http://www.b92.net

Gaza: 72h primirja, napetost traje

B92 pre 1 sat  
B92: Gaza: 72h primirja, napetost traje
Tel Aviv, Gaza, Kairo -- Izrael i Hamas su dogovorili trodnevno humanitarno primirje, koje je počelo u 8h po lokalnom vremenu. Pregovori o dužoj obustavi vatre se očekuju u Egiptu.
Ofanziva u Gazi počela je 8. jula, a od tada ubijeno je stradalo ukupno 1.484 ljudi. Među žrtvama je 1.420 Palestinaca, od čega su većina civili, izraelska vojska je izgubila 61 čoveka, a ubijena su i dva izraelska civila, kao i... »

NS: Ranjen mladić u Laze Telečkog

B92 pre 1 sat  
B92: NS: Ranjen mladić u Laze Telečkog
Novi Sad -- Mladić je ranjen hicem iz vatrenog oružja u grudi u kafiću u centru Novog Sada jutros oko 2.30h, rečeno je jutros u Hitnoj pomoći.
"On je zadobio tešku povredu grudnog koša, verovatno usled vatrenog oružja. Zbrinut je i prevežen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra", kazala za agenciju Beta portparolka novosadske Hitne pomoći Sanja Pokrajac Nenadić.... »

Del Ponteova bi u togu zbog OVK

B92 pre 2 sata  
B92: Del Ponteova bi u togu zbog OVK
Beograd -- Bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte kaže da bi se vratila u Hag da zastupa optužnicu protiv čelnika OVK.
Na pitanje da li je vuče da ponovo obuče togu i zastupa optužnicu protiv čelnika OVK u sudnici, Del Ponteova je za Novosti odgovorila potvrdno. "Pogotovu sada kada sam u Komisiji UN za Siriju. Uvek sam smatrala da je žrtvama... »

Euleks: Nemamo tajne spiskove

B92 pre 53 minuta  
B92: Euleks: Nemamo tajne spiskove
Kosovska Mitrovica -- Glavna tužiteljka Euleksa Jaroslava Novotna izjavila je nema tajnih spiskova za hapšenje, ali da ima istraga koje uključuju "pripadnike svih nacionalnosti".
Novotna je u izjavi Tanjugu rekla da su potpuno neosnovane spekulacije da postoje tajni spiskovi za hapšenje ili tajne optužnice i da misija Euleksa kategorički tvrdi da nema takvih lista. “Zakon ne predviđa postojanje tajnih i... »

Eksplozije gasa razorile grad /FOTO

B92 pre 27 minuta  
B92: Eksplozije gasa razorile grad /FOTO
Kaosijung -- U nizu snažnih eksplozija izazvanih curenjem gasa u tajvanskom gradu Kaosijung poginulo je najmanje 24 ljudi , a povredjena je 271 osoba.
"Eksplozije, do kojih je došlo kasno sinoć, poginulo je najmanje 24 ljudi, a 271 osoba je povredjena", objavila je Nacionalna vatrogasna agencija, dodajući da su povredjeni brzo prebačeni u bolnice širom grada, uglavnom sa... »

Red na amandmane na medijske zakone

B92 pre 2 sata  
B92: Red na amandmane na medijske zakone
Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije počeće danas raspravu o 217 amandmana na set medijskih zakona.
To su amandmani koji su uloženi na tri predložena zakona - o javnom informisanju, o elektronskim medijima i o javnim medijskim servisima. Resorni skupštinski odbor noćas je pretresao sve amandmne, a vlada je prihvatila 22... »

Babić: Javna preduzeća digla plate

B92 pre 14 minuta  
B92: Babić: Javna preduzeća digla plate
Jagodina -- Šef poslaničke grupe SNS u parlamentu Zoran Babić izjavio je da su neka javna preduzeća, na najavu smanjenja plata, požurila da podignu plate.
"Imamo sada, u prethodnim mesecima kada smo najavili da se radi Zakon o platnim razredima i da će biti nekog smanjenja plata u javnom sektoru, da su neki u javnim preduzećima brže-bolje podigli plate za te procente za koje će... »

Ana munjevito do meča sa Serenom

B92 pre 7 minuta  
B92: Ana munjevito do meča sa Serenom
Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Stenfordu (Kalifornija), pošto je savladala Kanađanku Kerol Žao sa 6:1, 6:1.
Ivanovićeva, koja je postavljena za petu nositeljku, nije imala problema protiv mlade Kanađanke, stigavši do pobede za 54 minuta. Protivnica Ani Ivanović u narednoj rundi biće prvi favorit turnira, Amerikanka Serena Vilijams koja... »

SAD: Potop akcija, nafte i zlata

B92 pre 24 minuta  
B92: SAD: Potop akcija, nafte i zlata
Njujork -- Njujorška berza je u četvrtak imala najgori dan - najveći jednodnevni pad od februara, usled zabrinutosti da slabe zarade kompanija i kraja stimulansa Fed-a.
Ali, nisu pogođene samo cene akcija, već je i nafta pala na najniži nivo od marta, kao i cena zlata, a čak i državni zapisi su izgubili deo vrednosti. Berza je bila u prvom velikom usponu posle više od pet godina, a najnovija... »

Možemo li protiv nasilja u porodici

B92 pre 24 minuta  
B92: Možemo li protiv nasilja u porodici
Beograd -- Konvencija Saveta Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici stupa na snagu, ali nadležni moraju još mnogo da rade kažu u AŽC.
Iz Autonomnog ženskog centra navode da je to važan korak u istoriji ženskog pokreta, ali i podsetnik da je neohodno još dosta toga učiniti da bi se poboljšao položaj žena i njihove dece koja su preživela nasilje. Autonomni ženski... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.