Rimski gladijatori bili vegetarijanci

Radio 021 pre 1 sat  
Rimski gladijatori bili su podvrgnuti strogim režimima treninga, a potom su se u arenama borili do smrti. Međutim, umesto da su jeli hranu bogatu belančevinama poput modernih sportista, dokazi upućuju na to da se njihova prehrana sastojala od žitarica i da su pili "sportski napitak" napravljen od... »

Pistorijusu pet godina zatvora za ubistvo iz nehata

Radio 021 pre 11 sati  
Južnoafrički paraolimpiac Oskar Pistorijus, proglašen krivim za ubistvo iz nehata devojke Rive Stenkamp, osuđen je na pet godina zatvora. Pistorijusu je zbog posedovanja vatrenog oružja određena i uslovna kazna u trajanju od pet godina, a njegova odbrana je rekla da on više ne želi da poseduje... »

Pao avion francuskog biznismena u Moskvi

Radio 021 pre 11 sati  
Pet osoba poginulo je prilikom pada privatnog aviona "Falkon-50" na moskovskom aerodromu Vnukovo. Ruski TV kanal Lajf njus saopštio je na svom sajtu da je pri rušenju aviona poginuo predsednik francuskog energetskog koncerna "Total" Kristof de Maržeri. Prema preliminarnim informacijama, letelica se... »

Veliki školski čas u Kragujevcu

Radio 021 pre 11 sati  
U Spomen parku "Kragujevački oktobar" će kod spomenika đacima i profesorima streljanim 1941. godine biti održan moleban i Veliki školski čas. Moleban će u 10.30 biti održan kraj humke đaka i profesora, a Veliki školski čas počeće u 11 sati. Prisustvovaće i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Prema... »

Subotica: Identifikovani napadači na džamiju

Radio 021 pre 11 sati  
Policija je identifikovala napadače na Mudžahir džamiju, koji su u nedelju bacili Molotovljev koktel pred vrata ovog objekta. Radi se o dva šesnaestogodišnja dečaka, jedan iz Novog Sada srpske nacionalnosti, a drugi iz Subotice mađarske nacionalnosti. Podsetimo, pre dva dana je bačen Molotovljev... »

Naprednjaci isključili gradonačelnika Zaječara zbog duple funkcije

Radio 021 pre 11 sati  
Predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković isključen je iz SNS na sednici Izvršnog odbora te partije, potvrdio je Radomir Nikolić. "Mirković je isključen jer nije ispunio odluku Glavnog odbora stranke i nije podneo ostavku na jednu od funkcija. S obzirom da je isključen iz stranke, naši... »

Sutra štrajk u novosadskim školama

Radio 021 pre 6 sati  
U 70 odsto škola u Novom Sadu sutra će biti štrajk, u nekima će biti potpuna obustava rada, a u nekima će časovi biti skraćeni na 30 minuta. Prosvetari i ministar prosvete Srđan Verbić nisu na današnjem sastanku postigli dogovor, tako da će sutra stupiti u jednodnevni štrajk. Takođe je najavljen i... »

Vučić: Budžet za 2015. u skladu sa mogućnostima

Radio 021 pre 11 sati  
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će budžet za narednu, kao i prethodnih godina, biti pripremljen na vreme, te da ekonomski parametri važni za državu u prošlom i tekućem mesecu idu na bolje. Budžet za narednu godinu, koji treba da bude usvojen do 1. novembra, biće u skladu sa... »

B92 postaje OTV

Radio 021 pre 6 sati  
Od Nove godine B92 će promeniti ime u OTV. Promenom imena okončaće se i promena koncepta televizije od informativne ka zabavnoj, započetoj nakon što je 2010. godine ova televizija iz ruke akcionara prešla u ruke inostranog vlasnika, Grka Stefanosa Papadopulusa. Blic navodi da je jedan od poslednjih... »

SZO: U januaru vakcina protiv ebole

Radio 021 pre 8 sati  
Vakcina protiv ebole mogla bi da se nađe u eksperimentalnoj upotrebi na terenu do januara, ukoliko do decembra u kliničkim studijama bude potvrđeno da je bezbedna, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija. Klinička ispitivanja koja se planiraju ili su u toku u Evropi, Africi i SAD,... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.