http://www.pravda.rs

Pravda

Bitka za hrišćanska naselja: Iračke snage napreduju ka Mosulu!

Pravda pre 4 sata
Iračka vojska napreduje u okolini Mosula. Tokom jučerašnjeg dana ušli su u hrišćanski grad Karakoš koji se, baš kao i Mosul, još od 2014. nalazi pod kontrolom terorista ID-a.
Napredak se dogodio u trenutku kada su se u Bagdadu sastali američki ministar odbrane Ešton Karter i irački premijer Hajder el Abadi kako bi razgovarali o ofanzivi koja je započela u ponedeljak, a u kojoj SAD daju vazdušnu... »

Američki "ambasador": Tzv. Kosovu je potrebna vojska!

Pravda pre 52 minuta
Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi izjavio je na seminaru NATO-a u Prištini da će "bezbednosne snage Kosova postati vojska Kosova".
On je rekao da je "potrebno da Kosovo ima sopstvene odbrambene kapacitete". Delavi je rekao da će snage NATO još ostati na Kosovu, pošto Kosovo još uvek nema potrebne odbrambene mehanizme. - NATO se neće povući sve dok Kosovo ne... »

Tramp: Tužiću sve žene koje su me optužile za seksualni napad

Pravda pre 8 sati
Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp poručio je da će posle izbora podneti tužbu protiv svake žene koja ga je optužila za seksualni napad ili drugi oblik neprimerenog ponašanja, a predizborni tim svoje demokratske protivnice Hilari Klinton i njenu stranku okrivio je da stoje iza tih tvrdnji.
Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp poručio je da će posle izbora podneti tužbu protiv svake žene koja ga je optužila za seksualni napad ili drugi oblik neprimerenog ponašanja, a predizborni tim svoje... »

Dodik: Nove nadležnosti oružanih snaga BiH ugrožavaju Republiku Srpsku!

Pravda pre 4 sata
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je SDS gubitnik čiji se odnos prema Srpskoj nastavlja na najgori način, jer kadrovi Saveza za promene predlažu da u okviru Oružanih snaga (OS) BiH bude formirana obaveštajna služba koja bi se bavila praćenjem civila.
To je nedopustivo, a ovako nešto je predložio parlamentarni vojni poverenik. To su stvari koje nisu potrebne Republici Srpskoj i nemoguće je dozvoliti da se ovako ponašaju, jer je za bezbednost Srpske odgovorna njena vlast –... »

Sprečen napad u Rusiji: Ubijeni teroristi u Nižnjem Novogorodu (video)

Pravda pre 2 sata
Ruske bezbednosne snage ubile su u gradu Nižnji Novgorod dve osobe osumnjičene za terorizam, rekao je za rusku državnu agenciju izvor iz bezbednosnih snaga.
Mediji navode da je u automobilu ubijenih pronađen eksploziv. "Pripadnici snaga reda su zaustavili automobil, dvojica osumnjičenih nisu poslušala naredbu i ubijeni su na licu mestu, a u automobilu je pronađen eksploziv", kazao je... »

Vučić oštro: Nema fabrike bez moje zasluge!

Pravda pre 4 sata
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ima san o ekonomski uspešnoj, uređenoj, bogatijoj - neće biti bogata, ali bogatijoj Srbiji.
- Da biste imali ozbiljne planove, morate da imate stvarne i velike snove - rekao je premijer. - To znači uređenije institucije, lepši gradovi, lepše bolnice, uređenije škole - dodaje. Ponosan je, kaže, na to što gotovo da nema... »

Rusi tvrde: Američko ubijanje civila je postalo dnevna rutina!

Pravda pre 2 sata
Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da je američka koalicija vazdušnim napadima gađala civile u iračkom gradu Dakuk, ciljajući pogrebnu povorku, ubivši time više desetina civila, uključujući žene i decu.
- Sudeći prema izjavama svedoka, pogreb su zamenili sa teroristima ID-a - istakao je portparol ruskog ministarstva odbrane, general Igor Konašenkov. - Ruski nadzor snimio je dva vojna aviona kako izvode napade u Dakuku, oko 30... »

Zorana o Dačiću: On je pravi džentlmen, uvek nađe način da me nasmeje!

Pravda pre 6 sati
Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja i građevine prokomentarisala je pomirenje sa šefom diplomatije i liderom SPS Ivicom Dačićem. Mihajlovićeva kaže da se Dačić potrudio da imaju dobre odnose...
- Verujem da je Dačić kao iskusni političar shvatio da je pogrešio što me je bez razloga napao u medijima. Prema onome koliko se trudio da opet imamo dobre odnose ponekad mi se čini kao da je imao suflera kada je govorio o meni.... »

Novi hrvatski premijer se ponaša kao prethodnici

Pravda pre 10 sati
Hrvatski premijer Andrej Plenković je govoreći o odnosima sa Srbijom rekao, u intervjuu za Jutarnji list, da Hrvatska mora rešiti sva preostala pitanja koja su ostala otvorena od, kako je kazao, "vremena velikosrpske Miloševićeve agresije na Hrvatsku".
Hrvatski premijer Andrej Plenković je govoreći o odnosima sa Srbijom rekao, u intervjuu za Jutarnji list, da Hrvatska mora rešiti sva preostala pitanja koja su ostala otvorena od, kako je kazao, "vremena velikosrpske Miloševićeve... »

Dačić u procepu: Usijanje među socijalistima posle poruke premijera Vučića!

Pravda pre 10 sati
Lider SPS Ivica Dačić doveden je u mat poziciju. Ne može da kazni Branka Ružića bez posledica po sebe i stranku, a ukoliko ništa ne preduzme, dovodi u pitanje koaliciju sa SNS.
Lider SNS Aleksandar Vučić je u četvrtak nakon zasedanja Vlade poručio Dačiću da posle najnovijih javnih kritika koje je uputio potpredsednik SPS Branko Ružić - socijalisti mogu da očekuju odgovor. Kako isti list saznaje, Vučić... »

©2016 Netmark d.o.o.