IT svet » Vesti dana

IT svet

Prvi istinski multi-korisnički holografski sto je izgrađen

IT svet pre 5 sati
Holografska tehnologija je često prikazana u naučnoj fantastici i superherojskim filmovima ( svi Tony Stark-ovi prikazi u šlemu su hologrami ). Naši stvarni potencijali su istorijski bili mnogo skromniji, iako je prvi pisac naučne fantastike pisao o konceptu, Jules Verne je objavio svoj... »

ShadowPad: Napadači kriju „backdoor“ virus u softveru koji koriste brojne velike kompanije

IT svet pre 16 sati
Stručnjaci iz kompanije Kaspersky Lab otkrili su backdoor virus podmetnut u softver za upravljanje serverima, koji koriste brojne velike kompanije širom sveta. Kada je aktiviran, backdoor omogućuje napadačima da preuzmu dodatne maliciozne module ili da kradu podatke. Kaspersky Lab je obavestio o... »

Cracdown 3 odložen za 2018. godinu

IT svet pre 5 sati
Microsoft-ov vrhunski prvoklasni ekskluzivni Crackdown 3 propustiće Xbox One X lansiranje u novembru, kompanija je danas potvrdila. Cracdown 3 je odložen čak do proleća 2018. godine, što znači da bi igra mogla da bude odložena čak i pet meseci od prvobitnog datuma u novembru 2017. godine.... »

Nokia flagship je napokon ovde, upoznajte Nokia 8

IT svet pre 5 sati
Nokia se vratila. Posle pokretanja moderne verzije modela Nokia 3310 i tri nove pametne telefonije u MWC-u u Barseloni, HMD Global je konačno predstavio svoj dugo očekivani Nokia flagship. Nokia 8, kao istinski flagship, pokreće Qualcomm Snapdragon 835 i poseduje 4GB RAM-a i 64GB interne... »

Novi Destiny 2 4K, 60FPS PC beta video

IT svet pre 15 sati
Danas je kompanija NVIDIA načinila još jedan korak u saradnji sa kompanijama Bungie i Activision kada je u pitanju Destiny 2. U pitanju je novi beta trejler za pomenutu igru i to u 4K sa 60 frejmova u sekundi. Beta verzija za PC će podržavati 4K, neograničen frejmrejt, veliki broj grafičkih... »

Kaspersky Lab predstavio Secure Connection aplikaciju za android uređaje

IT svet pre 22 sata
Kompanija Kaspersky Lab predstavila je svoju novu „freemium“ aplikaciju, Kaspersky Secure Connection for Android, koja ima za cilj da zaštiti korisničke podatke koji se prenose putem interneta. Glavna karakteristika ove aplikacije jeste prilagodljivost: radi udobnosti prilikom korišćenja i... »

ADATA predstavlja XPG SX9000 PCIe Gen3x4 NVMe 1.2 SSD

IT svet pre 17 sati
ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi i NAND fleš proizvoda, predstavio je XPG SX9000 - svoj najbrži ikad SSD namenjen kućnim korisnicima. SX9000 će se dopasti igračima i overklokerima PC-ja. Dolazi u M.2 2280 formatu i koristi PCIe3x4 interfejs kako bi... »

Budite spremni za Agents of Mayhem!

IT svet pre 22 sata
Kompanija NVIDIA izdala je novi NVIDIA Game Ready drajver za igru Agents of Mayhem. Ovaj Game Ready drajver pored pomenute igre takođe donosi unapređenja za Killing Floor Incursion. Agents of Mayhem je nova akciono avanturistička igra otvorenog sveta i najnovija kreacija ekipe koja stoji iza... »

Samsungov novi portabilni SSD T5 je brz i dostupan

IT svet pre 22 sata
Sada je prenosivo SSD zlatno doba. Sami uređaji postaju sve brži i jeftiniji, a većina novih računara ovih dana ima brze USB 3.1 veze kako bi u potpunosti iskoristili brzinu. Novi Samsung prenosni SSD T5 ima brzinu do 540 Mbps, a uključuje USB-C na USB-C kabl, pored USB-C na USB-A kabl za... »

Objavljena mehanička tastatura SteelSeries Apex M570

IT svet pre 22 sata
SteelSeries je brend sa kojim se mnogi od vas verovatno asociraju sa igračkim proizvodima i perifernim uređajima, a ako ste na tržištu u potražnji za novom mehaničkom tastaturom, izgleda da je SteelSeries više nego srećan da se obavezuje pošto je kompanija odnedavno objavila svoju... »

©2017 Netmark d.o.o.