Glas Amerike » Vesti dana

Glas Amerike

Potraga za organizatorom napada u Barseloni

Glas Amerike pre 12 sati
Španska policija I dalje traga za 22-godišnjim Marokancem za koga sumnja da je organizator terorističkog napada u Barseloni. Reč je o Junesu Abujakubu koji je vođa 12-člane terorističke ćelije odgovorne za napade u Španiji u kojima je stradalo 14, a povređeno više od 130 ljudi. Iako je... »

Policajac ubijen na Floridi, petorica ranjena

Glas Amerike pre 10 sati
Jedan američki policajac je ubijen, a petorica su ranjena sinoć u tri odvojena incidenta na Floridi I u Pensilvaniji. Dvojica policajaca stradala su u pucnjavi u gradu Kisimiju, nakon što su, po pozivu, otišli da provere “sumnjive osobe”. Jedan policajac je preminuo, drugi je u kritičnom... »

Protesti u Bostonu uz jako policijsko obezbeđenje

Glas Amerike pre 1 dan
Nedelju dana nakon sukoba rasista i njihovih protivnika u Šarlotsvilu, u kojima je stradala jedna devojka, održani su protesti desničara i levičara u Bostonu. Bostnom je šetalo hiljade levičarskih aktivista, dok je onih koji su došli na protest "za slobodu govora" bilo nekoliko desetina. U... »

Naučne knjige za bebe - prerano ili korisno?

Glas Amerike pre 10 sati
Čitanje deci je jedan od najboljih načina da ih pripremite za doživotno učenje. Čitanjem se bebama predstavlja jezik, deca uče o bojama, oblicima i slovima. Ali jedan australijski kvantni fizičar eksperimentiše sa nečim drugačijim. On piše naučne knjige za bebe i malu decu. Lično... »

Miševi mogu da zaustave starenje - mogu li i ljudi?

Glas Amerike pre 10 sati
Kako legenda kaže, španski istraživač Huan Ponse de Leon tragao je za mitskom Fontanom mladosti kada je, umesto nje, otkrio Floridu. Ipak, ispalo je da nije morao da ide toliko daleko jer fontana mladosti mogla bi da se nalazi tačno između vaših očiju. Matične ćelije u delu mozga... »

UN obeležavaju Svetski dan humanitarnih radnika

Glas Amerike pre 14 sati
Danas je svetski dan humanitarnih radnika. Ujedinjene nacije pozivaju da se prekine sa namernim ubijanjem civila I humanitarnih radnika koji u ratovima rizikuju svoje živote kako bi pomogli drugima. Ove godine, posebna pažnja posvećena je zdravstvenim humanitarnim radnicima. UN su prošle godine... »

Benon se vratio u "Brajbart", Tramp mu zahvalio na saradnji

Glas Amerike pre 12 sati
U američkoj javnosti I dalje se govori o odlasku glavnog stratega Bele kuće I jednog od Trampovih najbližih saradnika Stiva Benona iz tima predsednika SAD. Predsednik Tramp se na Tviteru zahvalio Benonu I rekao da je “bio sjajan tokom kampanje protiv Hilari Klinton”. I potpredsednik SAD Majk... »

Potraga za jednim od osuminjčenih za napad u Barseloni

Glas Amerike pre 1 dan
Katalonska policija uhapsila je četvoricu muškaraca za koje se sumnja da su povezani sa dva teroristička napada u Barseloni, u kojima je poginulo najmanje 15, a povređeno više od 100 ljudi. Za jednim od braće Ukabir – Musom Ukabirom I dalje se traga, dok je njegov brat Dris uhapšen. Prvi... »

Napad u Finskoj "teroristički"

Glas Amerike pre 2 dana
Napad koji se dogodio u Finskoj, u gradu Turku – takođe se istražuje kao teroristički, saopštila je policija. Jedan 18-godišnji Marokanac je nožem na smrt izbo dvoje ljudi, i povredio još šestoro. Policija ga je upucala u nogu I uhapsila, ali nije objavila njegov identitet. Nije poznato ni... »

Stiv Benon napušta Belu kuću

Glas Amerike pre 1 dan
Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je visokim zvaničnicima svoje administracije da je odlučio da otpusti svog glavnog stratega, Stiva Benona, koji je bio njegov najkontroverzniji savetnik. Benon, kome se pripisuje zasluga za izbornu pobedu Donalda Trampa, sukobljavao se sa drugim moćnim... »

©2017 Netmark d.o.o.