http://www.juznevesti.com

Južne vesti

Radnički na korak od dobijanja licence, ne zna se za Mladost i Vojvodinu

Južne vesti pre 10 sati
Predsednik Skupštine Radničkog Radan Ilić tvrdi da je izvesno da će niški klub sutra dobiti licencu za takmičenje u Evropi, ali im ni ovo ne garantuje da će nastupiti. Za to je potrebno da odobrenje ne dobiju Vojvodina ili Mladost. Nišlije su poslale pismo Fudbalskom savezu Srbije sa zamerkama na... »

Nije izabran zamenik načelnika Gradske uprave Niš

Južne vesti pre 12 sati
Iako su u najužem izboru bila dva kandidata za zamenika načelnika Gradske uprave Niš, koje je predložila konkursna komisija, Gradsko veće nije izabralo nijednog. Kandidati su imali iste ocene, a istekao je i rok u kojem je trebalo da se donese odluka. Ponovo je formirana komisija koja bi trebalo da... »

Još 3 nova sekretarijata u Gradskoj upravi

Južne vesti pre 12 sati
Sekretarijati za lokalnu poresku administraciju, ozakonjenje i investicije formiraće se iz već postojećih, tvrdi načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić, pa neće biti zaposleni novi ljudi i neće se trošiti više para iz budžeta. Janić kaže da je cilj razdvajanja povećanje efikasnosti. Iz postojećeg... »

Upravni sud vraća oduzete mandate "neposlušnim" odbornicima

Južne vesti pre 12 sati
Nakon što je dvojicu prokupačkih odbornika SNS-a zbog navodne "partijske nepolušnosti" lokalna skupštinska većina bez njihove saglasnosti imenovala za većnike, a zatim smenila, čime su im oduzeti odbornički mandati, Upravni sud je poništio skupštinsku odluku i vratio mandat jednom od njih. Presudom... »

Šef odseka za energetiku postaje gradski energetski menadžer

Južne vesti pre 12 sati
Inženjer elektronike i aktuelni šef odseka za energetiku Branko Andrejević, ubuduće će, ukoliko predlog bude usvojen u Skupštini grada, biti energetski menadžer. To je funkcija koja se prvi put uvodi u Nišu, a obavezna je za gradove koji imaju više od 20.000 stanovnika. Njegov zadatak će, između... »

“Cumtobel” od leta gradi fabriku u Nišu

Južne vesti pre 16 sati
Gradsko veće Niša ovlastilo je gradonačelnika Darka Bulatovića da potpiše Memorandum o razumevanju sa austrijskom firmom “Cumtobel” koji, kako kaže v.d. načelnik Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Milan Ranđelović, planira da svoju fabriku u Nišu počne da gradi od leta. Dolazak “Cumtobela”... »

Janiću saglasnost za dopunski rad na Mašinskom fakultetu

Južne vesti pre 17 sati
Uz posao načelnika Gradske uprave Niša Ljubiša Janić će ubuduće raditi i u sekretarijatu Mašinskog fakulteta. Taj posao će, kako tvrdi, obavljati van radnog vremena. Tako će Janić, koji je pre prelaska u gradsku upravu pre bezmalo 10 godina, bio sekretar tog fakulteta, sada ponovo tamo biti... »

Obavezna prihrana pčela zbog kiše i niskih temperatura

Južne vesti pre 18 sati
Iako u ovom periodu nije uobičajno da se vrši prihrana pčela, stručnjaci iz ove oblasti savetuju da se ovih dana to obavezno uradi jer su kiša i niske temperature uticale da pčele ne sakupe dovoljne zalihe hrane u košnicama. Predsednik prokupačkog Udruženja pčelara “Pčelica” Vukić Joksimović kaže... »

Realizacija budžeta Niša za 2016. godinu opet loša

Južne vesti pre 18 sati
Već tradicionalno, od 2012. godine naovamo, razlika između planiranog trošenja para građana u budžetu Niša i stvarno utrošenog je velika. Tako je i u 2016. ostvareno jedva 60 % od planiranog. Najviše para je prikupljeno od poreza, a najredovnije se to trošilo na plate "opštinara". Od planiranih... »

Savet Evrope: Zatvori prenaseljeni, rešenje je društveno-koristan rad

Južne vesti pre 21 sat
Iza rešetaka se u većini zatvora u državama-članicama Saveta Evrope, među kojima je i Srbija, nalazi više osuđenih nego što u njima ima mesta. Time se krše ljudska prava, smatra član Komiteta za sprečavanje torture Džejms Mek Manus. Da bi se smanjila prenaseljenost zatvora, kaže Dragan Đorđević iz... »

Radonjić: Sve smo bliži cilju

Danas  pre 8 sati  još 8 povezanih

Tilerson sutra putuje u Britaniju, u znak solidarnosti

Blic  pre 7 sati  još 3 povezane

Na današnji dan, 26. maj

B92  pre 7 sati  još 1 povezana

Prvi profesionalni upravnici počinju da rade već u julu

Nova ekonomija  pre 1 sat  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.