http://www.pravda.rs

Pravda

Erdogan ne popušta: Turski narod želi smrtnu kaznu, moram da ih slušam!

Pravda pre 3 sata
BERLIN - Turski narod želi da se ponovno uvođenje smrtne kazne i onaj ko predvodi zemlju mora da ih sluša, izjavio je danas predsednik Redžep Tajip Erdogan, uprkos upozorenjima evropskih zvaničnika da bi takav korak stopirao put Ankare ka EU.
"Šta danas govori turski narod? Oni žele da se ponovo uvede smrtna kazna i im kao vlada moramo da slušamo šta oni kažu. Ne možemo da kažemo 'ne, to nas ne interesuje'", rekao je Erdogan u intervjuu za nemačku tv stanicu ARD,... »

Han: Srbija u svakom pogledu specijalni slučaj

Pravda pre 1 sat
Johanes Han je u intervjuu bečkom dnevniku Standard rekao da Srbija u mnogim oblastima može da da impulse celom regionu.
"Međutim, ne možete ignorisati emocionalno stanje stanovništva. U Skoplju moramo prići rešavanju pitanja imena Makedonije, što ćemo i učiniti. Čak i u Bosni i Hercegovini stvari napreduju. Dinamika je u redu", objasnio je Han. Na... »

Đurić: Neophodan pritisak Brisela na Prištinu zarad formiranja Zajednice srpskih opština

Pravda pre 18 minuta
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da smatra da je neophodan pritisak Brisela na Prištinu kako bi počela da ispunjava dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), budući da je prošlo godinu dana od postizanja tog dogovora.
Đurić je za RTS rekao da je Srbija svoj deo obaveza po tom pitanju sasvim sigurno izvršila. – Politički sporazumi ne mogu da budu plod naknadne mašte, to što govore o ukidanju naših institucija, to ne piše ni u jednom papiru koji... »

Pak: Nikolić ne razmišlja o predsedničkim izborima

Pravda pre 1 sat
BEOGRAD - Tomislav Nikolić je jedini ozbiljan kandidat za predsednika Srbije, izjavila je savetnica za medije aktuelnog šefa države Stanislava Pak Stanković.
Odgovarajući na pitanje "Politike" kakve su šanse da Nikolić sebi "skrati mandat", to jest da podnese ostavku da bi predsednički izbori mogli da se održe krajem godine, ona je rekla da "predsednik Srbije ne razmišlja o... »

Kosovo je samo početak: Ovih 10 stvari ćemo menjati u novom Ustavu!

Pravda pre 2 sata
Srbiji predstoji promena Ustava, a najbolnija je brisanje preambule o Kosovu. Brisel od nas traži da do ulaska u EU promenimo najmanje šest članova u najvišem pravnom aktu, a već sledeće godine da izmenimo način izbora članova Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, na šta smo se obavezali Akcionim planom za poglavlje 23.
Blic je predstavio deset stavki koje će u Ustavu sigurno biti promenjene ili se o njihovoj promeni ozbiljno razmišlja: 1. Biranje članova Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca - umesto imenovanja u Skupštini da postanu... »

Izetbegović: Dodik je prešao crvenu liniju!

Pravda pre 54 minuta
Mislim da je nedopustiva pretnja Milorada Dodika Bošnjacima da ukoliko žele da žive u RS, treba da učestvuju na referendumu koji ih diskriminiše, izjavio je Bakir Izetbegović, predsedavajući Predsedništva BiH.
Stav kolegijuma SDA je da antidejtonski i protivustavni referendum neće biti podržan od Bošnjaka, prenosi Fena i navodi da je SDA pozvala sve građane RS, uključujući i Srbe, da ni oni ne podrže nezakoniti referendum. Bošnjaci će,... »

Devojčice iz Srbije preživele horor u italiji: "Ušli su kroz terasu i omamili nas sprejom"

Pravda pre 30 minuta
Nekoliko razbojnika upalo je u hotelsku sobu u italijanskom gradu Riminiju, u kom je bilo šest devojčica Ansambla narodnih igara i pesama "Taurunum" iz Zemuna, omamili ih specijalnim sprejom i opljačkali ih!
Devojčice uzrasta između 10 i 14 godina nisu ni bile svesne šta im se događa te noći! Tek kad su se probudile, videle su da je cela soba ispremetana i da su im ukradene pare, mobilni telefoni i nekoliko platnih kartica njihovih... »

SAD, Rusija i kina: Ko će pobediti u sledećem ratu, koje oružje će odlučiti?

Pravda pre 1 sat
Tokom čitavog jula najveća vojna analitička izdanja pretvaraju se u popularne stripove i reklamne priloge za onlajn igre u stilu „World of War“.
Piše: Aleksandar Špunt Objašnjenje za igre je jasno. Samo što je američki Senat – gornji dom Kongresa SAD – odobrio predlog zakona S. 2943 koji definiše budžet Pentagona za 2017. finansijsku godinu, a pre nekoliko nedelja taj... »

Užasavajući snimak: Pedofil namamio dete u stan, pa je zverski silovao (video)

Pravda pre 1 sat
Sigurnosne kamere na zgradi zabeležile su trenutak u kom je deda od 72 godine namamio devetogodišnju devojčicu u njegov stan, gde ju je potom zverski silovao.
Novikov, oženjen i otac dvoje dece, pričao je devojčici da u stanu drži zečeve i da ima puno crtaća i zvao je da uđe da ih vidi. Devojčica je naivno krenula za njim, a onda ju je bolesnik zaključao, mučio i silovao satima.... »

Vlažni snovi zbog nje: Pogledajte najvrelije slike Kim Kardašijan (foto)

Pravda pre 2 sata
Sve je servirano na tanjiru, grudi i guza - sve puca na njoj, vruća Kim se vratila.
Mnogi joj zavide a mnogi je sanjaju , njeno telo izluđuje mnoge. A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on Mar 7, 2016 at 10:21pm PST A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on Sep 3, 2014 at 4:06pm... »

©2016 Netmark d.o.o.