http://www.b92.net

B92

SAD: Zemljotres pogodio Nevadu

B92 pre 8 sati  
B92: SAD: Zemljotres pogodio Nevadu
Zemljotres jačine 5,4 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je saveznu državu Nevadu, saopštio je američki Geološki zavod. Foto: Thinkstock Epicentar zemljotresa bio je 145 kilometara severoistoično od Las Vegasa na dubini od 19,4 kilometara, preneo je Rojters. Za sada nema izveštaja o eventualnim... »

Obama: Izrael i dalje prijatelj

B92 pre 8 sati  
B92: Obama: Izrael i dalje prijatelj
Američki predsednik Barak Obama izjavio je da SAD podržavaju Izrael uprkos političkim nesuglasicama koje nikako ne znače manjak podrške dugogodišnjem savezniku. Foto: Beta, AP Obraćajući se okupljenima u jednoj sinagogi u Vašingtonu, Obama je rekao da se dve vlade ne slažu po nekim pitanjima ali da... »

"Iran i Irak zajedno protiv ID"

B92 pre 8 sati  
B92: "Iran i Irak zajedno protiv ID"
Iran je ušao u borbu za preuzimanje velike iračke rafinerije od ID-a, pružajući podršku iračkim kopnenim snagama vojnicima, artiljerijom i teškim naoružanjem. Foto: Beta, AP Američki izvori, koji su želeli da ostanu anonimni, navode da su iranske snage preuzele značajnu ulogu u ofanzivi u Beiji u... »

Subota kišovita, do nedelje nevreme

B92 pre 8 sati  
B92: Subota kišovita, do nedelje nevreme
U subotu Srbiju očekuje promenljivo oblačno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a veliko nevreme predviđa se za noć između subote i nedelje. ilustracija: freeimages.com Prema prognozama RHMZ, treba očekivati ponegde kratkotrajne vremenske nepogode sa velikom količinom padavina od 20 litara... »

Na današnji dan, 23. maj

B92 pre 9 sati  
B92: Na današnji dan, 23. maj
1430 - Burgunđani su u Stogodišnjem ratu u Kompijenju zarobili francusku nacionalnu junakinju Jovanku Orleanku i predali je Englezima, koji su je potom izveli na crkveni sud i 1431. osudili na smrt pod optužbom da je jeretik i veštica. Na osnovu ove presude Jovanka Orleanka je spaljena na lomači.... »

Google Plus posle četiri godine objavio prvi tvit

B92 pre 21 minut  
B92: Google Plus posle četiri godine objavio prvi tvit
Gotovo četiri godine nakon kreiranja naloga, Google Plus je napokon objavio svoj prvi "tvit". Nalog @GooglePlus kreiran je u julu 2011. godine, a prvu objavu su imali u petak. “Zdravo, tvitoverzume! Možemo li dobiti malo ljubavi za naš prvi tvit?”, objavljeno je na Twitteru. Google Plus očigledno... »

Čudnovate zveri sa dna okeana (VIDEO)

B92 pre 41 minut  
B92: Čudnovate zveri sa dna okeana (VIDEO)
Dno okeana na Zemlji slabije je istraženo od površine Meseca. U prilog tome govori činjenica da je 95 odsto dna mapirano rezolucijom od oko pet kilometara, dok je cela površina Meseca snimljena u rezoluciji od 100 metara. Zanimljivo je da je i više od 60 odsto Marsa snimljeno rezolucijom od oko 20... »

Kameron: Reforme EU pre referenduma

B92 pre 8 sati  
B92: Kameron: Reforme EU pre referenduma
Britanski premijer Dejvid Kameron izrazio je uverenje da će reforme EU biti sprovedene pre obećanog referenduma o mogućem izlasku Velike Britanije iz Unije. Foto: Beta, AP "Uveren sam da će biti sprovedene reforme... Mislim da je to u interesu svih", rekao je Kameron novinarima na kraju samitu u... »

Pajtić: Voleo bih Jankovića u DS-u

B92 pre 9 sati  
B92: Pajtić: Voleo bih Jankovića u DS-u
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da bi rado video ombudsmana Sašu Jankovića u redovima DS ukoliko on pokaže političke ambicije. Foto: Beta, AP "Kao Zaštitnik građana, Janković nije stranačka ličnost i ne može biti član stranke. Razgovarao sam sa njim samo jednom u životu i... »

Nigerija: Protest protiv sveštenika

B92 pre 8 sati  
B92: Nigerija: Protest protiv sveštenika
Nekoliko stotina mladih ljudi izašlo je na ulice nigerijskog grada Kanoa, kako bi pokazali neslaganje s muslimanskim sveštenikom optuženom za bogohuljenje. Foto: Beta, AP Demonstranti su na ulicama uzvikivali "Alalahu akbar" (Bog je veliki), a tokom protesta zapaljena je zgrada šerijatskog suda,... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.