http://www.dnevnik.rs/

Dnevnik

Industrija isplivala iz lanjskih poplava

Dnevnik pre 7 sati  
Industrijska proizvodnja u Srbiji porasla je u julu 2015. godine u odnosu na isti mesec lane 13 odsto, a u odnosu na ceo prošlogodišnji prosek veća je 9,6 odsto, saopštio je
Republički zavod za statistiku. Na taj način industrija je zalečila posledice lanjskih poplava, koje su bile glavni razlog za pad proizvodnje u prvom delu prošle godine. U periodu januar–jul ove godine industrijska proizvodnja... »

Pripadnik ukrajinske Garde podlegao povredama, 10 u teškom stanju

Dnevnik pre 11 sati  
KIJEV: U kijevskoj bolnici preminuo je jedan 25-godišnji pripadnik Nacionalne garde od rane zadobijene iz vatrenog oružja, saopštio je danas poslanik Vrhovne rade
(skupštine Ukrajine) Anton Geraščenko. Prema njegovim navodima, pripadnik Garde pogođen je hicem u srce, a pored bojevih granata u sukobima demonstranata i policije kod zgrade skupštine upotrebljavano je i vatreno oružje, prenela... »

Šanse za izbore su 50:50

Dnevnik pre 5 sati  
Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se s predstavnicima misije MMF-a, a tokom sastanka predstavnici te organizacije istakli su izuzetan napredak Srbije u sferi makroekonomske
stabilnosti i fiskalne konsolidacije. Poseban akcenat stavljen je na ubrzanje strukturnih reformi s konkretnim planom aktivnosti do kraja tekuće godine, kao i na pitanja u vezi s buyetom za 2015. godinu. Tokom završnog sastanka,... »

Svima od NIS-a po 200 dinara

Dnevnik pre 7 sati  
Centralni registar hartija od vrednosti je uplatio dividendu svim građanima koji su na dan 13. juna 2015. godine posedovali takozvane besplatne akcije Naftne industrije Srbije – NIS-a.
Neto iznos dividende je 39,82 dinara po akciji, odnosno 199,11 dinara za pet besplatnih akcija NIS-a, koliko su maksimalno dobili građani koji su imali pravo na te akcije, saopštila je Poštanska štedionica. Dividende na akcije... »

Voz sa izbeglicama zaustavljen na granici sa Austrijom

Dnevnik pre 11 sati  
BEČ: Voz koji je danas krenuo iz Mađarske za Minhen sa grupom od oko 400 izbeglica, zaustavljen je na granici sa Austrijom, saopštila je policija. Voz je zaustavljen
samo nekoliko časova po polasku iz Budimpešte. "U vozu ima između 300 i 400 migranata. Oni su izvedeni iz voza", rekao je agenciji AFP portparol policije Roman Haslinger. On je dodao da će oni biti "ukrcani na regionalni voz za... »

Mihajlović: Pajtić se odrekao Vojvodine

Dnevnik pre 5 sati  
– Kandidaturom za republičkog premijera Bojan Pajtić se odrekao Vojvodine – izjavila je u Novom Sadu potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović.
Ona je, komentarišući Pajtićevu najavu sa sednice Glavnog odbora DS-a iz Smederevske Palanke da će se kandidovati za premijera Srbije u slučaju vanrednih parlamentarnih izbora, izjavila da joj je ta izjava lidera demokrata... »

Godina zatvora za muža nasilnika

Dnevnik pre 6 sati  
Baletan Goran Stanić nagodio se s tužilaštvom da za godinu zatvora prizna da je tukao suprugu, glumicu Minu Lazarević, kao i da je bez dozvole držao vatreno oružje.
Stanić je s Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivičnih dela nasilja u porodici i nedozvoljenog držanja vatrenog oružja koje nije dozvoljeno građanima, kao i veće količine municije, precizira se... »

Merkel: Ljudi se moraju brzo vratiti u svoje zemlje porekla

Dnevnik pre 11 sati  
BERLIN: Nemačka kancelarka Angela Merkel je danas, na tradicionalnoj letnjoj konrerenciji za štampu, najavila za 24. septembar paket mera o regulisanju pitanja
izbeglica i naglasila da se ljudsko dostojanstvo izbeglica u Nemačkoj poštuje. Ona je pojasnila da će se tu raditi o ubrzanju azilantskog postupka, stvaranju više prihvatnih centara, kao i definisanju pitanja ko ima, a ko nema... »

Srbija će prihvatiti određeni broj migranata

Dnevnik pre 5 sati  
Premijer Aleksandar Vučić poručio je da će Srbija prihvatiti određeni broj migranata i da nas to čini više Evropljanima od nekih drugih. „Srbija će prihvatiti jedan broj migranata.
Po tome smo više Evropljani od nekih drugih. Mi ne podižemo ograde”, napisao je Vučić na svom „Tviter” nalogu. – Srbija i njeni građani „evropskiji” su od samih Evropljana po pitanju migrantske krize – izjavio je premijer Srbije... »

Živković: Vučiću na izborima šamar kao Miloševiću 1996.

Dnevnik pre 11 sati  
Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je ta stranka spremna za eventualne prevremene parlamentarne izbore kad god da budu održani, te da će napraviti
dobru koaliciju. Živković je na konferenciji za novinare rekao da partneri za tu koaliciju postoje, ali nije želeo da kaže o kojim strankama je reč. "Ja znam da postoje dobri partneri i vreme je da u narednim nedeljama dolazimo... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.