http://www.pravda.rs

Nikola Nikodijević predsednik Skupštine grada Beograda!

Pravda pre 9 sati  
BEOGRA – Nikola Nikodijević iz Socijalističke partije Srbije biće novi predsednik Skupštine grada Beograda, saznaje Tanjug.
(Tanjug) Njegov zamenik biće Andrea Radulović sa liste Srpske napredne stranke. Njih je predložila većina od 110 odbornika. Nikodijević je trenutno član Privremenog organa Grada Beograda ispred SPS. Izvor:... »

Maja Gojković izabrana za predsednika Skupštine Srbije

Pravda pre 5 sati  
BEOGRAD – Za novog predsednika Skupštine Srbije danas je većinom glasova izabrana Maja Gojković, poslanik SNS i funkcionerka te stranke.
Prontskrin: TVB92 Konstitutivna sednica biće nastavljena izborom šest potpredsednika i radnih tela čime će biti završeno formiranje najvišeg zakonodavnog tela. Kandidati za potpredsednike Skupštine iz redova SNS su Veroljub Arsić... »

Šiptari pristali na sud za istragu ratnih zločina

Pravda pre 3 sata  
PRIŠTINA – Kosovska skupština usvojila je danas zakone o produženju mandata Euleksa i osnivanju specijalnog suda za istragu ratnih zločina OVK.
Priština (Foto; Vikipedija) Za ove zakone glasalo je 89 poslanika, 22 je bilo protiv, a dva poslanika su bila uzdržana. Usvojenim zakonom misija Euleksa na Kosovu produžena je do juna 2016. sa izuzetkom specijalne istražne radne... »

Nastavak antiterorističkih akcija u Ukrajini!

Pravda pre 9 sati  
KIJEV, DONjECK – Vlada Ukrajine formalno je okončala uskršnje primirje i započela „aktivnu fazu antiterorističkih operacija“ radi eliminisanja proruskih separatističkih grupa na istoku zemlje, rekao je danas prvi potpredsednik ukrajinske vlade Vitalij Jarema.
Jutjub Jarema, koji je zadužen za bezbednosna pitanja, rekao je novinarima da nove akcije još nisu otpočele ali je dodao da će „u bliskoj budućnosti, odgovarajuće mere biti preduzete i videćete rezultate“, prenela je agencija... »

Petnaest godina od pogibije 16 radnika RTS-a

Pravda pre 9 sati  
BEOGRAD – U ranim jutarnjim satima navršilo se 15 godina od NATO napada na Radioteleviziju Srbije (RTS) kada je poginulo 16 radnika te medijske kuće.
Bombardovanje (Rašatudej) U bombardovanju, u 2.06 časova noću, poginuli su Jelica Munitlak (28) šminker, Ksenija Banković (28) video mikser, Darko Stiomenovski (26) tehničar u razmeni, Nebojša Stojanović (27) i Branislav... »

Sedmomesečna beba i trogodišnji dečak nestali kod Aleksinca!

Pravda pre 6 sati  
ALEKSINAC - U selu Bankovac, u opštini Aleksinac, policiji i Centru za vanredne situacije danas je prijavljen nestanak sedmomesečne bebe i trogodišnjeg dečaka!
Foto: 021 Vodostaj Južne Morave kod Đunisa je u opadanju i sada je niži za oko 30 centimetara, ali je Vlada Srbije upozorila na opasnosti od novog poplavnog talasa, koji se očekuje u Srbiji u naredna dva dana, i na opasnost od... »

Vlada Srbije imaće 16 ministarstava

Pravda pre 4 sata  
BEOGRAD – U skupštinsku proceduru stigle su izmene zakona o vladi i ministarstvima a buduća vlada će imati 16 ministarstava, izjavio je Tanjugu šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić.
Buduća Vlada Srbije će, kako je predloženo, imati sledeća ministarstva: 1. Ministarstvo finansija 2. Ministarstvo privrede 3. Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine 4. Ministarstvo građevine, saobraćaja i... »

Patrijarh Irinej: Nova vlada mora da zna da se ne možemo odreći Kosova

Pravda pre 1 sat  
TAKOVO – Srbija želi da bude u EU, ali ne obezglavljena bez svoga imena, istorije i bez svoga Kosova, rekao je poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej.
Foto: Zadužbine Nemanjića „Šta je čovek bez duše i srca, to je Srbija bez Kosova“, naveo je Irinej. On je na svečanosti povodom 199. godišnjice od početka Drugog srpskog ustanka i stvaranja moderne države Srbije govorio pod... »

More izbacilo ostatke malezijskog aviona na australijsku obalu?

Pravda pre 6 sati  
SIDNEJ – Australijske vlasti saopštile su danas da ispituju neidentifikovan materijal koji je more izbacilo na jugozapadnu obalu države, a u okviru istrage za malezijskim avionom koji je nestao 8. marta na liniji Kuala Lumpur-Peking. U avionu je bilo 239 putnika i članova posade.
Malezijski avion (foto: petergreenberg.com) - Australijska policija osigurala je ovaj materijal, pronađen deset kilometara istočno od grada Auguste, na južnom vrhu države Zapadna Australija, saopštio je centar za potragu. Nije... »

Rusija će uzvratiti ako bude napadnuta!

Pravda pre 7 sati  
MOSKVA – Rusija će, ako bude napadnuta i ako interesi ruskog naroda budu ugroženi, uzvratiti u skladu sa međunarodnim zakonom, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
„Ruski medeved“ (foto: dasilustracion.com) Vlada Ukrajine formalno je okončala uskršnje primirje i započela „aktivnu fazu antiterorističkih operacija“ radi eliminisanja proruskih separatističkih grupa na istoku zemlje, rekao je... »

©2014 Netmark d.o.o.