http://www.itsvet.com

IT svet

Android for Work je spreman

IT svet pre 10 sati  
Android for Work, Google-ova inicijativa da pametne telefone načini sigurnim za poslovanje, konačno je spremna. Zvanično dostupan, Android for Work omogućava korisnicima da poslovne naloge i aplikacije čuvaju posebno u odnosu na lične naloge i aplikacije, bez ikakvog ugrožavanja sigurnosti, pa tako... »

Android i iOS imaju 96% tržišnog udela

IT svet pre 4 sata  
Android i iOS zabeležili su 96.3 odsto isporuke svih pametnih telefona u toku četvrtog kvartala, kao i svih uređaja isporučenih u toku prošle godine, što je blagi porast u odnosu na 95.6 odsto svih isporučenih uređaja u toku četvrtog kvartala 2013. godine, i porast sa 93.8 odsto, koliko je... »

Stiže Ubuntu 14.04.2

IT svet pre 7 sati  
Canonical je upravo izdao Ubuntu 14.04.2, drugo izdanje Ubuntu 14.04 LTE serije. Kao i uvek ovakvo izdanje donosi unapređenje za hardversku podršku tako da možete da nastavite instaliranje Ubuntu 14.04 verzije na novom personalnom računaru. Na postojećem računaru nećete dobiti hardversku podršku,... »

Samsung planira 128GB storage za telefone

IT svet pre 8 sati  
Više nije tako teško obezbediti 128GB skladišnog kapaciteta u okviru pametnog telefona, ali to nikako ne znači da će korisnici i uživati u tome. Postavlja se pitanje koja je poenta tolikog prostora ukoliko telefon zapinje sa radom u toku igranja igara i gledanja 4K video igara. Samsung je predvideo... »

Microsoft povećava porudžbine u Kini

IT svet pre 12 sati  
Microsoft je povećao svoje porudžbine različitih komponenti kod proizvođača komponenti, što je direktna posledica toga što se ovaj proizvođač sve više udaljava od tajvanskih proizvođača i priprema za predstavljanje dva nova pametna telefona. Microsoft se sve više fokusira na troškove i sve... »

MotoMaker za Moto 360 pametni sat

IT svet pre 2 sata  
Zvanični predstavnik kompanije Motorola najavio je da će u narednom periodu biti ponuđena mogućnost prilagođavanja Moto 360 i to preko MotoMaker Web sajta. Motorola je u proteklih godinu dana bila fokusirana na proširenje njihovog MotoMaker servisa na više zemalja tokom prethodne godine, dok su... »

Broadcom platformu za pametni sat

IT svet pre 9 sati  
Broadcom je najavio novu platformu za pametne satove koja je dizajnirana da smanji potrošnju energije kod Android Wear satova. Reč nije o jednom čipu, već Broadcom platforma uključuje ukupno pet delova. Oni će bit prikazani na Mobile World kongresu u Barseloni naredne nedelje. Kompanija nije... »

Apple događaj 9. marta

IT svet pre 3 sata  
Kompanija Apple poslala je pozivnice za njihov događaj koji će organizovati 9. marta, a pretpostavka je da će u toku njega biti predstavljen dugo očekivani Apple Watch pametni sat. Od ranije je poznato da je predstavljanje ovog proizvoda planirano za april, pa se organizovanje ovog događaja... »

IBM i ARM predstavili IoT starter kit

IT svet pre 3 sata  
IBM i ARM su najavili zajednički projekat za kreiranje ugrađenih proizvoda i njihovo integrisanje sa Internet of Things. Ovo nije prvi put da dve kompanije rade zajedno. One su se već udružile prošle godine u okviru ARM ugrađene platforme, ali ovaj novi sistem je moćniji, fleksibilniji integriše se... »

Novi Twitter alati

IT svet pre 43 minuta  
Twitter je dodao nove alate za prijavljivanje koji imaju za cilj da pomognu u borbi protiv zloupotreba i da zaštite korisnike na sajtu kompanije. Kompanija je preduzela neke korake u ovom pravcu krajem prošle godine kada je olakšala načine da se prijavi uznemiravanje u tweetovima. Sada je dodatno... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.