http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Vijeće sigurnosti UN-a raspravljat će o Sjevernoj Koreji

Al Jazeera pre 11 sati
Sjednica, koja će biti održana u utorak iza zatvorenih vrata, saziva se zbog novog raketnog testiranja Pjongjanga.
Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija sastat će se u utorak iza zatvorenih vrata povodom najnovije raketne probe koju je Sjeverna Koreja izvršila u nedjelju, a sjednica će biti održana na zahtjev SAD-a, Japana i Južne Koreje,... »

Hrvatska: HDZ vodi u najvećem broju gradova i županija

Al Jazeera pre 3 sata
Odluka o gradonačelnicima najvećih hrvatskih gradova past će u drugom krugu lokalnih izbora.
Na lokalnim izborima u Hrvatskoj kandidati HDZ-a vode u najvećem broju gradova i županija. Hrvatska demokratska zajednica na lokalnim izborima u Hrvatskoj za gradska vijeća osvojila je većinu u 12 većih gradova,... »

Turska: Odgovornom za smrt ruskog pilota pet godina

Al Jazeera pre 3 sata
Alparslanu Celiku nije suđeno za smrt pilota Olega Peškova iz srušenog Su-24, nego za nelegalno posjedovanje oružja.
Turski državljanin Alparslan Celik, koji je preuzeo odgovornost za ubojstvo ruskog pilota Olega Peškova, koji je upravljao borbenim zrakoplovom Su-24 srušenim na granici Turske i Sirije, osuđen je u Turskoj na pet godina zatvora... »

Gruevski optužen za malverzacije 'teške' 160 miliona eura

Al Jazeera pre 1 sat
U dva nova slučaja Nikola Gruevski se sumnjiči za pranje novca i zloupotrebu položaja pri izboru graditelja dvije autoceste.
Specijalno tužilaštvo Makedonije pokrenulo dvije nove istrage protiv bivšeg premijera Nikole Gruevskog, gdje se tereti za finansijski kriminal. Bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski je prvoosumnjičenik u dva slučaja u kojima... »

Pobunjenici u potpunosti napustili Homs

Al Jazeera pre 7 sati
Treći najveći sirijski grad prešao je u ruke Vlade nakon evakuacije posljednje četvrti koja je bila pod kontrolom opozicije.
Vlada Sirije u potpunosti je preuzela kontrolu nad trećim najvećim gradom u Siriji, Homsom, u kojem više nema nijednog pripadnika naoružane opozicije, prvi put nakon više od pet godina, rekao je guverner istoimene pokrajine Talal... »

Balkan uvesti u EU, da ne dospije u 'rusku orbitu'

Al Jazeera pre 5 sati
Čelnik grupacije evropskih socijalista Gianni Pittella kaže da je jedina politika koja balkanske države drži sigurnima od Rusije perspektiva članstva u Evropskoj uniji.
Državama zapadnog Balkana koje žele u Europsku uniju treba dati jasnu perspektivu članstva kako ne bi dospjele u "rusku orbitu" i u tome EU mora biti jako aktivna, upozorio je predsjednik zastupničke skupine socijalista i... »

SBF: Ekonomsko povezivanje ključno za regiju

Al Jazeera pre 2 sata
Ekonomska saradnja država regije u fokusuje osmog Sarajevo Business Foruma.
Osma međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum (SBF), koja je počela danas u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, okupila je brojne delegacije političkih i poslovnih lidera iz regije i svijeta. Direktor Bosna... »

Osnivač Twittera: Mislio sam da će svijet postati bolji

Al Jazeera pre 7 sati
Evan Williams kaže da je pogriješio kad je mislio da će svijet postati bolje mjesto zahvaljujući društvenim mrežama.
Osnivač Twittera i suosnivač Bloggera Evan Williams izjavio je da je mislio da će "svijet automatski postati bolje mjesto" zahvaljujući slobodi koju pružaju društvene mreže, ali priznaje da je "pogriješio". Williams je to rekao u... »

Fotografija Trumpa i sjajnog globusa 'zapalila' internet

Al Jazeera pre 5 sati
Snimak s otvaranja Centra za borbu protiv terorizma korisnici društvenih mreža usporedili su sa stripom Hydra.
Fotografija Donalda Trumpa, egipatskog predsjednika i saudijskog kralja kako stavljaju ruke na sjajnu kuglu na samitu u Rijadu potaknula je usporedbe predsjednika SAD-a i zlikovaca iz stripova i filma. Trump, kralj Salman bin... »

Opozicija: BIA će biti podređena SNS-u

Al Jazeera pre 1 sat
Nekadašnji ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić imenovan je na čelo Bezbjednosno informativne agencije.
Opozicija u Srbiji oštro je osudila odluku premijera Aleksandra Vučića da na čelo Bezbjednosno informativne agencije imenuje smijenjenog ministra odbrane Bratislava Gašića. Vučić je rekao da Gašić da "on ima mnogo kvaliteta i da... »

©2017 Netmark d.o.o.