http://www.itsvet.com

Google Glass zabranjen u bioskopima

IT svet pre 5 sati  
Filmska industrija je zabranila upotrebu Google naočara i sličnih uređaja u bioskopima. Motion Picture Association of America i National Associatioin of Theater Owners dopunili su svoju politiku poslovanja u kojoj se naglašava da Google naočare i slični uređaji moraju biti isključeni tokom... »

Hewlett-Packard predstavio Sprout PC

IT svet pre 7 sati  
HP je predstavio Sprout, PC računar koji korisnicima omogućava da rukama manipulišu kompjuterizovanom verzijom nečega, slično onome što je viđeno u okviru Iron Man 2 kada Tony Stark vrši JARVIS skeniranje Stark Expo diorame. Ovaj AIO desktop PC poseduje integrisani 3D skener koji koristi fizičke... »

Wii U stigao do brojke od 7.3 miliona

IT svet pre 12 sati  
Globalna prodaja Wii U konzole je dostigla 7.29 miliona jedinica neposredno pred dvogodišnjicu dostupnosti ove konzole, saopštio je Nintendo. Ovo znači da je konzola japanske kompanije i dalje bolje prodavana od recimo Xbox One konzole ali treba imati u vidu da je Wii U na tržištu gotovo godinu... »

Lenovo 13-inčni Yoga Windows tablet

IT svet pre 6 sati  
Kompanija Lenovo je dodala šesti uređaj opsegu Yoga brendiranih modela. novi uređaj gotovo u potpunosti zaokuržuje opseg koji je najavljen ranije. Nova linija ima 8 i 10 inčne tablete bazirane na Andoridu i Windowsu, a tu je i 13 inčni Android tablet Yoga Talbet 2 Pro koji uključuje integrisani... »

AutoHop onlajn platforma za deljenje prevoza

IT svet pre 14 sati  
Vodeća onlajn zajednica za deljenje troškova putovanja u Jugoistočnoj Evropi, sajt AutoHop (www.autohop.rs) je nakon Mađarske, Rumunije i Hrvatske od jula tekuće godine prisutan i na domaćem tržištu, a trenutno u Srbiji broji približno 20.000 registrovanih korisnika i nešto više of 45.000... »

Japan Display razvija 8-inčni 4K ekran

IT svet pre 5 sati  
Kompanija Japan Display je razvija 8 inčni 4K LCD ekran koji stvara put za 4K2K uređaje za upotrebu od strane jedne osobe. 4K2K je standard visoke definicije naredne generacije koji nudi jasnu sliku. On takođe podržava karakteristike koje su neophodne za mobilne primene – malu potrošnju energije,... »

Održana panel sesija o Internet bezbednosti

IT svet pre 12 sati  
Srbija je ove godine po drugi put deo "Evropskog meseca sajber bezbednosti", koji tokom oktobra sprovodi Agencija Evropske unije za bezbednost mreža i podataka (ENISA). Tim povodom, Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) organizovao je juče u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu panel... »

BlackBerry i dalje u svetu telefona

IT svet pre 9 sati  
BlackBerry je sasvim sigurno nestao iz vida mnogih korisnika telefona, ali ova kompanija i dalje želi da nas uveri da ima u rukavu još ponekog keca. U sredu je objavljeno otvoreno pismo izvršnog direktora ove kompanije John Chena koji je govorio o novom BlackBerry Classic telefonu kao načinu da se... »

Foobar2000 1.3.5

IT svet pre 13 sati  
Foobar2000 je napredni, besplatni audio plejer za Windows platformu, a odlikuju ga neke od osnovnih karakteristika, među kojima su kompletna unikod podrška, ReplayGain podrška kao i matična podrška za nekoliko popularnih audio formata. Među formatima za koje je obezbeđena podrška nalaze se MP3,... »

Google modernizuje Boomarks

IT svet pre 9 sati  
Implementacija bookmarkova je ostala prilično statična tokom života interneta koji danas poznajemo. Google je izgled Boomakova promenio sa Bookmark Managerom (prethodno poznaitm kao Stars). Ekstenzija koja je dostupna u okviru Chrome Store obećava da će bookmarkove u budućnosti obezbediti novim... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.