http://www.itsvet.com

IT svet

Novi standard transparentnosti od strane Facebook društvene mreže

IT svet pre 8 sati
Facebook se odlučio na novi standard kada je reč o transparentnosti pa je tako kompanija objavila dokument pod nazivom „News Feed Values“ u okviru kojeg je detaljno objašnjeno kako Facebook odlučuje o tome šta će se pojaviti u okviru korisničkog feed-a. Radi se o najčešćem pitanju među korisnicima,... »

Predlaganje prijatelja na osnovu vaše lokacije u okviru FB

IT svet pre 9 sati
Facebook je u okviru svog zvaničnog bloga objavio da prilikom predlaganja ljudi sa kojima biste mogli da ostvarite kontakt, uzima u obzir vašu lokaciju, pa tako ne treba da bude nimalo neobično ukoliko dobijete predlog za kontakt na osnovu toga gde ste bili. Naravno, ova kompanija posebno naglašava... »

Prva fotografija nastupajuće jeftinije GeForce GTX 1060 kartice

IT svet pre 8 sati
Po prvi put su se pojavile fotografije nastupajuće GeForce GTX 1060 grafičke kartice kompanije NVIDIA pa je jasno da se dizajn blago razlikuje u odnosu na dizajn koji odlikuju GTX 1080 i GTX 1070 kartice te da je štampana ploča nešto kraća, što nije neobično. Pretpostavka je da će kartica biti... »

Zvanično dostupna AMD Radeon RX480 kartica naredne generacije

IT svet pre 9 sati
Kao što je kompanija AMD i obećala, od juče, 29. juna dostupna je postala najnovija grafička kartica ove kompanije AMD Radeon RX 480 sa 8GB video memorije, dok oni koji žele da prođu nešto jeftinije i kupe varijantu sa 4GB video memorije će morati malo još da sačekaju. Pomenuta kartica je bazirana... »

RGB verzija Cougar Attack X3 tastature sa dodatnim bojama

IT svet pre 8 sati
Cougar je još jedna u nizu kompanija koja proširuje svoju ponudu igračkih periferija i to prvenstveno dodavanjem svetala različitih boja u okviru svojih novih, ali i starih modela tastatura, a ovoga puta reč je o RGB verziji njihove Attack X3 igračke tastature. Dok je originalna Attack X3 nudila... »

Obelodanjen početak dostupnosti Windows 10 Anniversary update

IT svet pre 9 sati
Microsoft-ovo najnovije osveženje Windows 10 operativnog sistema postaće javno dostupno drugog dana avgusta, a kompanija najavljuje čitav niz unapređenja, uključujući sigurnosna unapređenja, poboljšanja u okviru Cortana-e kao i druge karakteristike. Reč je o prvom unapređenju gotovo godinu dana... »

Pametna tastatura SilentKeys sa opcijom blokiranja reklama

IT svet pre 8 sati
SilentKeys je pametna tastatura kompanije Preevio atraktivnog dizajna koja ima mogućnost čuvanja ličnih podataka kojima se može pristupiti pritiskom na taster a nudi i opciju blokiranja online reklamiranja, blokiranja hakera kao i preventivnog identifikovanja potencijalnlih lopova. Još jedna... »

Dva nova modela SanDisk microSD kartica kapaciteta 256GB

IT svet pre 8 sati
SanDisk je predstavio dve nove 256GB microSD kartice, a za jednu od njih navodi da je na svetu najbrža 256GB microSD kartica budući da 256GB SanDisk Extreme microSDXC UHS-I kartica postiže brzine prenosa podataka i do 100MB/s. Model nudi i brzinu upisivanja podataka do 90MB/s, što ga čini idealnim... »

GeForce GTX 1070 Turbo model u varijanti kompanije Asus

IT svet pre 1 dan
Asus je predstavio GeForce GTX 1070 Turbo grafičku karticu koja sa sobom donosi atraktivan dizajn identičan dizajnu GeForce GTX 1080 Turbo kartici koja je predstavljena početkom meseca i namenjena je kupcima sa ograničenim budžetom. GeForce GTX 1070 Turbo poseduje Dual-Ball Bearing ventilator koji... »

Hladnjak za GeForce GTX 1070 i 1080 modele kompanije EKWB

IT svet pre 1 dan
EK Water Block predstavio je još jedan u potpunosti pokriveni GPU vodeni blok pa je proizvođač počeo i sa preuzimanjem porudžbina za EK-FC1080 GTX G1 blokova čija isporuka počinje u narednih nekoliko dana. Pomenuti model dizajniran je za Gigabyte-ove G1 Gaming GTX 1080 i GTX 1070 kartice, a blok... »

©2016 Netmark d.o.o.