http://www.juznevesti.com

Južne vesti

Završen skijaški Evrobalkan kup

Južne vesti pre 1 sat  
Trkom u slalomu završen je tradicionalni Međunarodni 11. FIS Evrobalkan kup koji je na Kopaoniku održan u organizaciji Skijaškog kluba „Niš“, pod pokroviteljstvom Grada Niša.
Takmičenje je zatvorio delegat Međunarodne skijaške federacije, Slovenac Matjaž Vrecl. Sve je funkcionisalo besprekorno, kao sat. Još jednom se pokazalo da srpsko skijanje ima iskusne ljude, sposobne i za organizovanje najvećih... »

Sajam profesionalne orijentacije za buduće studente

Južne vesti pre 59 minuta  
Svi srednjoškolci koji žele da se informišu o fakultetima i visokim školama u Nišu koje bi želeli da upišu, mogu doći na Sajam profesionalne orijentacije koji će biti otvoren u sredu 4. marta u 11 sati na Elektronskom fakultetu.
Na ovom Sajmu će, prema najavama organizatora, posetioci moći da na štandovima visokoobrazovnih ostanova dobiju informacije o načinu upisa, studijskim grupama i obrazovnim profilima. Za stručne savete i konsultacije,... »

Niški đaci se bore za odbojkaške prvake u Nišu

Južne vesti pre 2 sata  
Učenici 6 osnovnih i 5 srednjih škola boriće se za šampione Niša u odbojci na 21. "Svetosavskom turniru" u utorak 3. marta u sali Osnovne škole "Mika Antić".
U konkurenciji osnovnih škola za treće mesto boriće se muške ekipe škola "Ivo Andrić" i "Kole Rašić", odnosno ženske ekipe škola "Sveti Sava" i "Dušan Radović". Za prvaka Niša u konkurenciji osnovnih škola kod dečaka će se... »

Uspeh vranjskih kikboksera u Aleksincu

Južne vesti pre 45 minuta  
Kikbokseri iz klubova “Junior” i “Vranje” osvojili su 6 medalja na prvenstvu centralne Srbije u Aleksincu.
Prema rečima trenera “Vranja” Igora Mladenovića i “Juniora” Vedrana Taškovića, Vranjanci su imali veoma zapažen nastup. Zlatne medalje osvojili su juniorka Milica Mirković, kadet Marko Dinčić, a u kategoriji seniora Fazlija... »

EU Progres finansira 40 infrastrukturnih projekata

Južne vesti pre 2 sata  
Evropska Unija i Vlada Švajcarske će preko Evropskog Progresa sufinansirati 40 projekata za izradu tehničke dokumentacije za objekte socijalne, komunalne i ekonomske infrastrukture, saopšteno je na sastanku u Blacu.
Podržani predlozi preduslov su za početak izgradnje novih ili rekonstrukciju postojećih objekata. Vrednost projekata je 608.984 evra i odnose se na opštine jugozapadne i jugoistočne Srbije, a od ukupne vrednosti, Evropska Unija i... »

Niška karatistkinja najbolja u Tuzli

Južne vesti pre 2 sata  
Posle 4 pobede Branka Aranđelović, takmičarka Karate kluba Niš, osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 55 kg na međunarodnom turniru "TK open 2015".
Branka je pokazala da je u dobroj formi pred važna takmičenja. Bila je ovo dobra uvertira pred nastup na "Turkiš openu" sledeće nedelje, jednom od najjačih turnira na svetu, kao i na Evropskom prvenstvu za seniore - kažu u niškom... »

Prokopović na čelu Pokreta socijalista u Hanu

Južne vesti pre 3 sata  
Izvršni odbor Glavnog odbora Pokreta socijalista na nedavnoj sednici imenovao je Ivicu Prokopovića, dvadesetdevetogodišnjeg master inženjera saobraćaja, za poverenika Opštinskog odbora ove stranke u Vladičinom Hanu.
Imenovanjem Prokopovića, inače ranijeg predsednika omladine SPS-a u ovom mestu, Pokret socijalista Aleksandra Vulina, dobio je i 2 odbornika u lokalnom parlamentu. Prokopović kaže da je na ovaj način i zvanično potvrđena puna... »

Ubedljiv poraz niških kuglaša

Južne vesti pre 3 sata  
U 13. kolu Superlige kuglaši Niš-puta su rezultatom 6:2 (3473:3225) poraženi od Vodovoda iz Kragujevca, ali su ostali na bezbednom 8. mestu sa 7 bodova.
Kragujevčani su dobro počeli utakmicu najboljim rezultatom na meču (611 čunjeva) koji je postigao Aleksandar Milinković. Zatim je Marinković odigrao najbolji rezultat u sezoni od 598 čunjeva, pa niški kuglaši Maksimović (54) i... »

Tribina o medicinskoj upotrebi kanabisa

Južne vesti pre 3 sata  
O tome kakav bi uticaj legalizacija kanabisa u medicinske svrhe imala na lečenje malignih tumora, neurodegenerativnih i autoimunih bolesti, biće reči 7. marta u 17:30 na tribini na Pravnom fakultetu u Nišu.
Kako kažu u Udruženju "Lekalizacija Srbije", koje sa Studentskim parlamentom Pravnog fakulteta organizuje ovu tribinu, i u Nišu ima mnogo pacijenata koji za sada ilegalno i po visokim cenama nabavljaju ulje kanabisa za lečenje.... »

Prokupački karatisti osvojili 5 medalja

Južne vesti pre 1 sat  
Na turniru u Kraljevu karatisti „Topličanina“ osvojili su jednu zlatnu, 3 srebrne i jednu bronzanu medalju.
Na turniru u Kraljevu koji je jedan od pripremnih pred predstojeće Prvenstvo regiona koje će se održati polovinom marta u Jagodini, učestvovalo je 600 takmičara iz 65 klubova iz Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.