http://www.itsvet.com

IT svet

Walkman slavi 36. rođendan

IT svet pre 11 sati  
Ove godine čuveni Sony Walkman plejer TPS-L2 proslavlja 36. rođendan. Ovaj uređaj, za koji se istinski može reći da je simbol jedne epohe, od samog početka je uspeo da privuče pažnju audiofila i stekne izuzetno veliku popularnost među svim korisnicima. Spoj minimalističkog dizajna i funkcionalnosti... »

Skylake-s 35W je Core i7-6700T CPU

IT svet pre 9 sati  
Intel planira da izda Skylake-S procesor koji će trošiti samo 35W u trećem kvartalu ove godine pri čemu pomenuti čip ima zadatak da zameni Core i7-4790T. Novi procesor karakteriše radni takt od 2.(GHz na sva četiri jezgra i osam nizova pri čemu Turbo Boost tehnologija na jednom jezgru povećava... »

iTunes 12.2.0

IT svet pre 18 sati  
iTunes je besplatna aplikacija za Mac i PC računare koja vrši reprodukciju svih digitalnih muzičkih i video sadržaja. Ovaj alat vrši sinhronizaciju sa iPod, iPhone i Apple TV aparatima i moglo bi se reći da je to prodavnica zabavnih sadržaja koja je otvorena 24/7. iTunes korisnicima omogućava da... »

Samsung pojačava proizvodnju

IT svet pre 15 sati  
Samsung Electronics planira povećanje proizvodnje standardnih delova i komponenti, uključujući OLED panele, DRAM i Flash čipove po konkurentnim cenama. Samsung je nedavno dodelio gotovo polovinu njihovog kapaciteta za proizvodnju OLED panela za proizvodnju ekrana za kineske proizvođače pametnih... »

PS4 dominira na tržištu Evrope

IT svet pre 15 sati  
PlayStation 4 je daleko najpopularnija konzola na teritoriji Evrope. Sony Europe predsednik Jim Ryan je obelodanio u najnovijem intervju da ova konzola kompanije na teritoriji starog kontinenta zauzima oko 70% udela na tržištu. Kako trenutno stoje stvari Sony ne planira da dodatno snižava cene... »

Windows 8.1 konačno premašio XP

IT svet pre 12 sati  
Nakon gotovo dve godine od početka dostupnosti, Windows 8.1 je konačno nadmašio Windows XP kada je reč o udelu na tržištu desktop računara. Posmatrajući Web saobraćaj među desktop operativnim sistemima za mesec jun, kompanija Net Applications je utvrdila da Windows 8.1 zauzima 13.1% udela na... »

Zašto Ubuntu menja Linux pakete

IT svet pre 13 sati  
Ubuntu je najavio veliko unapređenje u okviru kojeg će Snappy, koji se trenutno koristi za cloud image, zameniti nekadašnje Deb pakete. Canonical-ov Ubuntu je jedini projekat koji će zameniti Linux pakete nečim boljim. GNOME projekat radi na sandbox okviru za pakete aplikacija za veći broj... »

Viber konačno na iPad-u

IT svet pre 17 sati  
Viber je veoma popularan servis za poruke širom sveta. Odnedavno je dostupan i aplikacija za ovu aplikaciju. Za one koji već koriste ovu aplikaciju na svojim iPhone uređajima dovoljno je da primene update i Viber aplikacija će biti podržana i na iPad uređajima. Viber je servis nalik na Whatapp, gde... »

Windows 7 i dalje vodeći OS

IT svet pre 10 sati  
Najpopularniji operativni sistem na globalnom nivou još uvek je Windows 7, pokazali su rezultati istraživanja od strane NetMarketShare sprovedenog tokom proteklog meseca. Windows 7 je zaslužio prvo mesto uz 60.98 odsto tržišnog udela, što je porast od 57.76 odsto u odnosu na prethodni mesec.... »

Huawei želi da Honor postane globalni brend

IT svet pre 17 sati  
Huawei je kompanija koju prate kontroverze a pre dve godine američki političari su ovu kompaniju nazvali potencijalnom sigurnosnom pretnjom. Njihovo „Honor“ poslovno odeljenje početkom nedelje najavilo je njihov najnoviji pametni telefon. U pitanju je 5.2-inčni Android uređaj koji odlikuje veliki... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.