http://glasamerike.net

Glas Amerike

Italija preti da će blokirati brodove koji prevoze migrante

Glas Amerike pre 16 minuta
Italijanski zvaničnici rekli su da je njihova vlada saopštila Evropskoj komisiji u Briselu da razmatra mogućnost zaustavljanja brodova koji nisu registrovani u Italiji da iskrcavaju migrante koji su spaseni dok su pokušavali da pređu Sredozemnom more putujući iz Libije. Ovaj dramatičan potez dolazi... »

Brnabić: nastavljamo reforme, opozicija: ekspoze literarni sastav

Glas Amerike pre 13 sati
Mandatarka Ana Brnabić predstavila je pred poslanicima Skupštine Srbije svoj kabinet, a u ekspozeu je, kao najveće izazove ove Vlade istakla nastavak ekonomskih reformi i ubrzanje privrednog rasta, balansiranu spoljnu politiku i modernizaciju države. Nova Vlada imaće 18 resora i tri ministra bez... »

Srbija i Crna Gora - zemlje "za praćenje" u izveštaju o trafikingu

Glas Amerike pre 15 sati
Srbija i Crna Gora su zemlje drugog nivoa u godišnjem izveštaju Stejt Departmenta o trgovini ljudima, kao zemlje porekla, tranzita i krajnjeg odredišta za muškarce, žene i decu zložene seksualnoj trgovini i prisilnom radu. Crna Gora je spuštena u podgrupu zemalja za praćenje, dok je Srbija drugu... »

Ambasador SAD pozdravlja predlog za novu mandatorku Vlade

Glas Amerike pre 1 dan
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat kaže da nikada nije razgovarao sa predsednikom države ili vlade o tome kako će izgledati ili kako bi trebalo da izgleda buduća vlada Srbije. Na pitanje o mandatarki Ani Brnabić , gostujući na Radio televiziji Vojvodine (RTV), Skat je rekao da je to dobar predlog... »

Stoltenberg: Raduje me što je Crna Gora povećala izdvajanja za troškove odbrane

Glas Amerike pre 12 sati
Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, rekao je danas da se raduje što je nova članica te alijanse, Crna Gora, povećala izdvajanja za troškove odbrane i poručio da članice moraju izdvojiti obećanih dva odsto BDP-a da bi bile bezbjedne. Prvi čovjek Alijanse je rekao da ga raduje i što će Crna... »

"CG bezbedna, NATO važan i za investicije"

Glas Amerike pre 18 sati
Crna Gora je bezbjedna zemlja, saopštio je premijer Duško Marković odgovarajući na pitanja u okviru Premijerskog sata, navodeći da su bezbjednosne službe spremno dočekale turističku sezonu. Marković je kazao da je crnogorsko članstvo u NATO-u ohrabrenje stranim investitorima da svoj biznis šire u... »

EU produžila sankcije Rusiji

Glas Amerike pre 13 sati
EU i formalno je produžila sankcije Rusiji za narednih šest mjeseci. Time se navršavaju tri godine od kontinuiranih evropskih sankcija zbog aneksije Krima, učešća Rusije u nemirima na istoku Ukrajine i neprimjene sporazuma iz Minska. Jedna od jednoglasnih odluka evropskih lidera je ona da se nisu... »

SAD: Kina među zemljama sa najvećim trafikingom

Glas Amerike pre 15 sati
Stejt Department objavio je godišnji izveštaj o trgovini ljudima, navodeći 23 zemlje kao države najveće prekršioce ljudskih prava kada je reč o trafikingu. Među njima je Kina, koja je spuštena u istu kategoriju, u kojoj su se već nalazile Severna Koreja i Sirija. Trgovina ljudima je savremeno... »

AmCham pozdravila novi model zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Glas Amerike pre 13 sati
Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) pozdravila je inicijativu Poverenika za donošenje modernog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, usklađenog sa evropskim standardima ocenjujući da je model zakona korak u dobrom pravcu. '"AmCham kompanije pozdravljaju Model zakona Poverenika i smatraju da... »

Predstavnički dom SAD podržao uzajamnu odbranu NATO

Glas Amerike pre 21 sat
VAŠINGTON — Predstavnički dom SAD glasao je gotovo anonimno u utorak da reafirmieše garancije NATO-a da će sve članice alijanse braniti jedna drugu, nedeljama nakon što je predsednik Donald Tramp rasplamsao sumnje o podršci Vašingtona tom sporazumu. Glasanje je okončano rezultatom 423-4 u Domu u... »

Skupština nastavlja o Vladi - ko glasa, a ko ne?

B92  pre 29 minuta  još 8 povezanih

Treći čovek Vatikana optužen za seksualno zlostavljanje

Radio 021  pre 58 minuta  još 8 povezanih

Zvezda i Pešić - problem je sertifikat

Mozzart sport  pre 57 minuta  još 7 povezanih

Hapšenja na KiM i u Njujorku zbog organizovanog kriminala

B92  pre 10 sati  još 6 povezanih

Samit G20 postao problem u najavi, a sve zbog Trampa

B92  pre 2 sata  još 5 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.