http://www.beta.rs

Beta

Zoran Pešić Sigma dobitnik Sterijine nagrade za dramski tekst

Beta pre 1 sat
Književnik Zoran Pešić Sigma iz Niša dobitnik je ovogodišnje nagrade Sterijinog pozorja za najbolji originalni domaći dramski tekst, za delo “Ulica usamljenih automobila”. Žiri su činili dramaturškinja Kata DJarmati, rediteljka Jelena Bogavac i dramski pisac Vojislav Savić, a odluka je doneta... »

Premijera Časa anatomije Andraša Urbana u utorak u SNP-u

Beta pre 1 sat
Predstava "Čas anatomije", po motivima dela Danila Kiša i u režiji Andraša Urbana, biće premijerno izvedena 28. februara na sceni Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada, rečeno je danas na konferenciji za novinare u SNP-u. Andraš Urban je rekao da ono što kritičari i publika u njegovim... »

Dveri: Vučićev režim ugrožava živote vojnika

Beta pre 5 sati
Pokret "Dveri" ocenio je danas da je saobraćajna nesreća u kojoj je povredjeno 13 pripadnika Vojske Srbije "samo vrh ledenog brega" koji pokazuje "katastrofalan odnos" vlasti Aleksandra Vučića prema pripadnicima vojničke profesije, za koje je navedeno da su dovedeni u "krajnje ponižavajući... »

Iduće nedelje Britansko-srpska konferencija Ključne poslovne šanse

Beta pre 2 sata
Britansko-srpska konferencija "Ključne poslovne šanse", kojom će biti obeleženo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Velike Britanije, održaće se u petak, 3. marta u Beogradu, najavili su danas organizatori. Konferencija se priprema uz podršku Ambasade Velike Britanije u... »

Apel 100: Omogućiti overu potpisa podrške kandidatima i posle 1.marta

Beta pre 10 minuta
Pokret Apel 100 ličnosti koje podržavaju kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije, danas je pozvao vlasti da osnovnim sudovima i opštinskim upravama omoguće da i posle 1. marta overavaju potpise podrške kandidatima za predsednika. Apel je u saopštenju naveo da postoji "opravdana... »

Radnici propalih firmi dobili jednokratnu pomoć, ali ne i zaostale zarade

Beta pre 52 minuta
Radnicima propalih niških društvenih firmi koji su se u naknadnom roku prijavili Centru za socijalni rad počela je isplata jednokratne pomoći u visini minimalca, ali se još ne zna kada će dobiti zaostale zarade, rekao je danas na protestu predstavnik radnika Žarko Djordjević. On je, na skupu ispred... »

Norveška i Nemačka daju preko 300 miliona evra zemljama Afrike

Beta pre 3 sata
Norveška i Nemačka će zajedno dati preko 300 miliona evra kako bi sprečile glad u afričkim zemljama oko basena jezera Čad, saopšteno je danas na medjunarodnoj donatorskoj konferenciji. Ministar spoljnih poslova Norveške Borge Brende je najavio da će tokom tri godine njegova zemlja dati 181 milion... »

Dobavljače iz Srbije traži privreda Nemačke

Beta pre 1 sat
Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) i Privredna komora Srbije (PKS) pozvale su danas srpske privrednike da se priključe projektu "Dobavljačka inicijativa nemačkih kompanija iz pokrajine Severna Rajna Vestfalija“, koji se će održati 30. marta 2017. godine u PKS.   Kako je saopštila... »

PKS: Zajednička turistička ponuda Srbije i Crne Gore

Beta pre 1 sat
Na Forumu o unapredjenju regionalne saradnje u oblasti turizma koji je danas održan na Beogradskom sajmu, istaknut je značaj zajedničke ponude Srbije i susednih zemalja. Forum su u okviru Sajma turizma priredile privredne komore Srbije i Crne Gore, a učestvovali su predstavnici turističkih... »

Opština u Slovačkoj ukinula 'besmislen' porez na pse

Beta pre 4 sata
Opština Mutne na severu Slovačke prva je opština u toj zemlji koja je ukinula jedan lokalni porez  -  uz obrazloženje da je besmislen. Ukinut je porez na pse jer uzima pare od gradjana, koji ništa ne dobijaju zauzvrat. "U Slovačkoj je masa besmislenih poreza za koje gradjani i država ne... »

©2017 Netmark d.o.o.