http://www.pravda.rs

Pravda

Nikolić: Penzija je daleko, radiću za državu

Pravda pre 1 dan
Odlazeći šef države Tomislav Nikolić još nije definitivno prelomio da li će po isteku mandata na Andrićevom vencu podneti zahtev za penziju, ali o tome ozbiljno razmišlja. Ali, čak i ukoliko povuče taj potez 31. maja, poslednjeg dana svoje predsedničke funkcije, to ne znači da nije spreman da sedne u neku drugu državnu fotelju.
Na pitanje da li ga to što je najavio mogućnost odlaska u penziju onemogućava da preuzme premijersku ili neku drugu poziciju u vrhu vlasti, Nikolić kaže: - Moje formalno penzionisanje, ako ga bude, ne znači da ću prestati da... »

Preletačević: Ne mogu više, teško mi je (video)

Pravda pre 1 dan
Kandidat za predsednika Srbije Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, oprostio se putem Fejsbuka od svog "najvećeg finansijera".
Na svom nalogu na Fejsbuku Beli je napisao: "Za razliku od drugih političara koji kriju svoje mecene ko zmija noge, otvoreno se zahvaljujem onima koji su u moju kampanju uložili ozbiljnu lovu. Poslednji pozdrav dragim prijatelju... »

Karadžiću i Tužilaštvu produžen rok za odgovore na žalbe

Pravda pre 22 sata
Žalbeno veće Haškog tribunala odobrilo je prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i Haškom tužilaštvu produžetak vremena za dodatne odogovore na žalbe do 6. aprila.
Istom odlukom Karadžiću je odobreno i povećanje broja reči koje može da upotrebi u tom podnesku sa 9.000 na 22.500 reči, saopšteno je iz Haškog tribunala. "Žalbeno veće je zaključilo da interes pravičnosti i kompleksnost predmeta... »

Haos u Londonu! Dvanaestoro ranjeno u pucnjavi ispred britanskog parlamenta, ima poginulih (video)

Pravda pre 20 sati
Dvanaestoro ljudi je ranjeno tokom pucnjave na Vestminsterskom mostu u Londonu nedaleko od zgrade Parlamenta Velike Britanije.
Parlament je obustavio rad i zatvorena je obližnja metro stanica Vestminster. Veliki broj policajaca se nalazi na licu mesta. Ceo incident je izveo jedan napadač, koji je prvo automobilom pokosi petoro ljudi, a zatim je počeo sa... »

"Vučić je četiri puta gori premijer od Gruevskog"

Pravda pre 1 dan
Obilazeći opštine Topličkog okruga, Aleksandar Popović je u okviru kampanje za predsedničke izbore posetio Prokuplje, gde je u prostorijama Demokratske stranke Srbije razgovarao sa građanima.
Govoreći o svom predizbornom pogramu, Popović je između ostalog istakao da se Srbija mora osloboditi ropstva, te da se pare njenih građana ne smeju ulagati u strana, već u domaća preduzeća i da se konačno mora stati na put... »

Radulović: Odgovaraće svi koji su pljačkali Srbiju

Pravda pre 1 dan
Nakon pobede Pokreta Dosta je bilo na predsedničkim, a potom i parlamentarnim izborima, svi koji su učestvovali u pljačkaškim privatizacijama će odgovarati.
To je izjavio predsednički kandidat Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović u Kruševcu. Za svaku pljačkašku privatizaciju, a nema ih 24 nego 1024, objavićemo sve što se desilo. Država ima sve podatke o tome. Sve istrage su urađene,... »

Bilt: Princip pokrenuo rat u Sarajevu - sada iskra može planuti u Skoplju

Pravda pre 1 dan
Nekadašnji visoki predstavnik EU u BiH Karl Bilt smatra da evropski lideri imaju jasan izbor na Balkanu: ili će se baviti tamošnjim problemima ili će čekati da se balkanski problemi počnu baviti njima.
Zato Bilt, u autorskom tekstu za internet izdanje Project Sundivate, prelaže da se ubrza proces proširenja i prijema novih članica, te da se program "istočnog parterstva" EU, zameni s "balkanskim partnerstvom" koje će na kraju... »

Stamatović osniva partiju: Mi ćemo Srbiju menjati iz unutrašnjosti, a ne iz Beograda

Pravda pre 16 sati
Posle završetka predsedničke kampanje, nakon drugog kruga u kome ću, nadam se, učestvovati, idemo ka osnivanju jedne ozbiljne političke partije koja će biti zasnovana i počivaće, ne na liderima i pojedincima, nego na timu i mi već radimo na tome, izjavio je danas u Čačku kandidat za predsednika Srbije, Milan Stamatović, odgovarajući na pitanje novinara zbog čega je napustio Srpsku narodnu partiju (SNP) i da li će osnovati svoju stranku.
- U nekoliko opština u Srbiji mi već vršimo vlast ili učestvujemo u njoj, a tek nepunih mesec dana smo vidljivi i na političkoj sceni cele Srbije. Mi ćemo Srbiju menjati iz unutrašnjosti, a ne iz Beograda, po tome ćemo biti... »

Ispunjeni uslovi da Mladić ode u Moskvu na lečenje: Spasavanje od reprize sudbine Miloševića

Pravda pre 1 dan
Svi uslovi i sa pravne i sa zravstvene strane su ispunjeni da bi Haški tribunal mogao pozitivno da odluči i odobri da general Ratko Mladić bude prebačen na lečenje u Moskvu.
Kako kaže generalov sin Darko Mladić, svi doktori i oni koje je odredio Tribunal da pregledaju Mladića i ruski specijalisti, koji su kao nezavisni dobili dozvolu da postave dijagnoze, slažu se da je Mladić u zoni najvećeg mogućeg... »

Zagreb neće Srbe: Toliko o zakonu o nacionalnim manjinama

Pravda pre 1 dan
Ništa od predloga o "Sigurnim mestima". Bandića nisu podržali ni SDP ni HDZ.
Predlog da u zagrebačkoj skupštini Srbi dobiju tri sigurna mesta nije prošao, i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić povukao je predlog. - Imao sam najpošteniju nameru da prvi u Hrvatskoj primenim ustavni zakon o manjinama, ali... »

Uhapšeno osam osoba zbog napada u Londonu

Politika  pre 1 sat  još 20 povezanih

Otkriven napadač na Peconija? (video)

Mondo  pre 35 minuta  još 17 povezanih

DJB: Vučić planira da fiktivnim glasovima sa KiM pobedi u prvom krugu

Novi magazin  pre 2 sata  još 11 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.