Al Jazeera » Vesti dana

Al Jazeera

UN: Žestoka rasprava Beograda i Prištine

Al Jazeera pre 9 sati
Dačić poručuje zapadnim zemljama da ne vrijeđaju Srbiju, dok Citaku kaže da je nezavisnost kompromis i da podjele Kosova neće biti. Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasadorica Kosova u SAD-u Vlora Citaku imali su žustru raspravu tokom obraćanja sjednici Vijeća sigurnosti... »

RS protiv odluke Ustavnog suda o knjiženju vojne imovine

Al Jazeera pre 11 sati
Ustavni sud BiH odlučio da je država jedini nasljednik imovine bivše SFRJ, dok u RS-u tvrde da se problem jedino može riješiti sporazumom entiteta. Ustavni sud Bosne i Hercegovine je odbio apelaciju bh. entiteta Republika Srpska podnesenu protiv presude Suda BiH kojom je naloženo da vojni... »

Obamina objava protiv nasilja najpopularnija u historiji Twittera

Al Jazeera pre 18 sati
Bivši predsjednik SAD-a reagirao nakon nasilja ovog vikenda u Charlottesvilleu, Virginia. Tweet bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame povodom nasilja u Charlottesvilleu, savezna država Virginia, postao je najpopularniji u historiji internetske društvene mreže Twitter, prenose agencije.... »

Video: Grčke vlasti traže pomoć u gašenju požara

Al Jazeera pre 22 sata
Grčke vlasti zatražile su od drugih zemalja Evropske unije da im pozajme avione za gašenje požara. [Instagram/albatross.297 via Storyful] Grčke vlasti zatražile su od drugih zemalja Evropske unije da im pozajme avione za gašenje požara kako bi im pomogli da ugase veliki požar koji gori... »

Britanski institut: Novi korejski rat je stvarna mogućnost

Al Jazeera pre 18 sati
Britanski institut za studije sigurnost i odbrane upozorio je vladu u Londonu da je 'novi korejski rat sada stvarna mogućnost'. Britanski institut za studije sigurnost i odbrane (RUSI) upozorio je vladu u Londonu da je "novi korejski rat sada stvarna mogućnost" i pozvao da se neodložno počne sa... »

Požar sve bliže Njegoševu mauzoleju na Lovćenu

Al Jazeera pre 18 sati
Vatra je proširena po cijeloj planini i počela se širiti prema Ivanovim Koritima i Njegušima. Već nekoliko dana bjesne požari na crnogorskoj planini Lovćenu, a u srijedu ujutro situacija je postala kritična jer se vatra približila mauzoleju na vrhu planine u kojemu počiva Petar Petrović... »

Lavrov: Moskva protiv ekonomskog gušenja Sjeverne Koreje

Al Jazeera pre 15 sati
Lavrov se osvrnuo i na stanje u Venecueli pozivajući da se kriza riješi mirnim putem. Zvanična Moskva ne podržava pozive za gušenje ekonomije Sjeverne Koreje, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, dodajući da su gotovo iscrpljene opcije za vršenje ekonomskog pritiska... »

Trump: Obje strane u Charlottesvilleu su krive

Al Jazeera pre 21 sat
Lider SAD-a izjednačio pripadnike krajnje desnice koji su organizirali skup u Virginiji i kontrademonstrante. Nakon pokušaja da smiri situaciju nakon sukoba u Charlottesvilleu, američki predsjednik Donald Trump je u utorak opet podigao prašinu rekavši kako krivce za nasilje u tom gradu treba... »

Merkel protiv 'retoričkog naoružavanja'

Al Jazeera pre 10 sati
Njemačka kancelarka kaže kako nema vojnog rješenja za sukob Sjeverne Koreje i Zapada već da je potrebno pregovarati. Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u srijedu da se zabrinutost povodom krize zbog Sjeverne Koreje može riješiti samo pregovorima, istaknuvši da čini sve što može... »

Walesa: Zovu me komunistom iz političke osvete

Al Jazeera pre 22 sata
Lech Walesa kaže kako su tvrdnje da je bio agent komunističkih tajnih službi politička osveta Jaroslawa Kaczynskog. Dobitnik Nobelove nagrade za mir, lider pokreta Solidarnost iz 80-ih godina prošlog stoljeća i bivši poljski predsjednik Lech Walesa izjavio je kako tvrdnje da je bio agent... »

"Kralj" vlada Španijom, Barsa na kolenima (VIDEO)

Vesti online  pre 4 sata  još 6 povezanih

Tanin: Što pre nastaviti dijalog Beograda i Prištine

Blic  pre 8 sati  još 1 povezana

Sunčano i toplo, ponegde moguća kiša

B92  pre 4 sata  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.