http://www.juznevesti.com

Uskoro pokretanje "Jumkovog" pogona u Bosilegradu

Južne vesti pre 2 sata  
Pogon “Jumka” u Bosilegradu ponovo će početi sa radom, dogovoreno je na sastanku rukovodstva vranjske kompanije i predsednika Opštine Bosilegrad Vladimira Zaharijeva.
Generalni direktor Jumka Goran Đorđević upoznao je Zaharijeva o planovima za pokretanje proizvodnje, naglasivši da je Jumko, uz pomoć nadležnih ministarstava, spreman da obezbedi posao za postojećih 35 radnika, kao i da uposli... »

“Kosić Bosić” i “Crvenkapa” u Pozorištu lutaka

Južne vesti pre 3 sata  
Ove nedelje u niškom Lutkarskom pozorištu biće odigrane dve predstave - “Kosić Bosić” je na repertoaru u četvrtak, 25. septembra u 18 sati, a "Crvenkapa na zrnu graška" u nedelju, 28. septembra u 11:30 sati.
Osim toga, niški lutkari nastupiće u sredu, 24. septembra, na 4. Festivalu lutkarskih pozorišta u Prištini sa predstavom “Mala princeza”. Predstava “Kosić Bosić” namenjena je isključivo deci predškolskog uzrasta. Kako se navodi u... »

Akcija “Zdravlje na kućnom pragu” u Prokuplju

Južne vesti pre 3 sata  
Domu zdravlja započeo je akciju „Zdravlje na kućnom pragu“ koja se izvodi u seoskim sredinama u kojima postoje ambulante.
Prema rečima dr Ljubice Stanković, portparolke Doma zdravlja, akcija će trajati nekoliko dana, a cilj je da se seoskom stanovništvu pruži zdravstvena zaštita i ranim preventivnim pregledima eventualno otkriju bolesti u ranoj... »

Fakultetima nužan treći upisni rok

Južne vesti pre 39 minuta  
Ni posle drugog upisnog roka slobodna mesta na većini fakulteta Univerziteta u Nišu nisu popunjena, tako da je na nekima od njih organizovan treći upisni rok.
Na Pravnom fakultetu, gde ima mesta za još 119 "samofinansirajućih" studenata u Nišu i za još 26 u visokoškolskoj jedinici u Medveđi, prijava studenata u trećem upisnom roku traje do 26. septembra. Treći rok organizujemo... »

Niš deo regionalne akcije "Biciklom na posao"

Južne vesti pre 2 sata  
Posle prvog defilea biciklista, na kom je u subotu učestvovalo više od 400 vozača ovog dvotočkaša, u Nišu počinje prva regionalna akcija "Biciklom na posao".
Građani su pozvani da od početka ove nedelje, kada je obeležen Svetski dan bez automobila, do 1. oktobra na posao, pijacu, fakultet, u školu, bioskop i na druga mesta idu biciklom. Na prvom biciklističkom maratonu od Trga kralja... »

Narodna kuhinja u Nišu od 1. oktobra

Južne vesti pre 3 sata  
Početkom sledećeg meseca najugroženije Nišlije trebalo bi da dobijaju i tople obroke, jer je pregovaračkim postupkom odlučeno da hranu iz Crvenog krsta kuva Studentski centar Niš.
Umesto paketa suve hrane, koji se dele od polovine jula, najugroženije Nišlije dobijaće kuvanu hranu. Nakon pregovaračkog postupka, koji je sproveden posle propalog tendera za izbor najbolje firme koja bi kuvala hranu, izabran je... »

Radnički: pobeda kao motiv za Kup

Južne vesti pre 3 sata  
Nakon pet poraza u Superligi fudbaleri niškog Radničkog savladali su Rad, a u sredu, 24. septembra ih očekuje duel sa Moravcem u Mrštanu u šesnaestini finala Kupa.
Ekipa Radničkog je malo odahnula trijumfom na svom terenu protiv Rada (3:0), ali je zadržala pretposlednje mesto na tabeli. - Bila je to jedna od najtežih utakmica jer nam je bila mnogo važna. Protivnik je bio dobar, pre naše... »

Premijerni koncert mladih Nišlija u Simfonijskom

Južne vesti pre 4 sata  
Fagotista Tadija Minčić i violinista Mihajlo Jovanović, mladi niški muzičari, nastupiće kao solisti u četvrtak, 25. septembra u 20 sati, na premijernom koncertu Niškog simfonijskog orkestra.
Koncertom u sali Simfonijskog orkestra, na kom će publika čuti dela Rosinija, Vijenjavskog i Bizea, dirigovaće Milena Injac. Dvadesetčetvorogodišnji Tadija Minčić rođen je u muzičkoj porodici, a fagot je počeo da svira sa 13... »

Izložba slika Šri Činmoja u Nišu

Južne vesti pre 4 sata  
U ponedeljak, 29. septembra od 17 sati u prostorijama niške Univerzitetske biblioteke, svečano će biti otvorena izložba slika autora Šri Činmoja iz Njujorka, koju će zainteresovani moći da posete do 5. oktobra.
Kako navode organizatori, ova izložba je posvećena negovanju harmonije i mira u svetu. Izložba je deo veće manifestacije zvane “Peace Week”, odnosno “Nedelja mira”, koja je deo svetskog projekta, i koja podrazumeva brojnim... »

Opera “Seviljski berberin”, “Kir Janja” i ruski balet u pozorištu

Južne vesti pre 18 minuta  
U novoj sezoni niškog teatra, koja počinje 29. septembra predstavom “Borilački klub”, publiku očekuje gostovanje ruskog baleta, kao i premijere predstava “Kir Janja”, “Kalčina kafana”, “12 gnevnih žena”, “Masakrarije” i opere “Seviljski berberin”.
Na sceni niškog pozorišta 12. oktobra nastupiće balet Državnog akademskog pozorišta iz Ekaterinburga, a koreografija će biti mešavina nekoliko ruskih baleta. Njihov nastup deo je turneje, a osim u Nišu gostovaće u Beogradu i... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.