http://www.glaszapadnesrbije.rs

Glas Zapadne Srbije

Crkva i vernici slave praznik Vavedenje Presvete Bogorodice

Glas Zapadne Srbije pre 4 sata
Srpska pravoslavna crkva danas slavi Vavedenje, jedan od najvećih praznika posvećenih Bogorodici i njenom prvom ulasku u hram. Vavedenje je uspomena na događaj zapisan u Jevanđeljima kada je Bogorodica u pratnji svojih roditelja Joakima i Ane, stupila pod svodove Jerusalimskog hrama. Prema... »

Medvedi spremni za zimu

Glas Zapadne Srbije pre 5 sati
Kamere sa stabala smrča na Kašanu, visu Jadovnika od 1.307 metara, zabeležile su poslednjih dana novembra učestale noćne posete medveda. Dolaze po obroke u ovdašnjem "restoranu za orlove", a i prazne ostave kukuruza njima namenjene. "Ni treći sneg ove jeseni, ni mraz nisu oterali u zimovnike mrke... »

Novosti: SNS se sprema za opšte izbore u aprilu

Glas Zapadne Srbije pre 5 sati
Lider naprednjaka pozvao stranačku bazu da se uz glasanje za predsednika dobro organizuje i za parlamentarnu trku, koja bi bila održana 9. aprila, prenose "Večernje novosti". Rukovodstvo Srpske napredne stranke prenelo je nalog svojoj partijskoj bazi da se pripremaju i za opciju vanrednih... »

Radulović: Neka Vučić nagađa ko će biti kandidat opozicije

Glas Zapadne Srbije pre 5 sati
Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović ocenio je da samo ujedinjena opozicija može promeniti vlast u Srbiji i da su parcijalna rešenja osudjena na neuspeh. Radulović je u intervjuu za Blic rekao da ne želi da govori o kandidatu opozicije za predstojeće predsedničke izbore, jer opoziciji... »

Toma: Neka Vučić da ostavku ako želi!

Glas Zapadne Srbije pre 5 sati
Predsednik Tomislav Nikolić potvrdio je da bi predsednički i parlamentarni izbori mogli biti održani zajedno 9. aprila. Kad je reč o parlamentarnim izborima, on je rekao da je u okolnostima tranzicije i krupnih odluka bolje češće proveravati volju građana. "Ako žele da provere to što rade, ako se... »

SNS se uplašio opozicije

Glas Zapadne Srbije pre 5 sati
Objedinjavanje opozicije moguće je i poželjno u borbi za fer i poštene izbore, za ravnopravan tretman svih učesnika u izbornoj trci i u zaštiti izborne volje građana, ali nema objedinjavanja oko zajedničkog predsedničkog kandidata, jer niti treba objedinjavati drastično različite politike, niti je... »

Trojica mladića povređena kada su se automobilom zakucali u zid

Glas Zapadne Srbije pre 5 sati
Trojica mladića iz Užica povređena su sinoć u udesu u Ratarskoj ulici naselju Gluvaći, kada su automobilom sleteli s puta i zakucali se u zid. Automobil "polo" se, pričaju očevici, od siline udara u trenutku pretvorilo u olupinu i zarotiralo na putu. Jednog od povređenih iz smrkasnog automobila... »

Nekontrolisano urbanističko stanje

Glas Zapadne Srbije pre 4 sata
Skupština opštine Prijepolje usvojila je pre petnaestak dana izmene Statuta opštine kojima se, između ostalog, uvodi ponovo kategorija "glavni urbanista" bez koga je Prijepolje bilo celu deceniju. Stanko Kijanović, zamenik predsednika opštine, diplomirani prostorni planer, odbornicima je predočio... »

Vulin: Svi o izborima, osim "glavnog aktera"

Glas Zapadne Srbije pre 5 sati
Ministar rada Aleksandar Vulin izjavio je da se u javnosti o parlamentarnim izborima raspravlja, iako se "od glavnog aktera" o tome nije čula ni jedna jedina reč. "Nikada od predsednika Vlade (Aleksandra Vučića) nisam čuo da je uopšte govorio o izborima, kao što ste mogli da ga čujete da je rekao... »

Raste porez na udžerice, a za vile pada

Glas Zapadne Srbije pre 5 sati
Gotvovo svi građani će sledeće godine dobiti uvećane račune za porez, sem vlasnika vila i luksuznih kuća u prestonici, na Dedinju i Senjaku. Ovim nekretninama je, kako kažu u gradskoj Upravi javnih prihoda, pala cena, pa će biti privilegovani i nižim iznosima na uplatnicama. Kaća Lazarević,... »

©2016 Netmark d.o.o.