http://www.dnevnik.rs/

Španija zadovoljna, u Kataloniji ne odsutaju od referenduma

Dnevnik pre 8 sati  
MADRID, BARSELONA: Španija je "veoma srećna", jer su se građani Škotske izjasnili da ne žele da se otcepe od Velike Britanije, izjavio je danas premijer Španije Marijano Rahoj.
"Mi smo veoma srećni što Škotska ostaje sa nama", poručio je Rahoj u snimljenoj video poruci, ocenivši da je rezultat glasanja pozitivan za "integraciju Evropske unije", preneo je AFP. S druge strane, aktivisti koji se bore za... »

Fiskalni savet: Dobar prvi korak Vlade

Dnevnik pre 1 sat  
Ekonomisti ocenjuju da su najavljene mere koje bi trebalo da donesu neophodne uštede u državnom budžetu “korak u dobrom pravcu”, ali da je nužno sprovesti sveobuhvatne reforme kako bi se ekonomija i javne finansije izvukli iz krize.
U Fiskalnom savetu upozoravaju da mere, ipak, neće biti dovoljne. Ovo telo ranije je sugerisalo da plate u javnom sektoru i penzije moraju biti smanjene za 15 procenata ako se želi postići ušteda od 700 miliona evra u buyetu za... »

U Donjecku čiste grad posle višemesečnog granatiranja

Dnevnik pre 8 sati  
DONjECK: Vlasti Donjecka, koji je pod kontrolom proruskih aktivista, organizovali su danas čišćenje grada nakon višemesečnog granatiranja, javlja AP. Gradska skupština Donjecka je saopštila da je tokom noći u sevrenom delu grada poginula jedna osoba, j
er sukobi oko aerodroma ne prestaju, a u tom delu se nalazi i rezidencijalna zona. Na ulicama Donjecka je danas mirno, jer su proruski aktivisti organizovali čišćenje grada, u čemu im pomažu i zarobljenici. Lideri Rusije,... »

Mere vlade - prvi korak ka reformama i ozdravljenju privrede

Dnevnik pre 8 sati  
Mere koje je premijer Srbije Aleksandar Vučić predstavio su teške i bolne, ali su nužne, kao korak ka ozdravljenju privrede, ocenjuju danas za Tanjug ekonomisti i eksperti.
Set mera vlade obuhvata smanjenje plata i penzija većih od 25.000 dinara, oštru borbu protiv sive ekonomije, otpuštanje viška ljudi u administraciji, smanjivanje subvencija i jačanje privatnog sektora. Evropska unija je reagovala... »

Francuska izvela prve vazdušne napade u Iraku

Dnevnik pre 8 sati  
BAGDAD, PARIZ: Francuska je danas izvela prve vazdušne napade u Iraku, u kojima je, kako je saopštila iračka vojska, ubijeno na desetine boraca ekstremističke organizacije Islamska država.
Portparol iračke vojske Kasim al-Musavi je izjavio da su Francuzi izveli četiri vazdušna udara na grad Zumar, prenela je agencija AP. Kabinet francuskog predsednika Fransoa Olanda je saopštio da su borbeni avioni tipa "rafal" u... »

Advokatska komora: Ministarstvo pravde odgovorno za proteste

Dnevnik pre 11 sati  
Advokatska komora Srbije oštro je reagovala danas na tvrdnje Ministarstva pravde da srpski advokati nisu spremni za pregovore, poručivši da je upravo ono najodgovornije za stanje koje je dovelo do protesta advokata.
Kako se navodi u saopštenju Advokatske komore Srbije Ministarstvo pravde je neistinito iznelo činjenice u jučerašnjem saopštenju u kojem se ukazuje da advokati ne izražavaju želju za obustavom šrajka i pronalaženjem rešenja, već... »

Bivši premijer Gordon Braun spasilac Britanije

Dnevnik pre 7 sati  
LONDON: Čovek koji ima zasluge da je preokrenuo škotski referendum o nezavisnosti i sačuvao posao britanskom premijeru Dejvidu Kameronu, jeste ironično, njegov prethodnik Gordon Braun, koga je Kameron pobedio na izborima 2010. godine.
Čak i oni koji su ga ismevali da je nespretnjaković i stalni rival nekadašnjeg premijera Tonija Blera, danas su odali priznanje bivšem lideru Laburista, dok su se na Tviteru pojavile slike Godona kao super heroja Fleša Gordona uz... »

Škotska ostaje u Velikoj Britaniji

Dnevnik pre 14 sati  
EDINBURG: Građani Škotske glasali su protiv otcepljenja od Velike Britanije, pokazuju današanji zvanični rezultati, koji imaju marginu greške od skoro 10 odsto.
Na osnovu rezultata glasanja objavljenih u 31 od 32 regiona, 55, 42 odsto građana Škotske glasalo je za ostanak u okviru Velike Britanije, dok je 44,58 odsto građana želelo da Škotska prekine 300-godišnji savez sa Britanijom,... »

Vulin: Minimalac ide na sednicu vlade

Dnevnik pre 3 sata  
Kako je naveo, najavljenje mere za uštede i rebalans buyeta ne menjaju ništa što se tiče određivanje minimalne cene rada. Sindikati i poslodavci nisu uspeli prošle nedelje da se dogovore o visini minimalne cene rada, koja je ista već dve godine u Srbiji.
Sindikati su predlagali da se ona poveća sa 115 dinara po radnom satu na 137, 9 dinara, dok su poslodavci mišljenja da se ona ne menja, a da će ukoliko Vlada odluči da se ona poveća, prihvatiti povećanje u iznosu najviše do sedam... »

UN: Ebola pretnja po međunarodni mir i bezbednost

Dnevnik pre 13 sati  
NjUJORK: Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija proglasio je epidemiju ebole u Africi za "pretnju po međunarodni mir i bezbednost" i pozvao sve države da obezbede hitne resurse i pomoć u borbi protiv te bolesti.
Petnaestočlano telo UN je jednoglasno usvojilo rezoluciju u kojoj se pozivaju države da "ukinu opšte zabrane putovanja i restrikcije prelaska granice, zavedene kao rezultat izbijanja epidemije ebole, što doprinosi daljoj... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.