http://www.pravda.rs

Pravda

Ekskluzivni snimak iračke policije: Ovako se osvaja svaki centimetar starog jezgra grada Mosula (video)

Pravda pre 39 minuta
Iračka Federalna policija je nastavila napredovanje ka delovima starog grada Mosula koji je još uvek pod kontrolom džihadista Islamske države.
Jedinica 3. iračke Federalne policije pod komandom majora Asar Abula Alukaede mogla se videti dok puca prema pozicijama ID, koristeći BKC mašinke, AK 47, minobacače, RPG-ove i rakete. Vojna operacija protiv ID u Mosulu je počela... »

Siva eminencija: Evo ko je Trampov glavni čovek za Balkan

Pravda pre 9 minuta
Gde god se u poslednje vreme pojavio u regionu, ostavio je traga. Ekspresno je sredio situaciju u Makedoniji i Albaniji kada se činilo da će to teško poći za rukom bilo kome.
Hojt Brajan Ji, pomoćnik zamenika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju, doputovao je u Srbiju i danas je razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem. Sagovornici “Blica”... »

Vučić u Briselu: Svi su razumeli potrebu stabilnosti i mira

Pravda pre 3 minuta
Premijer i izabrani predsedniik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je večerašnji sastanak u Briselu pokazao da su svi razumeli potrebu za održanjem stabilnosti i mira u regionu te da je sa svoje strane ponovio ideju carinske unije.
Vučić je nakon sastanka Federike Mogerini sa premijerima Zapadnog Balkana, kako prenosi RTS, rekao da je ukazao da je to tržište od 20 miliona stanovnika, ali da naravno to nije zamena za članstvo u EU i dodao da će se sastanci u... »

Dve nedelje pakla: Evo koliko su terorista istrebili Tigrovi u ofanzivi na istoku Alepa! (mapa)

Pravda pre 6 sati
Specijalne jedinice pri Obaveštajnoj službi Vazduhoplovnih snaga Sirijske arapske armije, poznatije kao "Togrove snage", 9. maja su nastavile operacije protiv Islamske države (ID) na istoku pokrajine Alepo.
Iako veliki prodor Tigrovih snaga nakon dve nedelje ofanzive može delovati kao "laka šetnja" kroz područje koje pod kontrolom drže teroristi, podaci koje je danas obelodanila komanda Sirijske arapske armije svedoče o žesini borbi... »

Pevao je islamske molitve ulicom: Objavljena fotografija bolesnika koji je razneo desetine ljudi u Mančesteru (foto)

Pravda pre 1 dan
Nakon otkrivanja da je napadač koji je eksplozivnom napravom tokom koncerta Arijane Grande u "Mančester areni" ubio 22 osobe Salman Abedi (22), objavljena je i njegova fotografija.
Britanski "D San" najavio je naslovnu stranu za danaašnje izdanje na kojoj se nalaze fotografije Salmana Abedija i osmogodišnje Safi, žrtve njegovog zločina. UPDATE: First picture of the evil Manchester Arena bomber Salman Abedi... »

Vučić pred brisel: Uz pritiske iz inostranstva i Haradinaj će zagospodariti Kosovom, ali moramo da budemo pametni!

Pravda pre 10 sati
Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, pred sastanak u Briselu, da je svaki razgovor i sastanak važan, da je dobro što je sazvan i da se smiruju tenzije, što mi pozdravljamo, i poručio da je za nas veoma važno da nastavimo ono što smo i do sada uspeli, da budemo staloženi i sačuvamo mir i stabilnost.
Vučić je u Briselu pred sastanak sa Federikom Mogerini i drugim liderima "zapadnog Balkana" rekao za RTS da ne treba da se igramo "gluvih telefona" i podvukao da ne vidi kakve bi kritike mogli da upute Srbiji u ovom trenutku. On... »

Vučić amerima: O nabavci oružja i oruđa imamo pravo da odlučujemo sami!

Pravda pre 13 sati
Premijer Aleksandar Vučić istakao je da su SAD i Srbija saglasne u tome da je očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu najvažniji prioritet, cilj koji nema konkurenciju, jer to obezbeđuje bolju ekonomiju, veći rast, više investicija i bolji izvoz.
Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Hojt Ji preneo je Vučiću poziv američkog potpredsednika Majkla Pensa da poseti SAD u narednih nekoliko meseci. Na konferenciji za štampu, Vučić je rekao... »

Đukić Dejanović: Ime novog premijera znaće se u junu

Pravda pre 21 sat
Potpredsednica Soocijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović rekla je da je sada poznato da će Srbija u junu imati novu vladu i novog premijera.
Upitana da li se o novoj vladi govori samo u medijima ili i na sednicama Vlade Srbije, Slavica Đukić Dejanović je za RTS rekla da je praksa aktuelnog premijera Aleksandra Vučića da saopšti prvo članovima vlade, pa onda javnosti... »

Branioci evolucije: Smejaćete se "dokazima" koje je izneo skup darvinista, a onaj o porođaju je najurnebesniji

Pravda pre 18 sati
Naučnici na tribini "Borba za opstanak Čarlsa Darvina" ocenili su sinoć da su potpisnici peticije protiv Darvinove teorije o evoluciji diletanti koji ne bi trebalo da se mešaju u nauku koju ne poznaju. Veliki amfitetatar Hemijskog fakulteta na kome je održana tribina bio je "dupke" pun.
Biolozi i teoozi održali su tribinu u organizaciji Centra za promociju nauke nakon višenedeljnih razgovora na temu da li iz nastavnih udžbenika treba izbaciti Darvinovu teoriju evolucije. Iznošenjem svojih stavova, prisutnima su... »

Opljačkana narodna banka Srbije: Nećete verovati kako su lopovi izvukli 22 miliona!

Pravda pre 19 sati
Narodna banka Srbije nedavno je otkrila prevaru u kojoj je oštećena za 175.000 evra (skoro 22 miliona dinara).
Prevara je nastala korišćenjem lažnog imejl naloga i falsifikovanih isprava. Centralna banka je slučaj prijavila tužilaštvu, a u hitnu istragu uključeni su i MUP, Uprava za sprečavanje pranja novca i Interpol. Kako tvrdi... »

Vučić u Briselu: Svi su razumeli potrebu stabilnosti i mira

Večernje novosti  pre 7 sati  još 7 povezanih

Dačić: Ne dozvoliti zastoj

Danas  pre 8 sati  još 2 povezane

Pronađeno telo mladića u kanjonu Mileševke

Blic  pre 6 sati  još 3 povezane

Na današnji dan, 25. maj

B92  pre 7 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.