http://www.politika.rs

Politika

Maroko: U sukobima policije i demonstranata povređeno 83 osobe

Politika pre 23 sata
RABAT – U sukobu policije i demonstranata u severnom marokanskom gradu Al-Hoceima povređene su najmanje 83 osobe, a policija je na demonstrante ispalila suzavac kako bi rasterala učesnike protesta. Kako se navodi, do sukoba je došlo tokom protesta organizovanih zbog nejednakosti i korupcije u... »

MMF odobrio Grčkoj uslovni kredit od 1,8 milijardi dolara

Politika pre 23 sata
VAŠINGTON – Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odobrio je Grčkoj zajam u iznosu od 1,8 milijardi dolara, ali će novac pustiti samo ukoliko zemlja dobije ublažavanje duga od svojih evropskih kreditora, javlja agencija AP. MMF je pohvalio preduzete korake Grčke za smanjenje budžetskog... »

Dvogodišnje dete palo sa terase zgrade na Zvezdari

Politika pre 19 sati
Dvogodišnje dete palo je danas sa terase zgrade na Zvezdari, a pre dolaska ekipe hitne pomoći dete je prevezeno u privatnoj režiji u Institut za majku i dete „Dr Vukan Čupić”, rekla je za Tanjug potparol hitne pomoći Nada Macura. Kako je saopšteno, nesreća se desila u Rajačkoj ulici oko 10:56... »

Komisija HOV: „Energoprojekt” daje neistinite podatke

Politika pre 10 sati
Uprava kompanije može da objavi mišljenje o primerenosti ponuđene cene, ali ne i o zakonitosti. – Netačno naveli visinu knjigovodstvene vrednosti
Komisija za hartije od vrednosti (HOV) saopštila je da je mišljenje uprave „Energoprojekta” o ponudi za preuzimanje akcija te kompanije koju je dala firma „Napred razvoj”, koje je objavljeno i na stranicama našeg lista i o kome... »

„Forin polisi”: Sedam teorija o odnosu Trampa s Rusima

Politika pre 1 dan
VAŠINGTON – Američki časopis Forin polisi predstavio je rad koji je objavio američki blog Lofer, u kojem autori pokušavaju da odgovore na pitanje da li je predsednik SAD Donald Tramp zaista blisko povezan s Kremljom ili su sve vesti o njegovoj povezanosti s Rusima lažne. U radu koji je objavio... »

Sećanje i pomen rudarima stradalim u jami „Ciganski potkop"

Politika pre 18 sati
RESAVICA – Rudari Rudnika mrkog uglja „Rembas” iz Resavice obeležili su danas u Senjskom rudniku slavu rudara Svetog Prokopija i podsetili se na rudarsku tragediju koja se dogodila u jami „Ciganski potkop”, na ovaj dan 1893. godine, kada je u požaru poginula cela smena rudara. Ceremonija je... »

Da li je prva dama Japana ignorisala Trampa?

Politika pre 10 sati
VAŠINGTON – Predsednik SAD Donald Tramp je u intervjuu za „Njujork tajms”, između ostalog, opisao večeru sa premijerom Japana Šinzom Abeom i njegovom ženom Akie, za koju je rekao da je sjajna žena, ali da ne govori engleski, što je pokrenulo spekulacije da li je ona zapravo namerno ignorisala... »

MMF zanemaruje siromaštvo

Politika pre 22 sata
Da li će nam biti potreban novi kreditni aranžman i nastavak saradnje sa MMF-om, posle isteka trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti, koji ističe u februaru iduće godine, pitanje je koje je podelilo stručnu javnost. Doduše, na ovo pitanje predstavnici NBS odgovaraju pozitivno, upravo da bismo... »

Za povratak najboljih potreban je državi plan

Politika pre 10 sati
Pojedine kompanije, pa i resorno ministarstvo, pomažu odlazak naših nadarenih učenika na međunarodna takmičenja, ali ne postoji sistemska briga za njihov razvoj, kaže Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije
Vladajuće partije u Srbiji mnogo manje pažnje posvećuju našim talentovanim đacima koji osvajaju medalje na svetskim olimpijadama znanja nego svojim mladim stranačkim aktivistima. Tako se formiraju dve kolone mladih: jedna od... »

Pojam „Sandžak” zakočio udžbenike na bošnjačkom

Politika pre 11 sati
Ministarstvo prosvete napominje da ne utiče na nezavisnu komisiju zavoda koja ocenjuje i odobrava udžbenike
Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV), kao stručno telo u čijoj je nadležnosti da daje stručne ocene o svakom rukopisu udžbenika, na srpskom ili jezicima nacionalnih manjina, u slučaju onih na bošnjačkom... »

Institut Ist Vest otvara kancelariju u Beogradu

Danas  pre 8 sati  još 1 povezana

Marković: Nastavak pregovora o Fijatu u ponedeljak

Blic  pre 10 sati  još 1 povezana

Karić gradi poslovno-stambeni komples Tesla grad u Makiškom polju

Nova ekonomija  pre 2 sata  još 1 povezana

"Priznavanje Kosova uslov za Srbiju? Bio bih iznenađen"

B92  pre 38 minuta  još 3 povezane

Stanje na Kosovu poboljšano ali KFOR ostaje

Danas  pre 13 sati  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.