http://www.dnevnik.rs/

Dnevnik

Dačić: Naša pozicija oko Rusije se nije promenila

Dnevnik pre 1 dan  
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas da se pozicija Srbije prema Rusiji po pitanju uvođenja sankcija nije promenila, baš kao ni pozicija prema Evropskoj uniji koja je,
kako je istakao, strateški cilj Srbije. "Nadam se da Srbija neće doći u situaciju da sebi postavi pitanje ili Brisel ili Moskva", rekao je on i naglasio da Srbija kao kandidat za EU ima obavezu da do kraja pregovaračkog procesa... »

Kosmajcu sud privremeno oduzeo imovinu

Dnevnik pre 1 dan  
Viši sud u Beogradu privremeno je oduzeo imovinu osumnjičenom Dragoslavu Kosmajcu za koju se sumnja da je proizašla iz krivičnog dela. Sudija za prethodni postupak usvojio je predlog
Višeg tužilaštva i 20. novembra doneo rešenje kojim se privremeno oduzima imovina Dragoslava Kosmajca, saopštio je danas Viši sud. Kosmajac ima pravo da uloži žalbu Krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od osam dana. Inače,... »

Kirbi: Vlada Srbije napravila pozitivne pomake u privredi

Dnevnik pre 1 dan  
Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je danas da je Vlada Srbije napravila mnoge pozitivne korake za poboljšanje uslova poslovanja čemu će, kako veruje, dodatno doprineti najavljeno usvajanje
dva važna zakonska akta - o planiranju i izgradnji i o inspekcijskom nadzoru. Kirbi, koji u Privrednoj komori Srbije (PKS) prisustvuje predstavljanju rezultata četvrte Ankete USAID-ovog projekta za bolje uslove poslovanja u... »

Han: Srbija je na dobrom putu i želim da je podržim

Dnevnik pre 1 dan  
Evropski komesar za susedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je danas da je Srbija na dobrom putu i da on želi da je podrži u naporima da promoviše svoju privredu i ekonomski razvoj.
Han je u intervjuu RTS-u rekao da je Srbija kao kandidat za članstvo u EU treba postepeno da usklađuje spoljnu politiku sa EU ali da je na Srbiji kao suverenoj zemlji da odluči kojom brzinom će to da čini i kojom brzinom će da... »

Gorbačov: Putin spasao Rusiju od raspada posle Jeljčina

Dnevnik pre 1 dan  
MOSKVA: Bivši predsednik SSSR-a Mihail Gorbačov pozitivno je ocenio ulogu sadašnjeg predsednika Vladimira Putina u istoriji Rusije, ali ga je takođe upozorio da ne ponavlja iste greške
koje je on pravio dok je bio na čelu Sovjetskog saveza. Putin je imao veliku ulogu u stabilizaciji situacije u zemlji nakon što je Boris Jeljcin sišao sa vlasti, kada je glavni zadatak bio da se Rusija spasi od raspada, rekao je... »

SAD:Trinaest žrtava snežnog nevremena

Dnevnik pre 20 sati  
BAFALO: Snežna oluja, koja je zahvatila severoistok SAD i zbog velikih snežnih nanosa visokih čak dva metra gotovo potpuno blokirala neka naselja, dosad je odnela ukupno 13 života.
Dvoje starijih ljudi izgubilli su život pošto su evakuisani iz staračkog doma, dok je jedan 50-godišnjak pronađen mrtav u njegovom vozilu, naveo je AFP. Mećave, u kojima je južno od grada Bafala za samo nekoliko dana pala... »

Vujović: Program reformi težak, ali daje osnove za nova radna mesta

Dnevnik pre 1 dan  
Program reformi koje su dogovorene sa MMF-om je težak, ali daje osnove za otvaranje novih radnih mesta i investicije, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović.
"Srbija se obavezala da se pripremi za tešku hiruršku operaciju, aranžman je kao neka operacija kuka, jer ako bismo nastavili ovako, mogli bismo još neko vreme da šepamo a onda bismo potpuno stali. Kad to sad operišemo, moći ćemo... »

Gas skače još dva dinara

Dnevnik pre 19 sati  
Ako bi Agencija za energetiku odborila povećanje cene gasa koje je najavio generalni direktor JP „Srbijagas” Dušan Bajatović, kubni metar tog energenta mogao bi biti skuplji najmanje dva dinara.
Naime, Bajatović je rekao da se, ukoliko se želi da JP „Srbijagas” bude konkurentan na tržištu i da se smanji pritisak na budžet, moraju uneti određene promene. – U tom slučaju transport gasa mora da bude dva dinara skuplji, cena... »

London: Srušio se balkon - dvoje mrtvih, šest povređenih

Dnevnik pre 20 sati  
LONDON: Dve osobe su danas poginule, a šest je povređeno kada se u zapadnom delu Londona obrušio deo balkona jedne petospratnice. Kako prenosi BBC, veruje se da se balkon srušio zbog opterećenja,
prilikom iznošenja nameštaja.Jedan muškarac je poginuo na licu mesta, a drugi je preminuo u bolnici. Nesreća se dogodila u jutarnjim satima u naselju Najtsbridž. U pitanju je balkon na prvom spratu zgrade, koji je na visini od 10... »

Evrostar šest sati ispod Lamanša

Dnevnik pre 1 dan  
PARIZ: Superbrzi voz "Evrostar" koji saobraća na liniji Brisel-Pariz-London stajao je sinoć više od šest sati u podmorskom tunelu ispod kanala koji razdvaja Veliku Britaniju i Francusku.
Do zastoja je došlo zbog kvara na električnoj mreži, a kašnjenje jednog izazvalo je i kašnjenje drugog voza na istoj liniji, pa su putnici satima čekali na otvorenoj pruzi u severnoj Francuskoj. Na kraju su oba voza odvučena do... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.