http://www.juznevesti.com

Južne vesti

Rat saopštenjima niških odbora DS i SNS

Južne vesti pre 4 sata  
Nakon odgovora naprednjaka da su demokrate zadužile Grad Niš, iz Gradskog odbora Demokratske stranke poručuju Srpskoj naprednoj stranci “da se njihova sposobnost u trošenju novca građana Niša najbolje ogleda kroz izveštaj DRI”. Iako izbori još nisu zvanično raspisani, izgleda da su stranke već... »

Građani moraju da brane budžet od vlasti

Južne vesti pre 4 sata  
Advokatski tim Udruženja predsednika skupštine stanara Niša započeo da priprema krivične prijave protiv gradskih čelnika zbog, kako su nedavno utvrdili državni revizori, nezakonitog trošenja najmanje petine budžeta grada u 2014. godini. Jedan od lidera tog udruženja, Đokica Jovanović, smatra da je... »

Obezbeđen novac, studenti prava idu u Strazbur

Južne vesti pre 1 dan  
Iako je njihovo učešće na takmičenju u simulaciji suđenja koje se održava od 14. do 19. februara u Strazburu bilo neizvesno do samog kraja zbog nedostatka para, studenti prava iz Niša i njihovi mentori uspeli su da skupe neophodni novac zahvaljujući sponzoru. Kako kaže Ivan Ilić, asistent na... »

Odbornik SPS se "poigrao" prezimenom ministra Kurca (video)

Južne vesti pre 22 sata  
U svom obraćanju u lokalnoj skupštini šef odborničke grupe SPS Radovan Mitić je primitivnim komentarima izvređao predsednicu Opštine i stranog diplomatu. Anketa Da li je Mitićev govor bio šala ili vređanje? Šala Vređanje Mitić je, tokom rasprave o izveštaju o radu Centra za turizam, naveo primer... »

Inspekcija naložila kafićima da privremeno uklone platforme

Južne vesti pre 1 dan  
Komunalna inspekcija Opštine Medijana naložila je vlasnicima svih kafića na Trgu republike kod zgrade niške Uprave da uklone platforme za letnje baše kako bi ekipe Vodovoda mogle da poprave kvar i zaustave vodu koja otiče od juče. Ovo su zatražili predstavnici JKP "Naissus" jer, kako su naveli,... »

Perišić poslednja nada bivših radnika iz Niša

Južne vesti pre 1 dan  
Radnici nekadašnjih državnih preduzeća čekaće u Gradskoj kući poziv gradonačelnika Niša Zorana Perišića koji bi u Beogradu trebalo da razgovara sa predstavnicima nekoliko ministarstva o isplati zaostalih plata, kaže Zoran Nešić, bivši radnik MIN-a koji štrajkuje glađu. Nešić kaže da će se on i... »

Perišić ipak nije otišao u Beograd, štrajk glađu se nastavlja

Južne vesti pre 10 sati  
Iako su se radnici nekadašnjih preduzeća nadali da će gradonačelnik Niša Zoran Perišić danas razgovarati o njihovim problemima sa predstavnicima ministarstva u Beogradu, to se nije desilo, a bivši radnik MIN-a Zoran Nešić nastavio je da štrajkuje glađu u Gradskoj kući. Radnici su danas bili... »

SNS: Demokrate, vraćali smo vaše kredite

Južne vesti pre 1 dan  
Uz konstataciju da je dug koji su naprednjaci u niškoj kasi zatekli 2012. maltene prepolovljen, u niškom odboru SNS kažu da je dugove zapravo napravila vlast koju je vodila Demokratska stranka. Odgovarajući na saopštenje DS u kojem su demokrate pitale aktuelnu vlast ko će da vraća kredite koje... »

Marija Šerifović prvi put nastupa u Nišu

Južne vesti pre 1 dan  
U niškom Domu Vojske u subotu 27. februara koncert će održati jedina srpska pobednica Evrovizije Marija Šerifović. Ovo će biti prvi solistički koncert Šerifovićeve u Nišu. Niš je jedna od stanica na njenoj aktuelnoj turneji koja obuhvata veliki broj gradova u Srbiji, ali i u regionu. Uskoro će Niš... »

Italijani iz dve kooperantske firme “Benetona” utajili milione

Južne vesti pre 1 dan  
Dvojica Italijana protiv kojih su podnete krivične prijave za utaju poreza od 59 miliona dinara su direktori firmi “Roma konsalting” i “Planet sistem”, inače kooperanti kompanije “Beneton” koji posluje u Nišu, potvrđeno je "Južnim vestima" u Tužilaštvu. Roberto Masijero i Marino Gato se sumnjiče da... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.