http://www.kurir.rs

Kurir

Pažljivo za volanom: Umeren saobraćaj, oprez zbog poledice

Kurir pre 15 sati
Saobraćaj na putevima Srbije jutros je umerenog intenziteta, moguća je poledica na putevima u planinskim predelima, a vozačima se savetuje oprezna vožnja na deonicama na kojima su radovi u toku, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na putničkim terminalima na srpskim graničnim prelazima vozila se zadržavaju oko 20 minuta. Na obilaznici oko Beograda u smeru ka Nišu do 3. aprila menjaće se dilatacija na... »

Dodik objavio kolumnu: Cilj revizije je uništenje Republike Srpske, Bakir nastavlja dela svog oca!

Kurir pre 9 sati
Optužba za agresiju i genocid, iako podnesena protiv Srbije, trebalo je zapravo da uništi Republiku Srpsku i Srbe u BiH, smatra predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
U kolumni za Glas Srpske Dodik napominje da to nikada nije krio ni Frensis Bojl, nekadašnji savetnik Alije Izetbegovića, koji je tokom rata u BiH Međunarodnom sudu pravde podneo tužbu u ime BiH. Podseća da je Bojl za jedan... »

Dobre vesti iz Vranja: Penzioneri će od sada da se voze još jeftinije

Kurir pre 9 sati
Svi penzioneri na području grada Vranja u narednom periodu u gradskom i prigradskom prevozu, umesto dosadašnjih 30 odsto, imaće popust od 50 odsto.
Tim povodom gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i direktor preduzeća ,,Kavim-Jedinstvo" Goran Stojanović, potpisali su Aneks Ugovora o poveravanju obavljanja lokalnog linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom... »

Kad Austrija kaže dosta: Primili smo dovoljno migranata, EU da nas poštedi novih!

Kurir pre 7 sati
Austrija će zatražiti od EU da bude izuzeta od obaveze da, u skladu sa evropskim sistemom premeštanja izbeglica, primi još tražilaca azila, najavio je danas austrijski kancelar Kristijan Kern, istakavši da je njegova zemlja već pošteno preuzela svoj deo tereta tokom migrantske krize u Evropi.
"Izuzimanje Austrije smatramo nužnim jer je ona već ispunila svoju obavezu. Razgovaraćemo o tome sa Evropskom komisijom. Uputićemo pismo što pre, a potom početi razgovore", rekao je Kern novinarima posle nedeljnog sastanka... »

Proverite ima li vas: Ovo su svi dobitnici trećeg izvlačenja nagradne igre Uzmi račun i pobedi

Kurir pre 12 sati
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave objavilo je rezultate trećeg javnog izvlačenja nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", obavljenog 25. marta 2017. godine.
Dvosoban stan u Beogradu, ulica Braće Jerković - Padina, objekat 1, lamela 4, prizemlje, površine 52,23 metara kvadratnih i polisu osiguranja imovine osvojila je: Sofija Manojlović, 26000 Pančevo Foto: Uzmiracun.rs/Promo Dvosoban... »

Zbog terorizma se menja i ajfelov toranj! Pariz gradi neprobojni zid oko kule, turisti u šoku

Kurir pre 12 sati
Vlasti u Parizu jednoglasno su prihvatile predlog da se izgradi neprobojni zid oko Ajfelovog tornja, kao odgovor na terorističke pretnje Parizu.
Zid će biti postavljen na dve strane, dok će druge dve strane, koje služe kao ulaz i izlaz biti okružene metalnim rešetkama. Zamenik gradonačelnika Pariza, zadužen za turizam, Žan Fransoa Martins kazao je da će izgradnja novog... »

Beg od interneta: Evo kako da zauvek nestanete sa društvenih mreža

Kurir pre 11 sati
Dosta vam je Snapchat-a? Umorio vas je Twiter? Zasitili ste se Facebooka? Želite da se obrišete s društvenih mreža? To možete da učinite a da pritom ne izgubite dragocene podatke.
Krenimo redom... Facebook Foto: AP Da biste obrisali svoj Facebook nalog, otvorite Settings, pa Security pa potom Edit uz Deactivate Your Account. Kliknite na link koji će se pojaviti. Jednostavno je, ali postoji caka: time niste... »

Predsednički kandidat Popović u Kosovskoj Mitrovici: Protivim se pregovorima Beograda i Prištine

Kurir pre 10 sati
KOSOVSKA MITROVICA - Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da se oštro protivi dosadašnjim pregovorima Beograda i Prištine.
"Kao predsednik Srbije poništiću Briselske sporazume i učiniti sve da pregovore o Kosovu i Metohiji vratim u Ujedinjenje nacije", rekao je Popović. Popović je naveo da nijedan Srbin ne može da bude slobodan dok svaki Srbin na... »

Pretnje u inđiji zbog navodnog duga: Pokušao da iznudi 4.500 evra

Kurir pre 12 sati
INĐIJA - Inđijska policija uhapsila je 32-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da je izvršio krivično delo iznuda u pokušaju.
Sumnja se da je, zbog navodnog duga, od 57-godišnjeg muškarca, uz pretnje njegovoj porodici, pokušao da iznudi 4.500 evra. Po nalogu nadležnog tužioca osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu... »

Višegradska grupa oštro o Britancima: Da vratite dugove, pre nego što odete iz EU

Kurir pre 7 sati
Premijeri Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske na samitu Višegradske grupe u Varšavi složno su ocenili da Velika Britanija mora da ispuni sve svoje finansijske obaveze prema Evropskoj uniji i da nakon Bregzita ne sme da joj ostane dužna kako ne bi bili smanjeni i evropski razvojni fondovi.
Domaćin samita, poljska premijerka Beata Šidlo naglasila je da Višegradske zemlje u pregovorima o Bregzitu pre svega interesuje kakva prava će biti garantovana građanima tih zemalja u Velikoj Britaniji, kao i da London ispuni sve... »

©2017 Netmark d.o.o.