http://www.pravda.rs

Pravda

"Uvrtanje ruku": Pogledajte šta je Trampov operativac tražio od Vučića!

Pravda pre 25 minuta
Visokog funkcionera Stejt departmenta zaduženog za Balkan Hojta Brajana Jia najviše je tokom dvodnevnog boravka u Beogradu zanimalo koliko je snažan uticaj Rusije na Srbiju.
Ji je juče završio posetu Srbiji, a kako otkriva naš sagovornik, tokom razgovora sa srpskim zvaničnicima dotakao se raznih tema, od ekonomije do Kosova, ali je najviše vremena posvetio odnosu Moskve i Beograda. - Poznato je da se... »

Pronađeni dokumenti: Ukrajinski SBU naredio da se unište svi dokazi o sprovedenoj specijalnoj operaciji MH17 (foto)

Pravda pre 37 minuta
Novine “Under Absolute Secrecy“ su se dokopale fotokopija dokumenata sačinjenih od strane Služe bezbednosti Ukrajine, značajnih za specijalu operaciju koja je započeta od strane SBU kako bi pronašli i uništili sve dokaze o masovnim ubistvima koja su se desila na nebu nad Donbasom 17. jula 2014. godine, izveštava ruski thesaker.is.
Novine “Soveršeno sekretno“ su pokrenule sopstvenu istragu: “Razrešavanje misterije nesreće Boing MH17. Operacija Službe bezbednosti Ukrajine “Čišćenje“ 1.deo“ – Naredba za sprovođenje posebnih procedura kako bi uništili podatke... »

Vulin: Kosovo je Srbija, a Haradinaj neosuđeni zločinac

Pravda pre 13 minuta
Kosovo i Metohija jeste Srbija, i svaki put kada Albanci pomisle da nije, neka probaju da pod svojom zastavom sednu među priznate članice Ujedinjenih naciija i međunarodne zajednice, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.
"Ako Srbije nema i neće je biti na KiM, zašto se od Srbije traži da razgovara sa kosovskim Albancima i zasto prave skupove koje pre nego zakažu pitaju da li će Vučić doći i da li Srbija hoće da razgovara. Ako Srbije nema zasto... »

Obrisani s lica zemlje: Teroristi se povukli pred sirijskom armijom, a onda su ih dočekali ruski avioni! (video)

Pravda pre 13 minuta
Jučerašnja operacija sirijske vojske u pokrajini Homs, koja je imala za cilj da poveže delove južnog fronta u okolini Palmire sa teritorijama na južnoj granici države, donela je najveće rezultate u ovoj kalendarskoj godini.
Teroristi su bili prinuđeni u paničnom begu da napuste više hiljada kvadratnih kilometara teritorije koju su do tada kontrolisali. U totalnom fijasku terorista na svim frontovima istoka Sirije najgore su prošli pripadnici ID-a iz... »

Tramp preuzeo uzde: Novi početak za NATO u novoj zgradi Alijanse

Pravda pre 8 sati
Lideri 28 država članica severne alijanse okupili su se danas u novosagrađenom sedištu NATO, na samitu u Briselu.
Prvi dolazak Donalda Trampa u Evropu u svojstvu američkog predsednika, zajednička borba protiv terorizma, povećanje vojnog budžeta, ali i prijem Crne Gore kao nove članice, koja će to de fakto postati sledećeg meseca, glavne su... »

Makedonci zatežu: Srpska ambasadorka u Skoplju pozvana na razgovor!

Pravda pre 11 sati
Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije pozvalo je na razgovor ambasadorku Srbije Dušanku Divjak-Tomić da objasni prisustvo savetnika u Ambasadi i pripadnika BIA Gorana Živaljevića u Sobranju, kada je došlo do nasilnog upada građana nezadovoljnih izborom Albanca Talata Džaferija za predsednika parlamenta.
"Sastanak sa Divljak-Tomić još nije realizovan i zavisno od sadržine razgovora sa srpskom ambasadorkom u Makedoniji, postupićemo u saglasnosti sa Bečkom konvencijom", rečeno je portalu TV Telme u tom resoru. Goran Živaljević,... »

Vučić u Briselu: Svi su razumeli potrebu stabilnosti i mira

Pravda pre 1 dan
Premijer i izabrani predsedniik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je večerašnji sastanak u Briselu pokazao da su svi razumeli potrebu za održanjem stabilnosti i mira u regionu te da je sa svoje strane ponovio ideju carinske unije.
Vučić je nakon sastanka Federike Mogerini sa premijerima Zapadnog Balkana, kako prenosi RTS, rekao da je ukazao da je to tržište od 20 miliona stanovnika, ali da naravno to nije zamena za članstvo u EU i dodao da će se sastanci u... »

Sukob državnih organa: Poverenik kaznio Agenciju za borbu protiv korupcije!

Pravda pre 20 sati
Poverenik za informacije od javnog značaja izrekao je Agenciji za borbu protiv korupcije drugu novčanu kaznu u iznosu od 180.000 dinara.
Poverenik je Agenciju za borbu protiv korupcije kaznio zbog nepostupanja po rešenju Poverenika kojim je naloženo da se portalu "Pištaljka" daju informacije, odnosno dokumenti iz spisa predmeta kontrole imovine i prihoda... »

Na ivici eskalacije: Američki brod uplovio u kineske vode, Peking...

Pravda pre 18 sati
Brod američke mornarice uplovio je u sporne vode Južnog kineskog mora u blizini grebena na koji pravo polaže Kina, saopštio je neimenovani zvaničnik SAD.
Kineski brodovi upozorili su američki ratni brod da napusti to područje nakon što je uplovio u okviru 12 nautičkih milja od veštačkog ostrva koji je sagradila Kina u Južnom kineskom moru, saopštili su kineski zvaničnici, preneo... »

Duterteov bes: Avijacija gađa teroriste, 1. divizija i 103. specijalna brigada upale u Maravi (video/foto)

Pravda pre 15 sati
Filipinska avijacija napada položaje terorista Islamske države u gradu Maravi, dok 1. pešadijska divizija i 103. specijalna brigada nadiru u grad. Dugo očekivana pojačanja tek jutros su stigla do grada čiji su veliki deo zauzeli teroristi Islamske države.
"Amia Pakpak" bolnicu i "Danasalan" koledž, kao i još nekoliko važnih pozicija u gradu. Nekoliko predgrađa je takođe oslobođeno, a teroristi su se iz njih povukli gotovo bez borbe. Podsećamo pre dva dana borci Islamske države su... »

©2017 Netmark d.o.o.