Velja Ilić: Zbog Blagojevića obnova tapka u mestu

Radio 021 pre 4 sata  
Ministar zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio je da do sada nije razmišljao o napuštanju Vlade Srbije, iako smatra da u njoj "nije dobro iskorišćen" i da može mnogo više da učini. "Neka me moje kolege pozovu i ja ću pomoći, jer činjenica je da obnova poplavljenih područja ide sporo i... »

Upola manje životinja nego pre 40 godina

Radio 021 pre 2 sata  
U svetu je danas divljih životinja, riba i ptica upola manje nego pre 40 godina, saopštio je Svetski fond za prirodu (WWF). U izveštaju za 2014, navodi se da je brojnost sisara, ptica, gmizavaca, vodozemaca i riba opala u proseku za 52 odsto. Slatkovodne vrste riba i vodenih životinja pretrpele su... »

Obustavljena akcija spasavanja zbog jače erupcije

Radio 021 pre 17 minuta  
Erupcija vulkana Ontake ponovo se danas pojačala tako da je akcija spasavanja zarobljenih planinara obustavljena, prenosi britanski Bi-Bi-Si (BBC). Japanski spasioci tragaju za još najmanje 24 nestale osobe, a do sada je u vulkanskom pepelu poginulo 36 ljudi. Vulkan Ontake proradio je u subotu. U... »

Čačak: Kiša metaka na patrijarhovog rođaka

Radio 021 pre 4 sata  
U noći između subote i nedelje, u selu Vidova kod Čačka, nepoznati napadač pucao je na automobil za čijim je volanom bio S.G, unuk rođenog brata patrijarha Irineja, ali mladić nije povređen. Nepoznati napadač ispalio je više hitaca iz vatrenog oružja u automobil u kom je, kako Novosti nezvanično... »

Ljubiši Buhi Čumetu oduzeta invalidska penzija

Radio 021 pre 17 minuta  
Ljubiša Buha Čume, zaštićeni svedok i bivši vođa surčinske mafije, ni drugi put se nije pojavio pred komisijom Fonda PIO, zbog čega će ostati bez invalidske penzije, koju je primao punu 21 godinu. "Svaki korisnik koji se dva puta ne pojavi na kontrolnom pregledu, više nema prava na penziju.... »

Najveći avion na najdužoj liniji u svetu

Radio 021 pre 17 minuta  
Australijska avio-kompanija Kvantas (Qantas), sa najvećim putničkim avionom na svetu, otvorila je danas najdužu avio-liniju na planeti. Kvantasov "erbas A380" prethodne noći sleteo je na aerodrom Dalas-Fort Vort nakon 15-časovnog leta iz Sidneja. Avion je na prvom letu bio pun i prevezeno je 484... »

Dačić naredio da SPS ćuti o SNS-u

Radio 021 pre 3 sata  
Lider socijalista Ivica Dačić preporučio je svim funkcionerima te partije da ne komentarišu najnovije napade iz Srpske napredne stranke (SNS). Poslednje u nizu varnica između naprednjaka i socijalista došle su od Aleksandra Jovičića, potpredsednika IO SNS i poslanika. On je Dačića i predsednika IO... »

Demonstranti i dalje blokiraju Hong Kong

Radio 021 pre 1 sat  
Lider Hong Konga Leung Čun Jing apelovao je da prodemokratski demonstranti prekinu sa kampanjom, dok hiljade ljudi i dalje opsedaju grad čiji su delovi potpuno blokirani. On je pozvao demonstrante, većinom studente i pripadnike pokreta "Okupirajmo", da se raziđu. "Pripadnici tog pokreta rekli su u... »

Donirala bubreg koleginici

Radio 021 pre 17 minuta  
Novinarka Marijana Milosavljević je prošle sedmice donirala bubreg svojoj prijateljici i koleginici Ivani Janković. Posle dugogodišnje borbe sa dijabetesom, novinarki NIN-a Ivani Janković otkazali su bubrezi i jedina šansa da preživi bila je transplantacija, a Marijana je odlučila da pomogne. "Nije... »

Novi pogoni u Adi i Senti

Radio 021 pre 3 sata  
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik pokrajinske Skupštine Ištvan Pastor prisustvovaće danas u Adi otvaranju proizvodnih pogona preduzeća "Livnica preciznih odlivaka" i u Senti kompanije "RASCO tamp". "Livnica preciznih odlivaka" je prvo preduzeće koje je nastalo putem... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.