http://www.juznevesti.com

Južne vesti

Leskovac: Konferencija za novinare na groblju

Južne vesti pre 12 sati  
Grad Leskovac uložio je nešto više od dva miliona dinara u sređivanje Svetoilijskog groblja i izgradnju toleta sa sanitarnim čvorom.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je obišao završene radove, najavio je nova ulaganja od 10 miliona dinara za uređenje i asfaltiranje većeg dela staza između grobnih parcela. Za dva miliona dinara ručno je asfaltirano... »

Direktorka sokobanjske bolnice smenjena zbog korupcije

Južne vesti pre 15 sati  
Nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije predložila razrešenje direktorke Sokobanjske bolnice Ljiljane Isaković zbog toga što je u toj ustanovi zaposlila ćerku i sina, Ministarstvo zdravlja je donelo rešenje o njenoj smeni.
Ministarstvo je o tome obavestilo Agenciju, ne precizirajući razloge za smenu Isakovićeve. Međutim, iz Agencije podsećaju da su Ministarstvu krajem godine uputili inicijativu za razrešenje direktorke zbog toga što je svoju ćerku... »

Nema bombi u Popovcu, sledi razminiranje Medoševca

Južne vesti pre 14 sati  
U razminiranju okoline pruge, šipražja i njiva površine 60.000 kvadratnih metara na mestu gde se selo Popovac kod Niša graniči sa aerodromom "Konstantin Veliki" nije pronađena nijedna kasetna bomba, niti bilo koja eksplozivna naprava, kažu u Centru za razminiranje.
Dok su demineri organizacije "Stop mine" sa Pala od 5. maja proveravali ovo područje koje je postalo "sumnjivo" nakon što je u neposrednoj blizini te lokacije pronađena kasetna bomba zaostala posle bombardovanja 1999. godine,... »

"Pravne i zakonske mere" protiv organizatora Parade maturanata

Južne vesti pre 11 sati  
Nakon toga što su niški maturanti javno izrazili nezadovoljstvo organizacijom Maturantske parade, a zatim organizatori objasnili šta je izazvalo manjkavosti, iz Grada je saopšteno da će protiv organizatora "preduzeti pravne i zakonske mere".
U saopštenju objavljenom na zvaničnom gradskom sajtu piše da "Grad Niš smatra da je neophodno razjasniti određene nedoumice koje su se pojavile u javnosti u vezi da oviim događajem" i da je "organizator "Eko-reakcija" bio u... »

Brutalno pretučen u centru Leskovca, napadači pobegli

Južne vesti pre 6 sati  
Leskovčanin M. C. (35) brutalno je pretučen u centru Leskovca naočigled prolaznika od strane nepoznatih napadača koji su brzo pobegli sa lica mesta. Zbog posekotine na licu prebačen u Niš.
Do tuče je došlo nešto posle 19 sati na samom uglu Bulevara oslobođenja i Nemanjine ulice koja je naredna 2 sata bila blokirana za saobraćaj, a policija nije ni građanima dozvoljavala da prolaze kroz nju. Kako nam je potvrđeno u... »

Naprednjaku prijava za "Parove" donela slavu, ali i pretnje

Južne vesti pre 10 sati  
Mladi Leskovčanin Miloš Jovanović postao je preko noći popularan kada je prijava za učešće u rijaliti programu “Parovi“ potpisana njegovim imenom postala hit na društvenim mrežama. On tvrdi da se nije prijavio, već da mu je smešteno.
“Printscreen” prijave mladog naprednjaka, u kojoj on ističe sve svoje osobine i pokušava da ubedi producente da postane jedan od takmičara „Parova“, postao je viralan. Prijava za "Parove" juče je "buknula" na društvenim mrežama U... »

Umesto uz igrice, provedite leto učeći animaciju

Južne vesti pre 13 sati  
Mladi od 11 do 19 godina koji žele da se bave animacijom, mogu se prijaviti za učešće na besplatnim radionicama koje će se od 4. juna do 10. avgusta održavati tri puta nedeljno u niškoj Dečijoj biblioteci.
Ideja ovih radionica pod nazivom “Animacija bez granica”, kako kažu organizatori, jeste da se mladima pomogne da slobodno vreme, umesto uz kompjuterske igrice, provedu u druženju sa vršnjacima i umetničkim, kreativnim... »

Pomoć najugroženijima iz gradske kase

Južne vesti pre 11 sati  
Na osnovu ranije odluke Gradskog veća u Vranju isplaćena je jednokratna pomoć najugroženijim porodicama sa teritorije grada, na osnovu evidencije Centra za socijalni rad.
Kako za Južne vesti objašnjava član gradskog veća Branimir Stojančić, novac je uplaćen iz budžetskih ušteda, jer su, između ostalog, koncert Gorana Bregovića za Dan grada platili sponzori iako su u budžetu bila za to opredeljena... »

Pešačite i planinarite “na stazama istorije i slave”

Južne vesti pre 17 sati  
U subotu 30. maja pobornici zdravog života mogu organizovano da pešače od Logora “Crveni krst” do Ćele kule, a u nedelju mogu da prošetaju i do Čegra, obilazeći crkve u Kamenici i uživajući u prirodi i istorijskim znamenitostima Niša.
Kako kažu iz Turističke organizacije Niša, za ovu akciju su predviđene tri staze, a na početku svake će pešake čekati vodiči - planinari. U subotu je polazak predviđen za 8:30 sati od muzeja Logora “Crveni krst”, preko Tvrđave i... »

Festival duhovne muzike u Nišu

Južne vesti pre 15 sati  
Deset horova iz Rusije, Rumunije, Slovenije, Grčke i Srbije sa oko 300 izvođača učestvovaće na četvrtom Međunarodnom festivalu “Muzički edikt” koji će u Svetosavskom domu u Nišu biti održan od nedelje 31. maja do srede 3. juna.
Na svečanom otvaranju festivala duhovne muzike u nedelju u 19:30 nastupiće Vokalni ansambl ‘’Beli anđeo’’ iz Beograda, hor ‘’Kolegijum muzikum’’ iz Beograda i Dečiji hor ‘’Branko’’ iz Niša. Drugog dana festivala, 1. juna u 19.30... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.