http://www.b92.net

Nastavlja se suđenje Miškoviću

B92 pre 8 sati  
B92: Nastavlja se suđenje Miškoviću
Beograd -- U Specijalnom sudu u Beogradu nastavlja se suđenje optuženima za zloupotrebe u putarskim preduzećima.
Suđenje vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još osmorici optuženih da su zloupotrebama oštetili putarska preduzeća, danas će biti nastavljeno u... »

Kandić: Bez dokaza protiv Ivanovića

B92 pre 33 minuta  
B92: Kandić: Bez dokaza protiv Ivanovića
Beograd -- Nisu pronađeni podaci koji bi potvrdili navode da je Oliver Ivanović učestvovao u bilo kakvim zločinima, kaže koordinatorka inicijative za Rekom Nataša Kandić.
Kandićeva je rekla da je to utvrđeno tokom obimnog istraživanja u okviru projekta "Kosovska knjiga pamćenja", kojoj je cilj da popiše sve žrtve - civilne, policijske i vojne- koje su stradale na Kosmetu krajem devedesetih godina... »

Prevrnuo se trajekt sa učenicima

B92 pre 48 minuta  
B92: Prevrnuo se trajekt sa učenicima
Seul -- Najmanje dvoje ljudi je poginulo, 13 povređeno, a 107 se vodi kao nestalo kada se kod obala Južne Koreje prevrnuo trajekt sa 477 osoba, uglavnom učenika.
Većina učenika je spasena, saopštila je Obalska straža. U akciji spasavanja, u kojoj učestvuju vojni brodovi i helikopteri, na sigurno je evakuisano 368 ljudi, uključujući 13 povređenih, ali bi broj žrtava mogao biti povećan... »

Miščević: Reforme osnovni zadatak

B92 pre 40 minuta  
B92: Miščević: Reforme osnovni zadatak
Beograd -- Šef pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević izjavila je da je Srbiji krajnji cilj članstvo u Evropskoj Uniji, ali da su osnovni zadatak reforme u zemlji.
Miščević je rekla da "te reforme mogu imati onaj tempo koji je vodjen članstvom, ali pre svega merom naših mogućnosti" i da Srbija pokušava da, koristeći iskustva drugih država članica EU, ubrza tok reformi, koje su velike,... »

Ukrajina: Bez podataka o žrtvama

B92 pre 33 minuta  
B92: Ukrajina: Bez podataka o žrtvama
Kijev -- U Ukrajini i dalje napeto. Na severoistok zemlje stigli posmatraći OEBS. I dalje bez zvaničnih podataka o eventualnim žrtvama sukoba.
Specijalne ukrajinske snage zadržale su kontrolu nad aerodromom u Kramatorsku na istoku Ukrajine koji su do juče držale proruske snage, saopštila je vlada u Kijev. Situacija je veoma napeta uoči sutrašnjeg sastanka u Ženevi na... »

Konstituiše se novi saziv Skupštine

B92 pre 8 sati  
B92: Konstituiše se novi saziv Skupštine
Beograd -- Poslanici novog skupštinskog saziva će se prvi put okupiti na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da im budu potvrđeni mandati.
Konstitutivna sednica, koju je zakazao predsednik dosadašnjeg skupštinskog saziva Nebojša Stefanović, počeće u 16 sati. Smatra se da je Skupština Srbije konstituisana potvrđivanjem mandata dve trećine narodnih poslanika, čime... »

Tadić: Niko iz NDS u vladu sa SPS

B92 pre 8 sati  
B92: Tadić: Niko iz NDS u vladu sa SPS
Beograd -- Ukoliko socijalisti budu deo vlade, niko iz Nove demokratske stranke neće učestvovati u toj vladi, a odluka o tome je jedinstvena, poručuje Boris Tadić.
''Ne možemo biti deo vlade u kojoj bi bila i SPS i koja bi svojim personalnim i koalicionim rešenjima unapred sužavala svoje domete“, rekao je lider NDS Boris Tadić za današnju ''Politiku''. “Mi nismo u poziciji da određujemo ko... »

Radnici Lole blokirali Ibarsku

B92 pre 29 minuta  
B92: Radnici Lole blokirali Ibarsku
Lešak -- Ibarsku magistralu kod Leposavića jutros je blokiralo 190 radnika Fabrike otkovaka "Lola" iz Leška, zahtevajući da se preduzeću deblokiraju žiro-računi.
Oni su put blokirali automobilskim gumama i metalom, tako da je nemoguće proći. Došli su policajci KPS, a incidenata nema. Radnici "Lole" su u više navrata blokirali Ibarsku magistralu kod prelaza Jarinje. Kažu da su im ranije... »

SB UN: Fotografije zločina u Siriji

B92 pre 8 sati  
B92: SB UN: Fotografije zločina u Siriji
Njujork -- Članovima Saveta bezbednosti UN prikazane su fotografije ubijenih tokom sirijskog konflikta, koje bi mogle da posluže kao dokazi o brutalnom zlostavljanju.
Na neformalnom sastanku SB UN koji je zakazala Francuska, prikazan je deo od oko 55.000 fotografija koje bivši tužioci za ratne zločine opisuju kao "jasan dokaz" o sistematskom mučenju i i masovnim ubistvima u sirijskom... »

KG: Lakše povređena tokom pljačke

B92 pre 1 sat  
B92: KG: Lakše povređena tokom pljačke
Kragujevac -- Jedna žena lakše je povređena tokom pljačke prodavnice u selu Gornja Sabanta nedaleko od Kragujevca, rečeno je agenciji Beta u gradskoj službi Hitne pomoći.
Pljačka se dogodila sinoć oko 22.45 časa, a žena je zadobila lakše povrede glave. U toku noći, pregledana je 41 osoba i 17 dece, a najviše su se javljali srčani bolesnici i astmatičari. U Novom Sadu i Nišu je noć bila mirna, bez... »

Etrgovina 2014
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.