http://www.beta.rs

Beta

EIF i Unikredit finansiraju mala preduzeća u regionu

Beta pre 13 sati
Evropski investicioni fond (EIF) i Unikredit (UniCredit) potpisali su u Beču na Juromani konferenciji sporazum Inofin (InnoFin) o garancijama sa ciljem da se poveća kreditiranje inovativnih malih i srednjih preduzeća (MSP) u osam zemalja, uključujući Srbiju. Sporazum Inofin omogućava Unikreditu... »

Van Basten predlaže ukidanje penala i ofsajda

Beta pre 6 sati
Tehnički direktor Svetske fudbalske federacije (Fifa) Marko van Basten rekao je danas da bi trebalo ograničiti broj utakmica na najviše 60 godišnje, a medju novim pravilima koje je predložio su i ukidanje produžetaka, jedanaesteraca, ofsajda. Bivši holandski fudbaler i igrač Ajaksa i Milana... »

Hodžaj obavestio ministre 49 zemalja o postupku Srbije

Beta pre 2 sata
Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj uputio je pismo na adrese ministarstava spoljnih poslova 49 zemalja, u kojem je ministre detaljno obavestio o "provokaciji Beograda" da "ilegalno uspostavi železničku liniju do Beograda do Kosova", prenosi prištinski sajt Zeri. Hodžaj je upozorio da taj... »

Predstavnici EBRD pozdravili ekonomske reforme u Srbiji

Beta pre 9 sati
Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Pol Dženings i Džoš Loud ocenili su danas u Beogradu da ekonomske reforme, koje je Srbija do sada sprovela, predstavljaju snažnu bazu za ekonomski razvoj. Oni su u razgovoru sa potpredsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Marinkovićem posebnu... »

Mustafa pozvao ministre iz Srpske liste da se vrate u Vladu

Beta pre 12 sati
Premijer Kosova Isa Mustafa pozvao je danas ministre i poslanike Srpske liste da se vrate u Vladu i parlament i dodao da je kosovska vlada odlučna da sprovede sporazum koji je postignut u Briselu. "U poslednje vreme mi smo svedoci intenziviranja provokacija iz Srbije. Zbog toga želim da ubedim... »

Igrokaz o životu kneza Mihaila Obrenovića za vikend u Miloševom konaku

Beta pre 17 sati
Muzičko-scenski igrokaz Zlate Tipold "Što se bore misli moje", koji govori o epizodi iz života kneza Mihaila Obrenovića, biće odigran u subotu i nedelju 21. i 22. januara u Konaku kneza Miloša u Topčideru, najavljeno je iz Istorijskog muzeja Srbije. Kako je agenciji Beta kazao predstavnik tog... »

Ivanišević: Srbija neće proširiti smeštajne kapacitete za migrante

Beta pre 6 sati
Srbija neće proširiti smeštajne kapacitete za migrante, jer postojeći centri ispunjavaju sve uslove i potrebe migranata, izjavio je danas u Subotici državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević. Ivanišević je tokom posete Domu "Kolevka" u... »

Partizan i dalje bez pobede, Jug slavio na Dorćolu

Beta pre 5 sati
Vaterpolisti Partizana izgubili su večeras u Beogradu od dubrovačkog Juga sa 9:16 (1:6, 2:4, 4:2, 2:4) u četvrtom kolu Grupe B Lige šampiona. Crno-beli su i dalje bez pobede u Ligi šampiona, imaju samo jedan bod, dok je aktuelni prvak Evrope upisao drugi trijumf. Najefikasniji u ekipi Partizana bio... »

Podaci CIA dostupni na internetu

Beta pre 2 sata
Najveća zbirka deklasifikovanih dokumenata američke obaveštajne agencije CIA je sada dostupna na internetu, objavila je njena uprava. Ta dokumenta su ranije bila dostupna javnosti samo u Nacionalnom arhivu u Merilendu. Oko 930.000 dokumenata, sa ukupno više od 12 miliona stranica, sada je dostupno... »

MUP: Janković iznosi neistine

Beta pre 4 sata
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da je iznenadjeno "grubim neistinama" koje je zaštitnik gradjana Saša Janković izneo povodom incidenta na sinoćnoj tribini u Beški, njegovim kvalifikacijama tog dogadjaja, definicijama žrtve i tvrdnjom da policija nije reagovala na vreme. Državni... »

©2016 Netmark d.o.o.