http://www.021.rs

Radio 021

Papa i patrijarh pozvali na hrišćansko jedinstvo

Radio 021 pre 9 sati  
Papa Franja i ruski patrijarh Kiril pozvali su međunarodnu zajednicu da zaštiti hrišćane od napada na Bliskom istoku.
Dvojica poglavara takođe su pozvala na obnavljanje hrišćanskog jedinstva. "U mnogim zemljama Bliskog istoka i Severne Afrike čitave porodice, sela i gradovi naše braće i sestara hrišćana bivaju potpuno istrebljeni i uništeni",... »

Počela distribucija oralne polio vakcine

Radio 021 pre 3 sata  
Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da je u toku distribucija određene količine dvovalentne oralne polio vakcine (OPV) i da će u narednom periodu biti obezbeđene sve potrebne količine.
Ta nabavka organizovana je u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije o prelasku sa trovalentne na dvovalentnu OPV vakcinu, navedeno je u saopštenju. U saopštenju instituta dodaje se da su sve vakcine iz obaveznog... »

Al Šabab preuzeo odgovornost za eksploziju u somalskom avionu

Radio 021 pre 1 sat  
Somalska militantna islamistička grupa Al Šabab preuzela je danas odgovornost za bombaški napad u putničkom avionu ranije ovog meseca, kada je probijena velika rupa u trupu letelice ubrzo posle poletanja i avion je bio primoran prinudno da sleti na aerodromu u Mogadišu.
U saopštenju poslatom danas elektronskom poštom, Al Šabab je naveo da je napad osveta zbog obaveštajnih zapadnih operacija u Somaliji. Avion kompanije "Daalo Erlajns" sa 74 putnika poletao je sa aerodroma u Mogadšu kada je... »

Bujošević objasnio građanima šta će sve dobiti za 150 dinara

Radio 021 pre 7 sati  
Direktor RTS Dragan Bujošević obratio se javnosti pismom, u kome je objasnio da za vrednost takse gledaoci dobijaju oko 12.000 sati novog programa godišnje.
Kako je naveo, u to su uključeni prenosi Olimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava i takmičenja u kojima učestvuju naši sportisti. "Znamo da je za veliku većinu vas 150 dinara mnogo novca. Zato vas molim da nam verujete... »

Borac za ljudska prava: Kim Džong Una treba ubiti

Radio 021 pre 2 sata  
Poslanik južnokorejskog parlamenta iz redova vladajuće stranke Saenuri pozvao je predsednicu te države da naloži likvidaciju lidera Severne Koreje Kim Džong Una, tvrdeći da će ga samo smrt sprečiti da ne koristi nuklearno oružje.
"Svi bi bili srećni kad bi Kim Džong Un bio uklonjen", izjavio je poslanik Ha Tae-keung u intervjuu lokalnoj radio stanici YTN. Ha, bivši borac za ljudska prava koji je postao poslanik, tvrdi da zvanični Seul ima četiri do pet... »

Slovenija hoće strožu kontrolu na granici sa Hrvatskom

Radio 021 pre 3 sata  
Premijer Slovenije Miro Cerar kaže da će Slovenija uskoro pojačati kontrolu na granici sa Hrvatskom, ističući da je njegova zemlja dužna da štiti Šengen.
Cerar je, u razgovoru za agenciju Sta, rekao da Slovenija ne može pristati na to da se u državi najednom zaustavi veći broj izbeglica. U dužem razgovoru slovenački premijer je naglasio da će "iduće nedelje za rešavanje migrantske... »

Nesrećno zaljubljeni slon oštetio 15 automobila

Radio 021 pre 21 minut  
Mužjak slona odlutao je iz rezervata u južnoj Kini i oštetio 15 automobila na obližnjem autoputu.
Slon nije imao sreće u ljubavi pošto je ženku za koju je pokazao interesovanje osvojio drugi mužjak iz krda. Na oduševljenje okupljenih koji su se povodom proslave lunarne Nove godine okupili u velikom broju, neraspoložena... »

Raspisana poternica za 14 Srba zbog ratnih zločina

Radio 021 pre 3 sata  
Sud u Peći podigao je optužnicu protiv 14 Srba iz Kline koji se terete za teško krivično delo ratnog zločina 1999. na Kosovu i za njima je raspisana poternica.
Kako je javio Radio “Kontakt plus” iz Kosovske Mitrovice osumnjičeni Srbi su iz regiona Peći, a poternica za njima je dostavljena svim policijskim stanicama na Kosovu, uključujući kosovske prelaze i aerodrom u Prištini. Sud u... »

Nacista iz Osijeka preminuo u 92. godini

Radio 021 pre 2 sata  
U Osijeku je nakon duge i teške bolesti u 92. godini preminuo ozloglašeni nacista Jakob Dencinger.
Dencinger je bio pod istragom nemačkog Specijalnog suda za istraživanje zločina nacional-socijalizma, a bio je osumnjičen da je tokom Drugog svetskog rata učestvovao u vršenju ratnih zločina. Otkriveno je da je ovaj Osiječanin,... »

Lejdi Gaga priređuje spektakl u čast Bouvija

Radio 021 pre 6 sati  
Američka pevačica Lejdi Gaga obećala je spektakl za sva čula na predstojećoj dodeli "Gremi" nagrada, kojim će odati poštu nedavno preminulom britanskom muzičaru Dejvidu Bouviju.
Ona je izrazila nadu da će njen performans dolikovati preminuloj rok legendi, s obzirom na to da je Bouvi voleo eksperimente. "Gremi" nagrade biće dodeljene u ponedeljak, jedva mesec dana nakon smrti jedne od najuticajnije... »

©2016 Netmark d.o.o.