http://www.dnevnik.rs/

Dnevnik

Nikolić, Matarela: Tradicionalno prijateljstvo i poverenje

Dnevnik pre 20 sati  
Predsednici Srbije i Italije, Tomislav Nikolić i Serđo Matarela, složili su se danas u Beogradu da odnose dve države krasi uzajamno poverenje i prijateljstvo, a Matarela je poručio da njegova zemlja podržava
što skorije otvaranje poglavlja u pregovorima između Srbije i EU."Srbiju i Italiju povezuje tradicionalno prijateljstvo, saradnja i razumevanje, a dokaz za to je što Italija već duže vreme među tri najveća investitora u srpsku... »

Država sprema otkaze za 9.000 prekobrojnih činovnika

Dnevnik pre 17 sati  
U državnoj upravi do kraja godine bez posla će ostati oko 9.000 ljudi, i to 4.600 zaposlenih u resorima izvršne vlasti koji su pod nadležnošću ministarstava, i 4.478 u lokalnim samoupravama,
uključujući tu i lokalna javna preduzeća.Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički saopštila je na konferenciji za novinare da je trenutno u državnoj upravi 493.505 zaposlenih na određeno i neodređeno vreme i... »

Rolan Garos: Krunić i Krajinović ispali

Dnevnik pre 19 sati  
Aleksandra Krunić i Filip Krajinović nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo Rolan Garosa, pošto su izgubili od svojih rivala Julije Putinceve i Davida Gofana
Srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je danas izgubila od Rusknije Julije Putinceve sa 3:6, 6:3, 6:3. Krunićeva je odlično ušla u meč, osvojila prvi set, ali se potom... »

Penzioneri će živeti pristojnije

Dnevnik pre 15 sati  
Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će pre kraja godine penzije biti povećane te da će penzioneri u godinama pred nama živeti pristojno.– Znate da teško dajem obećanja, ali povećaćemo penzije,
živećete nešto lakše nego danas – rekao je Vučić otvarajući manifestaciju „Sajam za treće doba 55+”, i dodao da je uveren u to da će penzioneri u godinama pred nama moći da žive pristojno, ne bogato, ali da će moći da pomognu... »

U Novom Sadu plata 58.000 dinara, u Alibunaru 29.000

Dnevnik pre 17 sati  
Prosečna neto zarada isplaćena u aprilu ove godine u Srbiji iznosila je 45.605 dinara, i u odnosu na mart je nominalno veća 5,8 odsto a realno 5,3, saopštio je juče Republički zavod za statistiku.
U Vojvodini plata isplaćena u aprilu bila je 45.857 dinara, takođe veća od martovske, koja je iznosila 41.975 dinara. Najbolje su prošli zaposleni u Beočinu, koji su u aprilu dobili 77.445 dinara. Njihove su koverte spram... »

Redova odbrana na teritoriji grada, vanredna u četiri MZ

Dnevnik pre 20 sati  
Štab za vanredne situacije Novog Sada proglasio je danas redovnu odbranu od poplave na teritoriji celog grada i vanrednu na teritoriji mesnih zajednica Kovilj, Klisa, Slana Bara i Vidovdansko naselje.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da grad danas normalno funkcioniše, a da su najveći problemi trenutno na Klisi, Vidovdanskom naselju i u naselju zvanom Bangladeš, gde su odvodni kanali začepljeni i voda je prodrla... »

Razbojnici sa auto-puta u pritvoru

Dnevnik pre 14 sati  
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su B. S. (37), N. N. (29) i K. S. (23) iz Kraljeva zbog postojanja osnova sumnje da su, na deonici auto-puta od Subotice do Niša,
učinili više od dvadeset krivičnih dela teške krađe i razbojništva. Policijska uprava u Novom Sadu saopštila je juče da se oni terete da su na području Subotice, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Inđije, Kragujevca, pljačkali... »

Pazarili falš karticama i čekovima

Dnevnik pre 14 sati  
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu podneli su krivične prijave protiv petorice osumnjičenih za krivična dela falsifikovanja hartija od vrednosti, falsifikovanje
i zloupotrebe platnih kartica i falsifikovanja isprava. Novosadska policija saopštila je juče da se osumnjičeni iz Bačke Palanke, Žablja i Novog Sada terete da su falsifikovali lične karte građana, tako što su na dokumente s... »

Obračun kosovskih Albanaca u Beču

Dnevnik pre 21 sat  
BEČ: Svađa u tramvaju između kosovskih Albanaca u Beču prerasla je u obračun vatrenim oružjem, u kojem je jedna osoba poginula a dve teško povređene, od kojih je jedna 19-ogodišnja slučajna prolaznica.
Svedoci tvrde da je pucnjavi koja se dogodila sinoć prethodila žestoka svađa u tramvaju, a da kada su se otvorila vrata tramvaja na stanici i dva brata, kako prenose mediji, rođena u Prištini, pokušala da izađu pripadnik... »

Rusija zabranila ulazak nemačkom političaru

Dnevnik pre 18 sati  
BERLIN: Rusija je zabranila ulazak u tu zemlju nemačkom političaru Karl-Georgu Velmanu iz Hrišćansko-demokratske unije kancelara Angele Merkel, javljaju danas nemački mediji.
Velman je, naime, sleteo na međunardoni aerodrom Moskva-Šeremetjevo i tamo mu je saopšteno da on do 2019. godine ima zabranu ulaska u Rusiju i zatraženo od njega da sledećima avionom leti nazad za Nemačku. "Morao sam noć da... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.