http://www.politika.rs

Politika

Švajcarski tramvaji moći će da špartaju bar još deceniju

Politika pre 2 sata
Saradnja Bazela i Beograda počela je 2001. i od tada do prošle godine isporučeno je 113 „Štadlerovih” i „Divagovih” tramvaja sa prikolicama
Kada su se pre 16 godina prvi put pojavili na našim ulicama, švajcarski tramvaji bili su prava atrakcija – delom zbog zelene i žute boje, a delom zbog očuvane „retro” unutrašnjosti. U našu prestonicu stizali su u više... »

Medom prebili dug

Politika pre 1 sat
Domaće životinje su pokretne stvari koje imaju tržišnu vrednost i izvršitelji mogu brzo da ih prodaju. – Izuzetak su kućni ljubimci
Izvršitelji su došli u selo da popisuju košnice. Trutovi, matice i čitavi rojevi trebalo je da idu na licitaciju. Pčelar je dužan i dug mora da se plati. Poverilac neće više da čeka. Međutim, cena košnica u aprilu znatno je manja... »

Kulturu ubija partizacija

Politika pre 1 sat
Čak i u vreme komunizma, vlast je znala da mnoge kulturne institucije prepusti stručnjacima a ne lojalnim članovima partije.
Kultura je u tesnoj vezi sa blagostanjem i slobodom jednog društva. Čak tesnijoj sa slobodom. Sloboda je kiseonik kulture, a kultura je mera prisustva slobode. Tamo gde nema kulture ili je ona marginalizovana, znajte da je u... »

Na čekanju i vojvoda Knićanin i kralj Petar Prvi

Politika pre 2 sata
U kasi Pančeva nema novca za najavljeno podizanje spomenika vojvodi Stevanu Knićaninu, ali ni za ispravljanje nepravde prema monumentalnom znamenu kralju Oslobodiocu
Pančevo – Otkad je pre više od godinu dana oglašena namera grada Pančeva da podigne spomenik vojvodi Stevanu Petroviću Knićaninu, a ideja dogurala i do gotovog idejnog rešenja, utihnula je svaka priča o tom poduhvatu. Ostao je... »

Pohvale kao podstrek

Politika pre 1 sat
Učesnici 30. beogradskom maratona na društvenim mrežama razmenjuju utiske i hvale Beograd, a iz Beogradskog maratona najavljuju ženski polumarton za 20. oktobar
Dan posle 30. beogradskog maratona na kojem je trkačkom svetu predstavljena nova, znatno dinamičnija i atraktivnija staza, učesnici, posmatrači i hroničari svode utiske. Najzadovoljniji su pobednici maratona Olivera Jevtić i... »

Mala ušara „najurbanija” sova

Politika pre 2 sata
U rano proleće mladunci sove imaju običaj da išetaju iz gnezda, padnu sa drveta i postanu plen pasa i mačaka, zbog čega ih treba vratiti u gnezdo
Svake godine u rano proleće ornitolozi u prestonici dobijaju veliki broj poziva od sugrađana koji traže pomoć za zbrinjavanje mladunaca sova koje padnu sa drveta. Najviše poziva stručnjacima za ptice dođe sa Novog Beograda,... »

Pudar pred parlamentom

Politika pre 1 sat
Nisu oni sami smislili da uđu u Skupštinu već ih je na to nagovarao pudar* Živković. Pošto iz nepoznatog razloga nije uhapšen zbog teške pljačke države kroz subvencije za vinograd, na kojima bi mu pozavideo i Kralj koji je imao ozbiljne vinograde, on se sada zabavlja, znajući i sam da postojeći... »

U ponedeljak uz „Politiku” dodatak „Zdravlje u tanjiru”

Politika pre 10 sati
Poštovani čitaoci, u ponedeljak 24. aprila uz Vaš primerak „Politike” dobićete naš redovni dodatak „Zdravlje u tanjiru”. U ovom dodatku čitajte o sledećim temama: Kako sprečiti bacanje hrane Bakterija krivac za povišenu kiselinu u želucu Zavisnost od jela Ovas daje osećaj sitosti Trikovi za... »

Bogatstvo koje propada

Politika pre 2 sata
Niš – Grad Niš odavno veliku muku muči s prostorom za svoje organe, uprave i uslužne službe. U ulicama Sedmog jula i Nikole Pašića ima dva velika objekta u kojim su smešteni i rade Gradsko veće i gradonačelnik, odnosno Skupština grada i Gradska uprava. U njima, međutim, za veliki broj gradskih... »

Pola veka fabričkog lista „Poljoindustrija”

Politika pre 5 minuta
List PKB-a jedno je od malobrojnih preživelih korporacijskih glasila u današnjoj Srbiji, a njegova arhiva je ujedno i značajna istraživačka građa
To što je jedan nedeljni list osamdesetih godina 20. veka štampan u 42.000 primeraka naizgled ne zvuči impozantno. Posebno ne za ondašnju Jugoslaviju s oko 20 miliona stanovnika. Ali, ako se zna da nije reč o masovnom mediju već... »

Remi u Las Palmasu, Katai i Krstičić ni na klupi

B92  pre 2 sata  još 24 povezane

U Vrbasu do 11 sati odziv 15,58 odsto, u Kovinu 10,37

Beta  pre 11 sati  još 20 povezanih

Vojvodina ili Zvezda? Odlučiće "majstorica"!

Mondo  pre 3 sata  još 19 povezanih

Stojanović: Nisam razočarana

Beta  pre 8 sati  još 16 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.