrzanja trka nije... »

BLIC SAVETI: Da li su bolje uže ili šire zimske gume?

Moj auto pre 12 sati
Do sad na ovo pitanje nije bilo teško odgovoriti – svaki iskusan vozač znao je koji profil guma odgovara određenom automobilu u zimskim uslovima vožnje, tj. kad je put pokriven određenom količinom snega. Nekad je bilo: "zimi su bolje uže gume, a osim za trakciju, bolje su i pri akvaplaningu". Ali,... »

Novi problemi sa Takatinim vazdušnim jastucima

Total car pre 4 sata
Jedan vozač Honde Fit je zadobio lakše povrede nakon što se suvozačev vazdušni jastuk naduvao uz prekomernu silu, što je rezultovalo širenjem šrapnela u kabini. Ovaj incident desio se prošlog meseca u Japanu, a kako prenosi Rojters, izazvao je lakše povrede vozačeve noge. Honda, koja je potvrdila... »

Promotivne cene za Seat Ateca

Nacionalna klasa pre 2 sata
Seat Srbija je odlučio da ponudi potpuno novi SUV iz Seat programa – Ateca po promotivnim „Best Buy“ cenama u skladu sa skoro dobijenom nagradom koju je ovaj model dobio od AUTOBEST udruženja. Krajem decembra prošle godine, Seat Ateca je od strane AUTOBEST udruženja proglašen „najboljom kupovinom“... »

©2016 Netmark d.o.o.