http://www.politika.rs

Politika

Deca u ratu sa roditeljima

Politika pre 3 sata
„Ljubav, ljubav, ljubav”, tekst Majk Bartlet, režija Alisa Stojanović, Atelje 212
Savremena komična drama Majka Bartleta „Ljubav, ljubav, ljubav” (2010) napisana je u najboljoj tradiciji britanske drame „stanja nacije” (state-of-the-nation play), dela Arnolda Veskera, Dejvida Hera, Hauarda Brentona. Poput... »

Kada ljudi izgube ličnost

Politika pre 2 sata
Totalitarizam podrazumeva brisanje individualnosti, a kada nestane individualnosti, onda svako može da postane krvnik.
Sa romanom „Gori, gori, gori” (Arhipelag, 2017) Srđan Tešin je u savremenu srpsku prozu uneo temu terorizma, koji nije deo nekog dalekog sveta, već je mogućnost koju svako može da iskusi. Deset godina nakon „Kuvarovih kletvi i... »

Mosul: Poginula tri policajca u bombaškom napadu ID

Politika pre 7 sati
MOSUL - U napadu bombaša samoubica u Mosulu danas su poginula tri policajca, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država, javlja Rojters. Grupa od oko deset napadača, uključujući četvorcu bombaša samoubica pokušali su da se infiltriraju u helikoptersku bazu federalne policije u Al Areju,... »

Stranke žive „na crtu”

Politika pre 1 sat
Iz godišnjih finansijskih izveštaja za 2016. može se zaključiti da većina političkih partija poslovnu godinu završava u minusu
Sve relevantne političke partije u Srbiji na vreme su Agenciji za borbu protiv korupcije dostavile godišnje finansijske izveštaje (GFI) za prošlu godinu, a oni pokazuju da se u stranačke kase slilo više novca nego u prethodnoj... »

Francuzi na izborima neodlučni do kraja

Politika pre 1 sat
Od našeg specijalnog izveštača Koliko će izbor Francuza uticati na budućnost Evrope jedna je od ključnih nedoumica prvog kruga predsedničkih izbora koji su održani juče u atmosferi neizvesnosti kakva nije zapamćena u novijoj francuskoj istoriji. Na meniju je bio raznolik izbor kandidata, pozivi na... »

Dan opštine Gornji Milanovac i godišnjica Ustanka

Politika pre 4 sata
Gornji Milanovac – U protekla četiri dana brojnim kulturno-zabavnim manifestacijama obeležena je 202. godišnjica Drugog srpskog ustanka. Slavljen je i Dan opštine, a na svečanoj sednici parlamenta uručena su tradicionalna godišnja priznanja, Zlatna i Srebrna medalja „Takovski ustanak”. Zlatna je... »

Zagrmeli srpski motori

Politika pre 3 sata
Više od hiljadu vozača dvotočkaša otvorilo moto-sezonu 2017.
Promotivnom vožnjom više od hiljadu motociklista, u prestonici je zvanično otvorena ovogodišnja moto-sezona. Po hladnom i vetrovitom vremenu najuporniji ljubitelji dvotočkaša iz Srbije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Bugarske i drugih zemalja od Doma Narodne skupštine... »

Samo jedna nova zgrada u Kraljevu

Politika pre 2 sata
Investitori su ostali bez novca, a potencijalni kupci nemaju poverenje dok ne vide da je zgrada okrovljena ili je dobila upotrebnu dozvolu
Kraljevo – Odeljenje za urbanizam u Kraljevu među najboljima je u Srbiji što se tiče rokova za izdavanje dozvola i ostalih odobrenja za gradnju. Tu ocenu i pohvalu, koja se čula i u resornom ministarstvu, krnji činjenica da u... »

Izložba o stradanju u Jasenovcu

Politika pre 14 sati
Izložba „Jadovno – Jasenovac – Kozara – Sajmište” predstavljena je u galeriji „Progres” povodom obeležavanja Dana proboja zatočenika iz koncentracionog logora Jasenovac. Organizator je Muzej žrtava genocida, koji 22. april obeležava kao svoj dan. U okviru postavke predstavljena je knjiga „U raljama... »

Vojska Srbije dobija belgijske puške

Politika pre 3 sata
Reč je o savremenoj automatskoj pušci SKAR-L konstruisanoj za potrebe specijalnih jedinica. – Zbog čega fabrika „Hekler und Koh” nije odgovorila na poziv Srbije za nabavku oružja
Pripadnici Vojske Srbije uskoro će biti opremljeni najsavremenijim automatskim puškama belgijske proizvodnje, potvrđeno je „Politici” u Ministarstvu odbrane. Reč je o puškama SKAR-L (SCAR-L; Special Forces Combat Assault Rifles –... »

Messssiiiii! Titula? Čekaj, Barsa se pita! (video)

Mozzart sport  pre 51 minut  još 24 povezane

U Vrbasu vodi SNS

Politika  pre 40 minuta  još 20 povezanih

Vojvodina poražena u Beogradu, na Spensu meč za titulu

Radio 021  pre 3 sata  još 19 povezanih

Australija pobedila Srbiju u FED kupu

Dnevnik  pre 4 sata  još 16 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.