http://www.021.rs

Radio 021

Racije u Londonu nakon terorističkog napada, uhapšeno više osoba

Radio 021 pre 1 sat
Britanska policija pretresala je rano jutros jednu kuću u Birmingenu i uhapsila više osoba u vezi sa napadom u Londonu, javili su britanski mediji.
Policijska akcija sprovedena je u blizini gradske oblasti Edgbaston. Očevidac koji živi u blizini rekao je da je u kući živeo muškarac iz Londona, dodajući da je policija uhapsila tri osobe. Nekoliko ulica u gradu bilo je... »

"Bugarski voz" i drugi modeli krađe na izborima

Radio 021 pre 3 sata
Plašenje, ucenjivanje i plaćanje građana tokom izbornog ciklusa neki su od načina na koji se može manipulisati izbornom voljom, a izborne krađe poput bugarskog voza već su oproban model.
Stranke na vlasti i u opoziciji stalno optužuju jedna drugu za krađu u prethodnim izbornim ciklusima. "Danas" je nezvanično razgovarao sa pripadnicima pojedinih stranaka i pitao ih da iz iskustva kažu kako se može ukrasti na... »

Azilanti dobijaju 1.000 evra da odu iz Austrije

Radio 021 pre 21 minut
Prvih 1.000 odbijenih tražilaca azila, koji se odluče da dobrovoljno napuste Austriju, od države će dobiti po 1.000 evra.
Ministar unutrašnjih poslova Austrije Volfgang Sobotka u nameri da sprovede svoj cilj vraćanja odbijenih tražilaca azila iz Austrije u njihove zemlje porekla pokrenuo je novu akciju. Njegov cilj je da do 2019. Austriju napusti... »

Deo Grbavice bez vode zbog havarije

Radio 021 pre 2 sata
Deo Grbavice nema vode zbog havarije.
Bez vode će do 13 sati biti deo Ulice Miše Dimitrijevića (od Gogoljeve do Puškinove ulice), dok će do 14 sati bez vode biti deo Ulice Lukijana Mušickog (od Masarikove do Ulice vojvode Bojovića). Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe,... »

Naučnici doveli u pitanje porodično stablo dinosaurusa

Radio 021 pre 4 sata
Naučnici su doveli u pitanje klasifikaciju od pre više od 100 godina, o dinosaurusima, zalažući se za sveobuhvatnu reviziju njihovog "porodičnog stabla", navodi se u studiji objavljenoj u novom broju časopisa "Nature".
Dugo se smatralo da su dinosaurusi bili "džinovski reptili". Kako su vremenom nalazili fosile, naučnici su prepoznavali morfološke različitosti među dinosaurusima, što ih je navelo na stav da nisu svi bili reptili, niti su svi... »

Sutra 18 godina od početka NATO bombardovanja Jugoslavije

Radio 021 pre 40 minuta
Sutra se navršava 18 godina od početka vazdušnih napada NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ).
Napadi započeti 24. marta, trajali su 11 nedelja i prema procenama različitih izvora, u njima je poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi. U bombardovanju koje je trajalo 78 dana, teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti,... »

Besplatna priprema za upis u Visoku poslovnu školu

Radio 021 pre 2 sata
U toku su prijave za besplatnu pripremnu nastavu za srednjoškolce, buduće studente, za polaganje kvalifikacionog ispita za upis u Visoku poslovnu školu strukovnih studija.
Nastava će se organizovati po grupama i predviđeno je 25 časova nastave po jednom predmetu. Prvi krug pripremne nastave počinje 1. aprila i održavaće se subotom i nedeljom u toku aprila i maja. Prijavljivanje za pripremnu nastavu... »

Uhapšen jedan od najtraženijih mafijaša u Evropi

Radio 021 pre 4 sata
Italijanska policija je uhapsila je jednog od najtraženijih mafijaša u Evropi, traženog zbog masakra u nemačkom Dujzburgu 2007, u kom je stradalo šestoro ljudi.
Nakon desetogodišnjeg bega od policije, Santo Votari (45), član kalabreške Ndrangete, uhapšen je u bunkeru u svom stanu u gradu Benestare. Kako je saopštila policija, nije pružao otpor. Votariju je suđeno u odsustvu 2009. godine... »

Spisak pesama koje doktori treba da slušaju tokom reanimacije

Radio 021 pre 3 sata
Njujorška prezbiterijenska bolnica izbacila je spisak pesama koje mladi doktori treba da slušaju dok vežbaju reanimaciju rukama, odnosno masažu srca.
Na spisku su numere različitih žanrova, između ostalih od Bijonse, Madone i grupe Kvin i Abe, prenosi CNN. Na veb sajtu bolnice moguće je pronaći spisak od 40 pesama za vežbanje reanimacije, kao i listu navedenih koraka koje je... »

Napravljeno prvo pivo od vode iz kanalizacije

Radio 021 pre 4 sata
Pivara iz San Dijega rešila je da napravi prvo pivo od reciklirane vode iz kanalizacije.
"Stone Brewing" je 9. najveći proizvođač piva u SAD, što bi uskoro moglo da se promeni, imajući u vidu da su rešili da hrabro, na sav glas predstave svoju kreaciju na bazi vode iz WC šolje. Očigledno puno poverenje u novo pivo... »

Britanija: Potera za teroristima, uhapšeno sedam osoba

RTS  pre 22 minuta  još 20 povezanih

Milutinov: Očekivao sam više zvižduka, Zvezda ide u top 8

Večernje novosti  pre 2 sata  još 19 povezanih

Požar u skladištu municije u Ukrajini

Novi magazin  pre 1 sat  još 11 povezanih

Ivanović: Da se konačno skine ljaga sa mog imena

Dnevnik  pre 1 sat  još 8 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.