http://www.b92.net

Otkazan samit zbog dalaj lame

B92 pre 3 sata  
B92: Otkazan samit zbog dalaj lame
Daramsala -- Svetski samit laureata Nobelove nagrade u Kejp Taunu, otkazan je zbog odbijanja južnoafričkih vlasti da odobre zahtev za vizu duhovnom vođi Tibeta dalaj lami.
"Samit je otkazan, jer je više laureata Nobelove nagrade odbilo da prisustvuje", rekao je dobitnik Nobelove nagrade za mir Džodi Vilijams u indijskom gradu Daramsala, sedištu dalaj lame. Iako do sada nije komentarisao moguće... »

"Kosovo je otvorilo zakon džungle"

B92 pre 4 sata  
B92: "Kosovo je otvorilo zakon džungle"
Beograd -- Španija je duboko uverena da podrška SAD u drugih zemalja jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova predstavlja ogromnu grešku.
To je za sutrašnju Politiku rekao otpravnik poslova ambasade Španije u Beogradu Injigo Ramires de Aro Valdes, ističući da katalonski separatizam nema podršku. Ramirez de Aro rekao je i da separatizam Katalonije nema međunarodnu... »

"BIA legalno pretresa stanove"

B92 pre 3 sata  
B92: "BIA legalno pretresa stanove"
Beograd -- Bezbednosno-informativna agencija vrši tajne pretrese, ali pritom poštuje ustavne garancije nepovredivosti stana, naveo je zaštitnik građana Saše Jankovića.
On je za “Novosti“ rekao da je izvršio kontrolu pošto je bilo tvrdnji da je prilikom hapšenja Darka Šarića izvršeno više tajnih pretresa. “Naši propisi ne znaju za „tajni pretres“, već postoji samo „pretres“, a Ustav praktično... »

Poslanici o uvozu i izvozu oružja

B92 pre 3 sata  
B92: Poslanici o uvozu i izvozu oružja
Beograd -- Skupština Srbije nastaviće sednicu raspravom o predlogu Zakona o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme.
Cilj predloženog zakona je, kako je naveo predlagač, uspostavljanje kontrole izvoza i uvoza naoružanja i vojne opreme, a nova rešenja određuju uslove izvoza i uvoza, transport i tranzit naoružanja i vojne opreme, postupak... »

Mihalkov i Nalbandijan u Beogradu

B92 pre 3 sata  
B92: Mihalkov i Nalbandijan u Beogradu
Beograd -- Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće sutra ruskog reditelja Nikitu Mihalkova koji boravi u Beogradu povodom premijera filma "Sunčanica“.
Vučić i Mihalkov će razgovarati u zgradi Vlade u Nemanjinoj ulici, a premijera "Sunčanice" biće održana 3. oktobra u Centru Sava. Ministar spoljnih poslova Jermenije Edvard Nalbandijan će takođe boraviti sutra u poseti Srbiji i... »

BiH: Problemi sa sanacijom štete

B92 pre 3 sata  
B92: BiH: Problemi sa sanacijom štete
Sarajevo -- Nevladina organizacija Transparentost Bosne i Hercegovine smatra da su državne institucije zakazale pri proceni štete i pomoći poplavljenom stanovništvu.
Građani koji su se obratili organizaciji, kao i terensko istraživanje u poplavljenim područjima, ukazuju na izostanak koordinacije institucija, politizaciju raspodele pomoći i zloupotrebe pri proceni štete i dodeli pomoći... »

Putin i Merkel za poštovanje mira

B92 pre 4 sata  
B92: Putin i Merkel za poštovanje mira
Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel ukazali su na značaj poštovanja mirovnih sporazuma iz Minska, a pre svega prekida vatre.
Putin i Merkel su, u telefonskom razgovoru, ukazali na važnost povlačenja teškog naoružanja sa obe strane i obezbeđivanje nadgledanja situacije koju sprovodi Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju. Kako je saopšteno,... »

Advokat: Uvek idemo na pobedu

B92 pre 14 sati  
B92: Advokat: Uvek idemo na pobedu
Selektor Srbije Dik Advokat rekao je da reprezentacija naše zemlje uvek ide na pobedu i da će tako biti i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.
Advokat je takođe istakao da veruje u pobede nad Jermenijom i Albanijom, koje se igraju 11, odnosno 14. oktobra. “Srbija uvek ide na pobedu i tako će biti u naredne dve utakmice. Imamo dobar tim, u koji imam puno poverenje i imam... »

Pucao vozaču u srce posle udesa

B92 pre 12 sati  
B92: Pucao vozaču u srce posle udesa
Vranje -- U selu Ranutovac u okolini Vranja oko 11.30 dogodio se stravičan zločin, kada je jedan muškarac pucao u srce čoveku s kojim se prethodno sudario automobilom.
Vozač "reno klia" udario je na lokalnom putu u auto "jugo florida", kojim je upravljao osumnjičeni za ubistvo. "OK radio" iz Vranja javlja da je ukupna šteta bila manja od 1.000 dinara. Posle udesa došlo je do svađe, tokom koje... »

Stefanović: Žandarmi suspendovani

B92 pre 15 sati  
B92: Stefanović: Žandarmi suspendovani
Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je potvrdio za B92 da su suspendovani žandarmi koji su udarili brata premijera Vučića i njegovu pratnju.
Incident se, podsetimo, dogodio u nedelju, kad aje u Beogradu održana Parada ponosa. Suspendovano je pet pripadnika niškog odreda Žandarmerije, koji su učestvovali u incidentu, a u toku je istraga o tom slučaju. Osim MUP-a... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.