http://www.juznevesti.com

Vranje: parkiranje u subotu se plaća

Južne vesti pre 17 sati  
Direkcija za izgradnju u Vranju, pri kojoj radi Parking servis neće vršiti naplatu parkinga na obeleženim parking mestima u vreme prazničnih dana i to u petak 18. aprila i u ponedeljak 21.aprila.
Kako se parkiranje ne plaća nedeljom, to praktično znači da će se naplata parkinga vršiti amo u subotu. Ova odluka ne važi za parkiranje na parking garaži kod hotela Vranje, gde će se sve vreme plaćati... »

Arhitektonski vandalizam u centru Niša

Južne vesti pre 21 sat  
Fasada predratne zgrade na uglu Voždove i Ulice generala Tranijea, koja je pod zaštitom države, unakažena je konstrukcijom od pleksiglasa kojom je zatvorena jedna od terasa.
Ova “intervencija” na zgradi urađena je bez ijedne dozvole gradske uprave, potvrđeno je Južnim vestima. - Mi nismo dali saglasnost iako je neophodna dozvola, a obzirom da je objekat evidentirano kulturno dobro i uslovi Zavoda za... »

Srušena česma “vaskrsnula”

Južne vesti pre 18 sati  
Česma Svete Trojice, koja je uništena novembra prošle godine u saobraćajnoj nezgodi, popravljena je i vraćena na svoje mesto, na niški Trg patrijarha Pavla.
Kako je česma prilikom rušenja pretrpela veću štetu, u rekonstrukciji su korišćeni samo neki njeni elementi. Arhitekta Ivan Redi, autor i donator ove česme, kaže da se “pokazalo da ima poštenih ljudi” obzirom da je porodica... »

Francuski fudbaleri u poseti Prokuplju

Južne vesti pre 15 sati  
Predstavnici Topličkog okruga i prokupačke opštine ugostili su igrače fudbalskog kluba „Srbija“ iz Francuskog grada Eponea nadomak Versaja.
Fudbaleri su odigrali prijateljsku utakmicu sa kolegama iz „Topličanina“. Po rečima predstavnika srpsko-francuskog Udruženja „Srbija“ Ivice Jovića cilj ove posete je kulturna razmena između francuskog grada i Prokuplja. - Naše... »

Milija Miletić podnosi ostavku

Južne vesti pre 1 dan  
Nakon izbora za narodnog poslanika na listi SNS-a aktuelni predsednik Opštine Svrljig i predsednik Ujedinjene seljačke stranke najverovatnije će na sednici lokalne Skupštine u četvrtak podneti ostavku.
Jelena Trifunović zameniće Miletića na čelu Svrljiga / klikni za uvećanje Očekuje se da na njegovo mesto bude izabrana sadašnja predsednica Skupštine Jelena Trifunović iz iste stranke. Sednica Skupštine opštine Svrljig zakazana... »

Fond za razvoj dobija novog direktora

Južne vesti pre 17 sati  
Upravni odbor niškog Fonda za razvoj povukao je svoj predlog za produžetak mandata aktuelnom direktoru Miroljubu Milutinoviću, a Odbor za imenovanja predložio je novog kandidata.
Kako je rekao predsednik Odbora za imenovanja Dejan Jovanović, Upravni odbor povukao je prvobitan predlog zbog brojnih prigovora. - Oni su sagledali te prigovore i zaključili da nisu imali uvid u sve činjenice i zbog toga su... »

Grad Niš kupuje još 4 nova automobila

Južne vesti pre 21 sat  
U poslednjih, nešto više od šest meseci Grad je raspisao treći tender za kupovinu novih automobila. Kako kaže gradonačelnik Zoran Perišić stari "jugići" gradskih službi dobijaju naslednike.
Gradonačelnik Niša objašnjava da je reč o 4 vozila niže klase koja su namenjena komunalnoj policiji i inspekcijskim službama. - Pojedinačna vrednost vozila će biti niža od dinarske protivvrednosti za 8.000 evra. U ovom trenutku... »

Falsifikovao diplomu inženjera šumarstva

Južne vesti pre 17 sati  
Zbog sumnje da je falsifikovao diplomu Šumarskog fakulteta u Banja Luci, protiv četrdesetogodišnjeg Nišlije podneta je krivična prijava.
Kako piše u policijskom saopštenju, sumnja se da je Srđan K. iz Naselja Milka Protić kupljenu falsifikovanu diplomu i uverenje o visokom obrazovanju predao Lovačkom udruženju u Nišu, gde je i zaposlen. U njegovu radnu knjižicu... »

Hapšenja zbog pucnjave u Prokuplju

Južne vesti pre 20 sati  
Prokupačka policija uhapsila više od 10 osoba zbog sumnje da su umešane u nedavnu pucnjavu ispred kafića kastelo.
Vredi pomenuti da se na spisku nalazi i Riki Ugrenović (42), koji je te večeri povređen. Svim uhapšenima je određen i pritvor do 30 dana. Pritvor do 30 dana određen je i V. I. (45), vlasniku kafića „Kastelo“ , kao i još... »

Perišić pozvao LAF da dokaže svoje tvrdnje

Južne vesti pre 19 sati  
Povodom primedbi LAF-a na zakonitost gradske odluke da niški Vodovod dobije ekskluzivna prava na tenderu, gradonačelnik Niša pozvao je ovo telo da uradi sve što treba da to i dokaže.
Lokalni antikorupcijski forum (LAF) se već dva puta oglašavao zbog sporne odluke i dodeljivanja privilegija JKP “Naisus”. U poslednjem saopštenju medijima članovi ovog Foruma rekli su da će pokrenuti inicijativu za pokretanje... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.