http://www.b92.net

B92

Subašić: Odgovorni za Jevreje, ali neće za muslimane

B92 pre 22 minuta
B92: Subašić: Odgovorni za Jevreje, ali neće za muslimane
Hag -- Predsednica Udruženja Majke Srebrenice Munira Subašić kaže da nije zadovoljna potvrdom presude da je Holandija delimično kriva za smrti 300 ljudi u Srebrenici
Holandski sud nije usvojio žalbe države Holandije i potvrdio je presudu iz 2014. godine, prema kojoj su holandske vlasti delom odgovorne za smrt 300 muslimanskih muškaraca i dečaka 13. jula 1995. godine. Njih su ubile snage... »

Optužnica protiv Temera, a on odgovara: Neuništiv sam

B92 pre 5 sati
B92: Optužnica protiv Temera, a on odgovara: Neuništiv sam
Brazilija -- Glavni tužilac Brazila uputio je zahtev za podizanje optužnice protiv predsednika Mišela Temera za pasivnu korupciju.
To je novi postupak protiv brayilskog predsednika, koji bi mogao da ugrozi njegovu funkciju posle nekoliko afera. Nekoliko sati pre upućivanja zahteva, prvog takve vrste, Temer je rekao da je "neuništiv". "Niko ne može da nas... »

“Gde su ti geniji, pa svaka fontana preliva”

B92 pre 1 sat
B92: “Gde su ti geniji, pa svaka fontana preliva”
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputao je gde su ti geniji koji govore da fontana na Slaviji preliva, navodeći da je to normalna stvar.
“Svaka fontana je prelivna, gde su ti geniji koji su pričali da smo postavili fontanu koja preliva”, upitao je Vučić. “Taman su planirali da peru noge u fontani, pa su onda lagali da voda preliva, pa naravno da preliva, zato i... »

Posle Rusije i Australija se odriče homeopatije

B92 pre 4 sata
B92: Posle Rusije i Australija se odriče homeopatije
Homeopatski lekovi ne treba da se prodaju u australijskim apotekama jer predstavljaju "neprihvatljiv rizik" za potrošače, pokazalo je nezavisno istraživanje.
U izveštaju panela za reviziju regulative u farmaceutskoj industriji, profesor Stiven King, otkrio je da homeopatija i homeopatski proizvodi ne smeju da se povezuju sa konvencionalnim lekovima. "Jedino što se u odbranu... »

Partneri iz Hrvatske na finalnom takmičenju u KODigranju

B92 pre 1 sat
B92: Partneri iz Hrvatske na finalnom takmičenju u KODigranju
Beograd -- U subotu 24. juna u Naučno-tehnološkom parku Beograd održano je prvo finale takmičarske lige KODigranje na kome je učestvovalo 30 ekipa iz svih krajeva Srbije.
To su ekipe koje su u prethodne dve faze takmičenja postigle najbolje rezultate. Najuspešnije tri ekipe u programiranju mBot robota bili su timovi OŠ „Prva OŠ Kralja Petra II“ iz Užica, OŠ „Vuk Karadžić“ iz Niša, i OŠ pri... »

Kupinik - poslednja prestonica srpskih despota

B92 pre 5 sati
B92: Kupinik - poslednja prestonica srpskih despota
Izložbom srednjovekovnog oružja, ratničke opreme i dokumenata u Muzeju "Horeum Margi - Ravno" u Ćupriji, pod nazivom "Kupinik - poslednja prestonica srpskih despota", u Ćupriji i Pomoravskom okrugu počele su Vidovdanske svečanosti.
Izložbu su povodom Vidovdana i Boja na Kosovu, priredili Zavičajni muzej iz Rume i Vojni muzej iz Beograda, a otvorio je direktor ćuprijskog muzeja Novak Novaković. Stari grad Kupinik, Crkva svetog Luke i manastir Obed, sva tri... »

Alonso: Baku bilo mesto za pobedu Meklarena

B92 pre 1 sat
B92: Alonso: Baku bilo mesto za pobedu Meklarena
Vozač Meklarena Fernando Alonso smatra da je njegov tim propustio idalnu šansu da pobedi, u Bakuu ali je ipak zadovoljan i prvim bodovima u sezoni.
Španac je osmu trku sezone završio na osmoj poziciji i doneo prva dva boda Meklarenu, iako je zbog sedme promene Hondinog motora u sezoni krenuo sa začelja Velike nagrade Azerbejdžana u nedelju. "Trka je bila takva da smo je u... »

Šta uzrokuje halucinacije i kako da pomognete sebi?

B92 pre 2 sata
B92: Šta uzrokuje halucinacije i kako da pomognete sebi?
Halucinacije su ozbiljni pokazatelj mentalnog zdravlja jedne osobe, a mogu biti simptom Parkinsonove ili Alcajhmerova bolesti, šizofrenije, kao i tumora mozga.
Halucinacije nisu samo viđenje stvari već i osećanje mirisa i slušanje zvukova koji ne postoje u stvarnosti. Za halucinacije postoji mnogo različitih razloga. Mogu biti posledica mentalne bolesti poput šizofrenije ili indikator... »

TV Čorba: Na estradi se zakuvalo, i na belosvetskoj a i na našoj

B92 pre 5 sati
B92: TV Čorba: Na estradi se zakuvalo, i na belosvetskoj a i na našoj
Ovo nije emisija o kuvanju...
TV ČORBA Utorak, 27. jun u 18.35 TV B92 Proteklih dana na estradi se zakuvalo, i na belosvetskoj i na našoj, i zato danas sleduju samo ključale teme. Zašto Emina Jahović pere zube pored auto-puta? Izvesna Suzana Perović, majka nepoznatog folkera Sava Perovića, odlučila... »

Zemlje u kojima se najkvalitetnije živi. Gde je tu Srbija?

B92 pre 3 sata
B92: Zemlje u kojima se najkvalitetnije živi. Gde je tu Srbija?
Nova studija utvrdila je poziciju Danske na prvom mestu liste zemalja čiji stanovnici žive najkvalitetnijim životom.
Studija Indeksa društvenog napretka 2017. obuhvatila je 128 zemalja i proučavala ih na osnovu 50 različitih indikatora zadovoljstva stanovništva. Ispitivane su tri dimenzije društvenog napretka: ispunjavanje osnovnih ljudskih... »

Generalni štrajk u Fijatu - do ispunjenja zahteva

N1 Info  pre 30 minuta  još 25 povezanih

Vučić: Nije bilo pritisaka zbog Vulina

Beta  pre 1 sat  još 11 povezanih

Holandija delimično odgovorna za Srebrenicu

RTS  pre 1 sat  još 22 povezane

Biografije novih članova Vlade Srbije

RTS  pre 52 minuta  još 9 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.