http://www.pravda.rs

Počela škola, Unija protestuje, Verbić: Štrajk legitiman

Pravda pre 6 sati  
BEOGRAD – Za osnovce i srednjoškolce u Srbji je danas počela nova školska godina, na nastavu kreću i đaci čije su škole oštećene u majskim poplavama ali i oko 68.500 prvaka, ali ni ovaj 1. septembar neće proći bez štrajka sindikata u obrazovanju.
Od prvog dana ŠTRAJK (Foto: JuTjub) Unija sindikata prosvetnih radnika zakazala je protestno okupljanje za podne na beogradskom Trgu Nikole Pašića, a njihov glavni zahtev je da prosveta i zdravstvo budu izuzeti od najavljenog... »

Evropa ignoriše što ukrajinska armija puca na civile

Pravda pre 5 sati  
MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas Evropu da ignoriše što ukrajinska armija puca direktno na civile na istoku Ukrajine.
Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru) „Ukrajinska vojska direktno na meti svoje vatre ima stambena naselja i nažalost mnoge zemlje, uključujući Evropu, radije ne bi da to primete“, rekao je Putin za rusku televiziju, prenela je... »

Vučić govorio na ruskom za kanal Rosija 24: Braća Sloveni ne treba da prolivaju krv!

Pravda pre 6 sati  
BEOGRAD – Srbija nije uvela niti će uvoditi nikakve sankcije protiv Ruske Federacije, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Aleksandar Vučić (Foto: Sajt Vlade Srbije) „Apsolutno je jasno: Srbija je i u ovom izuzetno teškom periodu potvrdila svojim ruskim partnerima da je ona njihov najbolji prijatelj u Evropi i Srbija nije uvela i neće uvoditi nikakve... »

Gornji Milanovac: Pronađena ručna bomba pored škole

Pravda pre 5 sati  
GORNjI MILANOVAC – U gornjomilanovačkom selu Brezna pronađena je ručna bomba bez upaljača ispred dvorišta tamošnje osnovne škole, potvrdio je Tanjugu Načelnik odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić.
Bomba pored škole (foto: turbosquid.com) Prema njegovim rečima bomba M-75 bombu je pronašao meštanin koji je kopao kanal za postavljanje vodovodne mreže. „Bomba je bila na površini zemlje pokrivena lišćem, a meštanin je obavestio... »

Kraljevo: Uhapšen policajac i zaplenjeno 13.5 kilograma marihuane

Pravda pre 2 sata  
Policijski službenik D. T. (34) i još tri osobe uhapšene su danas nedaleko od Kraljeva u nastavku akcije suzbijanja šverca narkotika, pri čemu je zaplenjeno i 13.5 kilograma biljne materije, za koju se pretpostavlja da je marihuana.
Uhapšen policajac (Foto: Europa.eu) Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Kraljevo osim D. T., uhapšeni su i A. B. (33), R. I. (33) i I. D. (36), svi iz Beograda zbog sumnje da su počinili krivična dela neovlašćene... »

Tamarin advokat: Tužilaštvo nam je nudilo nagodbu

Pravda pre 1 sat  
BEOGRAD – Otac Luke Jovanovića, mladića koji je nastradao na Brankovom mostu od udara automobila „kantimen“ 25. jula, Bojan Jovanović saslušan je danas u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu koje vodi istragu protiv osumnjičenih u tom slučaju i pridružio se krivičnom gonjenju protiv njih.
Tamara Bogdanović (foto Fejsbuk) Saslušanje Jovanovića trajalo je 15-ak minuta u Palati pravde, a istraga se nastavlja sutra saslušanjem svedoka. Lukin otac, koji je nakon nesreće protestovao na Brankovom mostu i tražio... »

Sankcije: Kazna za narod, vođe pošteđene

Pravda pre 4 sata  
Naj­no­vi­je nad­i­gra­va­nje Is­to­ka i Za­pa­da oko Ukra­ji­ne pa­žnju ši­re jav­no­sti je po­no­vo skre­nu­lo na je­dan od naj­kon­tro­verz­ni­jih me­ha­ni­za­ma me­đu­na­rod­nog pri­ti­ska – sank­ci­je.
Sankcije (foto: Raša tudej) Me­đu­sob­no ih raz­me­nju­ju oba za­va­đe­na blo­ka, a či­ni se da će, kao i u ve­ći­ni slu­ča­je­va do­sad, ova­kve me­re do­ne­ti vi­še šte­te ne­go ko­ri­sti. U udž­be­ni­ci­ma me­đu­na­rod­nih... »

Ukrajinski vojnici u sukobu sa ruskim tenkovima

Pravda pre 5 sati  
KIJEV – Ukrajinski vojnici sukobili su se danas sa ruskim tenkovskim bataljonom na istoku Ukrajine u Lugansku, saopštio je Kijev.
Borbe sa tenkovima (foto: Telegraph.co.uk) Kako je napisao na svom fejskub profilu, portparol ukrajinske vojske Leonid Matjukin, sukobi između ukrajinskih vojnika i tenkovskog bataljona ruskih oružanih snaga su nastavljeni sa... »

Od danas bolja hrana u porodilištima

Pravda pre 4 sata  
U porodilištima u Srbiji od danas trudnice i porodilje imaće bolju ishranu, jer se jelovnici moraju prilagoditi smernicama za unapređenje ishrane koje je izradila radna grupa Ministarstva zdravlja.
Bolja hrana (Foto: Sutra.ba) Trudnice i porodilje trebao bi ubuduće da imaju tri glavna obroka u porodilištu – doručak, ručak, večeru i dve voćne ili mlečne užine. Hrana mora da bude dovoljna kalorijski i da pri tom budu... »

Dačić: Ako Ukrajina nije sprovela sankcije prema Rusiji, neće ni Srbija

Pravda pre 3 sata  
BEOGRAD – Srbija i Kanada dele zabrinutost za svetski mir i pozivaju na hitan prekid sukoba u Ukrajini i pokretanje dijaloga, saopšteno je danas posle sastanka ministara spoljnih poslova dveju država Ivice Dačića i Džona Berda.
Ivica Dačić (Foto: JuTjub) Berd je, na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora s Dačićem, izrazio zadovoljstvo zbog toga što Srbija, kako je rekao, ne podržava „ilegalnu okupaciju i agresiju“ na istoku Ukrajine i... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.