http://www.politika.rs

Politika

Mercedes i Folksvagen povlače milion vozila u Kini

Politika pre 4 sata
PEKING - Nemačke automobilske kompanije Mercedes Benc i Folksvagen će povući gotovo milion vozila u Kini, saopštio je danas kineski regulator. Mercedes Benc će opozvati gotovo 400.000 različitih modela proizvedenih od maja 2015. do februara 2017. godine zbog problema sa pregrevanjem delova sistema... »

Pad popularnosti desničara

Politika pre 2 sata
BERLIN - Evroskeptički raspoložena i desničarski orijentisana ''Alternativa za Nemačku'', koja je do skoro pretila da ''pomrsi konce'' velikim, narodnim partijama, osvojila bi, kada bi u nedelju bili izbori, svega još sedam procenata, pokazuje današnja anketa Instituta za demoskopiju Alenzbah. Ovo... »

Snažan zemljotres pogodio Komandorska ostrva

Politika pre 6 sati
MOSKVA - Snažan zemljotres jačine 6,9 stepeni pogodio je Komandorska ostrva na ruskom Dalekom istoku, saopštio je danas američki Geološki zavod. Zemljotres se dogodio na dubini od 33 kilometra i, prema navodima Centra za upozorenje na cunami sa sedištem na Havajima, nije izdato upozorenje za... »

Carina zaplenila oko 100 kilograma espreso kafe

Politika pre 1 sat
Carinski službenici su prilikom ulazne kontrole na prelazu Batrovci zaplenili oko 100 kilograma espreso kafe, saopštila je Uprava carina. Prekršaj je otkriven kada je za detaljnu kontrolu izdvojen kombi domaćih registarskih oznaka, čiji su vozač i dvoje putnika, svi državljani Srbije, prijavili... »

Nafta skuplja zbog pada proizvodnje u Libiji

Politika pre 2 sata
NjUJORK - LONDON - Neočekivane blokade u proizvodnji nafte u Libiji pomažu trgovcima da se „reše” rekordnih zaliha u SAD, koje su podrile napore Organizacije zemalja izvoznica nafte da smanji proizvodnju, izveštava njujorška agencija „Blumberg”. Libijska proizvodnja će, kako je najavljeno, pasti na... »

Počinje obnova Skadarlijske česme

Politika pre 1 sat
U septembru predstoji sanacija Skadarske ulice, kako bi spremno dočekala brojne turiste za novogodišnje praznike
Povodom početka sanacije Skadarske ulice i rekonstrukcije Skadarlijske česme i platoa, juče je u Kući Đure Jakšića održan sastanak predstavnika Gradske uprave i nadležnih službi i preduzeća sa ugostiteljima iz ove boemske četvrti... »

EU blokirala osnivanje najveće evropske berze

Politika pre 2 sata
Peti pokušaj kompanija s ciljem osnivanja najveće evropske berze bi, kako je saopštila Evropska komisija, rezultirao monopolom na tržištima koja se bave kliringom, prenosi agencija Rojters
BRISEL - Evropska unija je danas blokirala spajanje Londonske berzanske grupe i nemačke Dojče berze, jer bi time, kako je saopšteno, bila ugrožena konkurencija. Peti pokušaj kompanija s ciljem osnivanja najveće evropske berze bi,... »

Austrijska vojska dobija novu pušku i opremu

Politika pre 38 minuta
BEČ – Austrijska vojska dobija novu opremu, koju je danas u Beču predstavio ministar odbrane Hans Peter Doskocil, a među nabavkama je nova puška. Austrijska vojska se sadržajno pozicionira iznova i sprovela je restrukturisanje, a sada i oprema postaje modernija, naglasio je ministar. On je istakao... »

Rezervisti PVO spremni za gađanje na „Pasuljanskim livadama”

Politika pre 2 sata
U 98. vazduhoplovnoj brigadi na aerodromu „Lađevci“ kod Kraljeva završena je petnaestodnevna obuka rezervnog sastava, saopštila je Vojska Srbije. Rezervisti, među kojima su oficiri i vojnici, imali su priliku da ponovo prođu kroz obuku na dužnostima u okviru posluga protivavionskog topa 40 mm L/70... »

Polomio deset sadnica drveta u pešačkoj zoni u Irigu

Politika pre 4 sata
Operativnim radom pripadnika policije u Irigu rasvetljeno je krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari izvršeno pre dva dana, u pešačkoj zoni u Irigu, ulica Ribarski trg, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Policija je pronašla 29-godišnjaka za kojeg se sumnja da je u toku noći, polomio 10 sadnica... »

©2017 Netmark d.o.o.