http://www.021.rs

Radio 021

Grad svetlucanjem šalje bolesnoj deci poruku za laku noć

Radio 021 pre 2 sata
Deca u jednoj bolnici u Providensu, u američkoj državi Roud Ajland, svake večeri se okupljaju kako bi uživala u svetlećim porukama koje im za laku noć šalju neznanci iz visokih zgrada i sa obala reke.
Gest koji je pre šest godina počeo jednim znakom, postao je svetlosni spektakl na reci Providens, veoma iščekivani ritual u Dečijoj bolnici. Tokom jednog minuta, svake večeri u 20.30 časova, nevidljivi stranci bolesnoj deci... »

Traži se novi izgled Pozorišnog trga i ideje za novi most preko Dunava

Radio 021 pre 26 minuta
Novi Sad planira da do kraja godine raspiše tri arhitektonska konkursa - za uređenje Ribarca, Pozorišnog trga i novog mosta preko Dunava.
Prema saznanjima 021.rs, iz budžeta grada će se za ove konkurse izdvojiti 21,7 miliona dinara. Grad planira da kao pripremu za konačnu popravku Pozorišnog trga, koji nije uređivan od početka osamdesetih kada je i sagrađeno Srpsko... »

Vraća se obavezno služenje vojnog roka?

Radio 021 pre 2 minuta
Ukoliko Skupština Srbije donese odluku o vraćanju obaveznog vojnog roka, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su spremni da to odmah sprovedu u delo, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić.
Inicijativa za povratak obaveze služenja vojnog roka ima podršku većine poslanika, pošto je podržavaju SNS, Dveri i SRS, u SPS-u još razmišljaju, dok je DS protiv, navode pojedini mediji, pozivajući se na nezvanične informacije.... »

Poslanica PUPS može istovremeno da bude i na čelu Pošte

Radio 021 pre 25 minuta
Administrativni odbor Skupštine Srbije dao je pozitivno mišljenje da poslanica PUPS Mira Petrović može da obavlja i funkciju vršioca dužnosti direktora Pošta Srbije.
Odluku Administrativnog odbora osporili su svi opozicioni poslanici, članovi odbora iz DS, DJB, SRS, SDS, navodeći da bi to bilo protivzakonito, da predstavlja partijsku podelu plena, te da se protive gomilanju funkcija.... »

Evropljanima Inter rejl karte za 18. rođendan

Radio 021 pre 1 sat
Evropska unija planira da pokloni Inter rejl kartu za 18. rođendan svakom državljaninu bloka, čime će moći besplatno vozom da putuju po Evropi.
Inter rejl karta trenutno košta 479 evra i omogućava putovanje vozom kroz 30 država tokom mesec dana. Predlog za poklon svim 18-godišnjacima biće predstavljen Evropskoj komisiji. Cilj je da mladi Evropljani "steknu osećaj... »

Katoličkoj crkvi hitno potrebni egzorcisti

Radio 021 pre 2 sata
Eksperti katoličke crkve u Italiji i SAD tvrde da su "egzorcisti trenutno potrebniji nego ikada ranije, jer se sve više ljudi bavi satanizmom".
"Eksperi za egzorcizam" tvrde da je sve veći pritisak da se pronađe rešenje za taj problem. - Neophodno je rešiti problem nedostatka egzorcista. Postoji neophodnost kao rezultat značajnog porasta zaposedanja s kojim se suočavaju... »

Uginuo Tofi, nestala još jedna životinjska vrsta

Radio 021 pre 20 minuta
U zoološkom vrtu u Atlanti uginuo je jedini preostali primerak vrste žaba "Ecnomiohyla rabborum", čime je svet ostao siromašniji za još jednu životinjsku vrstu.
Poslednjih nekoliko decenija izumrlo je više stotina vodozemaca, a ista sudbina, zbog zagađivanja okoline i uništavanja njihovih prirodnih staništa, preti i mnogim drugim vrstama. Žabac Tofi je živeo u Panami, odakle je pre... »

U Mađarskoj sutra referendum o migrantskim kvotama

Radio 021 pre 50 minuta
Državljani Mađarske sutra će izaći na referendum na kojem će se izjasniti o obavezujućim kvotama Evropske unije za prihvat migranata.
Pitanje na referendumu glasi: "Da li se slažete sa time da Evropska unija može da naloži obavezujuće naseljavanje nemađarskih državljana u Mađarskoj, čak i bez odobrenja Parlamenta?". Da bi referendum bio važeći, na njega mora da... »

Rusija preuzela predsedavanje Savetom bezbednosti

Radio 021 pre 1 sat
Rusija je danas preuzela jednomesečno predsedavanje Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija.
Delegacija Rusije će rukovoditi radom Saveta bezbednosti UN u trenutku zaoštravanja situacije u Siriji, kao i završne faze izbora novog generalnog sekretara UN. Prvi sastanak Saveta bezbednosti pod predsedavanjem Rusije sazvan je... »

Meksiko: Pronađeno devet tela

Radio 021 pre 2 sata
Policija je pronašla devet tela u blizini popularnog turističkog jezera na zapadu Meksika, saopštili su meksički zvaničnici.
Lokalni zvaničnici su naveli da su tela osam muškaraca i jedne žene pronađena u reci koja se uliva u jezero Čapala u saveznoj državi Halisko. Više od 54 tela pronađeno je 2013. godine u masovnoj grobnici u toj oblasti. Jezero... »

©2016 Netmark d.o.o.