http://www.pravda.rs

Pravda

Žestoka provokacija Zorana zaeva: Vođa parlamentarne većine siguran u snagu šiptarskih partija!

Pravda pre 20 sati
Lider opozicionog SDSM-a Zoran Zaev izjavio je da će u slučaju ponavljanja vanrednih parlamentarnih izbora VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog sigurno izgubiti.
"Oni znaju da ako izađu na izbore - izgubiće, jer niko neće tolerisati njihovo besramno odbijanje da predaju vlast", rekao je Zaev napomenuvši da je parlamentarna većina formirana, te da on očekuje brzo formiranje vlade na... »

Ubicu Jelene Marjanović hapse u narednih deset dana: Muž pokojne pevačice otkrio šokantnu informaciju!

Pravda pre 1 dan
Hapšenje ubice Jelene Marjanović, prema nezvaničnim informacijama koje je iz policije dobio njen muž Zoran, samo je pitanje trenutka i moglo bi se desiti u narednih deset dana!
On iskreno veruje da bi se to moglo desiti pre 2. aprila, kada će obeležiti prvu godišnjicu od zverskog ubistva njegove supruge. - Zvaničnih informacija iz policije nemam, ali je do mene skoro došla informacija da je hapšenje... »

Crveni alarm u kremlju: Još jedan ruski zvaničnik pronađen mrtav!

Pravda pre 1 dan
Vlasti u Rusiji istražuju sumnjivu smrt Vladimira Evdokimova, visokog zvaničnika Ruske svemirske agencije Roskosmos.
Evdokimov je pronađen mrtav sa ubodnim ranama po vratu i srcu u kupatilu svoje ćelije. Po prvim izveštajima njega su pronašli drugi zatvorenici, a vrata kupatila su bila zaključana iznutra. On je februara ove godine premešten iz... »

Mađarska napada Ukrajinu: Srbija brine o Mađarima više brine nego Ukrajina, autonomija za Mađare

Pravda pre 22 sata
Mađarski vice-premijer Žolt Šemjen optužio je Ukrajinu za pokušaj asimilacije mađarskog stanovništva u Zakarpatskoj oblasti.
Osim toga, Orbanov zamenik je zatražio kvote za predstavnike mađarskog stanovništva u zakonodavnoj vlasti, tj. u regionalnom parlamentu Zakarpatske oblasti i Vrhovnoj Radi u Kijevu, prenosi mađarski kanal HirTV. ''U interesu... »

Miroslav Parović: Evo kako da lažna država Kosovo padne za pet dana (video)

Pravda pre 17 sati
Miroslav Parović kandidat za predsednika Srbije i lider narodnog slobodarskog pokreta, gostujući u redovnom terminu za predstavljanje na RTS2, govoreći o pitanju sudbine Kosova i Metohije podsetio je da nas je bogata istorija naučila da je pogrešno, pa i štetno, trenutnu situaciju posmatrati kao konačnu, jer okolnosti u Evropi i svetu se menjaju čega smo upravo svedoci.
„Pored Rusije, Kine, Izraela, i drugih zemalja koje nisu priznale Kosovo, ja bih saveznika potražio i u Francuskoj, zato što Francuzi imaju ogroman problem sa albanskom mafijom – i u Švajcarskoj, i u Belgiji, i u Francuskoj.... »

Napad DžIHADISTA ugušen u krvi: Žestoka kontraofanziva Sirijske armije u Damasku! (video/mapa)

Pravda pre 16 sati
Nedugo nakon pokretanja kontranapada u istočnim gradskim četvrtima sirijske prestonice, Sirijska arapska armija (SAA) već je uspela da povrati kontrolu nad nekoliko važnih tačaka na tom frontu.
Kako navode vojni izvori SAA je tokom današnjeg dana probila odbrambene linije Hajat Tahrir al Šama (HTŠ) i povratila kontrolu nad fabrikom tekstila u naselju džobar, kao i kontrolnim tačkama oko nje, čime je ovaj kompleks u... »

Srpski vojnik specijalac postaje superratnik: Uskoro dobijamo najmoderniju novu vojnu opremu!

Pravda pre 1 dan
Snage za hitno reagovanje Vojske Srbije dobiće novu supermodernu opremu uglavnom iz inostranstva. Specijalci će sa novom opremom biti daleko sposobniji u noćnim borbama, pošto će biti opremljeni modernijom optikom.
Kako je rekao načelnik Uprave Ministarstva odbrane za odbrambene tehnologije, general major prof. dr. Bojan Zrnić, projekat opremanja specijalaca je poznat pod imenom “1.500”. - Novi sistem naoružanja obuhvata puške sa mnogo... »

Putin će u rat sa Izraelom zbog Sirije?! Napeto na Bliskom istoku, situacija svakog časa može da eskalira!

Pravda pre 1 dan
Ruski predsednik Vladimir Putin mogao bi da zarati s Izraelom zbog Sirije. Izraelski borbeni avioni u petak su napali položaje sirijske vojske kod grada Palmire, čime je Tel Aviv, prema ocenama analitičara, prekršio nepisani rusko-sirijsko-izraelski kodeks ponašanja i ugrozio buduću poziciju Moskve na Bliskom istoku.
Pozvan ambasador Naime, četiri izraelska borbena aviona F-16 u petak ujutru su napala nekoliko meta u Siriji, a sirijska vojska je uzvratila protivavionskim raketama. Šta je tačno pogođeno, nije baš najjasnije. Tel Aviv tvrdi da... »

Svi na Soroša! Republikanci, Istočna Evropa i Rusija imaju iste ciljeve

Pravda pre 18 sati
Grupa republikanaca u američkom Kongresu priključila se istočnoevropskim političarima koje podržava Rusija sa zajedničkim ciljem da zaustave uticaj milijardera Džordža Soroša.
Grupa republikanaca u američkom Kongresu priključila se istočnoevropskim političarima koje podržava Rusija sa zajedničkim ciljem da zaustave uticaj milijardera Džordža Soroša, piše danas američko izdanje portala Politiko.... »

Istinski faktor bezbednosti: Evo šta se dešava s terorizmom u zemljama ODKB-a!

Pravda pre 19 sati
Broj terorističkih napada u zemljama-članicama Organizacije za kolektivnu bezbednost (ODKB) se smanjuje, iako su pokušaji da se izvedu napadi sve češći, izjavio je bivši generalni sekretar te organizacije Nikolaj Bordjuža.
Bordjuža je ocenio da tome doprinosi visok nivo saradnje bezbednosnih službi zemalja-članica ODKB-a, koje se međusobno pomažu kada je reč o terorističkim pretnjama. S druge strane, prema rečima vršioca dužnosti generalnog... »

©2017 Netmark d.o.o.