http://www.b92.net

B92

MO: Kampanja protiv sistema odbrane

B92 pre 2 sata  
B92: MO: Kampanja protiv sistema odbrane
Beograd -- Ministarstvo odbrane smatra da su tvrdnje FHP o načelniku Generalštaba Ljubiši Dikoviću nastavak orkestrirane kampanje protiv sistema odbrane Republike Srbije.
Ministarstvo odbrane je u pisanom saopštenju najoštrije osudilo istupanje predstavnika Fonda za humanitarno pravo, koji su danas naveli da je Diković odgovoran za ratne zločine u selima Razala i Staro Čitakovo na Kosovu i... »

Trivan: Ovo nije politički angažman

B92 pre 57 minuta  
B92: Ljušić: Da sam znao...
Beograd -- V.d. direktorka "Službenog glasnika" Jelena Trivan izjavila je da ispunjava sve kriterijume da se nađe na tom mestu i da nije dobila politicki angazman.
Ona je rekla da je dobila zadatak da "Glasnik" vrati na mesto koje zaslužuje, te da je jasno stavila do znanja da ne želi da bude deo stranačkih i medijskih igara i prepucavanja. Trivan je u izjavi Tanjugu rekla da je za pohvalu... »

Vučić: Mi smo mali, radimo posao

B92 pre 1 sat  
B92: Vučić: Mi smo mali, radimo posao
Beč -- Srbija se zalaže za miroljubovo rešenje u istočnoj Ukrajini, rekao je danas u Beču predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.
"Kao predsedavajuća OEBS-u Srbija tesno sarađuje sa Nemačkom i Švajcarskom, budućim i bivšim predsedavajućim ovom organizacijom, i učiniće sve da bude proaktivna i marljiva u potrazi za rešenjem krize", objasnio je on u izjavi... »

Damper pregazio radnicu u rudniku

B92 pre 2 sata  
B92: Damper pregazio radnicu u rudniku
Majdanpek -- Radnicu majdanpečkog Rudnika bakra iz sastava RTB-a Bor Slavuju Stanić sinoć je pregazio teški kamion - damper nosivosti 150 tona, piše list preduzeća Kolektiv.
Navodi se da je ta iskusna radnica, rukovateljka pumpne stanice, nastradala pod još nerazjašnjenim okolnostima. Ona je radila u drugoj smeni na odvodnjavanju rudnika, a njen nestanak primetile su kolege koje su na posao došle sat... »

Hapšenja zbog zloupotrebe u PIO

B92 pre 7 sati  
B92: Hapšenja zbog zloupotrebe u PIO
Beograd -- Dve osobe su uhapšene zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u Fondu za penziono i invalidsko osiguranje, saopštio je MUP.
U nastavku akcije suzbijanja korupcije uhapšeni su G.V. (1962), bivše odgovorno lice filijale PIO za grad Beograd, i G.B. (1951). U saopštenju se navodi da će krivična prijava biti podneta i protiv J.R. (1954) i E.E. (1954).... »

Dinar u blagom padu, kurs 123,5774

B92 pre 9 sati  
B92: Za evro sutra 123,55 RSD
Beograd -- Dinar je oslabio prema evru 0,1 odsto, što je njegova najniža vrednost od početka godine, i zvanični kurs iznosi 123,5774 dinara za evro, saopštila je NBS.
Nacionalna valuta danas prema zajedničkoj valuti evrozone vredi 2,6 odsto manje nego pre mesec dana, a 6,1 odsto manje nego godinu dana ranije. U odnosu na dolar, dinar je oslabio 0,5 odsto i indikativni kurs iznosi 109,2638... »

Gašić: Vučić najugroženija ličnost

B92 pre 9 sati  
B92: Gašić: Vučić najugroženija ličnost
Beograd -- Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je da VBA nikoga ne prisluškuje, a da je u ovom trenutku najugroženija ličnost premijer Aleksandar Vučić.
Gašić je za Pink naglasio da će bezbednost premijera Vučića biti maksimalna, ističući da VBA ne može nikoga samostalno da prisluškuje bez odluke suda i da zaštitnik građana Saša Janković to odlično zna. "Bez saradnje sa drugim... »

Optužnica za ubistvo Tijane Jurić

B92 pre 6 sati  
B92: Optužnica za ubistvo Tijane Jurić
Subotica -- Viši javni tužilac u Subotici podneo je optužnicu protiv Dragana Đurića zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo i pokušaj silovanja Tijane Jurić iz Bajmoka.
Kako je saopšteno iz Višeg suda u Subotici, optužnica je danas zaprimljena u tom sudu i dostavljena okrivljenom i njegovom braniocu, sa poukom o pravu na odgovor. Okrivljeni i branilac imaju rok od osam dana da dostave sudu... »

Zašto je CZ kažnjena sa 30.001 €?

B92 pre 4 sata  
B92: Zašto je CZ kažnjena sa 30.001 €?
Disciplinska komisija Evrolige smanjila je kaznu Crvenoj zvezdi, ali se postavlja pitanje zašto je beogradski klub kažnjen sa 30.001 evrom?
Evroliga delimično je prihvatila žalbu Crvene zvezde u vezi sa kaznom zbog incidenata tokom utakmice sa Galatasarajem u Istanbulu, i smanjila kaznu za 20.000 evra, ali je ostala pri stavu da je Zvezda kriva za teži incident.... »

Izvučena tela iz Zlatarskog jezera

B92 pre 4 sata  
B92: Izvučena tela iz Zlatarskog jezera
Kokin Brod -- Ronioci spasilačkog tima Žandarmerije izvukli su danas iz Zlatarskog jezera džip sa telima poginulih u saobraćajnoj nesreći.
U nesreći su poginuli direktorka Turističke organizacije Prijepolje (TOP) Ivana Rakonjac (28) i savetnika za marketing TOP Safet Planić (48), potvrdio je za Tanjug zamenik osnovnog javnog tužioca Petko Pucarević. U akciji... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.