http://www.pravda.rs

Pravda

Očajnički potez vašingtona: Sirijska "opozicija" dobila pvo sisteme!

Pravda pre 4 sata
Isporuke kvalitetnog novog naoružanja, uključujući protivvazdušna sredstava, koje su SAD i njihovi saveznici dostavile sirijskoj opoziciji jeste kontraproduktivno, rekao je zamenik šefa diplomatije Rusije Mihail Bogdanov u intervjuu za RT.
"Mislim da će to biti apsolutno kontraproduktivno. To je veoma opasno. Danas će obarati sirijske ili naše avione, a sutra će američke", izjavio je Mihail Bogdanov. On smatra da jedan broj odreda "umerene sirijske opozicije" ne... »

Hrvatska u panici: Unija im "vraća" na hiljade migranata!

Pravda pre 4 sata
Zapadne zemlje žele da pošalju u Hrvatsku hiljade i hiljade migranata koje oni sami ne žele da prime, tvrdi zagrebački "Večernji list".
Zagrebački dnevnik tvrdi da je od početka ove godine do kraja septembra Hrvatska primila čak 3.493 zahteva za ponovni prihvat migranata koji su preko te zemlje stigli na Zapad. "Večernji" navodi da je reč o ljudima kojima nisu... »

Vučić: Je l' stvar u rušenju tri barake ili rušenju mene?!

Pravda pre 15 sati
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je od početka protesta “Ne (da)vimo Beograd“ jasno da oni ne protestuju zbog rušenja tri barake, već zbog rušenja njega.
Međutim, on kaže da mu nije jasno što to od početka nisu tako rekli. Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše prisustvo ličnosti iz nevladinih organizacija i civilnog sektora, poput Sonje Biserko, Saše Gajina... »

Čanak bi Dodikovim stopama u Vojvodini

Pravda pre 21 sat
Oštru reakciju Lige socijaldemokrata Vojvodine na izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića o potrebi poštovanja iskazane volje građana Republike Srpske, u kojoj je LSV pomenuo i referendum u Vojvodini, naprednjaci ocenjuju kao nastojanje LSV-a da pokaže da još postoji, pošto je „do nogu potučen na nedavnim izborima”. Bojan Kostreš, potpredsednik LSV-a, kaže da ova stranka nije predložila nikakav referendum, a „ako ikada to budemo radili, radićemo u skladu sa zakonom.”
Predsednik Nikolić je rekao da je referendum u Republici Srpskoj pokazao volju njenih građana i da ne bi smeo da doživi sudbinu nekoliko „referenduma održanih u različitim srpskim zemljama u različitim istorijskim okolnostima –... »

Firer i ja! Duterte: Hitler je ubio 3 miliona Jevreja, ja ću 3 miliona narkomana!

Pravda pre 19 sati
Filipinski predsednik Rodrigio Duterte pojačao je krvavu anti-krminalnu retoriku poređenjem Hitlerovog masakra miliona Jevreja sa svojom ambicijom koja bi ga "usrećila ukoliko uspe da pobije tri miliona zavisnika".
Duterte je to izjavio po povratku iz Vijetnama gde je razgovarao sa tamošnjim liderima o načinima borbe protiv narkotika, prenosi AP. - Hitler je ubio tri miliona Jevreja, a mi imamo tri miliona narkomana. Bio bi srećan ako bi ih... »

Lavrov: SAD štite džihadiste, čuvaju ih za napad na Asada!

Pravda pre 14 sati
Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov optužio je Sjedinjene Američke Države da štite džihadističku grupu koju bi mogli da iskoriste za svrgavanje Bašara el Asada.
Prema njegovim rečima, pripadnici terorističke organizacija al Nusra front nisu na udaru koalicije na čelu sa SAD. “Čuvaju ih, za slučaj da im budu potrebni u rušenju sirijskog predsednika“, rekao je Lavrov. On je dodao i da... »

"Kad srpska braća uzmu stvar u svoje ruke": Zaharova objavila sliku na kojoj joj Dačić ljubi ruku!

Pravda pre 16 sati
Portparloka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova postavila je danas na svojoj stranici na Fejsbuku fotografiju na kojoj joj, u prusustvu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, potpredsednik srpske vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ljubi ruku.
"Počnimo dan pozitivno - naš posao nije lišen i takvih momenata. Posebno, kada stvar u svoje ruke uzmu srpska braća. Ali, Sergej Lavrov uvek stoji na straži ruskih interesa", napisala je Zaharova. Uz komentar je ostavila i "RU +... »

Pakuju treći svetski rat! Evo zbog čega zapadni moćnici optužuju Putina za ratne zločine!

Pravda pre 20 sati
Zapadni istražitelji prekjuče su zvanično optužili ruskog premijera Vladimira Putina za obaranje malezijskog aviona sa 298 putnika 2014. godine nad Ukrajinom, i to bez dokaza.
Taj fabrikovani izveštaj samo potvrđuje da EU i SAD planiraju da optuže Putina za ratne zločine i za njim raspišu međunarodnu poternicu. Odbili ruske dokaze Tim istražitelja, koje su činili Belgijanci, Australijanci, Malezijci i... »

Vulin: Tražiću direktnu budžetsku pomoć od EU!

Pravda pre 17 sati
Ministar Aleksandar Vulin izjavio je da je zbog migrantske krize Srbiji potrebna direktna budžetska pomoć iz Evropske unije.
On je rekao i da će tu pomoć tražiti u razgovoru sa evropskim zvaničnicima. Vulin je novinarima u Beogradu rekao da je do sada najveći broj migranata u Srbiji bio u tranzitu, ali da se sada situacija menja, da ostaju duže na... »

"Balkan opet vri, postaje mesto visokog rizika!"

Pravda pre 19 sati
JAGODINA - Ministarka bez portfelja u Vladi Srbije i zamenica predsednika SPS Slavica Đukić Dejanović ocenila je da Balkan ponovo postaje mesto visokog rizika.
"Nekoliko puta smo imali priliku da čujemo konstataciju, i ne samo konstatacije premijera Aleksandra Vučića, da je osnovni zadatak svih političkih subjekata da se obezbedi mirno rešenje za sve probleme, ali sitauacija je... »

©2016 Netmark d.o.o.