http://www.politika.rs

Politika

Podnošenje zahteva za povraćaj PDV-a za bebi opremu

Politika pre 2 sata
Rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za kupljenu hranu i opremu za bebe počinje u ponedeljak, 3. jula i traje do 17. juna. Zahtevi za refundaciju PDV-a za kupljenu hranu i opremu za bebe mogu se podnositi nadležnoj filijali Poreske uprave, koja će nakon sprovedenog postupka kontrole... »

Tužilaštvo istražuje nestanak slika iz legata Matice dijaspore

Politika pre 2 sata
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu naložilo je danas policiji da ispita nestanak 70 umetničkih slika koja su srpski slikari iz Dijaspore poklonili otadžbini nakon izložbe u Narodnom muzeju u novembru 1990. godine, saznaje Tanjug. Tužilaštvo je formiralo predmet na osnovu tekstova nedavno... »

Uz pretnju nožem otimali mobilne telefone u Beogradu i Pančevu

Politika pre 1 sat
Pripadnici beogradske policije uhapsili su četiri osobe, za koje se sumnja da su najpre ukrale jedno vozilo a potom izvršile ukupno četiri razbojništva, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Nakon što su ukrali vozilo u Vršcu, osumnjičeni I.M (1993) iz Beograda, S.A. (1995) iz Pančeva, Đ.S. (1998) i U.E.... »

Lažni nalozi za plaćanje dnevnih parking karata

Politika pre 3 sata
JKP „Parking servis” upozorio je građane na lažne naloge koji su se u Beogradu pojavili za plaćanje parking karata i najavio da će protiv NN lica podneti krivičnu prijavu. Nepoznata osoba je štampala i na automobilima u prestonici ostavila lažne naloge za plaćanje dnevnih parking karata sa cenom od... »

Vojni magazin: Srbija modernizuje Migove da traju i 2030.

Politika pre 1 sat
LONDON – Najmanje 185 miliona evra biće investirano narednih godina u generalni remont, produženje službenog veka i modernizaciju deset borbenih aviona srpske vojske, objavio je poznati britanski magazin o vojnim pitanjima „IHS Džejns”. Navodi se da se radi o četiri letelice koje već pripadaju... »

Zaharova: Rusija će odgovoriti na blokiranje imovine u SAD

Politika pre 16 sati
MOSKVA – Moskva priprema odgovor zbog blokiranja njene diplomatske imovine u SAD krajem 2016. godine, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za televiziju „Rusija 1”. „Spremaju se odgovori. To pitanje se neće rešavati samo u Ministarstvu spoljnih poslova”,... »

Petorica osuđena za ubistvo opozicinara Njemcova

Politika pre 18 minuta
MOSKVA - Porota Moskovskog okružnog vojnog suda je proglasila krivima Zaura Dadajeva i još četvoricu optuženih za ubistvo ruskog opozicionog političara Borisa Njemcova. Ruski sud je, kako je preneo Rojters, saopštio da im je za ubistvo Njemcova (55) obećano 253.000 dolara. Sud je naveo i da... »

Uskoro spomenik Vasku Popi kod Tašmajdana

Politika pre 6 sati
Gradski menadžer Goran Vesić i zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović primili su povodom 95. godina od rođenja Vaska Pope delegaciju Udruženja književnika Srbije, na čelu sa predsednikom Radomirom Andrićem, sa kojom su se dogovorili da se velikom pesniku podigne obeležje kod... »

Mali: Nismo oštetili građane Novog Beograda

Politika pre 3 sata
Gradski budžet u plusu tri milijarde dinara
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da su izdvajanja za opštinu Novi Beograd u skladu sa kriterijumima definisanim pre tri godine i da građani te opštine ni na koji način nisu oštećeni. Upitan zašto su gradska izdvajanja za opštinske budžete rebalansom povećana za... »

Nevreme u Novom sadu – drvo palo na automobil, jedna osoba poginula

Politika pre 1 sat
NOVI SAD– U Policijskoj upravi Novi Sad Tanjugu je potvrđeno da je jedno lice poginulo, a jedno povređeno kada je, usled nevremena, na njihov automobil palo stablo. Takođe, Tanjugu je Kliničkom centru Vojvodine Tanjugu je potvrđeno da je u Urgentni centar dovezeno jedno lice koje je zadobilo... »

©2017 Netmark d.o.o.