http://www.pravda.rs

Pravda

Kraj DžIHADISTIČKOG rata u idlibu: Sudeći po pobedniku, mira neće biti! (video)

Pravda pre 8 sati
Sirijski ogranak Al Kaide Hajat Tahrir al Šam (HTŠ), očigledni je pobednik unutardžihadističkog rata koji je potresao sirijsku pokrajinu Idlib prethodnih mesec dana, a koji je danas okončan pismenim dogovorom HTŠ-a i Ahrar al Šama.
Pripadnici Ahrar al Šama prihvatili su da se povuku sa svih spornih teritorija, ostavljajući praktično sve važne greadove i putna čvorišta u rukama Al Kaide. Najveće borbe vodile su se za prelaz Bab Al Hava, a medijsko krilo... »

Farmaceutski lobi o vakcinama: "Neželjeni efekti su prolazni, oni ozbiljni su 1:1.000.000, a što se tiče autizma..." (video)

Pravda pre 20 sati
Neprihvatljivo je i nerazumno da se u današnje vreme dovodi u pitanje najveće otkriće u humanoj medicini, o značaju vakcine i indikacijama diskutuju ljudi koji nisu stručni i na osnovu informacija putem interneta, kaže infektolog prof. dr Dragan Delić.
Kako kaže doktor Delić o vakcinama mogu i treba da raspravljaju pedijatri, imunolozi, infektolozi i neko ko razume taj problem. Smatra da je preskakanje vakcinacije neodgovorno i prema detetu i prema celom društvu. "Ajde da se... »

Rat u ratu: Slobodna sirijska armija gubi Idlib, Turska se sprema da ponovo upadne u Siriju (video)

Pravda pre 1 dan
Teroristička organizacija Hadžat Tahrir al Šam nastavlja da zauzima sela i gradove u sirijskoj provinciji Idlib dok tzv. Slobodna sirijska armija i teroristi Ahrar al Šama očajnički mole Tursku da pošalje snage u pomoć.
HTŠ je juče zauzela Hasab, Barabo, Tal Havaš,, Al Hamirat, Tarmalu i Al Tobi. HTŠ je još prvog dana borbi zauzeo nekoliko strateških gradova u Idlibu proterujući dojučerašnje saveznike iz svojih baza. Trupe HTŠ su se povukle... »

Nevidljivi avioni NATO gase požar u Crnoj Gori: Učinak im je isto tako - nevidljiv

Pravda pre 22 sata
Osim što je poznato da u NATO-u poseduju takozvane nevidljive avione za operativna dejstva u slučaju vojnog sukoba, građani Crne Gore su se upravo ovih dana mogli uvjeriti da NATO takođe na raspolaganju ima i „nevidljive avione” za gašenje požara.
Jer teško da bi ikakva druga teorija mogla dati objašnjenje za jučerašnje saopštenje generalnog sekretara NATO-a Jensa Stontelberga, koji je pozdravio potez saveznika NATO-a i partnera koji su, kako je rekao, „izašli u susret i... »

Pustinja gori! Talasi samoubica i juriši džihadista - pogledajte krvave borbe u istočnom Homsu (video)

Pravda pre 20 sati
Teroristi Islamske države pokrenuli su kontraofanzivu u istočnom Homsu u Hamimah regiji napadajući svom snagom Sirijsku arapsku armiju.
U napad su prvo upućena vozila sa bombašima samoubicama ali ni jedno nije uspelo da se probije do SAA, a zatim je usledila dvočasovna borba. Islamska država je izgubila 20 boraca a da nije uspela da napreduje na ovom delu fronta.... »

Ništa od ulaska u EU pre 2027?! Budžet Evropske unije otkriva prave namere Brisela!

Pravda pre 1 dan
Ukoliko u budžetu Evropske unije za period od 2020. do 2027. godine ne bude stavka u vezi s proširenjem, to znači da Srbija neće ući u EU ni u narednih deset godina!
To je rekao šef diplomatije Ivica Dačić, uz ocenu da je baš zato dobro što je predsednik Aleksandar Vučić nedavno pokrenuo inicijativu da nam Brisel saopšti okviran datum ulaska u Uniju. - Ako u budžetu EU, koji se usvaja 2020.... »

Sana na nogama: Huti kreću na Izrael (foto)

Pravda pre 9 sati
Masovnim okupljanjem građana i vojske u Sani, stanovnici Jemena želeli su da pokažu solidarnost sa narodom Palestine povodom najnovijeg nasilja koje je izbilo u Izraelu i Palestini.
Veliki broj naoružanih pripadnika bezbednostnih snaga uzvikivao je slogan Huta koji poziva na uništenje Izraela i nosili su palestinske i zastave Jemena. Skupu se obratio predsedavajući Revolucionarnog komiteta Mohamed Ali Al... »

Već vide pobednika: Milijarde kineskih investicija krenule prema Siriji!

Pravda pre 8 sati
Kineski preduzetnici počeli su razgovore sa predstavnicima Damaska o investicijama koje ta zemlja planira u Siriji.
Kineske privatne i državne kompanije nameravaju da ulože dve milijarde dolara u ekonomiju Sirije. Novac je namenjen za obnavljanje vodovoda i električne mreže, izgradnju puteva i kuća. Kineski preduzetnici i administracija... »

Puca tikva: Počeo međusobni rat saudijskih agresora u "prestonici" okupacije Jemena! (video)

Pravda pre 15 sati
Dve sukobljene frakcije agresorske koalicije predvođene Saudijskom Arabijom započele su oružane sukobe u "prestonici" okupacionih snaga - lučkom gradu Adenu.
Oružane borbe između takozvanih "Predsedničkih bezbednosnih snaga" (PBS) i "Snaga bezbednosti" (SB) izbile su u blizini luke Muala, nakon što su Snage bezbednosti sprečile tursku delegaciju da uđe u luku, nakon čega su PBS-ovci... »

Ko ste vi da kritikujete Rusiju?! Lavrov oštro po Amerikancima zbog tajnih baza u Siriji!

Pravda pre 14 sati
Šef diplomatije Ruske Federacije Sergej Lavrov odreagovao je na najnovije optužbe koje je na račun Kremlja izgovorio šef CIA Majk Pompeo.
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da se ne protivi američkim bazama u Siriji, ali da one treba da budu razmeštene na teritoriji te zemlje u skladu sa zakonom. Lavrov je rekao da je u medijima video... »

Moguće plaćanje prekovremenog noćnog rada u Fijatu

Danas  pre 9 sati  još 1 povezana

Karić gradi poslovno-stambeni komples Tesla grad u Makiškom polju

Nova ekonomija  pre 2 sata  još 1 povezana

"Priznavanje Kosova uslov za Srbiju? Bio bih iznenađen"

Vesti online  pre 20 minuta  još 3 povezane

General Skaparoti završio posetu Kosovu

Blic  pre 9 sati  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.