http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Papin pomoćnik optužen za seksualno zlostavljanje

Al Jazeera pre 2 sata
Kardinal iz Australije George Pell godinama se suočava s navodima da nije sankcionirao svećenike osumnjičene za seksualno zlostavljanje 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.
Australska policija optužila je vatikanskog kardinala za više prekršaja seksualnog zlostavljanja. Kardinal George Pell, glavni finansijski savjetnik pape Franje, najviši je zvaničnik Vatikana optužen u sklopu dugotrajne istrage o... »

Arbitražni sud u Hagu: Danas odluka o Piranskom zaljevu

Al Jazeera pre 3 sata
Slovenija iščekuje odluku, dok je Hrvatska još 2015. donijela odluku o povlačenju iz arbitraže i neće priznati rezultat.
Gilbert Guillame, predsjednik Arbitražnog suda u Hagu, pročitat će danas poslijepodne odluku o teritorijalnom sporu Hrvatske i Slovenije na moru i kopnu, no predstavnici Hrvatske neće biti u sudnici, u skladu sa odlukom Hrvatskog... »

Rusija će odgovoriti na blokiranje imovine u SAD-u

Al Jazeera pre 3 sata
Bivša američka administracija je 2016. proglasila ruske diplomate 'personama non grata'.
Moskva priprema odgovor zbog blokiranja njene diplomatske imovine u SAD-u krajem 2016. godine, izjavila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova. „Spremaju se odgovori. To pitanje se neće rješavati... »

Vlada Venecuele: Glumac iz helikoptera napao zgradu vlade

Al Jazeera pre 3 sata
Opozicijski čelnici dovode u pitanje vladinu verziju događaja i navode da je to možda namješteno...
Odmetnuti policijski oficir koji stoji iza helikopterskog napada na zgrade venecuelanske vlade, zvijezda je akcijskog filma. Vlada predsjednika Nicolasa Madura saopćila je u srijedu da je Oscar Perez - pilot, ronilac i... »

Gabriel: Zaustaviti utrku u naoružavanju Rusije i Zapada

Al Jazeera pre 3 sata
Njemački šef diplomatije poziva na produženje primirja u Ukrajini.
Njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel pozvao je Ukrajinu i proruske separatiste u istočnom dijelu te zemlje da produže primirje, izjavivši da bi to moglo otvoriti put za političko rješenje sukoba. Gabriel, koji je... »

Kriza u Zaljevu: Radnici iz Azije 'zapeli' u Saudijskoj Arabiji

Al Jazeera pre 3 sata
Rijad je istjerao Katarane te su brojni farmeri i pomoćni radnici koji rade za njih ostali bez smještaja i novca.
Migranti zaposleni kao farmeri i pomoćni radnici, zaglavljeni su u Saudijskoj Arabiji nakon što je njihovim katarskim šefovima naređeno da napuste tu zemlju zbog krize u regiji, izvijestila je katarska organizacija Nacionalni... »

Bugarska se žali na kvalitet brendiranih proizvoda

Al Jazeera pre 2 sata
Testovi otkrili različite sastojke u identično brendiranim proizvodima koji se prodaju u Austriji i Njemačkoj.
Bugarska je utvrdila da prehrambeni proizvodi koje multinacionalne kompanije prodaju u toj zemlji sadrže različite sastojke u identično brendiranim proizvodima koji se prodaju u Austriji i Njemačkoj, te je najavila da će... »

Hiljadu kilometara za Srebrenicu: Žrtva za žrtvu

Al Jazeera pre 22 minuta
Biciklisti iz Olova kreću 3. jula prema Bihaću, gdje će se priključiti maratonu Bihać – Srebrenica.
Nekoliko mladih biciklista iz bosanskohercegovačkog mjesta Olovo, već petu godinu zaredom voze maraton „1.000 kilometara za Srebrenicu“ u znak sjećanja na žrtve srebreničkog genocida počinjenog 1995. godine. „Krećemo 3. jula, sa... »

Twitter: I komarci piju vodu koliko je vruće

Al Jazeera pre 50 minuta
Do kraja sedmice u Srbiji do 42, u BiH 34, a u Hrvatskoj do 30 stepeni, što je srazmjerno ispraćeno na društvenim mrežama...
Prva sedmica ljeta pokazuje kako se ono ove godine temperaturno neće šaliti na Balkanu, no sigurno će biti veoma česta tema šala Balkanaca. Do kraja sedmice u Srbiji će, kako najavljuje Republički hidrometeorološki zavod, biti... »

Nove sigurnosne provjere pri odlasku u SAD

Al Jazeera pre 2 sata
Uvode se oštrije sigurnosne provjere na 280 aerodroma u 105 zemalja, kako bi se izbjeglo širenje zabrane korištenja laptopa u avionu.
Američki ministar domovinske sigurnosti John Kelly predstavio je poboljšane sigurnosne mjere za letove koji dolaze u Sjedinjene Američke Države iz inostranstva. Mjere, koje bi trebale stupiti na snagu u roku od tri sedmice, mogle... »

©2017 Netmark d.o.o.