http://www.24sata.rs

Danas sunčano, temperatura do 24 stepena

24 Sata pre 6 sati  
U Srbiji će danas biti tokom dana pretežno sunčano, s najvišom dnevnom temperaturom do 24 stepena, saopštio je Hidrometeorološki zavod.
Jutro će biti sveže, mestimično maglovito. Duvaće slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura biće od od pet do 11, a najviša dnevna od 21 do 24. Uveče i tokom noći na severu i zapadu očekuje se naoblačenje mestimično sa... »

BITEF: Gran pri Oliveru Frljiću za predstavu “Aleksandra Zec”

24 Sata pre 5 sati  
Gran pri “Mira Trailović” na 48. BITEF-u dobio je hrvatski reditelj Oliver Frljić za predstavu “Aleksandra Zec”, saopštio je kasno sinoć žiri na kraju festivala u Bitef teatru.
Specijalna nagrada žirija pripala je predstavi “A, gde je revolucija stoko?”, autora Boruta Šeparovića. Nagrada “Politike” za najbolju režiju pripala je Andrašu Urbanu za predstavu “Neoplanta”, koja je dobila i najviše glasova... »

Vozila na liniji 49 od danas menjaju trasu

24 Sata pre 7 sati  
Vozila na liniji 49 od danas delimično menjaju trasu, pa će saobraćati od Banovog brda do naselja "Stepa Stepanović", saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.
Izmenjena trasa linije 49 biće: Banovo brdo – Požeška – Paštrovićeva – Bulevar vojvode Mišića – Teodora Drajzera – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića – Neznanog junaka – Crnotravska – Save Maškovića – Kružni put Voždovački –... »

Nasleđe koje ne zastareva: Šta sve možete da saznate o prirodnjaku Josifu Pančiću

24 Sata pre 7 sati  
Izložba povodom 200 godina od rođenja velikog naučnika i prirodnjaka i prvog predsednika SANU Josifa Pančića biće otvorena danas u Galeriji nauke i tehnike SANU, najavljeno je iz te institutucije.
Moto izložbe pod nazivom "Josif Pančić - nasleđe koje ne zastareva" je njegova naučna zaostavština i njen značaj za savremenu prirodnjačku biologiju u Srbiji. Na postavci će biti prikazano njegovo naučno delo, pre svega rad na... »

Najduža avio-linija na svetu, let trajao 15 sati

24 Sata pre 7 sati  
Australijska avio-kompanija Kvantas, sa najvećim putničkim avionom na svetu, otvorila je juče i najdužu avio-liniju.
"Kvantasov" "erbas A380" je prethodne noći sleteo na Međunarodni aerodrom Dalas-Fort Vort nakon 15 sati letenja. Avion je poletao iz Sidneja. Avion je na inauguracionom letu bio pun, pri čemu je prevezeno 484 putnika. Dvospratni... »

Vikend drogiranje izaziva paranoju, depresiju i infarkt

24 Sata pre 7 sati  
Koliko ste puta čuli rečenicu: “Ma, ja to samo ponekad kad izađem u grad”. Ovo se odnosi na takozvano rekreativno uzimanje narkotika kome najčešće pribegavaju mladi ljudi koji izlaze u klubove. Lekari tvrde da takva rekreacija s vremenom može da preraste u zavisnost.
KLUBOVI - Doktorka Jasmina Knežević-Tasić, spec. psihijatrije iz Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti i druge psihijatrijske bolesti “Lorijen hospital”, kaže da rekreativno korišćenje bilo koje droge predstavlja prvu fazu... »

Autobus udario dete i trudnicu na trotoaru

24 Sata pre 7 sati  
Trudnica u devetom mesecu lakše je povređena kada ju je juče oko 13 sati udario autobus na liniji 25 na trotoaru na uglu Kruševačke i Todora Dukina. U trenutku nezgode žena je držala trogodišnje dete, koje, na svu sreću, nije povređeno.
NEZGODA - Vozač je naleteo na ženu zadnjim delom vozila prilikom skretanja u Ulicu Todora Dukina. - Žena nije imala vidljivih povreda i iz predostrožnosti je prevezena u GAK u Višegradskoj ulici - kaže dr Nada Macura iz Hitne... »

Danas počinju probe daljinskog grejanja

24 Sata pre 5 minuta  
Javno komunalno preduzeće Beogradske elektrane, najavilo je da će od danas do 10. oktobra obaviti funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja.
Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata - toplana i kotlarnica. Uporedo će biti proveravana funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih kućnih grejnih... »

Od danas se neplaćanje karte tretira kao prekršaj

24 Sata pre 5 minuta  
Odluka o javnom linijskom prevozu kojom će se neplaćanje karte tretirati kao prekršaj danas zvanično stupa na snagu.
Direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović izjavio je da se pripremni period i pooštrena kontrola završava danas, saopšteno je iz gradske uprave. - Ova odluka podrazumeva da je neplaćanje karte prekršaj. Kontrolor... »

Štrajk: Danima nema policije na ulicama

24 Sata pre 7 sati  
Na novosadskim ulicama gotovo da nema nijednog policajca. Razlog je štrajk pripadnika MUP-a koji traje već danima, a u strukovnom sindikatu kažu da je samo u Novom Sadu rad obustavilo više od 80 odsto policajaca, kao i radnika u administraciji.
MINIMUM - Predstavnici naših sindikata obišli su sve policijske stanice u gradu i zvanični podaci govore da je na teritoriji PU Novi Sad više od 80 odsto zaposlenih u štrajku - kaže Velimir Lukić, predsednik Nezavisnog sindikata... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.