http://www.itsvet.com

IT svet

TSMC čipovi za iPhone 6S i 6C

IT svet pre 14 sati  
Tajvanska kompanija TSMC ostaće glavni dobavljač za Apple u toku druge polovine ove godine, budući da će ovaj proizvođač obezbeđivati 20nm čipove za nastupajući 6C model i 16nm FinFET čipove za 6S modele. Dostupni izveštaji ukazuju na to da će TSMC ostati jedini dobavljač procesora za Apple iPhone... »

Foxconn proširuje poslovanje

IT svet pre 18 sati  
Foxconn Technology grupa očigledno nije zadovoljna samo izradom iPhone uređaja budući da planira da uđe na novo tržište u saradnji sa jednom korejskom kompanijom. Tajvanska kompanija najavila je saradnju sa SK C&C, firmom koja se bavi pružanjem IT usluga, sa ciljem razvoja sistema za bezbednost... »

Facebook embedovanje videa bilo gde na webu

IT svet pre 8 sati  
Facebook je najavio svoj ugađani plejer koji sada omogućava da video kip koji postoji na Facebooku sada možete da ubacite na bilo koji drugi web sajt na koji toželite. Da biste ovo uradili nije potrebno mnogo znanja. Dovoljno je da se samo kopira i nalepi kod i ubaci recimo u vaš blog ili forum... »

OCZ najavio Vector 180 SSD

IT svet pre 13 sati  
Kompanija OCZ je i zvanično najavio najnoviji dodatak njihovoj Vector SSD liniji u vidu Vector 180 SSD modela, kao i novi OCZ Guru softver za upravljanje skladišnim kapacitetom. Najnoviji OCZ Vector 180 SSD odlikuje Barefoot 3 kontroler uparen sa Toshiba A19nm MLC NAND flash-om u standardnom... »

Foobar2000 1.3.8

IT svet pre 19 sati  
Foobar2000 je besplatni audio plejer za Windows platformu, a među nekim od osnovnih karakteristika ovog programa su kompletna unicode podrška, ReplayGain podrška, matična podrška za popularne audio formate među kojima su MP3, MP4, AAC, CD Audio, WMA, Vorbis, FLAC, WavPack, WAV, AIFF, Musepack,... »

Saradnja na polju 2-u-1 Chromebook uređaja

IT svet pre 15 sati  
Intel planira da ostvari partnerstvo sa Google i drugim kompanijama koje proizvode notebook računare, među kojima su Asustek Computer, Acer, Hewlett-Packard, Lenovo, Quanta Computer i Pegatron Technology sa ciljem predstavljanja 2-u-1 Chromebook računara u toku drugog kvartala ove godine. Prema... »

EVGA nova superNOVA serija napajanja

IT svet pre 9 sati  
Kompanija EVGA je najavila dva nova napajanja SuperNOVA 650GS i SuperNOVA 550 GS. Ova dva člana EVGA superNOVA linije napajanja bi trebala da ponude dobro poznate EVGA nagrađivane karakteristike i obezbede ih po prisutpačnim cenama. Dva nova napajanja karakterišu superiorne performanse 80Plus Gold... »

Evropa da ne koristi Facebook

IT svet pre 16 sati  
Evropska komisija nedavno je priznala da US-EU Safe Harbor okviru za transatlantski prenos podataka ne štiti podatke građana Evrope na odgovarajući način kada je reč o špijuniranju od strane Sjedinjenih Američkih Država. Bernhard Schima, jedan od advokata Evropske komisije, navodi da bi Evropljani... »

Facebook Messenger koristi 600 miliona ljudi

IT svet pre 21 sat  
Facebook Messenger je premašio 500 miliona aktivnih korisnika pre četiri meseca a sada je ova brojka premašila 600 miliona korisnika. Uprkos tome što neki korisnici nisu bili zadovoljni kada je Facebook načinio dostupnim Messenger na mobilnim uređajima jer su morali da preuzimaju Messenger... »

Facebook najavio Messenger platformu

IT svet pre 12 sati  
Facebook je najavio dve inicijative koje imaju za cilj da ojačaju njihovu Messenger aplikaciju. Na ovaj način kompanija je predstavila novi način za programere da predstave svoje aplikacije na Facebook-ovom servisu za poruke. Nazvana Messenger Platform, ova inicijativa olakšava korisnicima... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.