http://www.pressonline.rs/

Press

Zagreb: Pretio bombom ispred HRT, tražio da dovedu ministre

Press pre 16 sati
Zagrebačka policija privremeno je blokirala deo Slavonske avenije u Zagrebu, kod Prisavlja zbog bezbednosti, jer je još neindetifikovani muškarac došao s bombom na ulaz hrvatske radio televizije
Radnici HRT-a pozvali su jutros oko 10 sati policiju nakon što je na ulaz došao muškarac s bombom u ruci. Bio je vidno rastrojen, a od radnika na ulazu je tražio da mu zovu "ministre i generale", prenose hrvatski mediji. Policija... »

Tramp: Tužiću sve žene koje su me optužile za zlostavljanje

Press pre 16 sati
Kandidat republikanaca za predsednika SAD Donald Tramp izjavio je da će tužiti svaku ženu koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje ili drugo neprimereno ponašanje.
U obraćanju svojim pristalicama u Getisburgu, Tramp je nazvao žene koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje "lažovima" i okrivio je demokrate za organizovanje negativne kampanje protiv njega, navodi agencija AP. "Tužiću sve... »

SAD upozoravaju građane na moguće napade u Istanbulu

Press pre 16 sati
SAD su danas objavile upozorenje svojim građanima na potencijalni rizik od terorističkog napada ili pokušaja otmice stranih državljana u Istanbulu.
Američki konzulat iz Istanbula je u poruci objavljenoj kasno sinoć naveo da ekstremističke grupacije nastavljaju sa svojim "agresivnim naporima" napadaju Amerikance i druge strane državljane u tom gradu. "Postoji mogućnost da su... »

Zbog silovanja ćerke osuđen na 1.503 godine zatvora

Press pre 16 sati
Četrdesetjednogodišnji muškarac iz grada Fresna u Kaliforniji osuđen je na 1.503 godine zatvora nakon što je dokazano da je četiri godine silovao svoju maloletnu ćerku.
Kako prenose lokalni mediji, to je najduža zatvorska kazna koju je sud u tom gradu ikada izrekao. Ime osuđenog nije navedeno, da ne bi bio otkriven identitet njegove ćerke. Javni tužilac je na suđenju rekao da je devojka od maja... »

Rusija optužuje međunarodnu koaliciju za zločine u Iraku

Press pre 15 sati
Ruska vojska optužila je danas međunarodnu koaliciju predvođenu SAD da je kriva za "ratne zločine" u udarima u Iraku gde su stradali civili kod grada Kirkuka na severu zemlje.
U vazdušnom napadu čija je meta bio šiitski grad Dakuk, 50 kilometara od Kirkuka juče je stradalo 17 civila, rekli su lokalni zvaničnici za Frans pres. U današnjem saopštenju portparol ruske vojske Igor Konašenkov osudio je... »

Ključ sa Titanika prodat za 95.500 evra

Press pre 15 sati
Ključ koji je služio za otvaranje kutije sa prslucima za spašavanje na Titaniku prodat je na aukciji za 95.500 evra, javljaju britanski mediji.
Bilo je predviđeno da ključ bude prodat za iznos od oko 56.000 evra, ali je premašio očekivanja. Aukcionar Endrju Aldridž kaže da cena koju je ključ dostigao najbolje ilustruje “njegovu važnost i jedinstven karakter“. Ključ je... »

Američki haker „Betmen interneta“ preti Putinu i Rusiji

Press pre 9 sati
Haker-osvetnik iz Amerike koji sebe naziva Džester napravio je haos na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova i ostavio brojne poruke i pretnje Rusiji i njenom predsedniku, Vladimiru Putinu.
Džester (The Jester) je hakovao sajt ruskog Ministarstva uz poruku: „Stop napadima na Amerikance“. „Drugovi! Prekidamo redovan rad sajta Ministarstva spoljnih poslova kako bismo vam dostavili sledeću važnu poruku“, napisao je... »

Tajna čuvana 25 god: Zgodna žena trebalo da ima mračan kraj

Press pre 14 sati
Kultna romantična priča sa Džulijom Roberts i Ričardom Girom u glavnim ulogama trebalo je da ima mnogo mračniji kraj, da su autori ostali pri prvoj verziji scenarija.
Scenarista JF Lavton otkrio je u intervjuu za Vanity Fair da je prema prvoj verziji film trebalo da se zove „Tri hiljade dolara“. To je trebalo da bude iznos koji je prostituka u filmu naplatila za svoje usluge. „Bio sam... »

Da je svet poslušao ovaj Titov savet, terorizma više ne bi bilo

Press pre 16 sati
Nakon niza terorističkih napada poslednjih godina, na Fejsbuku je izašao jedan član koji je originalno objavljen pre više od 40 godina, a u njemu je govor bivšeg predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita u kojem poziva na mir, ali takođe i daje recept kako da se iskoreni terorizam.
Tito je izrazio neslaganje sa akcijom nemačkih komandosa 1972. godine u masakru izraelskih sportista za vreme Olimpijskih igara u Minhenu od strane palestinskih terorista rekavši da je moglo mnogo bolje da se dejstvuje u tom... »

Vučić danas o slučaju dikić: Došli smo do informacija do kojih ni Crna Gora nije došla

Press pre 16 sati
Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas će, kako je najavio, saopštiti detalje do kojih su došli nadležni organi Srbije u vezi sa istragom koja se u Crnoj Gori vodi povodom optužbi za navodni pokušaj državnog udara i hapšenjem grupe državljana Srbije.
Vučić saopštava detalje istrage o navodnom pokušaju državnog udara u Crnoj Gori "Počeli smo saradnju s crnogorskim organima... Došli smo do informacija o nekim stvarima do kojih ni Crna Gora nije došla. Kada te informacije... »

©2016 Netmark d.o.o.