http://www.juznevesti.com

Južne vesti

Prosjak iz Niša vratio nadu u poštenje

Južne vesti pre 19 sati  
"Poštenjačina" i "plemeniti čovek" neki su od opisa koji stoje uz ime Sulimana Šakirovskog u novinskim člancima u Srbiji i regionu, koji pišu o tome kako je "prosjak iz Niša" vlasniku vratio torbu sa 3.500 evra, a za uzvrat dobio samo 10.
Neki pišu i da je ovaj ratni invalid, koji preživljava od milostinje prolaznika kroz Obrenovićevu ulicu u Nišu, "za svoj postupak zaslužio orden". Mnogi komentarišu da im je njegov čin vratio nadu u poštenje i istovremeno osuđuju... »

Nova stranka spremna za doček, čeka se Perišić

Južne vesti pre 20 sati  
Sva neophodna tehnička dokumentacija za organizaciju dočeka Nove godine u centru Niša je pripremljena, pregovara se i sa izvođačima, ali kako kažu u Novoj stranci, ništa nije definitivno dok ne stigne zvaničan odgovor gradonačelnika Niša.
Prvi čovek Nove u Nišu Dejan Stojanović kaže da je zvanično odobrenje iz Gradske kuće neophodno kako ne bi došlo do mogućih opstrukcija javnih komunalnih preduzeća ili gradskih uprava što bi svakako bacilo mrlju na čitavu... »

Konstantin: košarkaška poslastica za kraj godine

Južne vesti pre 1 dan  
Košarkaši niškog Konstantina dočekaće u poslednjem kolu prvog dela Košarkaške lige Srbije ekipu FMP-a. Meč je na programu u subotu, 20. decembra u 20 sati, u hali Čair.
Nakon teškog, nezasluženog i jako bolnog poraza prošlog vikenda u Novom Sadu ekipu Marka Cvetkovića očekuje novi derbi. U niški „hram sportova“ dolazi talentovana i izuzeztno kvalitetna ekipa FMP-a predvođena mladim i ništa manje... »

Ciklus francuskih filmova u vranjskoj Biblioteci

Južne vesti pre 1 dan  
U Biblioteci "Bora Stanković" u Vranju od ponedeljka, 22. decembra, u okviru Francuskog filmskog karavana , tokom četiri dana biće prikazana četiri francuska filma sa prevodom na srpski jezik.
U ponedeljak će publika moći da pogleda film “Crveni krug” koji je režirao Žan-Pjer Melvil, a u njemu igraju Alen Delon, Andre Burvil, Đan Marija Volonte i drugi. Crveni krug nesumnjivo je jedan od najboljih filmova francuskog... »

Izložba amaterskih fotografija u Nišu

Južne vesti pre 19 sati  
Ljubitelji fotografije mogu do 31. decembra posetiti 8. klupsku izložbu fotografija udruženja foto-amatera “Suva planina” svakog dana sem nedelje od 11 do 18 sati u galeriji Društva arhitekata Niša.
Na izložbi, koja je otvorena od srede 17. decembra, posetioci će moći da vide nekoliko desetina amaterskih fotografija različitih autora, a ulaz je slobodan. Galerija Društva arhitekata Niša nalazi se u Ulici generala Milojka... »

Otvorena Kancelarija za alternativne sankcije u Vranju

Južne vesti pre 1 dan  
U renoviranim prostorijama Osnovnog suda u Vranju otvorena je Kancelarija za alternativne sankcije, čime je Vranje postalo 20. grad u Srbiji gde se za lakša krivična dela zatvorska kazna može zameniti alternativnom.
Ministarstvo pravde finansiralo je, sa 12,9 miliona dinara, adaptaciju drugog sprata zgrade Osnovnog suda. Renovirano je 460 metara kvadratnih, 17 kancelarija, sala, prostorije za sudsku stražu i oduzete predmete. Kancelarija je... »

Obustava nastave i protest prosvetara na ulici

Južne vesti pre 20 sati  
U šestoj nedelji štrajka, predstavnici Sindikata prosvetnih radnika za ponedeljak, 22. decembar, kada će na jedan dan potpuno obustaviti nastavu, najavljuju protest ispred Školske uprave u Nišu.
U ovom sindikatu kažu da su obustavu nastave najavile čak i one škole u kojima su časovi i tokom štrajka trajali punih 45 minuta. Odziv će biti još veći. Ako tog dana bude dogovora, počećemo da radimo od utorka normalno, ako ne... »

Kinezi bi da privatizuju banje na jugu Srbije

Južne vesti pre 22 sata  
Nakon višednevnih razgovora sa kineskim privrednicima u Beogradu, neki od njih su izrazili želju da privatizuju bolnice i institute u Ribarskoj, Niškoj i Sokobanji.
Kako prenosi televizija N1, privrednici iz Kine su pre svega zaineteresovani za nekadašnje gigante kao što su IMT i IMR, ali i za banjsko lečenje i banjski turizam. Konkretno, pismo o zainteresovanosti Agenciji za privatizaciju... »

Agencija: Smena Stankovića obavezujuća

Južne vesti pre 23 sata  
Nakon odluke niške Skupštine da ne ispoštuje preporuku Agencije za borbu protiv korupcije i smeni zamenika predsednika Nenada Stankovića, iz Agencije upozoravaju niški Parlament i napominju da je smena obavezujuća.
U zvaničnom odgovoru Agencije stoji da je niška Skupština neusvajanjem preporuke za razrešenje Stankovića “pokazala nebrigu za sugrađane, čije je interese dužna da zastupa”. Odbijanjem da postupi u skladu sa inicijativom Agencije... »

IT timovi sa najboljom idejom idu u Dubai

Južne vesti pre 19 sati  
U ponedeljak, 22. decembra od 11 sati, na Elektronskom fakultetu u Nišu biće održano takmičenje “Innov-a-thon" na kome će IT timovi predstavljati svoje ideje za aplikacije, a pobednici će dobiti šansu da ih razvijaju u kompanijama u Dubaiju.
Ovo takmičenje je, kažu organizatori, jednodnevni maraton poslovnih i tehnoloških ideja i inovativnih rešenja, koja mogu biti razvijeni za 120 dana u inkubator-kompanijama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Prema najavama, svaki... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.