http://www.politika.rs

Politika

Naučno-tehnička baština u zbirkama Beogradskog univerziteta

Politika pre 1 dan
Fosilni ostaci školjke, zuba mamuta, džinovskog puža, nosoroga, bočice za hemikalije, krečnjak, apotekarske vage sa tegovima za mala merenja specifične po tome što se drže u ruci, univerzalni astronomski instrument, polarimetar i niz drugih eksponata krase vitrine galerije „Aleksandar Despić” u... »

Nebo nad Pančevom ponovo požutelo

Politika pre 12 sati
Iz dimnjaka „Azotare” poslednjih mesec dana svakodnevno kulja gusti dim, dok nadležni tvrde da u njemu nema ničeg opasnog
Pančevo – Još 2015. godine, nakon jednog od redovnih godišnjih remonta postrojenja u pančevačkoj azotari, najavljena su znatna ulaganja u sferi ekologije, naročito rešavanje problema narandžastog dima, koji izlazi iz dimnjaka... »

Često mi govore da sam izdajica

Politika pre 19 sati
INTERVJU: ANTE TOMIĆ Bilo mi je strašno kada sam nedavno bio u Zagrebu na izložbi o Dalmatinskoj zagori, kako je sramežljivo bio prikazan njen autohtoni pravoslavni deo. Taj entitet je stolećima bio važan i meni je zaista žao što je taj narod sa tih prostora otišao. To je za mene vrlo bolna priča i... »

Nešto kao ljubav

Politika pre 9 sati
U provokativnom filmu Branka Šmita igra Denis Murić, a Miroljub Vučković potpisuje dramatizaciju. – „Afera“ zvana Jurkas
Pula – Da li u svom novom filmu hrvatski reditelj Branko Šmit govori o homofobiji ili pedofiliji? Sve zavisi iz kog ugla gledalac posmatra stvari i u čemu se, eventualno, više prepoznaje. U svakom slučaju Šmitov film „Agape“,... »

„Zlatni toranj“ za grčki film „Park“

Politika pre 8 sati
Najbolji reditelj festivala je Nemica Helena Hegeman, a hrvatski film „Ne gledaj mi u tanjir“ najbolji u selekciji „Paralele i sudari“
Subotica – Nagradu „Zlatni toranj“ za najbolji film na 24. Festivalu evropskog filma na Paliću dobilo je ostvarenje „Park“ grčke rediteljke Sofije Egzarhu. Film „Park“ je, kako je to objasnila i producentkinja filma Amanda Livano... »

„Romantika“ pretvorena u otpad

Politika pre 13 sati
Hotel „Železničar“ u Vrnjačkoj Banji predstavlja pravo ruglo ovog turističkog mesta, pa gradski čelnici traže hitno rešenje za ovaj objekat zatvoren već tri godine
Vrnjačka Banja – U centru Vrnjačke Banje, samo stotinu metara od banjske promenade, na obodu najvećeg banjskog parka, nalazi se hotel „Železničar“. Do pre tri godine bio je privlačan i za probirljive banjske goste koji su... »

Provizije do pet odsto za korišćenje kartice u inostranstvu

Politika pre 10 sati
Ako karticu provučete na iznos od 500 evra platićete hiljadu dinara više nego da ste kupili evre u menjačnici
Podizanje novca sa bankomata u inostranstvu banke naplaćuju skupo – od tri do pet odsto iznosa koji se podiže. To je ujedno i najskuplja transakcija koju građani plaćaju ako koriste plastični novac van zemlje. Najčešća nedoumica... »

Beskrajna priča o kodeksu ponašanja poslanika

Politika pre 10 sati
Rad na ovom dokumentu, koji je ponovo postao aktuelan, započet je još pre desetak godina, uz obrazloženje da takav akt postoji u nekim evropskim zemljama
Poslanici srpskog parlamenta dugo su aplaudirali Džangu Deđijangu, predsedniku Stalnog komiteta Svekineskog kongresa, koji im je preneo kako je Kina postala uspešna zemlja: „Insistiramo na svome, ali nismo kruti, učimo od drugih,... »

Kragujevac – otkud šum kod partnera

Politika pre 20 sati
Događaji u kragujevačkom „Fijatu“, koji su svim akterima napravili štetu, u krajnjoj liniji, visoka su cena za sve ono što, radi kupovine lažnog socijalnog mira, nije učinjeno na planu uspostavljanja istinskog socijalnog partnerstva. Odgovornost za takvo stanje snose sva tri socijalna partnera –... »

Nemački neonacisti bez prava na koncerte

Politika pre 11 sati
Muzika je desničarima postala ključno sredstvo propagande. – Premijer Tiringije za zabranu takvih festivala
Od našeg dopisnika Frankfurt, Hajdelberg – Koncert „Rokom protiv najezde stranaca” okupio je u malenom istočnonemačkom gradu Temaru oko 6.000 krajnjih desničara, među kojima i nemali broj neonacista, koji su u više navrata... »

Institut Ist Vest otvara kancelariju u Beogradu

Danas  pre 8 sati  još 1 povezana

Marković: Nastavak pregovora o Fijatu u ponedeljak

Blic  pre 10 sati  još 1 povezana

Karić gradi poslovno-stambeni komples Tesla grad u Makiškom polju

Nova ekonomija  pre 2 sata  još 1 povezana

Skot: Iznenadilo bi me da Kosovo bude uslov za ulazak Srbije u EU

Novi magazin  pre 14 minuta  još 3 povezane

General Skaparoti završio posetu Kosovu

Večernje novosti  pre 12 sati  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.