http://www.pravda.rs

Pravda

Merkel: Britanci neće moći da biraju šta im se svidi

Pravda pre 11 sati
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je Nemačka odlučna da radi na jačanju Evropske unije posle Bregzita, dok je Britancima poručila da u pregovorima neće moći da biraju samo ono što njima odgovara.
Ona je u govoru u Bundestagu uoči odlaska u Brisel, rekla da Nemačka takođe želi da zadrži bliske odnose sa Britanijom. „Od Britanije zavisi da inicira sledeće korake ka napuštanju EU kako bi bilo kakvi neformalni, ili formalni... »

Eksplozije i pucnjava na ataturku: Najmanje 10 mrtvih na istanbulskom aerodromu! (video)

Pravda pre 3 sata
Na aerodromu u Istanbulu su odjeknule dve eksplozije. Prema prvim informacijama, u napadu je poginulo najmanje deset osoba, dok je više od 40 ranjeno.
Dvojica bombaša-samoubica aktivirala su dve eksplozivne naprave na međunarodnom aerodromu Kemal Ataturk u Istanbulu. Taksisti razvoze ranjenike, a prema poslednjim informacijama, oko 40 ranjenih je već primljeno u bolnice. Na... »

Ruski helikopteri stigli u Srbiju!

Pravda pre 16 sati
Dva vojno-transportna ruska helikoptera Mi-17V-5 stigla su rano jutros u Srbiju.
Helikopteri, kupljeni od Rusije za Vojsku Srbije, sleteli su na Beogradski aerodrom u noći između ponedeljka i utorka. Primopredaji na aerodromu Nikola Tesla prisustvovaće premijer Srbije Aleksandar Vučić. Dva helikoptera koje je... »

Erodgan se neće zaustaviti na izvinjenju: Evo šta Turska još nudi Rusiji

Pravda pre 12 sati
- Turska je spremna da plati odštetu za oboreni rusi SU-24 - rekao je premijer Turske Binali Jildirim.
On je komentarišući pismo izvinjenja koje je Erdogan uputio Putinu rekao da je tim pismom Turska osudila obaranje aviona a da je sada spremna i da plati odštetu, ako će to poboljšati odnose sa Rusijom. Jildirim je naavio da će... »

Nikolić: Neprihvatljivo je da jedna država može zaustaviti drugu pri ulasku u EU

Pravda pre 10 sati
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kazao je da je nemoguće da Hrvatska zaustavi Srbiju, koja je ispunila sve uslove na putu ka Evropskoj uniji.
On je dodao da je “na svu sreću” Evropska unija sastavljena od država u kojima postoji razum. – Šta god mi učinili, a mnogo smo učinili, Hrvatska nekim potezom uvek pokaže kako je dočekala vreme kada će moći da utiče na sudbinu... »

Licemeri iz srebrenice: Srbija im dala 5 miliona, a sad u Potočare može samo Čeda

Pravda pre 15 sati
SREBRENICA, BEOGRAD - Opština Srebrenica opet je gurnula Srbiji prst u oko. Organizacioni odbor za obeležavanje godišnjice genocida u Srebrenici pokazao je svoju licemernu stranu donošenjem odluke da je državni vrh Srbije nepoželjan 11. jula na komemoraciji u Potočarima. Kao razlog naveli su činjenicu da vrh Srbije negira da se dogodio genocid.
Iako je Vlada Srbije i nakon napada na premijera Aleksandra Vučića u Potočarima, na Investiciono-razvojnoj konferenciji u oktobru prošle godine izdvojila pet miliona evra za Srebrenicu kako bi toj opštini pomogla, naš državni vrh... »

Lazar pred srbima: Evo kako je Srbija obeležila Vidovdan na Kosmetu bez predsednika i premijera (foto/video)

Pravda pre 4 sata
Na Kosmetu je danas uz parastos, podizanje spomenika i skup na Gazimestanu obeležen Vidovdan.
Na Kosovu i Metohiji Srbi danas je obeležen Vidovdan, 627. godišnjica Kosovskog boja. Obeležavanje praznika započelo je u Gračanici, svetom arhijerejskom liturgijom u porti istoimenog manastira, te parastosom stradalima u... »

Najrizičnije do sada: Rusi objavili snimak "bolesne akcije" američkog broda! (video)

Pravda pre 11 sati
MOSKVA - Ministarstvo odbrane Rusije je optužilo SAD za kršenje nekoliko međunarodnih regulatornih pravila plovidbe, objavljujući snimak na kojem se vidi američki brod "Grejvli" koji se približio na svega par desetina metara ruskom brodu "Jaroslavu Mudrom".
Reč je o incidentu koji se odigrao 17. juna u Sredozemnom moru. Američki brod se približio na svega 70-ak metara ruskom brodu i time narušio pravilo udaljenja od "nosa broda" od 180 metara. Prekršeni su i međunarodni regulatorni... »

Krah u najavi: Tadić otkrio "šta je problem" u vezi Fijata!

Pravda pre 9 sati
BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je obavio razgovore sa čelnikom kompanije "Fiat" i izneo je interesantne detalje tog razgovora.
On kaže da je danas iz Fijata dobio informaciju da ta kompanija želi da ostane u Srbiji, da nema nameru da se povuče, ali da znaju da za tu kompaniju nema budućnosti ako ne počnu s proizvodnjom novog modela. Po svemu sudeći, sa... »

Kako bregzit utiče na Srbiju: "Rusija je srećna, ali dobiće samo onoliko koliko Srbi daju"

Pravda pre 16 sati
BEOGRAD - Vilijam Montgomeri, nekadašnji ambasador SAD u Srbiji, prokomentarisao je uticaj Bregzita na Srbiju, Evropu i svet.
Efekat Bregzita utiče na sve, a Srbija nije izuzetak. Bivši ambasador SAD ističe da je ovo trenutak kada naša zemlja treba da "pritisne pun gas ka EU". - Vaši premijer i predsednik su jasno podvukli da je Srbija na evropskom... »

©2016 Netmark d.o.o.