http://www.b92.net

B92

EU: Omogućiti prisustvo mitinzima na severu Kosova

B92 pre 1 sat
B92: EU: Omogućiti prisustvo mitinzima na severu Kosova
EU poziva nadležne vlasti na Kosovu da ljudima koji žele da učestvuju na predizbornim skupovima na severu Kosova omoguće uslove da to učine, piše N1.
EU pažljivo prati situaciju na severu Kosova u vezi sa posetama srpskih političara uoči predsedničkih izbora koji se u Srbiji održavaju u nedelju, navela je portparolka EU Maja Kocijančič u saopštenju. "Pozdravljamo takve posete,... »

Granatiran konzulat Poljske u Ukrajini, prst uprt u Rusiju

B92 pre 1 sat
B92: Granatiran konzulat Poljske u Ukrajini, prst uprt u Rusiju
Kijev -- Na konzulat Poljske u Lucku na zapadu Ukrajine noćas je ispaljena granata u trenutku kada je u zgradi bilo samo obezbeđenje.
Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ambasadora Ukrajine u Varšavi i sprema protestnu notu. "Granata je pogodila poslednji sprat i napravila je rupu prečnika 70 centimetara. Udarila je 20 centimetara iznad prozora... »

Ko je kineski biznismen koji otvara BG-Peking?

B92 pre 1 sat
B92: Ko je kineski biznismen koji otvara BG-Peking?
Beograd -- Kineski biznismen i milIjarder Čen Feng (74) čovek je koji bi trebalo da uspostavi direktnu avio-liniju Beograd – Peking.
Feng je glavni čovek i osnivač moćne kompanije HNA grup koja je nedavno potpisala pismo o namerama s Vladom Srbije o uspostavljanju dugo čekanih interkontinentalnih letova između dva glavna grada, a sporazum o tome biće ozvaničen... »

Pobuna u Fori tekstilu: Radimo 12h za minimalac

B92 pre 56 minuta
B92: Pobuna u Fori tekstilu: Radimo 12h za minimalac
Kragujevac -- Radnice Fori tekstila u Kragujevcu pobunile su se jer rade po 12 sati na dan a primaju minimalnu zaradu, saopštio je Savez samostalnih sindikata Kragujevca.
"Ove radnice, bez obzira na prekovremeni i noćni rad, imaju zaradu u visini minimalne zarade u kojoj je sadržan i topli obrok, što je nezakonito. Proverom su utvrdile da neke od njih nemaju uplaćeno zdravstveno osiguranje",... »

Plenković: Deklaracija o jeziku? Ko to može da podrži?

B92 pre 1 sat
B92: "Deklaracija o jeziku vukovski vapaj YU nacionalista"
Zagreb -- Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da o "Deklaraciji o zajedničkom jeziku" na ozbiljan način uopšte ne treba trošiti reči.
Kako kaže, hrvatski jezik je definisan Ustavom i jedan je od službenih jezika Evropske unije. "Kako bih to podržavao? Ko to može podržati u Hrvatskoj?", odgovorio je protivpitanjem Plenković na pitanje novinara podržava li... »

Uhapšeni napadači na sina Jovana Memedovića

B92 pre 3 sata
B92: Uhapšeni napadači na sina Jovana Memedovića
Policija je u Novom Sadu rasvetlila napad na maloletnika, 4. marta ove godine, posle fudbalske utakmice "Crvena zvezda" - "Partizan" i uhapsila dve osobe.
" Večernje novosti" pišu da su uhapšeni napadači na maloletnog sina novinara i voditelja Jovana Memedovića. Uhapšeni Novosađani A.L. (23) i G.D. (25) se terete da su u Domentijanovoj ulici u Beogradu, posle derbija, fizički... »

Opozicioni članovi RIK-a napustili sednicu

B92 pre 1 sat
B92: Opozicioni članovi RIK-a napustili sednicu
Beograd -- Predstavnici opozicije u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) napustili su sednicu RIK-a.
Sednicu su napustili zato što je odbijen njihov predlog da se RIK izjasni hoće li poštovati odluku Ustavnog suda iz 2016. godine u vezi sa sprovođenjem izbora na Kosovu i Metohiji. Kako su naveli u zajedničkom saopštenju,... »

Pile proglašen neuračunljivim, nije sposoban za suđenje

B92 pre 1 sat
B92: Pile proglašen neuračunljivim, nije sposoban za suđenje
Beograd -- Treći osnovni sud u Beogradu izrekao je Aleksandru Stojanoviću zvanom Pile (46) meru obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.
Kako navode, Stojanović nije uračunljiv, tj. nije sposoban za suđenje. Stojanović je izazvao veliku pažnju javnosti kada se u avgustu prošle godine nakon pucanja na vozila u bloku 45 na Novom Beogradu, 18 sati skrivao od policije... »

Američki stručnjaci: S.Koreja se pripema za nuklearni test

B92 pre 5 sati
B92: Američki stručnjaci: S.Koreja se pripema za nuklearni test
Najnoviji satelitski snimci ukazuju da je moguće da se Severna Koreja nalazi u završnoj fazi priprema za novu nuklearnu probu, tvrde američki analitičari.
Na snimcima napravljenim 25. marta vide se četiri vozila ili prikolica sa opremom na ulazu u objekat za testiranje nuklearnog oružje Pungje-ri, dok su kominikacioni kablovi razmešteni po zemlji. "Oprema bi verovatno bila... »

Čanak: Pozvaću stranke na promenu Ustava

B92 pre 4 sata
B92: Čanak: Pozvaću stranke na promenu Ustava
Novi Sad -- Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak saopštio je da se zalaže za promenu Ustavu.
Kako navodi, Ustav je donet bez javne rasprave i guši autonomiju Vojvodine i sve druge krajeve Srbije, jer centralizuje zemlju. Deset godina ovaj Ustav koči i sapliće Srbiju da se suoči sa sobom, reši probleme i ubrza put ka... »

©2017 Netmark d.o.o.