http://www.pravda.rs

Pravda

Nikolić: Razgovarao sam sa Vučićem, izbori mogući u aprilu!

Pravda pre 6 sati
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da bi predsednički izbori mogli da budu održani 9. aprila.
On je dodao da je o svojoj ponovnoj kandidaturi razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Nikolić nije precizirao kakav je bio ishod razgovora sa premijerom. "Jesmo, razgovarali smo, bićete na vreme obavešteni", odgovorio je... »

Sirijske snage oslobađaju Alep, teroristi u begu! (video)

Pravda pre 9 sati
U petak je sirijska vojska oslobodila veliki deo teritorije zapadno od međunarodnog aerodroma u Alepu i ušla u nekoliko naselja koja nisu bila pod vladinom kontrolom još od 2012. godine.
Sirijske "Tigrove snage" ušle su u naselja Halvanijah, Tarik al Bab, Al Džazmati i Al Majsar. Novi snimak žestokih borbi u urbanom okruženju pokazuju mnogo žrtava i civila koji očajnički pokušavaju da se domognu delova grada pod... »

Rusi u strahu: Crna Gora uvodi vojni rok

Pravda pre 8 sati
Dobrovoljno služenje vojnog roka biće ponovno uvedeno u Crnoj Gori 2019. godine, saopšteno je iz Ministarstva obrane.
Kako su istakli u tom ministarstvu, zainteresovanost mladih jedan je od glavnih razloga vraćanja te građanske obaveze. Ta novina biće uvedena 13 godina nakon što je Vojska Crne Gore (VCG) ukinula obavezu služenja vojnog roka.... »

Skot: Vidi se mešanje Rusije u politiku na Balkanu

Pravda pre 9 sati
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat izjavio je da se na Balkanu vide koraci mešanja Rusije u politiku.
On je kao primer naveo Crnu Goru gde Rusija, kako je rekao, pokušava da destabilizuje zemlju, jer ne podržava njenu politiku. - U ovom regionu sada vidimo korake kojima se Rusija meša u politički proces, na strani onih koji se... »

Sramni čin hrvatskih veterana: Okačili tablu "Za dom spremni" u Jasenovcu! (foto)

Pravda pre 4 sata
Veterani Hrvatskog udruženja za delovanje na promociji domovinskog rata (HOS) su u centru Jasenovca, nedaleko od bivšeg ustaškog koncentracijskog logora, otkrili spomen-obeležje na kojem je uklesana parola za ''Za dom spremni''.
Parola je ugravirana na ploči koja je podignuta na pročelje zgrade na Trgu kralja Petra Svačića, u znak sećanja na 11 poginulih pripadnika HOS, koji su stradali na tom području. Postavili su je veterani HOS-a Jasenovca i Udruge... »

Težak incident u Hrvatskoj: Poslanik Ivan Pernar ošamaren ispred narodne kuhinje! (video)

Pravda pre 2 sata
Poslanik u hrvatskom Saboru Ivan Pernar odlučio je da ode pred zagrebačku narodnu kuhinju i snima ljude koji stoje u redu za subotnji ručak, ali se jednoj gospođi to se nije nimalo svidelo, pa mu je udarila šamar i nastavila da ga tuče i psuje, prenose mediji.
Navodi se da Pernaru niko od prisutnih nije priskočio u pomoć, ali se niko nije ni pridružio gospođi koja ga je tukla. Pernar je video snimak objavio na Fejsbuku, gde su mnogi stali u njegovu odbranu tvrdeći da se gospođa loše... »

Alo, trampe: Poziv od 10 minuta koji je srušio odnose Kine i SAD!

Pravda pre 1 sat
Poziv koji je trajao samo deset minuta, mogao bi da otvori pukotinu u odnosima Kine i SAD i pre nego što (novoizbrani američki predsednik Donald) Tramp preuzme vlast, ocenjuje danas američki televizijski kanal "Si-Bi-Es".
Povodom jučerašnjeg telefonskog razgovora Trampa i predsednice Tajvana Cai Ing-ven, američki televizijski kanal navodi da se radi o "velikom raskidu s američkom diplomatskom politikom". - Mislim da novoizabrani predsednik Tramp... »

Uzbuna: OEBS upozorava na neminovno razbuktavanje rata u Ukrajini! (video)

Pravda pre 3 sata
Od početka rada posmatračke misije nije zabeležen ovoliki broj kršenja primirja kao što je to u poslednjih nekoliko nedelja.
Zamenik šefa posmatračke misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) koja nadzire prekid vatre u istočnoj Ukrajini Aleksandar Hag tvrdi da je konflikt na ivici velike eskalacije. Posmatrači OEBS-a izvestili su o... »

Vučić razmišlja koga da kandiduje: Toma ima najmanje šanse da pobedi!

Pravda pre 12 sati
Kandidat najveće stranke u Srbiji možda ne bude ni njihov lider i aktuelni premijer Aleksandar Vučić, već će u trku za Andrićev venac ući neko treći.
Iako su se ovih dana u medijima pojavile brojne spekulacije o tome ko bi mogao biti kandidat najveće stranke u Srbiji, po svemu sudeći, u trku za šefa države će ući neko treći! - Lider SNS-a premijer Aleksandar Vučić ne želi da... »

Putin: Umetnici, preteraste sa "slobodom govora"!

Pravda pre 10 sati
Predsednik Vladimir Putin upozorio je ruske umetnike na "krajnje opasno ponašanje" i pozvao ih da "ne podstiču podele u društvu" prekoračujući granice slobode govora poput francuskog časopisa "Šarli ebdo".
Uvek postoji krhka granica između onoga što zovem krajnje opasnim ponašanjem i slobode govora", rekao je juče Putin na sastanku Konsultativnog veća za umetnost i kulturu. On je naveo primer francuskog satiričnog časopisa "Šarli... »

©2016 Netmark d.o.o.