Lavrov i Keri za prekid vatre u Ukrajini

Radio 021 pre 12 sati  
Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri, usaglasili su se o potrebi uspostavljanja hitnog prekida vatre na istoku Ukrajine. U saopštenju ministarstva spoljnih poslova Rusije, kriza u Ukrajini opisana je kao "interni konflikt". Vašington i Zapad optužuju Moskvu da... »

EPS tražila da struja poskupi 15 odsto

Radio 021 pre 23 sata  
Elektroprivreda Srbije dostavila je Vladi predlog da od septembra struja poskupi 15 odsto, a premijer Aleksandar Vučić zatražio je dodatnu analizu predloženog poskupljenja i od EPS-a da hitno počne da sređuje stanje u preduzeću. "Prvo završite proces korporativizacije firme, oslobodite se viškova... »

Tasovac: Novi medijski zakoni put do boljeg informisanja

Radio 021 pre 10 sati  
Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je večeras da set novih medijskih zakona uređuje medijsku scenu u Srbiji na najtransparentniji način, približavajući je evropskim praksama, ali i pruža okvir za daleko kvalitetnije informisanje građana. Tasovac je istakao da se država povlači iz... »

Danas obeležavanje veka od početka Prvog svetskog rata

Radio 021 pre 22 sata  
Državna ceremonija obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata biće održana danas na Kalemegdanu, kod spomenika Pobedniku. Srbija se obeležavanjem ovog događaja, ujedno odazvala i pozivu Predsedništva Saveta ministara Italije upućenom svim bivšim zaraćenim stranama da učestvuju u... »

Izrael produžio prekid vatre za 24 sata

Radio 021 pre 23 sata  
Izraelska vlada je, prema rečima jednog njenog zvaničnika, odlučila da produži humanitarni prekid vatre za 24 sata, ali je dodala da će vojska odgovoriti na svaku paljbu koja dođe iz pojasa Gaze. Zvaničnik je napisao u tekstualnoj poruci da će prekid vatre biti produžen do danas u ponoć po lokalnom... »

Kragujevac: Tri maloletnika teško povređena u tuči

Radio 021 pre 18 sati  
Tri mladića, od kojih su dvojica maloletnici, teško su povređena u tuči koja se dogodila u noći između subote i nedelje, oko 02.30 sati u Ulici Prvoslava Stojanovića u Staroj radničkoj koloniji u Kragujevcu. A. P. (18) i jedan dečak star 16 godina u tuči su zadobili teške telesne povrede izazvane... »

Pao ruski MiG, poginuo pilot

Radio 021 pre 21 sat  
Borbeni avion ruske vojske MiG-29 pao je jutros u blizini grada Astrahana na jugu evropskog dela Rusije, saopštilo je Ratno vazduhoplovstvo Rusije. Komandant tih snaga, general Viktor Bondarev, rekao je novinarima da je u padu MiG-a poginuo pilot. Ratno vazduhoplovstvo Rusije trenutno sprovodi... »

"Kosta Konkordija" stigla u luku gde će biti uništena

Radio 021 pre 18 sati  
Olupina luksuznog broda "Kosta Konkordija" danas je stigla u svoje poslednje odredište, luku Đenova. Nekad luksuzni kruzer, a sada samo olupina, dotegljen je danas u Đenovu, četiri dana nakon što je uspravljen u dosad nikad izvedenoj operaciji uklanjanja potonulog broda. Izvlačenje i ispravljanje... »

Usvojen set medijskih zakona

Radio 021 pre 19 sati  
Vlada Srbije usvojila je danas novi set medijskih zakona. Na sednici Vlade usvojena su i tri medijska zakona: Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, Predlog zakona o elektronskim medijima i Predlog zakona o javnim medijskim servisima. Primena ovih zakona doprineće, kako se očekuje,... »

Boko Haram oteo suprugu vicepremijera Kameruna

Radio 021 pre 16 sati  
Supruga zamenika premijera Kameruna oteta je danas iz svog doma u severnom gradu Kolofatu. Najmanje tri osobe poginule su u ovom napadu ekstremista Boko Harama. U odvojenom napadu, otet je i lokalni verski vođa Seini Boukar... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.