http://www.itsvet.com

IT svet

Razer kupio Ouya

IT svet sreda, 29. jul 2015.  
Izvršna direktorka kompanija Ouya Julie Uhrman je potvrdila da kompanija koja proizvodi PC hardver Razer je kupila ovu kompaniju. Ona je ovu vest slučajno otkrila na Twitteru. Ova bivša izvršna direktorka je nastavila prepisku potvrđujući spekulacije o kupovini kompanije na čijem čelu je rekavši da... »

Veliki Splatoon update stiže u avgustu

IT svet sreda, 29. jul 2015.  
Kompanija Nintendo je saopštila da će Splatoon dobiti veliki update 5. avgusta ove godine u SAD odnosno 6. avgusta u Evropi i Australiji. Besplatni softverski update će doneti dva režima za kreiranje mečeva, dva nova tipa oružja kao i uvećanje broja nivoa u igri sa 20 na 50, uz povećanje tipova... »

Xbox One screenshotovi stižu na SmartGlass

IT svet sreda, 29. jul 2015.  
Xbox One korisnici koji takođe poseduju Windows 10 telefon već dugo imaju mogućnost da share-uju svoje screenshotove iz igre korišćenjem Microsoftove SmartGlass aplikacije. Sada ova opcija dolazi i na Android i iOS uređaje. Korisnici će biti u mogućnosti da gledaju, share-uju i sačuvaju svoje... »

IBM predstavio novi servis

IT svet sreda, 29. jul 2015.  
Kompanija IBM ušla je na novo tržište predstavljanjem njihovog novog, cloud baziranog servisa za skladištenje podataka. IBM navodi da će njihov novi servis poslovnim korisnicima omogućiti način da analiziraju svoje poslovanje tako što će moći da zaobiđu većinu problema na koje se nailazi prilikom... »

Toshiba razvija dve nove proces tehnologije

IT svet sreda, 29. jul 2015.  
Toshiba je najavila razvoj procesa ugrađene memorije baziranog na 65nm logičkom procesu i single pole nepromenljivom memorijskom (NVM) procesu baziranom na 130nm logičkom i analognom procesu. Nove tehnologije procesa su razvijene za jeftine primene kao što su mikrokontroleri (MCU), integrisana kola... »

Neki Surface tableti dobili update

IT svet sreda, 29. jul 2015.  
Microsoft je izdao novi update za firmware za njihove Surface tablet uređaje koji će unaprediti način na koji uređaji rade sa Windows 10 operativnim sistemom. Ovaj update prvi put je objavljen krajem prošle nedelje i podrazumeva set izmena za Surface Pro 2, Surface Pro 3 i Surface 3. Svaki model... »

Valve zakrpio sigurnosni bug

IT svet sreda, 29. jul 2015.  
Valve je zakrpio bug u okviru Steam sistema koji omogućava napadaču da lako preuzme proizvoljni nalog koristeći ništa drugo sem korisničkog imena korisnika. Ovaj exploit koristi nedostatak u okviru slabe tačke u Steam karakteristici za povraćaj lozinke koji šalje kod za povraćaj na email adresu... »

Emsisoft Anti-Malware 10.0.0.5561

IT svet sreda, 29. jul 2015.  
Emsisoft Anti-Malware prati sve aktivne programe u realnom vremenu u potrazi za sumnjivim ponašanjem i odlikuje ga mogućnost detektovanja novih, nepoznatih trojanaca, crva, virusa i drugog štetnog softvera. Najnovija verzija koja je objavljena nosi oznaku Emsisoft Anti-Malware 10.0.0.5561 i donosi... »

ASRock Gaming G10 ruter

IT svet utorak, 28. jul 2015.  
Kompanija ASRock je predstavila novi Gaming G10 ruter koji kako navodi ova kompanija obezbeđuje kombinaciju internet of things i moćnog rutera. Ovaj ruter nudi mogućnost da „nauči infracrvene signale“ vašeg daljinskog upravljača televizora i dodeli ih vašem smart telefonu preko Google Play ili... »

Većina Android telefona se može lako hakovati

IT svet utorak, 28. jul 2015.  
Vlasnici Android telefona moraju biti na oprezu budući da je hakovanje ovih telefona više nego jednostavno. Sve što je potrebno jeste jedna tekstualna poruka sa videom ili fotografijom na koju je prikačen štetni kod i hakeri dobijaju kontrolu nad vašim telefonom. Google je obezbedio zakrpu za sve... »

©2015 Netmark d.o.o.