http://www.politika.rs

Politika

Kafana „Evropa“ deo istorije Niša

Politika pre 1 dan
Dimitrije Milenković, autor „Politikinog“ feljtona „Stevan Sremac i stari Niš”, često pominje kafanu „Evropa“. „Evropa“ je prvobitno bila hotel, izgrađena je 1879, a vlasnik je bio Mihajlo Terzibašić, koji je imao i deset dućana. To je bila najlepša spratna građevina u Nišu, građena pod uticajem... »

Laste najviše vole Lasla

Politika pre 10 sati
Zvanje domaćina koga su odabrale laste i nagrada od 1.000 kilograma kukuruza pripali su Laslu Ševenjhaziju iz kikindskog sela Padej
Laslo Ševenjhazi iz sela Padej kod Kikinde poneo je titulu domaćina koga laste u Srbiji najviše vole. Takmičenje „Domaćinstvo koje su laste izabrale” organizovalo je Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS), a... »

Svetski dan sladoleda na Tašmajdanu

Politika pre 1 dan
Uz julsku žegu, kao po meri, pristajalo je obeležavanje Dana sladoleda. Proslavljen je u čitavom svetu, a veselo je bilo i na Tašmajdanu. U ovoj zelenoj gradskoj oazi, kod spomenika Desanki Maksimović, priređena je zabava za sve generacije koje vole ledene poslastice. Štapićima, kornetima,... »

Iznenadilo bi me da Kosovo bude uslov za Evropsku uniju

Politika pre 10 sati
Trenutno je najvažnije da dođe do normalizacije odnosa između Beograda i Prištine i nadam se da ćemo uskoro videti neki napredak briselskog dijaloga
Uoči upravo završene posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Americi mogle su se čuti ocene da je to odlična prilika da Beograd američkim domaćinima izloži svoju poziciju kada je reč o širokom spektru pitanja. Sa predsednikom... »

Vučić i Pens

Politika pre 1 dan
Sadašnji potpredsednik SAD sigurno nije ,,slaba figura”, a to nisu bili ni Bajden ni Čejni, niti su sastanci s njima protokolarni
Povodom posete predsednika Vučića Americi i sastanka sa potpredsednikom SAD u medijima su se stvorile dve nerealne slike. Prva je da je to nekakva dramatična poseta u kojoj će se od Srbije tražiti ko zna šta (priznanje Kosova i... »

Rođena u Švajcarskoj pala na testu za državljanstvo

Politika pre 12 sati
Devojka turskog porekla odbijena jer nije poznavala sistem reciklaže i kupovala je u supermarketima umesto u malim komšijskim radnjama
Kada se 25-godišnja Funda Jilmaz prijavila za švajcarsko državljanstvo, verovala je da razgovor koji je očekuje predstavlja samo formalnost, budući da je rođena i da živi u toj alpskoj državi i tečno govori lokalni dijalekat.... »

Moguće plaćanje prekovremenog noćnog rada u Fijatu

Danas  pre 9 sati  još 1 povezana

Karić gradi poslovno-stambeni komples Tesla grad u Makiškom polju

Nova ekonomija  pre 2 sata  još 1 povezana

Skot: Najvažnija normalizacija odnosa Prištine i Beograda

Danas  pre 10 sati  još 3 povezane

Stanje na Kosovu poboljšano ali KFOR ostaje

Danas  pre 13 sati  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.