http://www.dnevnik.rs/

Dnevnik

Obama potpisao, ali ne primenjuje sankcije protiv Moskve

Dnevnik pre 15 sati  
VAŠINGTON: Predsednik SAD Barak Obama potpisao je zakon kojim se odobrava novi set sankcija Rusiji, ali, kako je rekao, ne planira da primeni kaznene mere navedene u dokumentu, koji je pre šest dana usvojen u Kongresu.
"Potpisivanje ovog zakona ne signalizuje promenu u politici sankcija ove administracije, koju smo oprezno izvagali u skladu sa razvojem događaja na terenu i u koordinaciji sa našim saveznicima i partnerima", navodi se u... »

Osmoro dece ubijeno, među njima i jedna beba

Dnevnik pre 16 sati  
SIDNEJ:Australijska policija je danas pronašla tela osmoro dece, uzrasta od 18 meseci do 15 godina, koji su preminuli od rana zadobijenih nožem u gradu Kerns, dok je žena od 34 zadobila teške povrede nožem.
Policija države Kvinslend saopštila je da je dobila poziv da ode u kuću u predgrađe Manora, pošto je obaveštena da je žena zadobila teške povrede. Policajci su na licu mesta zatekli tela deca i ženu sa teškim povredama na... »

Pastor: Budi muško, izađi na crtu

Dnevnik pre 3 sata  
– Liga socijadlemokrata Vojvodine tražiće smenu predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora – rekao je predsednik stranke Nenad Čanak za Radio-televiziju Vojvodine.
Njegova izjava ođeknula je nakon prividnog zatišja u pokrajinskoj vladajućoj koaliciji, koju čine DS, LSV i SVM, pa se učinilo da su odnosi u koaliciji koliko-toliko izglađeni i da će predstojeća sednica pokrajinskog parlamenta u... »

Davenport: EU je strateški cilj Srbije

Dnevnik pre 3 sata  
– Vlada Srbije i premijer Aleksandar Vučić su na sednici Vlade ponovili posvećenost evropskim integracijama, kao i da je to najveći spoljnopolitički cilj Srbije
– izjavio je šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport. – Mislim da je jasno da je članstvo u EU najveći strateški cilj Srbije i ove vlade – istakao je Davenport.Vlada Srbije je ranije saopštila da je Davenport, koji je... »

Perčeviću produžen pritvor

Dnevnik pre 9 sati  
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu produžio je pritvor okrivljenom Goranu Perčeviću, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja
odgovornog lica u podstrekavanju, saopsteno je danas iz tog suda. "Sudija za prethodni postupak našao je da su ispunjeni zakonski uslovi za produženje mere pritvora prema okrivljenom Perčeviću, s obzirom na to da i dalje stoje... »

MUŠKA EVROLIGA: Pobeda dobre nade

Dnevnik pre 4 sata  
Zvezda je pred praznim tribinama hale Pionir odigrala još jedan sjajan evroligaški meč, još jednom je pokazala da najbolje igra protiv španskih timova i u direktnom duelu za drugo mesto u grupi D pobedila je odličnu ekipu iz Vitorije.
Crvena zvezda – Laboral kuća 90:82 (18:28, 28:27, 24:18, 20:19) BEOGRAD: Hala “Pionir”, igrano bez prisustva publike. CRVENA ZVEZDA: Vilijams 23, Rebić, Dangubić 9, Mitrović 10, Lazić 2, Blažič 11, Kalinić 5, Marjanović 12,... »

Nenadu Pagonisu osma svetska titula

Dnevnik pre 15 sati  
Novi Sad je bio domaćin istinskog kik boks spektakla, a u velikoj sali SPC “Vojvodina” okupilo se nekoliko hiljada ljubitelja ovog atraktivnog i sve popularnijeg borilačkog sporta.
Sve je bilo na visokom nivou, a kako i ne bi, kada su održane dve borbe za titulu, jedna za svetskog, a druga za evropskog šampiona u profesionalnoj konkurenciji. Došlo je i mnogo ljudi da pogleda koliko u ovom sportu može nekada... »

Desetorici optuženih 139 godina

Dnevnik pre 6 sati  
Desetorica optuženih za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika u Trpinji 1991. godine proglašena su krivima pred Županijskim sudom u Osijeku,
koji ih je nepravosnažno osudio na ukupno 139 godina zatvora, objavilo je juče Veće za ratne zločine tog suda. Desetoricu nekadašnjih pripadnika srpske Teritorijalne odbrane i policije iz Trpinje, kod Vukovara, sud osudio na... »

Uhapšen osumnjičeni za pljačku u Komercijalnoj banci

Dnevnik pre 8 sati  
Policija je pronašla i uhapsila L. P.(18) za koga se sumnja da je izvršio razbojništvo u Komercijalnoj banci u centru Beograda, danas oko 13 sati.
Kako se navodi u saopštenju MUP-a, pripadnici policije su pronašli novac i oružje, dok se za drugim osumnjičenim traga.Ekspozitura Komercijane banke u Makedonskoj ulici opljačkana je danas oko 13 sati, a razbojnik je povredio... »

Zaštita štediša i bankarskog sistema

Dnevnik pre 4 sata  
Narodna banka Srbije pripremila je Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o bankama kojim se menja pravni okvir za restrukturiranje banaka u Srbiji.
Tim nacrtom se, kako je naveo NBS, uvodi sveobuhvatan set pravila čiji je cilj ostvarivanje kontinuiteta u obavljanju kritičnih funkcija banke, obezbeđivanje stabilnosti finansijskog sistema, zaštita deponenata i investitora,... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.