http://www.juznevesti.com

Bez osuđenih zbog trgovine ljudima u 2014.

Južne vesti pre 7 sati  
Ove godine na području Niša podnete su tri krivične prijave za trgovinu ljudima, i to uglavnom za slučajeve radne eksploatacije i prostitucije, dok osuđenih za ovo krivično delo nije bilo.
Ovi podaci su izneti danas na okruglom stolu u Centru za socijalni rad „Sveti Sava“ povodom obeležavanja Svetskog dana trgovine ljudima. Vlada Veljković, načelnik odeljenja za suzbijanje ilegalne migracije i trgovine ljudima,... »

Prokuplje: preventivom protiv trgovine ljudima

Južne vesti pre 10 sati  
U prvoj polovini ove godine na teritoriji prokupačke opštine nije zabeležen nijedan slučaj trgovine ljudima, a u prošloj samo jedan, i to sa maloletnim detetom, podaci su Lokalnog tima prokupačke Opštine za borbu protiv trgovine ljudima.
Na konferenciji povodom Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima članovi prokupačkog tima su istakli da se posebna pažnja posvećuje deci školskog uzrasta i da je, u cilju njihovog informisanja, tokom prethodne školske godine... »

Biciklistički karavan u čast volonterizma

Južne vesti pre 14 sati  
Biciklistički karavan će u četvrtak, 31. jula, u 17 sati, sa Trga kralja Milana u centru Niša krenuti u Donju Toponicu gde će biti otkrivena statua i upaljena baklja koja simbolizuje volonterizam.
Nju je za vreme letnjeg kampa u ovom selu "Summer in Toponica 3" pravilo 17 volontera iz 12 država koji će i sami voziti bicikle u ovoj akciji. Kako kažu u Grupi "Kobra", koja je organizator kampa i biciklističkog karavana,... »

“Ding Dong” i “SOS bend” u Svetosavskom parku

Južne vesti pre 15 sati  
Na “Medijaninom kulturnom letu”, u petak 1. avgusta od 21 sat, u Parku svetog Save će nastupiti niški hip-hoperi “Ding Dong”, “SOS bend” i Balerine.
Postavku sastava “Ding Dong”, kako je Južnim vestima rekao Robert Kitanović, na ovom nastupu činiće “BMC” i “Roby”, dok “Desibe” neće moći da učestvuje jer je trenutno u Norveškoj. Dečiji program “Kulturnog leta”, koji traje od... »

Kontejneri prazni, smeće oko njih

Južne vesti pre 11 sati  
Umesto da podzemni kontejeri reše problem razbacanog smeća u centru Niša, oko njih se stvaraju gomile otpada, dok su oni pak poluprazni. Iz JKP “Mediana” apeluju na inspekcije da kažnjavaju nemarne građane.
Jedna od kritičnih tački jesu kontejneri u parku preko puta zgrade Opštine, odnosno kod kafane “Stara Srbija”, a ništa bolja slika nije ni preko puta pijace “Boško Buha” na Bulevaru Nemanjića. - Niko se ne trudi da ubacuje smeće... »

Smenjen predsednik Skupštine Dimitrovgrada

Južne vesti pre 12 sati  
U nastavku 23. sednice Skupštine Dimitrovgrada održane 5. jula, glasovima 15 odbornika smenjen je predsednik lokalnog parlamenta Dragan Mančev (SNS), a na tu poziciju izabrana je Dragica Angelov (Zajedno za Srbiju).
Prilikom preuzimanja predsedavanja Angelove Skupštinom, trojica prisutnih odbornika SNS napustili su zasedanje i od tada opozicija ne učestvuje u radu lokalnog parlamenta. Angelova je inače prva žena u istoriji na čelu Skupštine... »

Koncert “Bajage i instruktora” u Pirotu

Južne vesti pre 12 sati  
Kao deo “Pirotskog leta” u petak, 1. avgusta, od 21 sat na Omladinskom stadionu biće održan koncert grupe “Bajaga i instruktori”.
To je jedna od najuspešnijih i najuticajnijih pop-rok grupa na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije i Srbije. Ove godine obeležavaju 40 godina postojanja. Ulaznice, po ceni od 400 dinara, u prodaji su na blagajni Doma kulture Pirot i... »

Uhapšena zbog džeparenja

Južne vesti pre 12 sati  
Zbog sumnje da je od posetilaca tržnih centara u Nišu krala novčanike iz torbi i džepova, policija je uhapsila dvadesetdvogodišnju bugarsku državljanku V. I.
Kako piše u policijskom saopštenju, osumnjičena je "koristila nepažnju oštećenih". - Na taj način je pričinila materijalnu štetu u ukupnom iznosu od preko 100.000 dinara i time oštetila 7 osoba - piše u policijskom saopštenju.... »

Uhapšena zbog džeparošenja

Južne vesti pre 13 sati  
Zbog sumnje da je od posetilaca tržnih centara u Nišu krala novčanike iz torbi i džepova, policija je uhapsila dvadesetdvogodišnju bugarsku državljanku V. I.
Kako piše u policijskom saopštenju, osumnjičena je "koristila nepažnju oštećenih". - Na taj način je pričinila materijalnu štetu u ukupnom iznosu od preko 100.000 dinara i time oštetila 7 osoba - piše u policijskom saopštenju.... »

Basket turnir u centru Niša

Južne vesti pre 13 sati  
Na Trgu kralja Milana u subotu i nedelju, 2. i 3. avgusta, biće održan turnir u basketu u sklopu turneje "3x3 Serbia". Rok za prijavu juniorskih i seniorskih ekipa je 1. avgust.
Prema rečima organizatora, turnir će biti održan na posebnoj podlozi i konstrukciji koja će biti postavljena za tu priliku. Basket se igra po najnovijim pravilima 3x3 i loptom veličine 6. Rok za prijavu je 1. avgust, a... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.