http://www.juznevesti.com

Južne vesti

Revizor: "Pijaca“ nije ispoštovala proceduru javnih nabavki

Južne vesti pre 12 sati  
Državna revizorska institucija uočila je brojne nepravilnosti u finansijskom izveštaju leskovačkog Javnog preduzeća “Pijaca“, a najveće primedbe odnose se na nepoštovanje procedure javnih nabavki. Direktor ovog preduzeća tvrdi da u njima nema elemenata krivičnog dela ili prekršaja.
Milošević tvrdi da nije učinjen nijedan prekršaj; foto: JV Najznačajnije nepravilnosti u reviziji poslovanja leskovačke "Pijace" odnose se na to da je preduzeće izvršilo nabavku dobara i usluga u ukupnoj vrednosti od 3.682.000... »

"Nišvil" i Đavolja varoš u srpskom "Monopolu"

Južne vesti pre 10 sati  
U prvom oficijalnom izdanju planetarno popularne društvene igre “Monopol Srbija” svoje polje su, između ostalih, dobili grad Niš, džez festival “Nišvil” i Đavolja varoš.
U domaćoj verziji „Monopola“, koja je danas promovisana, polja krase Beograd, Novi Sad, Subotica, Đerdap, Tara, Sirogojno, Golubac, stadioni Partizana i Crvene zvezde i Avala. Osim “Nišvila” deo igrice su i manifestacije “Egzit”... »

Ženu ujeo pacov u kući u centru Niša dok je spavala

Južne vesti pre 10 sati  
Dok je spavala u svojoj kući u Voždovoj ulici u samom centru Niša ženu je za lice ujeo pacov, jedan od desetina koji su se, kako tvrdi njen sin, pojavili po komšiluku jer je susedno dvorište, gde niko ne živi, neuređeno i uraslo u travu.
Majka je, kaže, doživela veliki stres i sada spava sa otvorenim vratima i upaljenim svetlom. U uslovima sa najezdom pacova je, kaže, teško živeti jer hranu ne smeju da ostave izvan frižidera, a u vreme slava bili su prinuđeni da... »

Aleksinačka pivara na ručni pogon pokrenula pivarstvo na jugu

Južne vesti pre 3 sata  
Iza srušenih zidova nekadašnje Aleksinačke pivare krije se gotovo dva veka stara priča o prvom industrijalcu na jugu Srbije Jovanu Apelu.
Istorijska fakta kažu da se Niška pivara sigurno ne bi pojavila neposredno nakon oslobođenja Niša od Turaka da u proces industrijalizacije grada nije upleo svoje prste gospodin Johan Apel. Sada su ostale samo ruševine od... »

Opljačkali prodavnicu uz pretnju plastičnim pištoljem

Južne vesti pre 8 sati  
Maloletni 16-godišnjak je 29. novembra, uz pretnju pištoljem za koji se kasnije ispostavilo da je plastičan, opljačkao prodavnicu u Prokuplju, dok mu je stražu čuvao njegov 2 godine stariji drug.
Maloletnik je, kako saznajemo, sa plastičnim pištoljem i fantomkom na glavi ušao u prodavnicu i tražio novac od pazara, dok je S. S. ispred dragstora čuvao stražu. Čim su izašli, radnica je pozvala policiju koja je ubrzo uhapsila... »

"Tramvaj zvani želja" u još jednom terminu

Južne vesti pre 8 sati  
Pošto su rasprodate sve karte za predstavu “Tramvaj zvani želja” koja će biti odigrana 13. decembra u Domu Vojske u Nišu od 20 sati, ona će biti izvedena iste večeri u još jednom terminu - od 22 sata.
Pozorišni komad rađen po poznatom delu Tenesija Vilijamsa režirao je Stefan Sablić, a glavne uloge tumače Jelena Đokić, Ivan Jevtović, Paulina Manov, Bojan Dimitrijević i Duško Ašković. Ova drama se bavi temama koje su veoma... »

Nišliji kamata veća od poreza na oružje

Južne vesti pre 11 sati  
Jednom Nišliji je još krajem oktobra stigla opomena iz Poreske uprave da plati dug za registrovano oružje od 24.905 dinara, dok mu je obračunata kamata na taj dug 26.249 dinara. U Poreskoj upravi ćute.
Kako kaže ovaj Nišlija, bio je iznenađen kada je pogledao papir koji mu je stigao iz Poreske uprave. Kaže da se prvo zbunio zbog toga što je to dostavljeno u formi “opomene” i zaprećeno prinudnom naplatom, a onda ga je, kako... »

Vozom iz Niša do Beograda i pre planiranog vremena

Južne vesti pre 12 sati  
Iako je bilo planirano da “Inter city” voz iz Niša u Beograd stigne u 11:20 on je tamo bio 5 minuta ranije, a malobrojni putnici koji su kročili na peron beogradske stanice bili su u čudu ne samo zbog vremena, već i zbog udobnosti, brzine i komfora koji pružaju nove švajcarske kompozicije.
Pre otprilike mesec dana u redovan železnički saobraćaj između Beograda i Niša uveden je elektrovoz koji je proizvela švajcarska kompanija “Štadler”. Stanice i peroni su nepromenjeni, kao i uniforme železničara, ali putovanje... »

Niška premijera dokumentarca “Vi idite, ja neću!”

Južne vesti pre 12 sati  
Dugometražni dokumentarni film zasnovan na knjizi "Ljetopis novog kosovskog Raspeća" Mitropolita Amfilohija biće prikazan u maloj sali Niškog kulturnog centra u sredu 2. decembra u 19 sati.
Film “Vi idite, ja neću!“, kako se navodi u opisu, otkriva neispričanu istinu o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda, njegovog verskog i kulturnog nasleđa kroz celu istoriju, a posebno 1998. i 1999. godine sa osvrtom na... »

Rodila HIV pozitivno dete zbog neznanja da je i sama inficirana

Južne vesti pre 8 sati  
Majka koja nije znala da je suprug zarazio HIV-om, zbog čega je virus dobilo i njeno dete, a što se saznalo tek kada je napunilo 5 godina, primer je koji pokazuje da je neophodno da se svi koji su se rizično ponašali testiraju, a to je u Institutu za javno zdravlje Niš moguće i bez uputa i knjižice.
Govoreći o ovom slučaju u emisiji "15 minuta", dr Biljana Kocić, šef Odseka za sprečavanje i suzbijanje polnoprenosivih infekcija u Institutu za javno zdravlje u Nišu, objašnjava kako je to neznanje umnogome uticalo na lečenje i... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.