Đoković u četvrfinalu Pariza

Radio 021 pre 7 sati  
Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Parizu pošto je u osmini finala savladao Francuza Gaela Monfisa sa 6:3, 7:6. Đoković je nastavio dominaciju u duelima sa Monfisom i slavio 11. put u isto toliko međusobnih okršaja. Uz veliku podršku publike Monfis je bio blizu da u drugom... »

Mađarski premijer odustao od oporezivanja interneta

Radio 021 pre 5 sati  
Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da se povlači predlog mađarske vlade o oporezivanju korišćenja interneta od 2015. "Oporezivanje interneta ne može da se uvede u sadašnjoj formi... To ne može da se usvoji u ovim uslovima", rekao je Orban u intervjuu za državni radio. Desetine hiljada... »

Uhvaćen ubica policajca

Radio 021 pre 7 sati  
Američke vlasti uhvatile su čoveka optuženog za ubistvo policajca Brajana Diksona, 12. septembra i teško ranjavanje drugog policajca iz zasede, u blizini jedne policijske kasarne u Pensilvaniji. Sedmonedeljna potera za 31-godišnjim Erikom Frejnom okončana je i on je u pritvoru. Policija nije... »

Pajtić: Podržaće nas i poslanici Borisa Tadića

Radio 021 pre 6 sati  
Koalicija predvođena DS-om ima većinu za rekonstrukciju Pokrajinske vlade, a računamo i na neke poslanike stranke Borisa Tadića, kaže vojvođanski premijer i lider demokrata Bojan Pajtić, a lider SDS-a spreman je da razgovara i sa naprednjacima. Pokrajinska vlada je zatražila da se sednica Skupstine... »

Postignut dogovor o gasu za EU

Radio 021 pre 5 sati  
Trilateralni pregovori Evropske unije, Ukrajine i Rusije okončani su dogovorom koji će obezbediti nesmetan dotok gasa u Evropu ove zime. "Možemo da garantujemo građanima EU da će snabdevanje gasom ove zime teći glatko", sopštio je evropski komesar za energetiku Ginter Etinger nakon maratonskih... »

Od danas isplata stipendija i kredita za studente

Radio 021 pre 6 sati  
Isplata studentskih stipendija i kredita za septembar i oktobar počeće danas. Studenti stipendije mogu podići preko otvorenog računa u ekspoziturama Unikredit banke, a za studentski kredit ček podižu u visokoškolskoj ustanovi gde studiraju. Ukupan iznos koji će studenti dobiti je 16.800 dinara,... »

Većina stabilna, otpušta se 430 radnika iz gradskih firmi

Radio 021 pre 55 minuta  
Skupštinska većina u Novom Sadu okupljena oko SNS i dalje je stabilna, jer joj podršku i dalje daju i DSS i SPS koji imaju unutarstranačku podelu. Kako se moglo čuti na sednici Skupštine od predstavnika ovih stranaka, svi i dalje podržavaju vlast, a gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da bez... »

Prave robote-ubice

Radio 021 pre 3 sata  
Norveška vlada finansira projekat izgradnje robota koji će, bez ljudske intervencije, moći da pucaju u metu, prenose norveški mediji. Projekat nazvan "Roboti-ubice" namenjen je borbenim avionima norveške vojske. "Roboti-ubice" otvaraju etička pitanja - o odgovornosti za grešku mašine. Uprkos... »

Vojvođanski SDS ne sluša Tadića, Pavlov umesto Petrovića

Radio 021 pre 1 sat  
Skupština Vojvodine će u ponedeljak 3. novembra imenovati nove članove pokrajinske vlade na osnovu predloga premijera Bojana Pajtića. Sa funkcije odlazi potpedsednik Vlade i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović, jedan od najbliskijih Pajtićevih saradnika. On je član... »

Svetski mediji biju bitku na Balkanu

Radio 021 pre 6 sati  
Početak rada regionalne televizije N1, partnera kompanije CNN, propraćen je najavom otvaranja sajta i radio stanice Ruske državne međunarodne agencije "Rusija danas" kao odgovor na američki uticaj. Ustvari, isto kao što je N1 odgovorila na regionalno prisustvo "Al Džazire", inače najveće arapske... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.