Pravda » Vesti dana

Pravda

Savet bezbednosti UN danas o Kosovu i Metohiji

Pravda pre 13 sati
Na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija biće razmatran najnoviji izveštaj generalnog sekretara UN o radu UNMIK-a i situaciji na Kosovu. Srbiju će predstavljati prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Ministar Dačić će u svom izlaganju dati osvrt na... »

Dodik objasnio: Ne mogu ništa da nam uzmu, jer po Dejtonu BiH ne može da ima nikakvu imovinu!

Pravda pre 55 minuta
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je Ustavni sud BiH - odbijanjem apelacije Pravobranilaštva Republike Srpske u vezi sa knjiženjem vojne imovine - samo potvrdio da je reč o političkom a ne pravosudnom telu zaduženom za zaštitu ustavnog poretka. Dodik je u izjavi Srni... »

Kim DžONG un povio rep: Odložio napad - svet odahnuo!

Pravda pre 8 sati
Severnokorejski lider Kim Džong-un odložio je odluku o ispaljivanju raketa u pravcu američke teritorije Guam, čekajući da vidi šta će sledeće SAD uraditi, izvestili su severnokorejski mediji. U prvom javnom pojavljivanju u poslednje dve nedelje, Kim je pregledao instrukcije severnokorejskih... »

Srpska vojska raste: Značajan broj novih profesionalnih vojnika do kraja godine!

Pravda pre 5 sati
Ove godine je, do danas, u Vojsku Srbije primljeno 820 profesionalnih vojnika, a do kraja godine će 968 profesionalnih vojnika zauzeti svoje mesto u redovima Vojske Srbije, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Pored njih, još 46 oficira će preuzeti svoje komandne dužnosti do kraja godine... »

Da li će EU pobesneti: Evo kako će Srbi prodavati zemlju strancima!

Pravda pre 8 sati
Državljanin Evropske unije moći će da kupi u Srbiji poljoprivredno zemljište koje je u privatnoj svojini samo ako je najmanje 10 godina stalno nastanjen na tlu opštine na kojoj se nalazi zemljište koje kupuje. Uz to, uslov je da to zemljište obrađuje najmanje tri godine, uz nadoknadu ili bez... »

Šamar iz Vašingtona za Hrvatsku: Stejt dipartment objavio da tolerišu ustaštvo, ovo su im najgori primeri!

Pravda pre 37 minuta
Američki ministar spoljnih poslova Rekst Tilerson juče je predstavio godišnji izveštaj Stejt dipatmenta o stanju verskih sloboda u svetu za prošlu godinu. Hrvatskoj je posvećeno sedam stranica, u kojima se često spominju Jakov Sedlar i njegov revizionistički dokumentarni film “Jasenovac -... »

Si-En-En: Šta Putina čini moćnim!?

Pravda pre 8 sati
Sajber moć, vojna moć i kult ličnosti tri su stvari koje grade široku mrežu uticaja zbog kojih je predsednik Rusije Vladimir Putin toliko moćan, ocenjuje "Si-En-En" u serijalu "Dekodiranje Rusije". Si-En-En ukazuje da, iako to negira, Rusija je optužena da su njeni hakeri uticali na rezultate... »

Sirija dokazala: SAD i Velika Britanija dopremaju hemijsko oružje Islamskoj državi!

Pravda pre 7 sati
SIRIJA - Ministarstvo spoljnih poslova Sirije je saopštilo da su hemijska oružja kojima raspolaže Islamska država dopremljena od strane SAD-a i Velike Britanije. Sirijci su pronašli veliki broj hemijskog naoružanja, a proizvođači su američke i britanske kompanije. Reč je o kompanijama... »

Beograd ih je odavno napustio: Ovako žive Srbi u Makedoniji! (video)

Pravda pre 2 sata
Srbi iz Skopske Crne Gore u Makedoniji, veoma su svesni svog etničkog porekla, trude se da čuvaju svoj identitet, kulturu, obeležja i tradiciju, i suočavaju se pre svega sa egzistencijalnim problemima. Najvažnije im je, ipak, da se zna da su tu, i da u Srbiji imaju na umu da i oni postoje:... »

Pao američki helikopter: "Blek hok" sa pet članova posade, srušio se kod Havaja! (foto/video)

Pravda pre 3 sata
Američki vojni helikopter sa pet članova posade, srušio se tokom vežbe nedaleko od havajskog ostrva Oahu, saopštila je danas američka obalska straža. Helikopter UH-60 se srušio u noći između utorka i srede, a u toku je potraga za članovima posade, prenosi CNN. Rescue crews are searching... »

©2017 Netmark d.o.o.