http://www.dnevnik.rs/

Konjovićeve slike u Briselu nema ko da čuva

Dnevnik pre 8 sati  
Ministarstvo spoljnih poslova nije dalo dozvolu da u diplomatskom predstavništvu Srbije u Briselu bude organizovano predstavljanje AP Vojvodine tokom predstojećeg skupa evropskih regiona kako ne bi bila ugrožena bezbednost Misije,
izjavio je pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski. MSP, međutim, demantuje navode Bugarskog, objašnjavajući da manifestacija nije povod za neizdavanje dozvole već izložba slika... »

Vučić poručio EU: Računajte na nas

Dnevnik pre 8 sati  
Premijer Aleksandar Vučić poručio je Briselu da „računa na Srbiju” i istakao da je put evropskih integracija, bez dvoumljenja, najbolji mogući za Srbiju i njene građane. Vučić je rekao da očekuje da Srbija bude prva novoprimljena članica EU.
- Vi u EU računajte na Srbiju, jer radimo najbolje što umemo za naše građane i našu zemlju i zato nećete moći da odbijete Srbiju kao punopravnu članicu Unije, možda već za pet godina - poručio je Vučić na skupu “Beogradski... »

Pastor: Sa Vučićem nisam razgovarao o Vojvodini

Dnevnik pre 8 sati  
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izrazio je zadovoljstvo što se u Adi i Senti u utorak susreo sa premijerom Aleksandrom Vučićem. U izjavi za “Dnevnik”, Pastor navodi da taj susret na otvaranju pogona “Livnice preciznih odlivaka” u Adi,
kao i komunalne opreme u Senti, nema nikakve veze sa stranačkom pripadnošću, odnosno time da je on tamo prisustvovao kao predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i, kako dodaje, “nije bilo razgovora o političkoj krizi u Vojvodini”.... »

Želja bila brža od realnosti

Dnevnik pre 8 sati  
Intenzivan angažman svih nadležnih institucija u otklanjanju posledica poplava nastalih 15. septembra u Kladovu jasno dokazuju da je koordinacija ministarstava Vlade na izuzetnom nivou, saopšteno je iz kabineta
ministra bez portfelja zaduženog za vanredne situacije Velimira Ilića. Po rečima Ilića, želja ministara da pomognu bila je razlog dosadašnje nepotpune koordinacije koja više neće biti moguća. Ilić je istakao da pisanje pojedinih... »

Brok: EK neće odlagati pregovore

Dnevnik pre 14 sati  
Predsedavajući Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta Elmar Brok ocenio je danas da kod buduće Evropske komisije pod Žan Klod Junkerom neće biti odlaganja pregovora sa zemljama kandidatima, ali da Srbija mora poštovati odluke EU.
Brok, koji je učestvovao na Četvrtom beogradskom bezbednosnom forumu, ističe da je budući evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han juče, tokom obraćanja Komitetu kojem predsedavava, jasno stavio do znanja da... »

Bugarski: MSP nije dozvolilo predstavljanje Vojvodine u Briselu

Dnevnik pre 15 sati  
Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) nije dalo dozvolu da u diplomatskom predstavništvu Srbije u Briselu bude organizovano predstavljanje AP Vojvodine, tokom predstojećeg skupa evropskih regiona, izjavio je danas Pokrajinski sekretar
za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski. Ove godine nismo dobili dozvolu Ministarstva spoljnih poslova da to predstavljanje organizujemo u okviru našeg predstavništva, pod izgovorom da to ugrožava... »

Miščević: Spremni za pregovore o Poglavlju 32

Dnevnik pre 18 sati  
Šefica pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU Tanja Miščević rekla je danas da ne zna datum održavanja druge međuvladine konferencije, ali da je Beograd spreman da počne pregovore o Poglavlju 32.
"Ne mogu da kažem ništa precizno o datumu jer nemam takvu informaciju ali sigurno znam da smo mi, pregovarački tim Srbije, Srbija kao takva, spremni - kada god države članice EU donesu odluku o otvaranju ili organizovanju... »

Vučić: Sve obaveze na putu ka EU ispunićemo do kraja 2018.

Dnevnik pre 19 sati  
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija čini sve za dobrobit svojih građana, zbog čega je uveren da zemlje članice neće biti u mogućnosti da odbiju da prihvate Srbiju kao punopravnu članicu EU.
Vučić je rekao da je put evropskih integracija, bez dvoumljenja, najbolji mogući za Srbiju, a da odluku EU očekuje možda i posle pet godina mandata nove Evropske komisije. "Čuli smo izjavu Johanesa Hana juče da nema šanse za... »

Gojković: Sednica o rebalansu budžeta krajem oktobra

Dnevnik pre 19 sati  
Predsednica Skupštine Srbije je najavila da će predlog rebalansa budžeta morati da prati set zakona da bi se ispratile sve mere koje je u ekspozeu u obraćanju javnosti najavio premijer Aleksandar Vučić,
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da očekuje da će sednica na kojoj će se razmatrati rebalans budžeta biti krajem oktobra. Gojković je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekla da će, prema njenim... »

Mihajlović: U Vojvodini fakat ima problema

Dnevnik pre 1 dan  
U Vojvodini definitivno postoje problemi, stranka koja drži vlast ima veoma mali procenat podrške birača u odnosu na realno stanje, izjavila je u Novom Sadu potpredsednica Vlade Srbije i Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović.
- Nama u Vladi Srbije, koji želimo da reforme koje smo započeli dovršimo što pre, bez gubljenja vremena, važno je da dogovori koji se eventualno budu dešavali u Vojvodini budu samo u smislu da se vreme više ne gubi - rekla je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.