http://www.mtsmondo.com/

Mondo

Dačić: Sindrom "dron" vlada Balkanom

Mondo pre 4 sata  
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da odluka Haškog tribunala da se lider radikala Vojislav Šeselje vrati u pritvor, ugrožava političku stabilnost Srbije, pa time i regiona.
Dačić je naglasio da je takva odluka skandalozna i perfidna, jer Srbiju, ni krivu ni dužnu, uvodi u političku nestabilnost. "Jasno je da je od samog početka imala za cilj da ugrozi i naruši političku stabilnost u Srbiji, a samim... »

Novak hvata zalet, na redu Dolgopolov

Mondo pre 8 sati  
Najbolji teniser sveta prešao je i drugu prepreku na putu ka odbrani titule na Mastersu u Majamiju.
Novak Đoković plasirao se u osminu finala drugog uzastopnog Mastersa na tlu SAD, na kome ovog proleća brani tron. On je u meču trećeg kola savladao Belgijanca Stiva Darsisa rezultatom 6:0, 7:5, pošto je u drugom setu "brejknuo"... »

Izveštaj o padu helikoptera pred javnosti do petka

Mondo pre 6 sati  
Izveštaj vojne komisije o padu helikoptera stigao je u Više javno tužilaštvo u Beogradu.
U današnjem saopštenju Tužilaštva se navodi da će izveštaj biti analiziran i da će o njemu javnost biti obaveštena u četvrtak, 2. aprila, ili najkasnije u petak, 3. aprila. Više javno tužilaštvo je zahtevom od 16. marta tražilo... »

Đentiloni: Srbija treba da ide napred, ka EU

Mondo pre 4 sata  
Ministar spoljnih poslova Italije Paolo Đentiloni izjavio da je italija je potpuno sigurna da proces evropskih integracija Srbije treba da ide korak napred .
"Ne možemo da zadržavamo ovaj postupak (evropskih integracija) jer je Srbija preuzela obaveze i radi na njihovm ispunjavanju. Verujem da postoje svi uslovi da Evropska komisija u narednim mesecima donose odluku o otvaranju... »

Poplavljeno 16 kuća oko Aleksinca (FOTO, VIDEO)

Mondo pre 6 sati  
Izlivanjem Južne Morave poplavljeno 16 kuća u aleksinačkim selima Vitkovac i Donji Ljubeš, izjavio je danas direktor Vodoprivrednog centra "Morava" Dragoljub Miljojković.
On je precizirao da je od juče nivo vode na toj reci u opadanju. Južna Morava usporava tok prema ulazu u prirodni tesnac Stalaćke klisure i to je razlog prelivanja u gornjem toku prema aleksinačkom ataru, kazao je Miljojković... »

Uspešan skrining, pregovori možda od kraja godine

Mondo pre 3 sata  
Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da je skrinig uspešno završen i da Srbija značajno radi na sprovođenju ekonomskih reformi zbog čega Vlada Srbije uživa podršku Evropske komisije i članica EU.
Devenport je na konferenciji "Srbija na putu evropskih integracija - skrining posle skrininga" podsetio da je Srbija pregovore sa EU započela januara prošle godine, izrazivši nadu da će do kraja godine biti otvorena i prva... »

Beda:Svaki četvrti građanin na korak do siromaštva

Mondo pre 2 sata  
Na granici siromaštva u 2014. godini u Srbiji je bilo 25,6 odsto građana, dok je stopa rizika od siromaštva ili socijalne isključenosti iznosila 43,2 odsto, objavio je u utorak Republički zavod za statistiku.
Veoma su izloženi riziku od siromaštva oni iz grupe koja je najviše na udaru krize i visoke nezaposlenosti - mladi od 18 godina (29,6 odsto), a najmanje oni koji su uspeli da dosad steknu neku imovinsku sigurnost - stariji od 65... »

Koriste Šešelja da bi nas kaznili

Mondo pre 9 sati  
Govorili su: Napustićete vladu čim sleti na aerodrom. Izgleda da je neko, negde, pogrešno izračunao da je Šešelj faktor koji može da uzdrma mene i Vladu, pa je, u skladu s tim, počeo da ga koristi kao strašilo iz kutije, kaže premijer.
Svaka odluka koju budemo donosili, a ona neće biti nemoralna kao sve političke odluke Haškog tribunala, imaće za cilj samo jedno -očuvanje stabilnosti u našoj Srbiji i ništa više, piše u autorskom tekstu za Politiku predsednik... »

Da li ste i vi uštedeli 270 evra u 2014?

Mondo pre 3 sata  
Prema zvaničnoj statistici domaćinstva u Srbiji su u 2014. u proseku raspolagala sa 57.054 dinara mesečno, od čega se potrošilo 54.424 dinara. Da li se u vašoj kući pojavilo tih 22 evra "šteka" mesečno?
Domaćinstva sa gradskog područja su u 2014. prosečno mesečno raspolagala sa 59.376 dinara, a domaćinstva sa ostalog područja sa 53.274 dinara, saopštio je danas Republički zavod za statistiku. Na šta se troše pare Izdaci za ličnu... »

Nikolić: Vojska Srbije uzor u regionu i šire

Mondo pre 45 minuta  
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je da će kao vrhovni komandant zajedno sa Vladom Srbije uvek pomoći vojsci da ostvari svoje ciljeve.
Rečna mornarica u Novom Sadu Nikolić je tokom redovne godišnje analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2014. godinu, održane u Novom Sadu, rekao da je zadovoljan ocenom jer je uočljiv napredak u odnosu na... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.