http://www.b92.net

B92

Vučić i Kurc: Akcioni plan Srbije i Austrije

B92 pre 7 sati  
B92: Kurc: Od kada je Vučić preuzeo vođstvo...
Beograd -- Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc i premijer Srbije Aleksandar Vučić predstavili su Akcioni plan saradnje dve zemlje u tekućoj godini.
Akcioni plan predviđa nastavak podrške zvaničnog Beča Beogradu na puti ka EU, u cilju otvaranja daljih poglavlja, kao i nastavak dalje saradnje po pitanju izbegličke krize. Zajednički akcioni plan za saradnju Austrije i Srbije... »

'Orlovi': Osećaj nemoguće dočarati rečima

B92 pre 1 sat  
B92: 'Orlovi': Osećaj nemoguće dočarati rečima
Srpski futsaleri Marko Pršić, Slobodan Rajčević i Vladimir Lazić, posle drame sa Ukrajinom (2:1), poručili su da još uvek nisu svesni ostvarenog rezultata.
’Orlovi’ su plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva napravili najveći rezultat u istoriji ovog sporta. Srbija je golom Miloša Simića u poslednjoj sekundi savladala Ukrajinu u Areni i sada u borbi za prvu medalju u istoriji... »

Mišković prodao Delta siti za 200 mil. EUR

B92 pre 3 sata  
B92: Mišković prodao Delta siti za 200 mil. EUR
Beograd -- Kompanija Delta holding Miroslava Miškovića prodala je tržne centre Delta siti u Beogradu i Podgorici, potvrđeno je za B92.
Kupac je južnoafrički investicioni fond Hiprop investment limitid, koji je objavio da je od srpske kompanije Delta ril estejt, koja je deo Delta holdinga, kupio tržne centre Delta siti u Beogradu i Podgorici za 202,75 miliona... »

Merkelova zaprepašćena vešću o sudaru vozova

B92 pre 3 sata  
B92: Merkelova zaprepašćena vešću o sudaru vozova
Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je zaprepašćena vešću o sudaru dva putnička voza, u kojem je poginulo najmanje devet osoba.
Za dve osobe se još traga, a oko 150 je povređeno. "Zaprepašćena sam i žalosna zbog teške železničke nesreće u Bad Ajblingu u Bavarskoj. Posebno saosećam sa porodicom devet ljudi koji su izgubili živote, a u mislima sam sa... »

Vučić: Najavili smo izbore da spreme taktiku

B92 pre 7 sati  
B92: Vučić o novinarima, Šešelju, Saudijcima...
Beograd -- Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će vanredni parlamentarni izbori u Srbiji biti raspisani u roku.
"Izbori će biti raspisani u roku, nećete dugo čekati na to. Na vreme smo svima najavili da imaju dovoljno vremena da se ujedine, da pripreme taktike za pobedu, a na narodu je da izabere", kazao je premijer novinarima nakon... »

Šabić: Primorajte Srbijagas da pokaže podatke

B92 pre 6 sati  
B92: Šabić: Primorajte Srbijagas da pokaže podatke
Beograd -- Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti traži od Vlade da pirmora Srbijagas da pruži informacije.
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio je Vladi Srbije sedam zahteva u kojima od nje traži da obezbedi izvršenje rešenja koje je poverenik doneo u postupcima protiv JP... »

ID preuzela odgovornost za napad u Damasku

B92 pre 2 sata  
B92: ID preuzela odgovornost za napad u Damasku
Damask -- Teroristička organizacija ID preuzela je odgovornost za napad automobilom-bombom nedaleko od policijskog kluba u Damasku, u kojem je ubijeno najmanje 10 osoba.
U saopštenju objavljenom na društvenoj mreži Tviter Islamska država navodi da je napad izveo pripadnik te grupe poznat kao Abu Abdul-Rahman el Šami, najavljujući nove napade. Sirijska državna televizija prenela je da je u... »

Koka-kola za peni iznad očekivanja

B92 pre 3 sata  
B92: Koka-kola za peni iznad očekivanja
Atlanta -- Američka kompanija Koka-Kola povećala je u poslednjem kvartalu 2015. prodaju gaziranih napitaka za 2 odsto, dok je prodaja negaziranih skočila za 6 procenata.
Najveći svetski proizvođač bezalkoholnih pića je u poslednja tri meseca 2015. ostvario dobit od 1,24 milijarde dolara, ili 28 centi po akciji, a kad se isključe jednokratni izdaci zarada u tom kvartalu iznosi 38 centi po akciji,... »

"Dualno obrazovanje - bitka našeg života"

B92 pre 10 sati  
B92: "Dualno obrazovanje - bitka našeg života"
Beograd -- Predsednik PKS Marko Čadež poručio je da je bitka za dualno obrazovanje "bitka našeg života".
On je naglasio da je izuzetno važno da Srbija uvede ovaj model, kako bi spremala mlade za evropsko tržište rada koje broji pola miliona ljudi. "Dualno obrazovanje nije važno samo zato što se taj model pokazao kao uspešan u... »

Zamalo sudar dva Su-27 i Putinovog aviona?

B92 pre 3 sata  
B92: Zamalo sudar dva Su-27 i Putinovog aviona?
Moskva -- Neki ruski mediji objavili su informaciju da se avion Tu-134 iz flote koja prevozi ruskog predsednika Vladimira Putina umalo sudario sa dva vojna lovca Su-27.
Ipak, rusko Ministarstvo odbrane je demantovalo da je došlo do njihovog približavanja. Ruski mediji su naveli da su pravu katastrofu sprečili su kontrolori leta sa moskovskog aerodroma Vnukovo, koji su u poslednjem trenutku... »

©2015 Netmark d.o.o.