http://glasamerike.net

Glas Amerike

EU proslavila 60 godina postojanja

Glas Amerike pre 2 sata
Evropska unija obeležila je 60. godišnjicu postojanja potpisivanjem novog sporazuma u Rimu, četiri dana pre formalnog početka izlaska Velike Britanije iz evropskog bloka. Zvaničnici 27 zemalja članica sastali su se da bi potpisali novu deklaraciju na jednom od sedam rimskih brežuljaka - Kapitolu -... »

Aktivisti: 16 mrtvih u zatvoru u Idlibu

Glas Amerike pre 1 sat
Sirijska opservatorija za ljudska prava, britanska grupa koja prati šestogodišnji građanski rat u Siriji, saopštila je da je najmanje 16 osoba stradalo u vazdušnim napadima na jedan zatvor u severozapadnom delu zemlje. U napadima u Idlibu, koji je pod kontrolom pobunjenika, stradali su zatvorenici... »

Vežbanje ključno za kancelarijske radnike

Glas Amerike pre 3 sata
Što više nauka saznaje o dobrom zdravlju, jedna stvar izgleda sve jasnija, da bi ostali u dobroj formi, mentalno i psihički, nastavite da se krećete. Ali kretati se može da bude veoma teško kada većina ljudi sedi za radnim stolom čitav dan. Nova studija nagoveštava da i ako provedete ceo dan u... »

Iračka vojska privremeno obustavila bitku za Mosul

Glas Amerike pre 3 sata
Iračka vlada saopštila je da će privremeno zaustaviti bitku za preuzimanje kontrole nad Mosulom od džihadista Islamske države, posle izveštaja o velikom broju civilnih žrtava. Zaustavljanje borbi objavljeno je u trenutku dok koalcija koju predvode SAD sprovodi istragu koalicionih vazdušnih udara, u... »

Pomešana osećanja Rusa prema boljševičkoj revoluciji

Glas Amerike pre 4 sata
Ruska Oktobarska revolucija, koja se dogodila u novembru po gregorijanskom kalendaru, dovela je na vlast boljševike i vodila stvaranju Sovjetskog saveza. Tokom vladavine komunista, godišnjica se slavila kao rađanje narodne revolucije, Ali, od raspada Sovjetskog saveza 1991, većina Rusa revoluciju... »

Lepotica i zver - od animacije do igranog filma

Glas Amerike pre 3 sata
Lepotica i zver je priča za sva vremena. Čitali smo je u knjigama bajki i gledali u brojnim televizijskim i filmskim adaptacijama, od kojih je možda najpoznatiji legendarni Diznijev crtani film iz 1991. Film je, sa svojim zaraznim pesmama i prelepom animacijom, ušao u mejnstrim širom sveta. Sada,... »

Posle neuspeha sa Obamakerom, Tramp se okreće poreskoj reformi

Glas Amerike pre 4 sata
Američki predsednik Donald Tramp usmeriće sada svoju pažnju na reformu poreskog zakona, pošto nije uspeo da ukine i zameni Zakon o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti, poznatiji kao Obamaker. "Rekao bih da ćemo verovatno vrlo snažno krenuti ka velikim poreskim olakšicama i reformi poreskog zakona. To... »

Školski okrug u Indijani uvodi solarnu energiju

Glas Amerike pre 3 sata
Prebacivanje na solarnu energiju za neko domaćinstvo pojeftinilo je čak 60 odsto tokom poslednjih deset godina. Zbog nižih cena, više od milion domaćinstava u Sjedinjenim Državama sada ima instalirane solarne panele. Škole takođe počinu da uviđaju prednosti takvog načina napajanja energijom.... »

Intenzivna istraga napada u Londonu

Glas Amerike pre 1 dan
Ulice oko britanskog parlamenta su otvorene, a turisti su se vratili u London u velikom broju posle terorističkog napada u sredu u kojem je napadač kolima uleteo među pešake na Vestminsterskom mostu, a zatim nožem napao policajca, usmrtivši ukupno troje ljudi. Policija je do sada uhapsila devetoro... »

Mubarak na slobodi

Glas Amerike pre 1 dan
Bivši predsednik Egipta Hosni Mubarak je na slobodi nakon što je u zatvoru i bolnicama proveo 6 godina, posle Arapskog proleća 2011. godine. On je napustio vojnu bolnicu danas. Mubarak je prvi lider kojem se sudilo nakon pobuna Arapskog proleća koje su zahvatile čitav region. On je optužen za smrt... »

Demonstracije širom Evrope: Konačan kraj EU?

Pravda  pre 3 sata  još 23 povezane

Stefanović: Želimo policajce koje komšije poznaju

B92  pre 2 sata  još 16 povezanih

Slaviša Lekić novi predsednik NUNS-a

Večernje novosti  pre 4 sata  još 14 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.