http://www.pravda.rs

Pravda

Dveri ispod cenzusa na 99.82% obrađenih podataka - izbori ponovo 4. maja na 15 biračkih mesta

Pravda pre 7 sati  
BEOGRAD - Na osnovu 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta na parlamentarnim izborima RIK je objavio da je koalicija oko SNS-a osvojila 48,24 odsto glasova, koalicija SPS-JS 10,96, SRS 8,11, DS 6,03, Dosta je bilo 6,03, koalicija SDS-LDP-LSV 5,02 i koalicija DSS-Dveri 4,99 odsto.
SVM je osvojio 1,50 odsto glasova, lista Muamera Zukorlića 0,86 odsto, SDA Sandžaka 0,80 odsto, Ruska stranka 0,36 odsto, Partija za demokratsko delovanje 0,43 odsto. RIK je saopštio da je ukupna izlaznost bila 56,26 odsto.... »

DS pozvala glasače da zaokruže Dveri-DSS, zakazan protest ispred RIK

Pravda pre 1 sat  
BEOGRAD - Lider DS Bojan Pajtić je pozvao pristalice demokrata da na predstojećim ponovljenim izborima na 15 biračkih mesta zaokruže listu Dveri-DSS.
Kako je rekao, ta lista po mnogo čemu nije slična sa DS, ali se tako "brane demokratija i Srbija od izborne krađe i jednog čoveka koji je zamislio da može sve da uzurpira". Lideri opozicije su pozvali građane na protest ispred... »

Najtužniji dan: Veliki Petak

Pravda pre 6 sati  
BEOGRAD - Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Veliki petak, u znak sećanja na dan kada je Isus Hristos raspet na krstu na Golgoti.
Pošto je to za hrišćane dan velike žalosti, on se obeležava strogim postom, uzdržavanjem od bilo kavog veselja i proslava, a takođe u narodnoj tradiciji je da se tog dana ne rade poslovi u polju i u kući. Veliki petak se smatra... »

Opet sukobi u Parizu: Uhapšeno 27 osoba - zapaljeni automobili

Pravda pre 5 sati  
PARIZ - U centru Pariza rano jutros su izbili sukobi policije i grupe mlađih demonstranta koji nisu želeli da se raziđu, saopštila je policija.
Policija je privela 27 osoba, od kojih su 24 zadržane u pritvoru. Kako je prenela agencija AFP, oko 100 demonstranta su bacali komade betona na policiju i palili vozila. Trg Republike je mesto noćnih okupljana demonstranata u... »

Tramp izazvao nerede: Uhapšeno 20 demonstranata

Pravda pre 6 sati  
SAKRAMENTO - Oko 20 demonstranata uhapšeno je na jugu Kalifornije tokom protesta održanog ispred hale u kojoj je republikanski favorit na američkim predsedničkim izborima Donal Tramp održao miting i obećao pristalicama da će, ako bude bio izabran, zauzeti čvrst stav prema ilegalnoj
Demonstranti su u Kosta Mesi u Kaliforniji razbili staklo na jednom policijskom vozilu i blokirali saobraćaj dok je policija pokušavala da ih rastera, javili su lokalni mediji. Kako se navodi, 20 ljudi je privedeno, ali niko nije... »

Dačić: Idem iz SPS-a, ako ne značim ništa!

Pravda pre 4 sata  
BEOGRAD - Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da će iskoristi Vaskrs da razmisli "o svemu i o svojim daljim potezima" i da će otići iz SPS-a ako ne znači ništa toj stranci, piše danas Kurir.
Povodom saznanja Kurira da se Dačiću "drma fotelja" jer njegovi najbliži saradnici pokušavaju da ga svrgnu s tog mesta nezadovoljni rezultatima posle izbora, lider SPS- je rekao da svako ima pravo da pokreće pitanje njegovog... »

Provokacije iz hrvatske: Kovač uporedio Srbiju sa nacističkom Nemačkom!

Pravda pre 1 sat  
BRATISLAVA - Hrvatska ne blokira pregovore Srbije za ulazak u EU, već traži ispunjavanje svih kriterijuma, pre svega ukidanje zakona o univerzalnoj jurisdikciji za zločine počinjene u ratu na području bivše Jugoslavije, izjavio je danas hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Miro
"Hrvatska je podržala otvaranje pregovora sa Srbijom, ali ići dalje u pregovorima znači ispuniti kriterijume" gde je osnovni među njima vladavina prava, rekao je Kovač prilikom posete Bratislavi na Univerzitetu Komenski.... »

Srešće se Nikolić i Šešelj!?

Pravda pre 5 sati  
BEOGRAD - Konsultacije o fomiranju nove vlade biće prilika za prvi susret posle povratka iz Haga lidera radikala, Vojislava Šešelja sa bivšim partijskim saborcem, predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.
Ustaljeni politički običaj jeste da se predsednik Republike, pre odluke o dodeljivanju mandata za sastavljanje vlade, konsultuje sa liderima svih lista koje su ušle u parlament. Lider radikala juče nije želeo da potvrdi da će baš... »

Ruski mediji o srpskim izborima: Pobedila politika EU integracija

Pravda pre 4 sata  
PRAG/MOSKVA - Skoro svi ruski mediji ocenjuju da rezultat, koji je koalicija oko Srpske napredne stranke i premijera Aleksandra Vučića ostvarila na izborima u Srbiji, pokazuje da su se birači opredelili ka Evropskoj uniji, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).
Pojedini mediji ocenjuju da Vučića očekuju ozbiljne prepreke u nastojanju da zemlju dovede do članstva u EU. S druge strane, ruska štampa ukazuje na povratak u parlamenat nacionalističkih partija koje se protive članstvu Srbije u... »

Bukvalno im ništa neće moći: Rusija ima adekvatan odgovor za akcije NATO-a

Pravda pre 2 sata  
MOKSVA - Rusija završava razvoj najnovije generacije raketa koje protivraketni sistem NATO-a neće moći da uništi, izjavio je zamenik predsednika Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Jevgenij Serebrenikov.
Upravo te rakete biće razmeštene na severnim granicama Rusije u slučaju da Švedska pristupi NATO-u. Serebrenikov nije isključio mogućnost povećanja vojnih snaga na granici. I ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov dotakao... »

©2016 Netmark d.o.o.