http://www.politika.rs

Politika

Putin i Erdogan dogovorili dublje strateško partnerstvo

Politika pre 8 sati
MOSKVA – Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, potvrdili su obostranu želju za produbljivanjem strateškog partnerstva između dve zemlje, saopštio je danas Kremlj. Kako se navodi u saopštenju, dvojica lidera su putem telefona razgovarala o ranije postignutim sporazumima... »

Traže se konačne ponude za deponiju u Vinči

Politika pre 12 sati
Grad Beograd objavio je javni poziv za podnošenje konačnih ponuda za realizaciju projekta deponije u Vinči, a ponude će biti otvorene 6. jula 2017. godine. „Procenjena vrednost kapitalnih investicija je 300 miliona evra”, istakao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Cilj je, kako je dodao, da... »

Filipini: Napad na ekstremiste, civili nose bele zastave

Politika pre 3 sata
MARAVI – Avioni filipinske vojske gađali su danas pozicije ekstremista na jugu zemlje, kako bi preuzeli kontrolu nad Maravijem koji drže naoružani pripadnici grupe povezane sa Islamskom državom. Kako se navodi, civili koji su ostali u gradu, masu belim zastavama sa prozora kuća kako bi pokazali da... »

Pamela Anderson pisala bosanskom političaru zbog krzna

Politika pre 10 sati
Nekadašnja zvezda američke TV serije „Čuvari plaže” Pamela Anderson pisala je predsedavajućem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariši Čolaku i zamolila ga da zaštiti životinje u BiH, prenosi Sputnjik. Kako navodi „Avaz”, nakon što je Andersonova saznala da je zabrana uzgoja životinja radi... »

Po­vu­klo se privatno obez­be­đe­nje iz pro­sto­ri­ja AKB

Politika pre 1 sat
Po­sle ­si­noć­nih de­ša­va­nja to­kom ko­jih je dva pu­ta re­a­go­va­la po­li­ci­ja, pro­sto­ri­je Advo­kat­ske ko­mo­re Be­o­grad (AKB) vi­še ne ču­va pri­vat­no obez­be­đe­nje, ko­je je an­ga­žo­va­lo ru­ko­vod­stvo na če­lu sa Slo­bo­da­nom Šo­ški­ćem. U „oslo­bo­đe­ne” pro­sto­ri­je ušlo je... »

Kusturičin film „Na mlečnom putu” na Danima Beograda u Moskvi

Politika pre 22 sata
MOSKVA – Moskovska publika imala je večeras priliku da, u okviru Dana Beograda u tom gradu, pogleda film „Na mlečnom putu”, a njegov autor, proslavljeni reditelj Emir Kusturica kaže da je važno da se dva grada druže u svakom pogledu, a naročtio da se institucionalizuje kulturna veza i bliskost koja... »

Tramp, ipak, za borbu protiv protekcionizma

Politika pre 10 sati
TAORMINA – Američki predsednik Donald Tramp pristao je da uključi obećanje o borbi protiv protekcionizma u konačno saopštenje, koje će biti objavljeno kasnije danas, na kraju samita lidera G-7, rekao javlja Rojters pozivajući se na neimenovani izvor. Tramp je ranije podržavao protekcionističke mere... »

Tramp završio turneju: Gde god sam bio imao sam pun pogodak

Politika pre 4 sata
PALERMO - Američki predsednik Donald Tramp otputovao je sa Sicilije za SAD završivši svoju prvu međunarodnu turneju otkako je preuzeo predsednički mandat, a utisak koji nosi je, kako je rekao, da je postigao „pun pogodak gde god da je bio”. Tramp je, u društvu prve dame Melanije, krenuo kući... »

Smanjeno vođstvo stranke Tereze Mej nad laburistima

Politika pre 3 sata
LONDON - Vođstvo Konzervativne stranke britanske premijerke Tereze Mej nad opozicionom Laburističkom partijom smanjilo se za šest odsto uoči vanrednih parlamentarnih izbora zakazanih za 8. jun, pokazuju danas objavljeni rezultati ankete instituta KomRes. Istraživanje, sprovedeno od 24. do 26. maja... »

BBC o srpskom profesoru koji je „raspleo” Fejsbukove mreže

Politika pre 22 sata
Podaci koje Fejsbuk ima o ljudima čini ga jednom od najuticajnijih organizacija na svetu, a jedna kompanija iz Srbije, želela je da otkrije strukturu mreže, piše BBC. Pre nekoliko godina Vladan Joler i njegovi prijatelji iz Beograda počeli su da istražuju unutrašnje funkcionisanje jedne od... »

©2017 Netmark d.o.o.