http://www.itsvet.com

IT svet

Intel napreduje na mobilnom tržištu

IT svet pre 2 sata  
Intel je imao veliki broj poteškoća da pronađe svoje mesto na tržištu pametnih telefona i tablet uređaja, budući da je ovaj proizvođač zabeležio velike finansijske gubitke, ali ova kompanija ne želi da odustane od toga da utvrdi svoju poziciju na ovom tržištu. Andy Bryant, predsednik kompanije... »

Problemi za virtuelnu realnost

IT svet pre 5 sati  
Uprkos uzbuđenju kada je reč o igračkoj zajednici vezano za tehnologije virtuelne realnosti kao što su Oculus VR Oculus Rift i Sony-jevog Project Morpheus, mnogi izdavači igara treće strane ne žete toliko da stanu iza ove ideje. Tačnije, najmanje dva velika izdavača igara su izrazili svoju... »

Micron Hybrid Memory Cube

IT svet pre 1 sat  
Tokom održavanja Supercomputing 2014 događaja, Micron je predstavio HMCC 2.0 specifikacije kao i najnoviju HMC tehnologiju. U svetu računarstva visokih performansi, HPC, uvek se pribegava omogućavanju što veće obradne snage. HMC, Hybrid Memory Cube, je sledeća velika stavka koja nudi veliki broj... »

Facebook privlači provajdere servisa

IT svet pre 41 minut  
Neki veliki internet servisi su ušli u kreiranje Facebook-ovog open soruce PHP runtime engine-a nakon što su bili impresionirani performansama alternative open source PHP paketa koji je korišćen širom weba WordPress hosting sajt WP Engine je ustanovio da Facebook HipHip Virtual Machine (HHVM)... »

LG najveći proizvođač UHD TV panela

IT svet pre 4 sata  
LG Display, najveći na svetu proizvođač LCD panela je poneo i titulu najvećeg na svetu proizvođača UHD TV panela prethodnog meseca prvi put u 22 meseca. Prema navodima kompanije DispalySearch vezanom za isporuku TFT LCD ekrana, LG je prodao 578.000 UHD TV panela čime je osigurao 28.1% tržišta u... »

Prvi 3D LED štampač

IT svet pre 6 sati  
Hipotetičko pitanje da li biste radije imali HUD na naočarima ili na kontaktnim sočivima. ako je vaš odgovor kontaktna sočiva, loša vest je da ćete morati da sačekate još neko vreme. Dobra vest je da ova opcija je ipak u izgledu sa napretkom razvoja prvog 3D štampača koji može da štampa LED. tim... »

Trejler za Game of Thrones igru

IT svet pre 9 sati  
Kompanija Telltale Games je obelodanila prvi trejler za epizodnu igru Game of Thrones koja bi trebala da se pojavi među igračima od kraja ove godine. Reč je prvoj epizodi od ukupno šest koliko je planirano. Epizoda je nazvana Iron from Ice i ona smešta igrača u ulogu nekoliko članova House... »

OCZ predstavlja Saber 1000 SSD

IT svet pre 3 sata  
OCZ Storage Solutions je predstavio novi SATA SSD namenjen poslovnim korisnicima, a njihov novi proizvod nosi oznaku Sabre 1000. Odluka kompanije da pređe na sopstveni SSD kontroler predstavlja veliki korak napred koji obezbeđuje veliku fleksibilnost za prilagođavanje njihovih proizvoda za... »

uTorrent 3.4.2 Build 36318

IT svet pre 8 sati  
Sve one karakteristike koje su dostupne u okviru drugih BitTorrent klijenata poseduje i uTorrent, uključujući raspoređivanje, prioritetizaciju propusnog opsega, automatsko preuzimanje RSS kao i kompatibilnost sa BitComet-Mainline DHT. uTorrent podržava i razmenu peer-ova kao i Protocol Encryption... »

Razvoj tehnologije smart gradova

IT svet pre 7 sati  
Procenjuje se da će tržište tehnologija pametnih gradova da dostigne vrednost veću od $27 milijardi na godišnjem nivou do 2023. godine pri čemu su kompanije IBM i Cisco vodeće kada je reč o strategiji i izvršenju ovog ambicioznog plana. Koncept pametnih gradova pokriva širok opseg zajednica i... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.