http://www.politika.rs

Politika

​Deca džepare, a policija im ništa ne može

Politika pre 1 sat
Po zakonu mlađi od 14 godina ne odgovaraju za krivično delo. – Protiv jednog dečaka podneto više stotina prijava. – „Turistkinje” u akciji
Građane na javnim mestima najčešće džepare dečaci koji sami ili u paru posežu za telefonima, torbicama, novčanicima... Žrtve su obično devojke ali i starije žene i deca. Slušalice u ušima, deca u naručju, čavrljanje s... »

Kitovi nisu uvek bili džinovi

Politika pre 2 sata
Zbog promene u raspodeli hrane u okeanima pre oko tri miliona godina, ovi vodeni sisari su morali da porastu da bi opstali
Delimo planetu sa najvećim životinjama koje su ikada živele na zemlji. Veliki plavi kit, stanovnik svakog okeana, veći je od bilo kog dinosaurusa koga možete videti u muzeju. Težak je kao 24 slona, a dugačak kao dva ili tri... »

Drugo ime za „ležećeg policajca”

Politika pre 3 sata
Teško da se zna ko je i kada prvi put upotrebio naziv „ležeći policajac“ za veštačku prepreku na kolovozu kojom se vozači primoravaju da u cilju bezbednosti saobraćaja, na pojedinim mestima, smanje brzinu vozila. Kao što je poznato, ova ispupčenja na kolovozu valjkastog oblika, izgrađena od betona,... »

Uvozne lekove iz krvne plazme godišnje plaćamo 25 miliona evra

Politika pre 1 sat
Za uvoz lekova koji se proizvode iz krvne plazme svake godine potrošimo između 22 i 25 miliona evra. Reč je o albuminima i imunoglobulinima, koje moraju da prime mnogi operisani i teško bolesni. Uvoze se i koncentrati faktora koagulacija za obolele od hemofilije. Ova praksa će se, po svoj prilici,... »

Britanski bes na Vašington trajao 24 sata

Politika pre 12 sati
London je američkim saveznicima brzo oprostio skandal s odavanjem informacija u vezi s tragedijom u Mančesteru
Pravo prijateljstvo odoleva najvećim izazovima. A Britanija je opet pokazala da ništa ne može narušiti odnos između najbliskijih saveznika, čak ni to što ih je američka obaveštajna služba izneverila iznošenjem pred medije... »

​Od izbora dva opoziciona putića

Politika pre 1 sat
Za osnivanje partije potrebno je oko 50.000 evra i više dokumentacije nego za formiranje skromnije i nekim biračima privlačnije organizacije poput pokreta, za šta su dovoljni osnivački akt, statut i nekoliko hiljada dinara
Pred najglasnijim Vučićevim predizbornim izazivačima su „dva putića” za legalizaciju njihovih politika. Posle 2. aprila jedan vodi u APR, a drugi u Ministarstvo državne uprave. Saša Janković odlučio je da krene stazom koju je... »

„Crno-beli” za duplu krunu

Politika pre 7 sati
Slavljenička atmosfera u Humskoj prestala odmah nakon pobede nad Lučancima, trener Nikolić traži punu ozbiljnost pred večerašnje finale u Kupu
Derbi je bio i ostao inspiracija i privilegija za svakog aktera. Za navijače pravo sportsko zadovoljstvo. Večeras je u Humskoj veliko finale našeg najmasovnijeg fudbalskog takmičenja, borba za jedini preostali trofej u ovoj... »

Rušenje nelegalne džamije u Zemun-polju

Politika pre 13 sati
Građevinska inspekcija Zemuna donela je rešenje o uklanjanju bespravnog objekta i dostavila ga investitoru Islamskoj zajednici, koji je nastavio sa izvođenjem bespravnih radova
Nelegalni ver­ski obje­kat koji je gradila Islam­ska za­jed­ni­ca u Zemun-polju srušen je u noći između četvrtka i petka sa re­še­njem op­štin­ske gra­đe­vin­ske in­spek­ci­je. To ru­še­nje, spro­ve­de­no oko tri sa­ta po­sle... »

Lavrov: Nuklearni program Severne Koreje da ne bude izgovor SAD

Politika pre 22 sata
MOSKVA – Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da su se Rusija i Kina složile da razvoj nuklearnog programa Severne Koreje ne bi trebalo da bude izgovor za postavljanje elemenata američkog globalnog sistema antiraketnog štita na Korejskom poluostrvu, prenosi Rojters. Navodi... »

Kome zebu noge u pustinji

Politika pre 3 sata
Ciceron je tvrdio da je soba bez knjiga kao telo bez duše. Šta li bi mislio da nekako može da vidi naš svet i ko sve ne čita, a tek ko sve piše knjige! I ko se sve ruga znanju onih koji ga poseduje. Počnimo od naših televizija i načina na koji one vrednuju pametne i obrazovne ljude. U vrhu... »

Osveštan hram u Bajčetini

Politika  pre 52 minuta  još 26 povezanih

Dačić: Rehabilitacija Kalabića je sramotna

SEEbiz  pre 10 sati  još 13 povezanih

Dva britanska lovca u hitnoj misiji zbog ruskih aviona

RTS  pre 2 sata  još 14 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.