http://www.politika.rs

Politika

Crtež okrivljenog umesto fotografije

Politika pre 1 sat
Za fotografisanje, audio i video snimanje okrivljenog u sudnici nekada je u Srbiji odlučivao predsednik Vrhovnog suda, dok je danas to moguće samo pod posebnim uslovom: moraju da se usaglase sve strane u postupku, a pre svega okrivljeni. „Članom 60 sudskog poslovnika propisano je da se... »

Vlast slabima ne veruje

Politika pre 1 sat
70. KAN - Moj film jeste inspirisan „Krotkom” Dostojevskog i tim odnosom između mučitelja i žrtve. Kod Dostojevskog je to odnos između muža i žene, a moja je namera bila da istražim mitologiju ruskog, bivšeg sovjetskog društva
Kan- Ukrajinski scenarista i reditelj Sergej Loznica (52), moskovski đak koji je internacionalnu scenu osvojio prvo kao autor dokumentarnih filmova, među među njima i „Majdana”, zbog kojeg je bio izviždan i u Beogradu, da bi ove... »

Novi nesporazumi Turske sa SAD i Nemačkom

Politika pre 1 sat
Uoči referenduma o ustavnim promenama Ankara je produbila jaz sa Berlinom, Amsterdamom i Bečom, a poslednjih dana i sa Vašingtonom, Atinom i Tel Avivom
Spoljna politika Turske se poslednjih dana našla na novoj proveri na više strana: u odnosima sa SAD, Nemačkom, Grčkom, ponovo sa Izraelom. Ankara već duže vreme nema kontakte sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom i... »

Drugo lice liberalizma

Politika pre 23 sata
Zbog inostranog osvajanja tržišta Rusije posle prijema u STO ruska poljoprivreda, prerađivačka i industrija odevanja zapale su u velike nevolje
Hanes Hofbauer studirao je istoriju privrede i društva na Univerzitetu u Beču, a radi kao publicista i izdavač. U Srbiji su objavljene njegove knjige: „Balkanski rat – razaranje Jugoslavije”, „Proširenje na istok”, „Granice u... »

Poslednja zora pisca „Utopljenih duša”

Politika pre 1 sat
Upornim i dugim istraživanjem, istoričar Mirko Drmanac konačno utvrdio tačan dan, vreme i okolnosti pod kojima je pesnik Vladislav Petković Dis skončao u Jonskom moru
Čačak – Pesnik Vladislav Petković Dis utopio se 30. maja 1917. u šest sati ujutro, posle napada austrougarske podmornice U-4 na naoružani francuski transportni parobrod „Italija” u Jonskom moru, 46 milja jugoistočno od rta Santa... »

Kako su Nemanjići došli do kraljevske titule

Politika pre 1 sat
Pre tačno osam vekova, 1217. godine, srpska država je međunarodno priznata
Godina je 1204. Krstaši osvajaju Carigrad. Na tlu srušene Vizantije nastaju nove države. Međunarodni odnosi u jugoistočnoj Evropi se usložnjavaju. Čak i u takvim neveselim političkim okolnostima, jedna zemlja uspeva da ostvari... »

Kralj trgova i koalicija

Politika pre 1 sat
Kada je nedavno sumirao svoju političku biografiju, rekao je da bi u nekim prošlim vremena govorio tiše i izbegao metafore i opasne reči. Uprkos ovoj poruci Vuka Draškovića, njegovim Srpskim pokretom obnove javnost se prethodnih dana bavila baš zbog razmene oštrih reči, isključenja visokorangiranih... »

Erdoganu smeta „arena”, Galatasaraj menja ime stadiona

Politika pre 4 sata
ANKARA - Turski fudbalski klub Galatasaraj saopštio je da će promeniti ime svog stadiona nakon što je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozvao na uklanjanje reči „arena” iz njegovog imena, objavili su turski državni mediji, prenosi AFP. „Bord direktora doneo je odluku o promeni imena stadiona... »

Srednjoškolac čuva tradiciju srpskog i makedonskog naroda

Politika pre 2 sata
Leskovac – Nikola Milović, učenik trećeg razreda Srednje umetničke škole, odsek tekstilni dizajn u Leskovcu, još kao dete je bio radoznao. U kući svoje prababe u Makedoniji pažnju mu je privukla narodna nošnja iz egejske Makedonije. Starica mu je poklonila nošnju i ona je bila prvi eksponat... »

„Švajcarci” najavili protest ispred Vrhovnog suda

Politika pre 1 sat
Samo još Srbija, Poljska i BiH imaju nerešen problem kredita indeksiranih u švajcarskim francima. – Najviši sud još nema stav o dve kontradiktorne presude Apelacionog suda u Novom Sadu.-Sudska taksa na tužbu protiv banke iznosi 97.500 dinara
Građani Srbije koji imaju stambeni kredit indeksiran u švajcarskim francima pripremaju protest ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda (VKS) u Nemanjinoj 9, rečeno je „Politici” u Centru za zaštitu korisnika bankarskih usluga „CHF... »

Zadužbina Nikolića Patrijarh osveštao Nikolićevu bogomolju(foto)

Večernje novosti  pre 3 sata  još 26 povezanih

Srpkinje furiozne, sa Poljakinjama za vizu na SP

Vesti online  pre 1 sat  još 25 povezanih

Rehabilitacija komandanta Javnost podeljena oko Nikole Kalabića

Večernje novosti  pre 3 sata  još 13 povezanih

Evakuisano pozorište u Londonu

Novi magazin  pre 3 sata  još 15 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.